Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

588. 08da653b18 (válaszként erre: 587. - Klendi)
2008. jún. 3. 13:56
Mi nem vagyunk szakemberek, mi csak a saját tapasztalatainkat tudjuk elmondani. Az én kislányom sem mutat visszalépést, de szintén tojik mindenkire, és sokkal lassabban fejlődik mint ahogy kellene. Azt, hogy valaki autista-e azt szakemberek mondják meg. Aztán vagy igazuk van vagy nem. Az biztos, hogy nekik sok tapasztalatuk van, de ez nem azt jelenti, hogy mindent tudnak. Egyébként a biztottságnak kell mondania, hogy merre tovább. És ezen kívül Rád van bízva sajnos, hogy még mit próbálsz meg. Mi már több mint két éve járjuk a magonk kis útját, olyan dolgokat próbáltunk, olyan helyeken voltunk és olyan emberekkel találkoztunk, hogy elszaladnál messzire ha elmesélném. De mindegyik hozzátett valai pluszt a fejlődéshez. De ezt én saját magamtól csinálom, tanulok, képzem magam amiben csak lehet, mert sajnos az a mai helyzet, hogy magunkra vagyunk utalva. Legalábbis én ezt így tapasztaltam.
587. Klendi
2008. jún. 2. 23:48
Sziasztok! Új vagyok itt, és tanácsot szeretnék kérni tőletek! Van egy kisfiam, aki a jövő hónapban lesz 2 éves. Mióta megszületett járunk vele orvoshoz, mert mindig volt vele valami. Kb. 9-10 hónapos lehetett, amikor észrevettem, hogy "más" mint a kortársai. A doktornő sok dolgot mondott, hogy hogyan fejlesszem, de ő rám se "bagózik". Egy hete voltunk nála legutóbb, és akkor ráírta a lapjára, hogy egyre kifejezettebb autisztikus tuneteket mutat.(Verbális és nonverbális téren érintett leginkább!) A fejlesztő pedagógus (ott is voltunk már kétszer) azt mondta, hogy valami bizottság elé kell mennünk, hogy elbírálják, kaphat-e ingyenes korai fejlesztést.Ha ez megvan, merre induljak tovább? Szerintetek mi lenne nekünk a legjobb? Én úgy gondolom a fiamra nem az oltás hatott így, mert ő a fejlődésében nem mutat visszalépést! Előre is köszi a válaszaitokat!!! Kati
586. 08da653b18 (válaszként erre: 581. - Agnu)
2008. jún. 2. 15:17
Nem tudom mekkora, este ha lesz időm megnézem és visszaírok.
585. ffc9d89fcb (válaszként erre: 583. - Loretta1)
2008. jún. 2. 11:48
Szia! Egy barátnőm Szolnokon keresett orvost a kisfiának.A doktornőt Varga Katalinnak hívják, és eddig még csak nagyon jókat hallottam felőlle. A barátnőm szerint nagyon lelkes, és nagy tudású doktornő.
584. Dobezsa (válaszként erre: 583. - Loretta1)
2008. jún. 2. 11:08

Szia!

www.homeokult.hu, Tinus Smits nevére kattintva megtalálod a listát az orvosokról.

Tapasztalatom még nincsen,mert most indulunk neki a dolognak.

Találsz a módszerről könyvet: www.remedium.hu oldalon:Tinus S.: Autizmus Van Remény

Tinus S.:A védőoltásszindróma

felismerése, kezelése

megelőzése

2008. jún. 2. 10:46
Sziasztok uj vagyok itt a fórumon,van egy tizeneggy éves autisztikus kisfiunk,itt olvastunk ahomeopátiás módszerről,segitenétek orvost találni ,pest,szolnok,vagy püspökladány lenne jó.Ha valamelyik orvosról vannak tapasztalataitok irhatnátok. köszi.
582. Agnu (válaszként erre: 575. - Sirga)
2008. jún. 2. 08:18
Nekem is van egy ismerősöm, aki nagyon vallásos és elutasítja a homeopátiát. Okkult dolognak tartja, ezt pedig arra alapozza, hogy a homeopátiás szerek pusztán információ segítségével gyógyítanak. Szerintem arról van szó, hogy találkozott egy olyan dologgal, amit nem tud megmagyarázni emiatt fél tőle. Az ilyen félelmek a boszorkánypereket és az inkvizíciót juttatják eszembe - hány ártatlan embert üldöztek a vallás nevében, pusztán tudatlanságból és félelemből...
581. Agnu (válaszként erre: 577. - 08da653b18)
2008. jún. 2. 08:07
De jó! Mekkora a fájl? Át tudod küldeni?
580. 08da653b18 (válaszként erre: 579. - Sirga)
2008. jún. 1. 18:30
Nem gondolom, hogy nagyképűen hangzik. Az a véleményme, hogy van mire büszkének lennünk, és van miért tiszteletet érdemelnünk. Nagyon nehéz feladat ez, és nekünk nem szabad elfáradni, nem szabad reményvesztettnek lenni, és nem szabad szomorúnak elkeseredettnek lenni. Még akkor sem, ha ez a probléma nem lenne orvosolható. Két és fél éve tudom, hogy baj van, és csak nemrég óta tudom, hogy van segítség. Voltak ugyan mélypontok, de soha egy pillanatig nem adtam fel, hogy megoldást találjak. Sokmindent kipróbáltunk és minden hozzátett egy kicsit a javuláshoz. Ezek, és a két kicsi lányom adnak erőt mindehhez. Mert erőre nagyon nagy szükség van, főleg most, ha elkezdjük a terápiát. Mindenkinek tiszta szívemből kívánom a mihamarabbi gyógyulást. És ha tényleg összejön, akkor Tinus doktornak elintézhetnénk a Nobel-díjat...
579. Sirga (válaszként erre: 578. - 08da653b18)
2008. jún. 1. 14:41
Szépen megfogalmaztad, mit adott Neked - betegsége által - a gyermeked! Valami hasonló mocorog bennem is: egyrészt nem véletlen, másrészt megváltoztatott pl. az, hogy nem viszonyulhatok hozzá úgy, mint egészséges testvéreihez. Lehet, nagyképűen hangzik, de úgy érzem, jobb lettem, türelmesebb, bizonyos értelemben több, mint voltam korábban. Mekkora becsülete van azóta nálunk az "egészség" szónak!... Igen, ahogy írod: apró csodák, amik bearanyozzák az életünket, stb. (Pl., amikor a fiam viccel, és látom rajta: TUDJA, hogy viccel! Tényleg csoda!) :)
578. 08da653b18 (válaszként erre: 575. - Sirga)
2008. jún. 1. 11:13
A homeopátia nem hit kérdése. De abban én biztos vagyok, hogy nem véletlenül született hozzám az én kicsikém, és nem véletlen, hogy olyan lett amilyen. Feladatom van vele, dolgunk van egymással, akár isten, akár valami más adta ezt, nem véletlen. Én az elmúlt években, amióta küzdünk azzal, hogy Ő meggyógyulhasson, élhető emberi, méltóságteljes élete lehessen, ez idő alatt rengeteget tanultam a kislányomtól. Erőt kitartást, a fájdalom elviselését, együttműködést, kitartást és még sorolhatnám. Én biztosan több lettem emberileg általa, bölcsebb lettem, megtanultam apró dolgokat értékelni, megtanultam kevésbé fontos dolgokat félretenni. És abban is biztos vagyok, hogy nem véletlenül sodorta Tinus doktort az élet erre a pályára. Most aki nem bírja az ilyesmit, fogja be a szemét... ez most lehet nagyon hülyén hangzik, de amikor hallgattam és néztem őt az előadáson, nekem olyan érzésem volt, mintha Jézust láttam volna. Nem vagyok vallásos kicsit sem, de olyan érzésem volt, hogy Jézus lehetett valaha ilyen mint ő. A fellépése, a szeme, a modora, a beszédstílusa. A szeme mondott a legtöbbet. A segíteni akarás mindenek előtt. Ha nem az lenne aki, akkor is egy nagyon jó ember lenne. Na de nem fényezem tovább, összeteszem a két kezem és boldog vagyok, hogy van Tinus doki, és hogy rájött arra amire.
2008. jún. 1. 11:04
Nekem megvan a szombati megbeszélés anyaga, rögzítettem. Nem túl jó minőségű, de érthető, hallható.
576. Sirga (válaszként erre: 574. - Agnu)
2008. jún. 1. 09:45
Ez engem is érdekelne...! :)
575. Sirga (válaszként erre: 572. - 08da653b18)
2008. jún. 1. 09:44
A hit... Tudod, pont azért adta a fénymásolt anyagot a tanárnéni, mert hívő, és tudja, hogy mi is azok vagyunk.(A fordítás egy paptól származik, aki ezek szerint igen keveset tudott a homeopátiáról.)Abban egyetértek - bárkivel, aki a hitet szembeállítja a homeopátiával -, hogy nem ebben kell hinni. Ugyanakkor hozzáteszem: honnan tudhatná bárki, hogy nem ezt a módszert kaptuk segítségül, gyermekeink gyógyítására?(Bocs, nem teológiai vitát szeretnék: ez mindenkinek magánügye, csak meg akartam magyarázni a hátteret.)Egyébként én is így gondolom: működjön! - a többi nem számít! :)
574. Agnu
2008. jún. 1. 08:21
Mit hallottatok a szombeti megbeszélésen? Nagyon kíváncsi vagyok, sajnálom, hogy nem tudtam elmenni :).
573. ffc9d89fcb (válaszként erre: 571. - Sirga)
2008. máj. 31. 22:39

Én is beszéltem a gyógypedagógusunknak arról, hogy most belekezdünk a homeopátiás kezelésbe.Pedig megfogadtam, hogy nem szólok neki róla, de mégsem tudtam tartani a szám.Sajnos! Nekem is jött a prédikációjival, hogy gondoljam már meg, hogy minek teszem ki a gyereket, és van-e ennek értelme! Mert megértené, ha ennek már nagy múltja lenne, és elismernék mindenhol, hogy ez segít az autistákon, stb. stb.

Azért az jó, hogy a pedagógusok olyan meggyőződéssel kérdőjelezik meg az orvosokat, ha autistákról van szó.Persze ez csak az autistákra vonatkozik, mert ha egy nem au. gyereket kezel egy orvos, azt nem vitatják, hogy tudja-e, hogy mit csinál.Na mindegy!

A gyerekorvosunknak is elmondtam, hogy mit fogunk elkezdeni(mikor kikértem a Lilla kartonjáról az adatait), és annak ellenére, hogy Ő nem homeopata, és nem is nagyon hisz benne, maximálisan egyetért velem.Mondta, hogy ha az Ő gyereke lenne beteg, akkor Ő is mindent megpróbálna.És még azt is mondta, hogy honnan lehet tudni, hogy nem-e éppen most van az a pillanat, amikor egy betegségre megtalálják a gyógymódot.Szóval tök rendes, és nagyon drukkol, hogy sikerüljön Lillát meggyógyítani.

572. 08da653b18 (válaszként erre: 571. - Sirga)
2008. máj. 31. 20:19
Nem várhatjuk el mindenkitől, hogy tudja és értse mi a homeopátia. Néha még azok sem értik akik dolgoznak vele. Sokan azt mondják, nem hisznek benne. Ez nem hit kérdése. Az antibiotikumban és az oltásokban hiszünk? Abban sem, mégis teszik a dolgukat. A homeopátiás szerek szintén. Ez tény. Nem hit kérdése. Nem kell azokkal foglalkozni, akik ezt hittől teszik függővé. Aki tudja, hogy működik annak nyert ügye van. Aki nem tudja, az meg csinálja a dolgait ahogy jónak találja. Én már az ilyeneken nem akadok ki. Van-e benne anyag vagy nincs, ugyan már! AZ a lényeg , hogy működik.
571. Sirga (válaszként erre: 569. - Panni1974)
2008. máj. 31. 14:19

Nekem épp arra hivatkozva próbált eltántorítani a tanárnéni, amit egy megbízható, művelt ember fordításaiból olvasott. Namost, ott, hogy "nincs benne anyag" - mármint a homeopátiás szerben -, tehát nem is gyógyíthat, felröhögtem. Ha anyag lenne benne - mármint az az anyag,a mi gondot okozott, és nem annak a homeopátiás megfelelője -, bele se fognánk! Másrészt: ha egy jó izzadástól lemegy valakinek a láza, abban sincs anyag, mégis javulást hoz! A másik az esetleges placebo-hatás. Na, ettől nem kell félnünk! Lehet, hogy nálam, vagy a páromnál előfordulna, de a fiamnál biztosan nem!

Köszönöm az idézetet, de nekem is fejtörést okoz, hogyan fogom "elintézni", hogy a fiam - 12 évesen - ne szétrágja, ne egyben nyelje le, hanem szopogassa! Vagy a feloldás korra való tekintet nélkül alkalmazható?

570. Agnu (válaszként erre: 568. - 08da653b18)
2008. máj. 30. 15:28
Sajnos nem tudok menni holnap, elég messze lakunk Budapesttől + vendégek is jönnek hozzánk a hétvégén.
2008. máj. 30. 14:47

Idézek a Homeopátia napjainkban c. könyvből.

Gyerekgyógyászat c. fejezet 93. oldal:

"egy év alatti kisdednek ill. ha a gyermek nehezen szopogatja el a golyócskákat a golyókat egy kanál tiszta vízben feloldva kell beadni. Vigyázat, ehhez ne fém, hanem mindig műanyag kanalat használjunk."

...tény, hogy a gyermekek nagyon jól, a felnőtteknél jobban reagálnak a homeopátiás terápiárra, mert az Ő esetükben gyógyulási képességüket nem torzítják el érzelmi sérüléseik, hidedelmeik vagy szorongásaik. A tüneteket midnig spontán, természetes módon élik meg." .. A gyermeket személyiségének és nem kizárólag csak betegségének megfelelően kezeljük. A homeopátia célja.. az öngyógyító mechanizmus serkentése és az életeről helyreállítása.."

A homeopátiának nem ugyanaz a mechanizmusa, mint a hagyományos orvoslásnak. Egy adott szer neve és adagolása egyes gyerekeknél más tüneteket produkálhat.

Ráadásul az autizmus, amiről beszélünk egy nagyon furcsa állapot, minden gyerek a maga módján más, állapotuk egyedi. Így a gyógyítás sokkal összetettebb lesz, mint gondolnánk.

Előítéleteink és görcsösségünk nem használ a gyógyítási folyamatban. Minél inkább utánanézünk a szereknek és adagolásuknak, annál inkább elbizonytalanodunk,mert rengeteg szer van, és nagyon szélsőséges a jelentésük, ha megnézitek.

Ezért jobb homeopata orvosra bízni a gyógyítást.

A holnapot azért én is nagyon várom.

568. 08da653b18 (válaszként erre: 567. - Agnu)
2008. máj. 30. 12:46

Na ezek után asszem befogom a számat mert ehhez képest...

Egyáltalán azt megmondta, hogy mégis honnan szerzzétek be??

Mondjuk én elég sokat letettem az asztalára ahhoz, hogy megkapjuk a szereket...

Nem irigyellek. Gyere el szombaton a megbeszélésre, segítünk amiben tududnk mi is, és az orvosok is.

567. Agnu (válaszként erre: 566. - 08da653b18)
2008. máj. 30. 11:36
Szerintem egyáltalán nem baj, hogy csak egyszerű fiolában kaptátok meg a golyócskákat. Mi egyáltalán nem kaptunk semmit, csak megmondta a doki mit kell beszerezni...
566. 08da653b18 (válaszként erre: 564. - Bea41)
2008. máj. 30. 11:09

Nekünk egy sima egyszerű tubusban van, nem olyanban mint a gyógyszertári tekerős. Még a szer neve sincs rajta, csak be van számozva. Plusz két olyan fiola amiben nem tudom mi van, a Saccharum, vagy a Cuprum. Valami rá van firkálva kézzel de olvashatatlan. És mellékelve egy sajtpapíron az adagolása az első 4 tubusnak.

Ez már a harmadik olyan dolog ami nem tetszik ebben az orvosban, pedig még csak egy hete ismerjük.

565. Bea41
2008. máj. 30. 10:26

Itt egy link, remélem segít. A homeopátiás szerek használatáról, tárolásáról szól.

[link]

564. Bea41 (válaszként erre: 562. - 08da653b18)
2008. máj. 30. 10:21
Nekünk is azt mondta a doktornő, hogy egy kis vízben fel lehet oldani. A kupakot ahogy tekered mindíg egy szem golyó pottyanik bele.(legalábbis én így vettem észre)
563. Agnu (válaszként erre: 562. - 08da653b18)
2008. máj. 30. 10:21
Hú, ez az álmában beadás nagyon jó ötlet. Köszi! Szerintem egyébként mind1 mikor adod be - azt hallottam erről, hogy az a fontos, hogy előtte/utána 20 percig ne egyen/igyon.
2008. máj. 30. 09:56
Nekünk a dokinéni azt mondta egy csepp vízben fel lehet oldani, és azt a nyelve alá, hát nem tudom, most ezek után... Azt nem mondta, hogy reggel vagy este kell, így én este pl. víz nélkül, miután elaludt, becsempésztem a nyelve alá. De ha reggel is kell esetleg valamit akkor én is bajban leszek. Arról nem beszélve, hogy a golyócskákat kézzel nem lehet megfogni, viszont abból a kis fiolából ezeket az apró globulusokat nem lehet kivadászni, vagy több jön vagy kevesebb... Erre is ki kellene találni valami okosat. Vagy csak én vagyok ilyen béna?
561. ffc9d89fcb (válaszként erre: 560. - Agnu)
2008. máj. 30. 09:27
Mi még csak a saccharum official-t szedjük, de nem egyszerű feladat rávenni, hogy ne nyelje le, vagy ne rágja össze, mert sajnos nem érti.A doki azt javasolta, hogy próbáljuk meg oldalra a nyelve alá betenni, és mire onnan kipiszkálja, addigra jól el is olvad.De nem lehet kézzel hozzáérni a golyócskákhoz, és műanyag kiskanállal próbálkozunk.Eddig még csak előrre tudtam a nyelve alá csempészni, de onnan gyorsan kitolta, és egy rövid ideig forgatja a szájában, de szerintem gyorsan lenyeli.
560. Agnu
2008. máj. 29. 20:52
Sziasztok! Tinus Smits előadása után bukkantam a fórumotokra. Én is ott voltam az előadáson, utána pedig elmentünk a kisfiammal (3 éves) egy pécsi orvoshoz. Ma megkaptuk a homeopátiás szert (kétfélét - Infanrix IPV + HIB az oltás méregtelenítésére, Lac Humanum - ez a szer pedig anyatejből készült), holnap kezdjük a kezelést. Nem tudtok valami jó praktikát arra hogyan lehetne beadni a golyócskákat? A doki bácsi nem nagyon örült, hogy fel akarom oldani, viszont nem tudom elmagyarázni a kisfiamnak, hogy csak szopogatni szabad és lenyelni nem.
559. Sirga
2008. máj. 29. 14:56
Mi még nem tartunk itt - vitaminok, adagolás, stb. -, de a fiam diétázik, emiatt szed vitaminokat. A doktornő megnézte, mit kap, és tetszett neki a vitamin- és ásványianyagpótlás, illetve a szerek összetétele. Cal-Mag-Zink nevű készítményt - is - szed a gyerek, ezzel is elégedett volt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook