Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)
Sziasztok
ATA hogy vagytok ?
A.A: van polifomotok, azt kéne alájuk rakni, jó meleg, nekem az van huzatba húzva, és ha leülök a kutyák mellé szinte meleg az egész, és szeretnek rajta aludni, nem is beszélve arról , hogy csak lemosod és kész:)Néztem a képet, mekkora pocija van:)
Vannak jelentkezők a kutyákra?
ZIGI
Ne ad fel a sétákat, majd belejön, mi minden reggel sétálunk, és akkor is van probléma, néha nekiugrik a kerítésnek ha nem figyelek, stbbb,
Amúgy mi is szoktunk beszélgetni a kutyákkal, szinte figyelnek ránk, leülök melléjük és beszélek hozzá, ő meg csóválja a farkát, vagy bújik stbbbb,
Minden reggel azzal kelek, hogy vajon ma mi lesz!:)
Már csak pár nap, kitartás!:)
Nem videózod le? Vagy ez nagyon morbid? Én már láttam fent a You Tube-n boxi születést!:)
Szerintem tök jó lenne, ha nem is az egész, de valamennyi le lenne filmezve!:)
Képzeld le a kicsik nagyobbak lennének és elmennél velük egyszerre sétálni.:D Van olyan póráz amivel csatlakoztatni lehet a végét, ahhoz a részhez amit fogsz. Ahányan vannak annyifelé mennének! :))
De jó neki!:) Azért csak kitartás és türelem! Kell a séta neki, avval kitárult előtte a világ!
Azért ha megszokja majd, biztos nagyon élvezni fogja!
Nem értem miért sírt. Örömében? Vagy félt tőle és puszikkal kérte, hogy: Légysziiii! ne vágd le a körmöm? Itt ne szekálj engem!:))
Megkérdezted a szteroidot Maffinak?
Sziasztok! Még mindig egyben. Ma délelőtt mértem a hőjét, 37,1...na mondom itt lesz valami hamarosan.....másfél óra múlva hőmérőzés....37,6. Akkor mégsem lesz semmi? Már nagyon várooooooom!!!!!!
Zigi: Ez az utcai séta, nálunk is katasztrófa!!!!! Nem is szeretem itt sétáltatni! :(((
Voltunk egy rövid sétán,jó nagy próbatétel itt az utcában rengeteg a kutya.....idegesen,fejkapkodva,de nem balhézva,szóval kell a gyakorlás majd,de bevallom nőiesen mostanában nincs idő,energia, rengeteg a kerti munka.
Képzeljétek,ma beszélgettem Jennyvel xD,nem csak én beszéltem,mert azt szoktuk....ültem a teraszon pihentem egy kicsit,odaállt a lépcső elé,csalogatva vakkant,én kérdezem mit akarsz?csaholás,mi van?közben a nem létező farka csóválja a kutyát, ez úgy néz ki,hogy hullámzik az egész kutya majd szét esik úgy rázza magát,tudom én mit akart, ott az idő a vacsorára :)most 1 órától estig kint vagyunk, mindig bújuk valakihez,hát igen most már meg is teheti,mert szigor volt amíg Kira volt.:S
Jött ma a doki asszisztense, akit Menta imád, pedig olyan dolgokat szokott vele csinálni, amit meg utál(körömvágás....ehhez hárman kell, hogy lefogjuk, és így is ordít a hisztitől), de ahogy belépett a csajszi az ajtón, Menta ráugrott, elkezdett sírn!!!!!!!!!!, ami érthetetlen volt a számunkra, és bepisilt!!!!! Ugrálta körbe a csajt, nem tudta már mit csináljon magával, és megint pisilt.... :) Aztán elfáradt és befeküdt az asztal alá..... Kimászott, megint ráugrott, puszit osztogatott neki.... :)
Majd megzabáltuk. :))))) Jah, és azt mondta, hogy minimum 6 kiskutty biztosan lesz! :)))
Van kint egy nagy lábtörlő, és az alatt egy szőnyeg, a terasz meg az egész napon van, mert nincs tető még fölötte.:) Tavaly is felmászott a műanyag székre, ott aludt mindig.:)))
A láda az úgy van, hogy vannak lábai, hogy ne a hideg járólapon legyen közvetlenül, van benne kartonpapír az alján, azon meg egy dupla réteg filc. A filcet már ugye összejárta, ezért, amikor ellik, akkor kap rá valami tiszta lepedőt, vagy valamit, és amikor befejeződik a dolog, akkor lepedő, filc ki(karton is ki, ha átázik a filc, de jó, mert nagyon nehezen engedi át a nedvességet), és kapnak egy tiszta filcet, szintén két rétegben.:) Így tuti nem fognak fázni.:)))))
Jó reggelt! Még egyben vagyunk.:) Nyugisan alszik a ládájában. Amióta behoztuk, azóta csak abban alszik mindig, nem mászik a kanapéra sem.:)) Mondjuk nehéz is lenne feltuszkolnia magát.:) Viszont a teraszon lévő elég magas műanyag székre szépen felmászik(amit nem tudom, hogy csinál), és azon ücsörög. Úgy félek, hogy megüti a hasát!:(
Teszek fel tegnapi képet.....megint nőtt a pocakunk! :)
A.A képet rakjál fel majd a picikről:)
Zigi, hogy vagytok, séta stbb, ?
Az időjárás, a múlthétre ígértek esőt, ja a zuhanyzóból:)
Tavaly, délután 5-re jártunk, télen délelőtt 10-re, most meg reggel 8-ra fogunk menni, nagyon rossz időpont vasárnap felkelni , :( és ott a piac is reggel, hát akkor vagy piac lesz vagy suli, de a többség döntött.
Nincs légkondink, nem is kéne, a szervezetnek szerintem rossz, hogy ki be mászkálsz, a 20-és a 35-fok között, :( fel ér egy megfázással,
Ventilátort használunk, de én azt sem bírom , pláne ha dolgozok akkor meg csak még jobban keveri a szövet port:(
Szép jó reggelt Nektek!:)
Ata: Még nincsenek babák. Pedig már.....húúúúú de...... 59. naposak vagyunk ma.:) De tuti, hogy amennyire várom, még a 63. napon is túl hordja őket!:)))) Viszont amit nem értek, a hője! Mérem neki, ha tetszik, ha nem!!!!! És 37,8 volt eddig a legmagasabb és 37,3 a legalacsonyabb. Átlagban, 37,5. Ennél jóval magasabbnak kellene lennie egy kutyának! De nem érzi rosszul magát, jól van, sétálgat, labdázna néha, nagyon szereti megmutatni, hogy ő lakik itt, ha valaki idegen jön!!!!!! A szomszéd macskái miatt meg tud őrülni... Úgyhogy a közérzetével nincs gond. A babák bunyóznak egyfolytában!!:)
Inci-finci: Ilyen meleget jósolnak nyárra???? Jézus..... Pffff Tavaly nyáron volt, hogy játszott az udvaron, aztán meg vizes törülközővel hűtöttem idebent. Annyira lihegett, hogy azt hittem vége...:( Persze, lehet, hogy ő sem fog sokáig szoptatni, ki tudja...:) 3 hetes korukra, én is beszerzem a szükséges nekik való eledelt. Biztos, ami biztos!:)))
Én is szeretnék ám neki mindenképpen segíteni!!!! Annyira jó lehet! Biztosan egy életre szóló élmény! Legalábbis nekem, akinek ez lesz az első, meg az utolsó ilyen története. :))))
Hát nem tudom,nálunk Kira 3 hétig szoptatott intenzíven,(mind három esetben)akkor nőtt a picik foga és bizony el kellett kezdenem kajáltatni őket,csak akkor ment szoptatni ha már tele volt a cici,5-6 hetes koruk körül már menekült előlük, akkor már csak nosztalgiáztak a picik.
A fialással kapcsolatban,ha simán megy én így segítettem.
Az első fialást már leírtam,mindig a legnagyobb jött először,tiszta törölközőbe vettem amint kicsusszant úgy,hogy a mama a köldökzsinórt tudja rendezni oda tartottam,közben dörzsöltem, de nem finoman nem simogatás szerű, inkább masszírozás,utána biztosan megfogva meglóbáltam a levegőbe fejjel lefelé,hogy a magzatvíz távozzon,szétnyitom a szájukat picit belefújok,ha szuszog, nyöszörög akkor mehet az infra alá,piheg,alszik akkor rendben van a pici.
Miért, most hányra jártok? A lapulást hogyan tanítják?
Otthon Nektek van légkonditok? A meleg miatt! Én is hallottam a nagy melegről! Bár soha nem értem ezt! Máskor meg azt mondják a meterológusok, hogy 3-4 napnál előbbre nem lehet megmondani milyen időjárás is lesz!
Sziasztok
Nincsenek még picik?
Ma voltunk kutyasuliban, jó volt csak 6 kutya dolgozott, ez jó mert oda tudunk figyelni és nem kell mindig a másikra várni, de a meleg meglátszott a kutyákon, hát nem volt egy fitt társaság az biztos:)
A lányon visszakapta Roxánt, imádják egymást, úgy dolgoznak együtt hogy öröm nézni minden mozdulatát lesi, csak a fekvés nem megy akkor viszont hempereg, ő a suli bohóca:) A csibészelést meg le sz@...ja.
Liza az egy külön szám , a múltkori megruházás úgy néz ki hatásos volt, most meg szépen csinálja a feksziket, még a lapulást is, csibészelésnél meg tiszta Tyson, kemény kutya lesz, és már jól fog puha karra, teljesen más temperamentum mint Roxy:)
Hazafele elengedtük őket az erdőben
, szó szerint vánszorogtak úgy elfáradtak, még egy kis időre le is feküdtek gondolván hogy ők most pihennek,
Nagyon meleg volt és mi lesz még nyáron :(
Átlagnál 6-8 fokkal mondanak többet, :(
A sulit átraktuk reggel 8-ra akkor még nincs olyan meleg.
Nagyon aranyos vagy! :) Köszi megnéztem az akciót, de még így is drágább, mint, ahogy elvileg én majd meg fogom tudni csináltatni neki.:) Na jó nem sokkal, egy ezressel, de plusz még az üzemanyag...:(
Ez a doki meg itt van helyben.:) Április elseje, meg amúgy sem jó még nekünk.:( Majd olyan május közepe, vége, mert ugye addig szoptat(elvileg). :D
Még valami a szteroidról, ha megtudtad szerezni, írj mert nem mindegy hogyan adod neki! És abbahagyni sem szabad egyik pillanatról a másikra, csak fokozatosan! Valami olcsó kutyának adható gyomorvédő is kell majd még! Úgy is hívják, hogy savlekötő.
De először az antioxidánssal kezd!
A szteroidról sok rosszat mondanak, de ne félj tőle!
Ha hosszú ideig kapja, akkor kell neki kálciumot és d vitamint adni mellé! Még mindig jobb így, mert ameddig él legalább minőségi életet biztosítasz neki! Az állatorvoson meg nagyon csodálkozom, hogy nem próbált meg Neked más megoldást ajánlani!
Most olvastam, hogy a Zöld Zebránál április egyig tart az ivartalanítási akció!
Itt megtalálsz mindent róla!
Tudod, milyen lelkiismeretfurdalásom van miatta?????? Hogy hányszor sírtam télen, hogy ő kint van???? Annak ellenére, hogy hőszigetelt háza van alul, felül, oldalt 5 cm-es nikecell, plusz hullámpala, plusz OSB lap, 12-es, plusz faforgács még, mert minden mást kihúzott, és széjjeltépett.
Szóval mindent megtettünk, hogy ne fázzon! Le kellett fogyasztanunk, mert volt 50kg!!! De télre mindig felhízlaljuk, hogy ne fázzon. Naponta kétszer kap olyankor meleg ételt!
Megpróbálom ezeket, amiket írtál!!!! :) Hátha jobb lesz neki! :)
Maffiról még valami eszembe jutott! Ha nem használ neki ez az antioxidáns-bár szerintem jó lesz, mert sokan dicsérik-, akkor adjál neki egy kis szteroidot. Azt a körzeti orvos is fel tudja írni és szinte fillérekbe kerül! Ha lehúzza a gyulladást neki, akkor könnyebben fog mozogni és az izomsorvadás is rendbe fog jönni! Mert valószínű azért van izom sorvadása, mert nem mozgatja, mivel kíméli! Ne szenvedjen már szegényke ott bent a kennelben egyedül!:(
Milyen rossz lehet neki, hogy látja Mentát is, hogy bújik hozzád meg bent van veletek, ő meg kint egyedül szenved!:((
Három évesen lett ivartalanítva! Előtte se jelölt a lakásban! Ha lakásban él tudomásul veszi, hogy csak kint van pisi,-szerintem!
Kan szagot meg nem érzek rajta,(az ivartalanítás előtt sem), de a lába olyan büdös tud lenni, mint egy kamasz fiú cipője!:S