Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) fórum

Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯
3490. Ata06
2012. márc. 22. 18:23

Nincs digitális hőmérőtök? Avval pillanatok alatt megtudod mérni! Közben meg nyugtatgatod.:)

Telefonálj oda a dokihoz, hogy mit csinálj a hányás miatt! Szerintem már alig van hely a gyomrában a babák miatt, azért nem tud enni! De azért nem árt, ha a dokitól megkérdezed,talán megnyugtató választ tud adni! Azok a receptek amiket a múltkor írtam a tejci megindulásánál is jók!

De jó, hogy bent tudjátok tartani őket! Azért éjszaka még egy baba kutyának hideg lenne kint!

Nem tudjátok másik szobában tartani, mint amibe ti alszotok? Akkor talán nem fog annyira zavarni éjjel!

Azért nagyon jó, hogy így fogja fel a párod! Legalább van támaszod, lelkiekben és nem csesz@get Téged!

3489. _A.A._ (válaszként erre: 3488. - Ata06)
2012. márc. 22. 11:37

Igen már nagyon a cicik is, és már kb. egy hete tejcink is van. :) A hőjét nem mérem, mert mindig kicsúszik a fenekéből, nem igazán engedi...XDDDD

Enni?????? Kizárólag a hús jöhet szóba.:( Abból is m már csak pár falat egyszerre. Meg virsli, meg szalámi, meg pogácsa!!!!! :) Ma reggeltől folyamatosan hány.... Reggelre a ládába sárgás, utána teljesen átlátszó, utána meg a reggeli... Evés közben s visszajön neki.:(

Igen, éjszaka is a ládában alszik, meg most is itt horkol.:))) Igen, a lakásban lesznek! Párom? Imádja!!! Alig várja, hogy meglegyenek már...jobban aggódik, mint én! :) Épp tegnap beszéltünk, hogy mi lesz éjszaka, ha itt fognak vinnyogni....erre azt mondta, ez csak engem fog zavarni, mert ő ha elalszik...XDDD A másik meg...mondom pár hetes koruktól, ha ki tudnak mászni a ládából mi lesz itt??? 101 kiskutya??? XDDDD Kaki pisi mindenhol??? Erre azt a választ kaptam....na és, úgyis te takarítod! XDDD Hát ez is megoldva. :D De ha nagyobbak lesznek már, és jó meleg lesz odakint, akkor kiteszem őket az udvarra napközben, kerítek le nekik egy részt.... :)

3488. Ata06 (válaszként erre: 3487. - _A.A._)
2012. márc. 22. 10:30

Óóóó, szegényem mekkora pocija van! Nem csoda, hogy nehezen mozog!:( A cicójai is ,hogy meg vannak duzzadva! Hány nap van hátra? Azt mondják ha leesik a hője, akkor másnap lehet számítani a babákra! Az utolsó képen olyan gyönyörű a pofija!:)

Hogy eszik most? Ha sárgásat hányt az valószínű sav lesz! A ládáját megszerette? Bent lesznek a lakásba? Párod mit szól hozzá?:)

3487. _A.A._
2012. márc. 22. 10:15
Tettem fel újabb képet a pocakosról. :)
3486. _A.A._
2012. márc. 22. 09:14
Sziasztok! Remélem mindenki jól van, betegek gyógyulnak!:) Mi meg egész nap szinte csak fekszünk. Ma meg reggel óta hányunk is. :( Eszegetünk pár falatokat, de..... :( Meg nyögünk. Amikor felébredtem reggel, azt hittem, hogy már itt az idő, mert olyan furcsán viselkedett a kisasszony, meg egy hatalmas foltot láttam a ládájában, ami sárgás volt..... Pisi nem lehet, mert éjjel is kikéretőzött, meg amúgy sem szokott bepisilni. Mire rájöttem, hogy hányt szegénykém. De még csak az 55. nap, úgyhogy remélem nem lesz még semmi. Most kint napozik az udvaron, de olyan nehezen mozog, mint egy százéves. :)))))
3485. c6560fb39d (válaszként erre: 3484. - Ata06)
2012. márc. 21. 21:12
Kira soha nem adta fel,valóban napi szinten sokszor eszükbe juttatta,hogy ki a vezér és ez azért lássuk be nem valami jó főleg 5 évig....általában,eleinte a lelocsolás bejött,de csak kis ideig volt,hogy 5 perc múlva újra kezdték....ahogyan telt az idő úgy enyhült az erőssége és időtartama a harcoknak,tulajdonképpen egyszer folyt vér,utána soha,vigyáznak egymásra, nagyobb és félelmetesebb a hangja mint aminek látszik.
3484. Ata06 (válaszként erre: 3481. - C6560fb39d)
2012. márc. 21. 18:59

Érdekes, hogy Gino megtorolta és Kíra mégis kekeckedett tovább! Sőt ő lett a falka vezér!:O

Hogy tudtátok leszedni őket egymásról?

3483. Ata06 (válaszként erre: 3480. - Inci-finci)
2012. márc. 21. 18:55

Megnéztem. Kár, hogy csak egy kép van a csibészelésről! De nem volt jó nézni, mert elszorult a szívem!:( Olyan kedvesen bújt a lányodhoz. És olyan kis picike és vékonyka volt!

Lizáról még nem tettél fel, ugye?

3482. Ata06 (válaszként erre: 3479. - Inci-finci)
2012. márc. 21. 18:53

Aha!:)) Én is várom!

Liza őrjönghet, akkor Ata tűri, mint egy pasi.:)

Olyankor csöndben van! Meg kitér előle! De ha nekimegy, akkor nem tudom....:)

Milyen hátsó kiskutyának?:O

3481. c6560fb39d (válaszként erre: 3479. - Inci-finci)
2012. márc. 21. 18:01

Nekem mondod, 5 évig éltünk benne,eleinte mi is ugrottunk "menteni" repült a vödör, slagoltuk őket,mivel soha nem folyt vér így aztán rájuk bíztuk,utána már rövidebb ideig és talán finomabb módon folyt a dolog,persze naponta többször, a húgom azt mondta Ő nem bírná ezt az állandó ideget,hát igen Kira nem volt egyszerű.......4 hónapos volt amikor nekiment, illetve már akkor púposkodott Ginoval, aki 60kg.-val nehezebb volt.....persze Gino nem hagyta, azonnal megtorolta egy frankó kis orrvérzés lett belőle, habos vér jött a száján orrán,már majdnem "mentőt hívtunk" ijesztő volt nah. :S

Jobbulást a lányodnak!♥

2012. márc. 21. 17:51
ATA az IW...-en van fent kép a Tyson albumban nézd meg milyen keményen csibészel:)
2012. márc. 21. 17:50

ATA , nemsokára szünet és tudunk találkozni , kíváncsi leszek a lányokkal hogy fog viselkedni:)

Lizát féltem mert pórázon ő is őrjöng, de csaj hátha nem lesz baj:)

Zigi, lehetséges, de nagyon durva, ma is hátra mentem a hátsó kiskutyának adtam egy kis farhátat, és akkor is egymásnak ugrottak, vagyis Roxy Lisának, de meg is ijedtem :(

3478. c6560fb39d (válaszként erre: 3472. - Inci-finci)
2012. márc. 21. 17:44
Tudod a 4 órás rangsorolás..... csak van benne valami,nálunk ez totál megszűnt mióta Kira nincs,semmi jele még csak az a jellegzetes befeszült testtartás sincs,mondjuk nem bánom,hogy nincs őrjöngés.:S Kira nagyon hiányzik.:(
3477. Ata06
2012. márc. 21. 12:16

Ó komoly! Nagyon félelmetes! És nem könnyű leráncigálni a másikról! Eddig még nem harapott, hanem lenyomja és leszorítja, ha le akarom szedni a másikról,akkor dühöng és átöleli a két első lábával. Így az ellenfél is jön vele együtt!:S Az a baj, hogy a többi kutya meg általában harap, így féltem a kis lököttet! Ráadásul ki az a gazdi, aki ezt félelem nélkül és pánik nélkül hagyná és azt mondaná:-Ugyan, rendezzék csak le egymás között! :)

Tegnap viszont nagyon édes volt. Találkoztunk egy bolognese kislánnyal. És az olyan boldog volt, hogy ott ugrált körülötte! Olyan volt ,mint a villám. Ata egy darabig kapkodta a fejét, aztán rátette az egyik tappancsát, mintha azt mondaná:

-Na, most már maradj nyugton, mert így nem tudlak megnézni! :) És lenyomta a földre, gazdik persze pánikba estek, mert a kiskutya fura hangokat adott ki, mintha nem kapna levegőt. :P Aztán, mikor kihalásztuk a lába alól-de csak az egyiket tette rá-, akkor már nagyon vidáman fogták fel a dolgot, de előtte.....:S

2012. márc. 21. 11:49
És verekszik vagy csak játék?
3475. Ata06
2012. márc. 20. 21:05
Ata póráz nélkül is lerohanja őket! De csak a fiúkat!
3474. inci-finci (válaszként erre: 3473. - Ata06)
2012. márc. 20. 20:40
Ne hidd, Liza is pórázom agresszívabb, de ha szabadon van akkor semmi gond, rohangál a többivel és nincs verekedés, ezt már tapasztaltam :)
3473. Ata06 (válaszként erre: 3472. - Inci-finci)
2012. márc. 20. 20:13
Szerintem a rangsor!:( Ezt azt hiszem végig kell csinálni!:( Csak azt nem értem, hogy más boxeresnél ez nem probléma? Vagy csak Ata és Liza ilyen görcs? Látom kint a parkban más boxer tök jól el van a kutyákkal. Ata meg rögtön lerohanná őket!:S
2012. márc. 20. 20:08

Voltam dokinál, Torok gyulladás, és az Eszter is kezd köhögni:(

Azt az újraélesztést meg tudod találni akkor linkeld be:) köszike:)

Amúgy tök jó idő van a kutyák egész nap kint, napoznak és élvezik a meleget,

Észre vettem hogy a kutyák naponta többször agresszívak egymással, midig találnak valamit hogy egymásnak ugorjanak, vagy csak kialakulóban van a rangsor? Hát nem tudom , de ez már gáz:(

3471. Ata06
2012. márc. 20. 19:14

Inci! Mit mondott a doki a lányodnál? Másik lányod nem kapta el?

Atának se megy az apportírozás. Túl irigy hozzá!:)

Nem akarja oda adni a labdát! Egy vadász kutyánál benne van az ösztönben , náluk nincs! Én már nem is erőlködöm Atánál! Elfogadtam, hogy makacs!

Vagyis betörtem!:)) Különben úgysem futtatom direktbe, mert a szíve kényes, de már beszéltem más boxeressel is, hogy nem nagyon szeretik hagyni, ha rohangál! A múltkor olvastam, hogy náluk sajnos előfordulhat, hogy játék közben összeesnek és nem mozdulnak többé! Nem árt ha megtanuljátok az újraélesztést! Úgy emlékszem, hogy az egyik könyvemben benne van, majd én is átrágom magam rajta!

2012. márc. 20. 12:02

Sziasztok

Csak olvasok , és utána rohanok , alányom megint lázas irány a doki, ez már baj:(

Utálom az olyan kiképzőket akik erőszakkal próbálnak elérni dolgokat, :(

Roxynál próbálkozhatna, ő lefekszik és kész, lehet vontatni, ha nem akar dolgozni akkor dac és eldől , ilyenkor jókat nevetünk ő a nyugdíjas a suliban :)

Amúgy apportírozni nem akar és nem is szeret csak amit ő akar, azt csinálja, csibészlésnél meg mit is rohangál itt az a pasi, gondolja ő:)

Múltkor mondta a kiképző, hogy ha Roxyt meg tanija csibészelni akkor Nobel díjat, kap, oké tőlem meg egy Oszkárt:)

Liza szeret dolgozni, de az apportírozás még nem megy, inkább Roxyt keresi állandóan, úgy hogy külön kell majd választanom őket, Viszont csibészelésnél tapad a karra, olyan lesz int Tyson volt.

De mióta többet voltunk kutyák közt már nem támad a suliban , vagy csak ritkán , és ha tehetem elengedem az erdőben is, csak néha b.. vissza jönni, csak ha könyörgök neki:) de hát ő egy Boxer:) na folyt de most lépnem kell,

3469. inci-finci (válaszként erre: 3447. - Ata06)
2012. márc. 20. 11:30

Szia

Rakok fel képet Tyson volt ilyen kemény , vele mindig óvatosan bántak a csibészelésnél, és hogy ki csibészelje, mert rámenős volt:)

3468. Ata06
2012. márc. 20. 10:18
Sehol Senki? :(
3467. Ata06
2012. márc. 19. 19:19

Ja igen, Ata is arra reagál, ha kérem!:D Ha ordítanék akkor "dafke" se csinálná!

Ezt onnan tudom, hogy mikor kicsi volt, akkor a férjem kiabált vele és be akarta parancsolni a helyére (guggolt előtte a párom), ránézett és átugrott felette, és csak azért se csinálta!

Hiába vitte vissza inkább összetörte magát, de nem csinálta, amit mondott! Végül oda kötötte a kilincshez a pórázzal öt percre, hogy ne szenvedjen csorbát a tekintélye!:) Én meg úgy sajnáltam!:) Atát!

3466. Ata06 (válaszként erre: 3465. - C6560fb39d)
2012. márc. 19. 19:15

Most már Ata is valószínű neki menne, de hát akkor még kicsi volt!

Azt, hogy hogy jutott oda ahova nem tudom, de ha beírom a nevét a netre, akkor sok minden kijön róla!:S A facen is fent van, most látom!

2012. márc. 19. 19:08

Mi sem vettük komolyan vagy sértődtünk meg,hogy nem lehetett mit kezdeni Kirával a suliban,Ő úgy volt jó ahogy volt,tényleg mint egy dacos gyerek.:)

Amit írtál kiképzési módszert,Kira is így viselkedett volna,másrészt nekiment volna az embernek ha ordított volna vele,a póráz rángatásnál tuti,azt tudtuk,hogy ha agresszív vagy csak feszült helyzet volt teljesen átvette kimutatta.A Corsonál(más fajtánál sem) nem is mész semmire ha ordítasz,feszült vagy, ha úgy beszélsz mint a gyerekkel megkéred egy szóra megcsinálja,Kira nagyon balhés volt a hátsó szomszéd kutyákra is,igaz le van kerítve az a rész ahol a kerítésnél találkozhatnának,de nagyon tudta fogni ha valami esemény volt,az utóbbi 1,5-2 évben ha láttam rajta,hogy felkapja a fejét hirtelen valamire amihez nincs köze,csak szépen szóltam,hagyd a fenébe, ne balhézz,rám nézett és visszafeküdt.

"Mindenkivel ordított és mindenkit lehülyézett!"

Ez az ember tudott valamit elérni a pályafutása során?:S

A mi kiképzőnk is német juhászos,kutyás biztonsági őr,rendőr volt,nagyon nyugodt,következetes,eszméletlen jól képzett kutyái vannak.Abban az időben gondolkodtam,hogy ezt szeretném csinálni....

3464. Ata06 (válaszként erre: 3463. - C6560fb39d)
2012. márc. 19. 18:34

Ez nagyon tetszett! Kíra a körön kívül, nektek háttal!:D Ez azért számomra aranyos és vicces! Nem tudom olyan komolyan venni, ahogy a kiképzők! Én a dacos gyereket látom benne! :)

Volt egy hasonló eset Atával is. 6 hónapos volt, mikor először elvittük kutya suliba. De nem a hagyományos iskolába, hanem oda ahol munkakutyákat képeznek. Gőzünk nem volt a különbségről! Tél volt, baromi hideg és mi a 6 hónapos rövid szőrű kutyával lelkesen mentünk a kiképzésre! Már akkor fel kellett volna tűnnie, hogy mennyire öntörvényű.:P

Az volt a feladat, hogy kikötötték és nekünk el kellett bújnunk. Ne kérdezd miért, az lett volna a cél, hogy Ata megnyugodjon és lefeküdjön. Ő mereven állt figyelt, mi meg a jéghideg földön kuporogtunk egy szemétkupac mögött! :D Már majd megfagytam, de Ata nem akart lefeküdni ! Ata is majd megfagyott, szerintem fogalma nem volt róla, hogy mit is kéne csinálni!:) Fél óra kuporgás után, azt mondtam elég volt-nagyon sajnáltam őt- és felálltam! Ata úgy örült nekem, hogy összepisilte magát!:) A következő feladat, hogy egy alacsonyabb vékony fa gerendán kellett álldogálnia, egyenesen. Mondanom se kell, hogy ő nem volt hajlandó! Egyszerűen leugrott róla!:P

Na végre elkezdődött az óra. 3 órás kiképzés volt! Már jégcsapok nőttek rajtunk, de ez még hagyján! Csóri hat hónapos Atát össze-vissza vonszoltuk. Megjegyzem egy éves kor alatt azt se tudják legtöbbször mit beszélünk.:)Ata is reszketett, mint a nyárfalevél! A pasi meg egyfolytában ordított, mint egy kiképző tiszt! Már nagyon nehezen viseltem, de nem csak én! Mindenkivel ordított és mindenkit lehülyézett!

Na az tette be a kaput, hogy le kellett volna Atának feküdnie, de ő nem tudta mit kell csinálnia. Mi meg még nem tanítottuk neki, hisz nekünk is új volt ez az egész. Azt se tudtuk ,hogy tanítani kell, nem hogy azt, hogy mit!:S Odament az Atához és rálépett a pórázra, hogy így kényszerítse a lefekvésre. Ata nem feküdt le, hanem befeszítette magát. Legalább 10 percig kínozta , már fuldoklott mire a fiam azt mondta-ő tartotta a pórázt-, hogy elég volt, most már hagyja békén! Soha többet nem mentünk! Pedig kifizettük a két hónap kiképzést!:S

Különben nem is tudom milyen koszorús kiképző volt!

De nem boxerre! Ő német juhászokat képzett ki a rendőrségnél! Ekkora különbség van a fajták között! De mi is hülyék voltunk, mert látnunk kellett volna, hogy ő még kicsi hozzá! Ráadásul a kicsiket játékosan kell tanítani, mint ahogy az a kiképző is csinálta, amelyiket írtad!

De mentségünkre legyen mondva, hogy első kutyus volt!:( Bár kevés vigasz volt! Rettegtem, hogy megfázott és hogy lelki törést okozott neki!

Viszont a mai napig ha véletlenül rálépünk a pórázra, akkorát ugrik, mint egy nyúl! Tehát megmaradt benne a rossz emlék!:(

Nagyon kedves a történet amit a kis német juhászról írtál! Olyan aranyosak! Ők tulajdonképpen kis gyerekek és az értelmi szintjük soha nem is haladja meg a 3-4 éves gyerek elméjét! Ezért imádom őket ennyire! :))

3463. c6560fb39d (válaszként erre: 3458. - Ata06)
2012. márc. 19. 17:11

Igen,igazad van még azt elfelejtettem hozzátenni,hogy fajtán belül is van különbség, hiszen ők is külön egyéniségek.

Kira is hátat fordított a kutyasuliban nekünk,az oktató volt kíváncsi hol helyezkedik el a kutya,körben álltunk beszélgettünk,oktatott a kiképző,magyarázta ha a kör közepén ül akkor nyert ügyünk van,ha a kör szélén akkor már neccesebb,hát Kira kint körön kívül háttal nekünk,csibészelés ment volna,de nem kellett pluszban,mert elég vehemens volt már,nem akartunk még vadabb kutyát.

A Corso is konok és nem parádés kutya, bohóckodásra nem hajlandó,az alap dolgokat megcsinálják szófogadóak,értem ezalatt azt ha pl. a figyelmeztető tábla ellenére valaki bejön a kapun,igen volt ilyen, (akkor még Kira pici volt) Gino megindult ugatva és sajna a kutyára kellett szólnom,hogy állj,abban a pillanatban a betonba gyökerezett a lába és nézett,ezt nem szabadott volna,hiszen a dolgát végezte,azt az idiótát kellett volna kivágni,nem is értem ezt hogyan merte.....

Visszatérve a kutyasulira, azért hagytuk abba Kira képzését,mert unta, nem érdekelte, ott is a balhét kereste a kutyákkal,persze csak amíg pórázon volt,de éppen ez lenne a lényege a sétáltatásnak,egyszerűen nem tudott viselkedni,nem tudtuk motiválni semmivel, a kaja,játék sem érdekelte.

A kiképző reggelente táppal akart kedveskedni, nem kapott reggelit suli előtt,mert teli gyomorral ugrálni....úgy fordította el a fejét a jutifalattól mint annak a rendje.Másrészt ezt jól csinálta a mi szemszögünkből, idegentől ne fogadjon el kaját,azután jött a többi momentum ami az ellen szólt amit mi elvártunk,alapjában sem haverkódós típus a Corso,így ne kelljen már jópofizni idegeneknek ha nincs kedve.Kirát akkor sem tudták megsimogatni ha ott voltunk, betartotta a 2métert,csak figyelt,ha valaki közelített morgott,nem akarta és kész.

Nálunk a kennelek csak addig vannak használatban, amíg olyan vendég van akit fél,illetve tüzelés idején a különzárás miatt,de az is felváltva megy,nincsenek állandóan bezárva.

Valóban így van,minek akkor kutya ha bezárva,láncon sanyarog.:(

A kiképzőnél végignéztünk egy beavatást,német juhászai voltak,volt egy 6 hónapos, félős kölyök,a víztől is félt nagyon.....ez a suli egy hatalmas tanyán van,markolóval ásatott úsztatót a kutyáknak,kihozta a picúrt,először csak kavicsot dobált a vízbe,figyelmesen nézte a kutyus,azután kicsit félre húzódva egy palackot húzgált előtte amiben volt egy kis víz,ezt felváltva játszotta amikor beindult a kicsi a palackra már rá is harapott, akkor dobta a vízbe,hátha utána megy,nem ment, ezt vagy 20 percig játszották,utána kihozott egy felnőtt kant aki tuti kiképzett kutyus volt,neki kezdte dobálni a vízbe az apportfát,szorgosan hozta vissza,ezt a kicsi a parton ülve figyelte árgus szemekkel,majd kis idő múlva lemerészkedett a víz széléhez,szaglászott,picit belelépett,azután vissza ült a biztonságos partra,de látszott gondolkodik,hogy annak a másik kutyusnak nincs baja,jól érzi magát,játszik,jelzem piszok meleg is volt,újra lemerészkedett a kiképző nem is foglalkozott vele,csak sunyiban berepült a vízbe a palack is a picinek szánva,persze a víz széléhez,onnan kivette a pici,utána egyre beljebb került a palack,és amikor rájött a lényegre a pici szinte repült a vízbe,annyira jó volt látni ezt,hogy nem erőszakkal vette rá,hogy ússzon,megtapsoltuk,hangosan örültünk ennek és a pici majdnem elrepült örömében,eltűnt a félős kutyus.:)

3462. _A.A._ (válaszként erre: 3461. - Ata06)
2012. márc. 19. 14:08
Egészben adom neki, de el is tünteti pillanatok alatt. Az előbb egy keveset evett a rizses keverékből is.:) De fele annyit nem eszik meg, mint, amikor nem is volt vemhes. :( De basszus....csak érzi, hogy mennyi kell neki!!! Legalábbis remélem..... :'(
3461. Ata06
2012. márc. 19. 13:44

Hogy adod neki a húst? Egészben? A főtt farhátat?

Ne kövezzetek meg, de én szétszedném a helyedben és alaposan összekeverném! A csontot és a húst is ledarálnám. A kutyák a zsírt és a fehérjét részesítik előnyben! Olyan nekik, mint nekünk a süti. Ha ledarálod és raksz bele túrót vagy tojást, annak a szaga nagyon vonzónak kéne ,hogy legyen, mert dugig van fehérjével. Ezen kívül, ha raksz bele zsírt attól totál megkattannak!

Próbáld ki! Rakjál bele hol ezt, hol azt és így kitapasztalod, hogy mihez fűlik a foga!

Ne hagyd, hogy hülyét csináljon belőled, mert baromi cselesek ám!:) Ha rájön, hogy mindig az van , amit ő akar, nem fogsz vele bírni!

A babák minden vitamint elszednek amire szükségük van, úgyhogy ne aggódj! Ha nem eszik, akkor majd eszik, ha éhes lesz! Most melegebb is van, talán ezért sem kíván annyit! Ha nagyon aggódsz a babák miatt, akkor vegyél neki egy kis vitamint, hogy tuti ne szenvedjenek semmiben hiányt!

Például ezt! Ezt javasolja is vemhesség és szoptatás alatt is, tehát bajt nem csinálsz vele!

[link]

Állatpatikában is lehet kapni. És tényleg jó íze van, mert Ata nagyon szerette ,mikor adtam neki!

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook