Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Kedves Fórumozók!
Olyan győri, vagy Győr környéki anyukát keresek, akinek gyermekénél úgy mint nálunk a másfél éves kisfiamnál, pervazív fejlődési zavar gyanúja merült fel, és az \"ügyük\" nekik is folyamatban van. Vagy pedig autista gyermeket nevel, és lenne kedve kapcsolatot felvenni velem..Belekerülve ebbe a helyzetbe, azt tapasztalom, ezt csak azok tudják érteni, akik hasonló helyzetben vannak. A többiek a legjobb szándék mellett is nem tudnak mit kezdeni azzal, amit mi érzünk most, a bizonytalanságban..Talán jó lenne néha egy kis személyes találkozás, beszélgetés..
Mi ugyan nem járunk hozzá, de azt hallottam, hogy egyáltalán nem zárkózik el ettől a dologtól. Az előadáson beszéltem egy természetgyógyásszal, azt hiszem Szabadi Sándornak hívják (ő is szerepel azon a bizonyos listán), ő mondta ezt.
Sajnos az orvosok távoltartják magukat ettől a módszertől, tisztelet a kivételnek. Én a Heim Pál kórházba járok a kislányommal a neurológiára, ott például egy szóval sem említették, hogy van náluk egy kifejezetten autistákkal foglalkozó részleg. Ha jól tudom épp a Büki doktorral az élen. A laborjukat az Ugray Tamásék alakították ki.
A listát a homeokult.hu oldalon találod, a Tinus Smits nevére kell rákattintani, és ott van az orvoslista.
Én felhívtam a listáról a Dr Ördög Jánost, aki mellesleg szülész nőgyógyász, és már nagyon régóta homeopátiás orvos is.Azt mondta, hogy a kezelést csak kb. 1 hónap múlva lehet elkezdeni, mert még be kell szerezni ezeket a készítményeket.Viszont már előtte is találkozhatunk, majd jövőhéten egyeztetünk időpontot, hogy mikor tudunk beszélni.Addigra kérte, hogy szedjek össze mindent,ami fontos lehet a gyerek szempontjából.A terhesség előtti 5-7 évet, hogy mi történt velem, volt-e műtétem, szedtem-e gyógyszert,stb.A terhesség időszakáról mindent, a szülés körülményeit, és a gyerek születése óta mindent ami vele kapcsolatban történt.Védőoltások ideje, betegségeket,milyen gyógyszert kapott,stb.A legapróbb részlet is fontos lehet.Majd a gyerekorvost megkérem, hogy a Lilla kartonját írják ki cd-re, ha lehetséges.Azért lesz mit jegyzetelgetni.Legalább lesz időm felkészülni addig az 1-2 hét múlva létrejövő találkozó előtt.Első alkalommal nem is kell vinni a gyereket, hogy nyugodtan tudjunk beszélgetni, de majd persze szeretné látni legközelebb őt is.Nekem nagyon szimpi volt, így telefonon keresztül, meg egy kicsit le is informáltam, és mindenki nagyon dicséri, mint orvost.
Tudod Andi, én már megtanultam, hogy nem kell feltétlenül mindent elhinni és lenyelni attól akinek a neve előtt ott szerepel az a két kis betű. Szerencsés vagyok, nekem eddig még mindig sikerült megtalálni azokat akik érdemben hozzá tudtak tenni valamit a kislányom egészségének javulásához. Egyikük sem orvos. Valahogy mindig ki tudtam venni az információkból a hasznosítható dolgokat, a többivel pedig nem foglalkoztam. Mondjon bárki amit akar, jogom van ahhoz, hogy meggyógyítsam a kislányomat, és jogom van ahhoz, hogy mindent amit jónak és hasznosnak ítélek meg, kipróbáljam, alkalmazzam. Ha ez valakinek nem tetszik, azt nagyon sajnálom. Jártam én már úgy, hogy amikor említettem a háziorvosunknak, hogy hova járok a kicsivel, azt mondta, felesleges pénzkidobás, és sarlatán az illető. Aztán amikor hétről hétre látta ajavulást a változást akkor kicsit visszalépett, és azt mondta, Anyuka, én nem tudom nem értem ezt amit maga a kicsivel csinál, de csinálja tovább mert nagyon jó. Ezek után vajon érdekel engem ha hülyének tart valaki, vagy kritizálja azt amit teszek? Mindenki megteszi a gyerekéért. Minden bizonnyal ő is megtenné ha hasonló cipőben lenne. Az orvosok többsége sajnos szemellenzős, tisztelet a kivételnek.
Ha az orvosotok nem adná ki a gyógyszerek nevét, akkor az autizmust kezelő orvos kikérheti tőle. Szóval ne törd magad ezen. Az energiánkat nem arra kéne fordítsuk, hogy velük harcolunk. Az másra kell.
Szia Lara!
Igazad van mi már 2 éve járunk mindenféle terápiára. Én a Blikk mellékletében a Blikk nőkben olvastam erről a konferenciáról, úgy éreztem mégis csak egy bulvárújság kikérdezem a gyógypedagógusunk véleményét, mutatom neki a cikket erre ő:- na mi ez megint valamilyen diéta vagy étrend butaság, mindezt olyan iróniával, hogy nem minősítem.Ő inkább mindenféle hallásvizsgálatra küld aminek semmi értelme, mert a lányom nem süket, tökéletesen hall ha akar és én már ezt annyira unom.
Én például pénteken tudtam meg, hogy segíthet a homeopátia és diéta is ezt nekem senki nem mondta.
A gyermekorvosunk pedig kizártnak tartja az oltási károsodást, most éppen azon gondolkodtam ,hogyan kérjem el a listát a gyógyszerekről lányom sajnos igen sok antibiotikumot szedett, sokszor volt fülgyulladása.
Én is kemény leszek!
Andi
A doktornővel kb. fél órát beszéltem reggel, nagyon aranyos és készséges volt bíztató és bizakodó is egyben.
Sokat én sem tudok róla, csak azt, hogy Pomázon gyermekorvos (körzeti)és volt már autista páciense is (ezt ő mondta), képet is találtam róla.
Nekem szimpatikus az első benyomás.
Nekünk is Bp.és környéke a jó és tényleg nagyon kevesen vannak akik vállalták hozzáteszem,hogy sajnos.
Andi
Én azt hiszem a Torbenkova doktornőnek utána tudok érdeklődni, van egy isemrősöm akik hozzá jártak. Majd mondom ha megtudok valamit.
Andi, ne csodálkozz majd ha nem fog tetszeni a dolog a többi szakembernek. Mi is homeopátiás gyerekorvoshoz járunk már évek óta, plusz korai fejlesztő központ. Nekem eszembe nem jutott ezt említeni egyik helyen sem. Nem akarok félórás kiselőadást hallani arról, hogy ez nem bizonyított nem támasztható alá kutatási eredményekkel. Ezt már hallottam az utóbbi pár hónapban néhányszor. Az a szerencsém, hogy elég kemyény és kitartó vagyok, különben már rég feladtam volna az egészet. Sajnos a mai hozzáállás még nem üti meg azt a mértéket, hogy egy gyerekkel foglalkozó szakemberek odafigyeljenek egymásra, neadjisten összedolgozzanak annak a kicsinek az érdekében. Én legalábbis eddig még ezt nem tapasztaltam.
Szia!
Én is a doktornőt néztem ki magamnak a listáról, és kérdezném, hogy milyen benyomást tett rád elsőre?
Nekünk a budapestiek lennének a legközelebb, és ő gyermekgyógyász is, ezért ő a kiszemelt, de a neten nem sok mindent találtam róla!
Előre is köszi!
Sziasztok!
Kedves Anikó!
Az e-mail címem: dobezsa@freemail.hu
Én is reggel beszélgettem 1 doktornővel, dr. Sebők Zsuzsannával, nekem is azt mondta, hogy most tárgyalnak a gyógyszerek beszerzéséről, mert olyan gyógyszerek amik a kezelésekhez kellenek, nincsenek kis hazánkban:-(
Arra kért, hogy én is máj. végén, jún. elején telefonáljak és hogy írjam össze a gyógyszereket amiket szedtünk, várandóság előtt (én és férjem), alatt és lányom miket szedett.
Kedves Lara, igen én megnézném még1x, mert előadás közben hol a könnyeim visszafolytásával, hol, hogy a szívem ki ne ugorjon a helyéről, helyzettel foglalkoztam és megmutatnám a családomnak és a lányommal foglalkozó szakembereknek is.
Köszönöm: Andi
Sziasztok, én most regisztráltam. 3 éves autisztikus kislányom van. Én is részt vettem a pénteki előadáson, és utána még vagy egy órán át beszélgettem Ugray doktorral. Őszintén mondom nagyon csalódott voltam amikor megnéztem az orvoslistát. Nagyon kevés név szerepel rajta, én azt gondoltam nagyobb lesz az érdeklődés orvosi körökben. Vajon honnan fogjuk tudni ki a számunkra megfelelő. Én már olyan sok orvosban csalódtam.
Tinus doktor nagyon meggyőző volt, nekem eszembe nem jut kételkedni a szavaiban. De vajon a többiek is így gondolják, és követik a szabályokat, vagy belerakják a saját egyéniségüket is? Annyira hihetetlen, hogy az amiről eddig azt hittük, nincs kiút belőle, most jön egy megváltó Hollandiából, és reményt ad.
Szia Dobezsa!
Kérlek írd meg az email címedet, és akkor szívesen átküldöm neked az anyagot!
Anikó
Beszéltem egy orvossal, aki türelmet kért. Kb. május vége-június elejére ígérték, hogy megpróbálják beszerezni azokat a homeopátiás szereket, amikkel a gyógyítás elkezdhető, és felmérik, h mennyi és milyen típusú kiegészítőkkel kezdhető el a terápia. Mindenképpen több éves folyamatról van szó.
A natursziget.com-on kb. két héten belül meg fog jelenni egy cikk az előadással kapcsolatban.
Sziasztok!
Nagyon elgondolkodtató ez az új kezdeményezés, de mi van azokkal az autista gyerekekkel, akiknek kimutatott tej és összes származékára vonatkozó anyagcsere zavara van? Ez kb az autista gyerekek 2/3-a. A szervezetükből hiányoznak azok az enzimek amelyek a laktózt, fenilanilint stb. bonthatnák. Nem adhatok neki tejet, és nem vonhatom ki a cukrot, bármennyire is egyszerűnek látszik. Majdnem minden cukormentes termékben fenilanalin van. Mi a teendő ilyen gyerekekkel?
Szia ancsur20044
Engem is érdekelne a hanganyag!
Köszönöm
Sziasztok!
Én is ott voltam pénteken, én nagyon bízom az egészben:-)
Ma délután felhívtam a társaságot a lista kapcsán, a hölgy azt mondta: hogy Bóna László elkalkulálta magát (közbe jött Duna tv és sok más) a hétre igérték a listát.
Sziasztok!
Valaki megtalálta már az orvosok nevét a homeokult honlapján, mert legkésőbb hétfőre igérték, de én nem találom sehol. Ha valaki megtalálta, kérem írja meg, hogy hol!
Köszke!!!!
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?