Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)
Sziasztok
Romokban minden , össze kell raknom a családot, a kutyákkal sem oké sok minden ,
Roxinak a seben nem gyógyul úgy ahogy kéne:(
Tysonnal is baj van , a kutyasuliban nem teljesít mintha visszafele fejlődne:(
Sziasztok kész vagyok hulla vagyok és ááááááááááááá
A kutyák jól vannak én meg azért vagyok hogy a családnak és a kutyáknak éljek majd regenerálom magamat N-val:)
Az a baj hogy ez már túl ment minden dolgon , most már jön a feljelentés és lesz aki alá is írja,
Iszonyú hogy eddig eljut a az ember . és egy ilyen egy buszvezető , mit tesz ha az utasok randalíroznak azokra is pisztolyt fog??????
Japánban, az Egyesült Államokban és Oroszországban is működnek ma már direkt a kutyáknak szóló éttermek, amelyekben a gazdi "mellékszereplő", legfeljebb annyi dolga van, hogy kiválassza a kedvencének rendelendő menüt.
Ezeken a helyeken az alapanyagok nagyjából ugyanazok, mint egy hagyományos vendéglőben, persze annyi kivétellel, hogy ügyelnek arra, mit kaphatnak az állatok, illetve mivel nem szabad(na) őket etetni. Sokféle hús van például az étlapon, amit általában rizzsel és/vagy zöldségekkel kombinálnak, a desszertek pedig nem cukrosak, leginkább csak külsejükben emlékeztetnek édességekre.
A kaják legtöbbször olyan jól néznek ki, hogy simán megennénk őket mi is, sőt sokszor összetéveszthetők egy "emberétterem" fogásaival. Összeszedtünk néhány fotót, teszteld le, hogy te megennéd-e Morzsi vacsoráját!
forrás : [link]
Nekem amilyen volt az nagyon pörgős és ugatós , és a lakást is szét szedte, :)
Az ismerősömé meg annyira fél hogy nem lehet megsimogatni idegennek, A másik ami a képen van az meg hisztis , ugatós és rámolós és csak ágyban hajlandó aludni bármit is csináltak már vele pedig kutyakiképzőé és ő is feladta a nevelését:)
Szerintem olyan zsebkutya aki mindig viszi magával és mindig a közelében van a gazdi,
De még egyszer nem kéne , az adatlapomon van róla kép ,
Én tudom milyen más kutyákkal az iwiw-en van fent kép a pincsimről meg azt hiszem itt is.
Szóval más és más természetűek az biztos:)
Yorki nem kéne még egyszer:(
Te mikor dolgozol?:)
Átküldöm a linkjét, olyan aranyos:)
a fiam barátjának van Mopszja , olyan kis nyafika, már volt nálunk Roxán dilizett olyan édesen játszottak együtt , Tyson meg a szokásos morcigó , de rakok fel egy képet egy kis yorkyval :):)
Különben sem jó ötlet, mert én már láttam véletlenül, játék hevében eltört gerincű pici kutyát. Boxosok mellé nem való! Egy óvatlan pillanat és meg van a baj!
Különben én is imádom a csivavát. Jó fej lehet!:)
Meg még a mopsz tetszik nagyon.
Sajnos nem tudok róla
Képzeld a lányaim egy Törpe csivavát akarnak kinézték a hirdetésből most ezzel nyúznak :)
Jó móka két boxos egy törepe csivava , és még egy dilis szomszéd:):)
De amúgy édes 8 hónapos:) mindig szeretek volna pici kutyát, és volt is nekik egy kis Yorki de az exem eladatta, igaz akkor egy palotapincsi keverékem volt és mellette elfért a yorki de ezt már nem , :):):):)
Szia
Sajnos gázos a dolog mert az öltés valamennyire szét nyílt , elfejtette a doki hogy lehet hormontól ez hogy nem úgy gyógyul ahogy kéne
ha tovább nyílik akkor megint össze kell varrni és 3 hétig marad az varrat, most pihentetem ne nagyon mászkáljon , majd holnapra kiderül :(
Nem tudom hogy kap e hormon szurit , sajnos mivel bent tartom őket így nem tudom 3 hétre külön zárni egyiket sem , még nappal megoldható de éjszak?,
Kölyköket meg nem akarok , pláne nem télire és az meg sok pénz , felelőtlenül nem tenyésztek, ők meg többet érnek annál hogy csak úgy elosztogassam a kölyköket, és kinek aki nem fizet érte egy fajtiszta kutyáért azt nem értékelik úgy mint egy kutyát.:) De itt nem a pénz a lényeg , ha nem a kutya egészsége,
egy alomban van 8-10 kölyök , oltás stbb, minimum 20e kéne adnom a kölyköket hogy nullára jöjjek ki , ezt nem válalom , még ha csak 4-5 kölyköt tartanék meg,
se időm de energián nem lenne rá , pláne nem télen ::(
úgy hogy jó kérdés volt a szuri , ha most megkapja októberben akkor 9 hónapig nincs gond a tüzeléssel mert egy kúra 3 szuriból áll, ha meg nincs szuri akkor tüzelni fog októberben , akkor sem ellnének karácsonyi kutyusok hogy eltudnám őket adni mert januári születésűek lennének , és 8 hetesen lehet elválasztani őket, akkor esetleg húsvéti nyuszi hozná az új családba a pici kutyát, de ezt nem akarom , 5 hónap:(
na a lecke feladva:(
A szövettannal minden rendben
A hormon szuri csinálta a bajt ,
Holnap varrat szedés:)
Amúgy jól van hála semmi komoly baj nincs.
Tyson is ilyen csak szájkosárral tudom vinni dokihoz:)
Inci-Finci! Mi van a szövettannal? Telefonáltál?
Atával tegnap voltunk dokinál. Beadattam neki pneumodog nevű oltást. Azt mondta jókor, mert járvány van! Nekik kifejezetten ajánlott, mert rövidek az orrjáratok és nagyon szenvednek, ha ráhúzódik a mellék üregekre. Ezenkívül könnyebben lejjebb is terjedhet.Legközelebb vinnem kell a szájkosarat, mert eléggé morgolódott és villogtatta a fogait!
Volt lehetőségem, hogy házhoz hívjak ki dokit, de úgy döntöttem inkább elviszem, mert itthon előfordulhat, hogy nem tudom kordában tartani.
Oda azért mégis kicsi kora óta járt, tehát tudja, hogy merre-meddig, hány méter!
ebben van igazság, két boxoson van két külön külsővel .
Tyson a kan 1 éves, tigris csíkos, de ha felgyűri a pofiját olyan mint egy pitbull, de már CANE-CORZO-val is kevertük már össze, csak az a különbség hogy rövid a farka:) hosszabb az orra mint a vörösé ,
Ő Roxán 2 éves szuka, a hosszú farkával nagyon jól tud dobolni a lakásban , de még nagyobbat tud ütni ha örömében köröz körülöttünk , szóval szegények most sehogy sem néznek ki , pláne hogy fajta átalakítás alatt vannak :(
Sok boxos nézegettem a fórumokon, hát 1-1 nem igen néz ki boxernek az biztos,
De mi ebbe nem szólhatunk bele,
De hol van már az a karakteres, megjelenésű , széles mellkas, hegyes fül , még látványtól is elolvadt az ember,
De mi így is szeretjük őket, szóval nálam van rövid és hosszú farok, de hogy mi a jó nekem így is meg felel, ők ilyenek és kész, az okosak mit is alakítanak az az ő bajuk a fajtát teljesen tönkre teszik :(
A boxer kapcsán Német György, a Nemzeti Boxer Klub elnökének szavai a bevezetett fül- és farokvágás-tilalomról.
"A Nemzeti Boxer Klub, mint a fajta államilag elismert tenyésztői szervezete, a mai napig nem kapott hivatalos értesítést a felettes szervtől, a Magyar Állatorvosi Kamarától ezügyben. De más vonatkozásban is sikertelennek tartjuk a tilalom bevezetését. Meggyőződésem ugyanis, hogy a rendelet kitalálóinak fogalma sincs az említett eljárások szerepéről. A beavatkozást egykoron a célszerűség vezérelte, hogy csökkentse a kutyák fül- és faroksérülésének veszélyét. Vitathatatlan, hogy idővel elvesztette ezt a funkcióját, ugyanakkor továbbra sem csak kizárólag esztétikai szempontokat szolgál. Nézzük például a boxer fülét. Az álló fül nemcsak fontos kommunikációs eszköz a kutya számára, hanem biztosítja a hallójáratok szabad szellőzését is. A boxer esetében - amely relatív szűk hallójáratokkal rendelkezik - a lógó fülek bizonyítottan megnövelik a krónikus, gyakran egy életen át kezelésre szoruló fülgyulladások kialakulását.
A hosszúra hagyott farok is - bár elméletileg így természetes - hasonlóan káros következményekkel jár. A boxer farka viszonylag vékony, ostorszerű, rövid szőrrel borított, tehát kevés "passzív védelemmel" rendelkezik, ugyanakkor "gazdája" heves, temperamentumos vérmérsékletű. Nem nehéz kitalálni, hogy e két összetevő mit eredményez: fájdalmas és sokszor olyan súlyos faroksérüléseket, amelynek vége mindenképp az elkerülhetetlen csonkolás. Nem kell mondanom, hogy mindez növendék, vagy felnőtt korban mennyivel macerásabb és több szenvedéssel jár a kutyának.
A rendeletnek közvetetten további negatív hatásai is megfigyelhetők. Nyilvánvaló, hogy egy adott fajta külleme döntő szerepet játszik a tulajdonosok, tenyésztők számára. A tilalom megfosztja a boxert - de említhetném a többi érintett faját is - attól a karakteres megjelenéstől, amely egyedivé és a legtöbb embernek vonzóvá teszi. Németországban például számos tenyésztő keservesen ugyan, de felhagyott addigi munkájával, mert úgy érezte, hogy a tilalom bevezetésével megfosztották valamitől. Kicsit sarkított példával élve, olyan ez, mintha egy A4-es Audit motorral, műszerfallal, teljes felszereltséggel stb. átpakolnának egy Opel Astrába. Lehet, hogy teljesítménye, kényelme, komfortja nem változna, de mégsem ugyanarról a kocsiról lenne szó... De a tulajdonosok más módon is megszenvedték a tilalmat. Több olyan esetről tudunk, mikor különböző attrocitások értek boxereseket, mert lógó fülű, hosszú farkú kutyájukat pitbullnak nézték.
Mindent egybevetve a tilalmat elhibázottnak, átgondolatlanok és álhumánusnak tartjuk, amelynek hatására drasztikusan visszaesett a boxer népszerűsége. Sajnáljuk, hogy a német klub nem állt kellőképp a sarkára a rendelet megalkotásakor."
Tegnap a kutyasuliban vettük észre hogy Tyson lelustult és kiképző mondta hogy a boxosok ilyenek a szívük miatt, és még időváltozás is volt , két napig hűvös most meg meleg, ezt nem bírják sajnos.
A többi priviben :)