AVIVA módszer (beszélgetés)
Szia!
Peteérés után a meghozó gyakorlatokat nem huppanással kell csinálni, hanem hátracsúszással. Vagy ki is lehet hagyni. A torna segíti a beágyazódást is. Beágyazódás lehetséges idején kerülni kell a futást, ugráló sportokat.
Sziasztok!
Nekem is lenne pár kérdésem. Olvastam, hogy ez a módszer nagyon hatásos a havi ciklus rendezésére is. Igazából ezért vettem meg a könyvet.
Van úgy, hogy 10-15 napig is megvan. (Orvos nem talált semmit.) Már 3 hete csinálom a 18 gyakorlatot.
A kérdésem az lenne, hogy melyik gyakorlatot, milyen rendszerességgel kell csinálni ahhoz, hogy menstruációs napok száma lecsökkenjen 4-5 napra?
Vagy ebben az esetben is a 18 gyakorlatot kell csinálni, heti kétszer? (Csak kitartónak kellene lennem?)
Köszönöm!
Sziasztok, új vagyok itt nálatok. Az aviváról szeretnék kérdezni egy pár dolgot. (Lusta vagyok mindent végigolvasni)Nemrégen ismerkedtem meg ezzel a tornával, kétszer már végig is csináltam. Sokat kutakodtam a neten a negatív tapasztalatok után, a teherbeeséssel kapcsolatban. Ti hallottatok róla valamit? Ha teherbe esik valaki - de még nem tud róla - és csinálja rendszeresen a heti két tornát, az nem árthat. Nem tudtok olyan helyet, ahol együtt tornáznak?
Előre is köszi nektem
Én olvastam a naplódat,tegnap éppen ,azért sajnálatos,hogy nem maradt meg a picurka!
De még van időtök!
Azt is megnéztem ,hogy hány kilóról indultál el fogyni,én is kb akkörülire saccoltam kiloim számát,de az este ugy fél lábbal megmértem ,nem mertem ráállni teljesen és a 100- nál gyorsan leugrottam róla!:(
Ugyhogy egy harmincast kell leadnom!
10 évvel ezelött ez sokkal könnyebb vot mint most,de csak megbirkózom vele!
Valoszinüleg tényleg az én rendszerem is emiatt borult fel,mert azóta van ez az összevisszaság,amiota éreztem a sulygarapodást.
Sajnos még van olyan "hobbim" amiröl le kell mondanom,a súlycsökkentés érdekében!
Judit, még azt válaszold meg,hogy a jógán,meg az
aviván kivül mit tornázol még?Lehet,hogy valahol irtad már,mindent még nem érkeztem elolvasni!
szerintem érdemes kipróbálni, a torna fokozza az altesti vérbőséget, valószínű elősegíti a megtermékenyülést, és jó is volt utána!:)nah, meg kell hagyni:)
Jógázni én is a feszültségoldás, és az állandó számítógép előtt ülés miatt csinálom, meg a kezeim miatt, amióta jógázom, úgy néz ki sikerül egy kézműtétet is elkerülni, tehát ennyit a mozgás áldásos hatásairól... lassan mogzásnagykövetté válok, mert úton útfélen mindenkit ezzel traktálok:) pedig tényleg csak ennek köszönhetem a vérzésem elmúlását, a ciklusaim visszaállását, szerintem a kisbabánkat, és hogy a kezeimet sem kell remélem műteni
szóval hajrá! mozogni, avivázni, és egészségesebben táplálkozni!:)
Jó, hogy mondod ezt az együttlétet, mi utána nem nagyon voltunk együtt... De akkor megfogadom a tanácsod :)
Most ugyan nem figyelem a peteérés idejét, de nagyjából a ciklus közepén majd igyekszem én is sűríteni ahogy csak lehet.
A fogyásban meg tökéletesen igazad van: szent meggyőződésem, hogy a karácsonyi menük miatti pluszkilók zavarták meg a ciklusom...
Én is jógázom, heti egyszer járok órára, reggelenként szoktam egyensúly, stresszoldó és intimjóga gyakorlatokat vegyesen 10 percben végezni:)
Heti kétszer, és peteérés környékén kétnaponta - ha tudom, utána már nem olyan intenzitással, a huppanós gyakorlatokat kihagyom, csak leteszem a sarkam a földre helyette.
Jah és amikor sikerült a baba, akkor minden egyes szerelmeskedés előtt végigcsináltam, és utána voltunk együtt - nem tudom, hogy van-e köze a kettőnek egymáshoz, de azért ezt fogjuk követni ebben a hónapban is!
A beszorításra én is figyelek, és érzem is hatását, de valahogy nekem inkább a petefészek és vezeték stimuláló gyakorlatok az intenzívebbek, vagyis azokat érzem annak, amikor a lábam lengetem, vagy oldalra van nyújtva, szóval ezeknél.
Most szereztem meg a második kötetet, alapvetően hasonló gyakorlatok vannak benne mint az elsőben, és érdekes, hogy nagyon sok jógagyakorlatra épülő gyakorlat van abban is - amiket rendszeresen jógázásom alkalmával végzek - és ott olvastam egy érdekes dolgot: normál esetben 4 liter vér kering másodpercenkét a szervezetben, ahhoz, hogy a hormonrendszer jól működjön ezt rendszeresen fel kell fokozni 16 liter per másodpercre, ezt pedig a mozgással lehetséges. Laikusként is hihető, hiszen a mozgás fokozza a vérkeringést, a szervekben gyorsabban cserélődik a vér, a nyirokszervek felfrissülnek, elég logikusnak tűnik.
És te heti kétszer csinálod a tornát, vagy többször is? Én épp most csináltam meg, utána könnyű vacsi és kezdődhet az este :)
Ami érdekes, hogy mostanában inkább izomlázszerű-dolog van a hasamban utána (fájdogál kicsit), és csak csepp melegség.
Ja meg most elővettem újra a könyvet, és tükör előtt állva igyekeztem gyakorolni a gyakorlatok közbeni helyes testtartást. Azért egészen más volt így, éreztem, hogy megdolgoztat!
Nem szabad abbahagyni! Fogyni-fogyni-fogyni.
Nem tudom, hogy olvastátok-e a naplómat, de nekem is volt egy terhességem, igaz a 6. héten elvetéltem, most egy hónapot pihentünk és újult erővel vágunk bele ismét, közben pedig intézem a hormonális kivizsgálásomat, mert valahogy úgy gondolom, hogy ilyen dolog miatt nem maradt meg a babuci - inzulin dolog miatt... de ha lesz fejlemény majd beszámolok.
Ciklusom egyébként tökéletes, most is pl. egy tökéletes hőgörbét produkáltam, vetélés után!
Ja ,és engem is nagyon érdekelne,hogy milyen gyakran tornáztad az Avivát!Végigtornáztad az egész repertoárt ,vagy ahogy irja a könyvben,amelyik gyakorlat a legrövidebb idö alatt a legjobban dolgoztatott meg ,azokat csináltad?
Judit ,nekem megint az van,mint decemberben,amikor irtunk!Tornázok is rendesen!Most már!Kicsit hanyagoltam az utobbi idöben...
Én is Örülök annak,hogy ecusnak sikerült!!!
Nagyon vigyázz rá Ecus!:)
sZIASZTOK
Mindenkit üdvözlök az aviva torna egy csoda 5és fél év után +lett a tesztem és pont ma valentin napon és az aviva segített nekem
Mindenkinek sok szerencsét kívánok
Én csak abból gondolom, hogy akkor jógázni sem lehet? A jógagyakorlatok többsége is stimulálja a belső szerveinket, vannak kifejezetten pajzsmirigyet stimuláló testhelyezetek, vannak amelyek a női ivarszerveket stimulálják... akkor nem lehetne jógázni sem?
Persze én nem akarok senkit rábeszélni, saját felelősségre én tornáztam, meg fogok is - ha kellene még hormonokat szednem, de remélem nem kerül majd rá sor!
Szerintem igaza van Juditnak,csak lehet tornázni a gyógyszer mellett is.
Mondjuk én nem vagyok gyógyszer párti,egy pár doboz norcolutot azért én is bevételeztem már az elmult években,mert azt gondoltam,hogy segiteni fog.
Most eljutottam odáig,mivel még mindig hormonális problémáim vannak,hogy kutatok bizonyos alter gyógymodok között és már egy pár betegségemen sikerrel tuljutottam,igy ezt is meg kell oldanom !
Ja ,és ne nézzetek hülyének!
Most válogattam magamnak avivához zenéket ,remélem beválnak.November óta nem tornáztam,január óta is csak a ducit tornázom :)
Sziasztok!
A hormonos gyógyszerek mellett nem ajánlott az Aviva torna, ez lehet, hogy a könyvben benne van, nem tudom, de Lívia mondta a tornán, meg adott egy leírást, amiben ez is benne van. Annyi van még erről, hogy a hormontabletta mellett nem működnek természetesen a hormonok a szervezetben. Ezt én nem tudom sem alátámasztani, sem megcáfolni, mivel nem vagyok orvos. :) Szerintem mindenki saját felelősségére tornázhat, akármit is szed. amióta nem nekem is kellett hormon bogyókat szedni, én sem tornáztam, de például a bromocriptin a prolaktinomra nekem nem segített ciklus beállításban. Viszont most már fél éve szedek homeopata doki által válogatott homeos bogyókat, és azóta rendben van a ciklusom. 2 hónapid szedtem closit, ami szintén segített, de azóta csak a homeós bogyók vannak, és valahogy csak segítenek nekem.
Kizsu! a Proverát nem ismerem, az orvosodtól kellene megkérdezni, hogy ez szintetikus hormon, vagy esetleg növényi eredetű, de ahogy utánanéztem a neten, ez gyógyszer. mivel a 15.naptól kezded el szedni, előtte nyugodtan tornázhatsz, hátha a torna segíti a petéésed is. De nem akarlak semmire rábeszélni.
Nem értem, hogy miért nem lehet avivázni a gyógyszerek mellett? Én szedtem egy ciklusban norcolutot és semmiben nem befolyásolta a ciklusomat, és a gyógyszer hatását sem.
Beszedtem és rákövetkező napra megjött a mensim, mondjuk én progihiány miatt szedtem, nem azért, hogy meghozza a mensimet.
Ez egy kondicionáló torna, végülis, egyis elemeit a jógából veszi, csak sokkal pörgősebb, akkor nem lehetne hormongyógyszerek mellett tornázni, kocogni, jógázni, hastáncolni? Mind-mind hatással van a belső szerveinkre, mirigyeinkre, stb...
Mondjuk ez a személyes véleményem, én tornáztam progi gyógyszer mellett, és semmiben nem befolyásolta. 15-25 nap között szedtem, és megjött a 27. napon, de nekem a 13. napon volt a peteérésem abban a hónapban. Hőmet felvitte a gyógyszer, fáradt voltam tőle, szédültem, ami egyébként is le volt írva az útmutatójára, szóval a torna semmiben nem befolyásolta a működését.
Szia!
Tudom, hülyén fog hangzani, de a barátcserje kapszulát próbáltad már? Az tökéletesen növényi, horomonmentes, mégis tud hatni a hormonháztartásra, főleg a progeszteron és prolaktin termelésre. Tudom, nem gyógyszer, de egy próbát talán megér.
Egyébként nekem fura, hogy az orvosod gyógyszereket ad, mennyi ideje van probléma a ciklusoddal?
Nekem tavaly 4 hónapig nem jött meg, utána 40-50 nap körül, az orvosom viszont azt mondta nem ír fel semmit, mert még ha meg is hozza időre, utána a probléma ugyanúgy megmarad. Állandóan azt hajtogatta (amit Judit is mond), hogy fogyjak (5 kiló felesleg volt akkor rajtam), meg próbáljak stresszmentesen élni. Már gondolkodtam, hogy átmegyek egy másik orvoshoz, de közben esküvő volt meg nászút. A nászutat hányós betegséggel kezdtük, de utána még volt 10 napunk pihenni, regenerálódni. Amikor hazajöttünk, elkedztem az Avivát is. S láss csodát: szeptembertől percnyi pontossággal érkezett meg a menzeszem.
December végére persze visszahíztam, a tornát is hanyagoltam, no meg a stressz sem maradt távol. Januárban megint kimaradt. Szerencsére már tudtam, min kell változtatni, úgyhogy sikerült 2 hét késéssel meghozni.
Lehet nincs igazam, de úgy érzem, a testünk ez a mérhetetlen érzékeny és bonyolult műszer képes "rosszul" működni bizonyos változások miatt. Persze nyilván egyéni érzékenységen múlik minden.
Bocs, ha hosszú voltam :)
Szia leonee!
Mizújság veled? baba vagy menzesz ügyben?
Nekem megjött 2 napja, remélem a cisztám is elmúlt. A dokival beszéltem, clostit nem fogok most szedni, csak a szokásos Proverát a 15. naptól (arra hogy megjöjjön, ha nem leszek terhes).
Holnap el is kezdek avivázni, csak azt nem tudom hogy Provera mellett lehet-e. Mert ezt találtam a neten:
"A Provera tabletta hatóanyaga, a medroxiprogeszteron-acetát, a szervezetben természetesen megtalálható sárgatest-hormonnal (progeszteronnal) rokon vegyület.
A Provera tabletta sárgatest-(progesztogén) hormon elégtelenség kezelésére szolgáló gyógyszer."
Te is úgy értelmezed hogy hormontabletta? Mert akkor sajnos nem lehet mellette avivázni. :(
Lehet be se szedem a Proverát, hátha nélküle is megjön (vagy nem :) De úgyse merem megcsinálni hogy nem szedem be. Bár ha meg terhes leszek, akkor meg úgyis mindegy hogy nem szedtem be, nem? Csak attól félek hogy nem fog időben megjönni, amikor nem szedtem Proverát, 48 napra jött meg.
További szép napot neked!
én is általában 12 óra után fürödni szoktam, vagyis délután letornázom, reggel elzuhizok pl. de így is "hat" (vagy a fogyás, és az étkezés, de erről írtam, hogy ki tudja mi hatott?).
Az egészet kell egybe tornázni, de egyébként fogok érezni, hogy mely gyakorlatok stimulálják a petefészket, húzódik az ember két oldala, meg bizsereg
Sziasztok!
Most kaptam meg az aviva könyvet. Elég bonyolultnak tünik. Mármint, hogy ne egyek elötte, reggel nem jo mert utána pihenni kell, este sem mert felpörget, ne fürüdjön utána az ember. Ti hogy csináljátok? mikor mit tartotok be ezekböl és mit nem? Nekem peteérést kéne elö segiteni. Ahhoz melyik gyakorlat sort ajánljátok?
köszi elöre is
Hát nekem elég nehezen megy ez a szorítás,és már izzadok,mint egy ló:P
Nem tudom,hogy jól csinálom -e :(