Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

9977. sf.moncsi (válaszként erre: 9975. - BiaknaForgo)
2013. máj. 20. 13:02

Szia!!

Köszönöm,hogy írtál!!!!

Hát,én is érdekesnek találtam az itt olvasottak után,hogy nekem csak diagnosztikus laparom volt.....de valahol értem is,mert ha nem olyan nagy a baj,akkor miért piszkálja.Nekem inkább a tüneteim erősebbek a kelleténél.

Jó,hogy írtál a Visanne-ról....bevallom,picit tartok tőle.Azért mégis csak hormon.És nagyon nem szeretnék elhízni !!!!!!!A többiről ne is beszéljünk.....De a lényeg,hogy használjon.És az bíztató,hogy Nálad volt kedvező hatása is! Szerdán megyek varratszedésre,akkor fogjuk megbeszélni az orvossal az ezzel kapcsolatos teendőket.Kíváncsi vagyok,meddig kell szednem,hiszen nekem nem babaprojekt állt a háttérben...

Minden jót Neked!!!!

9976. BiaknaForgo (válaszként erre: 9974. - Zsanetta)
2013. máj. 20. 12:48
:)))
9975. BiaknaForgo (válaszként erre: 9965. - Sf.moncsi)
2013. máj. 20. 12:48

Örülök, hogy túl vagy a műtéten. És az is jó hír, hogy nincs elterjedve az endód, bár még ilyet nem olvastam, hogy csak diagnosztikus lapar. De ezek szerint ilyen is van. :)

A gázok pár napon belül távoznak, és remélem az izomfájdalom is csökken, és hamarosan meg sem érzed hogy műtéted is volt :)

Visanne-t szedtünk páran, ha van időd, kedved, érdemes visszaolvasni a fórumon. Nekem személy szerint tűrhető volt a mellékhatása (pattanások, ingadozó libidó). Fél évig kellett szednem, utána jött egyből a baba. Ez alatt a fél év alatt voltak barnázások, de fájdalmam egyáltalán nem volt.

Jó lábadozást, és reméljük azért nem újul ki (ahogy a doki is mondta :S ).

9974. Zsanetta (válaszként erre: 9973. - BiaknaForgo)
2013. máj. 20. 12:42

Ha lehetne most likeolnãlak:-P:-P:-P

Kèsz voltam Tünde fanatizmusãn:-P

2013. máj. 20. 12:34

Ginik, az, hogy az endós lányok szépek, az igaz, és erről volt is már szó ;)

Én is sok cikket elolvastam a netről régen, minden google találatot megnéztem, de ma már tudom, hogy nem szabad mindent elhinni ami a neten van. Persze ez nem csak az endometriózisra vonatkozik.

Emlékszem mikor az arwen-es Tünde olyan válasz-emailt-t írt nekem, hogy soha nem lesz gyerekem ha Visanne-t fogok szedni, sőtt majd visszajön tőle az endóm még jobban, és ő még nem is hallott senkiről akinek ez segített volna. Hát most itt vagyok rá én az élő példa akinek bejött a Visanne, de már akkor éreztem, hogy azért túlzás az állítása. Ugyanezt gondolom a makrobiotikáról vagy a paleo táplálkozásról. Van akinek bejön, de magának kell kitapasztalni mindenkinek. Szóval ami a neten van az jó, de erősen kell szelektálni, mert mint minden betegségből (jó példa erre a rák), hát ebből is sokat húznak hasznot.

9972. Tundeva (válaszként erre: 9971. - Ginik)
2013. máj. 19. 15:02
:) én is olvastam ezt a cikket, csak nekem az volt furcsa, hogy miért veszik ekkora rejtélynek azt, hogy az endometriózis a túl sok ösztrogéntől van. Ez már régen "köztudott"...
9971. ginik
2013. máj. 19. 00:13

Mire ma éjszakába nyúlóan már kezdtem teljes letargiába esni a sok endometriózisról szóló cikk olvasása során (főképp, hogy egyik szerint ezt, a másik szerint pont azt nem lehet enni, a sportolásról is ellentmondásos vélemények vannak), az utolsó találaton olyan jót derültem, hogy a végén még lehet, hogy ez a betegség hozza meg az önbizalmamat, legyünk optimisták:-)

"Olasz kutatók megfigyelték, hogy a súlyos endometriózissal küzdõ nõk többnyire feltûnõen csinosak, ami arra késztette õket, hogy utánajárjanak, vajon nem ugyanazok a jellemzõk vezetnek-e a csinos külsõhöz, mint amik ehhez a fájdalmas nõgyógyászati problémához.

A vizsgálat során a kutatók az endometriózis súlyos változatával küzdõ nõk 31 százalékát sorolták a vonzó vagy nagyon vonzó kategóriába, míg a betegség enyhébb változatában szenvedõknek csupán 8, az endometriózis nélküli nõknek pedig mindössze 9 százalékát.

A vizsgálat során két férfi és két nõi orvos értékelte a kísérletben résztvevõ nõk vonzerejét, majd az alanyokkal a szexuális elõéletükkel kapcsolatban is kitöltettek egy kérdõívet. Az eredmények azt mutatták, hogy a komoly endometriózissal küzdõ nõket vonzóbbnak találták a megkérdezettek, emellett ezek a nõk többnyire korábban kezdtek el szexuális életet élni, ami arra utalhat, hogy már tizenévesen is az átlagnál vonzóbbak lehettek.

Amint azt a kutatást vezetõ dr. Paolo Vercellini, a milánói Universita degli Studi szülész-nõgyógyásza a Fertility and Sterility címû lapban kifejtette, elõfordulhat, hogy a kiemelkedõen nõies megjelenés ugyanannak a fizikai jellemzõnek az eredménye, ami a súlyos endometriózis kialakulásához is vezet. Mivel a nõies megjelenés a magas ösztrogénszinttel hozható kapcsolatba, talán az endometriózisért is ez a hormon a felelõs."

9970. sf.moncsi (válaszként erre: 9968. - Ginik)
2013. máj. 18. 17:53

Szia!!

Közben én is olvastam(még csak most),hogy Te is túl vagy a műtéten!!Jobbulást kívánok Neked is!!!!Remélem most már Te is rendbe jössz!!!!!

:)....aranyos vagy,hogy kérdeztél utánam!!!!Hát igen...a SOTE tőlünk nagyon messze van!!!!De akár hol is,legalább túl vagyok a dolgon!!!Már csak abban reménykedek,hogy a gyógyszer segíteni is fog.Bár picit tartok tőle,hiszen hormonról van szó.....nagyon nem szeretnék elhízni "megint"...:D

9969. sf.moncsi (válaszként erre: 9966. - Tundeva)
2013. máj. 18. 17:49

Köszönöm szépen!!!

Próbálok minél többet mozogni,bár elég nehéz így,hogy feszít a gáz minden felé.....nem gondoltam,hogy ez lesz a legnagyobb bajom!!!

Először én is furcsának találtam,hogy nem szedte ki az endokat...de talán erre nem így szokás,vagy nem tudom mi a magyarázata.Annyit mondott,így is úgy is kiújul.És talán azért sem nyúlt hozzá,mert elég kezdetleges.Majd kiderül,jó döntés volt e!!!

Neked meg sok sikert a babához!!!!!

9968. ginik (válaszként erre: 9965. - Sf.moncsi)
2013. máj. 18. 14:40

Szia!

Már vártam a beszámolót. Képzeld, nem emlékeztem, hol műtenek, most hogy visszaolvastalak, jót mosolyogtam magamon. Pénteken voltam varratszedésen, írtad, hogy csütörtökön fekszel be és valami miatt úgy olvastam a soraidat, mintha Te is a SOTE-ra mész majd. Persze, hogy nem találtak a nővérkék Móni nevű beteget. Ez már gyanús volt.

A lényeg, hogy jól vagy!

9967. Tundeva (válaszként erre: 9958. - 78518f0815)
2013. máj. 18. 13:25
Igen, én is nagy ìvben kerülöm a szòjàt... Erről nem is tudtam, hogy a kìnai + japàn nőknél ekkora az endo aràny, bakker :(
9966. Tundeva (válaszként erre: 9965. - Sf.moncsi)
2013. máj. 18. 13:21

Sf.moncsi, mielőbbi felépülést kìvànok neked! :)

Igen, a bent rekedt gàz szùrni fog még de igyekezz mozogni amennyit lehet, nekem az segìtett.

Èn furcsàllom, hogy nem szedte ki amit làtott ha màr ott volt, alapbòl arra szoktak törekedni, hogy minél inkább megtisztìtsàk a terepet.

Visanne-t én csak amiatt nem kapok még, mert mi babàt szeretnénk és ha nem jön spontán akkor lombikozunk. :(

9965. sf.moncsi
2013. máj. 18. 12:57

Sziasztok!!!

Na...csak túl estem én is ezen a laparoscopián......

Nem volt annyira rossz,mint amennyire gondoltam.A jó kis hashajtónak köszönhetően megúsztam egy bemetszéssel a köldökömnél,szépen át tudta nézni a doki az egész hasamat.A lényeg......ahogy gyanította is,endometriózist talált.A méhet tartó keresztszalagokon tapadnak meg...Igazából ez csak egy diagnosztikus lapar volt....Nem cinált vele semmit,mert úgy is kiújulnak.Viszont fogok kapni Visanne-t....állítólag ezzel jól kordában lehet tartani a dolgot.Amúgy szerencsére még elég kezdetleges az endóm.....remélem nem is fajul el jobban!!!! Nektek mi a tapasztalatotok a Visanne-val kapcsolatban??Mire számítsak????

Egyébként az altatást jól viseltem...egy panaszom volt csak,rohadt éhesen ébredtem..:)

Viszont ébredés után pár órával iszonyatos izomfájdalmam,izomgörcsöm lett....A dokik szerint a bent maradt levegőtől...Még ma is szenvedek tőle!!Remélem hamar elmúlik!!!!Mert ez a legrosszabb az egészben.A sebet alig érzem,nem is mondanám,hogy fáj,inkább szúrkál picit.....

9964. fviki87 (válaszként erre: 9938. - Ginik)
2013. máj. 18. 12:55
Köszönöm Ginik,neked is ugyanezt kívánom! :-)
9963. ginik
2013. máj. 18. 12:53

Szia Szab!

Mivel még csak az "elején" vok a betegségnek, nem merültem bele az Arwen és Aviva módszerekbe. Elmesélnéd,hogy miért az Aviva mellett döntöttél és mit jelent az, hogy endomentesen csinálod?

Köszi előre is a választ!

9962. fviki87 (válaszként erre: 9959. - 78518f0815)
2013. máj. 18. 12:52

Köszönöm,szerencsére bírom a kiképzést! :-)

Megmondom őszintén hogy azért nem mentem vissza Bokorhoz a tükrözés eredményével mert Lukovich doki azt mondta kb 1év a várakozási idő.Nekem már annyira borzasztó volt a fájdalmam hogy nem tudtam a mindennapjaimat élni,a munkába már egyáltalán nem tudtam menni,a wc-zésről nem is beszélve.Lehet hogy rossz döntést hoztam hogy nem vártam ki az egy évet,de akkor ezt láttam helyesnek.Már késő okosnak lennem,ez így alakult.Nemsoká kezdem a Gnrh-t,hátha utána minden rendbe jön! :-)

9961. fviki87 (válaszként erre: 9945. - 84Agi)
2013. máj. 18. 12:47
Köszönöm Ági!Aranyos vagy,veletek mi újság? :-)
9960. 78518f0815 (válaszként erre: 9931. - Ginik)
2013. máj. 18. 10:30

Sokan próbálták itt a fórumosok közül, megoszlanak a vélemények! Én Veled értek egyet, h nehezen tudom elképzelni h visszafordítsa a dolgokat, de kívánom mindenkinek h sikerüljön!!!

Én az AVIVA tornára szavazok, de szigorúan csak endómentesen!!!! De ez szubjektív vélemény!

9959. 78518f0815 (válaszként erre: 9936. - Fviki87)
2013. máj. 18. 10:28

Viki... Ez valami döbbenet! Kitartást és sok erőt kívánok!

Csajok ahogy rólam már tudjátok én maxira Bokor párti vagyok pont azért mert bél érintettségben ő a profi! Tök mindegy h kicsit érintett a bél v nagyon!!! Szóval csak annyi, h aki olvas minket sztem jobb ha bél érintettséggel Bokorhoz megy vagy Pécsre!!!

Lehet Viki h Te elégedett vagy a dokijaiddal, de ennek nem szabadott volna így történnie... Mielőbbi gyógyulást Neked!!! Írj majd hogy vagy!!

9958. 78518f0815 (válaszként erre: 9957. - Niccoll)
2013. máj. 18. 10:26
Ez azért furi, h ennyire gyógyítónak mondják mivel kínában és japánban a legmagasabb az endós nők aránya az össz lakossághoz nézve... És hát lássuk be náluk a kerítés is szójából áll... Én nem hiszem h hasznos lenne, de az tutti h mindenkinek más a jó! Én is igyekszem kerülni!
9957. niccoll (válaszként erre: 9956. - Tundeva)
2013. máj. 17. 15:36

Nah hát ti többet tudtok ezekről a dolgokról az már biztos.

Én ezt a részt olvastam belőle:

A természetgyógyászok táborába tartozók közül sokan támogatják az ösztrogénnel (női nemi hormon) rokonságot mutató vegyületeket tartalmazó szójatermékek fogyasztását az endometriózis és más betegségek, köztük az emlő betegségeinek gyógyítására.

9956. Tundeva (válaszként erre: 9954. - Niccoll)
2013. máj. 17. 15:28

Nagyon jó, hogy bemásoltad ezt a linket, mert itt is leírja az ösztrogénelvezetés lényegét.

"A szója ... sok, ösztrogénhez hasonló vegyületet, nevezetesen genisteint és daidzeint tartalmaz. Mindkét fitoösztrogén-vegyület megakadályozza, hogy a vérben lévő ösztrogének kifejthessék a szervezetben hatásukat. A sejtek ösztrogénreceptoraihoz kötődve ugyanis elfoglalják az erősebb hatást kifejtő ösztrogének helyét, ezáltal megakadályozzák, hogy azok ugyanezekhez a receptorokhoz kapcsolódjanak. Nem elhanyagolható az a tulajdonságuk sem, hogy megvédik a szervezetet azoktól a szennyezőanyagoktól is, amelyek kémiai összetételükben az ösztrogénhez hasonlók."

9955. Tundeva (válaszként erre: 9953. - CsillagTM)
2013. máj. 17. 15:23

Igen, én is így tudtam, a szója erős fitoösztrogén. De az sem mindegy, hogy milyen formában fogyasztják. Fermentálva a makrobiotika is alkalmazza (tempeh, miso), meg aztán van olyan, hogy ösztrogénelvezetés fitoösztrogének segítségével...

Mindeneetre én a szóját kerülöm, minden mennyiségben, mert sajnos a génmanipuláció nem válik a javunkra, márpedig a szója az első számú GMO termék :(

9954. niccoll (válaszként erre: 9953. - CsillagTM)
2013. máj. 17. 15:17
Nem tudom, mert nem értek hozzá ezért is érdeklődöm nálatok. Egyébként itt olvastam: [link]
9953. CsillagTM (válaszként erre: 9952. - Niccoll)
2013. máj. 17. 15:05
én pont azt tudom, h szóját tilos endósoknak, az ösztrogén miatt...
9952. niccoll (válaszként erre: 9917. - Ginik)
2013. máj. 17. 14:32

Sziasztok!

Ginik örülök, hogy elég "pozitív" élményekkel gazdagodtál. Már vártam, hogy mikor írsz a műtétről. Elég sok erőt ad nekem, így az orvoshoz közeledő időpontban, hogy túlélhető a műtét. Egyébként általában műtét után mennyi idő után lehet visszamenni dolgozni? Bár rám fér egy kis pihenés. :) fviki87 sajnálom, hogy elég sok bonyodalmad volt, de biztosan hamarosan jobban leszel és jöhet a sok jó amit megérdemelsz! Após jelöltem nemrég elkezdett otthon csíráztatni bio magokat. Fogyaszt valaki csíráztatott magot? Az biztos, hogy jó vitaminforrás, egyébként a szójánál olvastam valami jótékony hatást az endora, de ki tudja.... annyi mindent lehet olvasni... Szóval ha valakinek van ezzel kapcsolatosan tapasztalata azt szívesen várom és köszönöm előre is!

9951. CsillagTM (válaszként erre: 9948. - Ladybird12)
2013. máj. 17. 12:24
...azt sose értettem, h a Szendinek milyen alapképzettsége van azokhoz a dolgokhoz, amikről ír?
9950. angyalka87 (válaszként erre: 9941. - 84Agi)
2013. máj. 17. 10:07
Asszem jön megint az aggódós időszak.Tegnap hívtam a dokim,hogy reggel óta nem múlik a mensis hasfájás ami kisugárzik a derekamba is.Megnézett a méhszájat zártnak találta.De azért beküldött a klinikára ctg-re.Mondta hogy ezek jóslók és nem lepődjek meg ha olyan is lesz hogy nem tudok tőle aludni... Hát szóval kezdek parázni. :D becsült súlya már 2780gr volt.Hát kicsi nem lesz azt hiszem. :D Még mondta a doki hogy már nem a 36.hét a vízválasztó hanem az új módi szerint már 34 hetesen nem tartják vissza a babát ha jönni akar csak annyira még kap egy kis tüdőérlelőt.Szóval a 34 hetemmel tulképpen bármikor jöhet,de a doki szerint a 36 hétig tuti kihúzzuk.Ezt se tudtam.A ctg-n meg kiakadt a gép mert annyira mozgott a gyerkőc hogy már nemtudta a szívhangot mérni,mondtam is hogy pedig ennél még sokkal jobban szokott mozogni. :D Szóval kicsit "hiperaktív" a manóm. :D Ne köszönd,szívesen leírom a tapasztalataim,hisz azért is vagyunk.Meg hát én is tapasztalatlanul ijedezek,legalább így valakit megtudok nyugtatni előre ha ilyet tapasztal ne pánikoljon mint én. :D
9949. miss.poppy (válaszként erre: 9931. - Ginik)
2013. máj. 17. 09:44

Szia, én csináltam a tornát a műtétem után (lombik előtt) és diétát is tartottam. Mégis három hónappal a műtétem után újabb cisztáim voltak! DE én nem kaptam semmilyen kezelést és csak a cisztáimat vették ki, tisztítás nem volt!

Úgy éreztem, hogy jót tesz a torna...rendesen átmozgatott, szinte mindennap csináltam. :)

9948. Ladybird12 (válaszként erre: 9939. - Tundeva)
2013. máj. 17. 09:40
ja, és nem csak a glutent kell kivonni a szervezetbol. Szendi Gábor oldalán ír az endorol...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook