Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

558. Panni1974 (válaszként erre: 557. - 08da653b18)
2008. máj. 29. 14:40

igen, jól.

privátban is írtam neked.

2008. máj. 29. 11:18
Panni, jól értettem, hogy Ti is a Torbenkovánál kezdtétek a kezelést?
2008. máj. 28. 15:22

Nekem a kezembe nyomta az orvos a listát, hogy melyik vitaminokat kell beszerezni, ja és mellé az adagolást is leírta.Szerintem ezeket magyarországon nem lehet beszerezni.Nekem az orvos felajánlotta, hogy megrendeli ha igényt tartok rá, de saját magam is intézhetem, ha akarom.

A cink, amit ajánlott: Biotics- Zn-Zyme. Melléírta, hogy Dr. Smits ezeket a termékeket használja.

A diétával kapcsolatban valóban elhangzott az előadáson, hogy aki még nem diétázik, annak nem is kell elkezdeni.( Ha csak az orvos nem kéri mégis)Minket ez nem érint, mert Lilla már 1 éve diétázik, és én még egy darabig nem is akarom megszüntetni.Viszont nállunk nagyon javasolta a bio ételeket, és a cukormentes diétát.Még a túl édes gyümölcsöket, aszalt gyümölcsöket is kerülni kell.A szőlőcukrot is csak ritkán, kis mennyiségben fogyaszthat. Az én gyerekem nagyon szereti a mákos tésztát, és azt mással nem igen tudom édesíteni.Azt mondta, hogy heti 1 tányér mákostészta szőlőcukorral még éppenséggel belefér.

2008. máj. 28. 12:50
Ja, és még valami. Mintha azt olvastam volna, hogy Smits doktor külön nem szokta ajánlani a diétát, csak ha már elkezdte valaki, mert homeopátiával 3-6 hónap alatt rendeződik magától az emésztés. Mi a véleményetek tapasztalatotok erről?
554. 08da653b18 (válaszként erre: 552. - Ffc9d89fcb)
2008. máj. 28. 12:48

Köszönöm a tippet.

Sajna a könyveim kölcsönbe vannak adva doktorbácsinak, és bevallom egyszer olvastam el, nem emlékeztem a lenmagolajra, csak nézegettem a neten a lehetőségeket. Elnézést mindenkitől.

A MorEPA engem is érdekelne.

Cinkről van valami ötletetek? A gyógyszertárban csak olyat tudnak adni amiben van adalékanyag, esetleg más anyagokkal van kombinálva. Az egyik pl magnéziummal, úgy emlékszem ezt is említette Smits doktor, hogy ezt is fontos pótolni.

553. Bea41 (válaszként erre: 552. - Ffc9d89fcb)
2008. máj. 28. 12:38
Szia Anni03! Te hol szerezted be a MorEpát? Interneten magyar nyelven semmit nem találtam, ez az összetétel pedig jó lenne! A mi doki nénink sem ajánlott semmit, csak a mennyiségeket mondta meg. Így elég nehéz, de ezért jó ha tapasztalatokat tudunk cserélni.
552. ffc9d89fcb (válaszként erre: 549. - 08da653b18)
2008. máj. 28. 11:39

Szia/Sziasztok!

A lenmagolaj a Tinus Smits szerint nem a legjobb, és az előadásán is említette, hogy még a vegetáriánusokat is arra kéri, hogy inkább halolajat használjanak.Idézek a könyvéből:

˝ A növényekben található omega-3 zsírsavak, pl. a lenmagolaj, csak ALA-t ( Alfa-linolénsav) tartalmaznak, ami nem mindig metabolizálódik megfelelően EPA-ra és DHD-ra. Emiatt jobb, ha halolajban közvetlenül visszük be az EPA/DHA-t.˝

Még egy idekapcsolódó idézet a könyvből:

˝A kutatások azt is kimutatták, hogy az omega-3 zsírsavak alkalmazásával jobb eredményt lehet elérni, mint az omega-6 zsírsavakkal, továbbá, hogy az omega-3 két alapvető összetevője közül az EP használata kedvezőbb eredményre vezet, mint a DHA. Ezért különféle omega-3 zsírsavkészítményeket úgy hozzák forgalomba, hogy az EPA/DHA arány legalább 4:1-hez legyen. A standard halolajban ez az arány 3.2. Én csupán omega-3 zsírsavakat szoktam rendelni, mivel az omega-6 és az omega-9 zsírsav megtalálható a táplálékunkban is. A fő probléma az omega-3 zsírsavak hiánya.˝

A mi orvosunk a MorEPA 1000mg készítményt javasolta. Ebben az EPA(580mg) a DHA(83mg)

Az EPA/DHA arány 7:1. ( Dr Smits ajánlásával)

Tehát a 4:1-hez arány a minimum, de minél több benne az EPA, annál jobb.

2008. máj. 28. 11:30

A szombati megbeszélésen szerintem ebben a témában is lehet majd kérdezni, hogy ki mit ajánl. Nekem sajnos a dokinéni semmi konkrétat nem mondott ezzel kapcsolatban, csak a mennyiségeket.

Nem egyszerű ezeket a dolgokat alkalmazni. Magam sem tudom, mi lenne a legjobb, tényleg csak próbálkozni lehet. Mi ma elkezdtük az oltások méregtelenítését, de vitamint fogalmam nincs melyik fajtát adjam. Remélem szombaton hallok majd valami okosat ezzel kapcsolatban is.

550. Bea41
2008. máj. 28. 11:20
Köszönöm az ötleteket,megpróbáljuk először az egyiket, ha nem jön be a másikat.Nem tudom nekünk miért írt fel ilyen hatalmas mennyiséget,szerintem ennyit úgy sem tudok beadni neki! Az napi 6 kapszula lenne. Plusz az 5db C vitamin, a 1,5 cink. Majd meglátjuk,azért próbálkozunk!
549. 08da653b18 (válaszként erre: 540. - Bea41)
2008. máj. 28. 10:29

Az FLP Artic Sea kapszulájának az összetevője:

1 tabletta: energiatartalom: 9,6 kcal, fehérjetartalom 0,19g, szénhidrát. 0 g, zsírtartalom: 1g, ebből: telített 100 mg, egyszeresen telitetlen zsírsav: 300 mg, többszörösen telitetlen zsírsav: 560 mg, ebből omega 3 zsírsav: 400 mg, EPA 225mg, DHA: 150 mg.

Ebben 400 mg van. Nekünk napi 500-at írt elő a dokinéni.

A lenmagollajat is néztem: a Flaxseed nevűben 500 mg van.

548. gabima (válaszként erre: 540. - Bea41)
2008. máj. 28. 08:55
VegEPA halolaj kapszula. Nézz utána a neten. Az én fiam "csak" autisztikus, 5 hónapja szedjük a VegEPÁ-t, és nagyon látványos a hatása, ami kb. 1 hónap szedés után kezdett megmutatkozni.
547. 08da653b18 (válaszként erre: 544. - Sirga)
2008. máj. 27. 20:17
Részemről teljesen rendben.
546. Dobezsa
2008. máj. 27. 19:50
Ja, én telefonon beszéltem vele és kb.2 órás lesz
545. Dobezsa (válaszként erre: 535. - 08da653b18)
2008. máj. 27. 19:48

Szia Lara!

Én nem gondolom,hogy ez probléma lenne:-)

Igen ezen a címen kell regisztrálni, vagy telefonon.

544. Sirga (válaszként erre: 541. - 08da653b18)
2008. máj. 27. 18:42
Ne értsetek félre! Tökéletesen egyetértek azzal, amit írsz - véleménycsere, tapasztalatcsere, stb. - sőt, nemrég éppen én kértem ezt! Számomra az tűnt értelmetlennek, hogy itt felmerült az anyagi haszonszerzés gondolata, és ezzel kapcsolatban kétségek merültek fel. Itt legtöbben érintettek vagyunk, és én is összefogást szeretnék. Van elég gondunk, nem hiszem, hogy efféle magyarázkodásra, félreértésre, félremagyarázásra lenne szükség bárki részéről! Örülök, hogy van remény, és élni fogok a lehetőséggel - igaz, még eléggé a kezdeteknél tartunk, de legalább elindultunk! Ennyi. Nem zavarsz: örülök Neked, akárcsak a többi sorstársnak! Remélem, mostmár minden rendben. :)
543. gerna (válaszként erre: 538. - Sirga)
2008. máj. 27. 17:59
Értettem! ebben a topikban nincs vita. Részemről aggodalomnak adtam hangot, többé nem teszem.
2008. máj. 27. 14:44
Megkaptuk a bogyókat... Holnap elkezdjük.
541. 08da653b18 (válaszként erre: 538. - Sirga)
2008. máj. 27. 13:17
Részemről nem vita volt. Sajnálom ha annak tűnt. De semmiképpen nem mondanám, hogy értelmetlen. Próbálunk egymással értekezni, megbeszélni a dolgokat, tapasztalatokat, ez miért vita? Ugyanabban a cipőben járunk, mindannyiunknak ugyanaz a célja. Nem vitázni kéne hanem összefogni és segíteni egymást ha másban nem legalább abban, hogy megosztjuk egymással a tapasztalatokat. Legyen az orvos, vitamin, gyógyszer, bármi. Én legalábbis így gondolom, és emiatt regisztráltam ide. Ha valakinek ezzel gondot okozok, vagy zavarok, szóljon, és itt se vagyok.
540. Bea41 (válaszként erre: 530. - Panni1974)
2008. máj. 27. 13:15
Köszi az ötletet! Ti melyik halolajat eszitek? Az Eskimo kids-et esszük mi is jelenleg, de ennek nagyon alacsony az öszetevője az ajánlotthoz képest. (3000 mg kellene, és olyan aminek az EPA DHA aránya 4:1)
539. 08da653b18 (válaszként erre: 537. - Gerna)
2008. máj. 27. 13:12
Rendben, téma részemről lezárva.
538. Sirga
2008. máj. 27. 12:40

Sziasztok!

Hú, nem volt energiám végigolvasni ezt az értelmetlen vitát! Tegnap eljött a doktornő.(Házhoz!) Beszélt kicsit a gyerekkel, aztán próbáltunk mindent felidézni - több-kevesebb sikerrel. Ja, kezdem azzal, amivel ő kezdte: igaz, hogy e-mailben megírta a tiszteletdíját - megjegyzem: igazán jelképes összeg! -, mégis úgy gondolja, hogy csak akkor fizessünk neki, ha tudott segíteni! (Hoppá! Ennyit a lehúzásról!) Felírt magának a gyerekről mindent, sőt, örült annak, amit eddig csináltunk. Jegyzetelt a vitaminokról, stb. Azoknak is utánanéz, meg a szedett gyógyszerek, kapott oltások homeopátiás megfelelőjét is elkezdi felkutatni. (Nyílvánvaló, hogy a homeopátiás szerekért nekünk kell majd fizetni, de ez nem egy életre szól! Az eredmény viszont igen.)

Erre ma az iskolában tanárnéni ismét okoskodott: megjegyezte, hogy nehogy belevágjunk! Nem tudom, attól fél-e, hogy munka nélkül marad, vagy orvosi babérokra akar törni... Érdekes, hogy a velünk kapcsolatban álló 3 szakember - orvos - egymástól függetlenül támogatja a dolgot! Megmondtam neki: 2 választásom van. Vagy nem csinálok semmit, vagy lépek - csak nyerhetek! Mert pénzbe kerül, de lehetőséget adok a gyerekemnek, hogy teljes életet élhessen, és magamnak, hogy egészségesnek lássam őt - ezt pedig nem lehet megfizetni!

537. gerna (válaszként erre: 536. - 08da653b18)
2008. máj. 27. 10:18
O.K., már írtam lejjebb, hogy ezt mindenki maga tudja.
536. 08da653b18 (válaszként erre: 526. - Gerna)
2008. máj. 27. 10:09
Köszi a tippet, de nem azért kérdeztem ám, mert nem akarok fizetni, csak azért mert azt írtad lehúzás szaga van. Évek óta fizetünk mindenért, hogy meggyógyulhasson, és nekik is élni kell valamiből. Amit kapunk cserébe a pénzünkért, az szerintem megfizethetetlen. Ne tudd meg mennyi pénzünk ment el eddig, de nem számít, mert van eredménye. Nem vet fel minket sajnos a pénz, és szerintem nem mi vagyunk az egyetlenek. De eddig még mindig sikerült előteremteni. Tény, hogy Apukát alig látjuk, mert állandóan dolgozik...
535. 08da653b18 (válaszként erre: 532. - Dobezsa)
2008. máj. 27. 10:03
Ugye nem csak azok mehetnek akiket Ő kezel? Mert engem is érdekelne. Az e-mail címére kell küldenem egy mailt, miszerint szeretnék részt venni rajta?
534. 08da653b18 (válaszként erre: 526. - Gerna)
2008. máj. 27. 10:02
Tudod, nekem nem ez a tapasztalatom sajnos. Nekem az egyik vezető gyerekkórházban azt mondta a pszichopedagógus - miután diagnosztizálta a kicsimnél az izomhypotóniát és a fejlődésbeli lemaradást - miután mondtam neki, hogy a Korai Fejlesztő Központba fogunk járni, hogy eszembe ne jusson oda vinni, mert oda fogyatékosok járnak, a maga gyereke pedig nem az! Erre én szép szelíden megkérdeztem, hogy az miért baj, hogy oda szeretném vinni fejlesztésre, a fogyatékosság fertőző betegség ön szerint? Na erre persze egyből csendben maradt. És még tudnék ilyeneket mesélni az elmúlt két évből. A neurológusunk csak a vállát vonogatta amikor megnézte a szakvéleményt, miszerint a kicsi autisztikus. Pedig ott a kórházban az én tudomásom szerint - Ugray doktortól tudom - van olyan részleg ami direkt autista kicsikkel foglalkozik, és laborjuk is van a spec. vizsgálatokhoz. Csak ezt épp a dokinéni nem említette. És akármikor valamelyik velünk foglalkozó orvosnak kérdése merült fel, a kezébe nem vette volna a telefont, hogy felhívja azt a másikat aki tudott volna válaszolni neki. Nekem kellett közvetíteni.
533. o.andi
2008. máj. 26. 21:39

Váljék becsületére aki autista gyereket nevel!!

Le a kalappal elötte..minden tiszteletem az övé!!!!

532. Dobezsa
2008. máj. 26. 21:34
Sebők doktornő engem is értesített telefonon, a szombati megbeszéléssel kapcsolatban.Ott leszek:-)
531. Dobezsa
2008. máj. 26. 21:11

Sziasztok!

Én találtam gyerekeknek való halolajat,a neve Eskimo kids. A gyermek 2-10 éves koráig lehet adni.

Egyéb info:Importálja: H&H'Kft

1149 Bp., Kövér Lajos u.52

Tel.:(06-1)223-1500

www.eskimo3.hu

Gyártó: Cardinova (Svédország)

530. Panni1974 (válaszként erre: 527. - Bea41)
2008. máj. 26. 20:50
Mi a halolajat pici kenyérrel szoktuk beadni. Ki kell nyomni a kapszula tartalmát, és átitatni vele a kenyeret.
529. ffc9d89fcb (válaszként erre: 527. - Bea41)
2008. máj. 26. 20:47
Szia! Régen az én kislányomnak is úgy adtunk be minden gyógyszert, vitamint, hogy beleszórtam a kapszula tartalmát egy csészébe, rányomtam egy kis csokis szirupot, és kanállal beadtam a szájába.Most már megy ízesítés nélkül is, csak egy kis vizet szoktam hozzákeverni.Nagyon kreatívnak kell lenni, valamilyen módszer majdcsak bevállik nála.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook