Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rheumatoid arthritis és a Seropositiv rheumatoid arthritis mi a különbség? fórum

Rheumatoid arthritis és a Seropositiv rheumatoid arthritis mi a különbség? (tudásbázis)

2025. máj. 3. 20:13

M06.9 – Rheumatoid arthritis, k.m.n. (külön meg nem nevezett):

Ez a kód jogosít személyi jövedelemadó (SZJA) kedvezmény igénybevételére, mivel a 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet mellékletében szerepel mint súlyos fogyatékosságot jelentő betegség.

M05.9 – Seropozitív rheumatoid arthritis, k.m.n.:

Ez a kód nem jogosít SZJA kedvezményre, mivel nem szerepel a fenti rendelet mellékletében.

Ezt találtam.

9. dawezyo (válaszként erre: 8. - Globus)
2025. máj. 3. 19:19
azt is megteszem csak ez a bno kodos tortenet zavar kicsit de majd akkor a szakorvost megkerdezem hogy nekem miert mas illetve hogy az igazolasra ra irhatja e az orvos egyaltalan azt a bno kodot ami a listaban van.
8. globus (válaszként erre: 7. - Dawezyo)
2025. máj. 3. 19:18
5 évre visszamenőleg igényelheted, ha a betegség kezdetének dátumát így írja a szakorvos. Nézz utana, milyen önellenőrzés kell az adóbevallásban, hogyan.
7. dawezyo (válaszként erre: 5. - Globus)
2025. máj. 3. 19:11
2016 ota van nalam ez a betegseg azota a jobb vallam izulete illetve csukom teljesen tonkrement most a jobb terdemre ment ra az is sajnos mar nem az igazi illetve bal karom sem tudom mar kihajlitani mert a konyokomon is megtamadta az izuletet en csak most hallottam errol hogy adokedvezmeny jar erre a betegsegre sajnos leszazalekolva mar levagyok.
2025. máj. 3. 19:09

A rheumatoid arthritis (RA) egy autoimmun eredetű, krónikus gyulladásos ízületi betegség. A seropozitív rheumatoid arthritis ennek egy alcsoportja. A két fogalom közti különbség a vérvizsgálati eredményeken, pontosabban az autoantitestek jelenlétén alapul.

Rheumatoid arthritis Kezelés: Egyénre szabott

Seropozitív rheumatoid kezelés: Gyakran célzottabb, korai DMARD-terápia javasolt

első lefolyása változó – enyhe vagy agresszív lehet Második : gyakran súlyosabb, gyorsabb lefolyású.

5. globus (válaszként erre: 1. - Dawezyo)
2025. máj. 3. 18:42

Nem csak a bno számít, hanem ahhoz tartozó egyébb oszlopok együttes feltételeinek megléte. Pl. hiába van szívelégtelenség bno, ha annak nincs NYHA súlyossági foka.

Ha jól értem, még nem kaptad meg az orvosi igazolást?

4. dawezyo (válaszként erre: 3. - Regin_a)
2025. máj. 3. 18:41
oké köszönöm szépen ez segitett, en sem ertem miert ez a kod szerepel nalam is pedig a betegsegem ugyanaz sajnos.
3. Regin_a (válaszként erre: 1. - Dawezyo)
2025. máj. 3. 18:32

Gugli doktor mondja

[link]

2. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Dawezyo)
2025. máj. 3. 17:35
Nagyon rá vagy kattanva, de érthető, hogy tisztán akarsz látni. A munkahelyeden tudják pontosan, hogy jár-e adókedvezmény vagy sem. Nálunk konkrétan a humános kolléganő foglalkozik ezzel, ő továbbította a bérszámfejtőknek a papírokat, nem tudom máshol hogy van. Hétfőn menj be és kérdezd meg, tudni fogják a választ.
2025. máj. 3. 17:07
rheumatoid arthritis-om van viszont a leleteimen BNO 0590-van ami seropisitiv rhemutaoid arthritis mi a kulonbseg e kozott meg a sima arthritis kozott? mert a sima arthritis bno kodja mas, es a simaval lehet adokedvezmenyem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook