Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anyajegy eltávolítás fórum

Anyajegy eltávolítás (beszélgetés)

❮❮ ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... ❯❯
943. fröccs
2009. febr. 11. 12:33

Sziasztok,

Nekem az arcomon volt egy kidudorodott anyajegy. Zavart a borotválkozásnál, féltem mindig, hogy megvágom. Januárban úgy döntöttem, hogy kivetetem, bár nagyon féltem tőle. Elmentem először bőrgyógyászhoz megnézetni, hogy ő mit mond rá. Megnézte és mondta, hogy nyugodtan kivetethetem. Elmentem egy plasztikai sebészhez egy magánklinikára időpontot kérni, ott beszéltem a nővérekkel és ők is megnyugtattak.

Pontosan két héttel ezelőtt távolitotta el. Először lefertőtlenitette, éreztem egy tűszúrást amivel elérzéstelenitette. Azt nem is érztem, amikor kivágta, csak egy csöppet azt, amikor varrta össze. Utánna mondta, hogy egy héten keresztül maradjon rajta az a ragasztó, amit ő tett rá. Hazamentem, egész héten csak jokurtokat, leveseket, pépes dolgokat ettem, hogy ne kelljen rágnom, mert rágásnál nagyon húzódott a heg, mert közel van a számhoz.

Eltelt a hét, mentem a varratok kiszedésére. Seperc alatt kiszedte, nem is éreztem. Azt mondta minden rendbe. Kérdeztem, hogy mikor borotválkozhatok, mondta, hogy egy 3-4 nap múlva, de óvatosan, ne hogy felszakitsam a heget. A nővérek azt tanácsolták, hogy ragasztjam még egy darabig mindenképp. Otthon azért nem mindig ragasztom, de ha megyek ki akkor igen. Két hete vette ki az anyajegyet, még azóta nem borotválkoztam, de ahogy nézem a tükörben szerintem szépen gyógyul.

Jövő héten kezdődik az egyetemen a nyári szemeszter, szóval vasárnap már mindenképp leborotválkozom, és meglátom akkor, hogy milyen lett. Remélem, hogy nem maradt ott nagy heg.

942. 73c68500dc (válaszként erre: 918. - Rena116)
2009. febr. 9. 18:02

Gilde Katalin az egyik legjobb a szakmában, én is voltam nála

és ne felejtsd el,hogy az Onkológiára mentél, nem egy Magánklinikára, hány meg hány veszélyes esettel foglalkoznak, nem fogják a lézert ajánlgatni, és nem néznek le-amúgy tudom miről beszélsz a köreimet már megfutottam én is-

valójában tényleg csak azokkal érdemes foglalkozni,amik veszélyesek, ha tényleg orvosi szempontból nézzük az esztétikum a második helyen áll,

és IGEN valaki itt írta,h szomorú,h saját tapasztalatú és átlátású emberek buzdítják egymást olyan dolgokra, amiből mondjuk ismernek egy negyedet, a többit meg hozzá képzelik,

ez rémesen felelőtlen szerintem, de mindegy..

én azt nem fogom fel,hogy legtöbbetek leszarja, hogy mi történhet vele 20 év múlva...tiszta orosz rulett, jó!! végülis önmagatokkal szemben van az egész, de az ilyen hozzászólások ,hogy "nem érdekel mi lesz a Cryo szövettani hatása, levetetem mert ronda és kész!" olyan maximálisan felelőtlen, hogy csak hápogni tudok....

mintha önként beáldoznátok magatokat a "mindent az esztétikus jelenért"- bűvkörébe, reménykedve, hogy 'úgysem én leszek az,akin történthetne bármi is'

de pont ez a jó benne,hogy lehet,h te leszel az, akkor pedig verheted a fejed a falba,h mekkora hülye voltam...

de mindegy...

világunk úgyis túlnépesedett, nem?

941. dermdok
2009. febr. 9. 14:37

Sziasztok,

Érdekes, hogy éppen egy fórumon írom ezt, de nagyon veszélyesnek tarom ezt a megoldást egészségügyi vonalon, mert olyan személyek adnak egymásnak tanácsot, akik nem értenek az adott témához, csak személyes tapasztalataikból indulnak ki.

Sokkal inkább javaslom a megoldást keresőknek, hogy keressenek egy blogot, ami szintén a témával foglalkozik, mert azt szakértő írja, persze ott is sok olvasói hozzászólással fűszerezve. Mivel ez a téma a melanoma veszélye körül forog, így érdemes melanoma blogot keresni.

Egyébként én magam is tudnék kiváló sebészt ajánlani, csak nem tehetem, mert tiltja a fórumszabályzat.

Egyébként gratulálok rico2 hozzászólásához, végre egy átgondolt, kultúrált hangvételű véleménynyilvánítás.

2009. febr. 9. 13:44

Sziasztok!

Engemet is érdekelne valami jó plasztikai sebész.Állitólagosan a doki szerint nekem fibromám van, 2-is egymás mellett azt kéne eltávolitani.

939. rico2 (válaszként erre: 938. - Roni999)
2009. febr. 8. 22:38
Heg mindig maradni fog, hogy mekkora, az attól függ, honnan szedi le az anyajegyet. Elsőként keress egy bőrgyógyászt, és nézesd vele át magad. Ha van olyan, ami aggályos (elkezdett növekedni, sérülésveszélyes helyen van), akkor vagy ő kiveszi, vagy továbbküld plasztikai sebészhez, aki kivágja, és szövettanra küldi.
938. Roni999
2009. febr. 8. 20:38

Sziasztok,

Nekem van nehany anyajegyem, es szeretnem eltavolittatni oket, Igazabol felek, nehogy heg maradjon... Tudnatok nekem javasolni, hogy hova menjek konzultaciora, melyik orvoshoz (aki tenyleg joooo :))

Lentebb olvastam, hogy volt aki "cyro" - val tavolittatott el tobb anyajegyet. Ez milyen eljaras? Fajdalmas?? Egy alkalmommal mennyit lehet eltavolitani? Mennyibe kerul??

Elore is koszi a segitsegeteket!

937. lenovo (válaszként erre: 935. - Dermdok)
2009. febr. 8. 19:28
ez komoly h az arcon gyorsan gyógyul?ez azt is jelenti h szebben begyógyul?nekem van az arcomon egy kb 5x5mm-es nem teljesen lapos de nem is kiálló. szerinted érdemes szikével levetetnem?a cryo-ról sikerült lebeszélned...Igazából nemn a szikétől félek hanem h milyen heg marad ott utána.szerinted mekkora heg marad ott nekem?jah és tudsz nekem ajánlani egy jó orvost bp-en aki szépen dolgozik?köszi a válaszokat
2009. febr. 8. 18:16
nekem 3pont az ütőeremnél van. na majd szikézek, mi....? én is ismerem a pólot nem veszem le dolgot, 10éves korom óta nem mentem még strandra se, undorítónak tartom az anyajegyeim, és ezt max pszichologus tudná kibeszélni belőlem. annyi jóról lemondtam már miattuk, folyton garbóba jártam mert a nyakamon is van 3kiálló, de mostmár vége, ez az én nyaram lesz, és vetkőzök!!!:D:D:D halál boldog vagyok!!!még akkor is ha 10év múlva rákban meghalok!egy autó is elüthet, vagy bármi bajom lehet... mellesleg a megyei korházban le se sza...ták hogy vérzik folyamatosan az anyajegyem... egy másik helyen meg mikor leszikézték nem volt szövettani.. szal, mostmár teszek rá..
935. dermdok (válaszként erre: 933. - 5155668ad1)
2009. febr. 8. 17:18
...ha már szike, akkor ide tartozik az is, hogy az arc gyorsan és nagyon szépen gyógyul, mert jó a vérellátása. így az arcon sokkal bátrabban lehet ezt a módszert igénybe venni.
934. dermdok (válaszként erre: 930. - Ultras)
2009. febr. 8. 17:15

nem vagyok a haverod... attól, hogy ez egy fórum még lehet kultúráltan kommunikálni..remélem.

Ha tetszik, ha nem, ez van.

Csak a szike jön szóba, vagy a megbarátkozás. Van akinek mondjuk a törpe növésével, van akinek sokkal súlyosabb állapotokkal kell megbarátkoznia. Örülj neki, hogy neked 'csak' ez a gondod.

Egyébkén mindenki azt kezd magával, amit akar. Felnőtt emberek vagyunk, szabadon dönthetünk sorsunk felől, csak azért szóltam hozzá, hogy segítsek, mert szörnyű baromságokat írtatok egymásnak.

933. 5155668ad1 (válaszként erre: 930. - Ultras)
2009. febr. 8. 16:37
Pólót?Cseréljünk!Én már azzal is megelégednék,ha az arcomról átmehetne 2-3 a testemre...ott legalább nem látszik.
2009. febr. 8. 16:24
Hali!és mit szóltok a szikés megoldáshoz??Jó a megoldás ha csak azért akarom levetetni mert nem tetszik?(csak 1et szeretnék leszedetni)
931. ultras
2009. febr. 8. 12:46
...mármint bocs a stílusért:)
930. ultras
2009. febr. 8. 12:45
Haver értem mit mondasz, helyedbe én is ezt mondanám h barátkozzak meg vele...de gondold el hogy el polot nem tudsz levenni más elött...lassan ott tartok...ezzel barátkozz meg ha tudsz!
929. dermdok (válaszként erre: 927. - Lenovo)
2009. febr. 7. 22:36

nem csak a fagyasztás veszélyes, hanem minden olyan módszer, ami nem az 'épben' távolítja el az anyajegyeket. Ez azt jelenti, hogy az anyajegyeket úgy kell eltávolítani, hogy valamennyi ép szövet is maradjon körülötte, vagyis az anyajegy sejtjei mind eltávolításra kerüljenek.

Fagyasztásnál, égetésnél (lézer) az eljárás természetéből fakadóan nem lehet tudni, hogy hol 'járunk' ezért azt sem, hogy az anyajegyből maradt-e vissza valami. Egyedül a sebészi eltávolításnál, amikor az eltávolított anyagból szövettan készül, ami a diagnózison kívül azt is megerősíti, hogy az letávolítás az épben történt, itt lehet biztosan tudni, hogy mit távolítottak el és, hogy alaposan-e.

Fagyasztásnál, égetésnél az esetlegesen visszamaradó anyajegy maradvány, magátol az eltávolítástól károsodhat annyira, hogy rosszindulatú daganat, vagyis melanoma alakuljon ki belőle - erre sajnos több esetet láttam már és a szakirodalomban is bőven van rá példa.

Akinek nagyon sok anyajegye van, az inkább barátkozzon meg velük, mert sok anyajegy 'durva' eltávolításakor annak esélye is nagyobb, hogy baj legyen belőle.

928. ultras (válaszként erre: 927. - Lenovo)
2009. febr. 7. 19:23

"tudásom" szerint ez első miatt...

de nekem rengeteg van, nincs más út...

927. lenovo
2009. febr. 7. 17:07
miért mondják h a fagyasztás olyan veszélyes?azért mert nem lehet megcsináltatni a szövettant vagy azért mert kifejezetten a fagyasztás miatt alakulhat ki valami?
926. dermdok
2009. febr. 7. 14:24

Az, hogy valakinek sok anyajegye van adottság. Olyan, mint a szőke haj, kék szem, elálló fülek, szép énekhang, stb.

Van olyan adottságunk, amin változtatni lehet és van, amin nem.

A sok anyajegy olyan adottság, amin nagyon nehéz változtatni, mert eltűntetésük nyomtalanul az orvostudomány mai állása szerint nem lehetséges.

A lézer és a fagyasztás szintén nyomot hagy és szakmailag nagyon veszélyes. A műtét is nyomot hagy, bármilyen ügyes kezű is a sebész, és vannak a testnek olyan részei, amelyek különösen csúnyán gyógyulnak, pl.: dekoltázs, háton a gerincvonal és általában azok a bőrfelületek, melyek nagy mozgásnak vannak kitéve.

...de ez mind nem elég: akinek sok anyajegye van, annak azzal is szembe kell néznie, hogy a melanoma rizikója is jóval nagyobb, nem napozhat és nem szoláriumozhat, ráadásul oda is kell figyelnie az anyajegyeire.

...sőt, ha az összes anyajegyét eltávolítaná, akkor sem csökkene jelentősen a melanoma rizikója, mert a melanoma csak harmadrészben indul ki anyajegy talaján, kétharmadrészt az ép bőrön nő ki.

Sajnos ez van. Két dolgot lehet tenni: vagy valaki egész életében küzd és elégedetlenkedik magával, kérdezgeti, hogy miért pont én, stb., vagy elfogadja, hogy ez jutott neki, megbarátkozik önmagával és sorsával ÉS igyekszik az élet ezer más aspektusára figyelni és így boldog lenni.

Én az utóbbit javaslom...

2009. febr. 7. 12:30
Már bele sem merek nézni a tükörbe.Hányok magamtól:(
924. lenovo
2009. febr. 6. 16:25
sziasztok.szikével szeretnék leszedetni pár anyajegyet a legnagyobb kb 5mm-es.tudtok ajánlani olyan orvost Bp-en aki szépen dolgozik??köszönöm
923. dermdok
2009. febr. 6. 16:00

Kedves Fórumozók!

Szörnyű dolgokat írtok!

Anyajegyek eltávolítása lézerrel, fagyasztással, vagy bármi egyéb módon, ami nem a sebészi eltávolítás szövattan készítésével, az részetekről felelőtlenség, az orvos részéről, pedig súlyos szakmai hiba.

Csak gondoljatok bele: amit elégetnek, fagyasztanak, arról nincs szövattan, így nem lehet tudni, hogy tényleg anyajegy volt, vagy mondjuk egy kezdődő melanoma. Sajnos márt több melanoma áttétet láttam lézer után...

Azt sem lehet tudni, hogy teljesen kiégették-e, ill. ami ott maradt az anyajegyből, az károsodott-e éppen a lézertől annyira, hogy ezért lesz belőle melanoma.

Tudjátok, a ti bőrötök, azt tesztek, amit akartok, csak még egyszer gondoljátok meg. Én nem mennék olyan orvoshoz, aki anyajegyet lézerrel, cryo-val távolít el: ez vagy a pénzről szól, vagy ennyire rossz az orvos.

922. Titou
2009. febr. 3. 19:17

Hűű, hát az így árban nagyon jól hangzik, főleg,

hogy nekem lézeresen 6 anyajegy volt 80000ft...

De amiket levett neked kb. mekkora nagyok voltak?

2009. febr. 3. 11:08
Na van 1percem, megpróbálok válaszolni amire tudok:) szerintem este fél 8az időpont, mert du.3után kezdődik a rendelés. nekem az első alkalommal 9et fagyasztott 5000ftba került. 2dik alkalommal 12-13at, akkor 7500ft volt. amugy legelső alkalommal a doki mindent elmond, azt is hogy egy percbe mennyi fér bele. minden alkalommal fizetni kell, attól függően hány percig használja a doki a cryoszondát. nekem eddig 17500ftom ment rá, ez 2kezelés volt, +14ezer az utiköltség... de nem bánom. 2kezelésen vagyok túl és 2kiálló már el is tűnt. a többi kisebb és halványabb lett.
920. ultras (válaszként erre: 919. - Titou)
2009. febr. 2. 18:49
Ugyanezek a kérdéseim vannak! ÉS MÉG 1! Én butaságom, de most jutott eszembe! Azt mondta a telefonba a csávó, hogy fél8! Az este fél8at jelent? kérem irjon aki volt hogy gondolom reggel fél8kor nincs rendelés, de ki tudja?! és az előző kérdésekre is várnám a szíves választ.:)köszi szépen:)
919. Titou
2009. febr. 2. 18:18

Hűű, ez aztán szép kis sztori:))

Amúgy szerintem ne törődj vele, az ilyen

orvosok úgyis mind azt mondják, hogy csak

szikével lehet, de ez ettől függetlenül nem igaz..

Nick, köszi az infót, ha begyógyulnak a lézeresen

levett anyajegyeim, asszem megpróbálom a cryot..

De az engem is érdekelne, hogy egy perc alatt

mennyit vesznek le? És minden alkalommal fizetni kell? és meg tudják azt mondani az elején, hogy kb. mennyi lesz a végösszeg?

918. rena116
2009. febr. 2. 16:47

Sziasztok!

Nos, elmentem az Onkológiára véleményt kérni mielőtt rászánom magam a cryora. Csalódás lett a vége.

Közel egy hónapot vártam mire Dr. Gilde Katalinhoz kerültem. Nekem az arcomon van öt darab anyajegy amiből egy az, ami velem született, a többi az utóbbi évek szüleménye. Elmondtam neki, hogy az amelyikkel születtem anno lapos volt, most kidudorodott, szőrös, a többi ott sem volt, csak úgy odanőttek és egyre nagyobbak. Erre az volt a válasz, hogy idézem: " az anyajegyek nem nőnek, maximum változnak." (hm, értelmezés kérdése..) majd, közölte velem, hogy ne mondjam már neki, hogy ezek az anyajegyek nem voltak ott már születésemkor. Azt hittem, nem jól hallok. Elég kellemetlen érzés volt, azt sugallta, hogy nem mondok igazat. Nem értem mi érdekem lett volna azt állítani, hogy ezek nem születésem óta ott lévő anyajegyek. Annyira hitetlenkedett, hogy elkérte a személyigazolványom, hogy a fényképen meggyőződjön arról tényleg nem voltak-e ott régebben. Nagyítóval hosszasan vizsgálta, ahelyett, hogy az arcomat vizsgálta volna annyira tüzetesen. Persze a 10 évvel ezelőtti igazolványképen csupán az az egy volt látható amit előre jeleztem.

Közölte, hogy kizárólag szikével lehet bárminemű anyajegyet eltávolítani, ez az egyetlen helyes módja, de számolni kell azzal, hogy a heg megmarad. Ennyi volt.

Különben mindig az az érzésem, (kivéve a magánorvosokat) hogy ellenszenvvel viseltetnek azok iránt, akik csupán esztétikai szempontból akarják eltávolítani az anyajegyeket.

Lehet, hogy igaza van, talán tényleg ki kellene vágatni, de mivel nemrég távolítottak el egy anyajegyet szikével a hajas fejbőrömről, azóta hálát adok az égnek, hogy nem az arcomon lévővel kezdtem, mivel az anyajegy helyén maradt egy dudor és a bőr színe is piros még egy teljes év után is, még jó, hogy a hajam eltakarja.

917. ultras
2009. febr. 2. 14:50
aki volt cryon! 1 perc alatt hány anyajegyet kezelnek?
916. Nick27 (válaszként erre: 915. - Titou)
2009. jan. 30. 22:21

Ez már csak kb 1 cm-es "volt". Bár még nem látom milyen lett, és azért 1 kezeléstől bizti nem lett rögtön gyönyörű..Kb 5 kezelés vagy még több kellhet, de ez a reakciótól függ. Egyébként nekem is vastag, hipertrófiás(vagy milyen) hegem volt a hasamon, de a fele magától eltűnt, és a maradék se volt annyira gáz, de pl piros volt.

Ha rámész a weblapjára a dokinak, ott van hogy hegesedett bőrfelületek. És egy elég nagy kietrjedésű heg kezelése képekkel. Szerintem bármilyen hegen szépít a dolog, de ezt a doki elmondja személyesen.

Igen, én is azt hittem, hogy nem lehet vele mit kezdeni, de ez nagyon jónak tűnik, hiszen teljesen új bőrfelület fog képződni a kezelések után. Szóval nagyon bízok a dologban! :)

915. Titou
2009. jan. 30. 19:55

Nick, kb mekkora volt a heg amit kezeltek?

És bármilyen heget eltűntetnek?

Nekem is van 2 a hasamon, amit szikével rontottak

el és nagyon csúnya, kiemelkedő heg lett,

eddig minden bőrgyógyász mást mondott rá..

Volt aki azt mondta, hogy egyáltalán nem lehet vele kezdeni semmit, volt, aki még egyszer kivágta volna, és volt, aki azt mondta, hogy lézerrel is tudnak rajta javítani, dehát azzal nem tudtak.. Úgyhogy most a cryo az egyetlen reményem..

914. ultras (válaszként erre: 913. - 5155668ad1)
2009. jan. 30. 19:50
arcomról nekem se ártana leszedni párat, én azt jövő téli szünetbe gondoltam..legalább 1 kezelést, máris segitene a dolgon egy keveset. de ha jól tudom, nyáron nem érdemes, mert barnul az arcod, és akkor mikor leszedik a cuccot, akkor fehér bőr lesz helyette...ha jól tudom.
❮❮ ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook