Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert? fórum

Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
97. nengel (válaszként erre: 87. - Epresturmix)
jún. 30. 21:15
Szerintem 10 kiló csirkecomb nem sok. Mi négyen vagyunk, de olyan fogyasztásunk van,mint egy 8 tagúnak. Ha húslevest főzök akkor 12 literes lábassal indítok és képes vagyok megfőzni egy egész gigant gyöngyöst.... és ez csak a leves!
96. Epresturmix (válaszként erre: 95. - Bibeszál)
jún. 29. 19:00
Ki nem hagy másokat élni? 🤨🤨
jún. 29. 18:50
Átlagosan ugye ismerjük mi mennyibe kerül. Nedőljünk be minden akcióra. Ha tudod minek mennyi a tényleges ára odafigyelsz és nem eszetlenül válogatsz. Nos igen. Az akcióra odakell figyelni mert átvágás is van sok árunál. Hát mindenki maga dönti el hogy mennyit és mit vásárol ez családtagok számátol is függ persze azis hogy felnött gyerekei vannak mert gondolom 2 férfi,azaz nagykorú fiu, lány 25 évesen több ételt fogyaszt egy 4 tagú családban. Nem mindenki diétázik. Ezen is múlik a családban a bevásárlás mennyisége. Egy 2 tagú családban ahol kirepültek a gyerekek nemkell annyi gondolom. Vagy kisebb 2 gyermekesnél még nemesznek annyit. Nyugdíjasok meg hát csak gyüjtögessenek a hűtő ládájukba. Ez rossz szokás mert nincs háború hogy éhen halljanak. Ahány ház annyi szokás és annyi külömböző egyéniség és gondolkozás. Nemvagyunk egyformák. Van akinek minden napja időre van beosztva mikor mit tegyen. Ebben a felkeléstöl az alvásig minden bennekéne legyen. Sokan élnek így. Vannak akik nem. Mindenki másként éli meg a saját világát. Ez nemjelenti azt hogy elkell itélni valakit. A mottom hogy.. ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI.
jún. 28. 09:13
Egy héten kétszer
93. Epresturmix (válaszként erre: 92. - Forrest2010)
jún. 28. 08:47
Igen. Durva.
92. forrest2010 (válaszként erre: 91. - Epresturmix)
jún. 28. 07:01
... bakker ! akkor úgy lehetnek a kajával , mint szegény Anyósom volt , mindig volt dögivel ... de csak kaja és semmi más :(((
91. Epresturmix (válaszként erre: 89. - Forrest2010)
jún. 27. 22:58
Van vagy 6 hűtőjük. Oda. Egyébként így belegondolva, mindig hatalmas mennyiséget főznek mire megyünk. Szerintem bőven elfogy.
90. Napsugár8 (válaszként erre: 89. - Forrest2010)
jún. 27. 14:08

Attól függ, mekkora a család.

Farrész nélküli comb 20-25 dkg/db, vagyis 4-5 db = 1 kg, vagyis az 5 kg = 20-25 db.

Mondjuk a 10 kg az már inkább lehet "kereskedelmi" mennyiség.

89. forrest2010 (válaszként erre: 87. - Epresturmix)
jún. 27. 14:03
... Úristen !!! és annyit mennyi idő alatt esznek meg ?! mi 2 év alatt se !
88. globus (válaszként erre: 87. - Epresturmix)
jún. 27. 12:33
Jahh... akkor sem, mikor szomszéd országba kell menni benzinért, mert az "jobb".
87. Epresturmix (válaszként erre: 84. - Globus)
jún. 27. 12:28

Valószínűleg nekik igen. Múltkor átjöttek a szomszéd nénik amikor kint voltunk. Valahol 390 ért adtâk a csirkecombot. X néni vett 5 kg-ot, papâêk rákontráztak, vettek 10-et. Nehogymá'

Érdekes olyankor nem fáj semmijük ha valami akciós szarêrt kell elmenni. Tök fölöslegesen. :D

86. forrest2010 (válaszként erre: 84. - Globus)
jún. 27. 12:22
... 1x a lányom felajánlotta valakinek h hoz neki a boltból ezt-azt , erre a kezébe nyomtak 1 listát !!! mondtam neki h máskor úgy ajánlja fel , h ha van sürgős/ fontos 1-2 valami ? szívesen ? de nagybevásárlását intézze maga !
85. forrest2010 (válaszként erre: 82. - Globus)
jún. 27. 12:19
... vannak olyan tételek , amikre kifejezetten várok , mint pl októberbe ? az OMO-t fedeztem fel a Lidibe , addig sose voltunk ott , de mivel kipróbáltuk , most nem járunk át még 2-3 hetente se az au.hanba , csak lerohanunk a lidibe , és legalább 2 hétre betankolok :) nem rossz ez , ha tudja az ember h kb mennyi fogy ? és mit érdemes ? én is megfőzöm , bespájzolom , elrakom , lefagyasztom és nem kell még hetente se órákat bolyonganom az üzletbe :) nemhogy 200 ft megtakarításért ! ma is 1 órába tellett csak :) :)
84. globus (válaszként erre: 83. - Epresturmix)
jún. 27. 10:16
Bevásárolok egy idős ismerősömnek. Hetente látogatom, arra össze van rakva az összes szórólap, amiből kilistázza, konkrétan kivágja ollóval, hogy mi kell. Különben nem kéne ám, eszébe sem jutott, de "most olcsó", hadd legyen itthon... már azt beszéltük férjemmel, hogy kiszedjük a postaládájából :D A katalógusból válogatás meg tudja adni a "luxus olcsón" élményt?
83. Epresturmix (válaszként erre: 82. - Globus)
jún. 27. 09:58

Mint mamáék. Szórólapon be vannak ikszelve miket vesznek meg. Én fel sem hozom, itt a lépcsőházban egy dobozban minden boltból. Nem is érné meg. Mire a-b be jutnânk 20-30 forintos különbségek miatt, többe kerül a benzin.

Kaját vásárolni én sem szeretek. Minden mást igen. Lakásdekor, ilyesmik örömmel megyek. :)

Ruhavásárlásnâl gyűlölök ruhát próbálni, nagyjából tudom a méreteimet, így inkább rendelek. Max ha nem jó, futár visszaviszi.

82. globus
jún. 27. 09:50

Veszélyesek a szórólapok. Szerintem azon is lehet spórolni, ha nem rohanunk minden akcióra. Tervben sem volt, de most akciós? Nyomás, kell 10 kg! Óriási önuralom szükséges, hogy aztán abban az üzletben ne vegyünk semmi mást, különben oda a spórolás. Képtelenség ma már úgy bespájzolni, hogy kibabráljunk a kereskedelemmel.

Van olyan is, hogy x boltban akciós, egy másikban akció nélkül kevesebbe kerül.

Ezen kívül az idő is lényeges, én pl nem vagyok hajlandó 3 órát császkálni 200 ft megtakarításért. Inkább behozom máson, itthon főzök, nem veszek készételt, kert ad némi alapanyagot, konzerválok, fagyasztok. Sorolhatnám, de legrövidebben az egészet úgy foglalhattam volna össze, hogy az egyik legundokabb feladat a bevásárlás, konkrétan utálom. Még az új cipő-új ruha vonalat is, pedig sokan mondják, hogy ezt élvezik.

81. forrest2010 (válaszként erre: 77. - Levarosbukta)
jún. 27. 09:34
... ma leszaladtunk a lidibe , 1 óra alatt bevásároltam kb 1 hét , 10 napra , nem járok sűrűn boltba , de van 1 kisöreg majdnem 1 huszassal idősebb nálunk , mikor még nem voltam nyd-as és reggel mentem dolgozni , ő már akkor visszafelé battyogott minden nap a kis banyatankjával :) azért járt hajnalba , mert nyitásra már ott volt és hozott a csirkéinek a zöldségestől hulladékokat , mert a csirkék elég sok mindent megettek abból , ami egyébként már kuka lett volna :) mindennapi sétája is megvolt ezzel , el is foglalta magát , mert sokszor az is gond h némelyik nyd-as nem tud magával mit kezdeni , hát velünk még olyan nem fordult elő :)
jún. 26. 22:25
Nem
jún. 26. 08:37
én nem, az biztos
78. Bibeszál (válaszként erre: 77. - Levarosbukta)
jún. 26. 08:11
Énis dolgozom. Nem minden nap bóklászok a boltokban. Énis gyalogosan járom az üzleteket mert ha kifogy a speiz akkor viszont kell vásárolni. Autom nincsen és nincs ingyen utazásom sem. De ez emberfüggő is ki hogyan hol és mit vásárol. Ezt mindenki önmaga dönti el és persze ehhez is akarat kell meg pénz tudom. Azt írtam hogy ha teheti valaki mert esetleg közel vannak az üzletek az otthonához. Persze aztis megértem ha valaki nehéz munkát végez és nincs kedve boltba járkálni. Énis meló után elpihenek másfél órát és mikor vásárolnom kell igen elmegyek érte gyalogosan ha kell 2 km-ert is vagy 3-at És igen. Vannak olyanok mint én akik szeretik ha kutakodnak az élelmiszer boltokban pont azért hogy jobban kijöjjek ebből a fizetésből. Tegnap pl: biopon másfél kilós mosószert akcióztak le a Tom marketben és fele annyi az ára mint máshol. Ezis akciós volt. Véletlen vettem észre a polcon. Ez negyedóra séta volt nekem odáig az otthonomtól. Pénz, akarat és idő kell hozzá nem kifogás. De mint írtam nem mindenhol és mindenki otthonához vannak közel. Ezt azoknak írtam akik megtehetik és elszánták magukat egy héten 2x hogy megtegyék.bocsánat ha megsértettem ezzel valakit.
77. levarosbukta (válaszként erre: 76. - Bibeszál)
jún. 23. 07:48
Aki nagyon ráér, vagy éppenséggel szeret naponta minden üzletbe beszédelegni annak jó. Meg esetleg nyugdíjas azt nincs más dolga mint boltokat járni és nyugdíjas jeggyel vagy ingyen utazik a város egyik végéből a másikba. Mert ha már fizetni kell az utazásért vagy kocsival menni esetleg parkolást is fizetni, akkor már nem éri meg bóklászni mert annyival nem akcióznak hogy az utazási ktg is megtérüljön.
jún. 23. 07:22
Sziasztok! Végre megszünt az időkórlát. Így a vásárlást megtudod oldani a nap bármely időpontjában hacsak éppen nem dolgozol. Én kihasználom mert végre így végig tudom járni az üzleteket hol tudok kedvezményesebben vásárolni. Gondolom hogy sokan vásároltok ésszerűen és kiis használjátok. Érdemes mert a minap jártam így pont hogy 2 egyforma árúnak az árai külömböztek hisz a másik boltban épp akciós volt. Sok árúval járok így. És ami jó hogy sokat megspórolok ezzel az eljárással. Igaz menni kell érte egyik helyről a másikra de nekem megéri mert a város centrumában van szinte minden nagyobb árúház. De van hogy épp a város más területén azaz messzebb van aztis megnézem. Vannak kuponjaim amit levásárlok ezzelis spórolok. A rossman árúkat is bele értve. Ott is adnak kártyakedvezményeket. És sok más árúházakban. Derítsd fel és használd ki ezeket mert így sokat tudsz spórolni egy hónap alatt. Ez azoknak szól akiknek nemmindegy mit és hol vesznek ugyanazért az összegért. Hidd el megéri ha tudatosan és nem kapkodva vásárolsz. Ezt mindenki önmaga dönti el persze. Én csak itt jótanácsként írom le nektek. Ha van esetleg jobb ötletetek szívesen elolvasom és beszelgethetünk is erről. További szép napot mindenkinek.
75. Bibeszál (válaszként erre: 72. - Nengel)
jún. 17. 01:35
Szia.nincsen listánk. Minden nap megkérdem mit ennének szívesen meg. Persze ezt elötte nap Aztán töbség nyer.Az akciós ujságokat nemnézem csak bemegyek mindenhova lidl,peny, tesco,és van hogy tom marketbe. Ott böngészem az akciós árukat. De pl: kisboltban veszem a minden napi friss kenyerünket.husokat, wc papírt,tisztitószereket, tusfürdők, samponok előre veszem meg 1 hónapra. A többit naponta ennyi séta kell és ugye az akciók az mindig jól jönnek mert rácsapunk egyböl.
74. nengel (válaszként erre: 73. - Melinda85FLP)
jún. 6. 07:20
Én nem akarok naponta boltba menni. Örülnék ha heti egyre csökkenne.
jún. 4. 06:53
Hát én általában naponta megyek bevásárolni.
72. nengel (válaszként erre: 71. - Bibeszál)
jún. 4. 05:55
Szia! Hogyan kezdessz neki? Van listád a kedvenc ételekről, és nekiülsz az akciós újságoknak? Vagy mindenki mond egy ételt?
jún. 2. 09:58
Sziasztok. A menű nálunk is a kerethez igazodik. De változatos minden nap mást főzök. Van viszont hogy csak melegszendvicset kérnek itthon. Én pl:nemvagyok ellene ha néha kevesebbet eszünk . Szükség van néha arra is.
70. Orsi2017 (válaszként erre: 69. - Nengel)
máj. 19. 19:08
Persze . De változatosan tudok főzni .
69. nengel (válaszként erre: 67. - Orsi2017)
máj. 19. 16:38
Szia! A kerethez igazítod a menüt?
68. globus
máj. 19. 14:49
Kb. heti 1x, ezt most nagyon bevált. Megtartom.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook