Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) fórum

Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)

1060. _A.A._ (válaszként erre: 1059. - Ata06)
2011. júl. 27. 18:57
Nem gyűjtöget semmit. Csak annyit vettünk észre, hogy a faházba bemegy, és mindent kihúzkod, szétszed, széttép.... Amit eddig egyáltalán nem szokott!!!! Nem, nem szidtam még meg, eddig csak egyszer akartam megnézni a lábát, és sikerült is, amíg a lábujját szét nem húztam, akkor elkapta a kezem. Annyit láttam, éreztem, hogy rózsaszínes és mintha meg lenne dagadva. Majd, ma este újra megpróbálkozom. :)
1059. Ata06 (válaszként erre: 1058. - _A.A._)
2011. júl. 27. 18:35

Persze,hogy nehéz. Én is sajnálnám! Gyűjti a játékot is-babázik? Olyan édesek lehetnek!:)

De hát tudom, hogy ez neked nagy gond! Valóban az a legolcsóbb, ha utálatos vagy vele. :P

Megszidod, mikor nem engedi Neked megnézni a lábát?

Az nagyon fontos! Aztán megint próbáld,addig míg végül megérti, hogy nem bántod, hanem jót akarsz!

Ha másképp nem megy, tegyél rá szájkosarat!

Neked meg kell mutatnia,hisz Te vagy a főnök! Ne hagyd rá az engedetlenséget!

1058. _A.A._ (válaszként erre: 1057. - Ata06)
2011. júl. 27. 17:10

Neki is olyan, mintha meg lenne duzzadva a lábujja között, de annyira nem engedni, hogy megnézzük egyáltalán, hogy hárman alig bírtuk lefogni a dokinál is. Már szegénynek a fején álltam(persze nem testsúllyal, csak, hogy leszorítsam), közben húztam a nyakán a pórázt, a párom a grabancát fogta, a doki a hátsó lábát próbálta, közben meg próbálta megnézni az első. Olyan szinten nem engedni, nekem sem, hogy megfogom, és már el is kapja kezem. Amikor ezt én láttam, akkor is,a hogy odanyúltam, már rá is harapott a kezemre. Viszont mióta beadtam neki ezt a gyógyszert, nem sántít.

Jah, és ma voltam a dokinál. Hát a folyadék a tejcsire 7500Ft-ba került volna, és azt mondta, hogy ebből általában két kúra kell. Na, mondom ok, ez most így a kórház után, kissé húzós nekünk. Mondta, hogy pénteken hívjam fel, addig megy állatpatikába, és megpróbál valami köztes dolgot kitalálni. Azért sem vettem meg tőle azt a szert ennyiért, mert a neten már utána néztem és mindenhol 4500Ft körüli volt az ára!!!!!!

Egy ismerősöm itt volt ma, neki is boxi szukája van, azt mondta, ők nem adtak semmilyen gyógyszert amikor álvemhes volt, hanem szemétkedtek(nem simizték, nem nagyon beszéltek hozzá, kevesebb kaja...)vele egy hétig. A kutya érdekében muszáj, ezt a doki is mondta amúgy.

De ezt annyira nehééééééééééz!!!!!!!!!!! :'((((((((

1057. Ata06 (válaszként erre: 1053. - _A.A._)
2011. júl. 27. 14:58

Most olvasom mi van veletek. Szegényem, megszenvedtek ezzel a női gonddal!

Atának is volt, hogy fájt a lábujja között. Mikor megnéztem meg volt duzzadva. Arra gondoltam, ha gennyes,akkor ki kell tisztítani, tehát megnyomtam neki. És képzeld nem genny jött, hanem olyanok szaladtak ki, mint a spárga és olyan volt az állaga, mint a pattanásé. Jól kinyomkodtam,utána pedig lefertőtlenítettem. Ezt megcsináltam egy pár napig reggel -este, és szép lassan rendbe jött. Nem mondom, hogy nektek is ilyenetek van, de azért nézd végig, hogy látsz e valamit.

1056. _A.A._
2011. júl. 27. 10:07
:( Megint kanapén töltött éjszakám volt! Menta hányt a gyógyszertől. Pedig a negyednek a felét adtam csak neki. Most hívtam a dokit, mindjárt megyek hozzá, és ad valami mást. Remélem, hogy azzal már nem lesz gond!!! :)
1055. _A.A._ (válaszként erre: 1054. - Inci-finci)
2011. júl. 26. 18:32

Végre itthon vagyunk!!! Fiammal minden rendben! :))))

Mentával viszont nem. Tegnap, ahogy beadtam neki a gyógyszert, rá pár órára elkezdett hányni.:( Csak, mert miért is menne valami simán????? :( Kint aludtam vele a kanapén, hogy ha éjszaka is gond van, akkor kéznél legyek. Hát összesen kb. 6szor hányt éjjel kettőig. Azt már nem is mondom, hogy tegnap hajnali 4 óta voltam fent, ma reggel fél hatkor keltem(nem mintha nyugiban, olyan jót aludtam volna), tegnap elviselni, a fiam hisztijét, ma a folytatás....kissé kivagyok. De már úgy érzem, átestem a holtponton, mert habár úgy érzem, hogy kivagyok, meg ülve el tudnék aludni, olyan nyugodtnak érzem magam, mint nem mostanában. Olyan, már semmi nem érdekel érzésem van. :DDDD Szóval, miután Menta így reagált a gyógyszerre, felhívtam ma a dokit. Azt mondta, próbáljuk meg még ma, hogy még a negyedből is törjek le egy darabot, és úgy adjam neki. Ha még így is hány, akkor holnap irány vissza, és ad valami folyadékot neki. Kb. fél órája beadtam neki, már csak az lesz szuper, ha megint elkezd hányni, és megint a kanapén "aludhatok". :((((

Kíváncsian várom a nap hátralévő részét!!!!!

Ennek örömére, most nekiállok csintát sütni! :DDDDD

A lábára most nem sántít.:) Az injekciót meg megfontolom asszem, az őszi tüzelés előtt. :)

1054. inci-finci (válaszként erre: 1053. - _A.A._)
2011. júl. 25. 20:58

Szia

Hát jó napod volt ma:(

nincs valami a lábujjai közt szálka, vagy toklász, vagy feldagadva és gennyes lenne, nekem volt a régi kutyámnál toklász amit csak akkor vettünk észre mikor már teljesen gennyes volt, és felkellet nyitni , mert másképp nem tudta a doki kiszedni , na jóval biztatlak.

A tüzelésre nem akarsz neki hormon szurit adni , nekem bevált, pláne hogy,itt van Tyson és így nincs probléma a tüzeléssel:)

1053. _A.A._
2011. júl. 25. 17:35

Megjöttünk az orvostól. Nem volt érvágás szerencsére, ami az anyagaikat illeti, én többre számítottam. :)))

Szóval mivel teje van már a kuttynak, ezért gyógyszert kapott Bromocriptin a neve, humán gyógyszer, a tejelválasztás megszüntetésére. kettő szemet kaptunk, napi 1/4-et kell adni belőle, 8 napig. Heves hányás léphet fel mellékhatásként, ha előfordul, akkor nem szabad neki többet adni, hanem vissza kell menni. Illetve akkor is, ha 8 nap után, nem múlik el a tejcsi. Mert akkor még egy nyolc napos kúrára lehet szükség.

A sántítós lábára is kapott fájdalomcsillapítót, ha nem múlik el tőle, akkor szintén vissza kell menni.

Háááát.....alig bírta a lábát megnézni. Úgy morgott, meg harapott volna, hogy ilyennek még nem láttam. Alig bírtuk lefogni. Valami a lábujjai között van, ami fáj neki, de a doki sem tudta rendesen megnézni, úgyhogy ha nem múlik a sántítás a gyógyszertől,akkor elkábítja, hogy meg tudja nézni neki.

Amúgy azt már észrevettem, hogy allergiás arra, ha a lábát megfogják!!! Amikor a körmét vágta le a kutyakozmetikus, akkor is olyan hisztit levert, hogy csak na!!!!! Vérbeli nőből van!!! :PPPP

Beszéltem a dokival az ivartalanításról is, mondtam neki, hogy a harmadik tüzelést mindenképpen meg akarom várni, mert addig eldöntjük, hogy akarunk-e kiskutyákat vagy sem, ha akkor nem akkor a harmadik tüzelés után egy-két hónappal megcsináltatom neki. Ha meg akarunk, akkor meg, miután megszülettek a kiskuttyok. :) Annak az ára sem eget verő szerencsére. :)

1052. _A.A._ (válaszként erre: 1051. - Inci-finci)
2011. júl. 25. 14:10
Most megyünk, 15h-ra!!!!!! Kíváncsi leszek..... :))) Ma már kikészültem, reggel 8-12.30-ig vártunk a kórházban, az 5 éves fiammal!!! Ő nem azaz elülős fajta.....én meg tiszta ősz lettem!!!! Azt hiszem ezzel mindent elmondtam! Most meg folyt.köv., csak épp Mentusommal. :(
2011. júl. 25. 13:46
Voltatok dokinál??
1050. _A.A._ (válaszként erre: 1049. - Inci-finci)
2011. júl. 24. 14:39

Bízom benne, hogy kedden haza jöhetünk a kórházból!!! :)

Mentának még kettő cicije megduzzadt!:( Mondjuk szerencsére a természete nem változott(olvastam, hogy ez is lehetséges). Sajna olvastam, hogy amelyik kutya hajlamos erre, az minden tüzelés után így járhat.:( Meggondolom, hogy szeretnék-e kiskutyákat(ha arra jutok, hogy igen, akkor csak azért, mert egyet szeretnék megtartani:D), aztán azt hiszem, hogy ivartalanítás. Pedig nagyon ellene vagyok, mert én inkább amellett voksolok, hogy vigyázok a kutyára, minthogy belenyúljanak, de viszont, ha ez nála így lesz máskor is, akkor mégis csak a műtét, nem akarom, hogy kínlódjon minden tüzelés után! :(

1049. inci-finci (válaszként erre: 1047. - _A.A._)
2011. júl. 23. 18:38

Szia

Az orrmandula műtét után hazajöhettek ha nincs baj , csak egyen és igyon rendesen nálunk is ez volt..

Akkor a napjaid jól be van havazva:(

A kutyának meg doki , csak azt tudod tenni ő ad gyógyszert és rendbe jön, a lába az lutri sok mindentől sántíthat, így az is doki, hát igazán sajnálom, hogy ennyi minden össze jött nálatok:(

1048. inci-finci (válaszként erre: 1046. - Monty)
2011. júl. 23. 18:31
Sok sikert:)
1047. _A.A._
2011. júl. 23. 12:43

Sziasztok! Nagyon szomorú és ideges vagyok. Mentacukor álvemhes! :( Három cicije meg van duzzadva és négyből tej is jön. :(((( S, ha ez még nem lenne elég, valami miatt sántít is a jobb mellső lábára.:( Már adtam neki egy fél Algopyrint. Semmi elváltozást nem látok a lábán, végig tapogattam, nyomkodtam....semmi. :( Lehet, csak rosszul ugrott vagy lépett.

De ez az álvemhesség... Úgy megijedtem tőle!:( Most nekiállok, borogatni(már amennyire hagyja), elviszem nagy sétára(igaz rohadt sár van, de muszáj!!!), meg olyat olvastam, hogy kevesebb kaja, kevesebb víz, kevesebb simogatás neki. Hát nem tudom, még a kevesebb kaja meg víz, talán megy, de, hogy ne simizzem meg naponta 200szor....azt nehéz lesz megállni.:((((( Aztán hétfőn meg szerintem állatorvos.

Ez nagyon jól összejött....hétfő reggel labor -> véredemény, utána kórház felvétel az osztályra, altató orvos(orrmandula műtét a fiamnak)..........délután állatorvos, kedden vissza a kórház....műtét....remélem aznap haza is jöhetünk! Na, még nincs is itt a jövőhét, de már most jól indul....pfffffffffff :(((((

1046. monty (válaszként erre: 1045. - Inci-finci)
2011. júl. 22. 23:44

Nagyon köszönöm a tanácsot.

Szúnyoghálón, kerítésen keresztül már szaglászták egymást, nem idegen Reginek a macsek szag. Borzasztóan izgatja, ez a szőrös mocorgós maccs. És igen, a hevessége miatt tojik be a cica.

Ma este egy nagy séta után szembesítettük őket. Cicám nagyon bizonytalan, de Regina már a farkát is csóválta neki, de nagyon hevesen érdeklődik. Persze pórázon volt, én meg próbáltam kandúrkát a közelében tartani.

Jutalom falat nem nagyon érdekelte, annyira lekötötte a figyelmét a szembesítés.

Most úgy tűnik, hatalmas türelem játék lesz. De megéri. :)

2011. júl. 22. 22:35

Szia

Vigyázz a boxosok hevesek nehogy nagy hévvel rohanjon a macsek felé játékból és ezt a macska támadásnak fogja fel, próbálj először macska által valami rongylét a kutya elé tenni amin rajta a szaga, és aztán szép lassan, jöhet a köv lépés, szerintem tedd pórázra és kajával szoktasd őket, egy falat a kutyué egy a macseké így nem nagyon foglalkoznak egymással , és utána egy kis szaglászás és hátha nem támad a macsek , de a boxos játéknak fogja fel a támadást, általában ,

ha netán a macsek fúj , vagy a kutyú morog akkor ted megint külön őket, vagy szólj rá erélyesen , hogy nem szabad, a kutyánál egy rántás a földre és nem támadja meg a macskát elvileg, vagy a macskát vidd oda a kutyához ha alszik had szagolja meg többször , nálam úgy alszanak hogy még a szalámi szagra sem ébrednek fel stbb,

Sok lehetőség van de z én boxosaim utálják a macskákat és már voltáldozatuk is , de ők kóbor macskák voltak ( erről írtam a naplómban :):(, de szerintem az enyéim is megszoknának egy macskát,, Sok sikert és türelmet, egy boxos 10 évesen is kölyökként viselkedik sokszor..

1044. monty (válaszként erre: 1043. - _A.A._)
2011. júl. 22. 12:43

Nálunk is mindig volt kutya is és macsek is. Nagy egyetértésben éltek. Volt együtt alvás, mosdatás minden. Csak mindig úgy kerültek össze, hogy valamelyik kölyök volt.

Most megállt a tudomány, mert mindkettő felnőtt. Bár a boxer tutyi ezt napjában 100-szor megcáfolja.

Olyan mint egy nagyra nőtt kölyök.

A maccsom kutyák között nőtt fel,Dalmata mellett, ami nem kis kutya. Nem is fél, csak mikor nagyon intenzív az érdeklődés Reginakutya felől, a fújtatásától frászt kap.

Regina meg úgy figyeli, hogy szinte lefagy. Fogalmam sincs mi jár a fejében. Mint ha sose látott volna maccsot.

Most fogattunk először örökbe felnőtt tutyit, ezért nem tudom hogyan csináljuk.

De köszönöm, hogy válaszoltál. :)

1043. _A.A._ (válaszként erre: 1042. - Monty)
2011. júl. 22. 11:24

Macskával kapcsolatban nincs tapasztalatom. :( De emlékszem, régen a nagymamám hozott haza egy felnőtt macskát, a felnőtt kutyánk mellé. Arra nem emlékszem, hogy hogyan barátkoztak meg, de arra már igen, hogy egy idő után már együtt aludtak a kutyának a házában! :)))

És, bár volt macskám, de akkor kutyám nem volt...:)))

Anyósomnak kutyái és macskái is vannak(olyan macs is aki felnőttként került a szintén felnőtt kutyája mellé), de azok megvannak egymás mellett. Mintha mindegyik tiszteletben tartaná a másikat, és megtartják azt a három lépés távolságot. Pedig ő aztán nem szoktatta őket sem egymáshoz, sem semmire. :)))

Sajnálom, ebben nem tudok segíteni. :(

1042. monty
2011. júl. 21. 23:33

Sziasztok!

Remélem tudtok nekem segíteni. Másfél hete fogadtunk örökbe egy 3 éves boxer csajszit menhelyről.Imádni való darab.

Van viszont egy 5 éves kandúrunk, és fogalmam sincs, hogyan szoktassuk őket össze. Ablakon, kerítésen keresztül, már látták egymást, kutyi nagyon mereven figyeli, de agressziót nem látok rajta. Csak hatalmas érdeklődést. Aki kicsit is ért hozzá, hogyan tovább???

2011. júl. 21. 11:43
sehol senki?
1040. inci-finci (válaszként erre: 1039. - _A.A._)
2011. júl. 17. 20:18
Ez jó a barátom is ilyen , a kutya a nyakában ő meg birkózik velük :):)
1039. _A.A._ (válaszként erre: 1039. - Inci-finci)
2011. júl. 16. 20:47
Párom csak nevetett. :)))) Nem zavarja, ha nyalogatja a kutya.:))))
1038. _A.A._
2011. júl. 15. 08:32

Sziasztok! Jött egy kis enyhülés, legalábbis, ami a szelet illeti. Bár óriási viharokat jósoltak, nálunk semmi nem volt!!!:( Tegnap este egy kis villámlás, és ennyi. De, ahogy nézem, az ország más részén sem voltak a megjósolt viharok. Most is tűz a napocska ezerrel.:) Holnap strandra megyünk, remélem jó idő lesz!!!!:)))

Van medencénk, amiben mi fürdünk, 2.66x76-os. Tegnap azt találtuk ki, hogy a kicsi trambulint mellé tesszük, és arról ugrik be a fiam. Nagyon nagyon élvezte!!!!:)))) Persze mi sem hagytuk ki a mókát! XDDD Mentusom, csak rá szokott állni a medence szélére, és beleiszik. Először megijedtem, hogy a klóros víz.... De aztán...a gyerekeknek nem lesz baja tőle, akkor neki sem.:)

Olyan kisebb medencénk nincs, vagy semmi olyan, amibe bele tudna menni pancsolni a kutty. Tegnap is a tusolóban fürdettem le délelőtt. :DDD

De majd, most azon leszek, hogy kerítsek valamit, amibe tudok neki vizet kitenni.

Jah, tegnap párom ül a medencébe, mi a fiammal ugrálunk, Mentus, meg a párom hajáról nyalogatta a vizet!!! :DDDDDD

2011. júl. 15. 08:17

Sziasztok

A boxosokat tényleg félteni kell a hőgutától , de nálam is szinte dohognak mikor veszik a levegőt..

Ata:Jó móka lett volna ha most is ölben viszed le a kutyát::)Nagy rafkok tudnak lenni.

A-A nincs valami pancsi medence?

Képzeljétek , a lányoknak fel van fújva a medence nem nagy de olyan amilyet ők szeretek volona a régi az 3.5 fél méter kör volt és 90 cm magas, de nem szerették mert nem tudtak kiugrálni belőle, ez meg csak 50cm magas és 120X180cm

Na vissza témához , kutyákat fürdeni , hát nem díjaztam de meg tették , plédet raktak az aljára és úgy cipelték bele két kutyát, és jé díjazták , Roxán még bele is feküdt, na itt elszabadult a pokol, kicsit vizesen és lehűlve, kiugorva a medencéből elkezdtek kergetőzni és belehemperegni a homokba, (ez még építési zóna, egy nagy terasz lett volna ott de csak egy halom föld kupac )

kergetőzés közben beugrás a medencébe és ki, be és ki ugráltak közben futkostak, mikor kifáradtam Roxi meglát a medencében és állt bambán és csak nézet kifele, nagyon édesek voltak, felvetem videóra, ha a fiam ráér akkor felteszem a netre ehhez nem értek ,

igaz hogy a medencében cserélni kell a vizet de megérte, jó móka volt és élvezték , később a lányok az emeletről vízibombát dobáltak a medencébe amiért bele is mentek :)

Bárki jöhet hozzánk pancsolni ha egy kis kiruccanást szeretne, várom szeretettel .

De legalább megtört a jég és jöhet több pancsi , remélem a tónál sem fognak félni , de holnap lemegyünk sorira a kis duna mellé megnézünk egy nagy fehér boxost,, SONÓT, marmagassága 67cm , kíváncsi vagyok hogy néz ki ,és azon a részen a kutyák beletudnak jönni a Dunába is..Kár hogy nincs arra több boxos,

További szép napokat..

1036. Ata06
2011. júl. 14. 18:09

Képzeljétek, kicserélték a linóleumot a liftben és Ata úgy döntött ez nagyon veszélyes , igy nem akart beszállni. Már könyörögtem neki.:) Aztán bátran beszálltam megmutatva milyen ügyes vagyok, de ő csak nem akart utánam jönni. Végül becibáltam. A nyaka olyan volt, mint egy zsiráfé, mert ő még akkor is ragaszkodott az emelethez.:)Mikor kicsi volt, akkor is több hétbe került mire kijutottunk a házból. Ahol másmilyen minta volt oda nem akart átmenni.:)

Először a lakásban is gondok voltak a helyiségekbe való átlépéssel. Utána nem akart a folyosóra, a liftbe az előtérbe és az utcára se kimenni. Ez így nagyon jópofa, de akkor majd a guta ütött meg, mert végül a húsz kilóját nekem kellett felemelnem és kicipelni a sarokra. Az egész utca rajtam röhögött.

Ott letettem és csak úgy remegett ,mint a nyárfalevél.

Bezzeg visszafelé már robogott!

1035. Ata06 (válaszként erre: 1034. - _A.A._)
2011. júl. 14. 17:59

Hűha! Ez nagyon veszélyes! A hőgutába bele is halhatnak! Ata is nehezen viseli.

Itthon csak fekszik a járólapon, ha meg lemegyünk pisilni, már az első saroknál a földig lóg a nyelve.

Olyan forró a feje is meg a füle is, igy aztán szigorúan csak a lényegre koncentrálunk. Pisi, kaki és irány haza! Látványosan szenved :) én meg nagyon féltem. Úgyhogy most sétálni se sétálunk!:P

1034. _A.A._
2011. júl. 14. 15:54

Hát ma megijedtem! Menta csak feküdt és lihegett, de annyira, hogy azt gondoltam, ez már nem normális. :( Füvet nyírt a párom, és Maffit is kiengedtük a hátulról, Menta meg ezért rengeteget futott ebben a hőségben, egyfolytában játszani akart, hiába szóltam rá. :) Aztán úgy itta a vizét, hogy lefeküdt a tál elé. Azután meg itt a nappaliban elterült a járólapon, és csak lihegett. Még a fejét sem emelte, ha szóltam neki, csak rám nézett és lihegett. Le kell hűteni, gondoltam. Törölközőt bevizeztem, azt terítettem rá. Meg sem mozdult szegénykém. Megmértem a hőjét, 39,2 volt. Vagy fél órán keresztül feküdt lihegve, én meg cseréltem rajta a vizes törölközőt. Na, mondom, hőgutával vihetem a dokihoz, az frankó lesz!:( De aztán kb. egy óra alatt rendbe jött. Most már jól van, nem liheg, nyugiban pihen a hideg járólapon.:)

Maffinak nem volt ilyen gondja, ő nem rohangált, körbesétálta az udvart, én meg vele, nehogy lepisilje a most ültetett tujáimat!:D Aztán szépen, komótosan elfeküdt az árnyékban.:)

A háza mellett akkora lyukat ásott magának a földbe!!!! Ott tud hűsölni, a nap sem süt oda.

Mindig csak ez a leányzó produkál olyan dolgokat, amitől frászt kapok. :DDDD

1033. inci-finci (válaszként erre: 1030. - Ata06)
2011. júl. 14. 14:01
Köszi az infót:)
1032. inci-finci (válaszként erre: 1031. - Ata06)
2011. júl. 14. 14:00

Oké

Fogy vagytok ebben a melegben ????,

1031. Ata06 (válaszként erre: 1028. - Inci-finci)
2011. júl. 13. 20:06

Én sajnos nem tudom itt használni a frizzbit, mert Atát nem tudom elengedni.

Pedig biztos élvezné!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook