Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » AVIVA módszer fórum

AVIVA módszer (beszélgetés)

❮❮ ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... ❯❯
2009. okt. 19. 19:22

Sziasztok!

Meg szeretném osztani veletek Aviva tornával szerzett nagoyn jó tapasztalatomat. Kb egy éve hagytam abba a fogamzásgátló tablettát, azóta soha nem jött meg 50 napnál hamarabb, sőt, egyszer 90 nap után tabletákkal hozták meg. Az orvos policisztás petefészket diagnosztizált. Közben január óta próbálkoztunk a babával. A nyár közepén voltam a 4 órás tanfolyamon, utána tanulgattam itthon a gyakorlatokat, és elkezdtem heti kétszer tornázni. Igyekeztem az étkezési szokásaimon is változtatni, de nem nagyon sokat, csak több gyümölcsöt és zöldséget ettem, és kevesebb savasító ételt.

Most jön a lényeg: egyetlen (heti kétszer)végigtornázott hónap után hiába vártam a csodát, hogy a ciklusom helyreálljon. Helyette egy sokkal nagyobb csoda történt: pár hét múlva pozitív lett a tesztem, és még két hét múlva már láttam is lüktetni a 6 hetes babakezdeményt az ultrahangon. :) Biztos vagyok benne, hogy a torna segített.

Ne adjátok fel, bízzatok benne, mert működik!

Kitartás mindannyiótoknak.

2009. okt. 19. 10:02

Sziasztok!

Hajrá hnora, remélem eredményt hoz a torna!

A testkontrollhoz annyit, hogy én csinálom két éve kb. (jójó, nem tudom mindig minden szabályhoz tartani magam, de az első 8 hónapban tényleg betartottam), és nagyon jólesett az életmódváltás. A délig gyümölcsöt kifejezetten meg is tartottuk azóta is, nem is kívánunk szendvicset vagy ilyesmit. A főtt ételeknél is ha betartja az ember a 30% "tömény" 70% vizes étel arányát, akkor nem lesz szerintem baj. Estére én husit eszem sokszor salátával, vagy vajas kenyeret, hozzá sok zöldséget, és nagyon jól érzem magam tőle. :)

Szóval szerintem hajrá!

462. fd8e423e9e (válaszként erre: 461. - Hnora)
2009. okt. 16. 18:24

Nekem azért az étkezési elvekkel kapcsolatban, én a miskolci trénertől tanultam meg, itt is ugyanezeket elmondták vannak fenntartásaim.

Édesanyámnak a testkontrolltól borult meg az anyagcseréje, és hízott nagyon sokat (ő még a kilencvenes évek elején csinálta), délig ugye ette a gyümölcsöt, estére a főtt ételt, ez nem normális, persze ki lehet próbálni.

A torna valóban csökkenti az étvágyat, ezt én is alá tudom támasztani. A torna mellett persze én is életmódot váltottam, teljesen más dolgokat eszek (nem lettem vegetáriánus), de kerülöm a felesleges ételeket (zsír, fehér liszt, édesség, szénsavas üdítők, ivólék, és még sorolhatnám), és egyre kevesebb húst fogyasztok (elsavasodást csökkenti, és már látom a testem pozitív reakcióit, nem ropognak annyira a térdeim pl).

A másik dolog, hogy pl. nekem kiderült, hogy az inzulinommal sincs minden rendben, szóval kizárt, hogy délig gyümölcsöt egyek (ebben is sok a szénhidrát). Tehát az ilyen tanácsokat érdemes kicsit fenntartással fogadni, először kivizsgáltatni magunkat, étkezési tanácsadótól, belgyógyásztól, dietetikustól is tanácsot kérni,stb...

A torna gyakorlatok valóban nem nehezek, de egyszerre végigcsinálva (30 perc alatt) a 19 gyakorlat izzasztó, főleg a hozzátartozó zenére (hiszen az adja meg a gyakorlatok ritmusát, ami nagyon-nagyon pörgős!).

Nagyon jó gyakorlást kívánok, és eredményeket, remélem hamarosan egy pozitív tesztről fogsz beszámolni nekünk!:)))

461. hnora (válaszként erre: 460. - Ecus)
2009. okt. 16. 10:54

Sziasztok!

No megjártam a tornát, és határozottan kellemes élményekkel tértem haza :)

Lívia, aki csinálja az egészet, kedves idős hölgy, az elején csak a helyes testtartásról, légzésről, evésről beszélt. Mivel sajnos ezek is hozzájárulnak (szerinte) a torna sikerességéhez. (erről is írhatok majd, ha érdekel).

Utána végigvettük a gyakorlatokat, nyilván tudjátok, hogy egyik sem túl nehéz, viszont tényleg éreztem azt a jóleső melegség-érzést a hasamban utána. No meg egy kis hasfájást, ami nálam a hormonok munkáját jelenti... Kíváncsi vagyok, hogy hosszú távon milyen hatása lesz a tornának rám...

Amit már rögtön érzek: szokásommal ellentétben ma reggel nem voltam annyira nagyon éhes. Így, Lívia tanácsára a testkontrollt követve, csak gyümölcsöt eszem ebédig:)

Ami nagyon fontos, és szerintem hasznos mindenkinek, aki könyvből tanul: a gyakorlatok nem szabadon választhatók (az a,b,c-pont), hanem egymás után kell megcsinálni őket. Közben lehetőleg ne álljunk meg, egyfolytában csináljuk. Nyilván az elején nem lehet mindent megjegyezni, erre mondta a nő, hogy tanuljuk meg először az első kettőt, majd 1 nap kihagyás, vegyük hozzá a harmadikat és a negyediket, majd megint 1 nap kihagyás, és így tovább. Két hét, és elvileg az összes gyakorlatot megtanultuk:)

Egyelőre ennyi, ha van kérdés, szívesen válaszolok!

460. ecus (válaszként erre: 459. - Hnora)
2009. okt. 15. 17:50
igen mindenképp érdekel minket:-):-)
459. hnora (válaszként erre: 458. - Leonee)
2009. okt. 14. 11:31
Nekem már ez is elég lenne, elvileg csak ez áll a baba útjában... Mindenesetre kipróbálom, és beszámolok, ha érdekel valakit :)
458. leonee (válaszként erre: 456. - Hnora)
2009. okt. 13. 21:11

Szia!

Szerintem a torna hatásos, és segíthet. Mondjuk én nem lettem babás tőle, de a mensimet szabályozta, amikor tornáztam rendszeresen.

457. fd8e423e9e (válaszként erre: 456. - Hnora)
2009. okt. 13. 20:12

Szerintem igen, mert vannak olyan gyakorlatok amelyek a petefészket stimulálják, az egész altestben vérbőséget okoznak.

Ártani nem fog ártani. A mozgás állítólag egyébként is jó, mert a peteérést elősegíti.

Én heti kétszer csinálom (nekem nem feltétlenül ez segített, de biztos ez is hozzájárult), jah és egyél minél több E vitamint tartalmazó dolgokat pl. búzacsírát, szabályozza a hormonrendszert.

456. hnora
2009. okt. 13. 16:54

Sziasztok!

Nemsokára készülök elmenni egy Aviva-tanfolyamra, eddig endokrinológus próbálkozott velem. Nem sikerült kiderítenie, hogy mi miatt, de nincs peteérésem(35-40 naponként jön meg és 1-2 napig tart), és emiatt teherbe se tudok esni. Elvileg most várunk egy újabb hormonvizsgálat eredményére, kizárta a pajzsmirigy-problémát, nagyrészt a PCOS-t és még isten tudja mit. Szerencsére hormonokat nem kellett sokat szednem (eddig), ezt szeretném elkerülni a jövőben is.

Hatásos ez a torna? Nektek, akik csináljátok, mik a tapasztalataitok? Beállítja a ciklust? Tényleg javítja a teherbeesés esélyeit?

Előre is köszi a válaszokat: Nóra

455. polex
2009. okt. 11. 16:04

Sziasztok!

Nálam ez lesz a 3. hónap, hogy próbálkozunk a babával. Nem is gondoltam volna. A héten megvettem a könyvet is, és tegnap megcsináltam a tornát először. Hát így picit nehézkes volt, olvasva több mint 2 órát tartott. Közben viszont nagyon jó zenéket találtam hozzá. Ha egyedül nem hoz eredményt, lehet hogy elmegyek tanfolyamra is. Van itt valaki, aki a könyvből tanulta sikerrel?

454. Judit.24 (válaszként erre: 449. - Leonee)
2009. okt. 9. 15:29

szia

hát mi már több mint egy éve próbálkozunk,de semmi:(((

453. fd8e423e9e (válaszként erre: 446. - Cde569c9a1)
2009. okt. 8. 22:13
Szerintem minden huppanásos rövidíti, azok a meghozóak is (de olvasd el, mert ide már leírtam, hogy melyik gyakorlat mire jó, ami nincs benne a könyvben), hiszen ezekkel intenzív ingerlést kap a méh, gondolom ezáltal gyorsabb lesz a méhnyálkahártya leválása. Bár konkrétan én ebben nem hiszek, hogy lerövidítheti. Én mostanában rengeteget edzek, mozgok, és ugyanúgy ötnapos a ciklusom.
452. leonee (válaszként erre: 451. - Cde569c9a1)
2009. okt. 8. 21:49
Nekem is szokott lenni tőle. A majomjárás gyakorlattól a hátamban szokott lenni, de nem olyan vészes. Ha jól tudom a láblendítéses gyakorlatok segítenek a görcsoldásban, és lehet, hogy az rövidíti is a mensit.
2009. okt. 8. 21:16
Ja, és mindenem fáj az izomláztól---bár lehet ez nem is normális?
450. cde569c9a1 (válaszként erre: 448. - Leonee)
2009. okt. 8. 21:15
Köszi...akkor csinálom a gyakorlatokat...Bár elég zavaró a könyvben hogy nagyon pontatlanul vannak leírva a gyakorlkatok és hát a fotók sem valami fényesek. Ha nekem később hatott (a 9-12 óra helyett közel 2 nap)az lehet az oka h nem megfelelően csináltam. Gondolom
449. leonee (válaszként erre: 447. - Judit.24)
2009. okt. 8. 21:05
Szia Judit! Ti mióta szeretnétek babát?
448. leonee (válaszként erre: 446. - Cde569c9a1)
2009. okt. 8. 21:03
Szia! A torna rövidítheti a mensit. Vagyis érdemes mensi alatta is tornázni, de óvatosan. Sajnos azt én sem tudom, hogy melyik gyakorlat rövidíti, de nekem volt, hogy 4 napos lett 5 helyett a tornától.
2009. okt. 8. 17:10

sziasztok

mi újság?

2009. okt. 8. 16:22

Jelentem:

megvettem a könyvet, végigcsináltam nem túl tökéletesena gyakorlatokat, tegnap szintén, és ma végre megjött. Ebben az a jó, hogy tutti nem vagyok terhes, a rossz meg hogy kizárt, hogy szombatra elmúljon...

Nincs valakinek ötlete hogy lehet 2 nap alatt lezavarni?

2009. okt. 5. 19:26
Hűha... hát bevetem amit lehet:-)
2009. okt. 5. 17:23
Ha ismered az avivát, abban van az ún. pánik gyakorlat, ha jól emlékszem. Az meghozza a mensit, de 10-15 percig kell csinálni, hát ember legyen a talpán... A lényege a belső szorítás és elengedés ismétlése...
2009. okt. 5. 11:36
Szisztok! Nme tudtok pár hatásos tornagyakorlatot ajánlani ami meghozza a menszeszt pár nappal hamara bb??
442. leonee (válaszként erre: 440. - Ecus)
2009. szept. 26. 22:11
Én eddig mindegyik szernél (táplálékkiegészítő, homeopátia) úgy áltam hozzá, hogy biztos segíteni fog. De eddig hosszútávon semmi sem segített, egyedül a tornára tudom azt mondani, hogy hatása volt, mert szabályozta a ciklusomat.
441. fd8e423e9e (válaszként erre: 440. - Ecus)
2009. szept. 26. 19:37
Sajnos nekem sem jön mindig össze, bár hónapokkal ezelőtt még komoly depiben voltam, kezdem magam összeszedni, de ehhez teljes életmódot kellett változtatnom.
440. ecus (válaszként erre: 439. - Fd8e423e9e)
2009. szept. 26. 13:37

igen szerintem sem árt főleg ebben az influenza szezonba,de ahoz,hogy valami használjon hinni is kell benne ilyen az aviva torna a reiki stb.

Szerintem,ha valaminek úgy állunk neki,hogy úgysem fog használni akkor nem is fog kár belekezdeni.....

Nektek nem ez a véleményetek???

Fő a pozitív gondolkodás(mondjuk azzal nekem is problémáim vannak:-(:-()......

Mindenkinek szép napot és kellemes délutánt:-)

439. fd8e423e9e (válaszként erre: 438. - Ecus)
2009. szept. 25. 20:06
Igen, olvastam erről, ezzel próbáltak meggyőzni, hogy szedjem, szedtem is (mondjuk koleszterin csökkentés miatt), aztán mondta a dokinőm, hogy lehet szedni, de attól nem leszünk termékenyebbek... nem tudom kinek van igaza. Ártani nem árt.
438. ecus (válaszként erre: 437. - Judit.24)
2009. szept. 25. 14:37

Szia üdv a körünkben

Soha ne add fel én már 5 éve próbálkozom és még mindíg semmi kb már én is 100-szor feladtam de megrázom magam mindíg és fojtatom tovább hiszen ha egy összejöt nem igaz hogy a 2. nem fog összejönni:-):-)

nyugi neked is sikerülni fog:-)

Ja és a méhpempőnek szerintem elég sok köze van a meddőséghez hiszen a méhpempőt csak és kizárólag a méhkirájnő eheti és ezért tud ennyi petét lerakni olvassatok utánna nagyon érdekes:-):-)

437. Judit.24 (válaszként erre: 436. - Fd8e423e9e)
2009. szept. 24. 19:24
de én már nagyon elkeseredtem,és feladtam,sajnos orvost se találok,aki lett volna,annak valószínű nem voltam szinpatikus,hát ez van
436. fd8e423e9e (válaszként erre: 434. - Judit.24)
2009. szept. 24. 18:53
De hiszen annyira fiatal vagy! Ne mondj ilyeneket. Bőven van időd, ha nem természetes módon, akkor besegítéssel, de biztos lesz kisbabátok! Ha már 35-40 lennél, akkor esetleg már kezdhetnél keseredni, de még akkor sem lenne minden veszve!
435. leonee (válaszként erre: 434. - Judit.24)
2009. szept. 24. 13:14
Ne add fel! Sajnos nem mindenkinek jön a baba, akkor amikor szeretné, de az nem jelenti azt, hogy nem is lesz babája.
❮❮ ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook