AVIVA módszer (beszélgetés)
Sziasztok!
Meg szeretném osztani veletek Aviva tornával szerzett nagoyn jó tapasztalatomat. Kb egy éve hagytam abba a fogamzásgátló tablettát, azóta soha nem jött meg 50 napnál hamarabb, sőt, egyszer 90 nap után tabletákkal hozták meg. Az orvos policisztás petefészket diagnosztizált. Közben január óta próbálkoztunk a babával. A nyár közepén voltam a 4 órás tanfolyamon, utána tanulgattam itthon a gyakorlatokat, és elkezdtem heti kétszer tornázni. Igyekeztem az étkezési szokásaimon is változtatni, de nem nagyon sokat, csak több gyümölcsöt és zöldséget ettem, és kevesebb savasító ételt.
Most jön a lényeg: egyetlen (heti kétszer)végigtornázott hónap után hiába vártam a csodát, hogy a ciklusom helyreálljon. Helyette egy sokkal nagyobb csoda történt: pár hét múlva pozitív lett a tesztem, és még két hét múlva már láttam is lüktetni a 6 hetes babakezdeményt az ultrahangon. :) Biztos vagyok benne, hogy a torna segített.
Ne adjátok fel, bízzatok benne, mert működik!
Kitartás mindannyiótoknak.
Sziasztok!
Hajrá hnora, remélem eredményt hoz a torna!
A testkontrollhoz annyit, hogy én csinálom két éve kb. (jójó, nem tudom mindig minden szabályhoz tartani magam, de az első 8 hónapban tényleg betartottam), és nagyon jólesett az életmódváltás. A délig gyümölcsöt kifejezetten meg is tartottuk azóta is, nem is kívánunk szendvicset vagy ilyesmit. A főtt ételeknél is ha betartja az ember a 30% "tömény" 70% vizes étel arányát, akkor nem lesz szerintem baj. Estére én husit eszem sokszor salátával, vagy vajas kenyeret, hozzá sok zöldséget, és nagyon jól érzem magam tőle. :)
Szóval szerintem hajrá!
Nekem azért az étkezési elvekkel kapcsolatban, én a miskolci trénertől tanultam meg, itt is ugyanezeket elmondták vannak fenntartásaim.
Édesanyámnak a testkontrolltól borult meg az anyagcseréje, és hízott nagyon sokat (ő még a kilencvenes évek elején csinálta), délig ugye ette a gyümölcsöt, estére a főtt ételt, ez nem normális, persze ki lehet próbálni.
A torna valóban csökkenti az étvágyat, ezt én is alá tudom támasztani. A torna mellett persze én is életmódot váltottam, teljesen más dolgokat eszek (nem lettem vegetáriánus), de kerülöm a felesleges ételeket (zsír, fehér liszt, édesség, szénsavas üdítők, ivólék, és még sorolhatnám), és egyre kevesebb húst fogyasztok (elsavasodást csökkenti, és már látom a testem pozitív reakcióit, nem ropognak annyira a térdeim pl).
A másik dolog, hogy pl. nekem kiderült, hogy az inzulinommal sincs minden rendben, szóval kizárt, hogy délig gyümölcsöt egyek (ebben is sok a szénhidrát). Tehát az ilyen tanácsokat érdemes kicsit fenntartással fogadni, először kivizsgáltatni magunkat, étkezési tanácsadótól, belgyógyásztól, dietetikustól is tanácsot kérni,stb...
A torna gyakorlatok valóban nem nehezek, de egyszerre végigcsinálva (30 perc alatt) a 19 gyakorlat izzasztó, főleg a hozzátartozó zenére (hiszen az adja meg a gyakorlatok ritmusát, ami nagyon-nagyon pörgős!).
Nagyon jó gyakorlást kívánok, és eredményeket, remélem hamarosan egy pozitív tesztről fogsz beszámolni nekünk!:)))
Sziasztok!
No megjártam a tornát, és határozottan kellemes élményekkel tértem haza :)
Lívia, aki csinálja az egészet, kedves idős hölgy, az elején csak a helyes testtartásról, légzésről, evésről beszélt. Mivel sajnos ezek is hozzájárulnak (szerinte) a torna sikerességéhez. (erről is írhatok majd, ha érdekel).
Utána végigvettük a gyakorlatokat, nyilván tudjátok, hogy egyik sem túl nehéz, viszont tényleg éreztem azt a jóleső melegség-érzést a hasamban utána. No meg egy kis hasfájást, ami nálam a hormonok munkáját jelenti... Kíváncsi vagyok, hogy hosszú távon milyen hatása lesz a tornának rám...
Amit már rögtön érzek: szokásommal ellentétben ma reggel nem voltam annyira nagyon éhes. Így, Lívia tanácsára a testkontrollt követve, csak gyümölcsöt eszem ebédig:)
Ami nagyon fontos, és szerintem hasznos mindenkinek, aki könyvből tanul: a gyakorlatok nem szabadon választhatók (az a,b,c-pont), hanem egymás után kell megcsinálni őket. Közben lehetőleg ne álljunk meg, egyfolytában csináljuk. Nyilván az elején nem lehet mindent megjegyezni, erre mondta a nő, hogy tanuljuk meg először az első kettőt, majd 1 nap kihagyás, vegyük hozzá a harmadikat és a negyediket, majd megint 1 nap kihagyás, és így tovább. Két hét, és elvileg az összes gyakorlatot megtanultuk:)
Egyelőre ennyi, ha van kérdés, szívesen válaszolok!
Szia!
Szerintem a torna hatásos, és segíthet. Mondjuk én nem lettem babás tőle, de a mensimet szabályozta, amikor tornáztam rendszeresen.
Szerintem igen, mert vannak olyan gyakorlatok amelyek a petefészket stimulálják, az egész altestben vérbőséget okoznak.
Ártani nem fog ártani. A mozgás állítólag egyébként is jó, mert a peteérést elősegíti.
Én heti kétszer csinálom (nekem nem feltétlenül ez segített, de biztos ez is hozzájárult), jah és egyél minél több E vitamint tartalmazó dolgokat pl. búzacsírát, szabályozza a hormonrendszert.
Sziasztok!
Nemsokára készülök elmenni egy Aviva-tanfolyamra, eddig endokrinológus próbálkozott velem. Nem sikerült kiderítenie, hogy mi miatt, de nincs peteérésem(35-40 naponként jön meg és 1-2 napig tart), és emiatt teherbe se tudok esni. Elvileg most várunk egy újabb hormonvizsgálat eredményére, kizárta a pajzsmirigy-problémát, nagyrészt a PCOS-t és még isten tudja mit. Szerencsére hormonokat nem kellett sokat szednem (eddig), ezt szeretném elkerülni a jövőben is.
Hatásos ez a torna? Nektek, akik csináljátok, mik a tapasztalataitok? Beállítja a ciklust? Tényleg javítja a teherbeesés esélyeit?
Előre is köszi a válaszokat: Nóra
Sziasztok!
Nálam ez lesz a 3. hónap, hogy próbálkozunk a babával. Nem is gondoltam volna. A héten megvettem a könyvet is, és tegnap megcsináltam a tornát először. Hát így picit nehézkes volt, olvasva több mint 2 órát tartott. Közben viszont nagyon jó zenéket találtam hozzá. Ha egyedül nem hoz eredményt, lehet hogy elmegyek tanfolyamra is. Van itt valaki, aki a könyvből tanulta sikerrel?
szia
hát mi már több mint egy éve próbálkozunk,de semmi:(((
sziasztok
mi újság?
Jelentem:
megvettem a könyvet, végigcsináltam nem túl tökéletesena gyakorlatokat, tegnap szintén, és ma végre megjött. Ebben az a jó, hogy tutti nem vagyok terhes, a rossz meg hogy kizárt, hogy szombatra elmúljon...
Nincs valakinek ötlete hogy lehet 2 nap alatt lezavarni?
igen szerintem sem árt főleg ebben az influenza szezonba,de ahoz,hogy valami használjon hinni is kell benne ilyen az aviva torna a reiki stb.
Szerintem,ha valaminek úgy állunk neki,hogy úgysem fog használni akkor nem is fog kár belekezdeni.....
Nektek nem ez a véleményetek???
Fő a pozitív gondolkodás(mondjuk azzal nekem is problémáim vannak:-(:-()......
Mindenkinek szép napot és kellemes délutánt:-)
Szia üdv a körünkben
Soha ne add fel én már 5 éve próbálkozom és még mindíg semmi kb már én is 100-szor feladtam de megrázom magam mindíg és fojtatom tovább hiszen ha egy összejöt nem igaz hogy a 2. nem fog összejönni:-):-)
nyugi neked is sikerülni fog:-)
Ja és a méhpempőnek szerintem elég sok köze van a meddőséghez hiszen a méhpempőt csak és kizárólag a méhkirájnő eheti és ezért tud ennyi petét lerakni olvassatok utánna nagyon érdekes:-):-)