Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Hazajöttem egy órája, olyan fejfájással és rossz kedvel, hogy azt hittem ott halok meg...
túl sokat aludtam, mert lefeküdtem a 7 éves keresztfiammal 9kor, és 8kor keltem, nem tudtam kávét inni... elvonási tünetek :) No mindegy, de már jobb, lepihentem, este megyek dolgozni :) majd feltöltök mégegy kávét, aztán jó lesz :)
Jah, és ilyen kedvel ruhát nézegettünk... el tudjátok képzelni, amúgy is utállom az egésszet, mert sose jó semmi, de most! BAsszus a fele túl nagy volt, a másik fele meg sehogy sem állt! A 38as felső hosszra jó, de bő, 36os nincs, vagy túl rövid! Utállom! Varrok magamnak egy tógát lepedőből, és abba leszek egész télen...vagy meélegítőben!
Ti hogy vagytok? MEséljetek, ne csak én beszéljek a sok sületlenségemről!
Reméljük...
csak most jön a télr, a rossz kedv, a frontok,... :S wááá
Jó hallani, hogy végre jobba kedved!:D <3
hűű tegnap sétáltam ugye egy órát(gyors gyaloglás...:D) aztán egy óra görkori...bár apám szerint volt az 1.5 is...csak énmeg úgy számolom h inkább kevesebb XD és nem a lábam vagy a seggem "izomlázas" hanem a KAROM :D:D ....érdekeskeXD
ahh már úgy csorgok egy kávéért...*-*
mindegy ma party előtte bevágok 1 kávét;)
nahcsók jönnek anyáék XD
Köszönöm :$
Tegnap csodálatos nap volt :) 8-11ig infó érettségi volt, ami egész jó lett :) Aztán egész nap a legjobb barátnőm 3 unokaöccsével játszottunk :) annyira jó volt, kimentünk a kilátóhoz, és a réten futkároztunk! Estemeg edzés... igaz, ott van tükör a talajnál, és akárhányszor megláttam magam, elment a kedvem... de utánna jöttek a szerek, és annyira jó volt, attól függetlenül hogy kicsit "szorongtam". De holnap nem tudok menni, és helyette a másik csoporttal tudok csak menni, ott meg csupa nagyképű csajszi van... :S szar, de ez van!
És most fáj a seggem, a combom meg mindenem, mert erősítettem. :) Ja, és a tesóméknál alszok, úgyhogy megint egész délután babázok :) végre :)
Puszi mindenkinek!!!!!!! :) én is szeretlek titeket :)
Pippa: kinek mi...ezért mondják az anára/miára h "civilizációs" betegség...hát ez van. szívás. majd lesz valami:)
Vannak SZAR napok és kevésbé szar és egészjó és jó és csodás napok:D...
Annuccia: sztem szép lehetsz és kitérdekel aza másik csaj?!(okés nekem is szarul estt volna...merthát a féltékenység azért picit nekemis ottvan:D...főleg mikor korizok és jön szembe egycsaj kezében kaja és tömi magát és olyan páálcikalába van h azta *-*... xD)namindegy:)
mi szeretünk <33333
nah megyek... mingyárt showder klub meg aztán szuny,holnap meg partyyy <333 ohjee
vacak az egész élet..
ha nem az lenne, nem lenne anorexia.
mindenki boldog lenne, beleértve titeket, családokat, anyukákat, apukákat és engem is.
a legszörnyűbb, hogy más földrészen az emberek éhen halnak, míg itt a "civiláizációban", saját magunkat éheztetjük, ott mégis többet mosolyognak az emberek.
Ma lehet front van... nekem is baromságok jártak a fejemben.
Tudjátok, edzésen egy előttem lévő csajnak megemlítették, hogy fogyott... és hogy miért blabla... na innentől csesződött el a kedvem. Egész edzésen azon járt az eszem, hogy a francba velem, hogy nézek ki...mindenki engem néz, tuti azon röhögtek már a multkor is. És tuti az edzők is ezt beszélik... persze nem szólnak, jóindulatból. Aztán jött egy másik szer, és van egy srác edző is. Elkezdte kérdezgetni, hogy miért vagyok rosszkedvű...pedig sztem nem is látszott...de mindegy. Annyiszor kérdezte...találgatni kezdett! Tudjátokmennyire jólesett? Törődés!!!! Szeretet...ez kell nekem most! ooóóó... hétfőn éretttségi, infóból. A héten volt egy halom doga, holnap még kettő. Igazság szerint totál elegem van, semmi se jön össze. Nem tudom mit akarok...de mást! Nem minden az alak...de egyszerűen azt érzem, hogy mindenki rólam susmorog (van ilyen szó? XD) ez meg ha jól belegondolok: nem mindenki velem foglalkozik,nem én vagyok a középpontban! De basszus hogyan lehet mások előtt enni? Én nem tudok...mindenki látja! Vonaton? Mégannyira sem! Inkább elbújva! NA ez az ami ma az eszemben volt reggel óta... talán egy kis üldözési mánia. Nem tudom. De szeretnék már kinőni ebből a korszakomból! És edzésre akarok menni! De nem úgy hogy mindenki rólam beszél! Mert egyébként imádom, csak minidg kínosan érzem magam.
Holnap angol, matek doga. Nem is dumálok tovább, kisregény...bocsánat. Jóéjt!
browning...jó volt a House vége .) csak azt láttam:)
De ugye ugye tényleg nem lesz semmi olyan??? :$
Szeretlek titeket :)
Annuccia: hát most elkezdtem alkalmazni Lilimia ötletét...(másolgatás) am jegyzeteket csináltam a jegyzetbőlXD és nemtom...igazából magamnak nem nagyon mondtam föl,főleg nem hangosan. de most továbbjutottam a "krumplis"pályázatommal...ott majd kell dumálni.csak ne pánikoljak be.
Hejcegno_:hát, szerintem vigyázz magadra,csak óvatosan!:)
nekem ma "zabálás volt"
ma: 2pici paradicsomot és két kisebb uborkát (nem kígyóubi hanem ilyen kicsike:D)összeturmixoltam és az...aztán 1natúr palacsinta, és 15szűztea keksz(nem kell rosszra gondolni, az ilyen nagyovékony kb 1mm és pici kb 2x2cm)és asszem egy db úgy 2 vagy 3kcal. aztán zabaaaa fél valami mexikói vagy milyen csiga meg egy sima túrórudi :( ajjajj de asszem ez még mindig 400alatt van.mindegy megyek tornázok majd végig a house alatt. kávé<3
nemtudom mibajom van.egyszercsak "bárcsak most azonnal megdögölnék" aztánmeg "juppi világ!"...hüülye vagyok.mindegy. félős is...úgysehalokmeg akkor amikor akarok xD
ajj*nyavajgáskezdés*
annyira. rohadtul. utálom. ezt. az. egész. szar. életet.
(és most jön csodás-mesés elmefuttatásaim egyike.mert ezen gondolkodom ám tanulás helyett,alatt stb...és még sok más ilyen apróságon....nem lényeges!)
ha nem tudnám, hogy úgy is meggondolnám magam- mert egy szar alak vagyok, aki mindentől és mindenkitől fél-akkor MOST azonnal fognám magam, felállnék ez elől a hülye, lassú gép elől és vagy jól-kiélvezve minden egyes pillanatot- szétvágnám magamon az összes eret, amit találok vagy egészen egyszerűen kiugranék innen, a csodálatos, meleg színekbe öltöztetett, cuki, lányos szobácskám 6.emeleti ablakából. Le a koszos, szemetes földre, ahonnan a galambszar és a sok járkálás kipusztította a füvet.
Azt hiszem, iszok egy kávét (3in1-ez a reklám helye, mert megtehetem xD) *feláll és hoz egy kávét*
hmm a kávém tűzforró.de finom.
tehát.
belegondolni is fáj, hogy milyen szennyes, borzasztó világot teremtett magának az emberiség. és miért?! hogy egymásnak tetszünk. mindenki csak "szépeleg"- mint Molierre Kényeskedők c. darabjában, csak élőben rosszabb- most komolyan, ha mindenki azon retteg, hogy mások majd mit gondolnak, akkor miért nem változtat először ő a látásmódján? ezt mondja el nekem valaki!!!!na?! miért ennyire elítélő és kritikus a társadalom? ezen gondolkodom régóta. oké, hogy evolúció és fejlődni kell, de kérdem én-egy kis senki, egy csepp a tengerben- hogy hová a francba akarunk fejlődni?! mert TÖKÉLETES NINCS. olyan nincsen, hogy valami mindenkinek (teljesen) jó legyen.mert szar az összes elvárásunk. mert szarul van minden összerakva amit mi "gyártottunk". mindenki megjátssza magát, és (látszólag) csak a "jóra" törekszik. mi a jó?! mindenkinek más. a jót úgy döntötték el, hogy amiről sokan gondolták azt, hogy az JÓ. aham. tehát változhat. változnia kell. jó felé(?!).hát...változzon. változtassuk mi?....hmm...
a "Veronika meg akar halni" könyvben volt 1 történet. egy gonosz varázsló egy királyság vizét megfertőzte,aki iszik a vízből, bolond lesz. mindenki iszik a vízből, csak a királyi pár nem. a bolondok fellázadnak, az addig normálisnak tartott rendszerük ellen, a király halálát akarják. de! a királyi pár iszik a bolondság vizéből-megbolondul- és minden a helyére kerül, mivel mindenki "bolond" már az a természetes, tehát mindenki "normális".értitek,ugye?...végigolvastátok?:)
bolondok vagyunk.bolond a világ.
ha nem vesznek majd fel a SOTE-ra (és még marad erőm és megpróbálom a művészeti egyetemet és oda se)akkor is van megoldás.megtaláltam.egészen megnyugtató.
bocsánat a komoly regényért.
Sziasztok!
Bocsi, csak eddig nem naon voltam gépnél, most olvasgatom a válaszokat.... Lilimia akk én elnézést kérek, lehet h nekem sikerült felvenni vmi oan dolgot amit nem ugy gondoltál.... Köszönöm a tanácsot, majd innnetől egy jó film keretében fogok leülni enni... :) És bárcsak énis lennék 181 cm magas :D Oan picike vok :D:D
Browing oan jó lenne ha csak 1 napot is ugy tudnék eltölteni h nem aggódok azon h van-e vkije vagy h elég jó vok-e neki vagy h esetleg nem-e unta még meg a velem való kapcsolatot vagy h nem-e látott meg az utcán egy oan lányt aki megboditotta.... :(
Hotdog68 visszaveszek és nem írkálok oat ami "fertőző" lenne.... Csak vki oannak akartam elmondani h mi a bajom aki megért mert ő is érezte már azt amit én és hátha tud vmi oksat mondani... Más aki még nem érezte ezt, soha nem fogja megérteni... :S
Én nem túlsúlyosnak mondanálak hanem egy nagyon csinos lánynak:)
Hidd el így látatlanból is ölni tudnék az alakodért:)
Na jó.Úgy gondolom zárjuk le ezt a témát mert nem erről szól az egész.
Egyébként jó lenne ha máskor inkább te olvasnád el érthetően az utolsó üzenetbe az volt h 1éve van az h rossz kedvű és nem akar enni..én erre reagáltam.
DE azt hittem ez mindenkinek 1értelmű
Sziasztok! Elfelejtettetek biztos már! :( Szeretethiányos vagyok!
Rendszeresen olvastam mindent, csak nem tudok mit mondani, csak hogy ne marjátok egymást, mindenki csak azt olvassa ami érdekli, és továbra is segítsünk egymáson!
kat_aaa az ember a testalkata ellen akor sem tud tenni, ha csont sovány lesz. Ha széles a vállad, az is marad...de te így vagy szép! Izmos akezed? Örülj neki :) van rajtad valami :) az a jó :) lehet te et nem látod, de télleg jó ötlet képeket nézegetni!!!! :)
Tanulás: browning
Nekem is mehezen megy! De kezdek rádöbbenni! Nem jól tanulok! Még meg kell tanulnom nekem is a tanulást, de mostanában kicsit könnyebb. Te hogy tanulsz?
Puszi
Jajj annyit küzdöttél! Ne hagyd magad! Ne add fel! Kövesd szépen az étrended, amit összeállítottál anno :)
Tudod nekem most elvonási tüneteim vannak a gyógyszer miatt, és az motivál, hogy ne essek vissza a 3 évvel ezelőtti állapotomba, hogy túl sokat küzdöttem a 3 év alatt azért hogy tiszta legyek, és egy rohadt gyógyszer elhagyása nehogy már visszalökjön. Nem csalódhatok önmagamban!
Az lenne a legnagyobb gyengeség, ha visszafordulnánk. Azt hiszem ez mind függőkre, mind anorexiásokra igaz...
Nem látod magad tisztán :( Tudom hogy ezen rettenetesen nehéz változtatni, és még nehezebb elfogadnod magad.
Gondolom láttad már a suliban, vagy az utcán, hogy néhány lány, akik valóban túlsúlyosak, nem éppen olyan ruhát hordanak, ami alkatuknak megfelelő lenne.
Nézd meg őket, és (nem tükörben) nézd meg magad! Anás barátnőmmel is ezt csináljuk, és valamennyire már rájött, hogy ő mégsem kövér. Kezd tudatosulni benne, hogy rossz a szeme :P
Próbálj meg arra koncentrálni, hogy a jó barátaid, és a családod mit mondanak. Ők tisztán látnak téged.
Mi lenne ha lementenél a netről túlsúlyos nők fotóit, és összehasonlítanád a sajátoddal, egy barátod, vagy egy családtagod segítségével.
Meg mondjuk ha megpróbálnád kerülni a tükröt, mérleget, és a mérőszalagot... Vikinek ez is bejön :)
Egy próbát talán megér. Ha gondolod, a barátnőmmel keresünk neked képeket.
Milyen magas vagy, és hány kg?
Vigyázz magadra! :)
sztem derék,mell és csípőbőség...meg comb.nem?:)
ajj bekajáltam fáj a gyomrom még mindig. hashajtó.ó jee esek vissza.ó jee -.-"
A francba! Én 181cm vagyok :D
Szerintem Anna barátnőmmel kezdek el egyezkedni :D
Szia Nagylány!
Én csak "alternatív" módszerekkel tudtam/ tudok tanulni. A magolás sosem vezetett eredményre, ezért mindig úgy tanultam, hogy ment a tv, vagy zene, én pedig közben átmásoltam egy másik füzetbe, vagy gépbe az anyagot. Utána pedig megpróbáltam fejből leírni a lényeget, ha nem ment átírtam újra.
Most már alapból hallás után tanulok (képernyőfelolvasó), így valamivel könnyebb mint folyamatosan szemmel olvasni, de még mindig másolgatok, és írok. Sokszor pedig csak magamnak mondom hangosan, mintha felelnék.
Egy próbát talán megér. Hátha neked is beválik...
Amúgy ma a Fehér bot, azaz a vakok világnapja van :) Ez az én 'fajtám' napja :) Reggel szerettem volna elmenni egy előadásra, de lázas voltam nagyon :S Következett a lázcsillapítás, aztán délután mentem újságíró konferenciára. akkor is lázas voltam, de nem szóltam, hogy mehessek, mert ez nagyon fontos volt.
Tényleg! Te milyen pályára szeretnél majd menni?
puszik :)
El sem olvastad rendesen, hogy ő mit írt magáról. Érthetően leírta, hogy ő nem koplal, mert (hála az égnek) nem tud, viszont evés után bűntudata van.
Erre te ezt írtad:
"esetleg a "nem evésre" azt tudom ajánlani h váltsd ki a zsíros cukros ételeket gyümölccsel csirkehússal hallal stb. És akkor talán nem lesz bűntudatod. Hidd el tudom miről beszélsz velem is ez van és nagyon nehéz, de én már javulást mutatok úgy érzem. 1hét múlva az önsanyargatás helyett kipróbálok egy diétát. Aminek a lényege h nem eszek 2hétig de elég fehérjét juttatok a szervezetemben. lehet páran tudják mire gondolok. Talán ilyeneket próbálj ki."
Ezzel koplalási tanácsot adtál neki...
Hidd el hogy éppen elég szakirodalmat átolvastam, 7 éve tanulmányozom a pszichológiát, és rengeteg anorexiás, és bulimiás beteggel voltam/vagyok kapcsolatban.
Egy szóval nem mondtam, hogy "egyen normálisan", én azt mondtam, hogy próbáljon meg OKOSAN enni, trükközve.
Legközelebb jobban olvasd át amit ír valaki...
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?