Államvizsga (beszélgetés)
Kedves Paradicsomsaláta!
Tiszta szívből gratulálok neked, nagyon ügyes vagy - tudtam én, hogy meg lesz! Azért gondoltam ma rád!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most aztán igazán megérdemled, hogy pihenj egy jó nagyot! Büszke lehetsz magadra, és mi is azok vagyunk! Szép eredménnyel végeztél, ez igen - látod meg tudtad csinálni!
Bár még friss diplomás vagy, de annál nagyobb szeretettel köszöntelek immár a diplomások között! Nagy dolog ez hidd el, mert te tudod a legjobban, hogy mennyi időt és energiát fektettél abba, hogy idáig eljuss.
Kívánom, hogy a megszerzett tudásodat sikeresen tud kamatoztatni! Csak így tovább előre, és mindig fel a fejjel! GRATULÁLOK! GRATULÁLOK!
Kedves efike!
Örömmel olvastam, hogy jó elbírálást kapott a szakdolgozatod, gratulálok hozzá! Hidd el nekem meg lesz neked is az államvizsga. Már az fél siker, hogy ilyen jól sikerült a szakdolid, és még a bírálatod is jó. Április 18 már nincs olyan messze, addig is tanulgass, és hidd el meg lesz az eredménye! Bízom benne neked is hamarosan gratulálhatunk, úgy mint a mai sikeres vizsgázónak. Fel a fejjel, még néhány álmatlan éjszaka, de meg lesz az eredménye. Biztosíthatlak majd szorítok érted is! Tarts ki, tanulj szorgalmasan. Nagyon szorítok 18-án érted, ha meg lesz az eredmény írd meg jó!
Kitartás, már a finisben vagy!
Kedves Paradicsomsaláta!
Tiszta szívből gratulálok!!!! Ez fantasztikus érzés lehet! Most már lazíts, szórakozz kedvedre és pihenj egy nagyot! Jó szórakozást! Majd írok később!
Szia Ditti16!
Nagyon szépen köszönöm a bíztatásod :) Túl vagyok rajta. Elfáradtam, de túl vagyok rajta :) Négyest kaptam és el sem hiszem:) Szóval köszönöm, h erőt adtál nekem és remélem, efikének is. :)
Sziasztok!
Nem rég értem haza, 4esre államvizsgáztam. :) MEG VAN!!!! :)))) El sem hiszem! Egyelőre még nem oldódtam fel,úgyh este egy mozit beiktatok a barátaimmal,hogy érezzem, tényleg vége :)
efike,
nagyon szépen köszönöm, éreztem a támogató erőket:) Én is nagyon fogok szorítani Neked 18-án és tessék írni, h mi volt. :)
Sziasztok!
Paradicsomsaláta, remélem minden rendben ment! Nagyon szorítottam érted! Én tegnap kaptam meg a szakdolgozat-értékelést, nagyon jól sikerült! Mondott a tanár pár jó szót az államvizsgáról, úgyhogy most kaptam egy nagy löketet a tanuláshoz, megyek is okosodni! Jövő szombaton (ápr. 18-án) reggel 8- ra kell mennem, úgyhogy nemsokára VÉGE!
Sziasztok!
Paradicsomsaláta
A vizsgabizottság intézményenként eltérő, de általában 3 és 5 fő között mozognak a számok. Én az első államvizsgámon 3 fős bizottság előtt vizsgáztam. A másodiknál már 5 fő tette ki a bizottságot. Elhiheted nekem 3 ember is legalább annyira meg tud kínozni, mint 5. Szerintem nem a személyek száma a mérvadó, hanem az, hogy van-e jóindulat a bizottság tagjaiban, mert ha nincs akkor tök mindegy hány fő alkotja a bizottságot. Ez az én személyes véleményem. Persze drukkolok, hogy mindenképp jóindulatú bizottságot kapjatok! Persze most a tanulás is nehezebben megy, hiszen olyan gyönyörű idő van, és mindenki vágyik már ki a szabadba.
Szóval tartsatok ki még egy pár napig!Április 7-e már nincs olyan messze, most érdemes belehúzni, kitartás! Tudom munka mellett nem könnyű, de éltessen az a tudat, hogy pár nap és túl leszel rajta! Utána véget ér minden kínszenvedés!
Fel a fejjel, és csak szorgalmasan! Drukkolok!
Szióka!
Dehogy kiabálod el, fő a pozitív hozzáállás! Én is nagyon unom a tanulást, úgy hívogat a napsütés!!! Bár ma kinnt ültem a kertben és úgy tanultam, napszemüvegben. Tiszta Hawaii!
:-)))
Sziasztok Csajok!
Nagyon szépen köszönöm :) Ma a szokottabbnál is fáradtabb vagyok az elmúlt két napban hazaértem a melóból 17h-re és onnantól éjfélig tanulás. ma valahogy kevesebb az energiám. És még ismételni is kell majd a tételeket. Szóval ... már nagyon unom.
Azt tudjátok esetleg, h hány főből áll a bizottság? És miért vannak ott annyian? Nekem mintha 5 fő rémlenek, de lehet, h többen lesznek? Biztos csak a lelki terror miatt! :)
efike,
hajrá,hajrá,hajrá! Mindenképpen írok addig és utána is, h mi volt. Főleg, ha nem kell júniusban újra mennem :) Olyan nagyon jó lenne már túl lenni rajta. Nagyon sokszor eszembe jut, h milyen jó lesz, ha meg lesz és mindenkinek elmondom,akivel találkozo és milyen büszke lesz rám a családom, stb. Ugye ez nem számít előre elkiabálásnak!? Remélem! :)
Szia Paradicsomsaláta!
Mélyen átérzem a helyzetedet! Tavaly ilyenkor én is hasonló cipőben jártam, de sikeresen átvészeltem.
Igazad van, bátraké a szerencse! Nekem is több volt évfolyamtársam halasztott, mert nem volt elég ideje felkészülni, de végül mindenkinek meg lett a diplomája. Gondolok rád április 7-én. Addig is jó tanulást, és 1 kalappal 7-re! Itt mindenki szorít majd neked. Majd írd meg, hogy vészelted át!
efike!
Fel a fejjel, hidd el sikerülni fog! Majd érted is szorítok! Addig is használd ki a még hátralévő időt.Biztosan sikerülni fog elsőre is!
Szia Sorstársam!
Nagyon szorítok majd neked, kérlek, írd meg utána, hogy ment! Én már most látom, hogy nem fogok a tananyag végére érni, úgyhogy szelektálok. Ami nem megy, azt nem erőltetem, majdcsak lesz valahogy! Viszont tutira össze fogok omlani, ha nem sikerül elsőre!
Sziasztok!
Én jövőhét kedden állmvizsgázom (04.07) Most voltam két hetet szabin,reggeltől- estig próbáltam tanulni. Sajnos még így is maradt kb. 15-20db tételem,amit ezen a héten el kell sajátítanom és még ismételni sem ártana. Már azon a ponton vagyok, hogy ha nem sikerül, júniusban újra megyek. Nem dől össze a világ - addig legalább lesz időm még többet készülni és ismételni. A mottóm: "bátraké a szerencse!" :)
efike,
kitartást, ápr. 18 még nagyon messze van :) Abszolut együtt érzek Veled!
Szia!
Kitartás!!! Egy párszor megfordult a fejemben, hogy feladom, de most, a célegyenesben már biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog!!! Mit tanulsz?
Sziasztok!! Nem is tudom mit olvasgatom itt az államvizsga tapaszttalatokat, nekem az még 2 év...
IV. éves vagyok, de kredites rendszer miatt elcsúsztam egy évet :(
Olyan hihetetlen hogy egyszer majd ÉN IS eljutok idáig... sokszor már nagyon-nagyon fárasztó!! Szerencsére vagy sajnos, nem egyszerű szakmát választottam egy gyengének nem mondhtaó egyetemen... de kitartok!!!!!! :):)
Olvasom a már diplomás kollégák hsz-it és erőt merítek!! :)
Hát az eredményre én is kíváncsi vagyok!
Majd írd meg jó!
Addig is tanulj szorgalmasan! Drukkolok neked!
Nagyon szívesen!:)
Éééés, ne ám az én taktikámat kövesd, és az utolsó pillanatra hagyod!;) Utólag már én is másképp csinálnám, mert úgy azért egyszerűbb.
Egy nagy kalappal az államvizsgához! Majd írd ám meg, hogy mi lett a végeredmény!:)
Oké, így lesz!!!
Köszi a bíztatást!
Szia!
Hidd el menni fog, utólag már csak mosolyogsz majd az egészen - legalábbis remélem így lesz!
Ti is jó sok tételt kaptatok, lesz mit tanulnod.
A nap végén a sok tanulás után mindig jutalmazd meg magad valamivel pl: 1 jó filmnézéssel, hobbiddal, nassolással ..stb. Ezek majd segítenek átvészelni ezt az időszakot! Ha keményen tanulsz meg lesz az eredménye! Őszintén kívánom, hogy államvizsga után találj egy jó állást! Tarts ki!
Alyce, Ditti!
Nagyon köszönöm a tanácsokat, nekem is pont egy hónapom van, jelenleg nem dolgozom, állást keresek.... Már el is osztottam a tételeket, összesen 90 van, 4 tantárgyból.... ha napi hármat megtanulnék, akkor épp végeznék időre. Vmikor össze kell hoznom az előadásomat a szakdogámból is....
Szia!
A legcélszerűbb szerintem is felosztani a tételeket napi szintre. Én is ezt tettem, elhatároztam, hogy államvizsga előtt egy hónappal nekiállok, és napi 1-2 tételt kellett volna megtanulnom. Csak sajnos ez nem jött össze:) Mert én elég halogatós típus vagyok, így az utolsó pillanatra hagytam, talán 1-2 hetet tanultam rá, de azt zsinórban!! Reggeltől estig...már lyukat ültem az ágyamba:D Azt mondják, hogy előtte már nem szabad belenézni se, hát én nem bírtam ki, és még államvizsga előtt felkeltem inkább 6-kor, és átnéztem és visszamondtam az összeset. Meglett a gyümölcse, ugyanis 5-ösre levizsgáztam.
Szerintem mindenkinek más a taktikája, mindenkinél más jön be. Nálam ez bejött.
Kedves államvizsgázó! Nagyon drukkolok neked az államvizsgádhoz! Én tavaly szereztem meg a második diplomámat, és még elevenen él bennem az államvizsga. Én úgy tanultam, hogy elosztottam a tételeket napi bontásba, és a napokra kitűzött tételeket mindig megtanultam. Nálunk valamennyi csoporttársam így tanult. Államvizsga előtt 1 hónappal napi 2-3 órát foglalkoztunk vele, de államvizsga előtt 2 héttel mindenki szabadságra ment és szinte egész nap tanultunk. Államvizsga előtt 3 nappal már csak ismételgetni kellett
őket. Persze ezt befolyásolja az is mennyi időd van, hány tételt kell megtanulnod, az adott tételek milyen hosszúak, és + még ott van a védés is, amire szintén fel kell készülni, az is időbe telik. Gondolom kitűnik soraimból, hogy én elég sokat készültem rá, de megérte mert 5-re államvizsgáztam. A sikerhez azonban meg kell említeni a szerencsét is, hogy milyen államvizsga bizottságot kap az ember - az sokat számít. Kitartást kívánok és sok sikert az államvizsgához. Utólag majd sokkal könnyebben fogsz visszaemlékezni rá! Egy kalappal!
Sziasztok!
Látom, kissé kihalt ez a topic, de hátha fel lehet frissítnei!
Április 18-án lesz az államvizsgám és nagyon félek! Infókat kérek szépen, ki hogyan tanul, milyen taktika alapján, napi hány órát, hogyan ellenőrzi magát meg ilyenek. Köszke.
:( Akkor nekem mostanábban nem fog összejönni. Az angol után olaszt vagy spanyolt szeretnék majd tanulni, de hát hol van az még....
Sok sikert neked hozzá!!
Ok:) Mindenképp beszámolok, ha összejön. Állítólag elég nehéz bekerülni, mert ahhoz, hogy valaki dolgozhasson, egy tanfolyamot kell elvégezni.
Nálam a nyelv nem gond, angolul és németül beszélek. De az tényleg fontos, legalább két nyelvet kérnek.
További ajánlott fórumok:
- Milyen ésszerű, elfogadható magyarázat lehet arra, ha valaki úgy bukik meg államvizsgán, hogy minden tételt megtanult?
- Tippek a sikeres államvizsgához és szakdolgozatvédéshez
- Tanulási tippek államvizsgára
- Ki milyen agyserkentőt ajánlana államvizsga előttre? Én most a Ginkoprim felé hajlok, de csak mert azt látom a tv-ben.
- Segítség, 5 nap múlva államvizsga!
- Hogyan készültél államvizsgára kisgyerek(ek) mellett?