Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
A fogamzásgátlót azért kédeztem, mert a doki felírta.
Mondta, hogy a candidát könnyebben le tudom győzni, mint a cisztákat és a vele járó tüneteket.
Ez egy kicsit megnyugtatott. Egész éjszaka fent voltam és sírtam.
Hol tudhatok meg erről többet?
Nekem is volt petefészek cisztám, de már nincs. A fogamzásgátló valóban "gerjeszti" a gombát.
Azért jöttek vissza a tüneteid, mert valójában nem gyógyultál meg. Kizárólag táplálkozással nem lehet megszüntetni a candidás állapotot.
Ha nem eteted a gombát, akkor meghúzza magát, mert a túlélésért harcol ő is. Ilyenkor nincsenek tünetek. Aztán, amikor úgy érzed, mostmár biztosan meggyógyultál, elkezdesz visszatérni a régi étrendedhez, a gomba újra erőre kap.
Igen, okozhat meddőséget, de én inkább azokat a párokat emlegetném, akiknek sok próbálkozás után nem jött össze a baba, aztán a lombik program előtt még megpróbálták a candida terápiát és sikerült az anyukának teherbeesni.
A candida terápia a test, lékek és szellem egységének harmóniájáról szól. Arról, hogy elsiklottunk a nekünk kijelölt úttól és olyan dolgokat cselekszünk, ami a szervezetünknek nem jó. Minél jobban eltávolodunk, a gomba annál jobban el tud szaporodni. Cél tehát a harmónia, az egyensúly visszaállítása.
Három szinten kell gyógyulni: táplálkozás, életmódváltás, életszemléletváltás. Emellé jön a terápia segítségképpen, gyógynövény készítményekkel. A terápiának három szakasza van: felkészülés, gombaírtás és béltisztítás, regenerálás. Nálad valószínűleg egyik sem történt meg.
Tehát: neki kell látnod teljesen más oldalról az egésznek.
Két kérdésem még lenne gyorsan:
Tudtok olyan esetről, amikor ez vlaakinél meddőséget okozott?
Állandóan petefészek cisztáim vannak, amire fogamzásgátló tabletta lenne a segítség. Viszont úgy hallottam, hogy ez meg segít a candida terjeszkedésében :( Igaz ez?
Húh, ez hosszú lesz :(
Állandó hasfájásom és nőgyógyászati gondjaim voltak, folyamtosan felfáztam, de éveken keresztül azt mondták, hogy beidegződés, meg iskolaundor.
Elmentem egy természetgyógyászhoz, ő állapította meg a candidát. Az első három hónapban nem ettem semmilyen cukrot, vagy cukor tartalmú ételt - gyümölcsöt sem -, élesztőt, fehérkenyeret, tejet, tejterméket és bármit, amiben glutén lett volna. Javarészt csak zöldséget, csirkét és halat ettem. 3 hónap után hetente egyszer ettem gyümölcsöt és naponta laktózmentes tejet - nagyon tejes vagyok :-) -.
9 hónap után kezdtem visszaszokni mindenre, folyamatosan. Azóta ha lehet kerülöm a cukrosat és a szénhidrát tartalmú kajákat is, már csak megszokásból.
Pár hónapja visszatértek a tünetek. Elmentem egy másik városba dokihoz, ők először azt mondták, egy egyszerű fertőzésről van szó, tegnap pedig már, hogy candida.
Jó lenne egy kicsit csökkenteni a tüneteket, mert sokszor már annyira görcsölök, hogy nem tudok sehova elmenni.
Sajnos a nőgyógyászati próblémák is kiújultak, pedig 1-2 éven belül kisbabát szeretnék.
Köszi a biztatást, rám fér, mert nagyon el vagyok keseredve :((((
Szia Myrthil!
Nem a candidától kell megszabadulnod, hanem a rosszul berögződött szokásaidtól és a helytelen táplálkozástól! Maga a candida terápia csak segítség a gyógyulásban!
Leírnád, hogy mikor, hol, milyen alapon csináltad a terápiát, s hogy hogyan?
Fel a fejjel! Itt mindenki drukkol neked, ha velünk maradsz:)
Köszi!
Sziasztok!
Tegnap voltam dokinál, és kiderült, mégsem sikerült a candidától megszabadulnom :(((
3 éve kezdtem el a diétát, 9 hónapig csináltam. Utána minden szép és jó volt...
Kb fél éve megint elkezdett fájni a hasam...
Tegnap végre leírták feketén-fehéren, hogy az, mert eddig csak találgattak :S
Már szinte egész nap fáj a hasam, és sokszor felkelni sincs erőm... :(
Egyetértek, én biztosan Zsuka példáját fogom követni, hogy gyógyulás után időnként azért bevetem a diétát, megelőzésnek, karbantartásnak, tiszításnak, az sosem árthat.
Ha meg valaki csak fogyni akar akkor a candida diéta még mindig egészségesebb és jobb mint ha ezeket a divat diétákat csinálná, hogy ezt edd azt edd és lefogysz tíz kilót három nap alatt, micsoda marhaság, még ha úgy is van, visszahízik többet meg mindenféle kárt tesz a szervezetében.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, én is szeretnék gyógyulni is, meg fogyni is. Csak a kitartás hiányzik, már egy hete elakartam kezdeni, de mindig ettem valami olyat, amit nem szabadna.
na majd mostantól....
Szia
Ha nem gond leirnád a történeted és hogy meddig csináltad a terápiát?Csak diéta?Köszönöm
Sziasztok!
Találtam egy lisztet amiből lehet élesztő nélküli lepényt készíteni, de nem vagyok biztos benne, hogy az összetevői miatt candidások is ehetik, szerintetek?! Ez egy Natura Reformélelmiszer termék.
3 gabonás kenyérliszt
Teljes őrlésű búzaliszt, árpaliszt, zabliszt.
Colonix-ot tavaly tavasszal csináltam 2 hónapig. Csak dicsérni tudom. Megkönnyebbültem, kitisztultam, teli lettem energiával, a bőröm letisztult, és puha lett, a közérzetem hatványozottan jobb lett. Ismerősök sorban azzal állítottak meg, mit csináltam magammal, mert meg vagyok fiatalodva, és annyira jól nézek ki. Most márciusban tervezem, hogy újra belekezdek 1 hónapba. Már alig várom ...
Semmi gondot nem okozott a szedése. Este teaivás (tényleg kellemes az íze), reggel rostivás, és féreghajtó tabletta. A rostot meginni nem nagy élmény, olyan mint a fűrészpor, de az eredmény bőven kárpótol érte. Rostivás után 10-20 perc múlva célszerű fix helyen lenni. Nekem semmi olyan élményem nem volt, amitől általában mindenki tart. Pénteken kezdtem el, hétvégén kitapasztaltam a tényállást. Teljesen kiszámítható az az idő, ami kényelmetlenséget okozhat. Úgyhogy hajrá!! Pusztuljon az a fránya gomba, ami annyi keserűséget okoz nekünk! Jut eszembe volt szerencsém a kúra során viszontlátni egy gombatelepet. Hát nem sirattam meg...
Hello anticandidások Én most nemrég olvastam erről a Colonix programról. Egy hónapa szigorú diétán vagyok ezt követően ajánlott a béltisztítás és utána probiotikumok. Valaki aki profi ebben és meggyógyult írja le nagyobb címszavakban ennek menetét. 4000 hozzászólást nem akarok végigolvasni így egyszerűbb számomra.
Thanks.
Szóval akkor nem is jut el a belekbe?! Érdekes, de akkor miért korog már korán reggel gyomrom?! Nagyon korán kelek már fél ötkor és fél hétre mire beérek a munkahelyemre majd éhen halok, pedig azért nem szoktam ilyenkor bevacsorázni, csak csipegetek picit.
Sajnos a zöld teát és a natúr joghurtot nem bírom meginni, megenni, marad akkor a vízivás.
Én ilyenkor zöldteát szoktam inni, vagy egy natúr joghurtot. Arra épp elég, hogy kitöltsön, míg elalszom. A jó minőségű zöldtea tápláléknak számít. Azt is megteheted, hogy két-három falatot eszel valamiből, amit szabad. Az a lényeg, hogy ne vacsorázz be. Ezutóbbit csak akkor, ha tényleg nem bírod. Én pl. nem tudtam elaludni, ha korgott a gyomrom.
A helyzet az, hogy a torna miatt felgyorsul minden a szervezetben. Ilyenkor még több vizet kell inni, mert egyrészt izzadsz, másrészt hatékonyabb lesz a felhasználása. Ha eszel, az is hatékonyabb lesz, vagyis nem tesz jót a súlyodnak sem, meg a gyomrodnak sem. Ez a kaja a gyomorban marad reggelig. A gyomor reggel 7 körül "ébred", 7 és 9 között dolgozik intenzíven
Sziasztok!
Van egy általános problémám. Ugye azt mondják, hogy este hat óra után már nem szabad enni, mert akkor túl sokáig van az étel a belekben és túl sokáig elnézést de így írták, hogy rohad ott, candidásoknál én hét órát olvastam, de lényegtelen.
Nekem ezzel viszont az a problémám, hogy ha hatkor vacsorázok viszont csak este 11, fél 12-kor jutok ágyba akkor addigra olyan éhes leszek mint a farkas. Most mit kezdjek ezzel, próbálom megállni, hogy ne egyek semmit, de főleg akkor vagyok nagyon éhes mikor tornárol jövök haza és akkor is este fél kilenc van már.
Ráadásul ha este eszem, még ha csak valami könnyedebb dolgot is, akkor mikor reggel felkelek olyan rossz a gyomrom, mint ha egy vastömb lenne benne olyan nehéz és iszonyat éhes vagyok, hangosan korog a gyomrom.
Van valakinek valami tippje hogy lehet ezt kordában tartani?
Én is beteg vagyok! És mivel teljesen át kellett állnom egy másfajta táplálkozásra /diétásra/ ezért is kezdtem el fogyni!
Hidd el nem hobbiból csinálom!!!
Üdv.
Általában, aki candidás, az túlsúlyos is, s a sikerélmények közé tartozik a fogyás. (Persze vannak kivételek, mert én eleve sovány voltam, s a terápia hatására 46kg-ra fogytam le).
Csak a diétától nagyon kicsi az esély a fogyásra, de akkor is lehetséges. Akinek a táplálkozása már eleve közelített ehhez, azok általában nem fogynak.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok