Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
hello
sztem rooibost lehet.
édesítésre meg stevia és nyírfacukor. csak ezek egészségesek kben is.
sziasztok!
na, kedves sorstársak és gyógyult fórumtársak! Már két hete csinálom a diétát.Köszönöm a sok segítséget és remek tippeket, betartom őket.Teljesen megváltozott az életem, de komolyan.A diéta elején tiszta depresszió voltam, most meg mintha kicseréltek volna. Folyton pörgök, készülök lázasan a szóbeli érettségikre, túrázok, bulizok.Nehéz a buli alkohol nélkül, de ezt is meg tudtam eddig állni.A tenyésztésből derült ki igazán h Candidám van, arra bevettem a gyógyszert (Dermyc), illetve vmi bacit is találtak, arra a Supprint írták fel.Nem mondanám, hogy tökéletes az állapotom, de sokat javult.Nekem már ez is elég biztatás arra, h továbbra sem hagyjam abba és biztassak mindenkit hogy van kiút, nem szabad megadni magunkat a gombáknak, nehogy már ők legyenek az erősebbek!
Mindent köszönök! Még majd visszanézek, sziasztok.
sziasztok,
azt tudom, hogy fekete teát és kávét nem lehet, de a rooibos tea mehet, ugye? (abban tudtommal nincs koffeinszármazék)
a másik kérdésem, hogy nem világos, mi a helyzet az édesítőkkel. azt tudom,hogy az aszpartam felejtős, de mi van a többivel? sok receptet találtam, amiben van, máskor meg azt olvasom, hogy kizárólag a stevia és semmi de semmi mesterséges.
nagyon köszi a választ, szép napot mindenkinek
jóreggelt:)
majd lesek innen recepteket,köszi:) nekem pedig van egy blogom, nincsenek rajta extra receptek, mert igazából nem erősségem a főzés, akkor kezdtem ezt a blogot amikor elkezdtem reformkodni, csak aztán visszaálltam sajnos. de azért hátha talál valaki rajta valamit amit hasznosítani tud.
íme:
a brokkolikrémlevessel egyébként nem lesz gond, mert azt én is szoktam, illetve amit nagyon szeretünk az a sárgarépakrémleves.
jó hogy azt írod ez a helyes, nekem mindenképp, én nem tudnék egyből fejest ugrani. biztos van aki egyből helyesen tudja csinálni, nekem mindenképp idő kell hozzá...
szép napot, majd még benézek
Egyébként ez a helyes, ahogy te csinálod, előbb elkezded előkészíteni a szervezetet, közben beszerzed amit kell. A tk élesztőmentes kenyérrel vigyázni kell az elején, ha puffadnál akkor előbb még vegyíteni kell, mert a teljes kiőrlésű liszt okozhat puffadást, esetleg székrekedést. A szervezetnek is át kell állni.
Az adatlapomon találsz képet és receptet az egyik candidás kenyérről.
Mit főztél ma? Receptek candidásoknak
Ezt a fórumot is mi istápoljuk, itt találsz ötleteket. Csak nincs időszakokra osztva, de kérdezz és mondom, hogy eheted e.
Nem olyan vészes ez a diéta, csak át kell állni rá gondolkodás módilag.
Pl én imádom a brokkoli krémlevest és soha nem főztem mielőtt a gyerek nem lett candidás (ja és ő is szereti).
a colon cleanse is szimpatikus.
addig is amíg nem lesz eredményem, sztem megpróbálom az étkezésem elkezdeni reformálni,egyszer már csináltam és jó volt, csak nehéz volt lelkileg azért meg amugy is mindig kitalálni előre hogy mit egyek amit szabad. nem könnyű.
Ja igen és igazgad van, a vitaminok felszívódása is könnyebb, ha nincs mindenféle méreggel tele az ember szervezete.
És lehet még inni méregtelenítő teákat, pl zöld tea, csalán tea stb. Fontos a tiszta víz fogyasztás és egyébként a folyadék fogysztás, ez is segíti a méreganyagok távozását a szervezetből, és a mozgás. Sport. A fiam pl heti 3-4 alkalommal másfél órás táncpróbára járt a diéta alatt is.
értem. köszönöm. végülis logikus. eleve azon agyalok hogy fontos a bél alapos kitisztítása, hiszen kben nem szívódnak fel a vitaminok stb. ezért van az hogy sokan szedik és nem éreznek javulást, mert egy alapnak kell lennie a béltisztításnak.
most olyat kérdezek ami biztos levolt írva meg biztos a kivonatban is benne van, de oda még nem jutottam hogy elolvassam, mert nem nagyon szeretek gépen olvasni, mindig mindent kinyomtatok, de most kifogyott a patronom. szóval
milyen béltisztítót kell használni?
nekem van otthon egy doboz normogast-om, de még nem használtam. az jó lehet?
most majd átrágam magam ezen az egészen hogy mire meglesz az eredmény addigra képben legyek. azért kicsit sok ez így elsőre, még emésztenem kell a dolgokat.
Igen egy hónap körül tudom én is, és én így adtam a gyereknek. De ha nem jól tudnám Zsu biztosan kijavít.
Az első időszakban nem sok értelme van a probiotikumnak és a vitaminnak, mert a béltisztító nem engedi ezeket felszívódni, vagy hatni.
Első időszakban a natur joghurt (cukormentes), az ami ezt a szerepet betölti, illetve vitamint a sok zöldségből és teljes kiőrlésű dolgok fogyasztásából nyersz.
Hát normál esetben a körzeti doki is írhat fel széklettenyésztést gombára, csak ennek az eredménye nem igazán megbízható.
Vagy a nőgyógyász is vehet candida cenetet (bár lehet kapni nőgyógyászati candida tesztet).
Sőt van a Candia5 teszt amit otthol vérből meg lehet csinálni, de még nem tudom milyen nem hallottam róla visszajelzést.
De eleve milyen dokihoz kell ezzel menni?
Majd megoldom ezt a prolaborba eljutást valahogy pestre, hamarosan úgy is meg kellene látogatni a nagyit, aki ott él a nagybudapestben:)
mert konkrét eredmény nélkül nem merek semmit elkezdeni, max. megtámogatom magam egy kis grapecseppel addig.
az első szakaszban nem lehet vitamint és probiotikumot szedni? szerintem kellene. vagy nem? hiszen eleve a probiotikum is visszaszoríthatja a gombát.
grape csepp: akkor te étkezéseknél adtad a fiadnak?
tényleg semmit nem találtam erről hogy mikor kell inni. az adagolásnál hogy megy fel? 1-2 napig 3x5, 1-2 napig 3x10 és így megy fel a 7végére 3x15re? és azt meddig kell tartani? azt olvastam hogy 1 hónapig szabad csak szedni...
A Sziszi300 tüneteti bár csak vitaminhiánytól lennének, de attól tartok ennél többről van szó. Én javaslom, hogy mindenképpen csináltass egy candida vizsgálatot. És ha ez negatív, akkor legalább tudod, hogy nem ettől van.
Egyébként ha a hüvelyben megtalálható a candida gomba, akkor sajnos általában az egész szervezetben. Ezért nem használ csak ideig óráig a nőgyógyász által felírt krém, kúp stb. Mert a szervezet többi részében is ott van a gomba túlszaporodva. És ezért van az, hogy évekig is ezzel szenvednek a nők.
Néhány hozzászólással lentebb leírtam a candida kezelés menetét (nagyvonalakban), a teljes gyógyuláshoz ez kell illetve egy teljes életmódváltás, mert a régi rossz szokásaink újra utat engednek a gomba túlszaporodásának. És másodjára még makacsabbak, mert sajnos okosak ezek a fránya gombák.
Irrigálást nem szoktunk ajánlani. Viszont a fórumkivonat végén a tamponos megoldás kipróbált hüvelyi gombára. De önmagában kevés, ha a terápiát nem csinálja valaki végig, vissza fog esni. Mert ez csak helyi kezelés.
Nem tudom a grappe cseppnek van e valami használati útmutatója, én a gyereknek a reggeli teába tettem (persze nem forró teába).
Azt tudom, hogy a diéta első szakaszában az 5. napon kell elkezdeni a grappe cseppet először 3*5 cseppet, majd 3*10 cseppet és végül 3*15 cseppet, egy hét alatt felnövelve.
Az alkoholos grappe csepp nem jó.
Az irrigálásról általában (vagyis a grappe cseppest nem tudom, hogy lehet e vele), de az összes többi irrigálóról tudom, hogy nem igazán egészséges a rendszeres használata, mert a hüvelyben lévő egyensúlyt felbontja és akár candidához is vezethet. Ezt tudomásom szerint már egyik másik nőgyogyi is megerősítette.
szia.
a tüneteid alapján ez egy szimpla durva vitaminhiány is lehet, szóval célszerű lenne valami komolyabb vitaminpakkot szedned. én is most fogok rendelni magamnak megint amit néha szoktam, jó lenne folyamatosan, csak nem mindig engedhetem meg magamnak anyagilag:S
de végülis ha kitenyésztették a candida-t neked akkor elég egyértelmű a dolog.
én is vettem most grape-cseppet, nem az ökonetest mert az nekem drága, hanem a citro cseppet, ami glicerines. egy bajom van, nem tudom mikor kell inni, étkezés előtt, közben, után? vagy két étkezés között? sehol nem találtam erről semmit...
sziszi, alkoholost ne használj, se kívül, se belül. ebben remélem megerősítenek a többiek.
az nlc-n van egy kedves gyógynövényszakértő hölgy, ő így tanácsolja: fél liter víz az irrigátorba, bele 4 csepp grapefruitmagolaj és ezzel irrigálni.
illetve érdemes ezt is elolvasni:
és ezt is:
viszont én nem tudom ez az irrigálás mennyire egészséges én sose csináltam. van itt vkinek ezzel tapasztalata?
Meghagyom Zsunak a válaszadási lehetőséget, mivel nem laktok egymástól messze, akár találkozni is tudtok majd.
Én átküldtem neked a fórumkivonatot, aminek a végén megtalálod a tamponos megoldás pontos használatát. A grappe csepp és az összes többi ÖkoNet termék.
Van még ott másik két anyag is. Remélem segítenek majd.
Zsu pedig biztosan válaszol, türelem.
kifelejtettem:
ha leveszik a vérem honnan tudják mi volt 3 hónappal ezelőtt? sorry lehet butát kérdezek pedig nem vagyok ám szőke:D
sziasztok!
warj:
célszerű orvossal konzultálni. kivel, hol? mi van ha nem olyan helyen élek ahol ez megoldható? itt még a rendes szakrendelésen sem fogadják az embert. tegnap elmentem a bőrgyógyászatra a párommal, senki nem volt ott. kijön az asszisztens, azt mondja csak időpontra lehet menni. hát de sürgős. akkor is. JÚLIUS KÖZEPÉRE tudott volna időpontot adni. Köszönöm és addig? mi van ha addig nagy baj lesz? az senkit sem érdekel. nagyon kiakadtam. ez egy sima szakrendelés, ahol kötelesek lennének fogadni az embert, főleg hogy senki sem volt. még ha ültek volna ott 10en időpontra, megértem. de így? hihetetlen mi megy az egészségügyben. :( na bocsi hogy így kifakadtam...
vmi olyasmit olvastam anno hogy az elhalt gombatelepek bekerülnek a vérbe és még komolyabb tüneteket okoznak.
az addig oké hogy gombaölő, béltisztító, diéta, probiotikum, de gondolom akkor kell valami ami kiviszi őket folyamatosan? vagy hogy távoznak el?:)anno tavalyelőtt pusztán ezüstkolloidot szedtem és a székletben fehér plakkok jelentek meg, ami úgy tudom elhalt gombatelep. de lehet hülyeséget írok:)szóval ezek a dolgok érdekelnének bővebben.
Sziasztok.
Én is a candidától szenvedek sok éve. Nőgyógyászati problémák gyakorlatilag szüntelenül sőt ki sem tudtak gyógyítani. egyszer sikerült több hónapig tartó antibiotikum kurától de pár héten belül visszajött igaz se probiotikum se semmi mást nem mondták hogy szedjek. Azelőtt candibene, klion canesten és társai mindet felirtak és még én voltam a hibás hogy egy sem hatott több magánorvos sem volt hajlandó kitenyészsteni hisz ők látják hogy csak gomba, ugyhogy elmentem egy nemi gondozóba ott kitenyésztették és állítólag valami ritka fajta candida ami nem reagál a canesten és társaira.
na ekkor kaptam hónapokon át az antibiotikumot. mivel mégegyszer nem szerettem volna kitenni magamat ennyi antibiotikumnak inkább együtt éltem a hüvelygombával mivel a pevaryl canesten és a többi sem használ ezért tengeri sós vízben fürdök ez csillapít valamit, de zero szex évek óta, nem is tudok rá gondolni. A candidára utaló más betegségeim is vannak mint pl. depresszió, pánik, allergia, has és széklet probléma, és állandó nagyon erős fáradság érzet, már akkor fáradt vagyok amikor felébredek, ezt a fáradság érzetet a végelgyengüléshez tudnám hasonlítani. Már teljesen el voltam keseredve mivel az orvosokban már egyáltalán nem bízok.
Örülök hogy rátaláltam erre a fórumra mert itt vannak akik meggyógyultak és akkor számomra is van remény.
Olvasgattam az elejétől és zsú írta hogy egy orvos v. természetgyógyász segített neki megszabadulni a candida betegségtől. Szeretném elkérni az elérhetőségét. Az email címem: liviasz@freemail.hu. Előre is köszönöm.
Még egy olyan kérésem lenne hozzád zsú hogy ha leirnád mit hol vegyek meg melyik cég termékét meddig használjam őket milyen adagban, vagy az adagok és az idő attól függ hogy milyen csíraszámban van nálam a candida? kipróbálnám a grape fruit cseppet amit a gyógyszertárban adtak ,de az alkoholos. Mintha azt írtad volna hogy édeset használtok azt hol tudom megvásárolni? illetve erre az van írva hogy higítás nélkül ne használjuk. Én tamponra csepegtetnék, az alkoholost lehet higitás nélkül tamponra csepegtetni vagy csak az édeset? gynophilusról és a protexinről mi a véleményetek?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Babianyu
nem tudtam neked átküldeni e-mailben az anyagot, mert a priviben nincs e-mail címed, ha gondolod van fórumkivonatom, candida leírásom és egy mit ehetünk doksim. Írj egy privit egy e-mail címmel és átküldöm.
Hát nagyjából összeszedtem, de ha tényleg candidás vagy és leírod a konkrét panaszokat akkor tudok/tudunk jobban segíteni.
A diéta lényege, hogy az első 3-4 hétben szeded a gombaölő gyógyszert (amit a doki ír fel, vagy Zsu által javasoltat), emellett iszod naponta a béltisztítót (ennek a lényege, hogy az elhalt gombáktól megszabadulj, és az egyéb méreganyagokat is kitisztítja). Ebben az időszakban az átküldött étkezési listáról csak a zöldségeket(kivéve babfélék), köreteket (kivéve burgonya), natur cukormentes joghurt, kölesgolyó, magvak, teles kiőrlésű élesztőmentes kenyér (napi 2 szelet)ehetsz, puffasztott rizs (cukormentes), natur cukor és szárított gyümölcs mentes műzli (elkészíthető pl zabpehely, len, szezán, napraforgó mag) citrom remélem mindent felsoroltam, de kérdezz majd konkrét ételre és majd mondom, hogy eheted e vagy nem.
Második időszakban kezdjük el a probiotikumot és a különböző vitaminokat. A második időszak után szépen lassan bevezeted a listán szereplő dolgokat egyesével. Erre azért van szükség, mert így ki tudod szűrni, ha valami panaszt okozz. Pl alma, első nap egy cikk alma, másnap egy fél, harmadnap egy egész, ha nem volt semmi gond, jöhet a következő étel.
Az hogy a tüneteid mikor javulnak nagyon változó, elsősorban attól függ mennyire van túlszaporodva a gomba a szervezetedben. Ez változó, vannak akiknek az első időszakban erősödnek a tünetei. Ez azért van, mert a gombáktól megvonod a táplálékot és még gombaölővel is bombázod őket, hát erre ők védekezni kezdenek és be akarják neked bizonyítani, hogy amit csinálsz nem jó. Pedig jó, csak nem a gombáknak. A tünetek sokszor előfordul, hogy visszatérhetnek, de ha a gyógyszeres kezelés és a diéta megfelelő, akkor egyre gyengülő panaszokat kell tapasztalnod, és egyre kevesebbszer forul elő a panasz.
Sajnálom.
A többi lehetősége, amiből még a candida kimutatható:
CanDia5 teszt, kiskereskedelmi javasolt ára 3.300 Ft. Hungarita hívta fel a figyelmem erre a tesztre, ez is vérből mutatja ki, és otthol elvégezhető. (a google-be ha beírod, még videó is van hozzá, hogyan kell használni, hol lehet kapni).
Megbízhatóság szempontjából nem ismerem milyen ez a teszt, gondolom olyan lehet mint a candida gyorsteszt (csak ez kifejezetten hüvelyváladékból mutatja ki a candidát).
Lehet még körzeti dokitól kérni széklettenyésztést gombára, ez ingyenes, de nem is annyira megbízható. Hiszen ha a gombát szaporodási fázisban kapod el (vagyis a széklet mintavétel ebben az időben történik) akkor nem a valós képet fogod kapni.
Van még a Vol teszt, és a biorezonencia. Megoszlanak a vélemények ezekről is.
A legmegbízhatóbb a már leírt ProLabor Kft által készített candida vizsgálat. De mivel ez messze van tőled, így a többiből tudsz választani.
Ez elég ijesztő,mert amiket leírtál annak fele nálam is megtalálható...
Hogy tudok kivizsgálást kérni?És hogy kezelhető ez a betegség?
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok