Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Hihetetlen ez a dolog a szőlőcukorral...Akkor valószínűleg mivel ittam minden reggel egy korty tejet a kávémba, nekem sem javult akkoriban semmit. A rohadt életbe már el kellett volna mennem erre a vérvizsgálatra amit ajánlottatok rögtön másnap...mert rossz hogy nem tudom honnan indultam és merre tartok. Bár nekem sosem volt hasmenésem vagy székrekedésem csak puffadással küzdöttem, levertséggel, az ekcéma a térdhajlatomban (az még a mai napig elő-elő jön), a kezemen, az arcbőrömön, meg persze allergia, hajhullás. A hajhullásra azt mondta az orvos, hogy valószínűleg nem a gomba okozza az ki van zárva hogy ilyen mértékű foltos hajhullást okozna...hüvelyi ultrahangot ajánlott, hátha petefészekcisztám van, meg fogorvost ahol persze már jártam ezerszer.
Ja és nőgyógyászati szűrésen sem volt soha candidám, volt más de ez sosem, illetve nemrég antibiotikum után viszkettem pár napig ami az irrigálástól emlmúlt. Emlékszem arra az éjszakára mikor ez a candida gyanú felébredt bennem, hajnal 6-ig ültem a gép előtt annyira el voltam keseredve a foltos kopaszodás miatt és kutattam mi lehet az oka, és ezzel a betegséggel úgy egybevágott minden, az is hogy az antibiotikum után erősödött az ekcémám még a felkar hajlatomban is kijött ahol eddig sosem és a diéta hatására javulás is mutatkozott. Csak néha elbizonytalanodok, elvégre 8 éve járkálok mindenféle orvosokhoz és mindegyik mást mond, ha egyáltalán van valami fogalma erről az egészről. Ja és az allergia miatt kialakult egy ciszta az orrmelléküregemben amit hamarosan megműtenek, abban reménykedek még kicsit, hogy majd segít.
És persze az sem garancia hogy ha az ember súlyos pénzeket fizet ki orvosoknak akkor tudnak mit kezdeni vele :S :S Volt olyan aki egy hónapos antibiotikum kúrát ajánlott.
na hát szóval lehetne rosszabb is, de összességében véve elég szarnak érzem a helyzetem :(
A diétában viszont a csicseriborsókrém számomra a legnagyobb ajándék, hogy azt lehet :) aaaannyira szeretem! Egyébként, hogy mondtad ezt a szőlőcukor dolgot, nem tudom, hogy az hány gramm lehetett, de mint mondtam Angliában mindenen fel van tűntetve hogy miből mennyit tartalmaz. Így például 5 féle feta közül ki tudtam választani azt, amelyik például 2 vagy 1,1 helyett csak 0,3 g cukrot tartalmazott és megdöbbentem, hogy mennyi mindenben van cukor. Nyilván ha az ember inkább főz, akkor nem fenyegetik ilyen veszélyek, de kis mennyiségben - nem tudom hogy mennyi az pontosan ami már elegendő is neki - könnyen bekaphat az ember egy-két grammot úgy is hogy nem is sejti, kenyérből, sajtból, puffasztott rizsből ,akármiből. Zavart is az elején, hogy nem tudtam, mennyi az a szénhidrát amit be lehet vinni, próbáltam majdnem 0-ra csökkenteni, de azért kemény fizikai munka mellett ott ájultam volna szerintem el, és ez azért nem sikerült, ráadásul ma már nem is nézem mennyi szénhidrátot fogyasztok, csak azt nem eszem ami tilos. Szóval totál megtébolyultam, és már nem is vagyok abban sem biztos hogy ért-e valamit ez az egész...
Pont javasolni akartam, hogy a diétát ne hagyd abba, mert ha egyrészt a szerekkel pusztítjuk a gombát, másrészt építjük a bélflórát, akkor hogy mondhat a doki olyat, hogy a diétának nincs értelme. Hiszen ha nem diétázunk, akkor élelmet biztosítunk a gombának a fennmaradáshoz. A három dolog együtt ér valamit. Ha bombázzuk őket gombaölővel (az hogy ez most homeopátiás, vagy más fajta ebben az esetben szerintem nem ez a fontos), de közben etetjük őket, annak mi az értelme?
Szerintem helyesen gondolkodsz nem szabad a diétát abbahagyni.
A fiammal kapcsolatban. Igen kapott tehéntejet és kecsketejet is. 1 éves kora előtt. Viszont tápszert is bőven mert 6 hetes koromban a vállási hercehurának köszönhetően elapadt a tejem. De én inkább azt mondom, hogy a tápszer rosszabb mint a tej. Nem gondolonám, hogy ez lenne a probléma forrása.
Amikor ő candidás lett először 6 évesen, akkor egy hányásos hasmenéses (gondolom rota vírus) járványból nem tudod kikecmeregni. December közepétől január végéig folyamatosan azt hallottam a dokitől, diéta (piritós, ropi, gyengehúsleves stb). Na mindegy a lényeg, hogy legyengült a bélflóra és a sok tea (persze cukros még akkor), piritós meg iyesmi frankó eledel volt a gombáknak, és ők szépen megerődödtek. December végén a doki elküldött egy tenyésztést szalmonellára, és úgy gondolta, hogy azért nem lábaltunk ki a betegségből mert mindig diéta hiba csúszott a dologba. De ez nem volt igaz, de ahogy a gyerek evett pl gyenge húslevest (2-3 nap piritós, főtt buri meg ilyesmi után), rögtön ment a hasa, vagy hányt megint. Január végéig volt diétán a gyerek mire a doki kért egy széklettenyésztést gombára. Így derült ki hogy candidája van.
3 hónap diéta után, visszaálltunk az általunk normálnak hit táplálkozásra (azaz semmit nem tartottunk meg a régi dolgokból). Meg is lett az eredménye 12 évesen újra candidás lett a fiam, ráadásul olyan tünetekkel, amikről azt sem tudtam, hogy candida okozhatja. Nekem akkor még a candida egyenlő volt a hányás és a hasmenés tünettel (ja és persze, amikor szóbakerült, hogy kérnénk erre egy tenyésztést, akkor a doki asszisztense is megkérdezte, miért van hasmenése a gyereknek). Szóval nem gondoltam, hogy a korpás haj, meg az allergiás tünet (főleg hogy amúgy is allergia időszak van augusztusban) a candida tünete. Hogy miért csináltunk mégis vizsgálatot? Mert a fiam 162 cm és 38 kg, ha valaki nézte a képeken azért nem olyan brutálisan néz ki, mint ahogy ez leírva tűnik. Anyukám nyúzott, hogy kérjek egy labort és egy candida tenyésztést, mert neki nem tetszik, hogy a gyerek annak ellenére, hogy rengeteget eszik nem hízik. Erre én, de hát nőni meg nő, (végül is az apja is magas vékony). Na mindegy anyukámra hallgattam és azzal a meggyőződéssel, hogy az én gyerekem tuti egészséges kértem egy tenyésztést.
Hát rendesen ledöbbentem, mikor kiderült hogy nagyon sok telepe van és újra candidás. Akkor elkeztem a neten kutaokdni, és kb októberben találtam a fórumra, amit tudok itt tanultam Zsu-tól, a saját tapasztalataim, és hogy ha csak tehetem olvasom a candidáról szóló leírásokat.
Időközben egyre többet tudtam meg a candidáról és bár a fiam fél év diéta után negatív eredménnyel büszkélkedik itt ragadtam segíteni azoknak, akik most kezdik a küzdelmet.
Ma már okosabb vagyok és persze néha a fiam már ehet egy két dolgot ami a diéta alatt tilos volt, de alapjában véve, ma is kerüljük a cukros dolgokat, megtartottam még ha becsempészve is a tk termékeket. (pl tk grízt használok, a grízes dolgokhoz, ugyanúgy riszlisztből sütöm a piskótát, a pali tésztába már ugyan keverem de tk lisztet is használok, elsősorban ugyanúgy fehér húsokat eszik, azokat a zöldségeket gyümiket veszem amit eddig a diéta alatt és így tovább).
Ja és bármennyire fura, mint szülő folyamatosan attól félek, hogy nehogy megint visszaessen annak ellenére, hogy mindent megteszek, hogy ez ne forduljon elő.
Hát ez a mi storink. A doki hozta ki belőlem ezt, mert útnak indított egy adag gombaölővel és egy A/4-es listával, hogy mit ehet és mit nem. Ja és még annyit mondott nekem, hogy keresgéljek az interneten.
Pl 3 hónap után, mikor az eredmény változatlan volt, képes volt azt mondani, hogy biztosan diéta hiba. És ő úgy gonolja a stevia lehet a baj, mert biztosan limitálva van mennyit lehet belőle használni. A nyírfacukorról meg életében nem is hallott.
De persze az ő általa javasolt napi 2-3 kanál szőlőcukor az nem lehetett a ludas. Hát pedig ez volt a ludas, a nyamvadt gomba rögtön megtalálta benne az élelmet (pedig nem is kapott a gyerek naponta, csak egyszer egy héten piskótát csináltam és abba szőlőcukrot tettem). Zsu volt aki felhívta rá a figyelmet, hogy ez nem lesz jó a gyereknek. Persze gondoltam, hogy a doki csak jobban tudja, egészen addig nem hittem Zsunak, míg a tenyésztés eredménye nem igazolta, azt, hogy valami nem jó amit csinálok. És miután azt az egyedüli forrást ami még táplálék lehetet a candidának kiiktattam 3 hónap múlva láss csodát totál negatív lett az eredmény.
Remélem ez tanulság azoknak is, akik úgy gondolják, hogy egy kis ez vagy az nem árt a diétában. Hát tévednek. Saját bőrünkön tapasztaltuk.
És örülök hogy rájöttél, hogy ízletesen és jól is lehet csinálni a diétát, és felfedeztél egy új világot. Gratulálok ehhez, nagy dolgot vittél véghez. És hidd el, meglesz az eredménye. Megéri.
Szia iJune!
Megírnád privibe a dr.nő nevét?
Olvastam az előző hsz-edben hogy neked is kijön időnként a tenyereden az ekcéma. Hát én is hasonló helyzetben vagyok, de még nem jöttem rá, hogy mi a fene okozza. Ezzel a Voll-diagnosztikával meg tudja állapítani azt is?
Én pedig rengeteget sportolok és sehogy sem akart eltűnni, még beszélgettünk is egy barátnőmmel, hogy az egyik kollégája is ilyen, ráadásul minden nap biciklivel jár dolgozni és narancsbőrös a combja. És ahogy elkezdtem a diétát pikk-pakk megszabadultam tőle (egyébként annyira vészes nem volt de azért zavart). Hihetetlen tényleg, hogy mennyire számít az étkezés. Én pont az a fajta voltam még pár hónapja aki utált minden csökkentett energiatartalmú, telje kiőrlésű dolgot, két pofára tömte a vörös húst és lám-lám...teljesen megváltozott a szemléletmódom.
Azon csodálkozom, hogy azt írják sok helyen a candidáról hogy divatbetegség. Én csak azt nem értem, hogy hogyan lehet valami divatbetegség ha az orvosok 90%-nak eszébe sem jut, illetve fingja sincs róla, hogy mi ez. Warj, annyiszor eszembe jut, milyen szerencsés a kisfiad, hogy ilyen felvilágosult mamája van :)Egyébként ő kapott tehéntejet két éves kora előtt?
Voltam a doktornőnél a Voll-diagnosztikán...Örülök, mert valóban jó orvosnak tűnik, viszont azt mondta, hogy a diétának sok értelme nincs, csak hogy az ember tünetmentes legyen, egyébként pedig a bélflóra helyreállítása az elsődleges cél, nem pedig a gombák pusztítása...Egy Pro Gastro nevű port ajánlott. Kaptam homeopátiás szereket, remélem azok majd segítenek a hajamnak....A diétával mindenesetre nem hagyok fel, az tuti.
hú azta, én nem vagyok candidás (a fiam volt beteg) de narancsbőröm az van. És klassz lenne megszabadulni tőle, bár nagyrészt én is azt ettem amit a gyerek a diéta alatt, de nekem nem változott a narancsbőr. :-((((((
Sajt: hát kérdés hogy hogyan készült az a sajt. Egyébként a receptes oldalon van fenn Mátkám neve alatt két sajtrecept is. Lehet próbálkozni vele, az tuti olyan amitől nem lesz baj.
Köszönöm ez igazán jól esik.
Kecskesajtot már ettem korábban is, nagyon könnyű sajt, mint a mozzarella. Ez is hasonlónak tűnt, igazából nem tudom, mert Anyukám hozta a piacról, de csak egy teszt szeletet ettem belőle :S Nem Zetter hanem Tamcsika02, elírtam a nevét. Egyébként nem szeretem az új módszereket, de olyan bizalomgerjesztő volt amit ez a lány írt a doktornőről, hogy úgy döntöttem elmegyek, mert a homeopátiában nagyon bízok, habár ez a Voll diagnosztika nekem új. Az egyik barátnőm édesanyja ugyanilyen hajhullással küzdött, mint én és sikerült megtalálni az alkati szerét, ami teljesen rendbe hozta nála ezt a problémát.
Később még írok :)
Szerintem jó uton haladsz, hiszen nagyon sok tüneted elmúlt. Ahhoz, hogy teljesen tünetmentes legyen valaki, idő kell a szervezet számára. Tudom, hogy nehéz, de türelmesnek kell lenned.
Milyen sajtot ettél? (csak mozorella és feta sajt ehető a candidások számára). De ebből láthatod, hogy a szervezeted rögtön reagál arra, ha nem megfelelő élelmiszert választottál.
Én remélem, hogy ez a doktornő segíteni tud neked, hiszen Zetter az ő segítségével gyógyult meg. Kíváncsian várom, hogy mit mondott.
A gyógyuláshoz több út is vezethet, mi azt ajánljuk ami nekünk segítet, de ez nem zárja ki, hogy van más megoldás is. És szorítok neked.
Köszi akkor jól gondoltam, végülis nem ettem a székelykápiból :)
Ma ettem viszont egy sajtból ami nem tűnt veszélyesnek, de mégsem volt jó a szervezetemnek, mert említettem ugye még korábban, hogy nagyon szépen javul az ekcémám, na ezután egyből olyan vörös lett a tenyerem, elkezdett viszketni mind a kettő, az arcom, a szemem. Félelmetes...mindenesetre 6 hete csinálom a diétát és tulajdonképpen ez volt az első ilyen eset. Ezek szerint jól csinálom ugye? Erősítsetek meg....Holnap megyek ahhoz az orvoshoz akit itt ajánlott az a Tomi nevű valaki...nagyon remélem, hogy nem fogok újra csalódni, mert 15 000 egy vizsgálat és nagyon szomorú leszek ha ez is valami humbuk lesz...amit furcsállok, hogy a hajhullásom nem javul, hiába a diéta, a grapefruit cseppek...egyébként sokkal jobban érzem magam, energikusabb vagyok, sok panaszom megszűnt ezzel a táplálkozással, de ez a fránya foltos hajhullás nem akar múlni...Holnap még írok, hogy tudom-e ajánlani a doktornőt..Szorítsatok ;)
Szép napot mindenkinek!
Szia!
Tegnap írtam egy választ valakinek, s úgy gondolom, ebből egy részletet kimásolok neked, mert pont a kérdésedhez passzol. Előbb azért szeretném megjegyezni, hogy a candida elsősorban nem a gyomorban van, hanem a bélben. Ha már a gyomorban is megtelepszik, akkor már az egész szervezetnek annyi..
A helicobacter azonban a gyomorfekély okozója többek között, az pedig a gombának köszönhető, tehát a gyomor is veszélyeztetett, csak másképp.
Szóval, az idézet:
"....terápiát akkor is meg kell csinálni, ha negatív az eredmény, mivel valójában, akiken olyan tünetek jelentkeznek, amelyek a candidához vezetik, azt jelentik, hogy az egyén mikrobiológiai egyensúlya felborult. Ha ezt az egyensúlyt nem állítjuk helyre, akkor tud a gomba elszaporodni. Mindenki más stádiumban van, az egyensúly felborulásával jelzéseket kapunk a szervezetünktől, hogy állítsuk helyre mielőbb- ezek azok a kellemetlen tünetek, amelyeket semmilyen orvosi kezeléssel nem tudunk megszüntetni. A negatív eredmény csak azt jelzi, hogy vagy nagyon beteg az immunrendszer és már képtelen helyes jelzéseket adni, vagy még nem szabadult el annyira a candida, hogy túl sok ellenanyag lenne a szervezetben."
Sziasztok! Ma megkaptam az eredményeket a ProLabortól. Örültem is meg nem is. Jó hír számomra, hogy az IgG 18,9 (referencia:0-30), az IgM pedig 4,8 (referencia:0-11). Tehát nem vagyok candidás. :) Ez viszont újra gondolkodóba ejtett, mert egy csomó tünetem van, amit meg így nem tudok, hogy mitől lehet. Pl. a nőgyógyászati problémám, hajhullásom, hangulatingás, csoki imádat. Na, akkor ezek meg mitől lehetnek???
Warj vagy Zsu! Meg tudnátok mondani azt, hogy létezik-e olyan, hogy esetleg candidás vagyok nőgyógyászatilag, de a gyomromba nincs? Mert fordítva igaz, hogy ha valaki a hüvelyben gombás, akkor valószínűleg a gyomorban is.
Mindenesetre tök sokat tanultam itt a fórumon tőletek, és azért ezeket a dolgokat bevezetem a hétköznapjaimba. Már az édességről való leszokást el is kezdtem, meg csalánteával méregtelenítek, áttérek Warj kenyerére, rendelek grapefruit cseppet, meg még sok mindent módosítani fogok, hogy megelőzzem a gombáim elszaporodását.
Hát az a baj, hogy ezt nem lehet próbálgatni csak betartani és csinálni. Tudom, hogy nem könnyű, de ha az én 12 éves fiam megcsinálta, akkor te is meg tudod csinálni. Sőt neki 6 évesen volt először candidája, és akkor is meg tudta állni, hogy ne egyen édességet. Pedig azért egy gyereknél ez talán mégnagyobb feladat.
Ha ha csinálgatja valaki a diétát és egy két engedményt tesz, akkor a fránya gombák abban a pillanatban lecsapnak a lehetőségre és jót lakmároznak. Olyan okosak, hogy megtanulják beosztani a keveset és túlélni, ezért nem szabad nekik adni lehetőséget. Képzeld el egy gomba 20 perc alatt képes megkettőződni, akkot mit csinálhat egy gombatelep 24 óra alatt, ha kajához jut.
Annyian voltak már akik a fórumnak köszönhetően gyógyultak meg, (pl a fiam), te is tartozz ezek közzé.
Sajnos és ez nem csak neked szól, a candida ha nem kezeljük akkár halállal is végződhet (lásd Bujtor István), tehát azért mert az orvosok nem ismerik vagy nem vesznek róla tudomást még létezik.
Ja és nem dorgálni akartalak, csak erősíteni abban, hogy bele kell vágni és küzdeni kell. Az első időszak után azért sokkal könnyebb lesz, képzeld még sütiket is ehetsz majd. Persze úgy elkészítve, hogy a candidásnak is jó legyen. (pl palacsinta, piskóta, almássüti, túrógombóc stb), ezeket mind meg lehet csinálni úgy hogy a candidás beteg is megehesse, és ne legyen vele gond.
Szóval nem olyan vészes ez a diéta, csak nem szabad megíjedni tőle.
Mit főztél ma? Receptek candidásoknak olvasgasd, bár nem minden étel első időszakos, de amikor olvasom néha a nyálam is összecsurog olyan fini dolgok vannak leírva.
Remélem segítettem.
Az új lányoknak akit érdekel van egy fórumkivonat ami a 2009. szeptemberéig terjedő időszakról készült, nem én készítettem hanem Lizumizu készítette és Zsu ellenőrizte. De én vagyok a terjesztője :-))))).
Szóval akit érdekel, küldjön egy privit az e-mail címmel és átküldöm.
Küldök továbbá egy leírást a candidáról (ez egy természetgyógyász oldalán találtam és nagyon jól leírja amit a gombáról tudni kell, és nem csak általánosan, hanem a különbőző területeken - belek, nőgyogyi, ideg, bőr stb)
Meg egy mit ehetünk? összefoglalót, nincs időszakokra osztva.
Szia!
Engedd meg,hogy egy pici tanácsot én is adjak.A natur joghurtból a Bakonyi tartalmazza azokat az értékes flórákat amelyre szükségünk van.
Nem tudom kit érint, az egyik hozzászólásban kérdés volt, hogy gyógyulás után fogyaszthat e alkoholt az illető. Nos ha már teljes a gyógyulás és van egy összejövetel (esküvő névnap szülinap), akkor egy pohár alkoholt elfogyaszthatsz esetleg. De ez kuriózumnak számíthat, vagyis nem napi szinten és nem olyan bulizósan, hogy na kiűztem a nyamvadt candidát és elmegyek bulizni és jól felöntök a garatra minden hétvégén.
Ugyanígy lesz a gyógyulás után pl egy szelet torta is, és az édességek. Néha egy szelet.
De a gyógyuláshoz teljes életmód váltás szükséges. Vagyis azokat az ételeket meg kell tartani, amelyeket a diéta során megismertél. Ha nem így teszel, akkor a gomba újra túlszaporodik, és másodjára már sokkal erősebb lesz, és a diéta is hosszabb ideig fog tartani.
szia!
Teljes kiőrlésű kenyér: az oldalamon találsz egy receptet meg képeket is. A 12 éves fiamnak ez a kenyér bejött, remélem neked is ízleni fog. Ha jól csinálod, ez majdnem olyan puha mint a boltban kapható kenyerek.
Ha ez semmiképpen nem jön be, akkor ne egyél ilyen kenyeret. Ehetsz helyette puffasztott rizset, abonett kenyeret (persze cukormenteset és teljes kiőrlésű liszből készültet), pászkát. (bár szerintem a kenyér jobb). A diétának nem az a lényege, hogy olyan ételeket együnk, amik hányingert váltanak ki, mert akkor semmit nem ér az egész, ha undorral eszünk.
Nem olyan vészes ez a diéta, csak rá kell állni, hogy mit hogyan tudsz elkészíteni.
Tojás és burgonya első időszakban nem ehető.
Van egy receptes oldalunk, itt ugyan nincs időszakokra osztva a receptek feltétele, de látni fogod te magad is, hogy mi az amit első időszakban is megehetsz.
Mit főztél ma? Receptek candidásoknak
Néhány ételötlet első időszakra
Reggeli: vajas (teavaj) kenyér (vagy a te esetedben pl puffasztot rizs) zöldséggel (pari, paprika, ubi, hagyma), vízbe gríz, natur joghurt zabpehelyel vagy cukor és szárítottgyümölcs mentes natur műzlivel, padliszánkrém, karfiolkrém kenyérrel, görögsaláta (hagyma, pari, paprika, uborka pici só, oliva olaj, citromnak a kifacsart leve).
Ebéd: Levesekre példa (brokkoli, zeller, sárgarépa, fokhagyma krémleves), paradicsom leves,
Második: barna rizs zöldségekkel, durum tészta paradicsom szósszal (saját készítésű), rakott zöldségek (tejföl helyett natur joghurt), paradicsomos padlizsán (bármely más zöldség elkészíthető vele), főzelékek, töltött zöldségek párolt zöldségek stb.
És én azt mondom a rántott zöldségek is annyira kevés az a tojás amibe bemártod, hogy ennyi belefér, mondjuk a harmadik hét vége felé már.
A vacsora a reggelihez hasonló.
Zsuko nagyon jól megválaszolta neked, néhány dologgal kiegészíteném.
Ha panaszod van (mármint folyás, csipő érzést stb), akkor nem szabad sexuális életet folytatni. (így a partnered véded, de egyébként sem lehet egy leányálom ilyenkor sexelni, gondolom fájdalmat okoz).
Ha nincs panasz, az óvszer használat nagyon ajánlott mindkettőtök védelmében. Mindkét félnek célszerü graepfuit cseppel áttörölni az együtlét előtt és után a nemi szervét. Én nem tudom, hogy az orális sex-et tiltják e, vagy nem, de én személyszerint kerülném addig, amíg meg nem gyógyulsz. Hiszen a hüvelyben lévő candida gomba, pillanatok alatt a szádban landol, és mivel imádja a nedves közeget, már le is telepszik. és terjedhet tovább.
Ha mégis vélnél a szádban felfedezni valamit, mert esetleg későn jött a válasz (ez egyébként ilyen fehér pontszerű akármi a szádban ami fájdalmat okoz), akkor graepfuit cseppel kend be.
Jellzem itt nem arra gondolok, hogy akkor oké és lehet orálisan szeretkezni, majd a grappe cseppel korrigáljuk.
Néhány tanács hüvelyi gond esetére: sós ülőfürdő, grappe cseppes tisztítás, pamut hagyományos fehérnemű viselete (a tanga egyenesen hidat képez a hüvely és a végbélmenet között a gombák számára). A candida egyik kiváltója a fogamzásgátló szedése, ha ezt szeded esetleg, akkor célszerű más védekezési módot kitalálni.
A te esetben valószínű, a nem megfelelő táplálkozás a kiváltó ok. Az első időszakban még az steviát is csak nagyon keveset használj, mert gondolom sokszor van édességvágyad. Tud, hogy a gombák éhesek ilyenkor és nem te kívánod.
Sírógörcs és egésznapos fekvés, a gomba okozza ezeket a tüneteket is. (képes depressziót kiváltani).
Önsanyargatás: lehet most ezt érzed, de hidd el nem az, csak át kell álljon a szervezeted, a gondolkodásod az új életmódra.
Segít e a diéta? önmagában kevés a diéta.
A diéta lényege, hogy az első 3-4 hétben szeded a gombaölő gyógyszert (amit a doki ír fel, vagy Zsu által javasoltat), emellett iszod naponta a béltisztítót (ennek a lényege, hogy az elhalt gombáktól megszabadulj, és az egyéb méreganyagokat is kitisztítja). Ebben az időszakban az átküldött étkezési listáról csak a zöldségeket(kivéve babfélék), köreteket (kivéve burgonya), natur cukormentes joghurt, kölesgolyó, magvak, teles kiőrlésű élesztőmentes kenyér (napi 2 szelet)ehetsz, puffasztott rizs (cukormentes), natur cukor és szárított gyümölcs mentes műzli (elkészíthető pl zabpehely, len, szezán, napraforgó mag) citrom remélem mindent felsoroltam, de kérdezz majd konkrét ételre és majd mondom, hogy eheted e vagy nem.
Második időszakban kezdjük el a probiotikumot és a különböző vitaminokat. A második időszak után szépen lassan bevezeted a listán szereplő dolgokat egyesével. Erre azért van szükség, mert így ki tudod szűrni, ha valami panaszt okozz. Pl alma, első nap egy cikk alma, másnap egy fél, harmadnap egy egész, ha nem volt semmi gond, jöhet a következő étel.
Az hogy a tüneteid mikor javulnak nagyon változó, elsősorban attól függ mennyire van túlszaporodva a gomba a szervezetedben. Ez változó, vannak akiknek az első időszakban erősödnek a tünetei. Ez azért van, mert a gombáktól megvonod a táplálékot és még gombaölővel is bombázod őket, hát erre ők védekezni kezdenek és be akarják neked bizonyítani, hogy amit csinálsz nem jó. Pedig jó, csak nem a gombáknak. A tünetek sokszor előfordul, hogy visszatérhetnek, de ha a gyógyszeres kezelés és a diéta megfelelő, akkor egyre gyengülő panaszokat kell tapasztalnod, és egyre kevesebbszer forul elő a panasz.
A leírtak alapján úgy gondolom, hogy nálad elégé túlszaporodott lehet a gomba.
Nekem a 12 éves fiam volt candidás, és fél év után gyógyult meg, február óta tünetmentes, de tudnod kell, hogy a candida visszatérhet. Ő már másodjára küzdött meg ezzel, és remélem többet nem fog. Első alkalommal kaptam egy listát és ezzel útnak eresztettek, senki nem segített és 3 hónap után negatív eredménnyel visszatértünk az addigi táplálkozáshoz.
Na ezt nem szabad, ahhoz, hogy többet ne szaporodjanak túl a gombák egy teljes életmód váltásra van szükség. Most február óta, tulajdonképpen mondhatom, hogy egy két dolgot vezettünk csak a régi dolgokból vissza, és alapjában megtartottuk azokat a dolgokat, amiket a diéta alatt megismertünk.
Ha bármi kérdésed van írj, én hétköznap itt vagyok általában, a hétvégén kevésbé a gyerekek miatt nem jutok a géphez:-)))))
Szia! Én még nem vagyok profi a témában, de egy-két kérdésedre tudok válaszolni.
a diéta alatt megengedett a szexuális élet, de óvatosabbnak kell lenni, mivel lehet, hogy a párodnak is van, csak Ő tünetmentes. Első körben fontos, hogy mindig használjatok gumit. A második, hogy szerezz be grapefruit cseppet. Az Ökonetes a legjobb, mert nem alkoholos. Használhatsz olcsóbbat is, de a lényeg, hogy ne legyen alkoholos. Szóval, jó lenne, ha a párod szex előtt, és után is megmosná ezzel magát, mivel ez természetes gombaölő. Ha ezeket megcsináljátok, akkor tuti nem lesz gond, és nem fogtok a candidával ping-pongozni. Az orális szexel szerintem szintén vigyázzatok. Főleg, hogy a gombák a nyelven megtapadnak, és nagyon jól érzik ott magukat. Hogy ez ellen mit lehet tenni, majd a többiek megírják, mert én még ennyire nem vagyok képben.
De a diéta biztos segíteni fog, ha kitartó vagy, és meg fogja hozni az eredményt. Az meg nem csoda, hogy szarul vagy, mert a gombák küzdenek a gombaölő ellen, és el akarják hitetni veled, hogy rossz, amit csinálsz, pedig nem. Olvastam olyat, hogy valaki napi 3-szor, 4-szer elájul, és sokaknak meg a tünetei, ami miatt elkezdték a diétát, azok felerősödtek. De ezek a kritikus első 3 hét után javulni fognak, és szép lassan feltöltődsz energiával. De ehhez nem csak a diéta kell. Próbálj minél kevesebbet stresszelni, igyál meg napi 2-3 liter tisztított vizet, vagy szénsavmentes ásványvizet, csináld a diétát kitartóan, és meg fogsz gyógyulni. A továbbiakban majd a többiek leírják, hogy miket kell még csinálni, mert én még csak kezdő vagyok a témában. Kitartást!
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok