Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

6420. annuccia
2009. nov. 13. 23:43

Istenem ma mennyit ettem... :s délelőtt egy joghurtot, ebédeltem (bolognai volt a menzán :D ) aztán délután szólt 2 srác hogy menjünk moziba, és elmentem velük, és basszus épogácsát briós kiflit ettem, meg popcornt, aztán hazajöttem és csokiiiiit... egyébként a 2012-t néztük! Bátran ajánlom mindenkinek, nagyon élveztem! Igaz, a srác aki mellettem ült lehet nem annyira, párszor elszorítottam a vérkeringést a kezében :D na szóval hiper szuper volt... :) holnap délelőtt vásárlás, délután tanulás este munka! Egy hét és infó szóbeli! áááááááá És megdőlt a Dominoday-n a világrekord :D

És nagyon megbántott a legjobb barátnőm...komolyan el kell gondolkodnom, egyeltalán milyen barátság is ez... szerintem a barátság a bizalmon alapul...és ha lazán a szemembe hazudik bármire megesküdve, az durva. :(

6419. browning
2009. nov. 13. 22:04

halihóóó

voltam könyvtárban.vettem ki még egy paulo coelho könyvet.meg mindenjóót:D.jókedv.értem a matekot is.mégjobb kedvXD

Pirosalma:okésokésXD mondtam h nem tuti...meg h méég van amit kihagytam:D de mondjuk ha már valaki nagyon belemegy az egészséges kajákba az is átcsaphat abba h már kb alig eszik valamit...ismerek olyat isXD... már régebben olvastam erről...pár hónapja:s

Annuccia:végre eszel!!!:) most nekem is sokkal jobb kedvem van valahogy.mondjuk ma is voltak szarabb percek.de hát...na:D ahh ma én benyomtam egy tábla milka csokit O_O borzalom XD félek már h cukorbeteg leszek:S...

Hejcegno:hogy vagy??:)mesélj már magadról!XD nem kell engedélyt kérni!:D írsz, és akkor válaszolunk meg ilyesmik és akkor így összeszokunk meg minden...érted:D és akkor hiányolunk ha nem írsz 1-1 nap és...érted XD :)

Nem mellesleg...nem tud senki semmit Dancegirl-ről vagy esetleg Everybody-ról?? Dance-vel kapcsolatban nincsen túl jó előérzetem:s...olyan...fura...megérzem a rossz dolgokat,de remélem most csak szimplán aggódok!!:s

óó végre aludhatok sokáig!!*-* iszonyú álmos vagyok!!!

pusssz

6418. annuccia
2009. nov. 12. 23:03
sztem senkit sem zavar ha írsz! :D
6417. hejcegno_
2009. nov. 12. 19:50

Huuuh, ezt aztán összetömöritettétek ám... :) Csajok "beszállhatnék" én is ide "beszélgetni"?? Olvasgattam megint többet visszafele és szeretnék én is irogatni, de csak akk ha nem gond és vki elolvassa amit irok... Ha nem szeretnétek nem gáz csak kérdeztem h ne irogassak a levegőbe ezekután... :):)

Üdv mindenkinek... Lassan hétvége kitartáááás ;)

6416. annuccia
2009. nov. 12. 19:47
ohh köszönöm az infókat! :) tegnap este sajnos sikerült tetőznie a rosszkedvnek... ez van. most épp eszem... melegszenyüt. Hiányoztak az ízek!A héten eddig alig ettem finom., ízes dolgot... modnjuk már a szendvicsét sem érzem :D jó tanulást
6415. Pirosalma (válaszként erre: 6413. - Browning)
2009. nov. 12. 16:48
Nem, az ortorexia nerv. nem ez, hanem az, amikor valaki csak "egészséges" (= általában egészségesnek kikiáltott) ételeket eszik, de a mennyiség nem számít. A táplálkozás viszont ez esetben nem irányul a testtömeg megváltoztatására, nincs ilyen aspektus.
6414. 3b8ced0cf1 (válaszként erre: 6413. - Browning)
2009. nov. 12. 16:26

Ezt jól összefoglaltad. Ennyit szerintem már bőven elég tudnia bárkinek.

Jó tanulást!

6413. browning
2009. nov. 12. 15:43

nah.szerintem Annucciám a hányás nagyobb "bűn".a "zaba" igazából NEM bűn, csak le kell dolgozni!:) (torna, tehát valami mozgás)

Többféle testkép/evési zavar van:

Anorexia:az aki koplal,kitartóan,fogy, de nem látja magán.csak hájat lát illetve, hogy honnen kéne még fogynia

Bulimia:aki bezabál(tökmindegy tervezi-e XD)van aki már úgy van vele, hogy bezabál (változó kinek mit jelent egy "binge" tehát zabaroham,van aki már pár100kcaltól van aki meg pár1000kcaltól számítja falási rohamnak...)tehát a "binge" után jön a "purge" a bevitt tápláléktól való megszabadulás(hányás/hashajtó/vízhajtó)

Van még több féle is! ez a két "alap".vannak "keveredések"

van sok "ana" aki gyakorlatilag alig eszek, de ha mégis, akkor azt rögtön kihányja!még ha tegyük fel egy almát "zabált" is be. ezt is nem olyan régen elnevezték ez a Bulimarexia".amit mondeott Pirosalma

És van még:EDNOS natehát, itt meg az a jellemző, hogy az adott személy koplal, amíg bírja. aztán feladja, eszik.....aztán hány...aztán koplal aztán zabál aztén hány.nah így rohadt nehéz fogyni, nem is nagyon látszik sokszor a betegeken, hogy betegek.

óó még mindig van! van olyan is aki "edzésmániás" ha jól emlékszem ő meg az "ortorexiás" aki folyamatosan edz, gyakorlatilag határok nélkül, hogy minél tökéletesebb teste lehessen.

de természetesen a tudomány ma már mindent bekategorizál,szóvall igen valószínű,hogy van még...

mondjuk van olyna is aki nem evészavaros csak testképzavaros. tehát tökjó alakja van csak kib*szottul utálja magát...nem bír tükörbe nézni(talán a szeretema testem is ilyen...)de eszik...

nah mennem kell

holnap francia és angol szódoga XD

tegnap anya tökre jófej vt fogadóóra után.csak azon akadt ki h megtalálta itthon az összes múltheti kajajegyemetXD

2009. nov. 12. 14:24
Remélem nem veszitek bepofátlankodásnak,:) de van egy un. EDNOS nevű táplálkozási zavar is. Az is az anorexia meg a bulimia keveréke.
6411. Pirosalma (válaszként erre: 6408. - Annuccia)
2009. nov. 11. 22:42

Szia, Annucia!

A bulimia (i-vel) nervosa keveredhet anorexia nervosával ("bulimarexia"), annak talaján alakulhat ki. Erre jellemzőek a spontán falási rohamok, kontrollvesztés, utána lelkiismeret-furdalás és purgálás (has-, vízhajtás, intenzív testedzés, beöntés).

De a bulimia n. nem feltétlenül társul az anor. n.-hoz. És igen, van olyan forma is, amikor az illető megtervezi a falásait. A betegség itt egyfajta szenvedélybetegség-jelleget ölt. Bűntudat, kontrollvesztés itt is van, szintúgy purgálás.

Aztán olyanok is vannak, akik időnként "bezabálnak" (=egy ideig rengeteget esznek), aztán koplalnak addig, amíg bírják. Ezt ismét egy zabálós periódus követi (a zabálás nem tervezett). A koplalás ellenére itt nincs testképzavar; bűntudat, purgálás itt is van.

És persze a különböző formák keveredhetnek.

Hogy milyen felosztást használnak, használnak-e egyáltalán, ill. hogy még hogyan jelentkezhet ez a betegség, nem tudom, nem vagyok ebben túl jártas. Én kb. így tudom ezeket.

6410. biotej (válaszként erre: 6409. - Annuccia)
2009. nov. 11. 21:52
Annuccia:mikor hánytál ma?
6409. annuccia
2009. nov. 11. 21:40
jajj lányok...a sok kajáért vagy a hányásért legyen nagyobb lelkismeretfurdalásom?
6408. annuccia
2009. nov. 11. 20:46
JAhajj elfelejtettem! Azon tűnődök tegnap óta, hogy a bulémia és az anorexia között van egy különbség: az anorexiásban van kitartás, és nem eszik, és kibírja elvileg... a bulémiás meg bírja egy darabig aztán feladja, eszik egy csomót és hány pl. Nem??? Vagy aki bulémiás az alapból megtervezi hogy nah egy nagy ebéd, aztán nagy vacsora??? Valaki világosítson már fel :D Én mi vagyok? Egyeltalán beteg vagyok így??? JAjjj...
6407. annuccia
2009. nov. 11. 20:37

Wáá most jöttem edzésről! Leszerelhetnék azt a tükröt, megint úgy mentem, hogy hajj de jó kedvem lesz, erre elcsesződött... és a térdem meghúztam, fáj mint a fene :s És ma bűnös voltam! Áááá... és nem sok hiányzik, hogy csináljak melegszendvicset...de nem nem nem nem szabad. Ettem egy csokit...igaz, 102 kalória. Meg ebédeltem is, egész jó volt az a szelet hús. És 2 mogyoró :)annyira szeretem! :)

browning-én szoktam néha nézni, sztem az amerikai /angol? változat jobb volt, ez a magyar kicsit erőltetett... :)

Tanulnom kéne, de nem fogok, mert hulla vagyok...elveszik az energiám, nem tudom hol szivárog!!!! :D

Puszi

6406. wikk0515
2009. nov. 11. 19:03

Na igen ez olyan igazságtalan:/

Nekem is pont így van..elkezdtem fogyózgatni leadni pár kilót hangsúlyozom ez nem 10-20kiló és nem 30kilósra akarok lefogyni,szóval teljesen normálisan ésszel csinálom,nem eszek annyit mint rég.Csak 1baj van leállt szinte az anyagcserém:/

Most rosszabb,mint volt..el vagyok keseredve..nem tudom h mit csináljak.Mondjuk 1járható út van még több torna:)

6405. browning
2009. nov. 11. 17:33

amúgymeg... valaki nézi a "szeretema testem"-et? abba mondtak tegnap egy értelmes dolgot.

az agy kb szétválasztja a hallottakat tehát ha valakit buzerálsz hogy "ne EGYÉL" abból az agy annyit vesz ki h "EGYÉL!!"...

ma fogadóóra ven.anyát már felkészítettemXD

zaba.újra.tanulok.hashajtózok.ójee.elegem vana hájamból.jöv héten pestre megyek szombaton.addigra 46nak KELL lennem!:"D rohadtélet.edzenem kell...áá.elalszok.áá.

Somee:csajszim ez rohadtkevés ezzel nem érsz el sokat csak h leáll az anyagcseréd (nekem már leállt megint hogy rohadnameg X'D)egyél többet!főleg reggel. az kitart egész napra és akk nem lesz falásoham délután/este...mint ma nekem:@ a picsába:(

lefogyok.koplalok(nem mondom h nemeszekXD)

csóók

Annuccia:remélem szép napod volt/szebb mint szokott vagy mint a tegnapi!!:) bocs h nemírok most sokat nekd. tanulnomkell:'( meg edzeni :@ XD

szerelmesvagyok*-*mégmindigmármegint.XD

6404. browning (válaszként erre: 6398. - Pirosalma)
2009. nov. 11. 17:24

naés miért ne?-.-" az almaecettel mibaj van már?! ajánlgassuk inkább hogy hányjon?!basszus a logika néha az eberekben.bocsi amúgy rosszabba kedvem/morcosabb vagyok ma... tehát jobb ha megmondom neki hogy mitől hányhat?!minthogy adunk neki egy olyan lehetőséget amivel kb egészségesen fogyhat???!!! mert még nem (kórosan) BMI szerint sem, tehát ha fogy kb 5kilót az inkább egészségére vélik majd.

szóval MIÉRT NE ajánlhatnánk normálisabb alternatívákat a hányásnáál??!nah?

olvass utána.az almaecet egészséges is. egy hoxa áltar cikk bizonyítja

ennnyiiii...

6403. wikk0515 (válaszként erre: 6402. - Pirosalma)
2009. nov. 10. 23:05

Semmi gond,nem voltál nyers csak nem értettem, hogy ezzel mi a probléma. Sajnos tapasztalat ha valaki fogyni akar nem intézheted el azzal a mondattal h "Jó vagy te így is" vagy h "Ne fogyókúrázz"

Persze ez lenne a helyes de szinte senki nem fogadná meg.És azt hiszem a drasztikus fogyókúra helyett nem bűn egy kis természeteset ajánlani.Persze nem is akartam ezt az "ecetet" sztárolni van arra más fórum is.Azért írtam h több dolgot talál erről máshol.

És ne állj ilyen drasztikusan a naphoz:)

Van h nem alakul úgy 1nap ahogy éppen kéne:/

Holnap jobb lesz:)

6402. Pirosalma (válaszként erre: 6400. - Wikk0515)
2009. nov. 10. 23:00

Szia, Viki!

Nem jó egy ilyen helyzetben, ráadásul ebben a topikban az ecetet propagálni...

Ne haragudj, ha kicsit nyers voltam az imént, f*sz kivan a mai nappal (is)!:-/

6401. annuccia
2009. nov. 10. 22:55
most szögezzük le hogy senki senkit nem fog itt hánytatásra tanítani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez egy SEGÍTŐ SZÁNDÉKÚ fórum!
6400. wikk0515 (válaszként erre: 6398. - Pirosalma)
2009. nov. 10. 22:54
Segítséget kért segítettem,azt hiszem azért van ez a fórum.
6399. annuccia (válaszként erre: 6394. - Browning)
2009. nov. 10. 22:52

Igen, fura, a szülők sokszor azt gondolják, hogy most ezt a javáért teszem, meg hogy neki jobb legyen, de pillanatnyilag a gyerek önbizalmát, önbecsülését teljesen lerombolja. Speciel sztem azért érzem azt hogy mindenhez hülye vagyok, mert mindig azt a vissazjelzést kapom, hogy a 4es nem jó, csak az ötös. És sajna a 4es több... Na ez msot így értelmes?? :D kicsit mintha hajtanék a maximalizmusra a szüleim miatt, de nekem nem sikerül soha... basszus de kívánok valamit! Bármit!!!!!! ÁÁÁÁÁ

Súlyról nem igazán szeretnék beszélni... ugye nem baj? :(

Pusziii

6398. Pirosalma
2009. nov. 10. 22:49
Kérem, hogy ebben a topikban NE ajánlgassunk ecetivást!
6397. wikk0515
2009. nov. 10. 22:36

A hánytatással kapcsolatban tudok neked tapasztalatot mondani,de remélem elrettent ettől az egésztől.

Először minden csak ártatlan diétával indul.Reggel alig eszel,délben alig eszel és próbálod magad türtőztetni h este már semmit ne egyél.Sajnos sokszor ebben van a buktató.A szervezet annyira ki van éhezve h rátör az emberre a falásroham.Hirtelen minden össze vissza eszik,aztán jön a bűntudat h nem kellett volna.Ilyenkor van akinél elő kerülnek a has és vízhajtók és persze a hánytatás.

Van aki már annyira hozzászokott,hogy akár ha 1pohár vizet iszik az is kijön belőle.Ezzel nagyon vigyázni kell.Olyan,mint a cigi ha egyszer elkezded nehéz abbahagyni.És addig jó amíg ki sem próbálod mert sajnos az emberek nagy százalékban életveszélynek teszik ki magukat.(kiszáradás kórházba kerülés stb)Ne hidd h ez a megoldás!!

6396. wikk0515 (válaszként erre: 6393. - Somee31)
2009. nov. 10. 22:30

Lehet közhelynek hangzik de úgy gondolom olyan radikálisan sokat nem kell fogynod.Persze én is irigylem a sok csinos lányt,de tapasztalatból mondom soha nem lehetünk elég "csinosak" ahhoz h ne bámuljuk meg a többi lányt, és ne mondjuk azt h de jó neki amiért ilyen csinos.

Amit tudnék neked ajánlani az semmiképpen sem az, hogy ne egyél vagy csak nagyon keveset egyél egész nap.Sajnos ez a módszer igen veszélyes és tartós fogyást sem eredményez.

Ha van egy kis türelmed próbáld ki az almaecetet.

Csodákat írnak róla.Én is most vettem meg az első üveggel igaz még nem próbáltam szóval sok mindent nem tudok mondani:)Viszont előttem van egy történet.

Egyik barátnőm elég alacsony 160cm és ehhez volt 70kiló.Nagyon hitt ebben az almaecetes kúrában,és nem a leggyorsabban de legalább tartósan olyan alakja lett amire én is irigy lettem.

Hidd el nem mindig a drasztikus megoldás a jobb!!

Nagyon sok mindent találhatsz ezzel kapcsolatban a neten. Remélem tudtam segíteni:)

6395. somee31
2009. nov. 10. 22:26

Ma haza jöttem 1. óra után a suliból, mert annyira erőtlennek éreztem magam ehhez az egész élethez. Egyszerűen ez nem nekem való. Szerencsémre van egy iszonyatosan szerető anyukám, aki mindig támogat. Fogok menni kineziológushoz, ugynevezett oldásokra. Ez abból áll, hogy a csaj bele lát az elmémbe és ezek a lélek vándorlásban hisznek. Azzal, hogy bele néz az elmémbe látja, hogy előző életemben mit csináltam szarul és azt próbálja kijavítani:) nővéremnek nagyon bejött. Nekem ez eddig eléggé humbuknak tűnik, de ki tudja. Pszichológushoz is járok. A szüleim ettől várják a csodát, de amíg saját magammal nem vagyok kibékülva addig minden teljesen felesleges, de hogyan lehetnék kibékülve önmagammal, ha ennyire ronda vagyok és kövér???? Holnap sem kell iskolába mennem... :) de sajnos ez csak megfutamodás a problémák elől.:(

Holnaptól: Reggeli: jogi meg győri édes keksz. Ebéd: főzelék vagy saláta még eldöntöm és ennyi. Max du. eszem egy narancsot. Ezt fogom folyamatosan csökkenteni. Szeretnék több dolgot megtudni a hánytatásról! Kérlek akinek tapasztalata van az írja le nekem! Hogyan kell?....

6394. browning
2009. nov. 10. 21:49

Annuccia:Nah nekem kiadták a matekomat 20pontból 5pontot sikerült elérnem :'D karó. óóódejó. meg zaba ma is.

a térdem okés, ma magassarkúban mentem mert ünneplő kelltett és meggyógyult közbenXD

ma is bőgtem.anya lecseszett.tökmindegy mit mondok neki elmegy a füle mellett és csak a saját igazát hajtogatja.ha más beszél hozzá azt felfogja, még ha u.azt mondta is mint én. de én akkor is hülye maradok nála meg stb. hehe....van ez így.ezzel fog megölni... ^.^ utáloma hideget, a telet.asszem ez az egész összeállítás hozza ki belőlem a halálvágyat. valószínű belőled is!:s Megértelek h sírvafakadtál...(ma nálunk sokan sírtunk matekon mert sok karó-kettes lett-.-") szóval... mindegy:) túl kell rajta lépni... mikor lesz edzésed? (ahh holnap nekünk fogadóóra O_O asszem ááá...ááá...anyám mindig azzal jön h mikor kicsi volt volt egy szomszédjuk aki tűzbe rakta a gyerekei kezét ha rosszat hallot a fogadóórán.a 2gyerek megitta a hypo-t....de a lelki sebek nem számítanak?hehe.az nem fáj látványosan...értemértem...nem?...

Hű.nem eszel sokat!!fogytál már nem??most hány cm/kg vagy??o_o

annyit gondolkodok a világon.olyan koravénnek érzem magamXD szar ez az egész...:s

Somee:szió, nem ajánlanék drasztikus fogyit. főleg azért nem ,mert LEÁLLÍTOD AZ ANYAGCSERÉDET!!!!!!!!elcsépelt dolgokat mondok, de igazak!!!múlthéten napi 200kcal-al szombaton/vasárnap sikerült eljutnom a wc-re. szóval NEM kamu... kb hány kcalt fogyasztassz naponta?kb annál 500al vagy max 1000rel ajánlanék kevesebbet (szóval napi 1000-15200kcalt fogyassz kezdésnek.lassan fog elindulni, de annál jobb, tovább lefogyva maradsz!:) )

nah mennem kell. föci lesz holnap.dogaa...ááá.meghalok év végére.komolyan mondom!!!

6393. somee31
2009. nov. 10. 21:08

Sziasztok! Szeretnék radikálisan sokat fogyni!!! 167/67 ez NAGGYON NAGGGYON durván sok!!! Ti mennyit esztek egy nap kb mint ajánlotok? Hány kilók vagytok ti?

Annyira utálom a testem, utálok tükörbe nézni, hogy a vékonyabbaknak sokkal jobb életük van!!!! Kérlek írjatok!!!

6392. annuccia
2009. nov. 10. 19:24

Sziasztok!

Ma megkaptuk a német dogát...a nyelvtanom 2es lett :( basszus sírva fakadtam! :O senki sem értette, hogy most komoly egy német jegyért? Igen...és pont ugyanez játszódott le bennem :"feleslegesen tanulok mert úgyis elszúrom, hülye vagyok, semmire sem jó, úgysem viszem semmire..." a tanárnő azt hitte rá haragszom...aranyom, de szeretem! Aztán kikéretszkedtem, had menjek ki földhöz vágódni! :) pont előtte mondta, hogy az ő lánya is ilyen, és hogy nyugodtan vágódjak földhöz :) Kimentem, sírtam egy nagy sort a WCben, aztán visszamentem.

És ma 2 szem mogyorót, ebédet (wáá de szar volt, képzeljétek találtam benne valami fura dolgot ami kemény volt), meg most salátát rágcsálok, épp próbálom kiszámolni, hogy ez a kis adag sali, amivel jól lakok, nem is olyan sok kalória... megéri! És finom! De ezt is csak azért, hogy ne romoljon meg ... :D

Térded? Az enyém frontérzékeny asszem...mert megint fáj! És reggel futottam a vonatra, nem tudtam kávét inni, és még teátis kellett főznöm... ez van

PUSZI

6391. browning (válaszként erre: 6390. - Annuccia)
2009. nov. 9. 21:23

Mesélni KELL. Azért vagyunk, hogy segíteni tudjunk egymásnak!:)

Nem önsajnálat, csak rossz önkép... Hű!Nem ettél túl sokat!!:s

A konyhakés szarrr!!! Meg úgy amúgy a kések/vágóeszközök "öncélú alkalmazása"...Tudom, tapasztalat. Könnyű rászokni, nagyon nehéz róla leszokni...:s És gázzz a lebukás!! Nem éri meg!!!

Nekem ma zaba volt... áhh...mármondtamXD

Áhh csak térdre vágódtam a betonon, semmi extra. Mint egy ovis:D:D Meg bicegek mint House :D (y)

pussz, jo8, harcokat folytatok a kémiával!XD Meg persze sírva fakadtam, hogy feleslegesen tanulok mert úgyis elszúrom, hülye vagyok, semmire sem jó, úgysem viszem semmire, dögöljön aki ilyen hülye. de felülkerekedtem, mert aki meg sem próbálja.....:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook