Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Ancsur, és Oanita!
Én tiszta szívből tudom mindkettőtöknek ajánlani a Büki György doktorurat! Nagyon sok lehetőség van az autisták kezelésére, persze nem lehet általánosítani, nincs két egyforma gyerek, de nagyon jó eredményeket ér el az autisták kezelésében.Vannak gyerekek, akik teljesen meggyógyulnak, vagy legalábbis tünetmentesek, és nem lehet észrevenni rajtuk semmi külöbséget.A Büki doktor úr a biomedikális kezelésekben nagyon járatos, magyarországon Ő az egyetlen DAN orvos.A legtöbb autistának szükség van a glutén és kazein mentes diétára, nagyon jó eredményeket lehet elérni már pusztán a diétával is.Az én kislányomnál a diéta csak az alvás-zavarokat, és az állandó székrekedést oldotta meg(nekünk ez is óriási dolog), de vannak gyerekek, akiknél szinte megszűnik az autizmus.
A biomedikális kezelés ha érdekel titeket, hogy miből áll, akkor küldjetek privit, vagy itt a fórumon is szívesen válaszolok a kérdéseitekre.
Az egyéni értelmi fejlesztés viszont minden esetben nagyon fontos!Amennyit csak lehetséges annyit kapjon!
A Büki Györgynek nincs autista gyereke! Összekevered az Ugrai Tamással, aki szintén kiváló szakember, és 10 éves autista kislánya van.
Sajnos valóban nem Ő neveli, de bizonyára nyomós okai vannak, és én senki felett nem török pálcát, főleg akkor nem, ha nem ismerem a hátteret.
Sziasztok!
Az én kisfiam januárban volt 4 éves, és most diagnosztizáltak nála a budapesti Delej utcai Ambulancián gyermekkori autizmust!
Nagyon nehéz elhinnem róla, hogy autista, de éppen ma beszélgettem egy autistákkal foglalkozó gyógypedagógus hölggyel, és ő azt mondta, hogy ez a szakvélemény a lehető legjobb és a leghitelesebb, és ha ők mondják, akkor az úgy van!
Egyébként nálunk is a beszédfejlődése az ami a legszembetűnőbb, mert amúgy olyan, mint egy átlagos kisgyermek (szerintem).
Azt mondták róla, hogy nagyon értelmes, és jól fejleszthető, de azért hozzátették, hogy az autista gyerekek 95%-a soha nem lesz képes átlagos, önálló életet élni!
Nem akarok elkeseredni, nekem most az a célom, hogy minél többet hozzak ki belőle, és persze magamból is, hogy segíteni tudjak neki!
Szívesen venném, ha írnátok, főleg tapasztalatokat az későbbi életükkel, a fejlesztésükkel kapcsolatban, és esetleg olyanok, akiknek Kecskeméten vannak már tapasztalataik!
Szia!
Jól megleptél ezzel a történettel! Az az igazság, hogy igencsak vegyes érzelmekkel tölt el, amit írsz. Igaz, hogy többet nyerhetsz, mint amennyit - anyagilag - veszíthetsz, de... Én nem hiszek ezekben a "hókuszpókuszokban". Persze, nincs kizárva, hogy tévedek, és távol áll tőlem, hogy meg akarjalak bántani, sőt! Ha valóban segít Lillán a Táltos, én is elkérem a címét! Egyébként mennyiért gyógyít? (Sajnos volt dolgom egy látnokkal, akinek nagy neve van, és szép apránként bizony jó nagy összeget gombolt le rólam - ráadásul érdemben nem ért el semmit! Talán ezért vagyok bizalmatlan.) És hol? Ki ő? Talán ezt jobb lenne priviben. Mindenesetre érdeklődéssel várom a folytatást! (Jut eszembe: a nehézfém okozta károkat is helyre tudja hozni?)
Gyógypedagógiai asszisztens a(z egyik)végzettségem, szakdolgozatomat az autizmusból írtam. Nem tanácsokat akarok adni, csak egy idézetet szeretnék megosztani veletek, mely dolgozatom elején is szerepelt, s szerintem sok minden benne van az "esőemberkék" világáról:
"Álltál már az esőben megalázottan?
Álltál már az esőben kiszolgáltatottan?
Álltál már az esőben félve?
Álltál már az esőben megértetlenül?
Álltál már az esőben fájdalommal telve?
Álltál már az esőben szenvedéstől ittasan?
Álltál már az esőben...egy kis szeretetre vágyva?"
hát igy én sem ismerem
csak a saját gyerekem.ő meg mindent szivesen csinál csak beszélni nem akar
szólok neki hallgat a nevére.mindenre rögtön reagál
csak lehetne vele már társalogni.
lehet hogy későn érő gyerek és csak én vagyok a türelmetlen?
én a kislányról csak annyit tudok hogy a korához képest nagyon le van maradva
és nem kommunkikál.meg ott van a tény hogy nem értelmezi a mondatokat.ha valaki szól hozzá sokszor nem tudja feldogozni.mintha nem jutna el a tudatáig
Szerintem az elevenség egyáltalán nem baj! Az autisták általában - hozzáteszem: nem mindenki! - nyugodt. TÚL nyugodt! Hidd el: az is tud aggasztó lenni!
Az oltás. Nos, a gyerkőc másfél-kétéves koráig normálisan fejlődött, mindent időben, korának megfelelően csinált/kezdett el. (Gondolok itt a mozgásra, vagy akár a beszédre.) Akkor vett egy fordulatot, és ahelyett, hogy egyre többet beszélt volna, egyre kevesebb szót használt, elkezdett bezárkózni. (Emiatt volt hallásvizsgálat, meg minden!) Később hallottunk csak arról, hogy a higanytartalmú oltásnak lehet ilyen szövődménye. 2 éve végeztettünk egy laborvizsgálatot - ehhez Pesten, a Heim Pál Kórházban veszik le a vért-vizeletet, mert külföldön vizsgálják -, ami nehézfém-terheltséget (ólom, higany) mutatott ki. Na, nem folytatom, mert ez nagyon hosszú lenne! A lényeg: ha a kislány korábban többet produkált, mint most - úgy, mint a fiam -, akkor valószínűleg nála is ez a helyzet. De ezt csak orvos tudja megmondani.
oltás?
az sem rossz
és ezt hogy állapitották meg?
a kommunkiáció hiány a 3 éves fiamnál is gondot okoz
sokszor még most is eszembe jut hogy mi van ha mégis van vele valami?
de az a baj hogy eleven gyerek
és mindenre rögtön reagál amit kérek tőle
de nem tudok vele beszélgetni
még akkor sem ha ő odajön és mondja hogy kérek
egyáltalán honnan tudják megállapitani?hogy autista-e?
hát nem egyszerű
az anyuka helyzete is azért ilyen elkeserítő mert neki az első gyereke egészséges
és ezért egyszerűen nem tudja vagy nehéz neki elfogadni ha baj van
én is a fiam miatt sokszor aggódom, még akkor is ha lusta és alapvetően nincs baja
szobatiszta is meg minden
de mégsem tudok vele sokszor mit kezdeni
az idegesit hogy nem tudok vele párbeszédet folytatni
egyszerűen nem érdekli az egész beszélgetés
számol, mondókázik néha de csak magában
vagy nekünk
de ha megkérdezném mi van veled?
egyszerűen nem reagál
vagyis reagál de nem mondja hgy pl semmi
kb mint egy két éves
ugy csinál
sokszor azt sem tudom hogy ez végül mi?
Jó tanácsot adott Reni 123! A kis létszámú csoport azért is jó, mert több figyelem jut a gyerekekre, és egyéni fejlesztést is kaphat. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden csoport kislétszámú az oviban! Nálunk pl. a 8 csoportból 2 ilyen van (ideális a helyzetünk): az egyik autistákkal foglalkozik - ott 6-7 gyereknek van hely -, a másik más szempontból sérült gyerekekkel - ott több kisgyerek van. Ezek a csoportok fogadják a nem szobatiszta gyerekeket is.
Azt, hogy az anyuka el van keseredve, maximálisan megértem! Nekem is időre volt szükségem, míg úgy-ahogy elfogadtam a szomorú tényt. Sok sikert!
mondókázik számol most már a fiam.alapszavak:kérek kell, enni szia sb...
mennek neki
csak az idegesit hogy nem tudok vele beszélgetni
mint a naggyal mikor 3 éves volt.vele szépen lehetett beszélgetni
mi van veled?pl.
hgy vagy?
stb...
a kicsivel ez nem megy
hiába tud beszélni rendesen de valahogy mintha le lenne maradva..
elég lusta
a kislány anyukájával beszéltem ma amikor a fiamért mentem a bölcsibe
mondtam neki én is miskolcot
majd google-zok
és kinyomozom neki,mert már teljesen ell van keseredve
abba ahova a fiam is járni fog szeptembertől ott 25 gyerek van egy csoportban,őt felveszik vagyis felvették, mert szobatiszta.igaz a beszéd nem halad de kiderült ő csak lusta..
de az a baj hogy minden ovi telitett.
lehet majd nézetek vele miskolcon
ott biztos van
kazincbarcika
állitólag van valami szociális intézmény, de ott nem nagyon törődnek a gyerekkel, csak megkérdezik minden rendben?
de majd beszélek vele ha talizok a héten az anyukával
és amugy tényleg nem járhat oviba?
nem veszik be ha más?
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?