Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

11676. warj (válaszként erre: 11675. - Wecuska)
2010. máj. 13. 08:46

Én azt mondom, hogy első körben hívd fel az orvost és mond meg neki, hogy kétségeid vannak, mert az ecsetelő tartalmaz olyan dolgokat, ami neked mint candidásnak nem javasolt. Kérdezd meg, hogy szerinte árthat e? Hiszen ha ecsetelni kell vagy gargalizálni, az orvos az aki a legjobban tudja mi az ami neked kell. Vannak olyan esetek, amikor valaki a candida közben beteg lesz, és kénytelen antibiotikumot szedni, és ha nem teszi akkor többet árt magának, mintha igen. De persze amennyire csak lehet kerülni kell ezeket a szereket, de néha nincs más lehetőség.

Talán Zsu többet tudna erről, esetleg írj neki egy privit.

11675. Wecuska (válaszként erre: 11674. - Warj)
2010. máj. 12. 16:48
letört a fogam,és állandóan piszkáltam a nyelvemmel,és a nyelvemre nőtt valami seb.azt mondta a doki ha ettől elmúlna nem kéne levenni azt az izét.
11674. warj (válaszként erre: 11673. - Wecuska)
2010. máj. 12. 12:50

Miért szükséges a torok öblögető?

Ha a torkod fáj, arra grappe cseppet szoktunk ajánlani, ezt cseppegtesd a nyelvedre. És ne igyál rá kb 1 óráig ja és ne is egyél. A szádban lévő gyulladásnál is lehetne vele öblögetni. De nem tudom, hogy mi a panaszod, amire felírták? Tudta e az orvosod, hogy candidád van?

11673. Wecuska
2010. máj. 12. 12:41
sziasztok.írtak fel a számban lévő gyulladásra öblögetőt,amiben van szorbit és szacharóz is.mit tegyek?feléleszti a gombákat?fontos lenne,hogy valami gyulladás csökkentőt használjak.tant.m v.rde toroköblítőről lenne szó.
11672. warj (válaszként erre: 11667. - Antikandida)
2010. máj. 7. 11:37

Ja és még annyit, hogy nem kötekedni akarok veled, nagyon jók azok a dolgok amiket leírtál, látszik hogy sokat foglalkozol a témával, de nem mindenben értünk egyet. Ezeket leírtam, mert itt Zsu 6 éve én meg tavaly óta, segítünk a fórumhoz fordulóknak, és mind a ketten ugyanazt az irányt mutatjuk. Akik itt vannak a fórumon, azoknak egy két kivétellel nincs orvosi segítségük, mert mindenhol zárt ajtókba ütköztek, vagyis nagyrészt csak a fórumra hagyatkozhatnak.

Mi leírjuk nekik azt amivel meggyógyultunk (egyébként Zsu által ismertetett terápiát is orvos állította össze, tehát nem a saját agyszüleményünk) mi és sokan mások már itt a fórumon, és te ezzel ellentétes információtak is leírtál (pl hogy nyugodtan ihatnak kecsketejet, egyenek gyümölcsöt mert nincsenek is időszakok stb), én nem mondom, hogy a te módszered nem megfelelő bár ha jól értem 1 éve diétáztok a pároddal és még nem vagytok gyógyultak, de viszont azok akik elkezdték a terápiát (diétát) aszerint ahogy ajánlottuk teljesen összezavarodhatnak, hiszen mindig megmagyaráztuk, hogy mit miért nem ehetnek.

A diéta több okból is lehet hosszabb lélegzetvételű, az egyik az, hogy nagyon sok gomba volt a szervezetben és ennek következtében hosszabb idő kell a normál állapot visszaállítására, a másik ok az is lehet, ha diétázunk de egy két dolgot olyat fogyasztunk ami a gomba számára tápanyag lehet, ezek a gombák megtalálják rögtön a gépezetben a hiábát, okosak nagyon és abból a piciből is kiválóan meg tudnak élni és szaporodni is. És én a leírás alapján a sajtokban is találtam olyat a kecsketejen kívül ami nem feltétlen az engedett élelmiszerek közé sorolható.

De abban tökéletesen igazgat adok, hogy minden ember más, egyénreszabott a diéta és a diéta alatt használt gyógyszerek vitaminok kiegészítők. Ami az egyik embernek jó a másiknak nem biztos.

Ami a candidának tápanyag, az viszont tápanyag marad embertől függetlenül.

11671. warj (válaszként erre: 11667. - Antikandida)
2010. máj. 7. 10:35

Örülök neki, hogy neked így bejött a terápia, mégis azt mondom, hogy azért mert az első 3-4 hétben valaki zöldségeket eszik, nem fog meghalni. Ilyen erővel az összes vegetáriánus halott lenne és ők egy életen keresztül csak zöldséget esznek.

Az időszakok amit mi itt mint általáson tapasztalatot megosztunk a többiekkel néhány szóban, hogy érthető legyen.

Az első időszak 3-4 hét (egyéntől függ). Ebben az időszakban gombaölő szert (mindenkinek egyéntől függően eltérő, az orvos mit írt fel, azoknak ajánlunk akiket az orvos szabályszerűen kiröhög a candida szó hallatán) és béltisztító szert szed aki elkezdi a kúrát. 5 naptól javasoljuk a graepfuit cseppet fokozatosan bevezetve.

És tehermentesíti a gyomrot, méregtelenít is ezáltal. Tehát zöldségeket fogyaszt (kivéve a kukoricát ez az egész diéta alatt tilos a származékaival együtt, később ehető babfélék, sütőtök, burgonya, zöldborsó). Ehető ebben az időszakban az összes köret az engedettek közül (pl köles, barnarisz, hajdina, hántolt árpa, durum tészta - ez heti 1 alkalommal stb), ehetőek a magvak (szezán, napra, len stb), a diófélék, nasinak kölesgolyó (natur természetesen), natur joghurt (cukormentes), puffasztott rizs (cukormentes), tk cukor és élesztőmentes kenyér (napi 1-2 szelet), teavaj citrom.

Ja az első időszakban a halat is lehet fogyasztani.

Azt hiszem mindent felsoroltam amit szabad.

A többit ami az engedett termékek listáján van, a második időszaktól ajánljuk. A második időszak úgyszint egyénfüggő ki mikortól kezdi (mennyi ideig kellett neki szedni pl a gombaölőt és a béltisztítót).

Amikor elkezdi a második időszakot, akkor szépen egyessével visszavezeti az engedett élelmiszereket savanykás gyümölcsök, tejtermékek (feta, mozorella, sovány túró, növényi tejek), fehér húsok, babfélék, burgonya, sütőtök stb.

Ebben az időszakban kezdjük el szedni a probiotikumokat, a különböző vitaminokat (kinek mit javasolt az orvos, ennek híján ajánlunk olyat ami általánosan mindenkinek jó pl olajfakapszula, coral calcium, C vitamin stb).

Én azt mondom, hogy ha az én 12 éves fiam végig tudta csinálni a kúrát, akkor a felnőtt emberekben is kell lenni ehhez kitartásnak.

Stevia: bioboltban kapható, én gond nélkül kaptam mindig. Nem is hallottam róla, hogy leveték volna a polcról (tésztánál ez sem igazán mindig jó, pl a piskóta nem nő meg tőle).

Nyírfacukor: mint már írtam kíváló és nem csak candidásoknak ezzel kapcsolatban egyetértek veled.

Viszont én úgy gondolom, és nem csak én, hanem az oirvosok nagy része is, hogy az első időszakban az édessítő szereket kerülni kell. Nem emelik ki, hogy melyiket (az enyém pl a steviát és a nyírfacukrot nem is ismerte, mert különösebben nem mélyednek el orvosaink a candida diéta rejtelmeiben, csak általános ismertetőt adnak, tisztelet a kivételnek), csak egyszerűen az mondják hogy az első időszakban kerüljük az édesítőszerek alkalmazását. Azt sem magyarázzák el, hogy miért. Ennek az egyszerű oka az, hogy ha az ember candidás, akkor (nem mindenki, de általában igaz) olyan édességvágyat érez, ami ellen nem nagyon tud ellenállni. Na már most, ha valaki nyírfacukrot használ pl a teába az első időszakban, és érzi az édeskés ízt, az agya még több édeskés ízre fog vágyni (illetve ezt közvetití de valójában a gombák kívánják ezt), és könnyebben elcsábul olyan édesség irányába, ami viszont már táplálék a gomba számára. Ha ugyanezt steviával teszi, akkor kevésbé alakul ki ez, hiszen a stevia használatánál nem érezzük ugyanazt az édes ízt, mert kevésbé édeskés pl a teában (vagy főzésnél), de pl a gyógyteáknál a legjobb az, ha natúr fogyasztjuk (de ezt pl az én gyerekem sem itta meg natur). Tehát rákényszerítjük ezáltal a szervezetet, hogy ne kívánja annyira az édes ízeket. És ezért nem javasoljuk mi a nyírfacukor használatát az első időszakban.

Az időszakokhoz visszatérve nincs több időszak, a másosik időszak után a gyógyulás következik, kinek mennyi idő szükséges hozzá 3 hónap, 6 hónap 1 év 2 év, ezt ugye a diéta alatti kontrol vizsgálat alapján lehet tudni, hogy meggyógyult e.

Ha gyógyult valaki, akkor vissza lehet vezetni a régi élelmiszerekből néhány dolgot, de ahhoz, hogy ne legyen újra candidás teljes életmód váltás szükséges, vagyis alapjában véve maradnak ezek a dolgok továbbra is kerülni kell a cukrot, az élesztős termékeket, a fehér liszteket és mindent ami tápanyag a candida számára. Vagyis aki meggyógyult megehet pl egy péksüteményt egy pohár tejjel, vagy egy szelet tortát de nem napi szinten visszaépítve úgy hogy ezek legyenek újra túlnyomó többségben, mert akkor valóban úgy jár mint a barátnőd, aki teljesen visszatért a táplálkozásban és most újra candidás.

A tejcukor kérdésben nem vitázni akarok, de az mondod véleményed szerint a tejcukor is tápláléka a candida gombának, akkor bennem felmerül a kérdés, hogy miért ihatsz az orvosod szerint kecsketejet? Mert hogy tejcukor (bár kevés) de van a kecsketejben is.

11670. Cszsuka (válaszként erre: 11668. - Lycaste)
2010. máj. 7. 08:23

Szia!

Elkezdted a béltisztítást? Nem emlékszem pontosan, mit írtál, hogy mikor kezded. Ha azóta van a lepedék, akkor lehetséges, hogy a gomba. Egyébként érdemes gargalizálni grape cseppes vízzel, s utána pár csepp grapét a nyelvedre cseppenteni.

A nyelv ugyanolyan reflexterület, mint a talp, de csak részleges. Jelzi a belső szervek állapotát. Nem biztos, hogy gombás.

Minden reggel kezdd egy pohár vízzel, addig ne egyél vagy igyál semmit :)

11669. Cszsuka (válaszként erre: 11667. - Antikandida)
2010. máj. 7. 08:19

Szia!

Az, hogy mit lehet enni és mit nem, az a te esetedben a te állapotodtól függ, s minden esetben az egyén állapotától. Attól, hogy te ehettél babot, krumplit vagy mást, még nem ehet mindenki.

Ezen a fórumon az általános tiltásokat és engedményeket írjuk le, mert maga a terápia egyébként teljesen egyedi, minden személyre vonatkozóan.

Ha valaki nem megy el egy megfelelő személyhez, aki irányíthatja a terápiáját, akkor a legjobb, amit tehet, hogy mindent, ami általában tiltott lehet, felvesz a tiltólistára.

Én is két évig gyógyultam és ennek már négy éve. Nem estem vissza és nem is fogok.

Aki visszaesik, nem csupán a diétával hibázik, hanem még mindig nem tudja, hogy az életét nem megfelelő irányba viszi.

A candida terápia nem csupán táplálkozásról és táplálékkiegészítőkről meg gyógynövényekről szól, hanem a lélekről elsősorban, melyet a szellem irányít és mely a testet befolyásolja az egészség vagy a betegség irányába.

Örülünk, hogy rendbejöttél, de akkor vagy igazán egészséges, ha meg tudod mutatni, hogy nem esel vissza.

Bizony vannak mélypontok az életünkben, amikor a lelkünk agyon van strapálva. Ilyenkor nagyon okosan kell viselkednünk és táplálni a testünket. A diétát évente egyszer meg kell ismételni, s ha nem is csinálsz candida kúrát, de egy tisztítókúrát nem árt. Oka volt annak, hogy nagyanyáink tavasszal böjtöltek például. Pedig akkor még nem volt ennyi szemét az ételben, mint most.

11668. lycaste
2010. máj. 7. 07:51
Sziasztok! A reggeli fehér lepedéket a számon a gomba okozhatja? Ha igen, mivel hozhatom összefüggésbe? A diétát már több, mint 2 hónapja csinálom és azt megelőzően is és azóta is rendszertelenül (2hetente 1-2szer) reggelente találkozok vele.
11667. antikandida (válaszként erre: 11666. - Warj)
2010. máj. 6. 22:29

Én sem értettem egyet mindennel, amit mások leírtak, ezért írtam le én, az én tapasztalataimat, esetem alapján.

De ezek szerint, akkor amit az orvosok ajánlanak, meg Te gyakorlatilag minden élelmiszert kizárnak, amitől életben maradna az ember. Zöldséget zöldséggel nem elég enni. Pár napig lehet, de hetekig nem. Rendben, hogy a gomba nem eszik így sok cukrot, de azért azt sem árt szem előtt tartani, hogy a gazdaszervezet életben maradjon!

A tehéntej és a benne található cukrokról ezen kívül még nem sok helyen olvastam, hogy a gombát nem érdekelné, sőt! Éppen ezért nem szabad gyakran irrigálni sem, mivel az irrigálószerekben is tejcukor van, ami persze a hüvelyflórában is található, így annak jót tesz, de a gombának is, mert az meg szereti. Ezt az ok okozati összefüggést senki nem vitathatja el, és se nem én, se nem az orvosaim találták ki, csak egyszerűen így van. A joghurtban meg vannak jó bacilusok, de olyan kis mennyiségben, hogy nem sokat érnek, ezért nem ajánlott minden nap enni, mert annak több lehet a kára, mint a haszna. Az actimel meg tele van cukorral, így helyből kilőve. A bélflóra-visszatelepítő illetve segítő készítményekből meg egyáltalán nem mindegy, mit vesz az ember - persze, ha nem csak szedni akarja, hanem, hogy használjon is. A dokim bevizsgált jó párat, ami a piacon forog, de kettő kivételével nem talált hasznosat. Na persze, ha az ember végül is semmit sem ehet, akkor még mindig több a natúr joghurt a semminél.

Az édes íz kívánásáról meg annyit, hogy ha valakinek megtiltasz valamit, többszörösen büntetésnek fogja venni a baját, és még a napot is elátkozza, amikor belekezd egy ilyen kúrába, illetve csak azért is kívánni fogja, vagy ha meg bírja állni, akkor egyszer fog robbanni, de akkor minden édességet betol, amit talál - annak meg nem sok értelme van így. Ez pedig károsabb, mintha alternatívát adunk a kezébe és azt mondjuk, inkább edd ezt, keveset, de lehet, és ne zuhanj össze, ne ess kétségbe, ez csak egy új helyzet, egy lehetőség a változtatásra.

Amúgy a sztíviát nagyon sok cég állítja elő, van nagyon pocsék és kevésbé pocsék, drágább és megfizethetőbb változata - már amiket nem tiltottak be az aspartam lobbi és a cukorlobbi jóvoltából. Nem szabad erőltetni, és azt mondani, hogy csak ezt eheti, használhatja. Hagyni kell választási lehetőséget, és akkor persze, hogy jól fog választani az ember. A nyírfacukor meg nem is olyan édes, ráadásul mint már írtam, gyógyszeradalékként is használják, így nem elhanyagolható ez a tulajdonsága sem! Én a süssinát, néha a glukonont, és a nyírfacukrot használtam, használom, a sztívia nem jött be sajnos, bármennyire is tudom, hogy jó. Éppen akkor vetették le a boltok polcairól, amikor én nekem kellett volna, aztán enélkül is jól boldogultam. A dokijaim a fent ajánlottakat bevizsgálás útján ajánlották kivéve a glukonont, azt én magamtól használtam, de tényleg csak néha sütikhez.

Amúgy egy normális orvos, aki tudja, mit csinál, az éppen ezért a méregtelenítésért a kúrát egy jó egy-két hetes intenzív béltisztítással kezdi. Ugyanis hiába tehermentesíted az emésztőrendszeredet az állati eredetű anyagoktól, ami szerintem és az orvosaim szerint sem egészséges hosszútávon, de még rövidebben sem, ha a gyógyszer és a gyógyhatású készítmények nem tudnak felszívódni a belekből, mert annyira el vannak telve lerakódásokkal.

Ezt az időszakszámítást meg nem is értem. Ilyen nincs. Nincs általános előírás, hogy első időszak, második, harmadik meg ki tudja még mennyi, és ezt hetekben, hónapokban leírni. Azt azt orvosnak, terapeutának egyénre szabottan kell felmérnie, milyen a fertőzöttségi szint, annak milyen intenzitású gyógyszer kell, és folyamatosan ellenőrizni kell az állapotot, a javulást, a gombaszintet és a gyógyszer illetve a kiegészítők típusának és mértékének szükségességét.

A kolléganőm, akitől kaptuk az orvosunk elérhetőségét, ő két év alatt jött rendbe, és évek múlva most megint kezd egy diétát, mert visszajön az a kis dög, mert nem a diéta szerint étkezett évekig. Ő több, mint kétszeres fertőzöttségi szintről indult annak idején, mint mi. Most meg évek múlva már csak a mi fertőzöttségi szintünkre "esett" vissza. Ez nem szűnik meg egy életre. De pl párommal egyforma volt a fertőzöttségi szintünk, mégis más-más gombaölőt kaptunk, és volt még több eltérő gyógyhatású készítményünk. Nem vagyunk egyformák, nem lehet mindenkit ugyanúgy kezelni, ezt egyénileg kell, terápiásan, a szakember segítségével. Én nem is bízom nagyon más orvosban, mint akikhez mi járunk, ugyanis nagyon sok hülyeséget olvastam is "szakemberektől", amit én józan paraszti ésszel is ki tudok szűrni, hogy hülyeség. Náluk viszont láttam, tapasztaltam az eredményt másokon is, magamon is, és ők nem a maroktartó, mindent rámsózó típusok. Innen is tudom, hogy hitelesek. Illetve talán nem véletlenül dolgozott és dolgozik a doktor még mai napig is többfelé külföldön, laborokban. Illetve talán nem véletlenül nekik küldenek cégek gyógykészítményeket bevizsgálásra és független szakértésre.

Ha én a könyveknek, meg a nagyon okos embereknek hittem volna, hogy mit használjak, simán megetették és megitatták volna velem a cukros löttyöket, mert még arra is lusták, hogy megnézzék valaminek az összetételét, és az agyukban összeálljon a kép, hogy az arra éppen nem jó, amit kezeltetni akar vele.Nem is hinnék a gyógyulásban úgy én sem.

Nekem egy élet munkája és az elért egészségi állapotom elég eredmény ahhoz, hogy azt mondjam, lehet enni babféléket, durum tésztát, az általam felsorolt tejtermékeket, gyümölcsöket és néha gyümölcsleveket (persze csak 100%-ost) az általam is leírt mennyiségben. De nem azért írom, mert ez testamentum, hanem mert nekem ez így bevált, és ha már ketten csináltuk, és mindkettőnknél működött a családi származás és a nemi különbség ellenére is, akkor biztos nem olyan egyedi az esetünk, hogy működik úgy, ahogy írtam. A doktornő még így is azt mondta, hogy mi nagyon nagyon szigorúan tartottuk be a dolgokat, pedig majd minden nap tésztát ettünk paradicsomszósszal, sajttal, zöldségekkel, sok sok hagymával, sok gyümölcsöt és husit.

De nem kötelező senkinek betartani, megfogadni, csak leírtam.

11666. warj (válaszként erre: 11665. - Antikandida)
2010. máj. 6. 21:11

Hát nem értek egyet mindennel amit leírtál. A nyírfacukorról mindent leírtás és igaz is, és nem azért nem ajánlják az első időszakban mert ártana, hanem azért mert édesebb az íze. És a candida miatt így is kívánod az édességet, ez biológiai dolog, és ha ehhez még adsz is a szervezetnek édeset mégjobban kívánod. Ezért szoktuk mondani azt, hogy az első időszakban inkább steviát használjunk, ne nyírfacukrot.

Tej: én úgy tudom, a candida nem tudja hasznosítani a tejcukrot, és nem ezért tilos tejet fogyasztani, hanem azért mert nehezen emészthető és emésztés közben előfordulhat, hogy erjedést okoz, és az így keletkezet termékek már tápanyagok a candida számára.

Az első időszaknak az a lényege, hogy kitisztítsuk a szervezetet minden káros felgyűlt méreganyagtól, ezért kell a szigorított diéta, és ezért nem eszünk az első 3-4 hétben amíg a gombaölés és béltisztítás történik állati eredetű élemiszert így a tojást, túrót, mozorella, feta sajtokat. Gyümölcsöket azért nem mert ilyenkor még ettől a gyümölcsben található kevés cukrot is el kívánjuk vonni a gombáktól, hogy ne tudjanak kajálni.

Natur cukormentes joghurtot az első időszaktól naponta ehető.

A kukorica és származékai ahogy írtad tilos, a borsó és a sárgarépa az első időszakban a magas cukortartama miatt kerülendő.

Babfélék nem javasolt az első időszakban, mivel ettől függetlenül is rendesen puffadnak a candidás betegek, és ezek gázosító hatásuak.

A husok fehérhús és halak mehetnek a második időszaktól hetente 1-2 alkalommal.

A többi szerintem is így helyes, ahogy írtad. Kivéve a kecsketej, bár ez elég vitatott téma a fennt leírt dolog miatt. A visszaszokás időszakában szokták javasolni.

2010. máj. 6. 16:36

Sziasztok!

Sajna sokáig nem tudtam olvasni sem a fórumot, most próbálom behozni az utóbbi két hónapot, még le vagyok maradva, de volna egy észrevételem.

Többször olvastam, hogy nyírfacukrot, tojást, krumplit, húst nem szabad enni az első időben. Ez tudomásom és tapasztalatom szerint sem teljesen helytálló.

1. A nyírfacukor, más néven xilit kifejezetten csíraölő hatású, így a gombák és a bacik ellen is hasznos, még a gyógyszeriparban is használják felső légúti megbetegedések kezelésében, illetve főleg gyerekrágókba ezt teszik édesítőszernek, mert ez tényleg segít a ph érték helyreállításában és a fogszuvasodás megelőzősében. Így az első pillanattól fogva fogyasztható - persze csak ésszerűen, mert nagyobb mennyiségben hasmenést okoz- mint az édesítőszerek is.

Ezen kívül mivel nem is karamellizálódik és a gomba sem tud vele mit kezdeni, kelt tészták készítésére és karamelles sütik készítésére sem alkalmas.

2. Tojás ehető heti 1-2 alkalommal 2-3. Hogy ezt az ember hogy osztja el, és milyen formában készíti el, az saját választása. Mi az elején is sok rántottát ettünk zöldséggel és engedélyezett sajttal, meg élesztő nélküli kenyérrel. Az ebéd is kiváltható vele és nem kerül az ember kritikus állapotba- nem lehet egyik napról a másikra kivonni az étrendből a két legfontosabb tápanyagot - a fehérjéket s a szénhidrátokat, mert megborul a test, és még betegebb lehet, mint előtte. A fehérjéket amúgy a gomba nem is tudja hasznosítani jó emésztés mellet - a gonba a cukorból él, nem a fehérjéből. Ezért is koncentrálódik általában azokra a testrészekre, szövetekre, ahol valamilyen cukor kiválasztás folyik - nyálkahártyák, belső szervek, emésztőrendszer.

Így ugyanez a helyzet a husokkal is. Nem ajánlott a sertés és a pulyka - a két legtöbbet gyógyszerezett állat, így sok a méreg a husukban. Lehet viszont ugyanúgy, mint tojást is heti 2-3 alkalommal - mi csakcsirkét ettünk, meg halat. De lehet néha marhahúst, birkát, lovat, vadakat ki mit szeret és képes - én sporttrásat nem eszem, így lovat soha, de a többi az jó.

3. Tejet tejterméket válogatva és ritkán - tehéntejet egyáltalán nem, kefírt és egyéb készítményeket sem, csak teljesen natúr, élőflórás joghurtot heti 2-3 alkalommal. Túrót viszont lehet, sőt! Abból már kierjedt a cukor, és a májnak is jót tesz - nekem vírusos májgyulladásban is ez segített! A májtisztítást soha nem szabad elhanyagolni, mert a gombatoxin tönkreteszi, és simán lehet az ember nagyon beteg, akár cukorbeteggé is válhat, v tönkremegy a mája, de nagyon. A tejcukrot a hiedelemmel ellentétben a candida gomba nagyon is szereti és jól tudja hasznosítani - különben nem szeretne annyira a hüvelyben sem tanyázni. Viszont kecsketejet lehet inni. Én az elején csak heti 1-2-3 alkalommal ittam, ahogy hozzájutottam, de mostanában (lassan egy éve csinálom a kúrát) már majd minden nap iszom. Bio gabonakávéba, kakaóba, karobba. Sajtokat lehet, de csak pár fajtát, amik nem érleltek, hanem frissen gyúrtak, a túróhoz nagyon közeli összetételűek - mozzarella, gomolya, feta, parenyica (néha), ugyanígy a friss kecskesajtok, juhsajtok, juhtúró. Persze ezek is mértékkel, de lehet, mi végig ettük. Jó kis vacsi pl almával v egyéb savanyú gyümölccsel, zöldséggel.

4. Krumplit lehet néha, de csak előre megpucolva, kiáztatva, sós vízben megfőzve. Így kifő belőle a keményítő tisztes része, és pl lehet enni így is vagy kruplipüréként is. Máris nem hal éhen az ember, mégsem vétkezett.

Viszont fehér rizs, s így fehér rizsliszt sem ehető! Ugyanígy a zöldborsó, kukorica, sárgarépa.

Érvényes, hogy inkább a friss dolgokat és a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, amiknek a frissességük, s így a jótékony tulajdonságait miatt nagyobb a hasznuk, mint a káruk. Főleg hasznosak a zöld növények - spenót, sóska, cukkíni, tök, patiszon, padlizsán.

Margarint és szójatermékeket nem ajánlott fogyasztani - génkezelt, vegyszerrel kezelt - előállított dolgok sok anélkül, hogy megállapítható lenne.

Vaj, tejszín, zabtejszín, olívaolaj használható - nyers fogyasztáshoz extraszűz, sütéshez, főzéshez finomított - az extraszűz hevítésnél szinte megég, és mérgező anyagok keletkeznek benne, így nem túl egészséges így fogyasztani. De lehet vajban vagy tisztított vajban is sütni, csak óvatosan, az se égjen meg.

Az olajrágás pedig tényleg egészséges, hasznos dolog. Ha lehet, nyers olívaolajat rágjon az ember 8-10 percig. Én csináltam, jó volt, jól esett.

A babokat, sárgaborsót, lencsét mi az elejétől fogyasztunk. Sok benne a hasznos tápanyag, tápláló, a héja jótékonyan masszírozza a beleket, így jól hat az emésztésre is, és a bélben lévő gombatelepeket is segít lepucolni. A lenmag és törete is többek közt ezért is nagyon hasznos, na meg a héjas, magvas gyümölcsök is.

Ami még nagyon jótékony az a zeller és a petrezsejyem zöldje. Lehet gyümölcscentribe is tenni, de egyszerre csak egy egy kortyot ihat az ember, mert borzasztóan erős, és ugyanúgy szétcsapja a májat, mint a toxin. Nagyon erős fertőtlenítők. Nekem nincs centrim, így csak egy egy csokor figyel a pohárban, néha megeszem egy egy szálat levelestül, szárastul jól megrágva és lenyelem - újabb béltartalom, ami hasznos és telít, segíti az emésztést és a gomba elleni küzdelmet.

11664. warj (válaszként erre: 11663. - Warj)
2010. máj. 6. 09:21
Bocs nem 3-4 hónap hanem hét, elírtam. Az első szakasz mégegyszer 3-4 HÉT!!!!!!!
11663. warj (válaszként erre: 11660. - M.timea)
2010. máj. 6. 09:20

Hát igen, viszont ha lent van candida, akkor az egész szervezetben van. És az a gond, hogy senki nem világosított fel téged a jó diétáról. Vagyis hogy a diéta úgy néz ki az első 3-4 hónapban, hogy gombaölőt szedünk, béltisztítást végzünk és a diéta szigorított változatát csináljuk. Sajnálom, hogy az orvostudomány képtelen arra, hogy megfelelően tájékoztassa a beteget. És mindig az egyszerűbb megoldást nézi, egy krém meg egy pár szem tabletta, és kész.

Ez nem azt jelenti, hogy nem jó a krém vagy a tabletta, csak azt hogy kevés a gyógyuláshoz. A diéta is biztosan jó ahogy csinálod, de ahogy leírtam az a helyes és hatásos kezdés. És ez, hogy nem így csináltad nem a te hibád, hanem azé az orvosé, aki ezeket nem mondta el neked.

11662. warj (válaszként erre: 11661. - Zizabella)
2010. máj. 6. 09:16
Köszi, hál isten egyszer hányt csak, a torka fáj. Vettem neki cukormentes streptilst, kap C vitamint, grappe cseppet, coral calciumot (sajnos az olajfa kapszula most fogyott el, de most szedtünk be egy dobozzal), ja és Normaflore-t. Nem attól félek én hogy hányik vagy megy a hasa, hanem attól, hogy kétszer is candidások lettünk és mind a kétszer ilyen betegség után, persze 6 éve különbséggel. De azért megnyugtat, hogy egy hányás volt és nincs hasmenés, azt hiszem ez arra utal, hogy erős a bélflóra és nem engedi a gombákat túlszaporodni. Sőt így hogy meggyógyult és merem adni neki a gyümölcsös activiát ebből két flakonnal ivott meg tegnap is.
11661. zizabella (válaszként erre: 11655. - Warj)
2010. máj. 6. 00:37

Sajnos most van ilyen járvány hányás-hasmenéssel, csak nem nagyon beszélnek róla. Gyerekorvos mondta nekünk is, és ő már csak tudja. Valamilyen vírus okozza, úgy hogy ne ijedjetek meg, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.

Az immun erősítésre nálunk bevált a multi tabs készítmény, napi egy szem kell belőle, és természetesen sok folyadék.

Jobbulást a gyerkőcödnek!

11660. m.timea (válaszként erre: 11659. - Warj)
2010. máj. 5. 20:25
Szia, kenetet ketszer is vettek, doki es nogyogyasz is, mind a ket alkalommal igazoltak hogy candidam van es semmi mas. Nem csak kremet hanem a pessaryt is hasznaltam de persze nem segit sokat. A dietat mar 4 honapja csinalom (egy hetvegi hibaval). Gombaolot meg majd megprobalok a dokitol penteken szerezni...
11659. warj (válaszként erre: 11658. - M.timea)
2010. máj. 5. 09:48

A nőgyogyi kenetet tud venni a hüvelyváladékből és ebből tud tenyésztést készíteni. Ha nem menne bele, akkor a gyógyszertárban lehet kapni Anticandida tesztet és otthol meg tudod csinálni állítólag 3000 Ft körül van.

Ha valóban a candida okozza (ami a tünetek alapján elképzelhető), akkor a canesten krém csak helyileg és ideig hoz javulást. Ennek az az oka általában, hogy nem csak a hüvelyben található meg a candida gomba, hanem az egész szervezetben. Ezért fontos ebben az esetben is, hogy gombaölő szert kapjál, béltisztítót alkalmazzál és elkezd a diétát (az első szakasz szerint).

A béltisztítás lényege az, hogy a gombaölő szer és a táplálékuk elvonásának (mármint azon dolgokat ugy nem esszük, amik a gombáknak táplálékott biztosít) hatására elkezdenek a gombák pusztulni, amennyiben nem segítjük az elpusztult gombák távozását a szervezetből, akkor ezek ott elkezdenek méreganyagokat termelni. Szóval muszály hogy segítsünk a szervezetnek és az első időszakban béltisztítót alkalmazzunk. És nagyon fontos még ehhez a sok sok folyadék (ha lehet tisztított víz és gyógyteák).

Hát igen, ha kiderül hogy candida legalább már tudod, hogy a rendszertelen étkezés a fő kiváltó ok nálad.

A többire majd Zsu reagál, hiszen ő tette fel a kérdéseket (vércukor stb).

11658. m.timea (válaszként erre: 11630. - Cszsuka)
2010. máj. 5. 00:24

Szia,

vervizsgalaton azt mondtak, hogy a vercukor szintem az olyan hatareseten van es figyeljek ra egy kicsit. Amikor elmentem dokihoz a tuneteimmel az egyik azt mondta egyek tobb rostot, a masik meg hogy valtoztassak az etkezesi szokasaimon (jelenleg kicsit mozgalmas az eletem es van ugy hogy csak szendvicset vagy muzlit ettem es nem rendes fott kajat) egy hasi ultrahangom volt meg de mindenhol azt mondtak hogy semmi bajjom... En a candidara azert gondolok, mert mar tobb mit fel eve van folyasom, amire canestent ad a doki hogy azt hasznaljam, miutan hasznalom elmegy egy hetre azt ujra van de igy valtakozva mikor milyen erossegu sot van hogy teljessen nincs is napokig... nogyogyaszatilag is megvizsgaltak semmi mas bajt nem talaltak mint a candidat. Most penteken van egy idopontom a dokinal es megprobalom h nezze meg a candida szintemet vagy valamit.

11657. warj
2010. máj. 4. 15:49
Á nem beteges ő igazából, évente egy két alkalommal. De most a diéta óta egy kicsit tényleg hamarabb elkap dolgokat. Bár az idén és tavaly mi az influenzát is kihagytuk, valahogy nem volt kedvünk hozzá :-)))))))), pedig oltást sem kértünk soha.
11656. hungarita
2010. máj. 4. 15:13
Huha nagyon sajnalom.... :( remelem hogy csak egy kis virus es hamar tul lesz rajta... Mondjuk o mindig is beteges volt, szerintem az immunredszeret kene megerositeni, ahogy csak lehet.. most en is probalom az ezt tenni... csak hat minden draga... tudom...
11655. warj
2010. máj. 4. 14:22
Na megint hazaküldték a gyereket a suliból hogy rosszul van. És megint hányt is. A gond csak az, hogy lóvé az semmi, olajfa kapszula egy szem, coral calcium 2-3 szem van otthol. Grappe csepp az van hál isten, meg probiotikum is, C vitamin is elfogyott tegnap hál isten. Szóval marad ami otthol van, meg B6 vitamin, a c vitamin citromként a teába. Remélem, hogy vírus és nem azért hánytunk egy héten belül kétszer, mert újra candidások vagyunk. Ez a rémálmom, állandóan attól rettegek, hogy visszaesik a gyerek.
11654. warj (válaszként erre: 11653. - Hungarita)
2010. máj. 4. 13:54
oké a gond csak az, hogy eltűnt a privát levelem. Szóval küld el mégegyszer légyszi. Mert gondolom a helyreállítás miatt valahol elveszett a levél az éterben. :-))))))))))
11653. hungarita
2010. máj. 4. 12:05
En voltam..
11652. warj
2010. máj. 4. 11:20
Hát lányok nem tudom ki írt privit, de az írja ki a rendszer, hogy egyenlőre a privát üzenetek nem megtekinthetőek. Úgyhogy türelem.
11651. hungarita (válaszként erre: 11647. - Cszsuka)
2010. máj. 4. 10:40
En ugy tudom a beres csepp etvagyat csinal, tehat ha ezt nezzuk tenyleg hizlal, de onmagaban nem, csak tobbet akarsz enni :) En szedtem gyerekkoromban es jol mukodott. Sosem voltam beteg. Mit ertesz azalatt, hogy nem szabad tulzasba vinni a zold teat? En most napi 3 bogrevel iszom, mennyi a max. mennyiseg, ami meg nem artalmas?
11650. Judyth24 (válaszként erre: 11646. - Cszsuka)
2010. máj. 4. 10:13
köszi Cszsuka a gyors választ, én kérdeztem az algákkal kapcsolatos tapasztalatokat, úgy gondolom kipróbálom mert sok jót hallottam róluk...köszi mégegyszer
11649. Cszsuka (válaszként erre: 11626. - M.timea)
2010. máj. 4. 08:59
Hát, ez egy kétséges kérdés, ugyanis nemigen tudhatjuk, melyiket nem manipulálták, s ezesetben veszélyesebb, mintha húst ennél és kész. Emiatt szoktuk javasolni, hogy egyél, de max. hetente 2x.
11648. warj (válaszként erre: 11644. - Cszsuka)
2010. máj. 4. 08:59
Ne becsüld le magad :-))))))))))))
11647. Cszsuka (válaszként erre: 11625. - Hungarita)
2010. máj. 4. 08:58
A fokhagyma és az1000mg-os C vitamin oké egyébként, s a zöldtea is, csak vigyázz az utóbbival, hogy ne vidd túlzásba.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook