Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anyajegy eltávolítás fórum

Anyajegy eltávolítás (beszélgetés)

❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯
973. ultras
2009. febr. 18. 21:22
7-8 napja volt...ugyanolyan, piros körülötte és nem esett le...normális?:$
972. dermdok (válaszként erre: 970. - Titou)
2009. febr. 18. 07:34

itt két dolgot érdemes figyelembe venni:

1. onkológiai: a sebészi eltávolításból nem lehet baj, a lézeresből, fagyasztásból igen

2. a műtéti eredmény néhány dolog függvénye:

- hol van a műtéti terület: dekoltázs, gerincvonal és azok a területek, amik állandó mozgásban vannak, csúnyábban gyógyulnak

- műtéti technika, a sebész keze

- a varrási technika: az un. tovafutó varrási mód szebb eredmény ad, de nem alkalmazható mindenhol, mert nem annyira tartós

- a pácienstől: mennyire vigyáz a sebre: ha mozog, izzad, stb. csúny lesz.

971. Latifah
2009. febr. 17. 19:04
Sziasztok! Én is a sebészeti szabdalás mellett pártolok. Nekem csütörtökön szedtek le egy elég nagy anyajegyet, még be is van ragasztva, de én alá lestem, és nem hittem a szememnek, mert nyoma se volt vágásnak, csak egy kis damilnak. Nyoma sincs vágásnak. Persze ez a dokinak is köszönhető.:)
970. Titou (válaszként erre: 968. - Dermdok)
2009. febr. 17. 18:28

Miután olyan rendíthetetlenül véded a sebészeti szétszabdalást, had meséljem el, hogy az a 2, amit rólam szikével kivágtak, a helyén 2szer

akkora iszonyú ronda, kidudorodó heg maradt, olyan, mint egy befoltozott zsák, és természetesen

mindkettő elkezdett újra visszanőni... és ezt 4 éve vették le..

ezzel szemben a lézeres már most alig látszik, pedig az még friss seb

969. blint
2009. febr. 15. 15:35
Sziasztok. Nekem már több anyajegyet távolítotak el, kivétel nélkül sebészi úton. Legutóbb a sebész az egyiket lézerrel tudta csak leszedni, mert az arcomon elég rossz helyen volt, ez pár napja történt. Most azt látom, hogy elég mély "lyuk" van a börömben az anyajegy helyéb. Ez fog változni, összehúzódni, van ilyen irányú tapasztalata valakinek?
968. dermdok
2009. febr. 15. 00:06

ti el szoktátok olvasni a korábbi bejegyzéseket?

Hadd másoljam ide a 103-t. A cryo-ra ugyan ez vonatkozik:

"Sziasztok, én "lézerrel" szedettem le nyolc anyajegyet a hasamról. Ezt a hülyeséget! Szépen gyógyult, utána kétszer voltam az orvosnál ellenörzésen (hogy szépen gyógyul-e). Minden a lehetö legnagyobb rendben ment, most mégis ugyanúgy néz ki a hasam mint egy éve, csak a foltok fehérek és nem barnák. Bikini ugrott :-( Ha visszatekerhetném az időt, a szikét és plasztikai sebészt választanék. Utólag kiderült az is, hogy ha lézerrel veteti le az ember, akkor a levett anyajegyet nem lehet vizsgálatra laborba küldeni (rák vizsgálat) és ha esetleg valamelyik anyajegy rosszindulatú akkor csúnya vége is lehet a lézeres történetnek. . . "

967. ultras
2009. febr. 14. 22:47

Tettem fel képet...így néz most ki...nagyon bizarr a dolog:D:D:D napi 20 percet nézem magam így...érdekes még mindig, félek magamtól:D

[link]

remélem tényleg pár nap és eltűnnek ezek...:)

2009. febr. 14. 21:46
lol:D ha nem értitek megértem ,énsem:P:D na jóvan szevasztKOK:P
2009. febr. 14. 21:45

amugy srácok bementme a rendelőbe ... behivott az orvos.

És teljesen meggoldolam magam ,mert féltem mondtam magamban hogy veszek egy uj cipőt inkább anyi pénzből.. na akartam menni (anyámmal voltam)

és oda vissz az orvos a pénztárhoz mert olyanis volt és mondta a csaje hogy 10.000 ft..

na jó bazd meg Fradista szellemem megszolalt..

MIVAN MIért dehogy...

Mondtahogy a kivizsgálásért is fizetni kell...

Aztán megkérdeztem hogy emniy lenne leszedetni mondta 23- na jóvan leszedettem és átestem rajta... HAjráFRADI

2009. febr. 14. 21:41

köszi srácok..!

majd amikor leszárad magától lejön vagy segitsek be neki..!

jó érzés hogy vannak itt is Fradisták:P

Csak Ferencváros Küzdeni kell BAJNOK CSAPAT:P!

2009. febr. 14. 21:09
még egy 5napot minimum piros lesz:) aztán beszárad és lejön:)
962. ultras (válaszként erre: 961. - Fercsike)
2009. febr. 14. 20:54

CSAK FERENCVÁROS!

kedd óta ugyanolyan piros a CRYO-tól..lassan elmúlhatna:)

2009. febr. 14. 20:27

sziasztok.:!

2 napja távolitottak el egy anyajegyet a homlokomról (lézeresen) .

hát nemtom nemlett a legjobb ,vagyis nem tudom hogy milyen kell legyen de nálam az anyajegy amit kilézereztek nem oilyan szinű mint a bőrőm máshol.. és azt szerentém kérdezni hogy ez elmullik, és a pirosság körülötte?? előre is köszi ,Üdv fecca Hajrá Fradi.,.P:P(17 éves vagyok és nagyon féltem az egésztől:S

960. dermdok (válaszként erre: 958. - 5155668ad1)
2009. febr. 14. 14:19

miből gondolod, hogy a cryo-nak nem marad hege, az nyomtalanul tüntet el bármit?

A hegről a következőt érdemes tudni: a bőrnek van egy legfelső része (hám) és egy ez alatti része (irha) és a kettő között van egy un. bazális réteg. Minden olyan beavatkozás, trauma, stb., ami eléri ezt a bazális réteget, az heget okoz. Ha a sérülés nem éri el ezt, akkor nincs heg.

Tekintettel arra, hogy az anyajegyek 90%-a túl halad a bazális rétegen, így eltávolításuk is csak heggel lehetséges. Ez tény, ezen kár vitatkozni, vagyis a cryo ugyan úgy heget okoz.

Ezen túlmenően még ott van a többi ok, ami a cryo ellen szól: honnan tudod, hogy teljesen eltávolították-e az anyajegyet? maradt-e vissza valami? ami visszamaradt az károsodott-e a cryo-tól annyira, hogy baj legyen belőle? ki fog-e újulni? stb.

Nincs olyan módszer, ami nyomtalanul gyógyul, csak a mesében és a tájékozatlan páciensek fejében :-)

2009. febr. 14. 14:10
Ha én júniusban elkezdem a cryot,szeptemberre teljesen begyógyul???Aki volt már írja meg lécci
2009. febr. 14. 11:42
Én sem tudom mitévő legyek mostmár.Ronda vagyok mint a bűn,de mi lesz ha a hegek még rondábbak lesznek?Mert a szikének lehet az atyaúristen is a plasztikai sebész,nyoma marad.Meghalni meg nem akarok azért,mert a cryo nem biztonságos.
2009. febr. 13. 14:31
Köszönöm a válaszokat!!:)
956. kisfelhő20 (válaszként erre: 955. - Ultras)
2009. febr. 12. 22:02
igen, a piros normális, hamarosan elmúlik:)
955. ultras
2009. febr. 12. 21:40

cryosok!

Másnak is akadt piros kör az anyajegy körül? 3napja volt...mennyi lehet még hátra ebből? köszi előre is!

954. dermdok (válaszként erre: 951. - Bazshe93)
2009. febr. 12. 21:31

szikés eltávolítás után sehogy nem alakulhat ki rák, hiszen a szövattan leírja, hogy mit távolítottak el.

Ha nem rák volt, akkor már utána sem alakulhat ki, mert nem maradt vissza semmi (műtétnél mindig ép széleket hagynak).

Ha az eltávolítás előtt már rák (melanoma vagy bőrrák volt) akkor, melanoma esetén, amennyiben már a műtét előtt áttétet adott, akkor valóban visszatérhet, de ez nem a műtéttől van, hanem azért mert sajnos a műtét már túl későn történt. (ez lehetett a gyermekét sirató anya esetében is, tipikus történet - sajnos) Érthető ez? kicsit bonyolultan hangzik... :-)

953. dermdok (válaszként erre: 950. - 9994684d39)
2009. febr. 12. 21:25

ok, akkor neked dermatofibromád van. Amennyiben stimmel a diganózis, akkor valóban még a lézer is szóba jöhetne...

Azért vagyok mégis a sebészi eltávolítás (szike) mellett, mert úgy születhet korrekt szövettani lelet és akkor mindenki megnyugodhat. Ha nincs szövattan, akkor csak bízni lehet abba, hogy amit eltávolítottak, abban tényleg nem volt semmi rossz.

Ha több orvos is azt mondta, hogy dermatofibróma, akkor vsz az is.

952. somik82
2009. febr. 12. 21:08
Nem tudom, hogy hogyan, nekem egy anya mesélte a vonaton, aki a fiát siratta, nem mentem bele a részletekbe, kicsit tapintatlan lettem volna. Azt gondolom, hogy a saját testével mindenki azt kezd, amit akar. És kedves dermdok, te sem szereted, ha lehaveroznak, azt hiszem, nem voltam agresszív, szóval nem kell így viselkedned. Nyiss egy saját fórumot és akkor csak neked lehet igazad. :)
2009. febr. 12. 20:49
Hali. Szikés megoldás után, hogy alakulhat ki rák??:O
950. 9994684d39 (válaszként erre: 948. - Dermdok)
2009. febr. 12. 20:31
Köszi a tájékoztatást. Szakorvosnál börgyogyásznál voltam vizsgálaton, és egy magánklinikán is ahol dermosztkopos vizsgálattal is megnézték azt a bizonyos fibromát. Mind két orvos fibrómának irta le, jóindulatu bördaganatnak. Csak az eltávolitással kapcsolatban kaptam eltérő lehetőségeket. Elég nagy 7mm-es, és ezért vagyok tanácstalan, hogy melyik megoldással távolitassam el.
949. dermdok (válaszként erre: 946. - Somik82)
2009. febr. 12. 20:10

Nem is tudtam, hogy a sok anyajegy agresszívvá tesz... :-)

Én több mint 10 éve használom a cryo-t a mindennapi gyakorlatban és tényleg szenzációs eszköz, de ennek ellenére azt mondom, hogy az az orvos, aki anyajegyet fagyasztással távolít el, az súlyos hibát követ el.

Az a páciens, aki pedig ilyen orvost keres és talál, megérdemli és sok szerencsét kívánok neki, csak annyit kérek tőle, hogy legalább ilyen nyílt fórumokon "ne ossza az észt"

948. dermdok (válaszként erre: 945. - 9994684d39)
2009. febr. 12. 20:07

Kezdjük ott, hogy mit nevezünk fibrómának. Sokan az anyajegyeket is szemölcsnek hívják.

Fibroma (fibroma pendulare) többnyire nyakon, hónalj területén kialakuló, bőr színű, kocsányos, apró növedékek. Ezek eltávolítására a lézer ugyan jó, de suta és drága. A legjobb ollóval levágni és a kis vérző alapot elektromos eszközzel koagulálni. Sokszor még érzésteleníteni sem kell. Ennyi. Akár 5-10db ot 10 perc alatt meg lehet csinálni.

947. somik82
2009. febr. 12. 18:04
Bocs a hibákért....közben dolgozom, de gondolom értitek. :)
946. somik82
2009. febr. 12. 18:03

Én azt gondolom, hogy akinek nincsenek anyajegyei az oszthatja az észt, és nem tud belegondolni, hogy milyen rossz érzés szégyellni magad a legtöbb szituációban, amit egyébként élvezned kellene.

A cryo-t én is szeretném kipróbálni, nem hiszem, hogy az az orvos, akinek rengeteg publikációja és nagy eredményeket ért el a szakmáján belül, nem tudná, hogy mit csinál. Én láttam olyan hegeket szikés eltávolítás után, hogy csak na, és hallottam történetet egy férfiról, aki a hátán lévő anyajegyet SZIKÉS távolíttatta el, egy éve rákban halt meg.

Nem lehet kiszámolni előre a dolgokat.Azt gondolom, hogy akinek kis melle van, az csináltassa meg, ha úgy boldogabb, aki meg anyajegyes vetesse le azokat.

Az újítókat mindig kétkedők fogadták, amióta világ a világ.

2009. febr. 12. 16:03

Sziasztok!

Hát én már nem is tudom, hogy melyik orvosban bizzak.Fibróma eltávolitásom lenne, az egyik azt mondja plasztikai sebész, a másik, hogy lézeresen is lelehet szedni, nem kell hozzá sebész.Magánklinikát hivtam, ők azt mondták az eltávolitására, hogy lézeresen végzik.

Valakinek volt már Fibróma eltávolitása?

Teljesen bizonytalanná tettek!

944. dermdok (válaszként erre: 943. - Fröccs)
2009. febr. 11. 22:15
köszönöm, ez az anyajegyek eltávolításának korrekt módja. Azt nem említette fröccs, hogy a szövettani leletet át adta-e neki az orvos és elmagyarázta-e, hogy mi van oda írva.
❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook