Atkins - Tippek a kezdéshez (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Atkins - Tippek a kezdéshez
Csak gondoltam, hogy tojás nélkül pl. mit tudsz reggelizni?
Oké, ha ez segít, leírom a másikban a menüt. Igyekszem minden nap.
Többiek: nehari, akiket időhiány miatt visszautasítottam, senkit nem akartam lerázni, de olyan sokan kértetek tanácsot - aminek egyébiránt örültem - hogy több oldalt kellett volna írnom mindenkinek, ez pedig nem megy.
Diétás kólát nem kéne, a szénsav miatt sem.
De bejön az Atkins, hinni akarok benne! És ha csak 2 hétig csinálom, és leadnék mondjuk 5 kg-ot, nekem akkor is megéri. De ennél hosszabb távra tervezem.
Igen, bejönnek ezek a kaják, amiket leírtál. Nem írnád le te is mindennap, hogy mit eszel? Hátha új ötleteket vennénk át.
Köszi, tényleg nem nagy durranás.
Azt hiszem, marad a gulyásleves krumpli és nokedli nélkül meg valami zöldségleves.
Szió, hát akkor te semivegetáriánus vagy.
Nem fog bejönni az Atkins, hamar unalmas lesz a választék. :(
Én is reggel vagyok farkaséhes, de aztán már nem.
Grillcsirke kígyóubival nem jó? Pulykapörkölt karfiollal? Tepsiben sült hekkfilé brokkolival?
Én ilyeneket is eszem, és sztem neked bejönne.
nem, de megkerestem neked :) én alapban nem szeretem, mert semmi extra, a "legszegényebb" leveske (leveslé).
Erőleves
Hozzávalók (5-6 személyre):
1 kg marhacsont
25 dkg darált marhahús
1 tojásfehérje
1 kiskanálnyi paradicsompüré
30 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
bors
só
A csontot aprítsd fel, forrázd le, majd öblítsd le. A darált húst jól keverd össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd hígítsd fel 2 liter hidegvízzel. Tedd bele a csontot, a megtisztított, de egyben hagyott zöldséget, valamint néhány szem borsot, sózd meg, s tedd fel főni. Igen lassú tűzön főzd 2-3 órán át. (A zöldséget, ha a tálalásnál is használni akarod, vedd ki és tedd félre, miután megpuhult.) A levest végül húzd le a tűzről, hagyd ülepedni néhány percig, majd szedd le a zsírját, és szűrd át egy sűrű szitán vagy egy tiszta konyharuhán. Ha kell, tálalás előtt újra zsírtalanítsd.
Szia roni!
Nálam ott kezdődik, hogy alig eszem tojást, csak főve szeretem, húsok közül csak csirkét, pulykát, halat eszem. A sült hús nekem unalmasnaknak tűnik és hiányzik a leves! Jó, húslevest csinálhatnék, de azt nem szeretem. Amit ehetünk zöldségekből meg nem tudom mit tudnák kihozni, esetleg tojáslevest gombásan, de ugye lisztet nem használhatok, szóval tanácstalan vagyok.
Zsibi felvetette a leveskockát, azt sem lehet enni, mert cukor és nátrium glutamát van benne, ami étvágynövelő. Szóval, passz...
Te már régebb óta diétázol, ahogy olvastalak, jó neked, hogy nem hiányzik semmi! Nagyon nagy gratula a fogyásodhoz! :)))
Érdekes, én reggelente vagyok éhes, de annyira, hogy úgy érzem megennék egy fél lovat. Atkins előtt az esték voltak neccesebbek, most este nem vagyok éhes. Ez tök jó. :)
Brigitte: oké :) bár a problémákat nem oldotta meg
Lányok, mindenki, aki atkinsezik:
miért nem találtok ki saját recepteket?
miért bonyolítjátok túl a levesekkel, salátaöntetekkel, ilyesmikkel?
egyszerűen csak sült hús + uborka, retek, paprika
a la natúr
az miért nem jó?
én még azt is megnézem, hogy a fűszerekben v. izesítőkben van-e cukor, és nem használom, ha van benne.
mánia? nem. csak biztosra akarok menni.
vagy már cukorfóbiám van? :))
A leves nálunk is így működik, de dörzsölten már több lével gyártódik :D.
Leveskocaaaak, abban van keményítő, vagy cukor vagy ilyesmi... nem? Aztatot nem szeretem :(, de biztos pontos számolással nem hiszem, hogy bekavar a napi ch-ba :).
jaj én is akartam kérdezni vmit - tegnap - hogy lehet-e enni, de már elfelejtettem :(
én mutert kergetem ki a világból mikor náluk kajálok heti 1-2x, akkor a levesből csak a lét eszem... persze nekik ott marad a sűrűje, szóval már egyre pipább emiatt :) de mikor mondom, hogy akkor köszi inkább semmit, akkor megesik a szíve kicsi lányán, és ad levet. hehe :)
De szerintetek nem lehet pl leveskockát enni?? persze vízben feloldva :) azon rajta is van, hogy mennyi ch van benne (nem sok asszem)
Lehet szerintem simán csinálni a húslevest, fűszerekkel, miegymással. Szerintem az nem nagy baj, hogy a zöldség belefő. Igaz nálunk a húsleves is zöldséges kellő képpen (a kanál is megáll benne). A tésztát meg nem főzöd bele, hanem külön a családnak.
Szerintem...
Mások? Nincs ötletetek?
Jah, amúgy szerintem nézz szét a ki mit eszik Atkinseseknek topikban, ott régen voltak jó ötletek :).
Köszi. :)
Már tegnap nem is kívántam, viszont a levest igen. Tudnál segíteni, hogy milyen levest lehet enni az 1. szakaszban?
Elhiszem! Ilyenkor én iszom egy koffeinmentes kávét pici tejszínnel, eddig még bírom, ma vagyok a 3. napon. :)
Te hol tartasz a diétában?
Köszi!
A többi kérdésem a másik topicban tettem fel.
Kezet foghatunk, nekem is elegem van az életemben a boldogság édességekkel való pótlásából. Ha boldog nem is voltam tőle, a stresszt nagyon jól levezettem vele, na de milyen áron? :/
nem, a túró tilos az elején, sajnos. én is szeretem, de túl sok benne a laktóz. :(
tulképp. az atkinses kaják norbi update 1-es kódúak, talán nem mind, de sok.
este ehetsz tükörtojást lilahagymával, rántottát kolbásszal, sült csirkecombot paprikával
ilyeneket
moxy, szerintem ehetsz este 10-kor, bár nem a legjobb olyankor enni, de ha muszáj, jobb mint bűnözni.
Szerintetek az 1. szakaszban lehet túrót enni?
Tegnap kezdtem újra az Atkinst.
sziasztok
tanácsot nemigen tudok adni, ez mindenkinek a saját személyiségéből adódik, hogyan csinálja
én megundorodtam magamtól és eljutottam az öngyűlölet olyan fokára, hogy elegem van az életemben a boldogság édességekkel való pótlásából
soha nem leszek boldog attól, ha telezabálom magam édességekkel
így bírom megállni, hogy akár egy kanál mézet vagy egy almát is megegyek
utálom magam, amiért annyira elhagytam magam és meghíztam
sziasztok!
Először is mindenkinek sikeres fogyást kívánok!
Segítséget kérnék tőletek, mivel még soha nem csináltam az Atkins diétát és nem igazán tudom hogy mit lehet enni, miben mennyi a szénhidrát stb. Szeretnék 7 kg-ot fogyni és ehhez kérném a segítségeteket. Előre is köszi
en komolyan mondom,ug orulok,hogy `ratok talaltam`.tudom,hulyen hangzik,de nekem tenyleg sokat segit,hogy megoszthatom valakivel a fogyis tapasztalataimat,problemaimat.egyedul tuti megint feladnam.de most az van bennem,hogy `majad ezt is megirom a forumon,meg azt is....`
rajtam tenyleg sokat lok.
szoval koszi mindenkinek. :-))))
ne busulj,pierrot igy is jol haladsz.csak ne add fel.
en azert kezdtem el az atkinst,mert meguntam,hogy folyton takargatnom kell a gatyabol kibugyano hajamat.ettol total be tud fordulni az ember.leagalabbis nekem siekrult.aztan ugy gondoltam,ne sirjon a szam,inkabb tegyek ellene valamit.elkezdtem a neten bogeszni,fogyos weboldalakat nezegetni,majd miutan alaposan tanulmanyoztam mindent,belevagtam.
d eaz,hogy meg kellesz szenvednem nehany minusz kiloert,kicsit megrendit. :-(
Azért agyon nem sportoltam magam, de a heti 3x bicajozás megvolt! :-) Viszont a kajálásra vonatkozó összes szabályt betartottam. Biztos nem tartozom a szerencsések közé! De én úgy tudom, hogy az én 2,5kilós fogyásom 10kilós többletnél normális.
Ja, és én azért kezdtem Atkinsezni, hogy ne kelljen szenvednem! Nem akartam éhezni, nem akartam naponta 3xfutni, aerobikozni, kimeríteni magam. Én csak szép kényelmesen fogyni szerettem volna, ami így,szép lassan össze is jött! :-)