Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)
ÁÁÁ Dehogy, én is főzők, csirke farhát, pulyka nyesedék stbb rizs, tészta, és zöldség, de csak a ha a kaja meg főtt, a zöldséget lereszelem és csak belekavarom így majdnem nyers, marad csak párolódik:)
Tök jó idő van én meg itt göcsölők és dolgozom:(
A lányom még ma is lázas, mi lesz ebből?
Sziasztok!
Inci-finci: Sajnálom a lányodat!:( Remélem, hamarosan jobban lesz! :)
Mentusom ma már a tésztát sem ette meg.:( Bármit tehettem rá neki. Teljesen a lányomra emlékeztet!!!!! Ő ilyen válogatós!:((( Nem tehettem mást, adtam neki 3 szelet májkrémes kenyeret, most meg főzöm a rizst, a tojást, meg egy kis túrót vagy tejfölt kap mellé. Nem bííííííííííííírom én ezt!!!!! :DDDDDD
A.A adj neki azt , én is főzök a kutyáknak jobban eszik mint a tápot, de lehet hogy nincs étvágya, már csak napjai vannak, és ezt ő is érzi:)
A lányom ma is lázas lett de azon kívül semmi:(
Tandus , a kutyu epét hányt ha sárgás, és gyomor rontása van,:(
Na jobbulást mindenkinek:)
El vagyok keseredve! Már sehogy sem akarja a tápot megenni!!!:( se májkrémmel, sehogy.... Tejbedarát főztem(mint a babáknak XDDD), abba kevertem tápot....dara elfogyott, táp megmaradt. :( Most feles tejben főzök neki tésztát, és majd ebbe próbálok tápot csempészni, hátha.....
Ő, aki mindig mindent megevett, soha nem volt válogatós!!!!!!!!! Most csak az megy neki, amit mi eszünk.....a konyhai kaját persze enné reggeltől estig!!!
Sziasztok!
Inci-finci: Jobbulást a lányodnak!!! :) A mi dokinőnk erre azt mondaná, hogy egy napos tavaszi vírus. Mindig éppen amilyen évszak van, neki épp olyan a vírus...
Tandus: Főzz neki rizst, de nyákosra. Az nagyon jó hasmenésre. A sárga hányás, lehet epe is sztem.:( (bár lehet, most ökörséget írtam)
Ata: Nektek is jobbulást kívánok!!!! :)
Képzeljétek, ma már van tejcink!!!:) Holnap már 50. nap. Húúúú úgy számolom a napokat, mint egy kisgyerek, ha nagyon vár valamit. XDDDD
Tandus hívd fel a dokit:)
Hála Mariannak már nincs láza , nem tudom mi volt ez 1 napig magas láz, most meg semmi baja:)
A kutyák kint az udvaron tök jó idő van ln meg itt dolgozok:(
Jobbulást mindenkinek:)
Én is vagyok :)
Ma nagyot sétáltunk Azettel, de rájöttem, hogy nekünk pont elég ez a meleg, ami most van. Azettnak lógott a nyelve és kb háromnegyed óra séta után már csak kullogott. Nem tudom mi lesz vele a nyáron....
Ráadásul nem tudom mi van vele, mert ma sárga habos nyálat hányt és hasmenése is volt.
Most nem merek neki enni adni, lehet hogy csak száraz tápot kap.
A pofiján a szája alatt alul mintha enyhülnének ezek a duzzanatok, de a felső lebenyen újabbak jönnek ki.
Hétvégén felhívom a doktor nénit hátha elvállalja hitelre és megnézi.
A.A ez szép akkor már csak pár nap ős többen lesztek,
Sajnos most nincs csavargás , meló, meló és meló, és még az egyik lányom beteg nincs semmi baja eddig csak 39 felett van a láza:(
Így marad a meló és a lakás, a kutyák meg amúgy is kint vannak az udvaron , tök jó idő van:)
Liza kezdi átrendezni az udvart , már sok szép gödör van itt is ott is:) Roxy meg szépen szétrágta a múltkor elkobzott bőrlabdát:)
Amúgy én főzök, olcsóbban kijövök így anyagilag, főleg hogy a hőst el boltólom:)
A többiek hol vannak???
Nem, itt semmi nem történt! Itt csak kedves emberek vannak! :)))
Engem is sokszor kinevetnek, hogy mennyire szeretem és féltem a kutyámat, de én is szarok bele!!!! :) Sokkal többet ér Ő nekem, mint az aki ezért megszól. :)))) Mindenben igazad van, amit írtál!
Annyi, hogy méregdrága tápra nincs pénzem, de az az igazság, ha lenne sem venném meg, mert ezt még azt hiszem nem írtam, de Mentusom kb. 4. héttől kezdve nem akarja megenni a tápot!!!!:( Már mindenféle cselhez folyamodok, májkrém, kefír, tejfől, főzelék, pörkölt..... És ne tudjátok meg, képes szinte az összes tápszemről lenyalogatni a finit, a táp meg ott marad. :((( Meg ha összekeverem valamivel, ami nem ragad a tápra, akkor meg a tápot kiszórja a táljából. :((((
És az hagyján, hogy már többet kellene ennie, mint a vemhesség elején, örülök, ha annyit megeszik egyáltalán! :( Persze, kap sok már finomságot is, de azért táp is több kellene neki. A babák szépen mocorognak, kettő tuti van, őket mindig külön érzem. :)))
Sziasztok, mit olvasok, kölyök ajiba? :)
Nos, úgy néz ki, nálunk is beelőz a boxer, mert a Mo-i helyzet miatt komolyan fontolóra vesszük, hogy ha haza is rendelnek minket, pár éven belül végleg itt telepedünk le. Márpedig a másik fajta utáni éves 450EUR adó sok, nagyon sok.
Még persze semmi nem biztos, de most vezet a boxos. :)
Hát igen, felelősséget vállalunk. Az én kis fekete keverékem szeparációs szorongással küzd, rengeteg dologról mondok le miatta, de nem teszem a polcra. Pedig sokszor nagyon elkeserítő a helyzet. :/
A másik témához hozzáfűzném, mint állatvédő-kutyamentő: A szaporító nem mindig állatkínzó, a tenyésztő annyiban más, hogy a fajtajelleg megőrzésén, a tulajdonságok jobbításán "dolgozik", ezért jár kiállításokra, tenyésszemlékre, szűrésekre és csak a valóban kiváló adottságú, genetikai betegségektől mentes kutyákat tenyészti tovább.
Ettől a szememben kutya=kutya, természetesen soha nem fogok tenyésztőtől boxert (sem) vásárolni, ahogy a szaporítók almaira sem vagyok vevő. Fulladjanak bele és vegyék már észre, hogy így is túl sok kutya van és kevés jó gazdi...
Maradok örökbefogadás-párti.
Meg is nézem, mi a helyzet Opállal! :)
Sziasztok csak olvasok olvasok, de nincs hangulatom van :(
Van egy kis munka azt csinálom , potom 280-ft órabérre jövök ki de ez van jobb mint a semmi, stbbbbb.
Akkor én is hülye vagyok mert Tysont egy szaporítótól vettem vissza maradt német exportból :)
De ezt így nem lehet eldönteni, megláttuk a képét és szerelem első látásra és már kocsiban is voltunk, na meglepi az volt, szegény egy kis házban Dobi kölyköket, bezárva, és ne mondjam hogy az udvaron még kb 8 db, box volt és és 12 kutya de csak szukák, és több féle:( Sajnáltam őket a boxok kb 2x3m, A párom megkérdezte hogy hol pisilhetne, hát ott valamelyik sarokban :( ja és ha én kérdezem meg akkor mi van :(
Liza esetét ismeritek :(
Amúgy meg nem bántam meg, hogy elhoztam őket, igaz Tyson egy vagyonba került, Roxy sincs kevésben, így ha számolom a betegségeket, hát 500e felett van amit elköltöttem már rájuk,
Most azon anyalik hogy fizetem be a lányoknak a kirándulást és a ballagási rucit is meg kell venni meg a táncruha kölcsönzés, és mind erre az exem megígérte hogy fejenként ad 5e-ft, na oldjam meg, :) de Leszarom , majd lesz valahogy :)
A kutyasuliban van egy gyönyörű kan boxi, Roxyt fedeztetném vele , de minek, és hova és miből?
Itt nem lehet dönteni, ki a szaporító és ki a tenyésztő, ezt senki nem tudja eldönteni.
Csak a kutyákat sajnálom ...
Katka , nem tudom téged ki bántott meg, itt, vagy velem mi a bajod, ?
Tandus kutyasuli?
ZIGI hogy megy a séta?
ATA ,ha lesznek kölykök egy ajándékba mehet ha kéred?
A.A a fogadnak jobbulást, és a kis mámának meg sok pihenést, habár ezt ők jobban tudják :)
Amúgy a Kutya nem csak egy kutya, bármilyen állatot az ember magához vesz, attól a perctől felelőset vállal érte, olyanok mint a gyereke ha nem kell nem tehetjük a polcra őket, vagy a sufniba, de ezt sokan megteszik sajnos, és ezeket az embereket én meg is büntetném :(
Tartozom még képekkel és a kirándulással, de a munka az első..
Én is szerettem volna, ha Atának lesznek kölykei,persze nekem jóval könnyebb dolgom lett volna!:) De a párom nagyon ellene volt, pedig én beszálltam volna,anyagilag és fizikailag is, hogy a kicsiknek is szuper legyen! :)
Végül is Azettet akkor hol vettétek?
Hihetetlen, hogy mi mindent megéreznek!:)
Mi van a fogaddal? Voltál fogorvosnál?
Tudod abban sem vagyok biztos, hogy minden tenyésztő úgy fedeztet, ahogy azt a fajta érdeke megkívánja! Mert ilyenkor nem csak a külsőségekre,az egészségre hanem a belső tulajdonságokra is figyelni kellene!
De ahhoz már majdnem genetikusra van szükség, hogy elmondja,mi milyen arányban várható az öröklésnél!
Atának igazat kell adnom, mert a bajt tényleg jobb megelőzni. Ezek a boxosok ráadásul érdekes fajták, mintha nem éreznék a fájdalmat... Lehet, hogy Panna nem sántít és játszik, de ha be van dagadva még mindig a lába az nem jó :( Inkább mondja azt a doki, hogy minden rendben! Azettnak a múltkor az erdőben beleállt a lábába a párnácskák közé egy nagy akácfatüske. Néha bicegett egyet futás közben, de azért rohant tovább. Alig bírtam megállítani. És nem igaz, hogy nem fájt neki, mert kihúztam a lábából és nagyon mélyen belement, még vérzett is :(
Azettnak most a pofáján jöttek ki dudorok. Kenegetem neki canestennel és vettem hyperolt. Most nem kap csirkehúst sem, hátha arra allergiás. Tegnap az utolsó forintomon vettem neki marhaszivet, meg rizst és zöldségeket, hogy főzzek neki egy nagy lábassal. Kapja még mellé a béres cseppet és tápot is. De ha nem enyhül, akkor a hétvégén hitelre fogom elvinni a dokihoz, mert arra sincs pénzem, hogy mi együnk. Ma egész nap egy sajtos kiflit ettem. De azért, mert nekem most nincs pénzem, sajnos a kutya erről nem tehet. A gyerekemért is ugyanígy lemondanék és ugyanezt megtenném.
Ne is törődj ezzel! Atát én is szaporítótól vettem! Én úgy gondolok erre, lehet hogy nekem köszönheti az életét! Mert mi van ,ha olyan helyre kerül, ahol bántják! Én csak azt sajnálom, hogy nem tudok mindegyik kutyán segíteni!
Már nem is szeretem nézni, hogy milyen kutyusok vannak bajban, mert csak fáj a lelkem értük!
Úgy írtok, hogy azt hittem itt történt valami a fórumon, de végig olvastam és én nem találtam semmi olyat, hogy itt bárki bántott volna bárkit is :S
A szaporítók nálam sem A.A-nál kezdődnek, hanem azoknál,.... amit Zigi is írt!! Lehet, hogy egy-két tenyésztőt is annak lehet egyébként nevezni, mert nem csak az számít, hogy annak a kutyának milyen le és felmenői vannak a törzskönyv szerint meg stb. Amikor Azettet vettük, először egy tenyésztőnél jártunk, aki szerintem sokkal inkább volt szaporító. Három gyönyörű boxer volt a kenneljében, az egyik az anyuka a másik annak a másfél éves fia és még egy fiú boxer. A pici kutyák akkor voltak 7 hetesek kb. 6 kutyus volt. Csont soványak, iszonyatosan ment a hasuk és a farkukat sem az orvos vágta le szerintem. Arról nem is beszélve, hogy nem voltunk benne biztosak, hogy nem-e a saját testvérük volt az apukájuk.... Borzasztó volt. Az ipse azt mondta, hogy viszik majd a megmaradt kölyköket Olaszországba, mert van törzskönyvük is... :S
Megmondom őszintén megfordult a fejemben, hogy egyszer én is szeretném, ha kölykei lennének Azettnek, pedig akkor ezek szerint én is szaporító lennék... De leszarom. Mondjuk az is igaz, hogy én csak akkor fogok belevágni, ha biztosan tudom, hogy olyan anyagi hátterem van, amivel tudom finanszírozni, ha bármilyen komplikáció is lenne a vemhességgel. Csak a legjobb tápokat szeretném neki adni és minden kényelmet meg akarok adni a kölyköknek és neki is, az oltásokról nem is beszélve.
Én a kutyámat nem CSAK KUTYAKÉNT szeretem, hanem mintha a gyerekem lenne. Lehet, hogy ezért engem hülyének néznek, de nem érdekel. Az állatok ki vannak szolgáltatva nekünk embereknek. És lehet, hogy a múltban nem oltatták be őket és nem ettek minőségi tápokat, hanem moslékot ettek és a kertben láncon megkötve éltek, de már bocs.... A múltban volt olyan is, hogy a gyerekeket sem oltották be, sőt a beteg gyerekeket ledobták a tajgetoszról. De ez a múlt.
Nekem a kutya a barátom, a társam, a gyerekem és minden erőmmel azon vagyok, hogy boldog legyen, mert ő is azért van, hogy boldoggá tegyen engem, ragaszkodik hozzám, szeret engem! Soha nem tudnám egy kennelbe bezárva tartani, mikor tudom, hogy számára a szabadság, a játék a gazdival egy nagy séta az erdőben milyen örömet jelent. Ha nem így gondolkodnék, nem is tartanék kutyát!
Katka! Nem akarlak megbántani és feletted ítélkezni sem, de azért a szívvel-lélek szeretésbe bele tartozna az is ,hogy elvidd Pannát orvoshoz! Én elhiszem, hogy kevés a pénz,de hidd el nem Te vagy egyedül ezzel! Nekem is nagyon nehéz, két tovább tanuló gyerekkel, de ha Atát vinni kell, akkor vinni kell! Egyszerűen félre kell rakni azt a pénzt és el kell menni! A kutyatartás ezzel jár! Tudom, hogy hárommal még több a teher, de Te vállaltad! Neked kell róluk gondoskodni! Rajtad múlik az életük!
És most nem akarlak megijeszteni,de mi van ,ha Pannának olyan baja van, amit utána már nem lehet helyre hozni? Hány ilyet hallani, hogy végül amputálni kellett a kutya lábát? Hogy fogsz a lelkiismereteddel elszámolni?
Ne haragudj, de ez már nagyon régen kikívánkozott belőlem!