Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)
Hadd vitatkozzak egy kicsikét! :DDD
Azzal nem tudok egyetérteni, hogy a boxosok nem olyan okosak, mint egy németjuci. A németjuciknak már akkora a beltenyészetük, hogy ha ingyen adnák sem kellene, mert nagyon sok a "selejtes" köztük sajnos!:( Értem ezt akár külső, akár belső tulajdonságaikra is!!!
És íme egy leírás, ami a boxosok mellett szól:
"A boxer karakteres, jó kedélyű kutya, egyszerű és tisztességes, ráadásul barátságos is. Nagyon mozgékony és eleven, spontaneitása pedig olykor féktelenné teszi. Nem olyan embereknek való, akik lakásuk minden egyes berendezési tárgyát féltett kincsként őrzik. Észreveszi, hogy mi zajlik a környezetében, és figyelmes is, de nem ugat sokat. Kiegyensúlyozott, magabiztos kutya, akit nehéz zavarba hozni. Nagyon érzékeny azonban a lakásban uralkodó hangulatra, és a kemény szavak felizgathatják. Nagyon szorosan kötődik a családjához. Nem szabad alábecsülni az értelmi képességeit!!!!!!" :DDDDDD
Szóval okosak ők nagyon, és hatalmas karakterek!!!! :DDD
Soha az életben nem kellene másfajta kutya, mint boxinnyó. :DDDD
Vagyis, egyfajta még jöhetne a boxos mellé, és cane corso. Csak még nem érzem magam elég "erőskezűnek" egy olyan kutyához. :P
Apropó szőr! Ma átkeféltem a szőrét. Te jó ég, mennyi jött ki belőle! Egy lapát tele lett Atával.
Nálatok is ennyire vedlenek?
Nálatok volt kartörés? Kinek?
Majd lesz Tysonnak is súlya, csak várd meg mig 4-5 éves lesz!:)
Más kutyával hiába van előnyük az izomzatnál, de a szőrnél sajnos nincs. Egy magasabb kutya, ha pont a nyakára fog, akkor nekik nagy sérülést tud okozni, mig a nagyszőrűeknél, csak a szőrével lesz tele a szája. A német juhásznak még ez is az előnye , persze azon kivül, hogy okosabb is ,mint a boxikáink. Viszont egyéniségben verhetetlenek!:)
Mibe halt meg? 5 éves az még nagyon fiatal. :(
A Te boxidat most fogyóztatod? Hogy birja?
Az én kan boxim közel 50kg volt! Most már csak 40 körül mozog. Akkor Ő elég karakteres lenne??? XDDD
Igen, jóval nagyobb mint egy átlag boxi, kérdezték is már, hogy nincs e benne bullmasztiff. De nincs, sőt, van egy "testvére" (előző alom), aki még az enyémnél is nagyobb!!!! Sajnos ő nemrég meghalt,5 éves volt. :(((
Sziasztok
Nemsokára elérjük hogy Roxán sétál póráz nélkül
De Tysonnal ezt nem merném megtenni,
Egy kutya annyira okos amennyire nevelik, és ez sok idő.
Volt anó egy Ó német juhász kutya a suliban ő nagyon okos volt, de a gazdija mindig vitte mindenhová,, ez napi több óra..
Nekem akkor Zsinett volt meg ő is német juhász, természetben jelemre tiszta Tyson volt, de nagyon okos kutya lett belőle, igaz hogy heti 2x2 órát suliztunk és napi séta, viszont a nézésemből tudta mit is szeretnék 2.5-m res palánk meg sem kottyant neki, de kemény volt mint Tyson, és ő sem tudott szocializálódni, minden alkalmat megragadott hogy támadjon más kutyákra, senki nem érhetett hozzám .
Szóval szerintem nincs veszélyes kutya, csak nevelés kérdése, egy kis puli is megtámad valakit, de ugyan úgy mint egy pincsi,
Az hogy veszélyes csak a köztudatban él , a német juhásznak és a rotinak van súlya, ezáltal már ha ugrik akkor is dönti az embert.
Valaki mondta hogy a rendőrök azért használnak ilyen kutyákat mert karakteresek szóval a nagyság és a súly, Tyson hiába kemény és jól beválna tömegoszlatásra, de nincs súlya, szóval a 28-kg val nem sokra menne, viszont egy 40-60-kg kutya aki csak ugrik és fém szájkosárral képes kart törni az más.. Ezt közvetlen forrásból tudom :)
Kérdés hogy kinek a számára veszélyes egy kutya:)
Általában birják az ütést, sőt nagyon fel lehet őket vele hergelni!
Most hallottam a tévében, hogy a két legveszélyesebb kutyának a rotit és a német juhászt szavazták az emberek. Te hogy látod? Szerinted is veszélyesek/veszélyesebbek, mint mondjuk Tyson?
Annak idején nekünk is emiatt kellett abbahagyni a sulit. Akkor még nem ismertem a haltit igy gyakorlatozás közben is ráugrott a neki nem szimpatikus kutyákra. Nem egyszer, nem kétszer ,rendszeresen. Egy idő után feladtuk!
De az nagyon tetszett, ahogy ültek sorban feladatozásra várva okosabbnál okosabbnak látszódó kutya fejek pl.: német juhász és melette a boxerek a bamba, semmi nem fontos fejükkel.:D
3 boxi volt és mindegyik ugyanúgy nézett ki a fejéből. Tehát akkor ez boxer jellemző lehet.:)
Nem koros, a párom van amit már 6-szor elolvasott:)
Nekem nincs boxeres könyvem , de régen Német juhászaim voltak kettő is , és az egyikkel suliztam 2 évig, szóval teljesen más fajta, de nálam a két boxos is más-más típus, Roxán egy nyugodt típus,
Tyson mindenlében két kanál , kemény nagyon. De így imádjuk őket,
Kemény karakter, viszont jó őrző-védő,a forma gyakorlatokat nem szereti az látszik is rajta, viszont csibészelésnél nagyon jó , bátran elmegyek vele az éjszakába, és egyre jobb lesz, kemény és mint írtad fel sem fogja ha rávernek , mert ezt is gyakoroljuk , hogy ne féljen az ütéstől ,, imádom és büszke vagyok rá , itthon viszont azt csinálunk vele amit akarunk , és imád nyakba mászni és hajat rágcsálni stbb,
Roxán meg szereti a forma gyakorlatokat, imád dolgozni , viszont a csibészelésnél alig mozdul, de ő ő és ezért más és más minden napunk a két kutyával:)
Csak úgy megemlitem. 3 db. boxer fajta könyvem van.
Fő helyen van a polcon!:) Mindegyikben van valami ,ami a másikban nincs. Más hangvételűek is. Imádom őket olvasgatni.:) Ez már kóros!
Nem véletlenül van az a mondás, hogy:
-Vannak a kutyák és vannak a boxerek :)
Nekem minden nevelési elv,- amit leirtak a könyvekben-kudarcba fulladt!:)
Pl. a láb melletti sétálás. Ha fejhám nélkül vinném, akkor valószinű megint rohanás lenne belőle.
Pedig az összes módszert végig zongoráztuk!
Azt mondja a boxer fajta könyv( Nektek megvan?), ők kemény kutyák,ami azt jelenti, hogy-most kiirom a könyvből, mert igy pontosabb a megfogalmazás-hogy:
Nem rettentik el őket a rossz élmények, akár a fájdalmas cselekvés megismétlésétől. Éppen ellenkezőleg, a kihivások, a megoldatlan feladatok éltetik őket. Ez a múltjukból fakad, hiszen a boxere is nagyvadakra vadásztak, amit máshogyan nem élhettek volna túl!
Tysonnál én is használom ,mert muszáj, félek hogy elránt és roboghatok utána mint egy zászló.
Suliban is csibészelésnél alig bírom megtartani :)
Evvel legalább féken tartom és ő sem rohangál minden kapuhoz és kutyához,, ez iszonyú hogy nem tudom szocializálni:( más kutyákkal..
Amúgy meggyógyultak és nem volt dokihoz menés.
Ne adddd fel,,
Leköti az utca zajai és nem figyel a szájszíjra:)
sok sikert.
Hát igen nehéz betartani ki a gazda és hol a helye, pláne mikor olyan édes pofát vág pedig tudja hogy rosszat csinált.
A SZÁJSZÍJT PRÓBÁLD MEG AZ UTCÁN , KIVEL MÁSSAL VAN ELFOGLALVA ÍGY NEM A SZÁJSZÍJRA FIGYEL , nálam ez vált be, itthon fetrengett és leakarta szedni de az utcán nem .. és a kutyasuliban sem ..
Nekem Mentusom egyszer kapta el a kezemet, amikor egy falat kaját adtam neki. Lehet, hogy csak a falatot akarta bekapni, de szépen sikerült az egész kézfejemet is. Én ösztönösen rúgtam pofán, a falat kirepült a szájából. Pedig soha, de soha nem bántom, sőt amikor a párom játékból ütögeti, még azért is rászólok, hogy ne csinálja. De akkor, nem tudtam parancsolni a lábamnak, egyszerűen abban a pillanatban, ahogy elkapta a kezem, már lendült is a lábam. Azóta sem kapja el, hanem szépen veszi ki belőle a kaját. :)))
Persze, nem olyan eset, amit te írtál, de ha bármi ilyen történik, akármilyen helyzetben, meg kell mutatni neki, hogy nem ő a főnök!!! Amúgy az én módszerem, ha nem fogad szót, hogy nyakánál fogva lenyomom a földre, és amíg el nem ernyed, addig nem engedem felkelni. Ez nem fáj neki, és tudatja vele, nem az van, amit ő akar!
Tegnap festettük a nappalit...ajtó kitár, hogy száradjon. Mentus ül a teraszon, mondtam neki, marad, be ne merjen most jönni. Egyszer csak látom, oson be a nappaliba...ráordítottam, azonnal kiment, és be sem jött, amíg nem szóltam neki.:)) Persze, azt a sértődött képet, amit vágott.... :DDDD De a lényeg, hogy tudja, hol a helye a rangsorban. :))) Ha sétálunk, ő is menne neki minden kutyának, amik a kerítések mögül ugatnak. Próbáltam a csodálatos kutyadoki módszerét, hogy hátulról megbököm a lábammal, figyelemelterelés céljából. Nem jött be....:((( Mondjuk ő is hátrakapja a fejét, hogy ki ért hozzá, de soha nem akart még odakapni.
Szia
Valami ilyesmi van Tysonnál is amit leírtál .
Zizinek akart menni a CANE-CORZO-nak , és még ráadásul szögesen is volt, két lábra állt és neki teljes erőből nem érdekelte a szöges nyaköv , csak morgott és vicsorított, ekkor kaptam el az oldalát hogy ereszd, és úgy kapott a kezemhez, szerintem nem volt tisztában hogy én vagyok, utána folyatta a vicsorgást de fogtam az oldalát és nem érdekelte, mint egy kis hörcsög úgy mérgelődött,neki mindegy hogy fiú , vagy lány kicsi vagy nagy ő támad,össze kéne engednem egy erősebb kutyával hátha meg verné és alázatosabb lenne, de rátettem a szájszíjt akkor nyugi volt, mihelyt levettem megint támadt ZIZI-re..de a többi kutyával is ellenségesen viselkedik így nem merem elengedni ..
Viszont itthon meg azt csinálunk vele amit akarunk olyan odaadóan tud játszani , már totál űrhajós kiképzést kap a gyerekektől, bár mit csinálhatsz vele ő totál élvezi, a lányok hónaljnál átölelik és pörgetik körbe körbe, a FIAM MEG A LÁBÁNÁL FOGVA HÚZZA VÉGIG A LAKÁSBAN , DE NEM TILTAKOZIK , INKÁBB ÉLVEZI A SOK HÜLYESÉGET, MEG A NYAKBA MÁSZÁS, tegnap a fiam haját ritkította , teljesen bekapta a copfját és rágta, jó kis fodrász lenne belőle, ja és a hajgumiját meg lenyelte, remélem nem lesz tőle baja, de egy haj mosás jöhetett utána:) Szóval ő Tyson
Roxika meg egy kis csaj nyugodt, és csak akkor játszik ha ő akarja ,
Roxán meg túl nyugodt, olyan kis nyuszika,
Mikor odakapott mit csináltál? Egyszer történt nálam is ilyen, mert pont dühöngött más kutyára.
De hihetetlen volt, mert látni lehetett a pofiján, hogy már abban a pillanatban tudta, hogy helytelenül cselekedett. Azóta nem történt ilyen!
De nálunk inkább az vált be, hogy mikor dühöng, akkor azt ismételgetem neki, hogy:-Nem!
Ha hozzáérek, akkor azt hiszi, hogy az ért hozzá, akire dühöng. Legalábbis igy vettem észre, azon ahogy hirtelen odakapja a fejét és bemozdul, amig nem tisztul le az agyában, hogy én vagyok.
Próbáltad már elengedni? Nem lehet, hogy úgy csinál ,mint a részeg? -Engedjetek, hadd öljem meg! :) Aztán ha elengednéd, lehet, hogy ő lenne a legjobban meglepődve. :)
Nálunk sajnos nem műsor, mert eleinte el volt engedve és alig birtam leszedni a fiúkról, de a lányokat soha nem bántja. Viszont az embereknél is kiszámithatatlan, igy nem merek próbálkozni, mert még kénytelen lennék a hűvösön tőletek a bablevest kérni!:P
Nekem itt a belvárosban egy olyan természetű boxi lenne jó, mint Roxán! Akit bátran beengedhetek a többi kutyus közé. Igy szegény örökké pórázon van!:( Mindig elmondom neki, ha arra felé megyünk,ahol a kutyik vannak,de nem nagyon érdekli!:)
Először otthon tedd fel és maradj mellette. Úgy kéne feltenni, hogy közben juti falatot adsz neki, hogy a jóval társitsa. Ha megpróbálja leszedni, nem engeded neki, amig fel nem adja. Ha pár másodpercig eltűri magán, akkor adsz neki valami finomat,-amit máskor nem szokott-és csak akkor veszed le róla!
Esetleg hétvégén tudnád megcsinálni naponta többször is, igy hamar rögzülne, hogy csak akkor jutalmazod, ha nem hadakozik. Mindig növeld azt az intervallumot, amit el kell töltenie úgy, hogy nem próbálkozik a leszedéssel!
Tegnap egy hajléktalan meg akarta simogatni Atát.
Mondtam neki, hogy nem lehet, mert nem barátságos az idegenekkel. Hiába beszéltem, meg akart győzni, hogy a boxerek mindenkivel kedvesek. Jött utánam én meg rohantam előle!:) Hihetetlen hülye emberek vannak! :P
De jó! Boxos és Gigi szabadon vannak, vagy ők is kennelbe? Hogy barátkoznak az ottani környezettel, már mindent ismernek, tudnak hogy hol van?
Kérünk képet az új helyükről!:))
Sziasztok!
Tegnap kiköltöztettük a kutyukat az új helyükre :)
Nagyon tetszik nekik! Előtte való nap Panna elszabadult és megint nekiment a kerítésen keresztül Giginek, aki belekapott a szemébe :(
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy csak a szeménél a bőr sérült meg, de nagyon vérzett :(
Mióta lekerült róla a lánc, sokkal nyugodtabb, boldogabb. Jó sok homok van az új helyén, látnotok kellene, hogy hempergőzik benne :D
Van egy macska is az udvarban, na őt nem szeretik a kuttyok. A másik kutyával viszont semmi gond nincs. Pedig azt hittem, hogy majd Boxi neki akar menni, de egyelőre még csak meg sem ugatják egymást.
Gigi és Boxos nagyon rosszak együtt, nem nagyon bírok velük :D
Ők is élvezik az új helyet, sok fa van így nincs annyira melegük, tudnak hűsölni.
Most mennem kell, csak ennyi időm volt, amint tudok, megint jövök! Puszi!
Ismerem
Naturland,Elixirium thymi compositum-mot vettem ,
De már Roxán is köhög, áááááááááá
Amúgy simán kinyalják a tálból, avval semmi gond.
Vegyél neki Mucopront szirupot. Nem tudom ismered-e?
Váladék oldó, de mivel szirup, könnyen be tudod adni neki. Én fecsivel szoktam beadni.
Majd meglátod hétfőre mit produkál, mert a légcsőhurut könnyen tovább terjedhet.