Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Epilepszia - A teljesebb életért fórum

Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért

3920. 421d0fb05f (válaszként erre: 3919. - 04d410066e)
2009. nov. 20. 10:26
Te meg szerezz magadnak hétvégére valami ütős nyugtatót, hogy szükség esetén le tudd szedálni magad! Nagyon drukkolok! :D :D
3919. 04d410066e (válaszként erre: 3918. - Hanna15)
2009. nov. 20. 10:19
Szia! Drukkolok nagyon! Azért még biztosan lesz néhány vizsgálatod, mire "okosabb" leszel, csak ne hagyd magad lerázni! :)
3918. Hanna15 (válaszként erre: 3917. - Bumburka)
2009. nov. 20. 08:01
Szia! Én még nem szedek semmit :) Ma megyek a háziorvoshoz a beutalómért. Szerintem jövő héten már okosabb leszek.Remélem! :)
3917. bumburka (válaszként erre: 3894. - Hanna15)
2009. nov. 19. 21:03

,Nekem is ameleg frontnál van belső feszültség,dühroham."Ugrás a plafonra",nem jutnak eszembe szavak,félre dumálás.

Bár a feszültség szerintem a Frisium mellékhatása is lehet...:(:(

3916. Martian (válaszként erre: 3913. - F674d22444)
2009. nov. 19. 20:48
felőlem is egész nyugodtan :)
3915. Hanna15 (válaszként erre: 3913. - F674d22444)
2009. nov. 19. 08:58

Szia!

Gondolom a kérdés nem nekem szólt, :) de részemről is rendben. Szép napot mindenkinek!

3914. bumburka (válaszként erre: 3913. - F674d22444)
2009. nov. 18. 21:48

Szia Essi!

Részemről rendben!:):)

Puszi Neked/ itt is/!:)

2009. nov. 17. 01:09
És ahhoz hozzájárultok, hogy ráírjam a dolgozatra, hogy ezen fórum felhasználóinak véleménye segítette a munkámat?
2009. nov. 17. 01:08

Kedves mindenki!

Hozzájárultok, hogy az általatok mondott dolgokat felhasználjam a dolgozatomban olyan formában, hogy például meghatározok egy fogalmat, és egy egy élményeteket felhozom példának?

3911. Hanna15 (válaszként erre: 3909. - 421d0fb05f)
2009. nov. 16. 23:51
A gondom csak az, hogy otthon nem vagyok biztosítva. Utána kell nézni,hogy mennyibe is fájna nekem ez. :) Lehet, hogy egy magánrendelést érdemesebb felkeresni. Nem tudom. De most már a végére szeretnék járna :) Nekem nincs papírom így nem tudom milyen típusra gondolt az itteni orvos. A háziorvosnak küldött valamit de azt én soha nem láttam. Ma voltam a házi orvosnál az újabb beutalóért de "elzavartak" hogy járvány van és menjek majd vissza rendelési időn kívül. A maszkba ülő aszisztenst látva én is jobbnak láttam ha távozom. :)Olyan kedvesek vagytok,hogy nincs is kedvem felkelni a gép elöl. :) Pedig muszáj mert a lányom 6-kor ébreszt. Jó éjt!
3910. Hanna15 (válaszként erre: 3908. - Timcsike89)
2009. nov. 16. 23:44
OK :) Jó éjt! Köszönöm!
3909. 421d0fb05f (válaszként erre: 3902. - Hanna15)
2009. nov. 16. 23:43

Hogy egy embernek csak egy fajta rohama szokott lenni... ezt nem tudom. Lehet, hogy az az általános. Nekem az áll a papíromon, hogy "simplex és komplex parciális rosszullétek". Nincs mindig TELJES eszméletvesztésem, csak a rohamok kb. 80%-ában. Szóval szerintem nálam nem ugyanolyanok, de fene tudja. És sokat változtak az évek alatt a rohamok. 9 éve vagyok epis, de csak 4-5 éve rángatózom.

A www.orvostudakozo.hu -t nagyon dicsérik. Epilepszia centrum Bp.-en tuti, hogy van, de keresőbe beírva utánanézhetsz, hátha találsz máshol is. A legjobban akkor jársz, ha a hozzátok legközelebbi neurológiai klinikát keresed fel. Lehet, hogy beutaló kell háziorvostól, de gondolom, ezt már nem lesz nehéz kivitelezni!

3908. Timcsike89 (válaszként erre: 3906. - Hanna15)
2009. nov. 16. 23:40
Ezt szerintem mond majd el a dokinak is
3907. Hanna15
2009. nov. 16. 23:38
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Leteszem magam holnapra mert koránkelő a kislányom! :)Jó éjszakát mindenkinek!
3906. Hanna15 (válaszként erre: 3905. - Timcsike89)
2009. nov. 16. 23:36
Az apukámnak vannak epilepsziás rohamai de nála strokot állapítottak meg, tehát szervi. Anyunak vannak remegéses rohamai de senki nem foglalkozik vele. Általában étkezés után lesz rosszul. Székletinger, remegés. Nem jutott senkinek eszébe, hogy kivizsgálják. Sajnos van és volt neki elég baja:hasnyálmirigy, rák, hepatitis c. Orvostól orvosig jár de senki nem tudja mitől van neki ez a rosszullét. És senkinek nem jutott eszébe, hogy neurologushoz küldje. A lényeg nem tudom honnan van.:)
2009. nov. 16. 23:17
nyavajakórban-javitottam
3904. Timcsike89 (válaszként erre: 3903. - Hanna15)
2009. nov. 16. 23:15

A családodban korábban nem volt epilepszia?

Nem vagyok genetikus, de nem csak a szülők hanem akár az ükszülő is lehetet epis. Vagy az üknagymamádnak a testvére, és az epilepszia nem csapott le, csak hordózó volt végig, és nálad ez "kijött" Tehát érdemes megnézni a felmenőket. Nekem az egyik ük-ük-ük rokonom "nyavajakórvan" halt meg, valami hivatalos papírra ez van ráírva. A nyavajakór pedig egy régi kifejezés az epilepsziára.

3903. Hanna15 (válaszként erre: 3901. - 421d0fb05f)
2009. nov. 16. 22:44
Még annyit, hogy azért nem gondolkodtam sokat, mert még csak 7 hete jött vissza és azt gondoltam évi egy, na és akkor mi van túlélem. Talán nem is az. Gondoltam én. Most ott tartunk,hogy a 7 hét alatt 4 volt. Ez már elgondolkodtatott. Már csak a 3 éves lányom miatt is. Nem szeretném ha heti egyszer nézné végig az anyukája rohamait. Ezért is szeretném tudni mi is a baj.
3902. Hanna15 (válaszként erre: 3901. - 421d0fb05f)
2009. nov. 16. 22:38
Köszönöm! Nem, nem tudtam, hogy vannak epilepszia centrumok. Hol vannak ezek helyileg? Decemberbe megyek haza lehet, hogy elmennék egy orvoshoz. A Nők Lapja Café oldalon írtam 2x is a Neurologusnak szerinte is epilepszia. Nekem is valami hasonló volt 2x a párom hirtelen arra gondolt, hogy a rekesz izom görcsölt be de mível mély lélegzetnél nem változott a fájdalom ezt kilőttük. És utána jött a remegés amikor már alább hagyott a fájdalom. Érdekes de ezeknél a rohamoknál nem éreztem ellőre a rosszullétet a másik típusú rohamnál viszont megérzem előre. Ne érts félre de örülök, hogy írtad a rohamodról már kezdtem meg ijedni, hogy a szívemmel van baj :))Már csak azért mert valaki azt mondta, hogy egy embernek csak egy fajta rohama szokott lenni.
3901. 421d0fb05f (válaszként erre: 3895. - Hanna15)
2009. nov. 16. 22:13

Szia, Hanna!

Ha orvosokról van szó, kriminális tudok lenni (de a jó dokikban maradéktalanul megbízom), és sokat gondolkodtam, hogy mit tennék a helyedben. Gondolom, tudod, hogy léteznek epilepszia centrumok. Arra még nem gondoltál, hogy felvedd velük vagy egy magyar orvossal a kapcsolatot? Az is lehet - jó, tudom, erre nem lenne érdemes befizetni... -, hogy tudnának Neked egy Németországban élő, és dolgozó magyar neurológust ajánlani. Én biztos azon lennék, hogy konzultálhassak egy magyar dokival. Neten is vannak orvostudakozók, érdeklődni ott is lehet. És azt is megteheted, hogy még egy német orvos véleményét kikéred! Bocs, ha hülyeségeket írok, csak gondolkodom a lehetőségeken! Ha kicsit visszaolvasod a korábbi hozzászólásokat, akkor láthatod, milyen nagy dilemma az orvosválasztás számunkra is.

Az én rohamom mellkasi (és a hátamat érintő,görcsös) szorítással kezdődik - pontosabban ez előzi meg a rohamot egy rettegésszerű érzés "társaságában". Nem az az éles fájdalom, (tényleg inkább szorítás) csak olyan, mintha egy dugót akarnának kihúzni a tüdőmből, de elakadna, és az fájna...

Sok sikert! :)

3900. Hanna15 (válaszként erre: 3897. - F674d22444)
2009. nov. 16. 22:09
Köszönöm! Felvetem az orvosnak. Bár Ő azt mondta a múltkor, hogy minden rosszullét ami alatt széklet inger jelentkezik agyi problémára utal. Mivel az MRI agyi elváltozást nem mutatott gondolom más nem jutott eszébe csak az epilepszia :) Na jó vicc volt. :) Minden esetre elgondolkodtató amit írtál. Köszönöm!
3899. Hanna15 (válaszként erre: 3898. - Timcsike89)
2009. nov. 16. 22:05
A párom irtózik a kórháztól és a betegségektől. Amikor az arcbénulásom a szemremegéssel kezdődött akkor is azt mondta csak fáradt a szemem. Én éreztem, hogy ez valami más. Ő csak akkor hitte le, hogy tényleg baj van amikor nem tudtam becsukni a jobb szemem és a leves kifolyt a számból. A kislányom most egy hete, hogy kórházba vittem mert hányás és hasmenése olyan mértékben legyengítette, hogy már majdnem elájult. Szerinte nem volt miért aggódni. Igen meglepődött amikor közölték, hogy kiszáradt és infúziót kell kapjon. Pedig otthon adtam neki a kiszáradás elleni szert. Ő ilyen. Hitetlen :) Amíg én rosszul vagyok addig ő lefekszik aludni :) Nem azért mert nem szeret csak mert látni sem akarja. Ha nem látja nincs is. :) Egy strucc aki a homokba dugja a fejét. :)
2009. nov. 16. 21:44

Hanna15.

Igazából nem tudom mit mondjak, nem vagyok hozzáértő annyira, mármint nem vagyok E.Ü. dolgozó, úgyhogy szerintem csak a dokira hallgass. Essinek amúgy lehet hogy igaza lehet, a lelki dolgok sok mindent kihozhatnak az emberből.

Rengetek helyen utána tutsz nézni www. epilepszia.hu, de ha simán beütöd a google-be akkor is kiad egy csomó találatot, és utána már tutsz pontosítani ha kell.

A mellkasi fájdalomról viszont semmit nem tudok, nem hinném hogy összefügg az epivel. A szív gyorsabban "ver" roham közben...(stb), de hogy előtte mit produkál a szervezet azt nem tudom.

Essi, E.Ü-be dolgozik/tanul, kérdezd meg! :)

Halgass csak a dokira, tudja ő hogy mit csinál!

A párod valami más betegségre gyanakszik? Hogy-hogy kételkedik?

3897. f674d22444 (válaszként erre: 3894. - Hanna15)
2009. nov. 16. 21:41

Akkor rosszul fogalmaztam, de arra gondoltam, hogy lehet, hogy a munkahelyeden volt valami, amit talán nem is vettél észre, és lelki problémát okozott.

(de azt sem zárnám ki, hogy valami allergia)

egy epilepsziás roham normálisan tényleg nem tarthat el 10 percig, már csak abból az okból kifolyólag sem, hogy az izmok fáradékonyak.

és tartsd szem előtt, hogy gyakorlatilag az összes neurológiai betegség járhat remegéssel vagy azzal jár, számos közülük ingerlékenységgel, és az ingerlékenység igaz az összes pszichiátriaira, meg úgy általában az összes betegségre... szóval nehéz lenne bármit is mondani.

és azt is nehéz megítélni, hogy a félrebeszélés mitől van, mert én is simán félrebeszélek, rengetegszer nem jutnak eszembe szavak, mondom azt, hogy csepereg a hó, vagy kell körbeírnom, hogy "tudod, az a piros ruhás bácsi Lappföldről, aki ajándékokat osztogat"... pedig még soha nem került rá neurológiai, sem pszichiátriai diagnózis a kórlapomra.

3896. f674d22444 (válaszként erre: 3883. - Lionann)
2009. nov. 16. 21:24

Lionann!

Jártam gyógyszerész karra évekig, de sosem fejeztem be, szóval oszd el kettővel, amit mondok, de:

beszéltem pár volt évfolyamtársammal, mindannyian azt gondoljuk, hogy csak akkor jöhetett volna ki ilyen hosszú idő után a gyógyszerallergia, ha pici adagban kezdtétek volna, de ez nem pici adag.

olyat már hallottam, hogy ápoló szakos hallgatón a kórházi gyakorlat végén jött ki a penicillinallergia. bár az tényleg kis mennyiség volt, és lassan telítődött a szervezete.

más oka is lehet a kiütéseknek, lehet, hogy elérzékenyült az öblítőre, amit használtok például vagy esetleg ételallergia nem lehet?

nyilván nem szeretnék belepofázni a bőrgyógyász dolgába, csak azt szeretném mondani, hogy nem igazán valószínű a gyógyszerallergia, bár természetesen nem teljesen kizárt.

3895. Hanna15 (válaszként erre: 3892. - 421d0fb05f)
2009. nov. 16. 21:23

Szia Eszti!

Köszönöm szépen a biztatást :) Nem tudom, hogy normális e az orvos és lehet, hogy itt a bibi. Nem értem és így nehéz eldönteni, hogy most biztos a dolgába vagy csak marhára nem érdekli egy magyar liba problémája. :))Lehet, hogy legközelebb a férjem helyett egy tolmácsot viszek magammal. :))

3894. Hanna15 (válaszként erre: 3891. - F674d22444)
2009. nov. 16. 21:20

Szia Essi!

Erre is gondoltam már de igazán nem vagyok egy érzékeny fajta.A változások? Hát fiatal koromban pont akkor maradtak el amikor változás történt. Elköltöztem és munkahelyet váltottam és a rohamok elmúltak. :) Lehet most is költözni kéne.:)) A mostaniakat nem tudom mi idézhette elő mert már három éve kint élünk bár én sokat jártam haza. Nekem is eszembe jutott a pánikbetegségtől kezdve minden.Igazából nincs verejtékezés, nehéz légzés, halálfélelem. Ami van: sokszor remeg a kezem, belső feszültség, leginkább meleg frontnál "düroham" Értsd ezen azt, hogy néha semmiségektől hirtelen a plafonon vagyok, majd rá fél órára semmi bajom. Néha hülyeségeket mondok, pl. tegnap után. Köszönöm a segítséged.Nem igazán szednék gyógyszereket ha nem muszáj és pláne ha nem is epilepszia.

3893. Hanna15 (válaszként erre: 3890. - Timcsike89)
2009. nov. 16. 21:04

Szia Timcsike!

Köszönöm szépen a véleményed.Megírnád nekem hol érdemes utána olvasni a neten. Amit én találtam és a típusokról írt ott egyikbe sem tudtam magam besorolni. Ezért is a bizonytalanságom. Az egészen biztos hogy két három percnél tovább tart a remegésem de nem olyan nagyfokú a remegés mit a neten található filmeken a nagy rohamos rosszulléteknél. Remeg kezem, lábam, van amikor még a fogaim is kocognak. Az orvos azt mondta, hogy a mostani rosszulléteim enyhék. Az utolsó eszméletvesztéses rohamom kb. 10 éve lehetett. Mit gondolsz a mellkas fájdalomról? Így is indulhat egy roham? Köszönöm szépen, hogy segítesz nekem.

3892. 421d0fb05f (válaszként erre: 3889. - Hanna15)
2009. nov. 16. 21:01

Szia!

Ne értsd félre a hallgatást, mert nem arról van szó, hogy nem akarunk segíteni, hanem valószínűleg nem tévedt erre még olyan fórumozó, vagy nincs köztünk olyan, aki tapasztalt már ilyet. Valóban nagyon sok fajtája van az epilepsziának, a tünetek/rohamok, azok lefolyása és időtartama is nagyon különböző lehet. Pont ezért nehéz okosat mondani. Ha normálisnak tűnik az orvosod, szerintem bízd rá magad! Drukkolok, és mindenképpen írj a fejleményekről!

Üdv, Eszti

3891. f674d22444 (válaszként erre: 3882. - Hanna15)
2009. nov. 16. 21:00

Szia Hanna!

Nem írom le megint, amit Timcsike írt.

Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ahogy elnéztem a tüneteidet, mindig akkor jelentkeztek a rohamok, mikor valami változás vagy megrázkódtatás volt az életedben, szóval lehet, hogy lelki oka van, vagy nem?

Gimiben volt egy osztálytársam, akinek a tünetei kísértetiesen hasonlítottak a tieidhez.

Csak neki úgy volt, hogy egy adott időszakban sokszor lett rosszul. Például egy időben minden héten kedden reggel ugyanazon az órán. Először émelygés, utána ájulás, remegés, verejtékezés.

Aztán azt hiszem egy ideig abbamaradt, és utána újra kezdődött, de talán évek múltán, utána megint elmaradt.

Szerintem soha nem diagnosztizálták semmivel.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook