Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)
Szia!
Üdvözöllek köztünk!:)
Nekem is jobban tetszik kurtított farokkal, de igazából tényleg vannak eü.-i okai is. Az egyik ok az amit te írtál, a másik pedig, hogy nagy érhálózatok futnak benne és a vehemens természet miatt egy veszély forrás. Viszont ha kurtíttatni akarod, akkor most kell megtenni,mert minél nagyobb, annál komolyabb műtét. Igazából 1-2 naposan szokták megcsinálni, úgy tudom.
Viszont a fülek kupirozása már komolyabb dolog.
Én már hallottam olyan kis kutyáról,aki emiatt meghalt. Sokáig szenvednek vele, de Te is ,mert hosszú ideig kötözni kell és nem is mindig sikeres a műtét. Ha versenyekre akarod vinni, akkor már nem is fogadják el, úgy tudom.
Az tény, hogy sokkal félelmetesebb kinézetele van vele, de hát végül is Neked kell eldöntened, hogy mit vállalsz be! Ha ennek ellenére szeretnéd, akkor viszont minél hamarabb csináltasd meg!
Hol veszed a kutyust? Kerti vagy kanapé kutya lesz?:) Fiú vagy lány lesz az új családtag?
Sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni.
Már vagy 10 éve szeretnék venni egy Boxert, de eddig a körülmények nem engedték. Most jutottam el oda, hogy veszek egyet. A kutyus már ki lett választva, most 4 hetes, de van egy olyan problémám, hogy én szeretném a farkát kurtítani. Tudom, hogy az EU csatlakozásunk óta ezt nálunk nem engedik, mert állatkínzás, meg megfosztjuk a kutyát a kommunikálás egyik részétől, de én amikor megszerettem, akkor úgy szerettem meg ezt a fajt, hogy a füle és farka is kurtítva van. Nem egy kisméretű Mastiffot akarok, hanem egy Boxert. Azzal már megbékéltem, hogy a fülét nem bántom, de a farkát szeretném kurtítani. Vannak akik azt mondják, hogy egészségügyi okai is voltak/vannak a csonkításnak, mivel a Boxernek igen nagy a fájdalomküszöbe és nem veszi észre, de szét is tudja verni a farkát a heves csóválások közben. Röviden a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy a ti kutyusotoknak van e valamije kurtítva és miért? Valamint, hogy én vágassam-e le a farkát.
Előre is köszönöm a választ. :)
Nálunk is fogtak már sünit:)
Roxinak behoztuk a lakásba, és adtunk a süninek tejet és ivott belőle, Roxi meg nyafogott körülötte és hívta volna játszani, de szegény összegömbölyödött mikor a kutya hozzá ért, utána meg nagy bátran szaladgált az étkezőben Roxán meg követte mindenhová persze a maradék tejcsi meg szét lett pocsálva:), s aztán szabadon engedtük :)
Tysonnal egy ilyen eset nehezebb volt alig tudtuk elszedni tőle és szépen az útjára engedni , na vannak képek teszek fel róluk.
Na meg a sok béka, mindig a Vuk jut eszembe róla az ugráló kavics, arról is van egy pár kép , képesek a víz alá dugni a fejüket hogy kiszedjék a medencéből:):)
Sünit egyszer már fogtak, de akkor nem volt egész napos idegeskedés. De lehetett süni is, vagy a szomszéd macskája. De akkor sem ugatna még mindig. Most is olyan izgatott.
De azért körül nézünk, ha elmentek anyósomék...
Süni nem lehet?Nálunk ők okoznak kalamajkát,képzeljétek a kan a pofájába fogja a sünit, ugye a pofalebeny takar mindent,és beviszi a házába,nem bántja csak őrzi,ugatja,nehéz kiimádkozni és elvenni tőle,de szokott sikerülni,és sajna egyszer fordult elő szerencsére, a szürke szuka hamarabb ért oda annyi is lett a süninek egy pillanat alatt,:( persze nem tudtuk mit fognak annyira,minek jönnek a felső kertbe a sünik nem értem, az alsó részen elosonhatnának,oda soha nem engedjük a kutyukat éppen ezért.Ja, és vigyázzatok rengeteg bolha van a sünikbe!!!
Nézzetek szét farakásnál vagy olyan helyeken ahová bebújhatott a süni, a kutya megmutatja,pórázon tartsd,hogy ne tudja bántani,mi már tapasztalt süni mentők vagyunk.:)
Ata, sajnos nem vált okafogyottá a kérdés. Igen, van ilyen szerem itthon, de ma már kétszer fújtam a fülére és kb. 10 percig nem mennek rá a legyek, de utána már igen :(
A sebet fertőtleníti, és ez jó, de jobb lenne, ha a legyeket is távol tartaná...
Arra lettem volna kíváncsi, hogy van-e ezen a szeren kívül még valami, ami hatásosabb lenne.
A Federolra majd rákérdezek a patikusnál, de nem értem, miért nem ajánlotta, amikor faggattam.
Sajna nem tudom a szer nevét,de ma utána járok az a gond,hogy nem itt nálunk hanem a szomszéd városban lehet kapni,és egy olyan ismerős intézte akivel ritkán találkozom,de üzenek neki,ha hamarabb nem jövő pénteken megtudom.
A Federol tuti jó sebre, az Dobinknak húsig rágták anno a fülét, rákentük igaz nem volt egyszerű mert levedzett nem nagyon tapadt oda,de sűrűn kentük és nagyon gyorsan hámosodott,másrészt ha nem a fején, hanem olyan helyen van seb ahol esetleg lenyalja ezt nem fogja,utálják.
Mi csak ezt az olajat használtuk,15 év alatt nem kellett másra váltani,bevált.:)
Szia Zigi!
Köszönöm szépen hogy írtál. Esetleg nem Neocidol az ampulla neve? Mert abból pont van itthon. De bele a sebbe nem merném...
Rákerestem a sebolajra, hát elég érdekes, mert megelőzésre ajánlják, nem bele a sebbe... De akkor miért sebolaj a neve???
Valamit félreérthettél. Van távoltartó kencém, kenőcs és spray formában is. A dokitól kaptam.
És ebben a szerben van fertőtlenítő anyag. Charmil spray a neve.
Petézni nem petéznek bele, talán azért nem mert mindig fújom.
Tudod aki kutyás segít a másikon ez így természetes.;)
Hát van egy kis zűrzavar a hölgyemény(Jenny)tüzel,úgy néz ki ez az igazi,eddig mindig a mamával egy időben produkált valamit,de gyanús is volt,hogy csak áll tüzelés,most ez igazi.
Gino őrjöng, mivel az apja így természetesen kimarad a numera.:DD
Azt gondoltuk már nem harcol a női kegyekért 9 éves....na de ezt az erőt ami benne van,hát... ma kifeszítette a kennel ajtót,épp csak belépett a férjem a lakásba és kihasználta,még szerencse,hogy Jenny nekimegy nem állja,de nem lehet egyedül hagyni kint őket,felváltva vannak szabadon,szigorú ellenőrzés alatt.:)
Szerintem marad nálunk Jenny,bár könnyebb lenne mindeniknek,de mindenáron nem adjuk...♥ érdekes,hogy a két szuka most jól megvan,igaz a mama akkor morcos ha tüzel,most pátyolgatja nagyon a lányát.:)
Jaj, de aranyos vagy! Köszi Katka nevében is!:)
Remélem ő is hamar meglátja az üzidet!
Hogy vagytok? Hogy vannak a kutyik? Sikerült eladnod a hölgyeményt?
Sziasztok!
Néhányan ismernek erről a fórumról, három Corsonk van, a légy probléma ismerős.:(
Állatpatikában lehet kapni ampullát(380ft.) amiből 1 liter szer lesz,nálunk eltűntek a legyek mióta ezt használjuk,az első pár napban 2x-3x kellett fújni őket,de a szőrük átvette a szagot amit mi nem érzünk csak a légy,később elég 2 naponta fújni őket,mi is az idén találtunk rá a szerre, ezt megelőzően magam kevertem illóolajos vizet,levendula,geránium ezt utálják a legyek,jó volt csak többször kellett egy nap fújni őket.
Sebre amit már kimart a légy, a Federol nevű kence jó,nem drága és kiadós,gyorsan gyógyul a seb lefedi és utálják a legyek azt is.
Az ampulla nevét megérdeklődöm azt nem jegyeztem,kidobtam idő előtt.:S
Remélem segítettem,a szer nevével jövök amint megtudom.:)
Nem muszáj kenned. Áztass bele vattát és csurgasd rá úgy, hogy kinyomod belőle a fertőtlenítőt.
Én már hallottam olyat, hogy a sebbe lepetéztek a legyek. Fúúúúj! Végül is akkor nincs távol tartó kencéd, semmi?
Telefonálj a dokinak, talán tud valami okosat mondani! Adventixet nem tudod megvenni?
A Neogranormont is csak akkor tudom kenni (ha tudom, mert a fájdalom miatt nem hagyja), ha már nem vérzik és varasodik.
Egyelőre naponta többször fújom, de sajnos ez is csak birkózás árán megy. :(
Ez a kence van nekünk...
És sz@rt sem ér :(
Ezt meg itt találtam a hoxán! Én ugyan nem olvastam végig, de talán mondanak valami jó ötletet.