AVIVA módszer (beszélgetés)
Köszönjük szépen ezzel nagyon sokat segítettél nekem,mert így jár aki nem írja föl mit mondanak a tanfolyamon,mint ahogy én nem írtam föl.
És melyik gyakorlat segíti elő a peteérést és a méhnyálkahártya vastagítást nem tudod véletlenül????
Köszönjük a segítséget:-):-)
Az aviva tanfolyamon sok kiegészítő dolgot mondtak a gyakorlatokkal kapcsolatban, ezeket leírom, hátha valakinek segítséget jelent:
- Zorba gyakorlat írja a könyv, hogy a hipofízisre hat, ösztrogén termelést növeli, ezenkívül a hőhullámokat csökkenti. A szirtaki lépésnél a csípő előrebillentésénél a petefészek stimulálódik.
- Szék mellett lábujjhegyen: minden erőteljes, huppanós gyakorlat a menszesz meghozását segíti elő.
- Láblendítős gyakorlatok, mint a 4-es és a 6-os (kb. 12szer lehet egy-egy oldra ismételni a zene hosszára - ezt is kérdezte valaki) oldják a menszesz alatti görcsöket, és a darabos, alvadt vért oldják, a hátrafelé történő láblendítés a petevezetéket stimulálja a letapadást feloldhatja.
- Hajlongás, lazítás gyakorlatánál az utolsó, amikor a két kart lazán jobbra és balra (nyolcasokat leírva) lendítjük lent a combunk előtt a pajzsmirigyet stimulálja (ha jól végezzük a gyakorlatot, lehet érzeni, hogy a nyaknál enyhe nyomást, feszülést, bizsergést érzünk).
- 7-es és 9-es szintén dobbantós, tehát a menszeszt meghozóak.
- A Z ülés segít a petevezetékek nyújtásában, letapadások feloldásában, illetve ahogy írja a könyv is a ciklusidőt növeli (nem lehet csodát várni, az oktató azt mondta kb. 1 nap/hóval tudja növelni a gyakorlat a ciklusidőt).
- A futtball és Fekvős II. mozdulatsora az alsó hasizmokat, a méhszalagokat erősíti.
- Majomjárásnál a méh erőteljes nyomás alá kerül, vérkeringése fokozódik.
- A szteppecske és a jelkép gyakorlat esetében a csípő előrelendítésénél nyomást gyakorlunk felváltva a petefészkekre, azt stimuláljuk.
- A Bumm szintén erőteljes gyakorlat, ahogy írja a könyv hosszú gyakorlása menstruációt eredményezhet.
- Fekvős gyakorlattal a petefészkekre, a petevezetékekre gyakorlunk nyomást. Mindkét láb emelésénél a méh-re is (lehet érezni az erős lüktetést, hiszen a véráramlás megindult az alsó szervekben).
- Törülközős, csikkelnyomás gyakorlat során szintén a petefészkeket stimuláljuk, maga a gyakorlat aktivizálja a csípőt.
Elnézést, hogy hosszúra sikerült, remélem lesznek benne hasznos információk.
Lányok! Akik bíztok a természetes módszerekben a következőket találtam Kriston Andrea Intim tornájáról, amire jó ez a torna a nők esetében: várandósság, szülés, gyerekágyi szakasz, menopauza, meddőség, petesejtek versengése, fogamzás, megfoganás, gátvédő vajúdástechnika, orgazmus, a menstruáció "élvezete", menstruációs görcs, medencefenék izomzat (belső izmok,alsó arc, rejtett izmok, gátizmok), vizelet-, széklet inkontinencia, hüvelyi gyengeség, nőgyógyászati, urológiai, proktológiai műtétek, aranyér, hüvelyi-, szeméremtájéki visszértágulat, mióma, ciszta, polip, endometriózis, méhszájseb, méhen kívüli terhesség, vetélés, abortusz, hüvelyi sérv, húgyhólyag-,méh-,végbélsüllyedés-, menstruációs rendellenesség( elhúzódó vérzés, rendszertelen cilkus, rendszertelen peteérés) hőhullámok, libidóhiány, vaginizmus, éjszakai vizeletvesztés, gyakori ürítési inger, székrekedés, hüvelyi szárazság, G-pont, csiklómozgató izom, erogén zónák, szexuális evolúció, férfi szexulitás, női hormonok…hatékony Kriston Intim Torna
Két hét múlva megyek a tanfolyamra. Van, aki már próbálta? Bevált?
Amint lesznek tapasztalataim szívesen megosztom Másokkal.
szia
én is pozitívnak értékelném.
Kitartást és minden jót kívánok.
Én is heti 2-szer csinálom és sok problémám megoldódott már de még nem minden:-(:-(
Nekem nincs olyan csodálatos élményem mint Zsupának, innen is gratulálok Neki a babához, kívánok egészséget, és szép várandósságot!
De! sárgatest elégtelenség miatt kellett szednem Norcolutot, a 13. napon volt peteérésem, 16-25 nap között kellett szedni a bogyót, rá 3-4 napra mondta az orvos, hogy leghamarabb meg fog jön (másoknak kb. egy hét is eltelik), nekem már a gyógyszer beszedésének utolsó napjaiban is erős pms tüneteim voltak, az utolsó gyógyszert szerdán vettem be, csütörtökön avivzátam (hetente kétszer-háromszor szoktam), és péntek reggelre 27. napra (13 + 14 napra) megjött a menszeszem! ezt pozitívnak értékelem :)
Ne aggódj, hogy elsőre ilyen sokáig tartott, kezdetben, amíg nem gyakoroltam be a gyakorlatokat, nekem is közel két óra volt. Most már zenére csinálom több mint két hónapja, és 35 perc! Persze nagyon izzasztó! az ötödik-hatodik gyakorlattól általában ömlik rólam a víz, de legalább fogyaszt :)
A belső szorítás lényege, hogy a csípődet billentsd előre és a méhednél a hasadat pedig húzd-told a gerinced irányába. Sok sikert!
szia
nekem már van egy 9 éves kisfiam,de már 5 éve járunk különböző meddőségi kezelésekre és ami ezzel jár:-(:-(
És ti mióta próbálkoztok??
Mi a baj hogy nem jön össze??
Össze kell hogy jöjjön már végre mindkettönknek:-):-)
Kitartás! :)
Ti mióta szeretnétek babát?
A 2. kötet nekem is megvan, de még sosem csináltam belőle gyakorlatot, csak nézegettem. A tornát kb. fél évig csináltam, igaz, hogy nem volt meg mindig hetente kétszer, de azért szorgalmas voltam. Sajnos olyan eredménye nem lett, hogy baba is lenne a segítségével, viszont a mensim többször is normális időre jött meg, amit tényleg csak a tornának köszönhető. Elvileg a 18 gyakorlat után ajánlott a második kötet gyakorlatait végezni, így kb. 1 óra lenne a torna.
A tornát monjduk azért hagytam abba, mert szednem kellett gyógyszert a prolaktinomra, és nem akartam, hogy a kettő összezavarjon valamit.
Most már tornázhatnék, csak nagyon kevés időm jut erre, főleg, hogy fürdés után tornáztam mindig. Pedig tényleg jó a torna, mert éreztem, hogy megmozgatott.
szia
Ahogy tudok figyelek és a 90 napos diétát is csinálom.Most kölcsönkértem az aviva2 könyvet ott vannak meddőségre gyakorlatok csak nem tudom melyiket csinálhatnám a sok közül esetleg napi rendszereséggel a heti 18 gyakorlatos mellé.
Gondolod hogy ebben esetleg tudnál segíteni???
Köszönettel:ecus
Értem.
Hát nem tudom, hogy mivel lehet vastagítani, azt tudom, hogy érdemes odafigyelni, hogy meglegyen a sav-bázis egyensúlya a szervezetben.
szia
Nekem 5 mm-es és az nem elég ahoz hogy terhes legyek,most szedem a méhpempőt és holnap megyek uh-ra majd meglátjuk mennyit vastagodott.Kb 12mm-nek kell lenni ahoz hogy megtapadjon és az én 5 mm-em ehez édes kevés:-(:-(
Szia! Én nem tudom, hogy van-e olyan gyakorlat, ami ebben segít.
Hány mm-es, hogy nem elég vastag?
Nekem még sosem mondták, hogy vastag, vagy vékony.
Sziasztok
Egy kis segítség kellene.Én csinálom az avivát 1 héten 2-szer ahogy kell.Az a problémám,hogy így sem elég vastag a méhnyálkahártyám egy megtermékenyüléshez azt szeretném kérdezni hogy nem tudjátok,hogy melyik gyekorletot kéne töbször vagy esetleg naponta csinálni méhnyálkahártya megvastagításra???
Ja és szedem a méhpempőt is.
Köszönöm a segítséget előre is!!!
Szia, én oktatóhoz jártam és az alapgyakorlat az kb. fél óra alatt megvan. Szóval az a lényege, ahogy az oktató mondta,hogy az alapgyakorlatokat egymás után kell csinálni megállás nélkül, és az utolsó gyakorlat után leülni, felhúzott térdekkel, és megtartani a meleget és teát v.vizet kortyolgatni. Nem tudom melyiket csináltad és mi tartott 2,5 óráig, de elvileg az alap az csak fél óra.
A behúzáshoz nem tudok hozzászólni, nem tudom,hogyan kell csinálni, csak érzem...
Köszi Zsupa nagyon, hogy ezt leírtad! Nagy-nagy gratuláció a pozitív teszthez!
Én most kicsit hanyagolom a tornát, ezért is nem jöttem. Elkezdtük a kivizsgálást, férjemmel teljesen rendben minden, velem vannak "bajok", de csak jövő héten megyünk vissza a leleteimmel a dokihoz. A tornázóknak kitartást, és Zsupához hasonló eredményeket!!! :)