AVIVA módszer (beszélgetés)
Szia!
Nincs pco-m, csak azt hittem, mert én is olvasgattam a neten, és minden tünetet elkezdtem felismerni magamon, stb.. Nem szabad, majd az orvos megmondja. Nekem végül nem volt az szerencsére, bár nagyon jól kezelik már manapság egy gyógyszerrel ezt is. Aviváztam tavasszal, hosszúak voltak a ciklusaim, próbálkoztam rövidíteni, nem nagyon használt sajnos. Meg nem sokra rá orvoshoz fordultam, és a felírt gyógyszerek mellett nem lehet avivázni. Bromot és clostit is szedtem, a 3. hónapban, azaz november végén pozitív lett a tesztem! ;)
Szia Füles!
Köszi a hsz-odat. Olvasgattam én is az IR-ről, de nem értek hozzá.
Neked pco-d van? Te is Avivázol? Bromot vagy Closti-t is szedsz?
Szia Kizsu!
Figyu, ha clostit szedsz, és mész uh-ra, akkor látják már, hogy van-e pco-ra esély, mert a név a policisztás ovárium rövidítése, azaz sok cisztás petefészek. Ha mész uh-ra, azt egyből látják, ha olyan. Persze nem feltétlen tünete, hogy ez meglegyen, ha jól olvastam, de nagy arányban ez mutatja, hogy szükség van az IR-re is.
A hüvelyi uh tényleg nem fáj, kicsit kellemetlen. Nekem pl. nehezen találták meg mindig a bal petefészkem, az kicsit fájdalmas, ahogy nyomkodták, hogy meglegyen, de ez nem általános eset. Lélegezz nagyokat, egy perc alatt megvan az egész! Sok szerencsét!
Én úgy tudom nem hozza meg, csak ha bizonyos gyakorlatokat sokáig (10-15 perc) csinálsz (és ugye egy gyakorlat átlagosan 1 percig tart).
Neked túl rövid volt a ciklusod, hogy félsz, hogy megjön? Vagy a vetéléstől tartasz? Ha babát szeretnél, akkor nem kell a huppanósakat megcsinálni, egyébként úgy tudom a terhesség alatt is lehet tornázni.
Nekem nem a fáradtsággal van bajom, sőt, úgy vettem észre, hogy a torna kifejezetten felfrissít :) Inkább azzal, hogy későn érek haza, és csak lefekvés előtt tudnám csinálni, akkor meg nem nagyon fogok elaludni (és reggel ugyebár kelni kell, meg a kialvatlanság nem a legjobb barátom).
Egyébként érdekes ez a torna. Gyors ritmusú, de mégsem fáradsz ki, és én mindig kipirulok és megizzadok a végére, pedig egyáltalán nem vagyok izzadós típus (pl. 1 óra intenzív aerobik nem izzaszt meg, csak elfáraszt). És akármilyen punnyadt vagyok, teljesen felpörget. Nektek mi a tapasztalatotok?
Szia leonee! Köszi a válaszodat!
Az inzulinrezisztenciával kapcsolatban egy másik fórumon írta valaki hogy 63 kg volt, és csak a hasán volt felesleg, nekem szintén ott van felesleg (60 kg vagyok és 170 cm), állítólag oda raktároz a szervezet. Igaz én nem nagyon mozgok, csak avivázok, de mindig is a hasamon volt a felesleg, és a combomon belül.
Legszívesebben megcsináltatnám ezt a IR-vizsgálatot, de ha a nődokim nem mondja akkor lehet hogy nincs is rá szükség.
Úgy, hogy miután megjön a peteérésig csinálom minden harmadik napon. Én még mást is mozgok mondjuk mellette - akármilyen fáradt vagyok, muszáj, mert nekem az életmódváltással és -25 kilóval állt be a ciklusom.
Petéérés után nem mertem eddig avivázni, bár lehetne, szerintem a következő ciklusban fogom is hetente egyszer, csak a huppanásokat kihagyom. Azért nem mertem eddig, hogy nehogy meghozza a mensimet.
Szia! Hüvelyi UH-val nézik. Nem fáj, csak furcsa. :) Először a 12. napon mentem, és ahogy utána összejött, általában a 16. napon, mert mindig hétvégére esett a 14. nap.
Inzulinrezisztancia vizsgálaton nem voltam, de ha jól tudom annak a betegségnek azért van valami tünete is. Például hízás lehet az egyik, és, hogy nem tud lefogyni a beteg. Azt hiszem endokrinológus csinál olyan vizsgálatot.
szia leonee!
A peteérés monitoroizálással kapcsolatban érdeklődnék, hogy az milyen volt? A ciklus hányadik napján csinálják? Hüvelyi UH-al vagy a hasfalon keresztül nézik? És fáj?
Valószinüleg jövő héten fogok menni, mert megjött és el kell kezdenem szedni a Clostil-t.
Te inzulinrezisztencia vizsgálaton voltál már? Olyat hallottam hogy az miatt se nagyon jön a baba. Én még nem voltam, de most nagyon gondolkozok rajta, csak nem tudom hogy háziorvostól lehet-e kérni ilyen vizsgálatot.
Én még nem hallottam ezt, köszi hogy írtál róla, tényleg tök érdekes ez, kiváncsi lennék ha kiderülne hogy valójában amikor görcsöl, miért görcsöl.
Te is avivázol? És szedsz Bromo-t?
Én olvastam róla, hogy a petefészek fájdalom nem mindig van összefüggésben azzal, hogy melyik petefészekben érik a pete! Én is mindig a bal oldalon érzem (néha-néha mindkettőnél), ettől függetlenül érhet mindkét petefészekben felváltva, de akár csak az egyikben is - és nem ott ahol érezzük a fájdalmat.
A kutatások sem tudták megmagyarázni ennek az okát - legalábbis ezt olvastam egy cikkben.
Érdekes, nem?
Szia! Nem a doki mondta, ez csak az én okfejtésem, mert mindkét hónapban csak a bal oldalon láttak érésben lévő tüszőt. És elvileg ennek havonta kellene változnia.
Viszont a bal oldalam csak nagyon ritkán szokott fájni, inkább a jobb. De az sem jelenti feltétlenül, hogy ott érik a tüsző.
Szia leonee!
Closti-t majd nekem is kell szednem legközelebb (ha megjön) a peteérésre.
De tök érdekes hogy mondod ezt a bal petefészket, mert nekem mindig csak a bal petefészkem görcsöl, lehet hogy ez azt jelenti hogy nekem is csak az termel rendesen? Te is a bal oldalt szoktad érezni?
Ezt a dokid mondta, hogy a jobb nem termel rendesen és ezért vannak hosszabb ciklusaid?
Most a 2.clostis ciklusban vagyok, és ez gyogyi segített egyedül, ettől most 29-30 napos lett. Egyébéként nekem elég változó 28-44 között szokott lenni a ciklusom hossza. Az viszont érdekes volt, hogy most mindkét ciklus monitorozáson a bal petefészkemben volt csak érett tüsző. Lehet, hogy nekem a jobb nem is termel rendesen, és ezért vannak hosszabb ciklusaim.
Meg szedek homeopátiás szereket, szerintem azok is segitenek.
És a ciklusod azóta rendeződött valamitől?
Nekem nagyon hosszú ciklusaim voltak a gyógyszerek nélkül, most is már a 46. napon vagyok.
A kérdésem az lenne, hogy van-e közületek olyan akinek nem jött meg a magas prolaktin szint miatt? Mert már a 46. napon tartok a ciklusnak és sehol semmi. A Bromo-t egy hete szedem, vajon mikor fog segíteni?
Akivel hasonló történt, kérem, írjon hogy mikor jött meg a Bromo szedésével?
Az enyém Naturganik gyártmányú, rózsaszín doboza van. A tiéd milyen? és inkább por alapú vagy olyan mint a búzakorpa, vagy zabkorpa?
Az enyém olyan mint a búzakorpa állaga.