Árverezés, kilakoltatás (beszélgetés)
Ne ess egyik végletből a másikba.
Én nem vagyok érintett, de körüljártam a témát és bűzlik. Csak az nem veszi észre, aki nem akarja.
Örülök, hogy ismét szigorítottak a hitel felvétel feltételein és bízok benne, hogy még szigorúbb lesz!
De tudom, hogy most ti azt gondoljátok, hogy megint a gazdagoknak jó, megint nekik segítenek, mert így csak ők tudnak lakást, árucikket, stb. venni hitelre, és eszetekbe sem jut, hogy ez a ti védelmetekbe történik, hogy ne dőljenek be sorra megint a hitelek....
Ha áldozat hibáztatás az, hogy szerintem a szerződések, feltételeinek ismeretében kell hitelt felvenni, akkor valóban hibáztatom az "áldozatokat".
Nagyon sajnálok mindenkit, aki belebukott bármilyen hitelbe, de ne hárítsa senki másra a döntése következményét.
Ha ettől fekete lelkű, gonosz és rosszindulatú valaki, akkor vállalom, az vagyok.
De el kell mondanom, hogy én az első lapos TV-met 3 éve vettem meg, a következőt múlt évben és a harmadikat, amire még szükségem lenne nem tudom mikor veszem meg, mert nekem pl. megfelelt eddig a hagyományos TV is és amíg működik a harmadik hagyományos, addig nem fogok laposat venni helyette. Milyen érdekes, hogy nem futottam egy kis CHF hitelért, hogy vegyek egyszerre hármat.
És az is érdekes, hogy nekem pl. jó a Balaton ellenben sokakkal, akik futnak hitelért évente, hogy el tudják mondani ők jártak már Tunéziába, Egyiptomba, Hawaiin is, stb. Hát, én merem vállalni a sóherségem következményét, én csak Balatonföldvárra járok.
Valamint nem vettem fel sosem iskolakezdési hitelt sem, mert az én gyerekemnek megfelelt a figurák nélküli 20 Ft-os füzet, nem kellett a 100 Ft-os verdás, tolltartóban, táskában, ceruzában, stb. szintén megfelelt neki az egyszerű, és lám így nem okozott gondot kifizetnem a 20-25 ezer Ft-os könyvcsomagot sem, pedig nekem ezt a drága könyvcsomagot 10-15 éve kellett megvennem, amikor még kevesebbek voltak a fizetések, ráadásul nem kaptam sosem családtámogatásra semmit, mert egy gyerekem van, azaz nem volt ingyen ebéd, adóvisszatérítés és semmi, csak a csp és a fizetésünk.
Tehát, én a gonosz, fekete lelkű, rosszindulatú liba, oly felháborítóan viselkedek, hogy nem rázom a rongyot, hanem addig nyújtózkodok, amíg a takarom ér, így engem nem kell megmenteni senkinek.
De ezt ti sosem fogjátok megérteni.
A hitel felvétele nem olyan volt, mint a vörös iszap. A hitel felvétel saját döntés és nem egy nem várt esemény.
Ha valaki buta a pénzügyekhez, akkor kérdezzen meg olyat, aki ért hozzá és ne menjen bele tudatlanul semmibe.
Félre értés ne essék, a környezetemben sem ért mindenki hozzá, köztük a férjem se és még sokan, de megkérdeznek engem. Nehezen hiszem el, hogy van olyan ember, akinek a környezetében ne lenne egy olyan, aki ért valamicskét ehhez.
Nincs olcsó hitel, sosem volt.
Egyébként nem baj ha nem érted:)
Az 591.hsz-be betettem a linket, de más is tett be hasonlót.
Igen sokrétű a probléma.
A vélemények kialakításához azok ismerete fontosabb, mint a frankhitel banki gyakorlatáról tartott kiselőadás, annak papír szerinti elmondása és megvédése.
A jövőre nézve persze lehet figyelmeztetni az óvatlanokat, hogy a hitelt nem adják ingyen, de a frankhitel esetében és a katasztrófák bekövetkeztében nem erről beszéltünk.
Te miről beszélsz? Hogyne lenne tisztában az előzményekkel és következményekkel?
Áldozat? kiről beszélünk áldozatként?
Aki nem vállal felelősséget a tetteiért?
Szerintem nem a magyarázat a gond, hanem az előzmények, ill.a következmények fel nem ismerése, tagadása és nem utolsó sorban az "áldozathibáztatás".
Ez jön át a hsz-ekből.
igen tudom , de akkor még nem tudtam :( a lányom kutyusa a Forest , a szomszédjába lakik a Jenny , ő meg a szomszéd kutyusa :D
de hajdanán volt 1 Szafi nevű tacsink , ő lett az e-mail címem hajdanán , amikor még csak szerencsétlenkedtünk a nettel :) meg vannak örökítve a hajdan volt kutyusaink :D
Miért lenne már rosszindulatú? Mert elmagyarázza, hogy hogyan működnek a pénzügyek és a hitelezés?
És attól lenne "okostojás", mert ezt jobban tudja, mint itt sokan?
Nem gondoltam volna kutyára. A forest angol szó erdőt jelent, szóval nekem inkább az jön elő, a fák a sok szép zöld növény.
Bár egy r-rel, forest.
Egyetértek veled. Itt mindenki tegeződik, a valóságban általában én is, de vannak olyanok, akiknek nem engedem. Mert nem érdemlik meg, úgy viselkednek a másik emberrel.
Itt sem tegeződnék szivem szerint néhány goromba, magaslovas fiatalabbal. Azt hiszik, ők sz..rták a spanyolviaszt.
:) jól van na ! én + a lányom kutyája nevén regisztráltam :)
valamikor mikor még az elején szerencsétlenkedtünk a férjemmel a neten nem akaródzott neki semmire regisztrálni , aztán a végén az én e-mail fiókomból regisztrált valahova , persze ugyanonnan én már nem tudtam :( ! nekem se volt annyi eszem , h nyitottam volna 1 másik fiókot.... a végén regisztráltam a Bundy kutyája nevén :) aztán , még 1-2 alkalommal belekavart nekem és onnantól nem mondom meg neki a jelszavamat , mert a végén már én nem tudtam a sajátomhoz jutni / a fene a puncsát !!! / :(
Én sem vagyok mai csirke, sőt, ma született bárány sem! Nekem természetesnek tűnik, hogy az itteni tegeződésekkel eltűnnek a korok!
Csak olyankor akadok ki, amikor valaki otrombán belegyalogol a másikba, és ott nekem totál mindegy, hogy ki az idősebb, egyik ember a másikkal szemben viselkedjen emberként!
Nem igazán tudom elviselni, amikor valaki "magas lóról beszél" a másikkal, meg azt hiszi, hogy egyedül ő állt sorba amikor osztották az észt, vagy éppen ki tudja milyen alapon sértegeti a másikat... olyankor bizony sokszor kitör belőlem is a "paraszt-inteligencia", és kiakadok, mint a kotlós.
Azt vallom, hogy tegeződve is meg tudjuk adni egymásnak a tiszteletet, és magázódva is tudom én azt mondani: maga-maga marha! :)
Nagy segítség volt, hogy rendszerváltáskor rávágták a tízszeres kamatot. Hát tényleg!
Ezt ugye már nem irigyled?
Kedvezményt ma is kapnak bennfentesek, haverok, ilyen-olyan VIP ügyfelek.
Azt nem irigyled? cöcöcööö
Hát, elég szemét világ lett mostanra, hogy egymás segítése vagy támogatása helyett 20 forintért a daját anyjukat is leölik!
Hát, próbáltam mindenféleképpen regisztrálni, de mindre azt írta ki hogy ilyen már van.
Aztán mérgemben ez lett:D
De attól még nem kell valakit hülyének nézni, nert "néni" van a nickjében.
A baj ott van, hogy nem is fogja fel, mit ír a másik, hanem csak a név alapján ítél.
:) mi 1 hajdanvolt sváb településen lakunk a főváros szomszédságában , a svábok okosan , ésszel oldották meg az építkezéseket / na azért nem minden utcába :( / + a vízelvezetést....... hatalmas széles árkokat csináltak valaha , ahol a hegyről , az erdőből lezúduló vizet elvezették , aztán valamelyik okostojás / hatalomban lévő húgyagy ! / eladta az árkot !!!!! az a víz ma is lezúdul , ha nem a házak alá , akkor ki az útra folyik :( nem volt az véletlen hajdanán , h oda nem építettek , hanem meghagyták vízelvezetőnek :( eladták az erdőbe vezető kocsiutat , valakinek az is kellett :( aztán ha esetleg neadjisten ! ég az erdő akkor lehet keresgélni oda valami bejáratot :(
valaha szántóföldként hasznosították azokat a területeket ami nem igazán volt alkalmas építkezésre :( magas volt a talajvíz.......de 40-45 éve amikor terjeszkedett a falu eladták a szántóföldeket is és megindult az újabbkori építkezés , persze pincék nélkül , mert a talajvíz még ma is magas , aki volt olyan meggondolatlan és pincét is csinált nem igazán tudta használni az év nagyobbik részében :( eladó az egész világ :(:(
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek hogyan menthetem meg a lakásomat az árverezéstől?
- Ingatlan árverezés
- A bíróság itélhet-e árverezést egy családiház nem kifizetett 10% -a miatt, abban az esetben is ha a családiház örökség és ketten örökölték?
- Ingatlanjog, kilakoltatási moratórium
- Mi a legális kilakoltatás menete albérletből?
- Bank és kilakoltatás