Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Szia! Ha emlékszel hol láttad a neten a candidás mákos sütik receptjét leírnád?
Köszönöm!!!
Sajtkrémes répatorta
Tésztához:
20 dkg sárgarépa
4 tojás
15 dkg porcukor
15 dkg darált mandula, lehet dió vagy mogyoró is
10 dkg finomliszt 1 citrom reszelt héja
Csipetnyi só 1-1 mokkáskanál gyömbérpor és őrölt szerecsendió
A krémhez:
50 dkg natúr krémsajt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
Diónyi vaj a kikenéshez
A sárgarépát megtisztítom, és finomra reszelem. A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a sárgarépát, a darált mandulát, a lisztet, a citrom reszelt héját és a sót. A gyömbérporral és a szerecsendióval fűszerezem. Ezután óvatos összeforgatom a habbá vert tojásfehérjékkel.
Kivajazott, lisztezett tortaformába simítom, majd előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. Ha kész, a formából kiborítom és hagyom kihűlni. Ezután lapjában kettévágom és megtöltöm a krém harmadával, a többi krémmel pedig körben bevonom a tortát. Tálaláskor meghintem vaníliás porcukorral.
A krém úgy készül, hogy a krémsajtot a porcukorral és a vaníliás cukorral fényesre keverem, majd hozzáadom a narancs finomra reszelt héját.
Szerintem át lehet alakítani candidásra.
Köszi a receptet!
Én telj.kiörl. tönkölylisztet használom, vagy zablisztet, mást nem ill. főzelékek besűrítéséhez zabkorpát.
Lisztben nem vagyok "otthon" sajnos nem tudom!
Vagyis csak annyit és remélem nem írok butaságot, hogy a telj.kiőrl.lisztben több a vitamin.
,5 dl szójatej
½ citrom leve és héja
1 teáskanál vaníliakivonat
25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 csomag foszfátmentes sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
6 evőkanál olaj
Keverd össze egy tálban a tejet, a vaníliakivonatot, a citromlevet és az olajat. Egy másikban a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd mindezt keverd hozzá a tejes mixhez.
Nekem most nem volt itthon vanília kivonat és az olajat is kihagytam. A tésztájába is öntöttem gyümit.
Finom lett.
Te szoktál használni teljes kiörlésű búza lisztet? Mi a különbség a teljes kiörl. tönköly-és telj. kiörl sima búzaliszt között?
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt sül meg.
Szia! Köszi, hogy írtál! Én is néztem a netet, de mákra vonatkozóan nem találtam semmit!
A sütim poharas mákos:
1 pohár darált mák
1 pohár zabkorpa
1 pohár joghurt
2 dl olaj, 1 dkg szódabikarbóna, édesítő, citrom
és gondoltam teszek bele meggyet.
mascarapone helyett lehet sima natúr vajkrémet is használni, bár gondolom a diéta alatta az nem megengedett.
Önmagában a mascaraponénak tényleg vacak íze van, én tavaly húsvétkor sütöttem répatortát, annak a tölteléke volt narancsos mascarapone krém, hát az valami isteni finom volt. Mindenki húzta a száját, hogy fúúúj, répatorta, aztán mégis elég hamar elfogyott :-)
Ha olajfa kapszulád van, akkor bonts ki egyet, keverd el egy csepp grapéval, s kend be vele a fogínyed!!
Ezen kívül Noni nagy adagban! Ha folyadék, akkor az előírt háromszorosát érdemes egyszerre bevenni (legalább), ha kapszula, akkor 3x6 szem! 4-5 napig biztos, hogy kell szedni, akkor el is fogy egy dobozzal! De nekem hatékony volt, énovemberben egy tályogos gyulladást húztam le vele antibiotikum nélkül.
Lányok, elvétve fiúk, adjatok tanácsot!
A problémám: nő a bölcsességfogam, de sajna hátrafelé, ezért nem tud kibújni. Hétfőn körbevágták, de minek? Ugyanúgy nem tud kibújni...Jelenleg szájzáram van és gyulladt ínyem. Már hétfő óta szenvedek, antibiotikumot nem mertem kérni, mert már így is tönkre tett.Teafaolajat szedek, kenem kívülről az állkapcsomat lóbalzsammal, árnika krémmel. Öblögetek Corsodyllal, ecsetelek Gingisollal. Ma fogok venni szegfűszeg olajat. Konkrétan nem megy le a gyulladás és a fájdalmamon sem enyhít sokat.Ja és jegelem is! Van vkinek egyéb más ötlete? Csak csütörtökön műtik ki, de addig én ebbe elpatkolok.
A tojás nem gond, inkább a mascarpone sajt. Nekem most van itthon, kíváncsi voltam, milyen (hát, nem finom, legalábbis nekem), s ráadásul diéta alatt még nem ajánlott. Szerintem ki lehet hagyni, s nem lesz fura íze sem..
A tönkölyliszt teljesőrlésű kell, hogy legyen!
Be van gyulladva a fogam, beszélni sem tudok, de ezen most "felnyerítettem"- nem volt fájdalom mentes
Rám most extrán illik, mert nem kértem a gyulladásra antibiotikumot, koncentrált szegfűszeges,majdnem gyökeret kaptam rá.
Sziasztok! Ez a jópofa levelet nemrég kaptam sógornőmtől, gondoltam megosztom veletek, a sok szenvedés mellé jól jön egy kis mosoly.
Az "orvoslás" rövid története....
(i.e.2000.) - Itt egy gyökér, rágd el!
(1000) - A gyökér pogány dolog, imádkozz!
(1850.) - Az ima babonaság, itt az elixír!
(1925.) - Az elixír kuruzslás, vedd be ezt a tablettát!
(1980.) - Ez a tabletta elavult, jobb az antibiotikum!
(2006.) - Az antibiotikum nem természetes. .....tessék, itt ez a gyökér.
Saját felelősségre már ehetek túrót, vasárnap palit csináltam és abba tettem málnás túrós cuccot, feltekertem, meglocsoltam natur joghurtal és betettem a sütőbe. - finom lett
Vmi ilyesmit teszek akkor a piskótára. Ha nem jön fel nagyon, akkor feltekerem és lesz belőle piskótatekercs.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok