Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) fórum

Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)

670. Ata06 (válaszként erre: 669. - Inci-finci)
2011. márc. 24. 20:42
Jaj de kár!Miért nem?
2011. márc. 24. 20:23

Sajnálattal közlöm , a felkínált kutyust nem tudják befogadni.

így ajánlottam a fajta mentőket ott tuti jó helyen enne míg nem jön egy új gazdi:(:(

2011. márc. 24. 20:22
Nálunk ezt csinálják de a WC kagylóból , gondolhatod milyen guszti , mindig zárhatom az ajtót. stb..
667. _A.A._ (válaszként erre: 663. - Vkatka)
2011. márc. 24. 19:56

Igen, megrázni, és ellökni, és mérgesen rászólni.

Mentusnak az a szokása, hogy bejön az udvarról, és azonnal megy a fürdőbe, beáll a zuhanytálcába, és kinyalogatja a vizet, ha van benne.:DDDD Hiába van neki odakészítve, egy nap többször is cserélt friss víz....neeeeeeeeem, neki jobban esik a zuhanytálcából. :DDD

666. Ata06 (válaszként erre: 665. - Vkatka)
2011. márc. 24. 16:39

Komoly munka ennyi kemény kutyát fegyelmezni!

Előbb, utóbb el fog fáradni. Türelem és kitartás!

Tényleg jó lenne a kutya suli! Janival Ti is összerázódnátok legalább egy kicsit!

Arról már nem s beszélek, hogy milyen élvezetes lenne nektek is!

Attól is lehetnek "rosszak", hogy túl sok az energiájuk! Nincsenek lefárasztva!

Kéne a napi séta és a szellemi foglalkozás is!

Hidd el ,utána olyanok lennének, mint a kisangyalok!

665. vkatka (válaszként erre: 664. - Ata06)
2011. márc. 24. 16:32

Semmi gond :) Szívesen fogadom a építő jellegű kritikákat is. Csináltuk többször is egymás után de nagyon izgatott volt.

Gigit még nem kellett így fegyelmezni mert ő általában szót fogad, csak a többi viszi bele a rosszaságba.

Boxos meg... Na ő megint más kategória... Jani le szokta nyomni, amikor erőszakosan játszani akar. Akkor abbahagyja, de mindig újra kezdi. Nagyon érik bennem az, hogy beszéljünk a kutyakiképző ismerősünkkel, mert már nem bírom idegekkel.

664. Ata06 (válaszként erre: 663. - Vkatka)
2011. márc. 24. 16:27

Valószinű Te nem csinálod jól! Bocsi!:(

Ezt addig kell csinálni, amig hőzöng! Tehát, ha megadja magát és engeded felállni, meg kell várni, hogy mit csinál. Ha újból kezdi, újból nyomd le és ezt addig csináld, mig világossá nem válik a számára, hogy "ki az úr a házban".

Gigi, hogy viselkedik ebben a helyzetben?

És Boxos mit csinál, mikor nekiállnak bunyózni?

663. vkatka (válaszként erre: 662. - _A.A._)
2011. márc. 24. 15:52
Olvasom, hogy írjátok ezt a nyakbőr rázást is, meg hogy lenyomni a földre. De akkor az enyémeknél ez miért nem ér semmit??? A kutyában van a hiba vagy bennem?
662. _A.A._ (válaszként erre: 658. - Vkatka)
2011. márc. 24. 14:07

Most olvasom(ritkán tudok jönni), hogy milyen problémák vannak.:( Nagyon sajnálom! Atának igaza van, a legfontosabb, hogy elérd, hogy TE legyél a falkavezér!!!!!! Mentus is csinált dolgokat...pl. a múltkor a kezemből adtam neki valami falatot(sokszor szoktam), és elkapta a kezemet is a kajával együtt, hirtelen, ösztönöse, pofán rúgtam(persze, nem úgy, hogy kitörött a foga, de a kaja kiesett a szájából....oda akart kapni érte a földre, lenyomtam nyakánál fogva, a kaját a földön hagytam az orra előtt, amikor már nem erőlködött, hogy felálljon, akkor engedtem el....hagyta a kaját, felült, és csak nézett rám. Akkor felvettem a falatot, ismét odaadtam neki, és mondtam, hogy szépen! Úgy vette el, mint a hímes tojást! Amúgy, ha eszik is, a mai napig belenyúlok a szájába rágás közben, el-elveszem előle a kaját, kissé felemelem, hogy ne érje el, amikor leül, akkor visszakapja. Ez is abban erősíti meg, hogy TE szabod meg, hogy mennyit ehet....ahogy a falkában is a falkavezér.

Aztán volt, hogy a fiamra rámozdult...persze Mentusom csak játszani akart, de nagyobb mint a fiam. Odaugrottam, nyakánál fogva le a földre, és mérgesen rákiabáltam, hogy Nem szabad!

A nevelési dolgok, néha kegyetlennek tűnhetnek, de muszáj letisztázni a rangsort, hogy ne legyenek problémák! És ők nem is érzik ezt olyan drasztikusnak, mint mi!:D Nekik természetes, hogy fegyelmezve vannak, hiszen a falkában sincs ez másképp!

Verekedés: Nálunk a nagyfiú egyszer kapott oda neki, amikor beengedtük hozzá, és én hülye dobtam nekik két szelet kenyeret....persze, mindegyik ugyanarra a szeletre kapott volna rá. De azután egy tányérból ettek.... Szerencsére semmi baj nem volt!:)

661. _A.A._ (válaszként erre: 660. - _A.A._)
2011. márc. 24. 13:53
Közben olvastam Ata válaszát Neked, és igen, alvás után, amint látod, hogy felkel, azonnal vidd ki, mert akkor szinte mindig pisilnek, vagy kakilnak!!!!!! Mentusom, evés után nem szokott egyiket sem, de alvás után, felkelt, lépett kettő-hármat, és már pisilt is!!! Mondjuk, a kertes ház miatt, sztem pelenka annyira nem kell, hiszen, csak kinyitod az ajtót, és már a szabadban is van.:)
660. _A.A._ (válaszként erre: 646. - 89cf9177e3)
2011. márc. 24. 13:50

Szia! Mi is kertes házban lakunk, és nálunk is úgy volt, hogy bármikor kimehetett VOLNA elvégezni a dolgát. Ehelyett.....kint volt...és bejött kakilni, pisilni. Soha nem szoktattam szobatisztaságra, és mára, teljesen szobatiszta lett!:) 9 hónapos a kicsilányunk, és nem történik már kb. 2-3 hónapja baleset sem. Odaáll az ajtó elé, ha ki akar menni.

Hétvégén reggel, ha véletlenül:DDD csak nyolckor kelek fel, vagy kilenckor, akkor ő addig nem végzi el a dolgát.:))) Ha nagyon nem bírja, akkor mondjuk felébreszt, odaáll a szobaajtóba...amire én már fel is ébredek. Tényleg, mintha a gyerekem lenne...megmozdul a nappaliban, már fent is vagyok.:) Van olyan is, ha este sokáig fent vagyok, akkor mielőtt lefekszem éjszaka, még kiengedem.

Én kettő tanácsot kaptam, ezeket használtam(néha).

Az egyik, amikor észreveszed, hogy éppen pisil vagy kakil a konyhában, akkor mérgesen, haragosan, hangosan rászólsz, és nem várod meg, hogy befejezze, hanem azonnal kiteszed az udvarra.

A másik, hogy két óránkét, tessékeld ki az udvarra, és ne engedd vissza addig, amíg nem csinált valamit. Ha készen van, dicsérd meg, és enged be a lakásba.

Bár így is hónapok, mire teljesen szobatiszta lesz.

Úgyhogy, türelem és nyugalom!:)

659. 6f4ed91892 (válaszként erre: 647. - Ata06)
2011. márc. 24. 13:23
Nekem már két hónapos pici babaként szoba tiszta volt, le is tudott ülni, nagyon okos. Kutyája válogatja, de szerintem nem úgy kell hozzáállni, hogy ez még soká lesz.:)
658. vkatka (válaszként erre: 657. - Inci-finci)
2011. márc. 24. 12:29

És nálatok nem szokott vér folyni?

Mert én azért is ijedtem meg ennyire, mert Gigi két helyen is megsérült.

És amikor a párod rákiabál, abbahagyja?

2011. márc. 24. 12:23

Tudom milyen érzés, mikor Roxán és Tyson összeverekszik még én is megijedek , pedig ők nem is rokonok és más neműek is , de egyik sem enged , és csak nézem.

Ma a párommal adtam nekik enni de Roxi már borzolta a hátán a szőrt mihelyt meglátta hogy viszem nekik a kaját, és már ugrott is , a párom meg rákiabált, na ennyit a szép napról ami esemény mentesnek indult.

656. vkatka (válaszként erre: 655. - Ata06)
2011. márc. 24. 12:03

Majd csak akkor próbálom meg ha Jani itthon lesz, hogy mindkettőt el tudjuk húzni. De őszintén szólva félek a dologtól. Fogalmam sincs, mi történt! Egyszer csak elkezdtek verekedni, azt sem tudom, melyik kezdte, de utána Panna folytatta és később is morgott a többire. Anyám szerint a Boxossal veszett össze kezdetben, de aztán Gigivel marakodtak. Ja nagyon borzasztó volt látni :(

De nem lennék nyugodt, ha összecsuknánk és semmi nem történne, mert tudom, hogy bármikor újra előfordulhat egy ilyen. És ha éppen nem vagyok itthon, amikor történik, akkor ki tudja, hogy végződne. Pedig úgy szerették egymást még nemrég!

655. Ata06 (válaszként erre: 652. - Vkatka)
2011. márc. 24. 11:39

Persze, hogy elfelejtik! Nem tudod, mi hozta ki a sodrából Pannát?

Nem próbálod meg pórázon közéjük vinni? Lehet, hogy már semmi nem történne!

654. vkatka
2011. márc. 24. 11:39
Vettem láncot. Estére felszereli Jani. Remélem, könnyebb lesz neki az, hogy többet mozoghat. Adtam neki játékot is. Az egyik régi zoknimat összegöngyölve, szereti rágcsálni, meg egy műanyag flakont is kapott, most felváltva játszik velük. Kis drágám :(
653. vkatka
2011. márc. 24. 10:18
Ma elmegyek veszek egy könnyű láncot ami elég hosszú ahhoz, hogy ne érezze magát annyira bezárva. Aztán sürgetem Janit, hogy haladjunk a kutyakennellel, hogy minél hamarabb beköltözhessenek a kutyusok. Akkor már úgyis naponta járnék ki etetni és egy-két hét múlva költözünk mi is. Csak addig ki kellene bírnia! Sokat járok ki hozzá még éjszaka is, szeretgetem, hogy ne legyen annyira egyedül, mást nem tehetek :(
652. vkatka
2011. márc. 24. 10:15

Nem merjük összeengedni őket, este nagyon cirkusz volt, bármikor összeugorhatnak. Szegénykémet én is nagyon sajnálom :( Nem engedhettem el mert ki tudja...

Szerintetek elfelejtik valaha ezt az összeveszést?

651. Ata06 (válaszként erre: 648. - Vkatka)
2011. márc. 24. 10:11

Egész éjszakára kikötve hagytad? Szegény!

Persze, hogy rosszul viselte ,én is szomorú lettem volna!

Nem lett volna elég csak annyi ideig, amig lenyugszik?

650. Ata06 (válaszként erre: 649. - Inci-finci)
2011. márc. 24. 10:09
De jó! Ismerőshöz kerül a kutyus? Ha igen, milyen az a szuper hely? Kert vagy lakás?
2011. márc. 24. 10:03

Sziasztok

Katka mi van Pannával , nálunk ma kicsit nyugisabb a dolog ,

Aki írta (Obscene) hogy elajándékozná a kutyust úgy néz ki a barinőmhöz kerül , anó írtam hogy ő is vett egy boxost karácsonyra, a napoknak mondta hogy szeretnének mellé egy lányt , hátha sikerül összehozni akkor királyi helye lenne a kis csajszinak :)

bernadettmezei:

Ahova a kutyus pisik vagy végzi a lakásban a dolgát oda öntsél egy pár csepp ecetet utálják a szagát, amúgy meg marad a kutya pelus, de mikor én kivittem őket mindig mondtam neki hogy pisilni , és addig nem engedtem be szépen megszokta igaz hogy pár hónap de idő kell még hozzá kicsike ő még ..

648. vkatka (válaszként erre: 645. - Ata06)
2011. márc. 24. 09:58
Még nem tüzel. Szegénykém rosszul viseli a kikötést, éjszaka alig aludtam, mindig érte aggódtam. Borzasztó rossz, hogy ezt kell tennem vele. Én talán még jobban szenvedek, mint ő. Reggel leakasztotta a pórázt, csilingelésre ébredtünk, akkor nem morogtak egymásra, de visszakötöttük mert sose lehet tudni. Az új helyen három egyforma kennelt csinálunk, nem eresztjük össze őket nonstop... Jobb lesz így. Jaj annyira sajnálom szegényt!
647. Ata06
2011. márc. 24. 09:54

Szia!

Nem akarlak elkeseriteni, de még messze van a szobatisztaság, persze dolgozni lehet és kell is rajta! Ő még nagyon baba. Azt se érti mit szeretnél tőle! Az én kutyám 8 hónapos volt mire szobatiszta lett! És ha hiszed ,ha nem, ha főtt kaját kapott nem nagyon tudta visszatartani még ekkor sem, csak a száraz tápnál!Azért szalad be a konyhába, mert ott vagy és úgy hiszi Te vagy a mamája!

Én vennék a helyedben kutya pelenkát erre raknék pelenkára szoktató cseppet és az lenne a cél, hogy mindig a pelenkára menjen. Őket a szagok vezetik, tehát ha rájön ,hogy oda kell pisilnie, akkor nyert ügyed van! De azért nem lesz megbizhatóan szobatiszta!

Ha észreveszed, hogy lemerevedik vagy forogni kezd vagy nyugtalan, akkor kapd fel és vidd a pelenkára. Ha mindig sikerül elkapni, akkor egy idő után megérti, hogy oda kell menni!

Kaja után és felkeléskor mindig vidd oda, mert olyankor üritenek! Ha véletlenül sikerül nagyon örülj neki! Akár el is túlozhatod, mert ők ebből értenek! Ha rossz helyre pisil, akkor meg finoman rázd meg a nyakbőrét, mond neki, hogy rrrrossssz kutya, mert a mamája jelzései is ilyenek!

Remélem tudtam Neked segiteni!

2011. márc. 24. 09:09

sziaszatok!

tudnatok nekem segiteni?! egy 10hetes feher fiu boxer kutyusunk van,es szeretnem szobatisztasagra nevelni.

kertes hazban elunk,es szinte egesznap nyitva van az ajto,hogy kitudjon menni,ha ki is megy kinnt nem csinal semmit,csak ritkan.inkabb bejon es a konyhaba piszkit.ha elviszem setalni akkor se pisil,kakil,csak ha hazajottunk es akkor is a konyhaba vegzi el.olvastam mar annyi mindent,de nem igazan valtak be.tudom,hogy nem megy egyik naprol a masikra,de azert orulnek a sikernek.

645. Ata06 (válaszként erre: 644. - Vkatka)
2011. márc. 24. 09:04

Hogy van Panna? Helyrerázódott az agya?

Nem kezdett el tüzelni?

644. vkatka
2011. márc. 23. 19:53

Köszi Ata, próbálkozunk!

Pannát ki kellett kötni mert látni sem bírják egymást :(

Úgy tűnik, kiközösítették a többiek...

Inci, én nem tudom, mi van a levegőben :( Reggelig volt egy tündéri kiskutyám, aki hirtelen egy szörnyeteggé változott minden előzmény nélkül. Mintha az ördög bújt volna belé. Egész nap sírtam, soha nem akartam hogy láncra verve legyen az én kis Pannám :(

2011. márc. 23. 19:03

Sziasztok

Ma nálam is dili volt,

Vittem ki a kaját, és vérre menő verekedés lett belőle, pedig más neműek és mégis.

Roxán már megszokta, hogy Tayson elveszi tőle a kaját (Kis habzsolháp) így előre ő támadott mire a kölyök ugrált volna a tálért, na volt is balhé.

Katka nálunk is dili van már napok óta..

642. Ata06
2011. márc. 23. 17:42

7. Ne engedd ,hogy játék közben megharapjon. Kiálts egy hangos "PFÚJ"-t és szakitsd félbe a játékot.

8.Amilyen gyakran csak teheted, játsz a játékokkal, de vigyázz arra,hogy mindig Neked kell győznöd és a végén meg kell tartani a játékot is.

9. Ne engedd, hogy a kutya kiprovokálja a vele való foglalkozást. Mindig csak Te lehetsz a kezdeményező!

10. Ügyelj arra, hogy amikor egy ajtón belépsz, a kutya előreengedjen!

11. Ha a kutya éppen az útban fekszik, ne lépd át vagy kerüld ki, hanem kényszeritsd, hogy helyet adjon Neked.

12.Ha a kutyával sétálni mész, minden előzetes figyelmeztetés nélkül gyakran változtass irányt.

Magyarázat: Mindig a domináns állatok a vezetők.

641. Ata06
2011. márc. 23. 17:32

Ahhoz, hogy soha ne vitassa el azt a tényt, hogy Te vagy a főnök, következetesen be kell tartani a dominancia érvényesitésének szabályait!

1. Soha ne etesd a kutyát azzal, amit Te eszel, vagy ettél kicsivel korábban

2.Mindig akkor etesd, amikor Te már ettél. Ennek az a magyarázata, hogy a hierarchiában élen álló állatok mindig elsőnek esznek és soha nem adnak át eleséget.

3. Ha saját házad van, soha ne ereszd a kutyát a hálószobába, a legjobb ha az emeletre sem mehet fel!

4. Alkalmilag állj vagy ülj bele a kutya kosarába vagy pihenőhelyére.

5. Ne engedd, hogy a kutya a bútorokon vagy a Te öledbe üljön.

6. Keféld naponta a kutyát, akár szüksége van erre, akár nincs. Magyarázat: A sorrendbenelöl álló állatok joga, hogy bárhol megjelenjenek és magukat bármikor rákényszeritsék a másikra. Kedvenc helyeik viszont tabut jelentenek a rangsorban alattuk állók számára.

Folyt.köv.

.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook