Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
igen, jól.
privátban is írtam neked.
Nekem a kezembe nyomta az orvos a listát, hogy melyik vitaminokat kell beszerezni, ja és mellé az adagolást is leírta.Szerintem ezeket magyarországon nem lehet beszerezni.Nekem az orvos felajánlotta, hogy megrendeli ha igényt tartok rá, de saját magam is intézhetem, ha akarom.
A cink, amit ajánlott: Biotics- Zn-Zyme. Melléírta, hogy Dr. Smits ezeket a termékeket használja.
A diétával kapcsolatban valóban elhangzott az előadáson, hogy aki még nem diétázik, annak nem is kell elkezdeni.( Ha csak az orvos nem kéri mégis)Minket ez nem érint, mert Lilla már 1 éve diétázik, és én még egy darabig nem is akarom megszüntetni.Viszont nállunk nagyon javasolta a bio ételeket, és a cukormentes diétát.Még a túl édes gyümölcsöket, aszalt gyümölcsöket is kerülni kell.A szőlőcukrot is csak ritkán, kis mennyiségben fogyaszthat. Az én gyerekem nagyon szereti a mákos tésztát, és azt mással nem igen tudom édesíteni.Azt mondta, hogy heti 1 tányér mákostészta szőlőcukorral még éppenséggel belefér.
Köszönöm a tippet.
Sajna a könyveim kölcsönbe vannak adva doktorbácsinak, és bevallom egyszer olvastam el, nem emlékeztem a lenmagolajra, csak nézegettem a neten a lehetőségeket. Elnézést mindenkitől.
A MorEPA engem is érdekelne.
Cinkről van valami ötletetek? A gyógyszertárban csak olyat tudnak adni amiben van adalékanyag, esetleg más anyagokkal van kombinálva. Az egyik pl magnéziummal, úgy emlékszem ezt is említette Smits doktor, hogy ezt is fontos pótolni.
Szia/Sziasztok!
A lenmagolaj a Tinus Smits szerint nem a legjobb, és az előadásán is említette, hogy még a vegetáriánusokat is arra kéri, hogy inkább halolajat használjanak.Idézek a könyvéből:
˝ A növényekben található omega-3 zsírsavak, pl. a lenmagolaj, csak ALA-t ( Alfa-linolénsav) tartalmaznak, ami nem mindig metabolizálódik megfelelően EPA-ra és DHD-ra. Emiatt jobb, ha halolajban közvetlenül visszük be az EPA/DHA-t.˝
Még egy idekapcsolódó idézet a könyvből:
˝A kutatások azt is kimutatták, hogy az omega-3 zsírsavak alkalmazásával jobb eredményt lehet elérni, mint az omega-6 zsírsavakkal, továbbá, hogy az omega-3 két alapvető összetevője közül az EP használata kedvezőbb eredményre vezet, mint a DHA. Ezért különféle omega-3 zsírsavkészítményeket úgy hozzák forgalomba, hogy az EPA/DHA arány legalább 4:1-hez legyen. A standard halolajban ez az arány 3.2. Én csupán omega-3 zsírsavakat szoktam rendelni, mivel az omega-6 és az omega-9 zsírsav megtalálható a táplálékunkban is. A fő probléma az omega-3 zsírsavak hiánya.˝
A mi orvosunk a MorEPA 1000mg készítményt javasolta. Ebben az EPA(580mg) a DHA(83mg)
Az EPA/DHA arány 7:1. ( Dr Smits ajánlásával)
Tehát a 4:1-hez arány a minimum, de minél több benne az EPA, annál jobb.
A szombati megbeszélésen szerintem ebben a témában is lehet majd kérdezni, hogy ki mit ajánl. Nekem sajnos a dokinéni semmi konkrétat nem mondott ezzel kapcsolatban, csak a mennyiségeket.
Nem egyszerű ezeket a dolgokat alkalmazni. Magam sem tudom, mi lenne a legjobb, tényleg csak próbálkozni lehet. Mi ma elkezdtük az oltások méregtelenítését, de vitamint fogalmam nincs melyik fajtát adjam. Remélem szombaton hallok majd valami okosat ezzel kapcsolatban is.
Az FLP Artic Sea kapszulájának az összetevője:
1 tabletta: energiatartalom: 9,6 kcal, fehérjetartalom 0,19g, szénhidrát. 0 g, zsírtartalom: 1g, ebből: telített 100 mg, egyszeresen telitetlen zsírsav: 300 mg, többszörösen telitetlen zsírsav: 560 mg, ebből omega 3 zsírsav: 400 mg, EPA 225mg, DHA: 150 mg.
Ebben 400 mg van. Nekünk napi 500-at írt elő a dokinéni.
A lenmagollajat is néztem: a Flaxseed nevűben 500 mg van.
Szia Lara!
Én nem gondolom,hogy ez probléma lenne:-)
Igen ezen a címen kell regisztrálni, vagy telefonon.
Sziasztok!
Hú, nem volt energiám végigolvasni ezt az értelmetlen vitát! Tegnap eljött a doktornő.(Házhoz!) Beszélt kicsit a gyerekkel, aztán próbáltunk mindent felidézni - több-kevesebb sikerrel. Ja, kezdem azzal, amivel ő kezdte: igaz, hogy e-mailben megírta a tiszteletdíját - megjegyzem: igazán jelképes összeg! -, mégis úgy gondolja, hogy csak akkor fizessünk neki, ha tudott segíteni! (Hoppá! Ennyit a lehúzásról!) Felírt magának a gyerekről mindent, sőt, örült annak, amit eddig csináltunk. Jegyzetelt a vitaminokról, stb. Azoknak is utánanéz, meg a szedett gyógyszerek, kapott oltások homeopátiás megfelelőjét is elkezdi felkutatni. (Nyílvánvaló, hogy a homeopátiás szerekért nekünk kell majd fizetni, de ez nem egy életre szól! Az eredmény viszont igen.)
Erre ma az iskolában tanárnéni ismét okoskodott: megjegyezte, hogy nehogy belevágjunk! Nem tudom, attól fél-e, hogy munka nélkül marad, vagy orvosi babérokra akar törni... Érdekes, hogy a velünk kapcsolatban álló 3 szakember - orvos - egymástól függetlenül támogatja a dolgot! Megmondtam neki: 2 választásom van. Vagy nem csinálok semmit, vagy lépek - csak nyerhetek! Mert pénzbe kerül, de lehetőséget adok a gyerekemnek, hogy teljes életet élhessen, és magamnak, hogy egészségesnek lássam őt - ezt pedig nem lehet megfizetni!
Váljék becsületére aki autista gyereket nevel!!
Le a kalappal elötte..minden tiszteletem az övé!!!!
Sziasztok!
Én találtam gyerekeknek való halolajat,a neve Eskimo kids. A gyermek 2-10 éves koráig lehet adni.
Egyéb info:Importálja: H&H'Kft
1149 Bp., Kövér Lajos u.52
Tel.:(06-1)223-1500
www.eskimo3.hu
Gyártó: Cardinova (Svédország)
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?