Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

528. ffc9d89fcb (válaszként erre: 526. - Gerna)
2008. máj. 26. 20:41
Ez mind magán orvos.Saját pénzükön végezték el a tanfolyamot, külföldről rendelik meg a speciális készítményeket,rengeteg dolognak utánna kell járni, egy csomó adatot feldolgozni, stb. A hagyományos orvosi álláspont az, hogy az autizmus nem gyógyítható.Szóval nincs is támogatás a kezelésükre. Van 2 választásod! Vagy megpróbálod meggyógyítani a gyerekedet a saját pénzeden, vagy beletörődsz, hogy gyógyíthatatlan.Hidd el nincs ezen akkora pénzük az orvosoknak, mint sokan gondoljátok.De ha lehúznának sem érdekelne, ha a gyerekem állapota javul.
527. Bea41 (válaszként erre: 522. - 08da653b18)
2008. máj. 26. 16:23
Sajnos az én kisfiam egész egyszerűen kihányja azt ami rossz ízű(Halolaj),lefogni meg nem lehet egy 10 éves gyereket.Meg hát akkor is kihányná!Arra meg nem tudom rávenni, hogy egészben nyelje le a kapszulát vagy tablettát, mert mindenáron össze akarja rágni!(már ha egyáltalán beveszi)
526. gerna (válaszként erre: 519. - 08da653b18)
2008. máj. 26. 16:12
Tudok olyat, aki ingyen kezeli, dr. Galla Mária a gyermekklinikán. (Mi anyagcsere-gondozóba járunk, mert más probléma van.) Persze, hogy egy orvos kezeli, az alapbaját, de ha több probléma van, azért kikéri/figyelembe veszi más orvos véleményét is! Ezt úgy általában mondtam.
525. 08da653b18 (válaszként erre: 524. - Ecbf88c867)
2008. máj. 26. 12:21

Minket már feljelentettek a gyerekvédelmiseknél, mert a kislányom annyira tud sikítani... Azok persze csak néztek nagyot amikor itt voltak terepszemlén, és látták mit csinál. Nekünk is azt mondták, hogy nem látszik rajta semmi, pedig dehogynem. Szemkontakt néha rövid időre, nem beszél pár szón kívül semmit, nem tud játszani igazán, nem szobatiszta és még sorolhatnám. Viszont emellett egy nagyon vidám, nevetős mosolygós vidám baba, nagyon kell őt imádni.

Ne félj a homeopátiától. Ezek a dolgok hozzátartoznak a gyógyuláshoz, csak erre gondolj, és arr, hogy ez csak átmeneti. Utána sokkal jobban lesz majd. Én úgy vagyok ezzel, hogy mi már olyan sok mindenen túl vagyunk, olyan sok helyen jártunk, vizsgálatok, kezelések, stb., ez, hogy rosszabbodhat átmenetileg, ez a gyógyulás része, ezen túl kell lenni, végig kell csinálni, mert a cél a fontos. Még ha az út hosszú és nehéz is ami odáig visz. A homeopátiában pedig nem hinni kell. Az antibiotikumban sem és az oltásokban sem hiszünk, mégis látod, teszik a dolgukat.

2008. máj. 26. 11:23

Sziasztok!Egy ideje olvasom ezt az oldalt(is),gondoltam csatlakozom hozzátok,mivel én kicsi fiam is autista:(((még nem tudtam feldolgozni,remélem sikerül.4 éves lesz júniusban,ovodás,fejlesztő csoportba jár.2,5 éves kora óta sz.tiszta,beszél,mindent megért,személyes névmásokat,múlt,jelen,jövő időt jól használja,jól ragoz,verseket mond.De a beszédében észrevenni a hibákat,valahogy mégis más mint kortársai,néha röpköd főleg ha öröm éri,izgatott.Kívülálló szerint nincs ennek a gyereknek semmi baja,okos,menjek én orvoshoz.Hisztis,makacs,öntörvényű,ha valamit nagyon akar vagy éppen nem,akkor sikít mint akit nyúznak,de olyan hangon.....Nem tudom olyankor mit gondolnak a szomszédok,biztos valami szadistának.Szóval,eléggé kivagyok,senki nem ért meg,sok erőt merítettem írásaitokból.Amikor olvaslak benneteket akkor érzem nem vagyok egyedül.......na,nem panaszkodni akarok.A homeopátiáról annyit,hogy én hiszek benne,de mégis félek elkezdenei,erősödnek a tünetek,visszaesik...stb.

Üdv.Manyu

2008. máj. 26. 10:50
Tinus doktor nem azt írja a könyvében, hogy nem szokta külön javasolni a diétát, csak akkor ha már amúgy is elkezdték? Merthogy a kezeléssel az emésztés is javul? Sajna nincs nálam a könyv, kölcsönbe van nem tudom megnézni...
522. 08da653b18 (válaszként erre: 517. - Bea41)
2008. máj. 26. 09:55

Én ezeket a dolgokat összetöröm, pici vízbe teszem és úgy adom be. Az omega 3 kapszuláját kiszúrtam, és azt is bele egy kis vízbe, vagy teába, vagy csak úgy magába , bár szerintem mindenképpen rossz íze van. Az én kislányom már 8 hónapos kora óta szed gyógyszert, megszokta szerintem, hogy időnként be kell venni valami ronda ízű dolgot. Ha pedig ellenkezik, szépen lefogom, és úgy adom be. Tudom, kegyetlenül hangzik, de muszáj.

Lara

521. 08da653b18 (válaszként erre: 510. - Gerna)
2008. máj. 26. 09:52
Igen, tudom mit csinál az epilepszia, eléggé kiképeztem magam ezen a téren is, már 8 hónapos kora óta epilepsziás. De hát most őszintén, tudok én okos lenni? Nem vagyok orvos, kénytelen vagyok rájuk hagyatkozni és a saját megérzéseimre. N. T. szerint ez nem olyan epilepszia, hanem így jött ki az oltás a kicsin, az okozza. Nem lázas lett, meg ilyesmi, hanem jöttek a rohamok. Előírták a megfelelő adag gyógyszert, azt kapja, de ki tudja az is mit csinál a kis agyával? Rohama nincs, pedig én elkezdtem szép lassan leszedni a gyógyszerről, nagyon lassan szinte cseppenként állítom le. Eddig semmi baja. Sőt, az EEG-je jobb mint eddig. Szóval nem tudom, mi lenne a helyes.
520. 08da653b18 (válaszként erre: 515. - Panni1974)
2008. máj. 26. 09:42
Pannk, miért cseréltétek le a Torbenkova doktornőt? Én nem ismerem, azért kérdezem, mert ha valami nem oké vele, akkor szaladunk máshova.
519. 08da653b18 (válaszként erre: 514. - Gerna)
2008. máj. 26. 09:40
gerna, miért mondod azt, hogy lehúzás szaga van? ennek nem úgy kellene működnie, hogy egy orvos kezeli a gyerkőcöt, és nem három, akik talán háromfélét mondanak? Én a listából választottam ki őt, később kiderült, hogy a barátnőmék évek óta hozzá járnak, és nagyon szeretik, meg vannak elégedve vele. Tény, hogy iszonyat sok pénzt kért az első vizitért. A többit nem tudom ugyanennyi lesz-e. A többi orvos ingyen kezeli az autistákat? Mert ha igen, azonnal váltunk! Én eddig akárhol voltam a kislányommal, mindenhol sokat kellett fizetni. Kivéve a kórházba, de mondjuk ott nem is kap semmit, azon kívül hogy jaj de szép kislány, meg felírja a gyógyszerét, félévente egy EEG és egy vérvétel. Ezzel meg nagyjából tudod mit lehet csinálni. Tehát én nem tudtam mi alapján orvost választani, ráböktem egyre. Ő drága. A gatyánk is rá fog menni. De ha bármelyikük ingyen csinálja a dolgot akkor ott a helyünk!
518. Bea41
2008. máj. 26. 08:02
Bocs, Glázer doktornőnél!!
517. Bea41
2008. máj. 26. 08:01
Mi pénteken voltunk a Gábriel doktornőnél, ahol részletesen kikérdezett minket a fogantatástól kezdve napjainkig. Ha valakinek van tapasztalata, szeretném megkérdezni, hogy a c vitamint, cinket , omega 3-at, hogy tudtátok bevinni a gyerek szervezetébe, mert az enyém tablettát, ill. kapszulát nem vesz be.Milyen dózist javasoltak? Nekünk 3000 mg c vitamin,15 mg cink, 3000 omega3/ nap.
516. gerna (válaszként erre: 515. - Panni1974)
2008. máj. 25. 18:01
El van nézve! én meg úgy írtam véleményt, ahogy fórumokon szokás.
515. Panni1974 (válaszként erre: 514. - Gerna)
2008. máj. 25. 17:19

Oké, oké, nem akarom túllihegni a témát.

És ezúton kérek elnézést azért, mert úgy mertem véleményt írni a doktornőről, hogy már találkoztam is vele.

Mi is nála kezdtük el a kezelést, mint V.Lara

514. gerna (válaszként erre: 513. - Panni1974)
2008. máj. 25. 11:50
V.Lara esetére céloztam.
2008. máj. 25. 11:45

senki sem mondta, hogy csak őnála gyógyulni.

az egyszerre elhagyást sem, hanem a fokozatosságot (legalábbis ételben).

semmit nem erőltet, és nem bántja a gyereket feleslegesen.

a méregtelenítést meg Tinus Smits mondja: non-toxic teraphy a gyógyulás egyik eleme, benne van a könyvben.

[link]

512. gerna (válaszként erre: 511. - Panni1974)
2008. máj. 25. 11:23
Ez a mindent egyszerre elhagyni, csak őnála gyógyulni - ez a gyanús módszer számomra. De hát, mindenki maga tudja!
2008. máj. 25. 11:05

aha, tényleg lehúzás szaga van, ha a gyerek jobban van...

az epilepsziát nem tudom..

510. gerna
2008. máj. 25. 11:01

Fizettek is ezért a doktornőnek? valami lehúzás-szaga van a dolognak.

V.Lara! az epilepszia-ellenes szert el ne hagyd! annak még nem találták ki az alternativ változatát (hacsak nem a kínaiak), és akár egyetlen epi.roham nagy pusztítást végez az agyban.

509. Panni1974 (válaszként erre: 508. - 08da653b18)
2008. máj. 25. 10:56

hahó,

hát nálunk epilepszia nincs, de a bioélelmiszereket betartjuk és képzeld, a gyerek MAGÁTÓL kezdett el méregteleníteni 2 hét után. Folyik az orra (zöld), izzad és iszonyú büdöseket kakil. De semmi láz meg köhögés,amúgy jól van, és kétlem, hogy 2000mg C vitamin mellett megfázott volna nyáron.. Nálunk a BioBerta ivólevek nagyon bejöttek, nagyon finomak, pici kiszerelésben vannak,nem romlanak el. Nem olcsó.. Vitaminból nekünk nem jött be a Cetebe, mert Bálint pelenkájában landolt az összes bogyó: azt se bírta megemészteni, úgyhogy mi ökonetes izéket eszünk, acerola tartalmút. A könyv amúgy cukor és élesztőmentes diétát ír.. mi kivontuk a tejtermékeket a cukrot és élesztőmentes kenyeret eszik, és megpróbálok olyat adni neki, ami nem gluténes. (pl rizsliszt, rizstészta). A glutén ÉS élesztőmentességet nem lehet betartani, mert ami gluténes az élesztős, ami élesztőmentes az meg gluténes. Most vettem gluténmentes lisztet meg növényi kovászt, abból kéne kenyeret sütnöm. A cukrot sztíviacsöppekkel helyettesítjük, szerintem elég finom.

Ja és semmi mikrohullám.. ez nagyon fontos.

2008. máj. 24. 23:17
Nekünk glutén, kazein és laktózmentes étrendet is mondott a doktornő az ismert vitaminokon és a homeopátiás szereken kívül. És azt, hogy bioélelmiszert kapjon amíg a méregtelenítés tart, és rengeteg minőségi ásványvizet. Én ettől félek a legjobban, mert mi van ha valamiből mégis belekerül a szervezetébe ezekből az anyagokból, ráadásul nagyon keveset iszik. És egyáltalán még fogalmam sincs hogy miket szabad ennie innia és miket nem. Az epilepsziagyógyszer a másik probléma. Ezt teljesen el kellene hagynunk. A doktornő azt mondta, majd ebből is csináltat homeopátiásat hogy méregtelenítve legyen ettől is. És mi van ha jönnek a rohamok? Ráadásul a kórházban egyből kiderülne a következő vérvételből. A neurológusnak aki kezeli a kicsit nem is mertem mondani ezt az egész dolgot, mert amikor először pár hónappal ezelőtt említettem neki, hogy talán az oltások miatt beteg a kicsi, azt mondta, hagyjam már ezzel a hülyeséggel. Hát akkor hagyom is. Csak az minden vágyam, hogy majd a saját szemével lássa a gyógyulást. Ti milyen típusú vitaminkat adtok a kicsiknek? Olyan sokféle van, én már nem tudom melyik lenne a legjobb.
2008. máj. 24. 23:08
Kisfiam a vitaminok szedésétől (C vitamin, cink, omega3, probiotikum) is jobban van, pedig még az ascorbilpalmetatot nem is tudtuk beszerezni. Mi hétfőn kezdjük a homeopátiát. 10-12 nap után vitamin szedés is meglátszik, láthatóan jobban van a kicsi,érdeklődőbb, és eszi a darabos krumplit (eddig kihányta..).
506. ffc9d89fcb (válaszként erre: 503. - Sirga)
2008. máj. 24. 19:16
A terápia hossza lehet 1-3 év.Nem függ a gyerek korától, sem a súlyosságától.Eredmények viszont már sokkal hamarabb is lesznek.REMÉLEM!!!!
2008. máj. 24. 19:14

Sziasztok!

Csütörtökön voltam az Ördög doktorúrnál, 1 órát beszélgettünk, és adott egy kérdőívet, amit lehető leghamarabb kitöltve vissza kell hozzá juttatni.Pénteken eljött hozzánk a Doktorúr, és bemérte a Lilla szobájában a földsugárzásokat, és hozott egy eszközt, amivel ezek kivédhetőek. Hozott egy doboz saccharum official C30-at, amit már el is kezdhetünk adni.3 naponta kellene 5 golyót elszopogatnia, de mivel úgyis rögtön lenyelné, vagy összerágná, ezért oldatot kell belőle készítenem, egy kevés vízben feloldva. Tegnap már be is adtam neki, de még nem látok semmi változást.Jövőhéten megrendeli nekünk az oltási gyógyszereket, és 2 hét múlva adhatom neki.Az oltási méregtelenítésnél fel kell készülni a legrosszabbra is, mert lehet, hogy majd belázasodik, hasmenés, hányás, agresszív viselkedés, stb., minden lehet, de nem szabad abbahagyni.Pont jó lesz az időzítés elkezdeni, mert nyáriszünet lesz az oviban, és akkor célszerű lesz egyébként is itthon maradni majd vele. De várom már!

2008. máj. 24. 13:10

Sziasztok!

Sebő Zsuzsa doktornővel egyeztettem, és ezt a levelet kaptam a nevemre.

Sebő Zsuzsa doktornő nevére regisztráljatok, ha szeretnétek jönni.

"Tisztelt Szülő!

Tájékoztatjuk, hogy a gyermekek kezelése előtt megbeszélést tartunk

2008. V. 31. -én délelőtt 10 órakor

a Pomázi Gyermekrendelőben.( Pomáz, Jankovich u 2.)

Békásmegyertől 5 perc kocsival, 15 perc hévvel.

A rendelő Pomázon, a fő úton található a hév és buszmegállótól 200 méterre, a Kőhegy Patika épületében.

A megbeszélésen Dr. Smits által ajánlott a kezelésekkel kapcsolatos kérdésekről, a várható eredményekről, nehézségekről, és gyakorlati kérdésekről (kiegészítők, gyógyszerek beszerzése, a kezelések megkezdésével kapcsolatos kérdések, stb.) szeretnénk tájékoztatást adni. Amennyiben igény van rá alkalom lesz megnézni Dr. Tinus Smits filmjét azoknak, akik nem látták, vagy szeretnék ismét megtekinteni.

(Az összejövetel térítésmentes.)

Kérek értesítést, részt kíván-e venni a megbeszélésen.

sebo.zsuzsa@t-online.hu

Dr Sebő Zsuzsanna Szabadi Sándor Dr Sasvári Ferenc

503. Sirga (válaszként erre: 502. - 08da653b18)
2008. máj. 24. 10:01
Egyetértek: ugyanúgy meg kell osztanunk a tapasztalatainkat, kétségeinket, mint eddig! Mi hétfőn találkozunk a doktor nénivel. Egyébként a terápia várható hosszáról van valami info?
502. 08da653b18 (válaszként erre: 501. - Sirga)
2008. máj. 23. 22:38

Kedves Sirga, erre nincs orvosság. Tisztelni lehet egyiket-másikat, de határozottnak kell lenni mindig. Már ha az vagy. Mert úgy csinálni mint ha az lennél... hát elég nehéz. Én az vagyok, mindig is az voltam, igen tisztelem némelyeket, de azt hiszem a legnagyobb tiszteletet azok az anyukák apukák érdemlik akik ilyen beteg problémás kisgyereket nevelnek és próbálnak gyógyítani. Csak ezt általában el szokták felejteni. Szóval legyél határozott, mondd meg mit szeretnél és ne hagyd magad lerázni. Engem ki lehet dobni az ajtón, de akkor bemászok az ablakon. Ennek köszönhető, hogy a kislányom ma nem egy hátán fekvő magatehetetlen báb, hanem egy örökmozgó kis tünemény. Ha autista akkor is. A Te kicsid egészsége a tét és az mindennél fontosabb, legyél igenis határozott.

Mindenkinek: ma voltunk Torbenkova doktornőnél, nagyon kedves szimpatikus hölgy, barátságos, közvetlen és ami fontos, azt mondta, meg fogja gyógyítani a kicsinket. Teljes mértékben azonosult Smits doktor módszerével, segít mindenben amiben csak tud és amiben kell, még ezen a problémán kívül is. Szerintetek, ha elkezdődik a terápia, akkor majd legalább itt a fórumon eszmecserélhetnénk, hogy kinek mik a tapasztalatai?

Üdv mindenkinek

501. Sirga
2008. máj. 22. 09:27
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Teljesen megőrülök! Többet járok a gyerekorvoshoz, mintha beteg lenne valamelyik gyerkőc! NEM ÉRTEM, miért nem nyomja a kezembe, hogy írjam le (a karton tartalmát), és miért nem mondja, hogy mentsem a többi 8 évet! Amint ír valamit a homeopátiás dokinéni, rohanok megkérdezni - ahelyett, hogy itthon átnézhetném. Túlságosan tisztelem, nem merek elég határozott lenni... Erre nincs orvosság?
2008. máj. 21. 14:41

Sziasztok!

A natursziget.com-on válaszol kérdésekre dr. Sebő Zsuzsanna.

Bemásolom ide egy korábbi válaszát, melyből kiderül, hogy lesz egy szülői tájékoztató a Tinus Smits féle gyógymóddal kapcsolatban.

A tanácsadó válasza:

Kedves Júlia! Smits módszerhez (autizmus gyógyítása) szükséges homeopátiás gyógyszerek nagy része nincs magyarországi forgalomban, ezek beszerzésére szövetkeztünk néhányan homeopaták. Ugyancsak szeretnénk egységes ajánlásunkat elkészíteni azokról a kiegészítő szerekről, melyeket Smits javasolt. Ez az előkészítő munka a vége felé jár, és egy szülőknek tartott tájékoztatóval fogunk kezdeni a hónap végén. A pontos időt, és helyszínt néhány nap múlva tudom megírni.Üdvözlettel dr Sebő Zsuzsanna

[link]

499. Bea41 (válaszként erre: 498. - Oanita)
2008. máj. 20. 21:39

Kedves oanita!

Mi győriek vagyunk, és az én kisfiam már 10 éves múlt, de ha kérdésed van, vagy beszélgetni szeretnél szívesen válaszolok.(persze, ha tudok!)

Ha gondolod írj privát üzenetet!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook