Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) fórum

Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)

❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯
3460. _A.A._ (válaszként erre: 3459. - Ata06)
2012. márc. 19. 11:44
Köszönöm!:) Tudom, hogy többet kellene ennie, és előtte van a kaja, egész nap, de most reggel rizzsel kevertem el neki, és már nem eszi meg! :( Ott a táljában......tettem hozzá most főtt farhátat, belekevertem.....kihalászta, és azt megette, a többihez hozzá sem nyúlt. :'(
3459. Ata06 (válaszként erre: 3450. - _A.A._)
2012. márc. 19. 10:42

Még valami! Jó lenne, ha vissza tudnád szoktatni a tápra, Neked is sokkal könnyebb lenne! Árban meg nem hiszem, hogy sok különbség lenne, ha a minőség egyezik. Persze nem most! De azért a meglévő tápból tehetsz bele mindig egy kicsit ,hogy szokja!

Először csak egy-két darabot, aztán mondjuk öt darabot:) és így szépen lassan emelve a táp adagját, hogy eljöjjön az az idő, amikor már elfogadja! Ha már elfogadja a nagyobb mennyiséget, akkor meg már keverheted bátrabban!

3458. Ata06 (válaszként erre: 3453. - C6560fb39d)
2012. márc. 18. 21:53

A boxerek közt is van különbség ,de elég konok fajta! Nagyon kevés az akivel agilityzni lehet!

Táncolni meg...:D

Fajtán belül is van különbség! Atával például az alap és az őrző-védő feladatokon kívül nem tudtam semmi jópofát tanítani, mert neki inkább nem kellett a jutalom falat ,csak ne szekáljam!

Már volt, hogy rohant előlem!:D

Persze erővel, veréssel biztos célt értem volna, de nem egy idegbeteg kutyát akartam és ez az egész csak akkor lett volna érdekes, ha ő játékként fogja fel! Őt ez idegesítette!

A csibészelést azt nagyon szerette csinálni!:)

De az alap dolgoknál is rém unatkozós pofát vágott!:) Az oktató mondta is, hogy ennyire bamba pofit csak egy boxer tud vágni!:D

És erről a videóról nekem is az jutott eszembe, hogy sajnáltam a kutyust! Ezen a kutyán látszott, hogy nem élvezetből csinálja! Ez neki nem játék volt! Pedig még a kábítószer kutyát is úgy oktatják, hogy az egészt játéknak fogja fel!

Őt nem a kábítószer vagy a munka öröme hajtja, hanem a labda amit utána megkap, mert ő azt hiszi, hogy azt keresi! :) A múltkor néztem végig a tévében ,hogy hogyan oktatják! Csodálatosan és soha nem bántják! Ami számomra nagyon fontos!

Milyen tanulás az ,amit erőszakkal érnek el! Erre azért nem lennék büszke!

Igen lehet, hogy azért van ketrecben, de nekem sajnos van, nem is egy ismerősöm ,aki ketrecben tartja napközben is a kutyát! Az ilyennek minek van kutyája? És milyen élete van annak a szegénynek? Semmi mást nem ismer a ketrecén kívül! Szomorú! Én ezt is büntetném, mert ha fajta jellegzetességet nem veszik figyelembe, nem törődnek az állat igényeivel,akkor az is kínzásnak számít!

3457. Ata06 (válaszként erre: 3451. - Tandus69)
2012. márc. 18. 21:33

Értem amit írsz!

Fokhagymát ne adj Azettnek, mert a hagyma mérgező nekik! A vöröshagyma is, még főzve is! Én is csak három hónapja olvastam. Addig mindig odaadtam a kajájába azt, ami a levesben főtt!:(

3456. Ata06
2012. márc. 18. 21:25

1.

400gr, húsdarálék, 100gr. sovány tehéntúró, 400gr. főtt tészta, vagy burgonya vagy rizs, vagy kukorica dara, vagy köles, 100gr. főtt sárgarépa, 1-2 evőkanál olaj, 1-2 kávéskanál só

2.

450gr. hurka vagy lecsókolbász, 100gr. sovány tehéntúró, 350gr. tészta,v. kukoricapuffancs, v.burgonya esetleg szikkadt kenyér, 50gr. főtt répa vagy vegyes mirelit zöldségkeverék, 1db. főtt tyúktojás, 1-2 evőkanál zsíros tejpor, 1 mokkáskanál só.

3.

300gr. halhús, 200gr. olajos hal levével együtt, 400gr. főtt rizs vagy tészta, 100gr. főtt répa vagy vegyes zöldségkeverék, 1 mokkáskanál só

4.

400gr. vegyes állati belsőség ( tüdő, szív, vese, máj), 100gr. zsíros tehéntúró vagy juhtúró, 400gr. tészta,v. rizs,v. köles esetleg szikkadt kenyér, 100gr. főtt vegyes zöldségkeverék, 2-3 evőkanál sült zsír vagy olaj, egy darab nyers alma lereszelve, 1-2 kávéskanál só.

3455. Ata06 (válaszként erre: 3450. - _A.A._)
2012. márc. 18. 21:12
Egy kicsit majd számolnod kell!:( Egy boxernek a napi kalória szükséglete 1692kcal. A vemhesség második szakaszában (31-45. napig) 25%-al kell megemelni a napi adagját. Az utolsó harmadban (46-60. napig) tovább kell növelni az adagját. Ez a megnövekedett igény a vemhesség előtti adag másfél-kétszerese. Ahogy közeledtek az elléshez a napi adagot több részletben add oda, mert egyre kisebb a gyomor befogadó képessége és nehezebben emészt.Sőt az utolsó héten már teljesen rábízva adhatjuk neki korlátozás nélkül. Tehát egész nap legyen elérhető neki a kaja. Ahogy közeledtek az elléshez fokozatosan csökken az étvágy, sőt sok szuka az ellést megelőző és az azt követő egy-két napban nem is eszik. Ettől ne ijedj meg!A tejtermelés beindulásával fokozatosan visszatér az étvágy! Még egy fontos dolog! Ha hirtelen túl sok vizet kezd el inni,vagy a pisi ürítés rendellenes mértékben megnő (pl. be is pisil), akkor haladéktalanul keressétek meg az állatorvost, mert vemhesség alatti cukorbetegség tünete is lehet! Folyt.köv.
3454. c6560fb39d (válaszként erre: 3451. - Tandus69)
2012. márc. 18. 21:07
én értem, Kira éppen ilyen volt......azzal a különbséggel,hogy szabadon mászkálásról szó sem lehetett,imádott harcolni tele az utca kutyákkal,minden kapun koppant-mi repültünk utána....
3453. c6560fb39d (válaszként erre: 3447. - Ata06)
2012. márc. 18. 21:06

Van munka a dologban,abban már nem vagyok biztos,hogy ezt a kutyus örömmel teszi-e,nem ismerem a boxert,az lejön,hogy a jutifalatot várja nagyon,tehát megtesz mindet,hogy hozzájusson.

A Corso nem ilyen aktív,hamar megun dolgokat,ha kedve van csinálja,amiért nálunk vannak azt nem kell tanítani,eszméletlen jó védők,szófogadók, alap dolgokat megtesznek.

A Dobink viszont nem volt ennyire jó házőrző,de a "munka", játék a nap inden másodpercében jöhetett jutalom nélkül is,mindent be tudtunk tanítani percek alatt,kérte,követelte hozta a frizbit,a séta-futás soha nem volt elég,az egész udvar az övé volt,télen 4 órát húzta folyamatosan a szánkót kb.90-110kg.súllyal,hazaérve ivott egyet és hozta a hámot, ült a szánkó elé....Ő élvezte a "munkát".Szerintem fajtafüggő a trenírozás is,én majdnem sajnáltam ezt a Boxit,mit megtesz a falatért.:S

A másik kutyus szerintem azért van ketrecben,hogy ne zavarja a bemutatót,tudom,mert nálunk is így van,ha tanítjuk őket,nyugi legyen ne szóljon bele a másik.

3452. Tandus69 (válaszként erre: 3438. - _A.A._)
2012. márc. 18. 20:57

Maximálisan megértelek. Tuti, hogy én is ilyen lennék! :)

Egyébként Azett is csak úgy eszi meg a tápot, ha főtt kajába keverem. Ezért eddig csirkefarhátat főztünk mindig tésztával, vagy rizzsel plusz répával, almával, néha fokhagymával és ezt keverem össze a táppal.

Most nem adom neki a csirkét egy ideig, hátha arra allergiás. Most szivet kap rizzsel és a zöldségekkel + táp és bérescsepp.

3451. Tandus69 (válaszként erre: 3449. - Ata06)
2012. márc. 18. 20:52

Szerintem nála nem jött be a kutyasulis pórázrángatós módszer. 5 hónapos korától kezdve jártunk vele a kutyasuliba. Ott ugye mindig az volt, hogyha a kutya húz akkor rántsunk rajta egyet és mondjuk, hogy NEM. Igen ám, de mivel Azett eléggé hyperaktív így állandóan rángatni kellett. Szinte pillanatonként. Nekem az az érzésem, hogy ezt ő úgy értelmezte a kis fejében, hogyha pórázon van és megfeszül a póráz akkor én agresszívan lépek fel. Ezért ő is agresszívre vált, ha pórázon van és közeledik valaki vagy valami. Mert ugyebár én ilyenkor is rántok rajta egy nagyot. Vagyis inkább rángatom. Ha nincs pórázon, akkor már egész szépen jön láb mellett és ugyan néha nem tud uralkodni magán és odaszökik a kerítésen belül ugató kutyákhoz, de már tudja, hogy ezt nem szabadna és rögtön vissza is jön láb mellé. Ha nincs rajta póráz és szembe jön valaki, akkor arra sem mindig reagál, de ha kedvesen szólnak hozzá, akkor rögtön odamegy és hízeleg.

Máshogy kell vele megértetnem, hogy mi a helyes viselkedés pórázon.

Nem tudom elég érthetően fogalmaztam-e.

Egyébként tök jó volt ez a négy nap. csütörtökön csináltam egy kis takarítást "ahol a papok táncolnak" és a többi napon a kutyákkal voltam elfoglalva. Tegnap birkanyírás és fürdetés volt. Bubu felvette a tavaszi-nyári szerkóját :D És sokat sétáltam. Volt, hogy a két kutyával együtt. Na nem volt semmi :D

3450. _A.A._ (válaszként erre: 3445. - Ata06)
2012. márc. 18. 20:43
Azt megköszönném!!!! :))))
3449. Ata06 (válaszként erre: 3448. - Tandus69)
2012. márc. 18. 20:24

Ilyenkor bőrkaparékot szoktak venni. Az nem olyan vészes árban, mint a labor!

És mi az elgondolásod? Miért viselkedik így?

3448. Tandus69 (válaszként erre: 3443. - Inci-finci)
2012. márc. 18. 20:17

Azettet én is a múltkor letepertem, mert nem bírt magával és akkorát rántott rajtam, mert a kerítésen belül ugatott egy kutya, hogy majdnem a fakerítésen lettem matrica! Hála istennek mondjuk még sosem támadott rám.

Viszont rájöttem, miért agresszív a pórázon. Most újrakezdtem tanítani az egész pórázon való közlekedést. Még nem tudom beválik-e amit kitaláltam és hogy jó-e az elgondolásom, hogy miért viselkedik pórázon idiótán.

A doktornő tegnap megnézte és nem gomba szerinte. Valószínűleg valamire allergiás. Labort most nem kértem, mert marha drága és ha hitelre is kérem egyenlőre fogalmam sincs mikorra tudnám kifizetni. :(

3447. Ata06 (válaszként erre: 3443. - Inci-finci)
2012. márc. 18. 20:10

Neked támadt? :O Mit akart csinálni, ha nem fogod meg? Döbbenet kis nőszemély!

Ezt nézd meg! Tuti nem mennék a közelébe!

[link]

Ez se semmi! Mennyit trenírozta, hogy boxer létére ezt elérte nála!:( A másik meg ketrecben!:O

[link]

3446. Ata06 (válaszként erre: 3442. - Inci-finci)
2012. márc. 18. 20:00

Még most el van a melegben, nincs gond. Mi lesz majd 40 foknál? :O

Azt hiszem Katka megbántódott!:( Pedig nem bántani akartam!

3445. Ata06 (válaszként erre: 3438. - _A.A._)
2012. márc. 18. 19:57

Azt mondják azok a kutyák, akik megismerték a főtt kaját nem nagyon fogadják el utána a tápot! Hát.. nem csodálom!:)

Semmiképpen ne csak húst adj, ha elfogad mást is, mert a kizárólagos húsevéstől hiánytünetek lépnek fel! Ezenkívül a vesének sem tesz jót!

Ha a kenyeret elfogadja benne, akkor talán mást is!

Van egy kaja könyvem ,ha érdekel tudok Neked egy-két receptet írni, ami vemhes és szoptató kutyákra vonatkozik. Szerintem

3444. _A.A._ (válaszként erre: 3442. - Inci-finci)
2012. márc. 18. 19:37
Oké, főzök hozzá holnap.:) Ma zsemlével kevertem el neki a husit.:) Most este meg megette a farhátat. Durmol már.... Kész a láda is, be is hoztuk, egyenlőre a saját pokrócát tettem bele, hogy beleszokjon.... Már bele is ment, el is feküdt, de csak percekre. :( Inkább a járólapon alszik most is. ... :)))) Remélem, valahogy csak sikerül beleszoktatnom. Más nem, mellé fekszem. XDDDDDD
2012. márc. 18. 15:31

Ma a suliban nagyon keménynek kellet lenem :(

Liza próbálkozott, a fektetésnél nekem támadt, és mihelyt leakartam fektetni már ugrott is, az államat eltalálta fejével, még jó hogy nem haraptam le a nyelvem , na de be lett törve:( sajnos, keménynek kellet lennem vele:(

Sajnálom félre kellet vinnem és megrángatnom folyton, de még akkor is próbálkozott még jó hogy csak 24-kg , így könnyen feltudtam emelni, és kikaptam a lábát oldalra, így letudtam nyomni, míg meg nem nyugodott, utána meg mint egy kis angyal szépen fekszik, na ebből tanult:(

2012. márc. 18. 15:26

Sziasztok

A.A a húshoz főzzél riszt is vagy tésztát, írtam már, ne csak húst kapjon :) szerintem :)

A viselkedése, szerintem csak pórázon ilyen Liza is támadóan agresszív ha pórázon van , viszont ha szabadon akkor csak játék a többi kutyákkal:)

A kutyasuli, csak önkéntes alapon megy, 500-ft alkalmanként, gyalog kb oda 1.5-km erdőn keresztül szép, volt míg a java részét ki nem vágták:(

Tandus mi van a kutyával:( voltál dokinál?

ATA hogy bírjátok a meleget?

Katka majd?:(

3441. _A.A._
2012. márc. 18. 14:40
Jelentem, a husi bejött!!! :))) Betankoltam.....csirkenyak, farhát, sertés máj, lép mindent kilószámra :DDDDD és konzerveledel. :)))) Épp az előbb lakott jó, egy kis vegyestállal, kenyérrel elkeverve. :)))) Marhaszívet meg sertésszívet még vadászok jövőhéten, most nem kaptam. :(
3440. _A.A._
2012. márc. 18. 09:43

Tegnap megvolt a nagy séta! Egy gyönyörű tónál voltunk. :) Szépen, komótosan sétálgattunk, Mentus csak néha akart megindulni. Láttunk más kutyákat is, de valamiért nem szívleli őket. Vagyis lehet, hogy csak barátkozni akarna, de nem merem odaengedi egyhez sem, hátha mégsem csak barátkozás lenne. Nem tudom.... Na, meg az egyik egy csivava volt....érdekes lett volna, ha Menta nem csak barátkozni akart volna. Az emberekkel egyáltalán nem foglalkozik, mellettük simán elmegy, de a kutyák....:))) Nem morog, nem ugat, csak a tipikus boxer beállás....fenék lent, mellkas megfeszül, és mereven nézi a másik kutyát.

De lehet, hogy ha odaengedném csak ismerkedne...tegnap a kocsink mellett volt egy kutya....Menta beállt...de amint kinyitottam a kocsiajtót, már ugrott is be, nem is érdekelte tovább a kutya. Ezért is gondolom, hogy nem megtámadni akarta volna. :)))

Úgyhogy jól esett a tegnapi séta is. :)))

Képzeljétek el, hogy amikor itthon leveszem a pórázt a helyéről, és fogom a nyakörvét, már dugja bele a fejét.:DDDD Múltkor egy ismerős pont itt volt, amikor mentünk valahova, és azt mondta, hogy ilyet még nem látott. :DDDD

3439. _A.A._ (válaszként erre: 3436. - Inci-finci)
2012. márc. 18. 09:29

Remélem jól vagytok!!!!:)

Úgy irigyellek a kutyasuli miatt. Van itt tőlünk nem messze is, de olyan drága, főleg, ha még a benzint is beleszámolom, ami alkalmanként 2000Ft lenne, a suli díja mellé..... :( Pedig jó kikapcsolódás kutyának, gazdinak egyaránt. :)

3438. _A.A._ (válaszként erre: 3435. - Tandus69)
2012. márc. 18. 09:24

Köszönöm szépen! Igen, igazad lehet. :))) Azért vagyok ám ennyire aggodalmas, mert életem első ilyen élménye ez. Első szuka kutyusom ő, úgyhogy még soha nem volt részem ilyen kalandban.:))) Meg amúgy is nagyon féltem mindentől, még a széltől is.:)))

Úgy néz ki, husin fogunk élni. :))))

3437. _A.A._ (válaszként erre: 3433. - Ata06)
2012. márc. 18. 09:22
Tegnap este már felhívtam a asszisztens ismerősömet. Azt mondta, hogy próbáljam meg a konzerv kaját(már este volt, nem volt más lehetőég), bár annak 80%-a víz, de jobb a semminél, meg a szőlőcukros vizet, az meghozza általában az étvágyukat. Konzerv kaja, egyben eltűnt a táljából!!!:)))) Úgyhogy igen, én is arra gondoltam, hogy ma megyek a Tescoba és bevásárolok neki husikból. Köszi a tippet, hogy miket vegyek! :)) De az elég neki???? Hogy csak hús??? Mert a szalámikat is eszi....de nagyon úgy néz ki, hogy semmi mást nem eszik meg, csak és kizárólag a húst.
2012. márc. 17. 20:36

Hét akkor minden ki jól el van :(

A lányom ma nem volt lázas, remélem holnap sem lesz,,

A francban egész nap dolgozom de semmi látszatja,

Ez a kutyahám átka:(, de hogy mennyiért varrom és menyibe kerül az üzletben az undorító, de ez van jobb mint a semmi.

Na de holnap megyek kutyasuliba, legalább kimozdulok egy kicsit.

Jobbulást mindenkinek..

3435. Tandus69 (válaszként erre: 3431. - _A.A._)
2012. márc. 17. 20:32

Úgy látszik csak válogat a kismami :) De ha megette a májkrémes kenyeret és amúgy jó a kedve, szerintem nem lehet komoly baj! Mi sem voltunk mindig jó passzban a terhességünk alatt és voltak ételek, amiktől akkor kifejezetten undorodtunk, és van amit viszont megkívántunk! Én például hónapokon keresztül csak tejberizst voltam hajlandó vacsorázni és csak úgy, ha ráreszeltem fél tábla csokit! :D :P

Akkor adjál neki azt, amit szívesen eszik, amit szeret! Esetleg adhatsz neki béres cseppet, azt úgyis ajánlják vemhes kutyusoknak is! Nagyon kíváncsi vagyok a kutyikra és kívánom, hogy minden probléma mentes legyen! :)

3434. Tandus69 (válaszként erre: 3430. - Inci-finci)
2012. márc. 17. 20:17

Na szegénykém akkor Nálad is jó szar a helyzet... Borzasztó, hogy manapság a kemény munka semmit sem ér, max annyi pénz van belőle, hogy pont éhen ne haljunk :(

Ha szegény lányod is azt kapta el, amit Ata párja és fia, akkor lehet, hogy rajtatok is végig fut. Gondolom más sem hiányzott még.....

Kívánom, hogy mielőbb jobban legyen a lánykád!

3433. Ata06 (válaszként erre: 3431. - _A.A._)
2012. márc. 17. 19:16
Ha husit adnál neki, azt talán megenné! Vegyél neki marha vagy sertés szívet. Az nem drága és tiszta hús, talán ahhoz kedve lenne! A májkrémből gondolom. A vesét is nagyon szeretik! Az még olcsóbb csak macerásabb, mert ki kell vágni belőle a húgyvezetéket, meg nincs túl jó "illat" ,mikor főzöd! A májat is imádják és a sertés máj nem túl drága, csak avval vigyázni kell, mert a nagy mennyiség hasmenést okozhat!
3432. Ata06 (válaszként erre: 3430. - Inci-finci)
2012. márc. 17. 19:12

Nálunk öt napig tartott a láz és maradt utána nagyon erős köhögés! Egyedül én nem kaptam el, de én beadattam magamnak az influenza oltást.

Ebből azt szűrtem le, hogy jövőre is beadatom!:)

3431. _A.A._ (válaszként erre: 3430. - Inci-finci)
2012. márc. 17. 15:46

Ma már kajakra semmit nem evett, a reggeli májkrémes kenyereken kívül!:( Riszt főztem neki, Activiát(fini édeset)kevertem bele....és semmi.:((((( Nudlit főztem, abból adtam neki egyet..elvette, nyalogatta, és ott hagyta azt is. Nem tudom mi ez. Közben a kedve nagyon jó, semmi más baja nincs, csak, hogy egyszerűen nem eszik. Most elmegyünk egy nagy sétára, hátha utána megéhezik. :)

Jobbulást a lányodnak ezerrel!!!!!!:)))

❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook