Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

9947. Ladybird12 (válaszként erre: 9939. - Tundeva)
2013. máj. 17. 09:38
az a baj szerintem, hogy ugy veszem észre leragadtatok csak a magoknál stb. szerintem érdemes lenne jobban körülnézni neten, rengeteg dolog van fent. FB-on is vannak paleos csoportok, nagyon fincsi kaják vannak. én pl sosem vagyok éhes :D
9946. Ladybird12 (válaszként erre: 9935. - Ginik)
2013. máj. 17. 09:36
Nem csak magokbol, zoldsegekbol all a taplalkozás :D
9945. 84Agi (válaszként erre: 9936. - Fviki87)
2013. máj. 16. 23:34

Szia Viki,

nem semmi szegénykém, amin keresztül mentél/mész akkor :( sajnálom. Nagyon nagy kitartás kellett ehhez neked és gondolom még kell is. DE! Most kivezették a belet, gondolom, hogy tehermentesítve legyen erre az időszakra, vissza teszik utána egy kisebb műtéttel és minden rendben lesz újra! Az egyik sorstársunknak, akivel együtt feküdtem be tavaly akkor tették vissza, ki volt vezetve egy ideig neki is, de utána már minden ugyan úgy volt , mint előtte, szóval tényleg minden ok lesz! Sajnos a kilyukadásról minket is tájékoztattak mondta a doki milyen tünetekre kell figyelni és ha észlelem azonnal szólni neki. :S A Gnrh szerintem nekem segített, de nem mindenki reagál arra sem ugyan úgy. :S Kitartást és majd jelezd azért hogy vagy a későbbiekben is!!!!

9944. 84Agi (válaszként erre: 9922. - BiaknaForgo)
2013. máj. 16. 23:23
Igen ezzel szerintem Mi nagyon sokan így vagyunk, én is emiatt szerettem volna lényegében fiút. Már szinte lelkiismeret - furdalásom volt, hogy mi lesz ha lány lesz, persze ugyan úgy szerettük volna és várnánk ez természetes, az a lényeg ,hogy gyermekem lehetett és megadatik, de sajnos ebbe is bele kell gondolni, mert én úgy tudom örökletes nagy részt :(
9943. 84Agi (válaszként erre: 9915. - Milla7501)
2013. máj. 16. 23:18

Szia,

nekem is ez volt írva tavaly a papíromra, de a bél műtétet is megoldotta laparoszkópiával ;), muszáj ráírnia a lapra, mert ha valami komplikáció van, akkor gondolom kell a nagy vágás, de ez elég ritka nála :) úgy hallottam. Sok sikert és kitartást!

9942. 84Agi (válaszként erre: 9911. - Ginik)
2013. máj. 16. 23:16

Szia,

de jó hírek :) én is úgy tudom 4 hetet kell várni. Sok sikert! :)

9941. 84Agi (válaszként erre: 9910. - Angyalka87)
2013. máj. 16. 23:14
Hű nagyon repül.... :) bocsánat nem is emlékeztem már rá, hogy te szegedi vagy, remélem minden okés lesz a szüléssel is, de még húzd ki egy picit ha lehet, beszéld meg a fiaddal ;). Köszi, hogy leírtad milyen érzés, ez még nekem is új lesz így első gyerkőcnél, félni annyira nem félek, csak tartok mi lesz :) A nevét még nem tudjuk, picit még van is időnk, nekem a Máté név tetszett már nagyon rég.
9940. Tundeva (válaszként erre: 9935. - Ginik)
2013. máj. 16. 19:12

Én is ugyanígy vagyok :) próbálkozom a zabliszttel, de nem sikerült még megtalálnom az egyensúlyt.

De rajta vagyok az ügyön :D

9939. Tundeva (válaszként erre: 9933. - Ladybird12)
2013. máj. 16. 19:09

Köszi a tanácsot :) már váltottunk levelet erről egyszer, és tudom, hogy legtöbben a paleot tolják endometriózisra. Nekem egyszerűen nem ment még, hogy teljesen kiiktassam a kenyeret, próbálom fokozatosan csökkenteni a mennyiségét. Talán nemsokára sikerül teljesen lerakni.

Én abban jobban hiszek, hogy a rengeteg műkaja,kemikáliák, mesterségesen előállított cuccok, amikkel a szervezetünket bombázzuk, ártalmasabbak. Nem eszem semmit, amiben pl. natrium-glutamát, tartósítószer, vagy (génmanipulált) szója van, tehát felvágottat egyáltalán, szerintem az az endósok elsőszámú ellensége.

Viszont vettem gluténmentes lisztet, és az abból készült dolgoktól majdnem kidobtam a taccsot... utálom a kukorica- meg rizsliszt szagát is.

Tudom, a paleoban ezeket sem eszik, de most még a kísérletezés fázisában vagyok, és egyenlőre az az elsődleges célom, hogy úgy tartsam a diétát, hogy közben a munkahelyen se ájuljak el azért, mert pl. nem ettem elég szénhidrátot...

Egyébként tervezem, hogy elmegyek inzulinrezisztencia vizsgálatra is, mert az utóbbi pár hétben produkáltam 1-2 ájulás közeli rosszullétet a nagy paleo-őrületemben. Szóval én azt mondom, mindent csak módjával, és az sem biztos, hogy ami 10 embernek jó, az jó a 11.-nek is.

Volt már itt a hoxán gluténérzékeny endós, aki évek óta nem eszik lisztes dolgokat, mégis endója lett :(

9938. ginik (válaszként erre: 9936. - Fviki87)
2013. máj. 16. 18:31

Kedves fviki87!

Szívből kívánok Neked sok erőt és mielőbbi gyógyulást!!!

9937. fviki87 (válaszként erre: 9935. - Ginik)
2013. máj. 16. 18:17
Egyébként a paleo jó,de csodát nem csinál,a saját bőrömön tapasztaltam.De neked legyen vele szerencséd!
9936. fviki87 (válaszként erre: 9907. - 84Agi)
2013. máj. 16. 18:15

Agi,remélem jól vagytok,nem voltam régen,semmit nem tudok rólad/rólatok.Nekem is a bal oldalt fájt a belemnél és nekem a bélbe volt az endó minthogy utólag kiderült.Debrecenbe műtöttek meg,most vagyok 5hetes műtött.Mindenhol összenövés volt,több apró endó a belen.Szerdai nap műtöttek,péntek estére begörcsöltem és kiderült hoogy kilyukadt a vastagbelem.Azonnal vittek a sebészetre,ott már életveszélyes állapotban voltam,azt mondta a doki a családomnak hogy imádkozzanak mert olyan hashártya gyulladásom lett hogy haldoklom.A CRP-m 301 volt.Szerencsére nagyon jó sebészek küzdöttek értem,így élek.Kivágtak 12centit a bélből és ki is vezették,ugyhogy most hónapokig nem is ültetik vissza a belet.Szanaszét vagyok vagdosva és ugye 26 évesen nem jó dolog kivezetett béllel élni a mindennapjaimat,na de boldog vagyok hogy élek!

Ez egy szemét betegség,az én beleim már nem bírták hogy lakmározza a ciszta.27.én kezdem a GNRH-t,remélem utána nem lesz több baj.

Megérdemelnék már egy kis jót...

9935. ginik
2013. máj. 16. 17:11
amikor még nem tudták, mi okozza a fájdalmaim, a paleo-ba kapaszkodtam utolsó fűszálként, hiszen az ember mindent megpróbál, ha az orvosok nem találnak semmit. Nekem az a bajom csak vele, hogy inzulinrezisztenciával nem merek teljesen átállni rá, a napi 180 gr CH bevitele magokból,zöldségekből nem ment, emiatt a zablisztet meghagytam, de nem vok meggyőződve még arról, hogy jól csinálom-e így
9934. EvicaT (válaszként erre: 9933. - Ladybird12)
2013. máj. 16. 16:14

Én is hiszem, hogy a paleo táplálkozás segít ebben a betegségben, és én is le lettem szólva már sok helyen, de nem érdekel :-)

Várom a kenyér receptet ;)

9933. Ladybird12 (válaszként erre: 9929. - Tundeva)
2013. máj. 16. 15:51
nem akarok beleszolni de azokat a kenyereket sem szabadna enned... ha kiváncsi vagy a véleményemre, leirom priviben, mert itt le lettem szolva a paleo miatt, annak ellenére, hogy több emberrel beszeltem, akik tünetmentesek amiota paleoznak.
9932. Ladybird12 (válaszként erre: 9927. - Ginik)
2013. máj. 16. 15:44
dehogy :) köszönöm :)
9931. ginik
2013. máj. 16. 14:42
és most az Arwen torna oldalán olvastam az endometriózisról. Lehet, hogy csak nekem jön le ebből a cikkből, hogy a műtétet nem ajánlja az, aki ezt a tornát oktatja. Értem, hogy újabb stressz éri a testünket, ami tovább fokozza az endom. kiújúlására való esélyt, de egy nagyobb csomónál nehezen tudom elképzelni, hogy csak alternatív megoldásban gondolkodjak. Ettől még lehet, hogy igaz, hogy a műtét tovább is ronthat a helyzeten, de nekem nagyon szélsőségesnek tűnt a leírás. Valamelyikőtök csinálja ezt a tornát vagy megúszta a műtétet vele?
9930. ginik (válaszként erre: 9929. - Tundeva)
2013. máj. 16. 14:22

Köszönöm!:-)

Épp azért keresgélek a neten az endometriózisról, hogy lássam, írnak-e róla vetéléssel összefüggésben (nekem azt mondta az orvos, hogy szerinte nem, de emlékszem, hogy olvastam valahol, hogy igenis...).

Épp olvasom a cikket és ezt találtam:

"A műtét során nemcsak az endometriózisra, hanem a hasonló panaszokat okozó egyéb betegségekre is fény derülhet. A beavatkozást általában reggel végzik, a beteg délután már haza is mehet."

délután már haza is mehet?, de aranyos:-)

9929. Tundeva
2013. máj. 16. 13:44

Na igen, a kenyér... én még nem bírok leszokni róla, szó szerint rosszul volam azokon a napokon, mikor nem ettem kenyeret :( Egyenlőre meradtam annál, hogy teljes kiőrlésű tönkölykenyeret eszem naponta kb. 3-4 szeletkét, meg hetente max. 1x 1 adag tk. tönkölytésztát.

Viszont a cukrot leraktam, csak nyírfacukorral édesítek, ha nagyon édesség ehetnékem van.

Nekünk is azt mondta a doki, hogy műtét utáni ciklusban már próbálkozhatunk.

Érdekes, hogy írtátok többen az intenzívet, én műtét után a sima kórtermi ágyamba kerültem vissza (Kecskemét), viszont 3 óra múlva nemhogy sétálni nem sikerült, de még felállni se, ugyanis csuklottam össze mint a harmonika :( Este 9 körül 2 nővér talpra állított, kisétáltattak tusolni a folyosó végén lévő mosdóba, de én azt hittem, itt a vég... aztán másnap reggel addig szenvedtem, míg csak sikerült magamtól felkelni, és fogakat összeszorítva sétálgattam, meg elmentem tusolni, hogy mire jön a vizit, addigra meggyőző képet mutassak arról, hogy hazamehetek.

Amint a vizit után kivették a drént a hasamból, onnantól rohamosan javult az állapotom, gyakorlatilag 2 nappal a műtét után már 1 órát sétáltunk anyuval a városban :)

Kitartást kívánok Ginik, meglátod, a gáz, ami szúr még ilyenkor, a mozgással hamar eloszlik majd, a seb pedig nagyon gyorsan gyógyul.

(Nekem összesen 2 van, 1 a köldöknél,1 pedig lent középen, bikinivonalnál.)

9928. EvicaT (válaszként erre: 9926. - Ladybird12)
2013. máj. 16. 13:24
Van esetleg egy olyan kenyérrecepted, ami finom, és paleo-s? Ugyanis nagyon próbálkozom, de a kenyérről való leszokás nagyon nehezen megy, minden más ok. Megköszönném, ha tudnál segíteni :-)
9927. ginik (válaszként erre: 9926. - Ladybird12)
2013. máj. 16. 10:52
akkor bocs, ha picit túl sokat írtam:-))
9926. Ladybird12 (válaszként erre: 9925. - Ginik)
2013. máj. 16. 10:34
Paleosan táplálkozom, ugyhogy igen, tudom :) nagyon köszi :)
9925. ginik (válaszként erre: 9921. - Ladybird12)
2013. máj. 16. 10:30

www.paleocentrum.hu Itt nézd meg, ugyan én egy bioboltban vettem, de ez van az üvegen, itt biztos kapsz. Feliraton ez van: Paleolit Hal+D (D3-vitaminnal dúsított Halolaj citrrom ízű étrend-kiegészítő készítmény)

Nekem azért tetszik, mert eddig patikában vásároltam halolaj kapszulát és külön D3 vitamint, ez viszont így 2 az 1 -ben és ráadásul sokkal természetesebbnek tűnik, persze ha bírod a kaviárra emlékeztető ízt. Állítólag több.között a gyulladásokra jó a benne levő omega3, de a sok állati zsiradék (omega6) mellett mindenkinek szüksége van rá, mert fontos az omega3 és omega6 zsírsav 1:1 arány a szervezetünkben

9924. ginik (válaszként erre: 9922. - BiaknaForgo)
2013. máj. 16. 10:23

nem vagy pesszimista, csak reális:-) Én is gondolkodom sokszor, hogy a lányok mennyi veszélynek vannak kitéve (na jó a fiúk is), de azért ne keseredj el, mindenkinek más van megírva. Jómagam ezt a betegséget próbálom pozitívan felfogni. Ha belegondolok abba, hogy néhány nappal ezelőtt még sokkal rosszabbra is fel voltam készülve, huuhhhh, most is kiráz a hideg. Elfogadom hogy ez van, ezt a "csomagot" kaptam és hiszem, hogy innen minden már csak jobb lehet:-) A műtétig persze én is egy érzelmi hullámvasúton ültem, természetesen így sokkal könnyebb már..

Sógornőddel kapcsolatban pedig eszembejut picit az én esetem. Szóltam Bokor dr-nak, hogy a SOTE-s Ultrahangos vizsgálaton a hölgy ugyanott látott polipra utaló jeleket, mint még 2008-ban (közben pedig már szültem és vetélések miatt volt kaparás is..), ezért javasolta a méhtükrözést és milyen érdekes, semmit nem talált. Hátha sógornődnél is félrenéztek valamit. Egyszer szintén rámijesztettek az orvosok, úgy mentem ki Angliába két hónapra, hogy már szerettünk volna babát. Induláskor láttak valamit a méhemben, de azt mondták, ellenőrizni kell a köv. menstruáció után (ekkor már kint voltam). Kint Angliában megnéztek, semmit nem találtak, szóval egyáltalán nem biztos, hogy valóban van ott valami:-)

9923. Ladybird12 (válaszként erre: 9922. - BiaknaForgo)
2013. máj. 16. 09:33
ugyanezt mondtam en is, h remélem majd egyszer fiam lesz es nem lányom.
2013. máj. 16. 09:31

Képzeljétek, tegnap megint ledöbbentem, mert kiderült, hogy a sógornőmnek is találtak valamit a méhében. Egyenlőre csak egy dokinál volt és az nem tudja hogy mi, de lehet endometriózis. Bár máshol semmi nem látszódott az UH-n, ezért kaparást javasolt és nem lapart. Tőlem kért tanácsot, de azon kívül ami velem történt, sokmindent nem tudtam neki tanácsolni, mivel annyira bizonytalan a diagnosztizálás. Mit mondhatnék én ha az orvosa sem tudja. A tűnetei ráillenek az endóra, de lehet hogy csak egy polip, vagy valami más Én tanácsoltam azért, hogy nézesse meg másik dokival is. Még gondolkozik. Ő egyébként 33 éves és már van egy kisfia. Akkoris számomra hihetetlen mennyi nőnek van problémája, szinte már nem ismerek teljesen egészséges nőt akinek tökéletes a hormonháztartása és a ciklusa...

A férjemmel pedig közöltem, hogy mostmár én is fiút gyermeket akarok inkább, mert nem akarom, hogy a lányom annyit szendvejen mint én :(

Áhh, úgy látszik ma pesszimista hangulatom van.

9921. Ladybird12 (válaszként erre: 9917. - Ginik)
2013. máj. 16. 09:21
Szia! Mi volt az a paleos D3 vitamin? Köszi
9920. BiaknaForgo (válaszként erre: 9910. - Angyalka87)
2013. máj. 16. 09:20
Irigyellek, én is tartanék már inkább a vége elé, csak, hogy megnyugodjak. :)
9919. BiaknaForgo (válaszként erre: 9917. - Ginik)
2013. máj. 16. 09:17

Örülök, hogy jól sikerült a műtét. Általában az derül ilyenkor ki, hogy mindenhol van endó. De most tiszta vagy :)

A hányinger/hányás az az altatás utóhatása. Mindenki máshogy viseli, nekem nem volt, de sok lánynak igen.

Az immunerősítéssel egyet értek.

És én is úgy tudom, hogy egy hónap után lehet újból együtt lenni a pároddal, addig gyógyul a szervezet.

9918. CsillagTM (válaszként erre: 9915. - Milla7501)
2013. máj. 16. 08:35
sztem mindig ezt írja, de soha senkiről nem hallottam, akit vágott volna :) nyugi!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook