Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Sziasztok!
Én alapvetően azért csatlakoztam ehhez a fórumhoz, mert pozitív szemléletet, és azt a hozzáállást láttam itt, hogy a szülők igenis mindent megtesznek a gyermekeikért, amire lehetőségük van (és azon túl is) akkor is, ha egyes álláspontok azt mondják, hogy nem gyógyítható a betegség.
Tisztában vagyok vele, hogy a tüneti kezelés nem magát a betegséget szünteti meg, ugyanakkor a magam részéről egyáltalán nem becsülöm le, ha "csak" a tünetekben van javulás. Éppen ezért nem gondolom, hogy bárki rosszul tenné, ha a diétát választja, főleg ha az eredményt hoz. A magam részéről egyébként nem kezdek bele ilyen diétába (egyelőre legalábbis nem), mert éppen elég, hogy cukrot (értsd: gyümölcsöt sem, és zöldséget is csak mértékkel) ehet Lóci. Ehhez képest, ha a tejet és a normál kenyeret is kihagyom, akkor jön a hús a hússal (esetleg rizzsel).
Részemről a fejlesztés az elsődleges (egyrészt mert szerintem magától nem tanulja meg a gyerek, ami eddig kimaradt, akkor se, ha tovább már lesz kitéve toxikus hatásoknak, másrészt mert nem építek kizárólag egy csodamódszerre). Emellett adok neki vitaminokat, ásványi anyagokat, mert az csak nem árthat (a napi ma. ajánlott mennyiséget nem lépem túl, azt hiszem Tinus kb. a felső határértéket adta meg, a C vitamint leszámítva).
Betartjuk a cukordiétát, mert az valószínűleg amúgy is segíti az ásványi anyagok felszívódását.
Ezen kívül megpróbálok annyi diagnosztikai vizsgálatot megcsináltatni, amennyit csak lehet, és egyébként pedig minél többet foglalkozni a gyerekkel, és minél türelmesebbnek lenni vele.
Ehhez jön majd kiegészítésként a homeopátia. Az egyetlen, amit kizárnék, az a klasszikus gyógyszeres kezelés.
Nem gondolom, hogy mindezzel együtt ne lenne rend a fejemben.
István
Szia SF,
az egy nagyon merész kijelentés, hogy ,,aki autizmusból meggyógyult az nem is volt autista". Ezeket a diagnózisokat orvosok, szakemberek állítják fel, nem mi, a szülők. Gondolom elég sok tapasztalattal a hátuk mögött. Az autizmus tudomásom szerint lehet egy értelmi fogyatékosság mellet is jelenlévő probléma. A kettő nem zárja ki egymást, de nem is következik egyik a másikból. Az autizmusnak vannak nagyon konkrét tünetei - ezeket neked is ismerned kell ha a gyermeked az - de ez nem azt jelenti, hogy aki autista az fogyatékos is és viszont.
Igen, lehet, hogy van olyan aki ebben üzletet lát, bár nem feltételezek ilyet azokról akik ilyen súlyos problémával küzdő gyerekekkel foglalkoznak. Tinus doktort látni és hallani kellett volna. Na Ő az akit ezer százalék, hogy nem a pénz vezérel. Ő tényleg meggyógyítja az autistákat, mert erre tette fel az életét, hogy segítsen. Nem is orvos, hanem Gyógyító. Akkor is fenntartom ezt ha az én kicsimet esetleg mégsem hozza rendbe a módszere. Valamint biztos vagyok abban is, hogy az értelmi fogyatékosságot és az öröklött fejlődési rendellenességeket Ő sem tudja meggyógyítani. Az autizmus pedig nem az. Biztosan nehéz ezeket a tényeket sokaknak elfogadni, mert eddig ugye az volt, hogy ez a probléma nem orvosolható. Most meg idejön valaki, és azt mondja, hogy de igenis van megoldás. Biztos meg kell emészteni ezt sokaknak. De egyszer megtalálták a C-vitamint is, meg a gyermekágyi láz ellen is találtak megoldást, ott van a peniccilin, a Simonton-módszer a rákbetegeknek és még sorolhatnám, hogy mennyi mindenre jöttek rá emberek. Miért ne lehetne gyógyítható az autizmus?
A többieknek:
Én úgy látom, sokan össze vagytok zavarodva a sokféle lehetőségtől, hogy merre induljatok el, mi lenne a legjobb a kicsiknek. Nagyon nehéz ebben dönteni. Csak vigyázzatok nagyon, mert ha túl sokféle dologba vágtok bele egyszerre nem fogjátok tudni mi az ami segít és mi az ami nem. Nem biztos, hogy az a jó, ha elmegy az ember öt-hat szakemberhez, mert mi van akkor ha mindegyik mást mond? Akkor hogy dönti el az ember, hogy mi a baj? Nagyon kell ezekkel a dolgokkal vigyázni én úgy gondolom, mert nem vagyunk orvosok, nem vagyunk szakemberek, leginkább nem kívülállók, csak kétségbeesett szülők, akik megpróbálnak mindent megtenni, hogy a gyermekük meggyógyuljon. Nehéz ilyenkor tiszta fejjel józanul gondolkodni. Én azt tudom mondani, hogy nyugodjatok meg amennyire tudtok. Minden lehetőséget nagyon alaposan gondoljatok végig. Tudom ez nagyon nehéz, én is benne vagyok, csak én már megtanultam türelmesen átgondolni, időt hagyva magamnak, hogy amikor dönteni kell, letisztuljanak az érzelmek, a félelmek az aggódás. Én is azt vallom, hogy mindent meg kell tenni értük amit csak lehet. De alaposan végiggondolva, hogy mivel kezdjünk, mibe vágjunk bele először. Igen, sürget az idő mindenkit, mert a gyerekek fejlődésében az időnek nagyon nagy hatalma és döntő szerepe van. Azt se felejtsétek el hogy a gyerekek sem egyformák, ami az egyiknek nagyon sokat segíthet az a másiknak nem biztos (ld. pl. Son-Rise, vagy épp a diéta). De ezek a dolgok csak akkor derülnek ki, ha már belevág az ember.
Panni!
Arra még nem gondoltál, hogy ezek a könyvek íazért íródtak, hogy valakinek több legyen a pénztárcájában?
Én egy 17 éves autista lányt nevelek. Megpróbálkoztunk sok mindennel, még gyógyszerekkel is, pedig előre tudtuk, hogy mi lesz az eredmény. Később kiderült, hogy a családomban öröklődő fejlődési rendellenességről van szó, nem pedig valami könnyen gyógyítható betegségről. Aki autizmusból gyógyult, az nem is volt autista.
Az autizmus olyan fejlődési zavar, ami megakadályozza pl. hogy a kritikus időszakban megtanuljon a gyerek beszélni. Vagy már eleve nem is volt meg nála a beszédértés képessége.
Az én lányom elvileg nem értelmi fogyatékos, mégis csa 43 a mérhető IQ-ja, mert ahol felmérték, nem végeznek nonverbális tesztet.
Az iskola, ahová jár, beszélőkkel van tele, a többsége sokkal jobb állapotban van, mint egy foglalkoztatóban kellene, mégis majdnem kitűnőre teljesít!
Szia Andrej!
Két vizsgálaton vettünk részt. Az első alkalommal egy szobában voltunk Lócival, és miközben tőlünk, szülőktől sok mindent kérdeztek a gyerekről (pl. echolál-e, szokott-e pörögni, le lehet-e olvasni az arcáról az érzelmeit, megostja-e velünk az örömét/bánatát, mire használja a beszédet), egy másik pszichológus a gyerekkel beszélgetett, illetve játszott. (Gondolom ugyanazokat figyelték meg élőben, mint amiről mi beszéltünk).
A második vizsgálat két részből állt, csak én voltam bent Lócin kívül a szobában (a feleségem a kicsivel volt elfoglalva, őt viszont nem lehetett bevinni, nehogy elterelje Lóci figyelmét). Az első részben "szabad foglalkozás" volt, megfigyelték Lócit, hogy hogyan viselkedik strukturálatlan helyzetben. Kiratka sok játékot, és bármivel játszthatott. Az volt a kérdés, hogy feltalálja-e magát, van-e spontán játék, hogyan használja a játékokat (pl. a telefonnál csak a tárcsát tekergeti, vagy imitál egy beszélgetést, hogyan kér segítséget, ha valamit nem tud használni, vagy valami tetszik neki, amit más csinál, és újra szeretné csinálni stb. A végén szituációs játékok voltak. pl. nézd Lóci, itt egy baba/maci, éhes, álmos stb., és nézték, hogy hogy reagál rá, ad-e neki enni, lefekteti-e).
Ebből a részből nem sok jó sült ki, Lóci folyamatosan megpróbált kimenekülni a szituációkból.
Utána jött az IQ teszt, amit alighogy elővettek, elkezdett iránta rettenetesen érdeklődni, és bár 40 percig tartott az előző fázis, eszébe sem jutott kimenni a szobából, hanem várta a következő feladatokat (ez egyébként egy non-verbális teszt, csíkra rajzolt ábrákhoz kell párosítania szintén "mintás" kockákat, mindig más, és egyre bonyolódó szempontok szerint. Ezt is 40 percig csinálta, kb. 4 éves korig jutott el (3 éves egyébként).
Kb. ezek alapján jött ki a jól kompenzált autista minősítés.
Üdv,
István
Bemásolom a törvényi szabályozást, hogy tisztább legyen a dolog:
A sajátos nevelési igény meghatározása
121.§ (1) 29. sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló: az a gyermek, tanuló, aki a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye alapján
a) testi, érzékszervi, értelmi, beszédfogyatékos, autista, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra visszavezethető tartós és súlyos rendellenességével küzd
b) a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra vissza nem vezethető tartós és súlyos rendellenességével küzd.
Forrás: A közoktatásról szóló 1993. évi LXXVI. törvény módosításáról szóló 2007. évi LXXXVII. törvény
Az SNI gyermek különleges gondozásáról
30. § (1) A sajátos nevelési igényű gyermeknek, tanulónak joga, hogy különleges gondozás keretében állapotának megfelelő pedagógiai, gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai ellátásban részesüljön attól kezdődően, hogy igényjogosultságát megállapították. A különleges gondozást – a gyermek, tanuló életkorától és állapotától függően, a 35. § (2) bekezdésében meghatározott szakértői és rehabilitációs bizottságok szakértői véleményében foglaltak szerint – a korai fejlesztés és gondozás, az óvodai nevelés, az iskolai nevelés és oktatás, a fejlesztő felkészítés keretében kell biztosítani. A korai fejlesztés és gondozás megvalósítható otthoni ellátás, bölcsődei gondozás, fogyatékosok ápoló, gondozó otthonában nyújtott gondozás, gyermekotthonban nyújtott gondozás, gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés és gondozás keretében biztosított fejlesztés és gondozás, konduktív pedagógiai ellátás keretében.
Forrás: 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról
Sziasztok!
Én értem, hogy Panni mit akart mondani! Azt, hogy kár keverni, kutyulni a módszereket, mert nem biztos, hogy ugyanazt az eredményt kapjuk, mint ha egy módszert követnénk.Aki már diétázik, annak egyellőre folytatnia is kell a Tinus szerint, de aki még nem kezdte el, annak kár kitenni a gyerekét egy ilyen teljes étren változásnak.A diéta nélkül is meggyógyul a bélrendszer.A bio ételek most jelenleg sokkal fontosabb lenne, de sajnos van egy csomó dolog, amit nem tudok adni a gyereknek, mert nincs olyan, hogy bio is, meg gluténmentes is. Vagy legalább is nagyon kevés.A diéta bevezetése komoly elvonási tüneteket okozhat(nálunk volt, nem gyenge!), és akkor nem fogjátok tudni, hogy mitől viselkedik másképpen, esetleg negatív viselkedés is lehet, és akkor ember legyen a talpán, aki tudni fogja, hogy a gyerek most az oltások kivezetésére reagál, vagy csak glutén elvonási tünetei vannak.IDŐHÚZÁS!
A diagnózisról is az a véleményem, hogy akinek még kicsi a gyereke, az próbálja meg inkább elkerülni, mert ha meggyógyul is majd a homeopátiától, vagy esetleg még lesz egy kis furcsasága amiért normál esetben nem mondanák rá hogy autista,egy meglévő diagnózist már elképesztően nehéz lesz töröltetni.Én a mostani eszemmel már nem bélyegeztetném meg a gyerekemet 3 évesen.Ki tudja, hogy valaha kap-e majd egy másik dg-t, amely szerint egészséges.
Szia!
Üdvözöllek körünkben! Bizonyára igazad van sokmindenben, de azt is sejtem, hogy azokban az élményekben, aggodalmakban, félelmekben nem volt részed, amiben nekem/nekünk igen.
Részemről kipróbáltam a kazein- és gluténmentes diétát. Miért is? Mert féltettem a fiamtól a kistestvérét, és hallottam, hogy állapotjavulás érhető el vele. Tüneti kezelés? Valóban. De 2 és fél éve - amikor kezdtük - Tinus Smitsről még sehol nem hallottam! Emellett lehet szidni minket, akik tízezreket kifizetnek havonta speciális élelmiszerre és értendkiegészítőkre azért, hogy a gyermekük kevésbé legyen problémás. De nyugodtan gondolkozz el: sokan nem néztek szembe a problémával - mi megtesszük. Sőt, arra is van egy kis tartalékunk, hogy egymásnak tanácsot adjunk, bátorítsuk a többi szülőt. A fejünkről csak annyit: ha minden szülő fejében annyi "baj" - szerintem inkább józan ész, gondoskodás és gondolkodás, a gyermeke érdekeinek szem előtt tartása - lenne, mint a fórumos szülőkében, jobb lenne a világ!
Szívből kívánom, hogy NE kerülj kapcsolatba ezzel a problémával!
Fórumosok! További kitartást kívánok Mindenkinek! :)
Sziasztok,
Ahogy itt olvasom a fórum beírásokat, egyre inkább nem értek egy dolgot.
Van egy orvos Tinus Smits, van neki (egyedül a világon) 300 főnyi gyógyult autista betege. Van egy módszere, amit elhozott Magyarországra. Erről jelent meg egy könyv (Van remény: az autizmus gyógyítható) és egy cikk az előadásáról natursziget.com-on (aki angolul tud, a youtube-on láthat a filmjéből is részletet). Akkor akik ide erre a fórumra beírnak, azok miért nem olvassák el ezeket? Miért akarják olyan diétára fogni a kicsiket, ahol 4 db zsömle közel 800 Ft-ba kerül, és amúgy ehetetlen? Miért akarják pszichológusok elé vinni Őket, akik azon kívül, hogy hümmögnek egy sort, érdemben nem tudják őket meggyógyítani? (Fejleszteni egy ideig lehet, sőt kell is!!) Ámde nyomnak rá egy elég erős bélyeget, amit ha meggyógyul a kicsi, győzd levakarni (pl. normál óvodába vinni..)
Olyan, mintha az okoskodásotokkal szándékosan hátráltatnátok a gyerekeket a gyógyulásban.
És az lehet, hogy a gyerekekkel baj van, de hogy a Ti fejetekben sincs rend, az biztos.
Olvassatok és gondolkodjatok.
Sziasztok!
Diéta ügyben egy kicsit össze vagyok zavarodva.
A gluténmentes diétát Büki dr. úr mindenképpen javasolja, vagy végeznek erre is vizsgálatot?
Jól értettem hogy a diéta megváltoztathatja a vizsgálati eredményt és hamis képet kaphatunk? Bocsánat ha valamit teljesen félreértelmeztem.
És ugye jobb a glutén lassú megvonása?
Szia István!
Érdekelne, hogy hogyan folyik a vizsgálat az Aut. Kut. Csop. Ambulancián? Ancsur egy korábbi hozzászólásában írta, hogy ha valahol akkor ott biztosan meg tudják állapítani a gyerekről hogy beteg. Akár 3 éves kor alatt is állítanak fel diagnózist? Már elkezdtük kitölteni a kérdőívet, de nagyon félek elküldeni.Elmondták, hogy mi alapján mondták a kisfiadra, hogy autista? Bízunk a homeopátiában, de minél több helyre akarunk menni, így minél több információhoz jutunk.
Sziasztok!
Pénteken voltunk Dr. Tőkés Attilánál, a homeopátiával kapcsolatban. Nagyon alaposan kikérdezett bennünket, eközben figyelte a gyerek viselkedését. Kisfiam egész jól viselte a 1,5 órás beszélgetést. Most várjuk az e-mailjét amiben leírja majd, hogy melyik golyócskát szerezzük be először. Már alig várjuk, hogy elkezdjük. Azt mondta, hogy 2-3 év lesz amire ezt a rengeteg antibiotikumot és oltóanyagot ki tudja méregteleníteni. Olyan szépen hangzik, hogy csak remélni tudjuk, hogy így lesz. A beszélgetés végén megkérdeztük, hogy mi a véleménye, mennyire súlyos az esetünk. Diagnózist nem mondott, de elmondta, hogy a látottak és hallottak alapján Tominál szerzett autisztikus jellemzőkről van szó. Egyértelműen autizmusról nem beszélt, csak autisztikus jellemvonásokról és mondta, hogy a korához képest már többet kellene produkálnia. Szóval nagyon reménykedünk!!!
Azt mondta, hogy már az első kezelést követően látni és érezni fogjuk a változást a gyereken.
Van egy barátnőm, aki angol tanár, és az Ő kisfiuk is autista.Ez a szülő felvette a kapcsolatot a Párizsi laborral, megrendeltük a teljes autista panelt 208 ezer ft volt (Visa kártyáról vették le a pénzt), és megküldték a vérnek a kémcsöveket, meg a vizeletnek.Volt egy leírás a vizelethez, már nem emlékszem, hogy pontosan hogyan kellet. Amikor megvolt minden, akkor DHL futárszolgálat vitte Párizsba a laborba.Megadtuk a Büki doktor elérhetőségét nekik, hogy hozzá küldjék az eredményt.El is küldték neki is, meg nekünk is kb.2 hét múlva megvolt. Ezt nem nagyon tudják értékelni az orvosok, talán csak a Büki doktor, mert nagyon speciális vizsgálatok.Én átküldtem egy belgyógyász főorvos unokatestvéremnek is az eredményt, de megmondta, hogy Ő ehhez sajnos nem ért, Ő is csak annyit lát belőle, mint én, neki is csak számok.Azt látta, hogy rengeteg féle vizsgálatot elvégeztek, de ehhez kell egy olyan szakember, aki direkt ezzel foglalkozik.
Sajnálom, hogy diagnózist kaptatok az autista kutatóból.Ne keseredjetek el, csak keressetek egy jó homeopata orvost, aki meg fogja gyógyítani a gyereketeket.Drukkolok nektek!
Szerintem nem olyan fontos a peptid teszt, mert enélkül a diéta nélkül is tökéletesen meg fog gyógyulni.Én szivem szerint már abbahagynám a diétát (így másfél év után), de most nekünk sajnos nem lehet, mert akkor nem tudjuk majd, hogy mire reagál esetleg rosszul a gyerek.A glutén újra bevezetésére, vagy éppen a kezelésére.
Szia Anni!
Ti hogy "jutottatok el" Párizsba?
Kösz, István
Szia!
Eleinte nem tudtam, merjem-e mondani neki a homeopátiát, de annyira jól fogadta a diéta-abbahagyási javaslatunkat, hogy mégis megemlítettem. Azt mondta, rendben van, a két dolog - azok az étrendkiegészítők, amiket javasol, és a homeopátiás kezelés - nem "üti" egymást, nyugodtan mehet párhuzamosan. A lényeg, hogy jó homeopatát találjunk!(Megkérdezte és felírta a homeopata nevét, ezért a párommal arra tippelünk, hogy leinformálja...)
Ja, még annyit erről, hogy a homeopata doktornőnek nagyon tetszettek azok a szerek, amiket Büki javasolt, úgyhogy itt is "fedés" van. Ráadásul, amit kevésnek talált a doktornő (az EPA-HDA-t), azt most növelte a doktor úr! :) ZÖLD ÚT!!!
Sziasztok!
Most végeztünk a vizsgálattal, gyermekkori autizmust állapítottak meg, jó értelmi képességekkel, tehát Lóci - úgy néz ki - jól fejleszthető.
Most csak ennyi, rohannom kell ügyeket intézni.
Üdv,
István
Sirga!
Mi volt a Bükinél? Beszámoltál neki arról, hogy most homeopátiával kezelitek a gyerkőcöt? Mit szólt hozzá?Légyszi írd meg!
Sziasztok!
Mi a Peptid tesztet Párizsi laborban csináltattuk, és kimutatta a kazemorfit, és a glutamorfint is.Annak aki még nem diétázik, annak nem is kell elkezdeni(kivéve ha az orvos direkt kéri), mert a saccharum officiale D6 helyrehozza a bélproblémákat.Én fölöslegesnek tartom a nehézfém vizsgálatot is, mert azt a Büki Doktor intézi egy Amerikai laborban.Bármilyen eredmény is jönne ki, úgysem lehet a homeopátiás kezelés mellett gyógyszert szedni rá.Meg a Cink jó lesz ennek a kivezetésére egyébként is. Az meg tök hülyén jönne ki, hogy odamegy valaki a Büki Doktorhoz, hogy csináltasson egy ilyen vizsgálatot, de a Büki kezeléséből viszont köszöni nem kér.
A Cukorról: A Tinus könyvében, és az előadásán is azt mondta, hogy a hozzáadott cukrot tartalmazó ételeket kell kerülni.Elvileg a szőlőcukor az jó, de nekünk azt tanácsolta az orvos, hogy még a túl édes gyümölcsöket is kerüljük egyellőre pl.: a mazsolát és egyéb aszalt gyümölcsöket,stb.
Szia Sirga!
Valahogy csak megállapították a kutatások, hogy az autista gyerekek szervezete kazeomorfint és gluteomorfint termel. Valahol azt olvastam, hogy ezt a vizelet peptid-tartalmának vizsgálatával lehet kimutatni. Csak azért próbálok utánajárni, mert én sem szívesen diétáztatnék, főleg, hogy a fiam, Lóci , gyümölcscukrot sem ehet.
Annyit kérdezhetek, hogy Tinus módszerében pontosan melyik rész váltja ki a diétát? (A vitaminok vagy a gyógyszer/oltás kivezetés?) Illetve mit jelent a cukormentes diéta? (Mindenféle cukor vagy pl. csak glükóz vagy fruktóz?)
Ma megyünk vissza a második körre az Aut. Kutatócsoporthoz, majd jelentkezem.
István
Majdnem sikerült végig olvasnom a teljes eddigi hsz-eket.
Még írok néhány dolgot Szabolcsról.
Nagyon szeret homokozni,körben forogni,kockákat sorba rendezni, csoportosítani.Ha valmit szeretne megfogja a kezem és odahúz, vagy visít, vagy megoldja.Egyáltalán nem öltözik, csak akkor próbál ha úszni megy. A vizet imádja.Néha átnéz embereken, úgy csinál mintha süket lenne. A szemkontaktusban bizonytalan vagyok. velünk felveszi (nem mindig)és néha szerintem idegenekkel is.Borzasztó nehéz rávenni valamilyen "feladatra".
Sziasztok!
Kb. egy hónappal ezelött vetette fel egy pszichológus fiúnknál, autizmus gyanúját.3,5éves elmúlt, 3-4 szót mond. A kezdeti kétségbeesés során találtam a fórumotokra.
Minden tiszteletem a Tiétek, ahogyan a gyerekről írtok és ahogy egymásnak segítetek. Sok energiát merítettem már belőletek és minél többet olvasom a fórum annál több erőt és reményt sikerül szereznem. eleinte nagyon meg voltam ijedve és összetörve.
Most azt várom, hogy egy szakember egyértelműen állást foglaljon a fiúnkkal kapcsolatban és elinduljunk egy olyan úton ami segít neki.
Rengeteg kérdésem lenne hozzátok, de igyekszem beosztani...
Néhány szó rólunk:Kb. Szabolcsunk két éves kora körül éreztem hogy kicsit "fura". Mivel nem sokkal elötte született az öccse és költöztünk is ennek tudtuk be egy ideig.Amivel sokat kinlódtunk:tejfehérjeallergia(először befulladt), asztma, lázgörcshöz hasonló (de nem egészen az)görcsök lázas állapotban ill. utána, durva alvásproblémák(neurológus szerint Pavor Nocturus).
Jelenleg TSMT tornát csináljuk kb. 3 hónapja ill. a vizi változatát (a neve most nem jut eszembe)
Fél napot járt oviba- ha éppen nem volt beteg.
Szeptembertől új intézményt szeretnénk neki.
Az Autizmus Kutatócsoporthoz küldtek minket vizsgálatra, de mire oda bejutunk.....!
A legfőbb kérdés az bennem, hogy addig mi legyen?
Azon kívül hogy vizsgáltassuk tovább, semmi tanácsot nem kaptunk, az pedig fél év is lehet.
Kazein- és gluténlebontással kapcsolatos tesztről nem tudok. Ezt mi kipróbáltuk - az elvonást -, viselkedésbeli javulást láttunk - nem keveset! -, de ma már nem biztos, hogy belevágnék, hisz van gyógymód! Az az igazi megoldás, ez csak tüneti kezelés.(Amellett, hogy maga a diéta drága, és nehéz betartani, még drágábbak az étrendkiegészítők, amik az esetleges hiánybetegségek elkerülése érdekében szükségesek.)
A nehézfémterheltségi tesztet - úgy tudom - Magyarországon csak a Heim Pálban végezték, de a teszthez szükséges tabletta hiánycikk, úgyhogy most ott sem...
Ja! Ma voltunk Büki Doktor Úrnál. Aki esetleg készül hozzá, az időpontegyeztetéskor ne felejtsen el rákérdezni, hogy HOVA menjen!(Mi a Heim Pálban vártuk, holott a Teréz Körúton rendelt...)
Sziasztok!
Én erre a mondatra gondoltam itt hirtelen:
elsősorban önmagadtól várhatsz igazi segítséget
ha kell, nyugodtan finomítsatok rajta, ez csak egy hirtelen gondolat még!
Anikó
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy a nehézfém-vizsgálat, illetve a kazein és gluténlebontással kapcsolatos vér/vizeletvizsgálat szokásos neurológiai vizsgálatok (azaz bárhol csinálják), vagy csak a Heim Pál bizonyos orvosa csinálja
sziasztok!
Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha összeállítanánk 10-15 db épkézláb mondatot azoknak, akik épp most tudták meg gyermekükről a rossz hírt, és ezen a fórumon keresnek és kérnek segítséget. Lehet akármilyen közhely is, de akár konkrét dolog is.
pl.
1. szeresd és fogadd el a gyermekedet olyannak, amilyen.
2. a szerzett autizmus gyógyítható.
3. a dr. jelző nem azt jelenti, hogy az illető orvos mindent tud és mindenható
4. ne higyj el mindent, amit a gyerekedről mondanak.
...
írjatok folytatást...
Sziasztok!
Tud valaki segiteni abban hogy honnan tudnám beszerezni ezt:ascorbyl palmiate.Köszi András
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?