Esküvő 2010 (beszélgetés)
Lehet olyat, hogy a "valami kék" és a "valami régi" ugyanaz?
És a valami régi mennyire kell régi legyen? Tudom, hogy ált. valami családi ékszer szokott lenni, de nem szeretem a sárga aranyat. Amit viselhetnék, az meg annyira régi, hogy nem tudom megpucolni, pedig már régóta próbálkozom vele...
Huu gyerekek újabb jó dolog történt!!!!!!Megvan a vőfélyünk!!!!!Olyan boldog vagyok,és ráadásul rokon az illető,a párom unokatestvére,így még nagyobb megtiszteltetés,hogy elvállalta nekünk!Tegnap szóltak,hogy készen van az én gyűrűm is,úgyhogy ez a két dolog kipipálva!Jaaj olyan jóóó
Szóval szépen lassan haladunk a cél felé
Sziasztok!
Nekünk jövő júniusban lesz az esküvőnk!A zenekarban tudnátok segíteni?Kb 90-en leszünk ,így egy 3 fős zenekarra gondoltunk ,amiben lány is van.Pesten lenne az esküvő.Köszi:Réka
Ha szeretnétek persze hogy rakok fel képet.Egyébként a hivatalos eljegyzésünket most fogjuk majd tartani,tavaly csak a páromtól kaptam,mikor ketten voltunk felköszöntött szülinapomra,és akkor kérdezte meg,hozzá megyek-e,de a két családdal meg minden az most lesz,ha készen lesznek a gyűrűk.
Éda érdekes név,nekem kicsit szokatlan,de csak meg kell szokni!
Szuper =)
Majd teszel fel róla képet?
Mi már eljegyzésre megcsináltattuk, és az lesz az esküvőnkön is.
Leendő anyósom kérdezte, hogy mikor lesz már unokája, mert úgy vinné ide-oda. =)
És a ráadás, hogy most néztük a híradót és meghallottunk benne egy női nevet és elhatároztuk, hogy így hívják hívni a leendő lányunkat: Éda
Félreértés ne essék én tudok zenészt, aki egy lagzit 25 eFt-ért elvállal, de nem szívesen adom meg az elérhetőségét. Nyílván mindenki maga dönt. Legfeljebb ha nem jön be mégsem, akkor a következő lagziján majd jobbat választ. A kínai piacon lehet kapni egy üveg whiskyt 600 Ft-ért.
Csak arra akartam felhívni a fiyelmet, hogy érdemes átgondolni egy lagziban mire mennyit költünk és minek milyen hagsúlya, szerepe van.
Nyugtával dícsérd a napot!
Pont most hívott egy zenekar. Útiköltséggel és mindennel együtt utcai kíséret nélkül 10 óra zenélésre 40.000 ft.
Küld majd e-mailt, a honlapjáról, ha esetleg valakinek kell, szóljon.
A 35 eFt a zeneszolgáltatásért nagyon gyanús (a vőfély meg 40?). A 70 eFt már normális lehet. Volt már olyan, hogy a végén az elszámolásnál: akkor 35 eFt a zeneszolgáltatás, 25 eFt az útiköltség, a két óra hosszabbítási díj 28 eFt, 12 eFt a hangosítás-, hangszer-bérlet...
Szóval mindezt már az elején célszerű tisztázni, sőt írásos megállapodás is szerencsés. A legjobb tehát személyesen találkozni és mindent részletesen végigbeszélni. Arra azért mindenképpen gondolni kell, ha a zeneszolgáltatás lesz a legocsóbb a szolgáltatások körében, akkor attól mit lehet elvárni. Azaz mely szolgáltatótól, mely összegtől mit vártok és várhattok.
Sziasztok!
Voltam az esküvőszervezőnél. Egy csomó jó dolgot mondott:
- Szerinte inkább olyan helyet érdemes keresnünk, ahol külön van a vacsora, és az éjféli menü, mert utóbbiból kevesebb is elég. Éjfélkor úgy sem esznek annyit, mint kora este.
- Süti helyett érdemes több íízű mennyasszonyi tortát rendelni, és azonkívül gyümölcssalátát, vagy fagyikelyhet felszolgálni. Ha nagyon meleg lesz, akkor főleg sikere lehet
- Lefoglalni januárig érdemes mindent, kivéve a ruhát. Ekkor kezdődik a következő évi dömping, és ilyenkor kezdenek el nagyon kapkodni..... Jobb, ha van szerződés, mert még elhappolhatják előlünk.
- Ha vannak gyerekek a vendégek között, érdemes pár lufit felfújni, és csak úgy elengedni őket a tánctéren. Azzal órákig eljátszanak a gyerekek.
- És lehet, hogy lesz vőfényünk. Találtunk egy jót, 40 ezerért.
- Fotóst/videóst milyen árban találtatok?
Az én Párom táncolt évekig latint. Úgyhogy, mi megoldjuk itthon =)
Myrhill: arra az oldalra írtam, amit még Te küldtél el priviben.
Én most leálltam a szervezéssel, mert kijött elég durván az allergiám.
Asszem azt megoldom... Tanultam táncolni, csak fel kell elevenítenem. Én egyébként nagyon szeretnék valami jó kis táncot éjfélkor, de asszem párom nem fog belemenni. S hogy miért? Mikor a nagyszüleim 50. házassági évfordulója volt, csak úgy vitt el táncolni, hogy Apukám azt mondta neki, hogy velem táncol, vagy vele. :D Ez persze hatott, mert a táncparkett egy nyitottabb részen volt és voltak ott vadidegenek is... :D:D:D
Bár lehet, hogy belemegy, mert anno első karácsonykor viszont úgy volt, hogy elmegyünk Bécsbe a Stephansdom elé, megtanuljuk a táncot és este "fellépünk". Ez viszont az Ő ötlete volt. Szóval lehet, hogy csak szégyelli, hogy nem nagyon tud???
Milyen oldalon kerestél?
Én ma megyek esküvő szervezőhöz :)
Már nagyon izgulok, egy csomó kérdésem van :D
Szia!
Ha szállás kell, minél előbb állj neki szervezni.
Emiatt nagy kavarodás lehet.
Mellesleg nincs is szebb, mint a nagy napon gondolkodni :D
Sziasztok! Ha 2010.07.10-re tervezzük az esküvőnket, mikor érdemes elkezdeni a szervezést?
A vendég-lista már készül és keresgélem a lagzi helyszínét is, bár egyelőre csak neten nézegetek, mert Sopronban lakunk és Zalaegerszegen lesz a nagy nap, mert úgy nem kell mindenkit elszállásolni, csak kb. 30 embert...
Akinek ezzel kapcsolatban van építő jellegű ötlete, várom privátban! :)
Ja és agyalok a ruhán is.
És ha már itt tartunk, mi mindent kell szervezni egy esküvőre??? Sajnos a közvetlen családomban én vagyok az első, akinek lesz, és még a barátnőimnek se volt, szóval igazából csak sejtelmeim vannak róla, mi minden kell.
Anyakönyvvezető, templom, pap, koszorúslány, ruha, lagzi helye, vacsora, sütemény, torta, szállás, zene, esetleg díszítés. Mi van még?