Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anyajegy eltávolítás fórum

Anyajegy eltávolítás (beszélgetés)

❮❮ ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... ❯❯
853. 3b71408203 (válaszként erre: 852. - R-chee)
2008. dec. 30. 17:20
Szia! Nekem egyáltalán nem fájt a varratszedés és mintha "megkönnyebült" volna a bőröm. Azután kicsit húzódni fog, de sokkal jobban leszel.
852. r-chee
2008. dec. 30. 17:15
Holnap reggel megyek varratszedésre:). Filóztam már rajta, vajon hogy fogják kivenni cérnát, mivel 10cm hosszan talán 5mm-t, ha kilátszik bőr alól (hosszanti varrás van, nem "létrás"). Elég szépen begyógyult a vágás helye, csak egy vékony lila csík és pár kis kidudorodás jelzi a műtét helyét. Remélem könnyen ki tudja doki szedni, és nem fog felszakadni a bőr...Meg 5-dikén azért melózni is kell már, nem lenne szerencsés, ha felszakadna, vagy újból fájna stb. Majd holnap megtapasztalom.
2008. dec. 30. 17:10
Sziasztok! Én nem hallottam arról, hogy lézerrel csak a kiemelkedő anyajegyet lehet leszedni. Neten körülnéztem régebben, és a képeken volt olyan, ami nem emelkedett ki és leszedték. Most ez hogy van? Én is szeretnék később lézerrel leszedetni párat, ezért érdekelne.
2008. dec. 30. 13:20

Szia!

Hát sztem akkor sokkal drágább volt neked :S mert az én dokimnál az mindegy hogy mekkora mindegyik 5ezer darabonként. Amikor leszedték először besebesedett, kaptam sebhintőport hogy azzal kenjem be mindennap. aztán attól elmúlt és nekem is halvány rózsaszínes. sztem majd ha lebarnulsz nyáron akkor biztos halványodik még. Neked mondták hogy ne érje nap vagy hogy kerüld a szolit? és neked leragasztották? mert egyik ismerősömnek igen, nekem meg még mondták is hogy ne ragasszam le semmivel... pedig sztem lekellett mert így nagyobb az esélye hogy elfertőződik vagy vmi... és más módszerrel is szedtek le neked?

849. PRyka (válaszként erre: 848. - Flora0424)
2008. dec. 29. 22:51

Szia flora!

Nekem is lézerrel távolítottak el egy anyajegyet még májusban, bár nekem egy volt de az ha jól emlékszem 13ezerbe került mert elég nagyon volt....érdekelne, hogy neked most hogy néz ki a helye??

Nekem olyan halvány rózsaszínes színe van...

2008. dec. 29. 22:31
nekem az oldalamon volt két anyajegy amit lézerrel vettek le. az injekció fájt egy picit, de amikor szedték le azt nem is éreztem. kb 10perc volt az egész, abból 5perc volt hogy várni kellett amig hat az injekció. nekem 10ezer forint volt, darabonként 5ezer. ez már vagy 2hónapja volt. viszont azt mondta a doki hogy kerüljem a napot és a szolit... hát ez ellen nagyon nem tudok mit tenni. igaz szoliba nem járok még, csak tervezem, de nyáron nem tudom eltakarni, hogy ne érje nap... addigra ugyis teljesen begyógyul :) de lézerrel csak olyan anyajegyet tudnak leszedni amelyik kidudorodik, a laposakat csak kivágni tudják, ami már komolyabb műtét. van olyan anyajegyem is ami lapos és mondta a doki azt ilyen megoldással nem lehet. az enyémek nem túl nagyok viszont eléggé látható helyen vannak(a karomon) és egymás mellett 4 is van, így kicsit feltünő. orvos szerint nem vészesek, nem lesz velük baj, viszont engem zavarnak =/ tök rossz olyan felsőt venni ami alól kilátszik... vmi ötlet? a sebészeti beavatkozáson pontosan mi hogy van?
847. ultras
2008. dec. 27. 00:02
ELKESEREDETT! nyáron még azt irtad hogy télen fogod:)
846. ultras
2008. dec. 26. 23:59
mármint cryo!
845. ultras
2008. dec. 26. 23:59

én február környékén vágok neki, úgy néz ki! sajnos meccseim vannak ugy is majd!

TÉNYLEG, focimeccs lehetséges egy kezelés után?

844. 5155668ad1 (válaszként erre: 843. - Bluetooth)
2008. dec. 26. 11:21

Én sem szedetem most le őket,meg az arcomról amúgy sem fogok vágatni,százszor olyan gáz lesz,mint most.Így is Quasimodo hozzám képest Hófehérke.A CRYO-t viszont megpróbálnám,de csak nyáron,mert dolgozom.

Aki cryo-n volt:ha június közepétől felveszem a kezelést,szept. elejére azért már teljesen begyógyul ugye?Mondjuk 2-3 kezeléssel számolva.

2008. dec. 25. 23:19
Sajnos nekem is van anyajegyem nem 1-2-de nem akarom feldobni a talpam.Beletorodtem.
842. r-chee (válaszként erre: 839. - 5155668ad1)
2008. dec. 24. 21:02
Apró anyajegyekre, amik nimcsenek zavaró helyen, arra azt mondják bőrgyógyászok, hogy csak elváltozás esetén kell levetetni őket. Nagyokat viszont érdemes levetetni ,mert sokkal könnyebben elfajulhatnak bennük a sejtek(bocs, de szaknyelven nem tudom leírni XDD), ami legtöbb esetben bőrrákhoz, melanómához vezet, ami nem egészséges dolog, ugyebár. Sebészi úton, kimetszéssel eltávolított anyjegyekről legtöbb esetben készül szövettani vizsgálat, ami már meglévő, de még nem látható elváltozásokra deríthet fényt, illetve későbbi szövődményekre. Természetesen annak is megvan az esélye, hogy egy anyjegy kiújuljon, de sztem ezt szövettan kimutatja előre...
841. Danee
2008. dec. 24. 19:22
Ne parázzatok már!!! Egyesek dumálnak már fél éve hogy le akarják szedetni, de nem merik... Üzenem nekik, nincs értelme a halogatásnak, legyetek határozottak és bátrak...
840. 3b71408203 (válaszként erre: 839. - 5155668ad1)
2008. dec. 24. 10:26
Bírom, hogy egyes orvosok milyen hülyeségekkel beszélik tele a fejeteket:) Ha meghalt az ember nem feltétlen azért, mert levették az anyajegyét, lehet rákos volt, csak késői stádiumban vették le neki.
2008. dec. 23. 23:14
Na én pont az ellenkezőjét hallom egyre több bőrgyógyásztól:a normális anyajegyekhez nem szabad hozzányúlni,mert utána lesz a baj!!!Hallottam olyat,aki levetetett a hátáról egyet,2 hét múlva meghalt.Ezért nem tudom én sem,mitévő legyek:(
2008. dec. 23. 10:55
Valaki akinek ilyesmi volt: Van egy anyajegyem a nyakamon de alatta egy ér és eléggé kilátszik. Ezeket nem lehet eltávolítani, ugye? Nem sérül meg az ér közben?
837. 3b71408203 (válaszként erre: 834. - R-chee)
2008. dec. 23. 10:53
Nekem is bal oldalon vették le a hátamról. Nagyon fájt sokáig. De kivették a varratokat, kicsit húzódott aznap, éjjel aludtam és másnap már nem fájt. Mostmár csak a varrat miatt fájogat neked, mert húz. De ahogy kiveszik, nagyon jó lesz:)
836. r-chee (válaszként erre: 830. - 5155668ad1)
2008. dec. 22. 23:40

Nem kell azt képzelni az utcán, hogy mindenki téged bámul, és máris nem lesznek leköpdösni vágyó emerek körülötted:). A kisebbségi érzésen felül kell kerekedni és lépni kell az ügyben...

Én személy szerint nem hinném, hogy bármilyen kenceficétől összemenne egy anyajegy. Plasztika/sebész szike, lézer stb. ezek eltávolítják. Idő meg mindig van bőven a gyógyulásra:).

835. r-chee (válaszként erre: 820. - B.G.)
2008. dec. 22. 23:27

Bátor voltál, grat:). Nagy anyajegyeket el kell távolítani, mert könnyen megindulhatnak rossz irányba változni. Sok kisebbet is érdemes vizsgáltatni évente legalább egyszer.

Az én anyajageymet kórház sebészetén vettek le, ami a társadalmoztosítás által finanszírozott volt (104EFT 4 nap kórházi ellátással-legalábbis papíron bent voltam 4 napot XD). Sebésznek adtam 15E-t, mert értette a dolgát és rendes is volt.

(Azt megjegyezném, hogy Google-ben rákeresve az anyajegyekre, elég sok olyan cikket találni, ami igencsak elrettenthet bárkit. Betegségeknél szinte mind így van. Rák, halál, késői stádium, kóros elváltozás....tiszta megnyugtató dolgok:P. Azért vannak ilyen kellems fórumok is mint ez:).)

834. r-chee (válaszként erre: 819. - 3b71408203)
2008. dec. 22. 23:16
Hát igen:P. Mondjuk már nem fáj állandóan, csak sok hajolástól, állástól szok fájni és szúrni. ez meg kivédhetetlen, mivel bal oldalamon van a vágás. azért sokat is viszket, ami jó jel:). Ünnepeket nem viszem túlzásba, szép lájtos itthoni pihengetés lesz, mert jan. 5-én irány újra melóba. Nem tudom, hogy viseli majd a dolgot varratszedés után. Remélem jól.
833. ultras
2008. dec. 21. 22:47
Lassan kéne menni cryora....mi kell hozzá?:)..."nem merek" még...:):)olvastam hogy 4 alkalom kell legalább???? vagy lehetséges hogy mégtöbb?:S..amugy az a varr az hány nap alatt esik le 1 kezelés után?
2008. dec. 21. 12:59
A svédcseppet is írta múltkor valaki.Igaz,hogy kisebb lesz tőle az anyajegy?Próbálta már valaki a svéscseppet????
2008. dec. 20. 18:56

Sziasztok,

egy páran tudjátok, hogy én is most vagyok cryo kezelés alatt.

Van egy-két anyajegy aminek nehezebben jön ki a gyökere, de ami eddig elmúlt, az gyönyörűen nyom nélkül.

2008. dec. 20. 18:22
Én is megcsináltatom,mert már az utcára se merek kimenni,mert leköpnek,úgy nézek ki
829. Holy4 (válaszként erre: 827. - 73c68500dc)
2008. dec. 20. 14:12

1.Itt sem lehet szövettant csinálni.

2.kráter sem lesz szerintem,fokozatosan esik le az anyajegy.

3.Ki lehet menni az utcára,annyi a különbség,h nagyobb,és sötétebb lesz az anyajegy.Varr lesz rajta.

Hogy mennyire felületes,jó kérdés,remélem kiszedi az egészet.Lehet én értettem rosszul,vagy nem jól tettem fel a kérdést,de nekem nem volt világos amit az orvos mondott:)

A legjobb ha te is megkérdezed,akár telefonon,és leírod ide.(gyökér,kiújulás stb.)

A szövettanra azt fogja mondani hogy nem szükséges ha nem rosszindulatú az anyajegy.

Én bízom a szaktudásában.Főleg hamár elkezdtem a kezelést:)

828. 73c68500dc (válaszként erre: 827. - 73c68500dc)
2008. dec. 20. 00:26

csak.-..mert tudjátok régen úgy...hmm..7-8 éve rengeteg kozemtikus végzett ilyen hentes munkát, hogy leszedték az anyajegy tetejét,mindenki boldog volt,dehát az ugye csak a jéghegy csúcsa,és később vagy kiújult,vagy rondább lett,vagy ..ó balsors..le se merem írni..

ezért ajánlgatják ugye nyakra-főre a szikét, hogy az a legbiztosabb...de nemár..a szám felett...úgy néznék ki,mint a szekszi joaquin phoenix,azzal a kis vonallal, de ő pasi, őt a csúnyasága is megszépíti..

értitek mi a para? ha bárhol máshol lenne...ooojj,,:S:S:S

827. 73c68500dc (válaszként erre: 824. - Holy4)
2008. dec. 20. 00:21

köszönöm a választ előre is!!!

csak..engem leginkább az nem hagy nyugodni,h

1. a cryo-val nem ugyanaz-e,mint lézernél,hogy annyira sérül az anyajegy,h nem lehet szövettanra küldeni, az pedig ELENGEDHETETLEN

2.ugye nem lesz a helyén kráter, vagy bemélyedés,ilyesmi?

3. tehát ez a hólyag olyan rémes,h jobb ha egy hónapig az utcára se megyek ki?;))

írjatok kérlek, ti vagytok minden reménységem^^

826. Holy4
2008. dec. 19. 19:21
Én még csak 2x voltam:)Fokozatosan halványodnak azt vettem észre.
825. Szaszasz (válaszként erre: 823. - 73c68500dc)
2008. dec. 19. 11:35

Szia!

Én is hosszú mérlegelés után mentem bele a dologba, mert már kipróbáltam a sebészeti eltávolítást és a lézeres kezelést. Az orvos azt mondta, hogy kb. 3-4 CRYO szükséges egy anyajegyre (3-4 kezelés alatt akár 30-at is kezel, ami 4-5 percig tart). Elvileg az ideg, s így a gyökér is elhal az anyajegy alatt. Azzal viszont számolni kell, hogy kb. 4-6 hét míg túlesel a 3 kezelésen (addig az anyajegy alatt lila hólyag lesz.. Holy már többször volt a kezelésen talán több részletet és tapasztalatot tud veled megosztani! :-) Arra én is kíváncsi lennék, hogy milyen ha egy leesik? Egy kezelés alatt történt már ilyen? Szép lett alatta a bőr?

Üdv! Sz

824. Holy4 (válaszként erre: 823. - 73c68500dc)
2008. dec. 19. 10:01

Én erről kikérdeztem az orvost.Az életrajzát és a munkásságát tekintve komoly embernek tűnik.

Azt mondta,h nem tudjuk,h a daganatok mitől keletkeznek.Ha így lenne,minden pofon egyszerű lenne.Az ép anyajegyek eltávolíthatóak ezzel a módszerrel.Történik olyan,h sérül az anyajegy többször is,mégsem halnak bele az emberek.Ha veszélyes lenne,gondolom nem alkalmazná a módszert.

De ezt ő jobban el tudja mondani.

❮❮ ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook