Államvizsga (beszélgetés)
Képzeljétek, a nyáron, 48 évesen államvizsgáztam harmadszor (s remélem, utoljára!)
Azt hiszem, mindennek megvan a maga ideje, nem volt már annyi lelkesedés bennem, mint korábban. Mindazonáltal négyes lett, s két, szintén egyetemista lányom és férjem is büszkék voltak rám:)
Sziasztok!!!
Én az idén államvizsgáztam közgázon. A lányom most lesz 1 éves, úh nem volt könnyű egy picibaba mellet tanulni, de meg lehet csinálni!!!!
És az államvizsgától ne féljen senki!!! a vizsgáztatók tudják, h aki idáig eljutott, az tud is valamit! És nem éri meg puskázni!!! Szégyellje el magát az, aki még itt is csak arra képes....
A szakdolgozatvédésél ne az legyen a lényeg, hogy mondjuk el a dolgozatot elejétől a végéig, hanem az, hogy az éppen aktuális problémát fejtsük ki a dolgozaton keresztül. a tételt meg nem kell tövirül hegyire megtanulni, mert a bizottság úgysem tudja, hogy egy egy tétel mit is tartalmaz pontosan!!!!!
Nekünk pl kellet csinálni prezentációt a védéshez.Na az óriási segítség!!! Egy tuti prezentáció, és biztos a siker!!!!
SZTE-TTK klinikai kémikus szak
Én kb. 10 napot tanultam, de úgy 2 hét lett volna nekem ideális. Napi átlag 6-8 órát.
Lehet, csak jó tételt kell húzni!
De GRATULÁLOK! :)
akkor tényleg ügyes volt. Nem ki kitartás kellet 2 gyerköc mellet. A nyelvizsga meg majd meglesz! :)
Én meg itt nyafogok, meg szenvedek, pedig nekem effektív most csak a tanulás lenne.! :)
Drukkoljatok, csütörtökön!
Köszönöm szépen, és remélem igazad lesz! :)
Majd megírom milyen volt!
Ezt is így fogod látni, majd később:)
Sok sikert
Rajtam még Őrületes pánik van!
De csak vége lesz már. Irigyellek titeket hogy már túl vagytok rajta. De majd pénteken kiderül mlyen is az.
Igaz az éretségi előtt is pánikol az ember, de visszagondolva nem volt nehéz. De ez......... :)
Én 13-én államvizsgáztam. 15 perc alatt kint voltam. 10-re kellett menni, negyed 11-kor bementem és félkor már kint is voltam.
"Rosszabbat" vártam. Inkább az idegességwem volt nagyobb. A papírokat a szakdolgozat megvédése után levertem, amik aztán szana meg a széjjel repkedtek.:))
NEKEm jók attól eltekintve, hogy reggel 7-től este 18-ig várakoztam azt nem kívánom senkinek... váltakozik az ideges + a "totál lényegtelen mi lesz, csak legyen már valami" órák száma,,,de ki lehet bírni.
A második diplománál már jóval lazábban vettem, akkor tudja az ember, hogy mire számíthat.
További ajánlott fórumok:
- Milyen ésszerű, elfogadható magyarázat lehet arra, ha valaki úgy bukik meg államvizsgán, hogy minden tételt megtanult?
- Tippek a sikeres államvizsgához és szakdolgozatvédéshez
- Tanulási tippek államvizsgára
- Ki milyen agyserkentőt ajánlana államvizsga előttre? Én most a Ginkoprim felé hajlok, de csak mert azt látom a tv-ben.
- Segítség, 5 nap múlva államvizsga!
- Hogyan készültél államvizsgára kisgyerek(ek) mellett?