AVIVA módszer (beszélgetés)
Melyek azok pontosan?
Köszönöm a segítséged!
A torna előtt lehet zuhanyozni? Azt olvastam,hogy utána semmiképp sem,de hogy előtte lehet-e!?
Nemsokára neki is látok,csak mivel könyvből csinálom,így biztos lassan fog menni,mindig meg kell majd állnom,míg értelmezem a gyakorlatokat.Remélem azért így is lesz hatása!?
Már 39 napja nincs menzeszem...:(
Szia! Vagy összeállítod magad, vagy Líviától lehet megvenni a tornán. ( 500 ft körül van).
anélkül is lehet tornázni, de a zene azért jó, mert annyi ideig tartanak a számok, amig az adott gyakorlat, és igy nem kell az időt mérni minden gyakorlatnál. Jó tornázást!
Sziasztok lányok!
Hát sikerült titeket nagyjából végigolvasnom.
Egyik kedves fórumtársunk ajánlott titeket, na meg az AVIVA tornát, így felbuzdulva ma meg is vettem az I.kötetet. Igyekszem minél előbb áttanulmányozni, s utána bele is vetem magam a tornába.
Sajnos a ciklusom teljesen felborult,egyáltalán nem rendszer benne.:( Nagyon szeretném,ha a babánk mielőbb beköltözne a pocakomba,de így sajnos nem fog egyhamar. Remélem a torna meghozza hatását!
Szeretném kérdezni tőletek,hogy a zenét honnan ill. hogy lehet beszerezni a tornához?
Szia! Hát ilyet még én sem hallottam, hogy 7 napig tart a peteérés. azt szokták mondani, hogy kb. 1 hét az esélyes, amiben benne van a peteérés is, mert pontosan nem lehet tudni, hogy mikor érik meg a pete, kivéve ha folyamatos UH van. A hasszúrka most nekem is megmaradt sajnos, elvileg nem gyulladás, mert a doki nem érezte, hogy az lenne, amikor nyomogatt a hasam, de olyankor nem is fáj. Reggelente érzem, meg amikor nyomom erősen kifelés a hasfalam, de akkor sem mindig. A neten utánaolvasgattam, lehet akár valami cisztaféleség is a tüszőből visszamaradva, vagy enyhébb petefészekgyulladás, de az csak jobban fáj. Remmélem elmúlik mindkettőnknek. :)
Az ovutesztek elég jók amúgy.
Szia Leonee!
Most én is éreztem tegnap este hogy hasogat a hasam, meg olyan fura érzés volt, mintha nagyon kellene pisilni. ? Nem tudom, és az együttlét is fájt, minden pozicióban, valahogy az egész hasamban...
Kipróbáltam az ovulációs tesztet, szombaton jelzett pé-t. Hát nem tudom mennyire megbízható. Mérem a hőmet is, az is felugrott szombatra.
Még csak egyszer csináltam az Aviva 2. kötetből az ovus gyakorlatokat, az nagyon izzasztó, és ráadásul így kb. 1 órát kell tornázni, mert előtte még az egyszerűt is meg kell csinálni. Azt olvastam hogy azt fél év sikertelen próbálkozás után érdemes csinálni. A következő ciklusban újra elkezdhetek tornázni, azt is el fogom kezdeni.
Mi tavaly tavasztól próbálkozunk babával, és nyáron derült ki a magas prolaktinom.
Most hallottam a kolléganőimtől, hogy van, akinek a peteérése a menzesz után 7 napon át van, aztán nincs? Ezt nem értem, úgy tudtam hogy a menzesz első napjától 14 nappal visszaszámolva van/volt a peteérés.
Szia! Hát igen, jó, hogy megérzem, de néha nagyon hasogat a hasam alja, és az nem kellemes. Most is annyira fájt, és már több napja, hogy muszáj volt elmennem a dokimhoz. Tegnap kaptam egy tüszőrepesztőt is, hogy megrepedjen a tüsző, de nem tudom mi lesz belőle.
Az előző ciklusomban csak homeopátiás szereket szedtem, és rendben volt minden. a mostanival van tudom mi a helyzet, mert a szervezetem már olyan, mintha túl lennék a peteérésen, miközben az injekció hatására ma kellene még csak megrepedni a tüszőnek.
Nézegettem az Aviva 2. kötetet, és abban vannak ovulációs serkentő gyakorlatot, illetve olyanok, amiket középidő után érdemes csinálni, ha babát szeretnénk. Egész jók.
Ti mennyi ideje próbálkoztok egyébként?
Szia!
Én is szoktam olyan szurkálást érezni,de szerintem nem akkor volt nálam a peteérést. De ez tökjó hogy megérzed a peteérésedet, legalább tudod hogy mikor lehet élesben csinálni :)
Remélem tényleg elmúlik a menzesszel, vagy az Evitaminnal. Eddig kétnaponta ettem 100 mg E-vitamint, most naponta kell.
Ezen kívül még 1x0,5 Jodid-ot szedek, 3x1 Folsavat (a ciklus 5-15. napjáig) és 3x1 Rutascorbint (a ciklus 15. napjától az 5. napig). Ezeket mind a nődokim állította így össze.
A homeo-s bogyóktól rendbejött a ciklusod? Nekem ezelőtt 36 napos lett, de azt nem veszem figyelembe, mert Proverát szedtem hogy megjöjjön.
Szia Kizsu!
Ma voltam megint a dokimnál, nem terveztem, de már 6 napja szúrkált a petefészkem környéke, és fura volt, mert max. 2 napig szoktam érezni a peteérést. Azt hittem már cisztám van, de szerencsére tüszőm van. Csak annyira fájt, hogy megijedtem. Persze most meg már alig érzem. :)
Sajnos a closti okozhat cisztát, de az elmúlik általában a menstruációval. Mennyi E vitamint szedsz? Azt a dokid javasolta?
Én most csak homeopátiás bogyókat szedek a peteérésre, meg amúgy is, és még vitaminokat. Szerintem segíti a ciklusomat a homeopátia. Nincs mellékhatása sem.
Hétvégén már majdnem Aviváztam, de annyi dolgom volt. Pedig muszáj lesz, csak el kell terveznem.
Neked is szép napot! :)
Szia Leonee!
Gondoltam megírom, hogy voltam megint UH-on, peteérés-nézőben. Sajnos lett egy cisztám a Clostitól, nem nagy, de nem is igazán foglalkozott vele a doki, csak az E-vitamin adagomat kellett emelnem, talán attól elmúlik, nem tudom.
A pozitívum, hogy legalább többet nem kell Closti-t szednem, már úgyse szerettem volna, fájt a hasam tőle, és maradjon inkább a természetes út, hiszen még alig próbálkoztunk. Ja, és persze Avivázni szeretnék, már nagyon hiányzik, amint megjön elkezdem.
Nálad mi újság? Most szedsz valamit?
Én elkezdtem a búzafű kapszulát, emésztésre, a Bromo még mindig megfog. :(
További szép napot neked!
Igen, azért kaptam az injekciót, hogy utána terminált együttlét legyen.
Mi csak azért mondtuk el az ismerősöknek, hogy babát szeretnénk, mert már annyian kérdezték. A rokonok meg azt hitték, hogy nem is akarunk gyereket. De annyira utálom, mikor találkozok valakivel, akivel amúgy sem sokat beszélünk, és elújságolja, hogy vannak a gyerekei, meg éppen mi történt velük, és utána megkérdezi, hogy nekünk mikor lesz. Mintha azt amúgy is lehetne előre tudni.
Az "ésnektekmikor"-szindrómába sajnos én is beleestem, szinte nincs olyan ember, aki ne kérdezte volna meg legalább azt, hogy "hogy haladunk"... mintha nem mondanám el, ha sikerülne!
Mivel most felszedtem pár kilót, ezért az Avivát én vacsi "helyett" szoktam csinálni, utána valahogy nem vagyok már olyan éhes...
Szia leonee!
Ismerem az érzést, az a legrosszabb amikor kérdezgetik hogy "és nektek babaprojekt"? Mi ezért is beszéltük meg férjemmel hogy senkit nem avatunk be, hogy szeretnénk babát, mert nem akarom az állandó "Na, mikor lesz?" kérdéseket. Amúgy is ideges tőle az ember, nem kell hogy más is felhívja rá a figyelmét.
Én az avivát úgy szoktam csinálni, hogy amint hazaértem bekaptam néhány falatot ha nagyon éhes voltam, aztán fürdés, torna, fél óra melegedés teázással, vacsi. Ez így nagyon bevált. :)
A tüszőrepesztő injekciót azért kaptad annak idején, hogy utána lehessen próbálkozni? Vagyis a repesztés után a petét meg lehessen termékenyíteni?
Vagy azért hogy megjöjjön?
Nálam semmi újság, viszont a összes ismerősöm babát vár, vaggy szült, vagy szülni fog, ami egy részről nagy öröm, de nekem mindig ott van a kérdés, hogy nekem mikor lesz már babám.
Most nem Avivázok, amikor el kezdtem a gyógyszereket (bromo, closti), akkor abbahagytam, most meg őszintén szólva lusta vagyok újra tornázni. Igazából az a bajom, hogy este tudnék tornázni, de amikor hazaérünk, örülök, ha végre vacsizunk a férjemmel, és tele hassal meg nem lehet tornázni, illetve fürdeni sem lehet utána.
Szia leonee!
Nem hiszem hogy baba lenne, és már elkezdtem barnázni 3 napja. Amúgy ilyen fájdalmaim az ezelőtti ciklusban is voltak, azt tudom elképzelni hogy a closti miatt a nagyobb peték miatt lehet ez a nagyobb érzékenység. ?
Igen, a Bromot a magas prolaktinomra szedem, az első vérvételnél 600 körül volt (max. 620), aztán utána 630, végül 230 volt, erre írta a Bromot a doki, azt mondta úgy látszik ingadozik a prol.szintem, de szerintem lement az Avivától, mert azelőtt tornáztam :)
Kiváncsi leszek mikor lesz már újra vérvétel, remélem lement a prolaktin, és abbahagyhatom ezt a vackot.
Nálad mi újság baba-ügyben? Avivázol?
Szia Kizsu! Neked is Buék! :)
Nem lehet, hogy baba van a dologban, és azért nem jön meg?
Nekem a bromótól nem fájt semmim, a clostitól eleinte kicsit a hasam alja, de nem volt jelentős. Viszont másnál olvastam, hogy a petefészek környékén a ciklusban többször is fájt a hasa.
Úgy látom a dokid nem valami megértő a mellékhatásokkal kapcsolatban, de ha már csökkentettétek az adagot, az is valami.
A bromót a prolaktinod miatt szeded?
Szia leonee! BUÉK!
A múltkori UH-on is minden rendben volt, még akkor is látott petéket a doki. Aztán felírt Proverát hogy meghozza a menzeszemet, már beszedtem 10 napig, de egyelőre még nem jött meg, most vagyok a 33. napon.
Viszont az érdekes hogy kb. az UH utáni héttől kezdve nagyon érzékeny volt a hasam, petefészkem, ahogy csak leültem, mindenem fájt belül, nem tudom elmondani pontosan hol és mi fájt, de nagyon kellemetlen volt, most kicsit enyhültek a tünetek. Gondolom a Bromo vagy a Closti miatt. Neked így nem fájt a pocid?
A Bromo-val kapcsolatban annyit elértem, hogy csak a fél adagot kell beszednem, annyit sopánkodtam a dokinak, hogy megkönyörült rajtam, a napi egy helyett felet engedélyezett. Más gyógyszert nem is említett, lehet hogy ez jött be neki. Ja, mintha ő szedné...
Szerencsére a minden napos fejfájásom elmúlt, de persze a szorulás megmaradt :(
Amint megjön elkezdem az Avivát csinálni, úgy gondolom hogy az előző ciklusban szedett Closti nem fogja befolyásolni. Már hiányzott is a torna.
SZIASZTOK
mindenkinek kegyelem teljes békés boldog karácsonyt kívánok!!!!!!!!!
sziasztok
létezik aviva dvd?
Szia!
Szerintem mindenkinél egyéni, hogy kell e neki a tanfolyam, vagy sem. Én elmentem, nekem jó volt, de lehet ment volna nélküle is.
Ha jógáztál, intim jógáztál korábban, szerintem könyvből is meg lehet tanulni, mert hasonló területeket mozgat meg. A tanfolyam tulajdonképp annyiból áll, hogy minden egyes gyakorlatot egyenként átvesztek: mit, hogyan, milyen tartásban, milyen mozdulatokkal, intenzitással kell csinálni, hogy hatásos legyen. Ez nagyrészt a könyvben is le van írva, de én jobban bíztam a "személyes" tanulásban.
A zenéket viszont érdemes hozzá megszerezni, mert azokkal sokkal könnyebben ki lehet "sakkozni" az egyes gyakorlatok időtartamát, gyorsaságát, stb. Olyan számok vannak rajta, amiket te is letölthetsz bárhonnan a netről, de pl soknak csak az első 1 perce van fenn, vagy máshonnan egy részlet. Nekem egyszerűbbnek tűnt 500 Ft-ért megvenni, mint nekiállni vágogatni itthon a zenéket:)
Hááát!
Nagy bátorságra vall a próbálkozásod mindenesetre!
Én 36 évesen egy gyerekkel 5 év próbálkozás után ugy gondolom ,ha nem akar ,akkor nem lesz másik.
Orvosi beavatkozásra meg nem is gondolok,se gyógyszeresre!
Az Avivát meg lehet tanulni tanfolyam nélkül is ,persze ha van idöd akkor könnyebb a tanfolyam ,ha van a közeledbe.Én könyvböl tanulom.Még mindig!
Nem tudom a Többieknek mi a hozzászólásuk ,én is kiváncsian várom!
Sziasztok!
Én teljesen új vagyok itt a fórumon. Ma fedeztem fel, és olvastam kicsit vissza a Ti beszélgetéseiteket. Örülök, hogy ide találtam, mert látom itt olyan fórumozók vannak, akik értik is jól egymást! Segítségeteket, és jótanácsaitokat szeretném kérni!41éves vagyok, 2 gyerekes anyuka. A nagyfiam 19, a kicsi 2 éves lesz hamarosan.Nagyon szeretnénk még egy babát, (ha lehet, akkor mihamarabb, hisz a biológiai órám, erősen elszalad már)1éve próbálkozunk,pontosan figyelve a menses és a félidós időpontokat! Sajnos nincs eredmény.A nőgyógy orvosom felírta nekem a Clostyt, amit 3 ciklusom át kellett szednem, (bizony erős fájdalmaim voltak félidőben, de sajnos az eredmény nem pozitív. Nem sikerült a baba!:(
Most, hogy letelt a 3 havi Closty adagom, nem tudom, hogy mit tegyek....? Gondoltam rá, hogy mondom az orvosomnak, hogy a petvezeték átfújást végezze el,....vagy inkább menjek el Aviva tornára? Vagy mindkettőt? és milyen sorrendben...vagy esetleg tud még valaki valami jó ötletet? A ciklusaim amúgy teljesen rendszeresek, 27-28 napra, jön, és 5 napig tart.
Szeretnélek kérni benneteket, hogy segítsetek...ha valakinek van ötlete, hogy mit tehetnék még egy kis Trónörökösért, akkor szivesen várom a javaslatokat! Szeretném még megkérdezni, hogy hogy látjátok, feltétlenül el kell menni aviva oktatásra, vagy elégséges megszerezni valakitől a hozzá tartozó tudás bázist, és az onnan is elsajátítható? Esetleg valaki meg tudja mondani, hogy honnan tölthető le?
Azt hiszem így is bő szavú voltam! Köszönöm a segítséget előre is!
Szia!
A clostit azért kellett szednem, mert már igazából a dokim nem tudott kitalálni mást. Az inszeminációt javasolta, de én még nem akarom egyenlőre, és igy egy köztes megoldás volt, hogy szedjek clostit, meg kaptam tüszőrepesztő injekciót, és maradt a természetes próbálkozás.
A clostinak a lényege, hogy stimulálja a peteérést. Szedése alatt nézik az peteérést is, meg azt, hogy nem okoz-e cisztát. Nekem mindkét ciklusban nézték a peteérést.
Nálam amúgy az Aviva ciklus szempontjából sikeres volt, mert volt 3 normális ciklusom is, de utána valamiért nagyon hosszú lett, pedig tornáztam.
Meg mindig érzem a hatását a tornának, tényleg csak ajánlani tudom.
Szia Leonee!
Nagyon várom hogy abbahagyhassam ezt a bromo-t, nem tudom meddig tervezi a dokim velem szedetni. Kíváncsi leszek hány napos lesz a mostani ciklusom, megsegítve a Bromo-val. A következő ciklusban folytatni fogom az Avivát, és closti-t nem akarok szedni.
Neked miért kellett két ciklusban clostit szedned? Mindkét ciklusban néztek nálad UH-on PÉ-t?
Írok egy privit is neked.
További szép napot!