Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Hát nálad szűkebb a kör a tej és a tojás liszt érzékenység miatt. Leírom mit adtam és vállogasd ki ami nektek ehető.
Csak felsorolom a Mit főztél ma? receptek candidásoknak fórumon megtalálod az elékészítést, de ha valamit nem találnál, akkor priviben elküldöm.
Vízbegríz (később növényi tejjel is készíthető teljes kiőrlésű grízből)
Túrógombóc (tk grízből)
tk élesztőmentes kenyér+ teavaj+biokolbász
tk élesztőmentes kenyér+ teavaj+zöldségek (pari, paprika, hagyma, uborka tetszőlegesen)+mozorella sajt
tk élesztőmentes kenyér+tojáskrém
tk élesztőmentes kenyér+padlizsánkrém
tk élesztőmentes kenyér+karfiolkrém
tk élesztőmentes kenyér+készítettem fasírtot darált csirkemellből, kölessel és hotplane ban sütöttem meg (isteni imádom) ezt hidegen tettem a kenyér közzé (ilyen formán lehet csikre, pulykamell fokhagymás sültet is pl)
tojás bármilyen formában heti egyszer
tükörtojás
tojásrántotta hagymával
tojásos lecsó (ebbe lehet barnarizs vagy kusz-kusz, vagy köles)
Bundáskenyér tk élesztőmentes kenyérből
Naturjoghurt
Naturjoghurt+műzli
saláta
paradicsom, paprika, hagyma, uborka kockára vágod, fetasajtot teszel hozzá, erre oliva olaj és citromlé (itt a rendes citrom kicsavart levére gondolok)
Hú első körben ennyi jut hirtelen eszembe. Érdekes egyébként én is mindig ezen agyaltam a legtöbbet.
Szia warj!Elküldöd nekem is a fórum kivonatot és hogy mit ehetünk?
Köszi! Szombaton Találkozunk?
szia! én a leírtak alapján úgy láttom a gombaöléssel nincs gond, elolvastam mert nem ismertem a Supergreens por lényegét. Ha jól értelmezem ez a lúgosítási folyamatot és enyhe méregtelenítő hatást eredményez.
Én úgy gondolom, hogy béltisztító hatást nem fejt ki. Én inkább ezt használnék az első 3-4 hétben. Olvass vissza egy két hozzászólást leírtam azt a terápiát (általánosságban) amit mi itt javaslunk.
Elképzelhetőnek tartom, hogy a 4 év diéta okozta a candida kialakulását, mert lehet olyan dolgokat vontál el a szervezettől, amit nem lett volna szabad.
A diéta során kerülni kell valóban a szénhidrát bevitelt, de azért erre is szüksége van a szervezetnek, az én 12 éves fiam is 163 cmn és 38 kg volt a diéta elején fél év után jött helyre. Ő csak nystatint és béltisztítót használt, és fokhagymát naponta. Jelenleg 165 cm és 44 kg. Vagyis ha jól csinálod a diétát a te esetedben híznod kell, mert végre a szervezeted hasznosítja a dolgokat és nem a gombákat eteted.
Én pl soha nem számolgattam a szénhidrát bevitelt és meggyógyult a fiam. Viszont tartottam, hogy hetente egyszer adtam durum tésztát. Nem napi 5 ször étkezett, hanem majdnem 2 óránként éhes volt. Tehát annyiszor evett ahányszor éhes volt.
A gombaírtás 3-4 hétig tart, utánna be kell fejezni. Ebben az időszakban béltisztítóval segítjük az elhalt gombák ürülését (lásd néhány hozzászólással lentebb). Én azt tanácsolom, hogy kérd szakember segítségét az étrend összeállításánál, mert amikor ennyire vényok valaki, ott már azért egy ilyen szigorú diéta, amit mi javasolunk (az első időszakban), nem biztos hogy ilyen módon javasolt. Hiszen a szervezeted le van gyengülve. Remélem Zsu (Cszsuka) is olvassa majd a hozzászólást, ő többet tud neked majd segíteni szerintem.
Addig is küldtem neked e-mailben egy fórumkivonatot, leírát a gombáról és egy mit ehetünk doksik (nincs időszakra osztva). Ha kérdés van bármi kérdezz, és próbálunk segíteni.
Milyen tüneteid vannak még? És milyen módszerrel állapították meg nálad a candidát?
Hát ez így ebben a formában, hogy terjed nem merném állítani. Ha nőgyógyászai gondja van valakinek amit a candida okoz (túrós folyás, viszketés stb), akkor nem ajánljuk a nemi életet, de nem is igazából kívánja ezt ilyenkor egy nő. Érdekes a férfiaknál a candida nem feltétlen produkál tünetet.
Ha elmúlnak a tünetek és újra lehet sexuális élet, akkor javasolni szoktuk, hogy graepfuit cseppel mindkét fél törölje át lent az együttlét előtt és után is magát, és mindenkép óvszert használjon.
Ezt amolyan pin-pong effektusnak hívják, hiszen ha egy nőnek erős folyása van amit gomba okoz, és együtt van a párjával, óhatatlan, hogy oda vissza jutassák egymáson belül a candida gombát. Én ezt olvastam erről a témáról, remélem minden helytálló, az olvasatom alapján.
Ezen is mindenki átesik, ilyenkor a haldokló gombák kiabálnak, hé küldjél már le valami kaját. Ne engedj nekik. Egyél valami olyat ami kárpótol téged. Kinek mi jön be nyers sárgaréba, napra, dió, ha kechupot kívánsz, csinálj paradicsommártással spagettit vagy valamit találj ki amit ehetel, és nem kedvezel a gombáknak.
Egyszer olvastam, hogy egy gomba 20 perc alatt megkétszereződik, akkor gondolj bele egy gombatelepbe és abba mi történik egy szaporodási fázisban 24 óra alatt.
Gondolj arra, hogy fel kell nevelned a gyermeked, egészséges mamára van szüksége.
Első időszak: gombaölőszer (orvos írja fel) és béltisztító alkalmazása (ezt bioboltban meg lehet venni). Ebben az időszakban mentesítjük a szervzetet ezzel is segítve a méreganyagok, elhalt gombák (és ezek is mérget termelnek amig nem ürülnek ki) ürülését. Ezért elsősorban zöldségeket fogyasztunk, a megengedett köreteket (burgonya kivételével magas a keményítő tartalma amiből cukor lesz a szervezetben, azt pedig megeszi a gomba), hetente egyszer ehetünk durum tésztát. Zöldésgek közül a babféléket nem fogyasztjuk mert gázosítanak, csak a második időszaktól, kukorica tilos végig a diéta alatt és a származékai is (a gyerek lisztérzékenysége miatt ez nem valószínű, hogy rá érvényes, és nála egyébként sem szabad ilyen diétát alkalmazni a koránál fogva). A sütőtököt is inkább a második időszaktól ajánjuk.
Első időszakban csak a citrom ehető, az összes gyümölcs ki van zárva (ennek a lényege, hogy még a gyümölcsből nyert cukor élvezetét sem adjuk meg a gombáknak).
A citrom viszont jó nagyon lúgosít. Ha bírod akkor reggel ihatsz 1-2 dl és utánna erre vagy 3 dl vizet.
Ehető még az élesztőmentes kenyér általában Teljes kiőrlésű lisztből készül, de lehet vegyíteni zabliszttel, rizslisztel stb. Ebből napi 1-2 szelet.
Ehető még teavaj, natur cukormentes joghurt, zabpehely, cukor és szárított gyümölcs mentes műzli (zapehely, lenmag, napraforgó mag, szezánmag magad is elkészítheted).
Ehetőek a magvak és a diéfélék (vigyázni kell mert a diófélék könnyen penészednek).
Ehető a kölesgolyó. Ez jó nasi.
Hú remélem mindent felsoroltam.
Második időszak 3-4 héttől: először is abbahagyjuk a gombaölő és a béltisztító szedését, és elkezdjük a probiotikum és a különböző vitaminok ásványi anyagok bevitelét. Korábban nem sok értelme van, mert a béltisztító alkalmazása mellett nem nagyon van ideje felszívódni. Ebben az időszakban vezetjük vissza szépen egyessével az engedett élelmiszereket. Én mindig az alma példáját szoktam említeni. Tehát első nap eszel egy gerezd almát, ha nincs semmilyen panasz (puffadás, kiütés, hasfájás, hasmenés stb), akkor másnap egy felet és harmadnap egy egészet eszel. És jöhet a következő. Azért fontos, hogy óvatosan vezesd és egyessével vissza, mert így ha panaszt okoz, tudod melyik volt. És a gyomrot sem terheled meg egyszerre több dologgal, amit hetekig nem ettél előtte.
Remélem egyértelmű volt és hogy semmit nem hagytam ki.
Zsír: mangalica zsírt lehet használni.
Hello Zoli!
Szerintem fel kellenne keresned egy hozzáőrtő természetgyógyászt,és az el fog igazitani téged.Minden szervezet,emésztés más,nem lehet általános étrendet felállitani,személyreszabottra van szükség.Csak egy-két példa ami a kandidának kapásból nem jó:oliva olaj,barna rizs,mert penészt tartalmaz.Nekem 12-es kandida értékem volt,és az Egészségfarmban találtam rá a nekem megfelelő törődésre,profi csapatra.Azóta minden sirály.Persze itt a Hoxán is rengeteget tanulhatsz kandida ügyben,mert vannak akik ott vannak.Warj,és még sokan mások.Azért egy személyre szabott étrendet nem ártana készittetned.Akit egyszer levett már a lábáról ez a sunyi gomba,az kétszer is meggondolja,hogy mit egyen.Sok sikert neked!
Jó napot kívánok!
Én egy 20 éves fiú vagyok Jászberényből.
Most rendeltem Supergreens port lúgosításhoz és a méreganyagok kivezetésére a candida kiirtása miatt. Eddig bármivel próbálkoztam, nem bírtam kiirtani a gombát. Szerintetek a Nystatin, a Supergreens , a kókuszzsír, és a napi 2 szeri friss, nyers fokhagyma bevitele elegendő a táplálékkiegészítők részéről?
A diéta részéről már nehezebb a dolgom... Nem a kitartással van gondom, mert az nekem könnyen megy. Bármiről le tudok mondani szinte.
Eddig is diétáztam, mindig fanatikusan, immáron 4 éve, habár nem a candida ellen diétáztam, hanem csak az egészség miatt...
Az étrendem összeállításában a Dr. Robert Young által kifejlesztett pH Csoda programot követném, tehát: amarántot,kölest,hajdinát,bio-fehérbabot,bio barna basmati rizst énnék szénhidrát forrásként, de arra ügyelek, hogy a napi össz szénhirát ne menjen 100 gramm fölé a candida miatt. A baj ezzel annyi, hogy én már ígyis az erősen alultáplált kategóriában vagyok(177 cm hez 54kg). Naponta ötször étkezem, és a gabonafélék mellé még fogyasztanék mandulát, paradiót, szezámmagot, barackmagot, zöldborsót, avokádót, tofut, és sokféle nyers friss zöldségeket, meg hidegen sajtol olíva, lengam, és kókuszolajat.
Rendben lesz így a diétám?
Mennyi idő mire eltűnnek körülbelül a gombák így a nystatinnal?
A supergreenst bármikor ihatom napközben? Nem "akad össze" a nystatinnal?
Előre is köszönöm!
Zoli
látom te nagyon értesz ehhez... én azt hittem fokozatosan kell leszoktatni a szervezetet az egyes ételekről (én már ott tartottam,h semmi zsír, olaj, csakis oliva. semmi keményítő, élesztő. vagyis tönkölybuza lisztből készült tésztát ettem csirkével v hallal... mindegy...) és utána 3-4 hét csak zöldség és utána fokozatosan visszaszoktatni mindenre.
de az utobbi írásaidból az jött le nekem, h az első 4 hétben csak zöldség, semmi állati eredetű étel.
most akkr hogy csináljam?
tudom,h nagyon leköt most egy kisgyerek, persze meg is értem), csak egy rövid választ kérnék. előre is köszönöm
Azt írtad, tojásallergiája van a gyereknek, nyílván ő nem ehet.
Neked, a második időszaktól lehet enni tojást heti 1 alkalommal.
Nagyon rendes vagy, hogy ennyit segítesz!
Kölesgolyót esszük.
És mi a helyzet a tojással?
Ja és egyébként ha ezeket eszi csak, előfordulhat, hogy a candida okozója a nem megfelelő táplálkozás. Lehet tévedek, de ez is lehet kiváltó ok.
Vegyél neki kölesgolyót olcsó és lúgosít, az én gyerek imádta, olyan mintha kukit enne.
Na nézzük csak spagetti: ezt ezután is meg tudja enni, csak durum tésztából főzöd, csirke vagy pulyka mellből készítesz pörit (ha nagyon muszály a hús bele, ha nem akkor ezt el lehet hagyni, legalább az első 1 hónapban). Na most a paradicsomból készítel szószt a következő képpen: hagymát dinsztelesz, belevágod a megtisztított paradicsomot, pici vizet raksz alá (fél deci elég, mert úgyis enged levet a paradicsom), egy kis só, stevia 10 csepp (1 kg parihoz), bazsalikom, oregánó, tárkony ízlés szerint és készre főzöd. Én leszoktam szedni a paradicsom haját és utánna összeturmixolom. Mozorella sajtot reszelsz rá és kész a spagetti.
Rizs + hús egyszerűen barna rizst főzől neki és az engedett húst használod. (a többi köretet is kell megpróbálni, és ha azt látja, hogy eszed akkor ő is fogja) én pl imádom a kusz-kuszt és a kölest is. Ha nem eszi meg, akkor én csirkehúsból készítettem fasírtott és kölest raktam hozzá, meg fűszereket, hotplan-ba ellapítottam hússzelet formára és megsütöttem. Hát ez valami isteni finom. (de pl parilevesbe lehet betétnek tenni, lecsóba vegyíteni).
Krumplis tészta, hát a krumplit eleinte mellőzni kellene 1 hónapig ha tudjátok, ha nem akkor durumtésztával főzd meg.
Ha a durum tészta a lisztérzékenyéség miatt nem megy, akkor csinálj az ő lisztjéből neki házilag tésztát.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok