Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

2008. jún. 17. 12:50

Sziasztok!

Egy 25 hónapos Kisfiú Apukája vagyok.Múlt héten pénteken kiesett a Tomika egyik gondozónője szájából az a mondat hogy a gyermek autista jeleket mutat.Aki nagy nehezen kimondta nem is a Tomi gondozó nője hanem a szomszéd csoporté.Azóta ezzel kellek ezzel fekszek.Rakom ösze a képeket.Dührohamok,tárgyak szeretete,mindkét kézben valami,nem beszél,rövid idejű szemkontaktus.Külső szemlélő számára nyugodt ,kiegyensúlyozott ,gyönyörű gyerek.Legjobban az zavar hogy ,úgy látom 2éves szűlinapja óta megállt a fejlődésbe.Amit idáig csinált kevesebet csinálja pl:motorozás ,közénk bújás,focizás ,bölcsis társakkal ,idegenekkel tartozkodó stb.Jó evő.emésztési problémák nincsenek.A nevelési tanácsadókba nyári szűnet van.A háziorvos azt mondja hogy 3éves koráig úgysem állit fel senki diagnózist A pszichiátriára 30 -ára kaptunk időpontot.Úgy érzem minden eltelt nap számit.A netten olvastam Dr Tinus Homeopátiás gyógyitásról.Már péntekre kaptam időpontot erről a bizonyos listárol általam kiválasztott Pécsi orvostol.Szerintetek diagnózis nélkül szabad ide menni?Érzem hogy baj van.Ha valaki volt már ennél a DR Tőkés Attilánál kérem mondja meg vélaményét.András

617. Sirga
2008. jún. 15. 11:51
Sziasztok! Úgy néz ki, jövő héten megkapjuk az első oltás anyagát. :) Nagyon várom! Tudom, hogy nehéz lesz, de a könnyű győzelemben amúgy sem hiszek. Panni, Julis: igazatok van! Pozitív hozzáállás, és egymás bíztatása - tuti sikerülni fog! :)))
616. Panni1974 (válaszként erre: 615. - E julis)
2008. jún. 14. 12:49

végre egy pozitív hozzáállás.

nem lesz egy fáklyásmenet, de erőt és hitet kell adnunk egymásnak az úton.

615. e julis
2008. jún. 13. 21:03

Sziasztok,

Örülök, hogy idetaláltam, olvastam a soraitokat és nagyon sok dolog megegyezik az én gyönyörű kisfiam történetében is. Mi hétfőn megyünk az első konzultációra homeopátiás kezelés miatt, alig várom, hogy beadhassam az első bogyókat.

Mindenkinek sok türelmet és kitartást kívánok. 1-2 év és minden rendbe fog jönni. Én így, ilyen pozitívan állok elébe a dolgoknak.Máshogy nem is sikerülhet.

614. Agnu
2008. jún. 13. 14:20
Az aszkorbil-palmitátot innen rendelem: [link] megbízhatók, mindig küldik a rendelést, igaz néha kicsit várni kell (attól függ van-e raktáron amit rendelsz), további előny, hogy német cég - EU-n belül van, így nincs vám.
2008. jún. 12. 09:28

sziasztok!

mi már a harmadik héten vagyunk túl. a saccharumot nálunk folyamatosan kell napi 3 golyócskát szedni. Az első héten alkati szert kapott, és a második héttől az oltások kivezetése folyik. a másodikat most ismételjük, mert nagyon nyugtalan volt tőle a múlt héten, elkezdte újra a sikítozást, amit már nagyon régóta nem csinált.

ugyanakkor határozottan pozitív, hogy azóta egyszersem!!! pisilt be, a szobatisztaság így teljesenek mondható ( előtte félsikernek lehetett neveznui, ha én odafigyeltem, akkor ment a dolog, de lazán bepisilt úgy, hogy közben nézett rám ) most fogja magát, robog a wécére, tolja le a kis gatyáját és pisil magától :)

és azóta van egy új szó, a dinnye :)

nekem amúgy a T doktornővel nagyon jók a tapasztalataim, nagyon pozitívan és érdeklődően áll hozzánk, tegnap beszaladtam hozzá a második adag II-es gyógyszerért, látta, h el vagyok kettyenve, beszélgettünk, nyugtatott, és amikor jöttem el, meg is ölelgetett.

lehet, h hülyén hangzik, de ez akkor iszonyú sokat jelentett nekem.

ti az aszkorbilpalmitátot hol szerzitek be?

2008. jún. 11. 14:49

Nálunk a sima cink hozott javulást az evésben (csak egy boltit vettem, 10mg kiszerelésűt.)

Tinus ajánlja, mellé még itt-ott olvastam, hogy segíti a rágást/nyelést, ízérzést, stb.

Alig három hét alatt abbamaradt a darabos étel kiöklendezése, és ma paprikás krumplit evett a fiam, amit utoljára tavaly nyáron fogadott el.

611. Agnu (válaszként erre: 610. - Ffc9d89fcb)
2008. jún. 11. 12:44
Azt olvastam Tinus Smits honlapján, hogy a saccharumot használják nyugtalanság kezelésére is, szóval, hogy álmatlan a gyermek az könnyen lehet, hogy saccharumtól van - a homeopátiás szerek okozhatnak kezdetben rosszabbodást(ez a saccharum oldal címe [link] Sajnos saját tapasztalat nincs - nekünk nem írtak fel saccharumot.
2008. jún. 11. 11:28

Sziasztok!

Még mi sem kaptuk meg a homeopátiás szereket, kivéve a sacharum officiale C30-at.3 naponta kell 5 golyót elszopogatni, vagy oldatot készíteni belőle, és elkortyolgatni.(nálunk csak az oldat jöhet szóba). Az elvileg nem szokott negatív tüneteket okozni,de azt vettem észre, hogy aznap amikor beadom neki, akkor alig alszik, kb.hajnal 3.30-kor felébred, és nagyon éber, vagy nem is alszik vissza, vagy csak 6-7 óra körül egy rövid időre.Tapasztalt valaki hasonlót?

Dobezsa!

Nekünk a C vitamin nagyon jól bevált, napi 4000mg-ot kap.Már önmagában is nagyon pozitív változásokat hozott, de ha véletlenül mégis nyűgösebb, hisztisebb, akkor beadok neki 1000mg C vitamint, és kb.15-20 perc alatt nagyon nyugodt, vidám, kiegyensúlyozott lesz tőle.Ezt lehet, hogy megpróbálhatnád, hátha nektek is beválna.

609. Dobezsa (válaszként erre: 608. - Mimi-rita)
2008. jún. 10. 12:04

Sziasztok!

Mi még nem kezdtünk el semmit, éppen most küldtem el a kitöltött kérdőíveket és a dokumentumokat a doktornőnek.

Nálunk is nehéz napok vannak, lányom már reggel úgy ébred, hogy sír, semmi nem működik ami eddig jó volt, csak sír és visít majdnem egész nap.:-(

Igaz az 1 éves lányom is nagyon hisztis mostanában.

Lehet a melegtől is ilyenek.

608. mimi-rita (válaszként erre: 607. - Sirga)
2008. jún. 10. 09:51

szia, köszi a fogadtatást :)

hát, készülj fel, hogy kutya nehéz lesz.

nálunk az első hét teljesen jó volt, sőt határozottan pozitív, a diéta hatására lenyugodott a gyerek, és sokkal befogadóbb, kommunikatívabb lett. mondjuk ez megmaradt hálistennek.

viszont ezen a héten irdatlan hisztirohamok vannak,vannak napok, mikor rosszabbul alszik, sokkal nehezebben kezelhető.

nagyon nagyon remélem, h ez tényleg jó jel, és amiatt van, h reagál a szervezete a kezelésre.

607. Sirga (válaszként erre: 606. - Mimi-rita)
2008. jún. 9. 16:39
Szia! Örülök Neked! Mi még sajnos nem tartunk itt - még nem kaptuk meg a homeopátiás szereket -, de örülök, hogy eredménye van! Nekünk azt mondta a doktornő, hogy a tünetek erősödése jó jel, mert azt jelzi, hogy eltaláltuk a probléma kiváltó okát. Gondolom, ezt mindenkinek elmondják, úgyhogy erőt, kitartást kívánok Neked - is, meg a többieknek is! Remélem, hamarosan nekem is szükségem lesz efféle bíztatásra! :)
2008. jún. 9. 15:35

sziasztok!

még eddig én is csak olvasgattam.

csatlakoznék a homeopátiás táborhoz. mi 3 hete kezdtük el a homeopátiás kúrát (T.N.) és a gfcf diétát is. most sajnos nem tudok sokat írni, mert indulnom kell haza, egy csomó ideig nem engedett regisztrálni a rendszer.

csak egy pár szót rólunk. az én kisfiam 3 éves, ő is átlagosan fejlődött másfél éves koráig, beszélt, mozgásfejlődés rendben. aztán visszafejlődés, morcosság.

nehéz a helyzet, főleg lelkileg.

én javulást már látok( szemkontaktus, "tisztulás"), viszont régi dolgok felerősödtek pl. sikítás.

na most sajna mennem kell, holnap benézek, jó h idetaláltam.

605. 08da653b18 (válaszként erre: 603. - 82d8f847a1)
2008. jún. 9. 09:57

Szia, üdv a ,,klubban"! Ne aggódj, olvass vissza kicsit, abból is meríthetsz erőt. Hidd el, mindenki megijedt, félt az elején. El kell fogadni a helyzetet és a lehető legtöbbet kell kihozni belőle. Hidd el, meg fogsz feleni, hinned bíznod kell magadban. Elszántnak kitartónak kell lenni. Ez csak így megy. Lehet, hogy most sokan utálni fognak ezért, de szerintem egy szép feladat az, amit kaptunk az élettől. Nagyon nehéz, sokszor kilátástalan és reménytelen, de feladat amit meg kell oldanunk. Áldozattal jár, sok álmatlan, átsírt, reménytelenül eltöltött éjszakával és ,,mosolyogni kell" nappallal. Én ha ránézek a kicsimre, tudom hogy nem hiába van minden küzdelem. Ő adja a legtöbb erőt. Értük érdemes harcolni és küzdeni, erősnek lenni. Még ha nem is mindig megy könnyek és félelem és kétségbeesés nélkül.

És nem mellékesen itt a fórumon is tudunk egy kis lelket önteni egymásba, tapasztalatot ötleteket cserélni.

604. Sirga (válaszként erre: 603. - 82d8f847a1)
2008. jún. 9. 09:07

Szia! Üdvözöllek körünkben!

Ha visszaolvasol - úgy gondolom -, sok újdonsággal találkozol. Kérdezz nyugodtan: a legtöbben túl régen benne vagyunk, sajnos!

A család nehéz téma - nálunk legalábbis az volt. Legtöbben úgy fogták fel, hogy "majd kinövi", vagy épp egy nátha súlyosságával tették egyenlővé. :( Volt, aki 8 év után se értette meg: akkor szembetalálkozott egy rövid, "pörgős" időszakkal, és összetört lelkileg.

A feladatnak meg fogsz felelni! :) Hidd el, én sem gondoltam volna, hogy elbírok ekkora súlyt - és mégis! Muszáj. Szeretem a gyerekem, akkor pedig ez az egyetlen megoldás.

A pörgés - itt már a fizikaira gondolok -, hinta, mozgás - séta, stb. -, rajzfilm szeretete általános.(A rajzfilm - ha ismeri - biztonságérzetet ad neki, mert tudja, mi következik. A fiam is csak olyat néz, amit ismer: a TV-t soha!)

Ne aggódj: ezeken mi már keresztülmentünk, és úgy érzem, összetartó, egymást segítő csapattá kovácsolódtunk! Fel a fejjel! :)

2008. jún. 7. 22:12

Sziasztok!Csatlakozni szeretnék hozzátok, ha nem bánjátok!

Kislányunk 25 hónapos és autizmus sprektum zavarral "diagnosztizálták" a múlt héten.A Korai Fejlesztőbe szeptemberben kezdünk majd, ott most nyári szünet van.

Igyekszem majd visszaolvasni a topikot, biztosan nagyon sok információt találok majd.

Mi még az út elején vagyunk, most közöltük a hírt a családdal. Most kezdünk tájékozódni a lehetőségekről.

Bp-en lakunk a II. kerületben.

Viki nem beszél,csak egy szava van még a hinta, amit nagyon szeret, nem játszik, a háta mögé hajigálja a kavicsokat, játékokat, bármit. Ez a kedvenc játéka. De szeret sétálni, csavarogni, szaladgálni. Figyelmét nem tudom, pár másodpercnél tovább fenntartani, kivétel a rajzfilm. Azokat imádja, tudja mikor mi következik bennük.Szereti a kukucs játékot, a labdázást, ha apa pörgeti.

Rettenetesen ijedt vagyok, hogyan fogok megfelelni a feladatnak.

602. oanita
2008. jún. 6. 12:17

Sziasztok!

Az alábbi honlap címen olvashattok egy jövő szombaton tartandó egynapos konferenciáról.Címe:Az autizmus spektrum zavarokról szülőknek és szakembereknek, Helye:Galánta (Szlovákia)

http:www.szmpsz.sk/szmpsz/add_frame_main.php?name=rendezveny/index.html

Aki már hallott róla, és megy, ill. most felkeltődik az érdeklődése, csatlakoznék hozzá, úgy, hogy Győrben vennének fel,akár Budapestről indulva. Természetesen benzin költség hozzájárulással!A kisfiam fejlesztő szakembere ajánlotta,aki segítőkészségében és szakmai elhivatottságában, tudásában nagyon bízok!Várom válaszaitokat!

601. Sirga (válaszként erre: 600. - Agnu)
2008. jún. 6. 11:46
Nem kell beutaló, csak időpontegyeztetés.
600. Agnu (válaszként erre: 598. - Sirga)
2008. jún. 5. 20:12
Azt gondolom nekünk is jó lenne elmenni Büki doktorhoz. Kell hozzá beutaló?
599. Klendi
2008. jún. 5. 15:58
Sziasztok! Köszönöm mindkettőtöknek!!! Remélem nekünk is beválik majd!:)
598. Sirga (válaszként erre: 595. - Klendi)
2008. jún. 5. 11:21
Sajnos nem lehet tudni, hogy lesz-e ez a kapszula! Szerintem a nehézfém-terheltségi tesztet érdemes lenne megcsináltatni, ha majd lehet, de Bükihez mindenképp érdemes elmenni. Ugyanakkor: a homeopátiás szerek is meg tudják szüntetni - pl. - a nehézfém-terheltséget, tehát ilyen szempontból elképzelhetőnek tartom, hogy a teszt csak kiindulópontnak tekintsem. (A kelációs kezelés csak kivezeti a nehézfémeket - az általuk okozott kárt nem tudja helyrehozni!)Ugyanakkor a Büki doktor által javasolt étrendkiegészítők elnyerték a homeopata orvosunk tetszését, tehát a kettő nem "üti" egymást, és ha jól tudom, Büki sem utasítja el Tinus Smits módszerét. :)
597. Agnu
2008. jún. 5. 07:21
El tudok képzelni módszereket, amik nem egyeztethetők össze (pl. a homeopátia és a gyógyszerszedés - mert a homeopátia épp a gyógyszerek okozta károsodásokat próbálja rendbehozni), de nagyon sok minden összeegyeztethető (pl. Tinus Smits sem csak homeopátiás szereket használ, hanem táplálékkiegészítőket is). Szerintem érdemes több dologgal próbálkozni, a biológiai módszerek épp arra szolgálnak, hogy "formába hozzák" az idegrendszert, hogy aztán a pedagógiai/gyógypedagógiai módszerek hatásosabbak lehessenek. A Tinus Smits féle terápiát végző orvosok listáját itt találod: [link]
2008. jún. 4. 20:25
Nem akarok okoskodni, de én nem tudok róla, hogy a Tinus doktoron kívül még bárki is gyógyított volna autistákat 100 százalékosan. Még Büki doktor sem. Szerintem ő a lehetőségeihez és a tudásához mérten nagyon jó eredményeket ért el, de nem hallottam senkitől, hogy 100 százalékos gyógyulást ért volna el. Azt viszont hallottam, hogy nagyon rugalmas és együttműködő orvos, ami elég ritka manapság.
595. Klendi
2008. jún. 4. 18:46
Köszi a választ mindenkinek! AGNU! Ez a SonRise tényleg jó! És a homeopátiáta is érdekel! Ki foglalkozik Magyarországon ezzel? SIRGA! És azt nem tudni, hogy mikor lesz olyan kapszula? Vagy már nem is lesz? De gondolom, azért érdemes elmenni hozzá! Látjátok, ez az én dilemmám! Ez a módszer, vagy az a módszer! Lehet egyszerre alkalmazni mindkettőt? Vagy próbáljam az egyiket, és ha nem válik be, akkor a másikat? ( Persze miután a megfelelő orvossal beszéltem!) OANITA! Írtam privát! Remélem megkaptad!!!:)
2008. jún. 4. 15:59
Mi a Heim Pál kórházba járunk a kislányommal a neurológiára. Amikor legutóbb kontrollon voltunk, odaadtam a doktornőnek a diagnózist, miszerint autisztikus a kicsi. Érdekes módon csak a vállát vonogatta. Egyetlen szóval sem említette Büki doktort. Na erre varrjatok gombot! Nesze nekem segítség meg törődés.
593. Agnu
2008. jún. 4. 12:34
Klendi! Eszembe jutott még valami, ami nekem sokat segített abban, hogy megértsem a kisfiam viselkedését, és hogy megtanuljak vele játszani, foglalkozni (bár ez még ma sem egyszerű ;) ). Ha még nem ismered olvasd ezt el: [link] !
592. Sirga
2008. jún. 4. 10:38
Klendi! Büki Doktorhoz valóban érdemes elmenni, mert nagyon érti a dolgát!(Azt mondanám erre: tudja, hogy hova nyúljon. Olyan kérdéseket tett fel nekünk, amit még senki korábban, pedig mi is sokmindent megjártunk.)A nehézfém-terheltséget sajnos most nem tudják megnézni: az ehhez szükséges kapszulát nem gyártják. Nem ismétlem meg, amit Agnu írt - minden egyébben egyetértek vele -, csak ezt akartam helyreigazítani.(Most akartunk kontrollra menni, ezért tudom, hogy a teszt sajnos nem végezhető el.)
591. Agnu (válaszként erre: 587. - Klendi)
2008. jún. 4. 09:45
A Tinus Smits féle homeopátiás kezelés nem csak arra szolgál, hogy az oltási károsodásokat helyrehozza, más anyagok is károsíthatták a kisfiad szervezetét (pl. gyógyszerek, amiket a várandósságod előtt/alatt szedtél, vagy valami vírusfertőzés, ami évek óta bújkál benned stb.), a kezelés során ezeket a hatásokat is megpróbálja az orvos felderíteni és méregteleníteni. (Egyébként az, hogy az oltások után nem tapasztaltál a kisfiad fejlődésében visszaesést nem jelenti azt, hogy a kisfiad betegségének kialakulásában nem játszottak szerepet az oltások - gondolj bele, a BCG oltást 1-2 napos korában kapta...). Ha nem szeretnéd a homeopátiát, akkor érdemes felkeresni Büki György doktort a Heim Pál kórházban (mi még itt nem jártunk, de sokan ajánlották). Úgy hallottam itt megvizsgálják milyen méreganyagok (pl. nehézfémek - higany, ólom, réz stb.) terhelik a kisfiad szervezetét, nincs-e valami vitamin- vagy ásványianyag hiánya és ennek alapján végzik a kezelést.
590. 08da653b18 (válaszként erre: 589. - Klendi)
2008. jún. 3. 20:34

A mi véleményünk a miénk, nem biztos ám, hogy ugyanaz az orvos esetleg Neked is jó lesz. Mert fontos, hogy együtt tudjatok dolgozni majd, hogy megbízz benne száz százalékosan. Én találtam egy nevet ami ismerős volt valahonnan, és mint kiderült, egy nagyon jó barátnőmék említették párszor, mert Ők hozzá járnak már több mint tíz éve, és nagyon szeretik. Ehhez képest én elmentem hozzá, és már bánom. Látod, ennyire más két ember hozzáállása igénye.

Igen, sajnos nehéz elfogadni, hogy egy kisgyerekkel probléma van. Nálunk ez szerencsére másképp van, mindenki elfogadja és szereti nagyon Őt, olyannak amilyen. Egyébként tényleg imádnivaló... Viszont Te sajnos nem tudsz terelni, Te ebben élsz, és ezt is nehéz elfogadni, de el kell. Mert csak akkor tudsz száz százalékosan a kezelésre koncentrálni szerintem. És ne pánikolj, hiszen itt van a segítség, meg lehet gyógyulni!

589. Klendi
2008. jún. 3. 15:00
Hali!V.Lara! Köszi a válaszodat! Én elsősorban a TI véleményetekre vagyok kíváncsi!!! A fórumot végig elolvastam mielőtt írtam, és ott több alternatíva van a "kezelésre", és több szakorvos neve is felmerül! ( Azt hiszem elolvasom újra, és még többet jegyzetelek mint először!)Mi alapján választottatatok a lehetőségek között? Én még nem ástam be magam mélyen a témába (bár már elkezdtem),tapasztalataim pedig még nincsenek. A környezetemben senki nem fogadja el, hogy a gyereknek (esetleg) valami baja van, ha meg elkezdem a témát, általában "terelnek"! Én meg próbálok nyugodt maradni, a gyerekekkel ugyanúgy foglalkozni mint eddig, de belül meg pánikolok! És persze tanácstalan vagyok!!! Ezért is örülök annyira, hogy rátok találtam!:)Üdv mindenkinek! Kati

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook