AVIVA módszer (beszélgetés)
Sziasztok!
Ha nem baj, én is beszámolnék az eredményeimről. Most csinálom a tornát nagyjából egy hónapja, és tulajdonképp nem is "rendesen": kétnaponta tornáztam, és mindig két újabb gyakorlattal többet csináltam meg (hogy megtanuljam).
Viszont 35-36 nap helyett 32 napra jött meg, és a szokásos 3 nap helyett 4-5 napig tartott - tehát nemcsak a megvastagodott nyálkahártya távozott, hanem lehet, hogy volt peteérés is:) Lehet, hogy az Aviva miatt van, lehet, hogy nem (be kell valljam az egészséges ételek mellett előfordul egy kis bűnözés is, tehát életmódváltástól nem lehetett), mindenesetre örülök neki.
A hormonvizsgálat egyébként nem mutatott nagyon durva eltéréseket, a tesztoszteronom valamivel magasabb, de állítólag nem vészes.
Egyébként mi is babát szeretnénk, de igyekszünk nem rágörcsölni a dologra, meg meggyőzni magunkat, hogy még nem "sürgős" (az orvos azt mondta, nem tesz jót a túlzott akarás...).
Ami nagyon vicces és nagyon banális, de azért elmondanám: a mi esetünkben az is felmerült, hogy lehet nem is voltunk együtt a megfelelő "időszakban": mindketten sokat dolgozunk, utazunk. Utánaszámoltunk, és pl. volt olyan, hogy a peteérés idején a férjem épp 1000 kilométerrel odébb volt... No így nem könnyen lesz baba:) Ebben a hónapban kipróbáljuk az ovulációs tesztet, hátha beválik...
Igen, ultrahangon nézik, hogy éppen mekkora a tüszőm, meg a closti okozhat cisztát, és gondolom azt is figyelik. Bár lehet, hogy ezt csak én gondolom. :)
Az Avivától néha nekem is fájt a hasam alja, elég rendesen megmozgatja benn az ivarszerveket.
Persze értem, és fontos, hogy mindent megtegyünk, ami mi emberileg meg tudunk tenni, mielőtt elkezdenének bogyókkal teletömni, és műtétekre kerülne a sor.
Ebben teljesen megegyezik a véleményem. Négy hónapig menstruáltam egyfolytában és úgy jöttem helyre, hogy egyetlen szem hormongyógyszert sem szedtem be, és bár volt olyan orvos, aki a legdurvább hormongyógyszereket írta fel, és az egészségügyi küretet javasolta - úgy, hogy semmiféle szervi problémám nem volt!, de kitartottam az életmódváltásomnál, tornáztam, máshogy és máféléket ettem, vitaminokat szedtem, és sikerült. És ezt a mai napig is folytatom.
Szóval megértek mindenkit, és én személy szerint is csak javasolni tudom minden nőnek, hogy Ő maga tegyen meg mindent először azért, hogy kisbabája legyen, hogy a ciklusa rendeződjön, ha mégsem sikerül, akkor jöjjenek a gyógyszerek és a drasztikus megoldások.
Szóval Hajrá Lányok!:)
Szia Leonee!
Mi csak pár hónapja szeretnénk babát, eddig csak engem vizsgáltak, páromat majd ezután nézik meg. Nekem is csak a prolaktinom magas, bár a tesztoszteronom is elég magas, de azzal a doki nem foglalkozott.
Holnap lesz meg a következő vérvételem eredménye, kiderül hogyan áll most a prolaktin.
Tegnap is csináltam az Avivát, reggeltől kezdve fáj a hasam, a bal oldalon a petefészek körül. Lehet hogy ennek hatására. Nem tudom, de remélem legalább már a ciklusomat rendezi a torna, magától meg se jött legutóbb.
A ciklusmonitorozás mit jelent? Nézik ultrahangon a peteérésedet vagy a tüszőrepedést?
Szia Kizsu!
Én bromocriptint szedtem 3 hónapig, az levitte, de a ciklusomon nem segített, nekem általában hosszabb, mint kellene. Amúgy semmilyen más tünetem sem volt. Most nekem is egy picivel a normál felett van az értékem, de a neten olvastam, hogy az még valójában normális.
Igen, babát szeretnénk, már 2 éve, de semmi sem történik. Tavaly megtanultam az Aviva tornát.Csináltam is, akkor kicsit rendeződött a ciklusom, de nem teljesen. És baba sem lett. Már mindenféle vizsgálaton túlvagyunk, de igazából semmi komolyat nem találtak nálunk, csak ezt a prolaktint. Most egyébként homeopátiás golyókat szedek, szerintem az segít normalizálni a prolaktinomat. Meg a peteérésem elősegítésére szedek most clostilbegytet, ciklusmonitorozással.
Szia Leonee!
Nekem a felső határérték felett van valamennyivel a prolaktinom, de nem szedek rá semmit. A doki azt mondta hogy egyelőre nem szeretne hormonokat adni nekem. Te milyen gyógyszert szedsz?
Neked se jó a ciklusod vagy milyen tüneted van?
Ti is kisbabát szeretnétek?
Lehet, hogy nem szabadna ilyet írnom ezen a fórumon, de azért a tornát én nem tartom csodafegyvernek. Nekem inkább a fogyás, a mozgás (nemcsak az aviva, hanem sok egyéb mozgás) és teljes életmódváltás segített, legalább most már visszaálltak a ciklusaim a régi kerékvágásba, azért még vannak gondok... Majd meglátjuk. Mi is babát szeretnénk. Mindenesetre a torna jó! És biztos, hogy segítség! Már eleve egy női kondícionáló, vagy pilates, vagy jóga mozgás jót tesz a női ciklusnak, így ilyenformán az aviva is. Bizonyított, hogy a mozgás serkenti a peteérést és egyéb más jótékony hatásáról ne is beszéljünk.
Azért azt elmondhatom, hogy a torna hatását érzem, mert meleg a méhem, és közben érzem a petevezetékeimet, ahogyan nyúlnak, a petefészkemet, hogy stimulálódik (főleg peteéréskor), de hogy magától a tornától állt volna helyre az anyagcsere zavarom, és a hormonrendszerem: Nem. A teljes életmódváltástól és a -22 kg fogyástól.
Szia! Szerintem biztos fog segíteni a torna neked. Nekem is segített valamennyire. A prolaktinom nekem is magasabb volt, azon mondjuk nem segített, meg arra kaptam gyógyszert, az levitte, most meg homeopátiás bogyókat szedek rá, hogy ne menjen feljebb.
Sok sikert!
Sziasztok!
Sehol senki?
Én azért írok. Ma is fogok Avivázni, még mindig nem jött meg. Szombaton megyek a nődokihoz, addig remélem megjön. Vagy pedig terhes vagyok :) Örülnék mindkettőnek.
Mindenkinek szép napot!
Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni az Avivás tapasztalatokhoz.
Nekem magas a prolaktin-szintem, rendszertelen a ciklusom, nyáron 76 napig nem is jött meg, csak a nődoki gyógyszerével. Kb. egy éve nem szedek fog.gátlót, eddig Proverát szedtem a ciklus rendbehozása miatt, most azt abbahagytam, ez lesz az első ciklusom gyógyszer nélkül, most tartok a 31. napon, de még nem jött meg. A hasam bal oldala fáj már egy hete, egyelőre csak ennyi.
Egy hónapja csinálom a tornát, nekem tetszik, jól átmozgat. Még csak az Egyszerű módszereket csinálom.
Úgy olvastam hogy a torna jó a megnövekedett prolaktin-szintre is.
Az egyik barátnőmnek is magas volt, 3 hónapig csinálta az Avivát aztán terhes lett. :)
További szép napot!
Szia!
Úgy tudom a prolactinra is jó,de esetleg nézd meg a korábbi hozzászólásokat is. Elvileg a torna rendbe rakja a hormonháztartásod. Az Aviva-módszer honlapján fent vannak az elérhetőségek, amiken érdeklődhetsz a tanfolyamokról. A terhességről is kérdezd meg az oktatókat, de úgy tudom van kifejezetten terheseknek is egy speciális változat. Ha pedig úgy gondolod, hogy megfogantál, de még nem biztos, akkor a meghozó gyakorlatokat nem jó végezni.
Sziasztok!
Túlzott prolactin termelődés miatt szedek gyógyszert. Erre szerintetek jó az aviva torna? Hol és mikor vannak a 4 órás tanfolyamok?
A gyógyszer szedése befolyásolja az eredményt? Terhesség alatt is lehet tornázni?
Előre is köszönöm a válaszokat
Köszi. Akkor csinálom a hastáncot is! :) Azt nagyon szeretem.
A tornát picit nehezen értettem meg a könyvből, de mostmár megyeget. És érzek is valami változást a testemben, bár pontosan nem tudnám megmagyarázni. Ha lesz valami konkrét tapasztalat, mindenképp megírom. :)
Sziasztok!
Szerintetek, ha valaki a torna mellett mást is sportol, esetleg hastáncol, az összefér az avivával? Persze nem a torna napján, hanem más napokon.
Tényleg jó, hogy ezt leírtad :) Ennek a babának itt volt az ideje...
Kövezzetek meg, de igazából nálunk egyáltalán nem baj, ha a baba nem most, hanem mondjuk fél év múlva jön csak. Lakásfelújítunk, berendezünk szinte a nulláról és szinte csak fizetésből. Viszont azt nem szeretnénk, hogy a "majd egyszer"ből "soha már" legyen, úgyhogy úgy döntöttünk, már most mindent megteszünk a gyerek érdekében. De úgyis akkor jön majd, amikor jönnie kell. És csak ezt tudom mondani a többi babára vágyónak is :) Anyukámék a hetvenes években 8 évig próbálkoztak velem. Akkor még nem volt fejlett endokrinológia meg lombik meg ilyenek. Nyolc év alatt mindketten kiélték magukat a munkában, megalapozták a közös életüket, és a végén tényleg nem vártak másra, csak a "koronára", rám :) Meg is jöttem. A húgom újabb nyolc évet váratott magára.
Visszatérve a tornára: én most tanulom, két gyakorlatonként, és nézzetek hülyének, de már ennyi után is érzem, hogy változott valami... Evéssel meg azt csinálom, hogy gabonapelyhet vagy teljes kiőrlésű kenyeret eszem sok gyümölccsel reggelire (banános melegszendvics isteni és 1 db elég belőle), húst salival vagy főzeléket vagy krumplit salival ebédre, vacsorára meg valami könnyűt. Pl. virslit salival, vagy ma pl. sütőtök lesz, holnap pedig sült gesztenye. Tízórai gyümölcs (1 alma), uzsonna zöldség (répa, karalábé). 2-3 kiló lement egy hét alatt, de ez csak a kezdeti "beindulás" szerintem:)
Én is próbáltam a testkontrollt, és az elején jól ment, bár állandóan szenvedtem délelőttönként. Majd abbahagytam, és a kis reggeli mellett döntöttem. Nálam ez vált be igazán. Szóval valószínűleg mindenkinél egyénre szabott, mint az élet bármely területén. A lényeg saját testünk megismerése, ami valakinél egészséges, az lehet a másiknál káros akár.
A tornát már 2 hete csinálom, nagy reményeket fűzök hozzá. :)