Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
asszem elkezdődöt....
Annu:fura...nem szoktál beszélni a nem evős b.nőddel?ő mit mond?miért csinálja?mit akar elérni?
amúgy hogyvagytok?
pusz
Halihó!
Jajj emberek, ma egy kívülálló lánnyal beszéltem a barátnőmről, és szóba jött hogy nem eszik meg minden, és olya szar volt hallgatni, ahogy mondta hogy ez butaság az egész és nem szabad, ... és én csak hallgattam, és mintha a szemébe hazudtam volna! :(
bonyolult az élet....de h mindig mindenkivel kicsesszen az már sz.tem tényleg mindennek a teteje -.-".....
rohadtélet....
annuci: megértem azt a hatalmas nyomást ami van rajtad! És azzal együtt, hogy bízok benned, hogy meg tudod csinálni, még szerintem nagyon fontos, hogy érezd, hogy ez a TE életed. Anyukádék elvárásai meg csak a csaját életükre vonatkoznak ha nem akarod nem kell róla tudomást venni. Persze tudom, hogy ezt leírni milyen könnyű megtenni viszont majdnem lehetetlen...de csak majdnem. Muszáj lenne nyugodtnak maradnod mert megbetegíted magad. Minden sikerülni fog, csak most rémesen soknak és félelmetesnek tűnik.
ÉS Selmamf igazad van:) ide is csak azt tudom írni hogy szerintem anorexiásnak születni kell. Nem tudod legyőzni ahogy azt sem hogy fehér e a bőröd vagy kék e a szemed. Nem igen lehet mit tenni ha a génekben van én ezt mindig így éreztem mert amikor minden jó volt, akkor is kellett az éhség...érdekes dolog. De igazat adok neked.
pont így érzek...:D anya ma (is) egész nap veszekedett velem,hogy egyek már...de bazz,ha még ős is stresszel (MÁR!!!)akkor mit vár?!nem lesz jó az étvágyam,az tuti-.-"
am nem tornázok sokat...ma 500felülés volt,de több nem sikerült másból mert már most este nem akartam sokat...nem alszom jól utána.
Every,Te is egyél!!!ez parancs!
mindenkinek formába kell jönni!;)
pussz <3 (továbbraisszerelmes)
Megint hánytam...igaz, vasárnap, de akkor is.Nem is eszem mostanában túl sokat.... És durva az órarend, sok lesz a feszültség idén is! Biosz fakton azt ecsetelte a tanár, hogymilyen fontos az önbizalom! Na mondom, az mi... Egyébként viszonylag jó a kedvem :) nyitott vagyok a tanulásra jelenleg :) kérdés, h meddig tart :D
Puszi
Örülök brow. De ugye csak KICSIT tornázgatsz és nem viszed túlzásba????????????????????????
Annucia: Szija ismét!
Minden ok? ESZEL?
Mért vagy rosszabul? Fel a fejel csajok!
Pusz
Hát attól, hogy sokat változtam e, meg ilyen hülyeségek :) de mindenki maradt normális :)
egyébként megvagyok köszönöm, vagyogatok, néha így néha úgy most éppen egy kicsit rossazbbul...de nem panaszkodom, mert jó a kedvem, voltam babázni, kaptam sok puszit a 20 hónapos kisszerelmemtől :) Puszi
hali!
eszek.jólvagyok.fülig szerelmes vagyok:D és am tornázgatok...heti 2x-3x...
veletek mizu?mesélni!!
cupp
Dance?:O
Annuyccia:majd bepótolod!hogy vagy? mitől féltél?:O
cupp^^ <3(*nagyonszerelmes*)
Sziasztok :)
most volt évnyitó... kicsit féltem, milyen lesz találkoni a többiekkel, de tök jól elröhögcséltünk :)
A fórumba le vagyok maradva :) de igyekszem pótolni a dolgokat! Puszi
Nevem Senki: Gratulálok! Hatalmas lelki erő kell ahhoz hogy valaki segítség nélkül tudjon meggyógyulni. Csak tisztelni tudlak.
Browing: Eszel? Jól vagy?????
Helena: Ha lefogytál 10 kilót, vigyázz nehogy túlzásba vidd, és hogy kell le adnod adott étrendet?
Napsugár: Szerintem ritka az az anorexiás, ( persze azért van) aki azon nyafog hogy mért nincs barátja mert általában legalábbis engem, semmi se érdekelt még a fiúk se csak a fogyás.
Többiek?? Írjatok!
Sziasztok!
Én segítséget szeretnék kérni szakdolgozatom megírásában. Jelenleg végzős pszcihológushallgató vagyok, és később majd evészavarosokkal szeretnék foglalkozni, illetve most jelen pillanatban egy szakdolgozatot írni. A kutatásban való részvétel természetesen teljesen anonim, nem tart tovább egy óránál, tesztek kitöltéséről lenne szó.
Olyan jelentkezők segítségét várom, akik anorexiások, illetve akik anorexiások voltak, tehát meggyógyultak.
Ha további infok érdekelnének, akkor ezen az e-mail címen tudtok érdeklődni : verebke@rainstorm.org
Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket.
A jelentkezéseket előre is köszönettel,
Tünde
Nevem senki,te tala meg onmagadtol kepes vagy a gyogyulasra a legtobb ideiro tarsaddal ellentetben.Szedd ossze magad,Ne fogd ra sajat nyomorusagodat valami vizionalt misztikus lelekre,hanem vallald be,es gyozd le magad!Meg ha letezik is az a bizonyos misztikus lelek,csak egy arnyek,mig te izig-verig elo ember vagy.Es nem akarhatsz anorexias lenni,mert az ronda es a szep,izmos testtel ellentetben nem tiszteletet,hanem undort es szanalmat ebresztEs azt csak te gondolod egyedul,hogy ezzel kontrollt gyakorolsz a tested felett,mindenki mas azt gondolja,hogy nem vagy normalis.Es ha folytatod,es nehany tovabbi kilo leadasa utan a vegetativ idegrendszered visszafordithatatlanul degeneralodik,akkor mar nem lesz tobb kontroll..Az agyad leepuleset,a kezremegest nem tudod akaraterovel megallitani.Amugy meg mennyi idos vagy?Csak nem te is a legszebb eveid b.szod el ilyen hulyesegekkel?Oszinten kivanom,hogy legalabb te gondolkozz el,es legyen a "senki"-bol VALAKI.Es ne hidd el a tobbi luzernak,aki ideir,hogy ezt a problemat egyedul a pszichiater gyogyitja es az sem igazan...Csak Te vagy kepes leepiteni magadban ezt a sajat magad altal generalt marhasagot.
Egyebkent meg hidd el,sajnallak benneteket..De azert azokat az embertarsaimat,akik kenyszerbol eheznek,mert nincs mit enniuk,sokkal jobban sajnalom.
sziasztok:) _helena_ elég rémisztő ez a gyógyszeres dolog:S remélem nem lesz semmi bajod! 10-kg az meg nem olyan sok...szerintem:)
És hát elmesélem én is a nyaram. Iskola nélkül egyre jobban elnyelt ez a dolog így 3 hónap alatt megint kevesebb lettem 10 kg al. De a legrosszabb hogy átszoktam a minimális étrendre és most össze vagyok zavarodva...na de magamnak csináltam. Pontosabban az agyam nekem....Én amikor polémiás korszakomat éltem, úgy tudtam legyőzni, hogy mikor éreztem hogy jönni fog az éhség egyszerűen bezártam magam a szobámba. Aztán később beszélgettem magammal "miért van erre szükség?" blablabla és fél év kemény munka alatt legyőztem. Bár nagy különbség hogy nekem mindkettő "betegség" inkább egy misztikus lélekkel összefüggő dolog.
vigyázzatok magatokra! És sok erőt mindenkinek:)
pussz.
Meg valami:aki tudataban van annak,hogy az anorexia betegseg,es hogy az embereknek az anorexiast meglatva nem az jon le,hogy "hu,b@szod,mekkora onkontrollja lehet",vagy hogy"micsoda no",hanem az,hogy "milyen szanalmas",es ennek ellenere felvallalja,azt meg valahol elfogadom.De az az anorexias csaj(mert ilyet is ismerek),aki azon sopankodik,hogy nem erti,miert van az,hogy neki nincs baratja,es ha veletlen elteved egy buliba,a kutya sem torodik vele,amikor "szexi" savanyu keppel az asvanyvizet kortyolgatja,mikozben azon vacilal,hogy merjen-e enni megegy olivabogyot...Szoval az ilyen ember eleg fura..Nokent azt gondolja,hogy a ferfinak az lenne a szexualis elmenyek netovabbja,ha a bordain zongorazhatna.Ne haragudjatok,ezt csak azert irtam le,mert bizony ilyen is van.Ezzel nem azt allitom,hogy a jelenlevok ilyenek.
A gyogyulasotokhoz,es am kulcsfontossagu,a gyogyulni akarasotokhoz pedig sok sikert!
Igazad van...Mentalis betegseg,aminek biztosan komoly oka van.Lehet,hogy egyszeruen gondolkodom az egeszrol,de szerintem egy tenyleg boldog ember sohasem lesz anorexias.Soha eszebe sem jut,hogy ilyen modon akarjon bizonyitani.En a pszichiaterekben nem hiszek,ismertem olyan fiatal not,aki a rendszeres kezelesek ellenere lett ongyilkos,talan ki sem akart gyogyulni a depressziojabol.A sulyos szorongasos tuneteimre a pszichoterapia meg a gyogyszerek annyit ertek(a te szavaiddal elve),mint halottnak a csok,az egyeb "termeszetes" "csodaterapiakrol" nem is szlva.Azutan egy masik orszagban uj eletet kezdtem,hatat forditva a pszichiaternek,kidobva a gyogyszereket,es mar vagy egy eve tunetmentes vagyok,de mar 2 eve,amikor megtettem a nagy lepest,erezhetoek voltak a pozitiv valtozasok.Kemeny munka,beilleszkedes,nyelvtanulas,uj baratok,egy hosszu kapcsolat vege,majd uj szerelem...Kirtottak az agyambol a demonokat,vagy csak elaltattak az uj kihivasok,nem tudom.Mindenesetre sokkal jobb most.Ezzel csak azt akarom mondani,hogy a mentalis betegsegekbol valo gyogyulas 100%-ban a gyogyulni vagyo emberen mulik.Es ehhez talan meg kulfoldre menekulni sem szukseges,de minden esetben radikalis valtas kell.Es lehet,hogy a "szedd ossze magad" nem segit,viszont az orvos is csak akkor,ha a beteg partner benne.Es ezt most nem rosszbol irom,csak ez a velemenyem,teljesen oszinten.Most gonosz radikalisnak fogtok tartani,de en az osszes anorexiast elkuldenem terapiara valamelyik csoro nyugat-afrikai orszagba,ahol karitativ program kereteben ehezo gyerekek elelmezeseben kellene segitenie.Szerintem minimum 95%-uk kigyogyulna a visszaeses kockazara nelkul.Szoval,egyelore ennyi.
De,ahogy a soraidbol kiveszem,te kigyogyultal az anorexiabol.Gratulalok!
Hát akkor ez nem is anorexia nervosa hanem valami más. Voltál már orvosnál vele? Bocs de nem tudok ennyit visszaolvansni.
Én mindíg sovány voltam és az idén sok olyan dolog történt velem ami miatt rosszul érintett. Elhanyagoltnak, és háttérbe szorultnak éreztem magam. Ennek a nagy önsajnálatnak meg az lett a vége hogy szinte teljesen egyedül maradtam és az anyám szerint biztos valami nagy lelki bajom van.
Aztán valahogy jött ez atéma. Az anorexia. Régen is tudtam mi az és nem értettem hogy láthatja magár valaki kövérebbnek mint amilyen. Elkezdtem mondogatni magamnak hogy hájas vagy, meg aránytalan a testem. Aztán pro ana oldalakat kezdtem nézegtni. És egy idő után már tényleg elhittem hogy nekem muszáj fogynom. Mindíg számolgatom a kalóriákat, és nézegetem magam, összecsippentem a bőröm hogy lássam milyen vastag úgy hájjal együtt. De nem érdekel hogy ebből mi lehet, mert ettől már csak jobb jöhet, kivéve ha híznék mert attól csak minden roszabb lenne.
Idővel minden rendbejön.
Én azért vagyok kiakadva a súlyomtól, mert annak ellenére, hogy rendesen eszek, fogyok, megállíthatatlanul. Az "ok" nélküli fogyás pedig egyenlő azzal hogy az ember beteg.
Én hízni akarok, hogy a szervezetemnek jobb legyen, és hogy végre abbahagyja a családom a szövegelést, hogy nem eszek... Nem e? Ma bevágtam két kinderes valamit, egy pizzát, és most vacsizok valami tésztás izét... A férjem, és a barátaim látják hogy fogyok el ok nélkül, de a családom nem. Ők nincsenek itt minden pillanatban, viszont remek "ötletekkel" tudnak előállni...
Egyszerűen szánalmasnak érzem, hogy a nálam alacsonyabb, és vékonyabbnak tűnő barátnőm nadrágjai is bővek rám, és másfél hónapja még 32-es nadrágok, és M/L-es felsők voltak rám jók, most pedig 28-29-es nadrágok, és S/M-es felsők, de szerintem nincs cikibb annál minthogy valaki kifogyjon a bugyijaiből... :S
Gyűlölöm, hogy kiállnak a csontjaim, hogy mindenki betegnek hisz mert elvékonyodott az arcom, és borzasztó érzés, ha egy nőnek a férje azt mondja, hogy régen jobban tetszett...
Ha csak 10kg-ot tudnék hízni, vagy legalább megállna a fogyás... Már akkor boldog lennék.
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?