Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Bevásárlási szokások, tippek fórum

Bevásárlási szokások, tippek (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
3096. cilabogyó (válaszként erre: 3095. - Globus)
tegnap 11:21
Én sem szeretem, ha átrendezik a boltokat. Mindig listával megyek, azt is úgy állítom össze ahogy a boltban el vannak helyezve a dolgok.
3095. globus (válaszként erre: 3094. - Corlys)
tegnapelőtt 16:06

Nem baj az, ha nem komfortos túlságosan a bolt, csomó felesleges lődörgés megspórolható :)

Gyakran látom, hogy nézelődnek a kocsira ráhasalva, na ehhez nem lenne türelmem. Ha tudom, mit szeretnék venni, nagyjából azt is, merre van. Nem örülök a polcok rendszeres átrakodásának.

3094. Corlys
jún. 2. 19:53

Én is csak személyesen megyek vásárolni, ennek csak az az egyetlen oka, hogy hozzánk nem szállít ki sem az Aldi sem a Tesco.

Pedig szívesen vásárolnék a neten, szerintem sokkal kevesebb fölösleges dolgot vennék és eleve sokkal több időm maradna. Sajnos nem érzem magam túl jól egy olyan üzletben ahol nagyon sokan vannak. Tolongás, nem férsz oda, nem haladsz. Amíg más szívesen nézelődik, én inkább gyorsan le akarom tudni pláne ha ilyen sokan vannak.

3093. cilabogyó (válaszként erre: 3090. - Bibeszál)
jún. 2. 09:34
Ruhát és egyéb dolgokat szoktam rendelni, de élelmiszert azt nem. A lányom és a fiamék viszont mindig, nekik bevált a Tesco rendelés. Heti egyszer vásárolunk a következő hétre és hétvégére, közben csak kenyér, friss zöldségek stb. kis boltból.
3092. libikóka (válaszként erre: 3090. - Bibeszál)
jún. 2. 08:09

Én is úgy kb. ahogy Globus.

Az online vásárlást már gondoltam kipróbálom,,aztán valahogy mindig elmarad.

Pedig meglenne az az előnye,hogy azt venném csak amit felírtam,,ez a valóságban nem mindig sikerül:)

3091. globus (válaszként erre: 3090. - Bibeszál)
jún. 2. 07:19

Jó reggelt!

Még sosem vásároltam online.

Kicsi a család, tárolóhely is. Van 2 fagyasztó, mert vidéki rokonoktól kapunk ezt-azt, valamint ugyanitt húsok vásárlási lehetősége. Veszek házi kacsát, sertéshúst, ott lehetünk az ölésen. Cserébe segítünk ültetéskor, kapáláskor, betakarításkor, a befőzésekben.

Most már inkább úgy főzök, hogy kiveszek valamit a hűtőből, és ahhoz találom ki az ételt. Fordítva nehezebb. Érdemes akciókat figyelni, például a mirelitet mindig kisöprik, mielőtt bekerülne az új. Szavatossága még 1-másfél év, de féláron, pl. borsó. Ez az egy, amiért Lidlbe megyek, más esetben a legközelebbi üzletekbe, ami Spar, Aldi. Saját márkás termékek teljesen jók, pl. tejtermékek, liszt. Ha nem vagyok éppen lusta, hétvégente érdemes készíteni valamilyen sütit házilag, elkerülhető a bolti nassok megkívánása.

Nem zárkózom el online vásárlástól sem, ha úgy hozza a sors, hogy már nem tudok személyesen fizikailag, de a fejem még rendben 😄, akkor idehozatom. Egyelőre jól vagyunk, és idő is jut rá.

Jó egészséget mindenkinek, ez a legfontosabb!

3090. Bibeszál
jún. 2. 06:30

Szép napot mindenkinek.

Köszönöm szépen a jeleket.

Beszéljünk a bevásárlási szokásokról. Vannak kik személyesen vásárolnak,

és vannak olyanok kik online-on keresztül vásárolnak, mert úgy kényelmesebb.

Kérdezném tőletek ki melyiket használja inkább? Kezdem én. Jó magam csak személyesen vásárolok, mert szeretem ha látom és válogathatok a sok árukészlet választékai közül. Bőség az élelmiszer áruházak kínálatában bőven akad és egy jó körültekintéssel választani lehet akár a márkák és nem márkák típusai közül is. Van olyan hogy kisboltokban találni a kedvenc élelmiszerem amit szívesen haza viszek és fogyasztom.

Persze a bevásárlás,függ sokmindentől is. Szerintem egyéni mindenkinél hisz ki mihez szokott, mit ehet,vagy mit, mennyit engedhet meg saját pénzmozgása szerint. Lehet az családi kassza,lehet egyedül élők esetében. Szóval innen kezdődik ki mit, mennyit engedhet meg a bevásárlást illetően. Beszéljünk róla. Nem az a kérdés ki mennyit vásárol hanem az hogy ki vásárol online, és ki saját maga által kiválasztott élelmiszert? Írjátok meg ha gondoljátok nem kötelező.

Ez csak egy kérdés tőlem. Köszönöm. 😘

3089. Corlys (válaszként erre: 3088. - Bibeszál)
máj. 24. 09:36
Én most pont nem találtam wokot csak serpenyőt. De sebaj megyek máskor is 🙂
3088. Bibeszál (válaszként erre: 3087. - Corlys)
máj. 23. 13:10
Jó bizony. Megyek épp ma Pepko-ba és körül nézek nálunk mi kapható.👍
3087. Corlys (válaszként erre: 3084. - Bibeszál)
máj. 22. 08:39
Most akarom lecserélni a wokomat mert felkarcoltuk már. Amúgy a Pepcoban meglepően jó minőségű serpenyők vannak. Abból is legutóbb nem a teflon belsejüt vettem hanem a másik tipúst.
máj. 22. 07:00
Jó reggelt mindenkinek! Tegnap voltam a piacon, de elég nagy a drágaság. Szerencsére már van kaprom, petrezselyem levelem is a kertben, mert azt is csillagászati áron adják.
3085. andilaci
máj. 9. 14:57
A nagy bevásárlás mindig hétvégére esik
3084. Bibeszál (válaszként erre: 3083. - Globus)
máj. 9. 13:00

Igen, épp erre gondoltam.

Teflonok karcolódnak és aztán egyidő múlva szépen elkezdtek lekopni róla a réteg ami egészségtelen, mert bekerülhet az ételbe főzés közben. Nekem vastagfalu szett és vékonyfalu ezüstös színű lábasaim vannak főzéshez.

Rántott húst és amit paniroznom kell olaj sütöt használok. Villany sütőm van így abba tepsi meg szintén jénait használok. Palacsintát csak régi jól bevált serpenyőbe. Töltött káposztát külön egy lábost befogtunk, meg székely káposztát. Hát igazából a Teflonok amiket használtam idők során kukába került mind, mert sérültek. wokom abba speciális ételeket készítek néha ha úgy van kedvem.

3083. globus (válaszként erre: 3081. - Bibeszál)
máj. 6. 17:35

Folyt. Teflonokat szanáltam. Bármilyen drágát vettem, bárhogyan vigyáztam rá, fakanál, még a szekrényben is hullámpapír korongot tettem bele, ne sérüljön, de csak karcolódott, mattult. Tojást lehet sütni a Gazda áruházban vehető legolcsóbb lemezserpenyőben. Palacsintasütő patinás "fekete lemez".

Krumplifőzéshez rendszeresítettünk egy másra nem használatos fazekat.

3082. globus (válaszként erre: 3081. - Bibeszál)
máj. 6. 17:28
Szia. Hát vannak csodaedények, elektromosok, kukták, forrólevegős sütők stb. de én a hagyományos zománcosokat szeretem. Időm, mint a tenger, hadd főjön. Kenyeret egy fedeles vaslábasban sütök, mivel villanytűzhelyem nincs 250 fokos sütéshez. Jénait is inkább alacsonyabb hőfokra, vagy tálaláshoz.
3081. Bibeszál
máj. 6. 16:15

Szép napot. Olvasom többen az olcsóbb asztali sót használjátok.

Új téma:

Kérdésem az lenne hogy szerintetek melyik lábosban egészségesebb főzni és miért?

Hátránya-előnye érdekelne. Pl,,, teflon vas, stb lábos. Ki hogy vélekedik.

3080. ,zumba (válaszként erre: 3072. - Globus)
ápr. 30. 16:04
Mi is csak ilyet használunk.
3079. bozsu55
ápr. 30. 11:39
Spárban csontos tarja 1668ft.
3078. libikóka (válaszként erre: 3077. - Globus)
ápr. 29. 11:10
Bár minden ilyen sokáig lenne elég😀
3077. globus (válaszként erre: 3076. - Libikóka)
ápr. 29. 11:05

Sima asztali só legolcsóbb a Pennyben. Sparban nem tartják az olcsóbbat, csak azt, amit linkeltem.

Férjem hoz Pennyből többet. Ha eszébe jut :) Savanyúságok eltevésénél, disznóöléskor jobban fogy, egyébként nálunk 1 kg sokáig elég.

3076. libikóka (válaszként erre: 3071. - Bibeszál)
ápr. 29. 11:00

A Himalája drága,,nem mintha nem jutna rá,,de azért na:)

A tengeri sót pedig ,,bár tudom nem lehet mindent kivédeni a mikroműanyag tartalma miatt nem.

3075. cilabogyó (válaszként erre: 3074. - Libikóka)
ápr. 29. 10:56
Én is inkább finomított, de nem jódozott sót használok. A befőzésekhez pedig csak durva sót, meg a káposzta savanyításhoz, uborka kovászoláshoz is.
3074. libikóka (válaszként erre: 3073. - Libikóka)
ápr. 29. 10:32
simát:))
3073. libikóka (válaszként erre: 3072. - Globus)
ápr. 29. 10:31
Én is,,vagy csak
3072. globus (válaszként erre: 3071. - Bibeszál)
ápr. 29. 10:19

Ezt veszem, ha meglátom

[link]

3071. Bibeszál
ápr. 29. 10:15

Vannak különböző típusú sók.

Asztali,jódozott, Himalájai, parajdi. Ki melyiket használja szívesebben?

3070. globus (válaszként erre: 3069. - Bozsu55)
ápr. 24. 13:38
Romlottat nem adhatnak. De lehet benne olyan, amit nem szeretsz, vagy pont nincs rá szükség. Nekem könnyebb, van jó étvágyú konyhamalac :)
3069. bozsu55 (válaszként erre: 3068. - Globus)
ápr. 24. 13:21

Ez jó.

De úgy hogy nem látom mi van benne, tuti nem veszek. Papír táskában volt, le volt tűzőgépezve.

3068. globus (válaszként erre: 3067. - Bozsu55)
ápr. 24. 11:40

Én szeretem. Ezt ma vadásztam le

[link]

Mascarpone 500 g, tejföl 20% 250 g elvileg holnap járnak le, füstölt sajtok hétfőn.

1500 Ft.

3067. bozsu55 (válaszként erre: 3065. - Globus)
ápr. 24. 11:26
Én még csak napokban találkoztam vele szemtől-szembe.. Gondolom az volt... papírtasakban, igazi zsákbamacska. 800 ft volt ráírva. Köszönöm, nem kell.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook