Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯
2579. hayneee82 (válaszként erre: 2578. - Vica66)
2013. ápr. 12. 09:40

Nekem az idegsebesz mondta h szedjem ket hetig akarmi van ha faj ha nem mert gyulladast is csokkenteni kell.O mondta...en szedem...azt mondta a midetonet nem muszaj de a korzeti felirta....

Torna azert gondoltam h Mckenziet eloszor h ne huzzam az idot vmilyen gyogytornaval hanem hatekonyat csinaljak egybol. Nem tudkm esetlek tul kemenynek tartjatok 4het utan??

2578. vica66 (válaszként erre: 2577. - Vica66)
2013. ápr. 12. 09:17

Ja, még akartam kérdezni, Hajni, hogy miért szeded az Aflamint még? Mondta a doki, vagy fájdalmaid vannak? Mert ha nem muszáj, ne szedd, a gyomornak nem jók ezek.

Milgammát szokták javasolni.

2577. vica66 (válaszként erre: 2565. - Hayneee82)
2013. ápr. 12. 09:14

Hajni, szerintem ne menj még Mckenzie-re, én mindenkinek azt ajánlanám, hogy a leletei és az állapota alapján összeállított gyógytornát csinálja, és fokozatosan. Persze, ha Mckenzie-n ezt teszik akkor jó lehet.

Én a kórházba mentem vissza időnként az új gyakorlatokért.

2576. vica66 (válaszként erre: 2561. - Betta73)
2013. ápr. 12. 08:59

Szia, Betta!

Örülök, hogy már 6 hetes vagy, és viszonylag jól.

Tudom, vannak az életben kihagyhatatlan lehetőségek, de gondolj bele, ha újra lerobban a gerinced, akkor milyen lehetőség lesz? Nem bántásból írom, de korainak tartom még ezt a terhelést, aminek kiteszed magad. Remélem, és szívből kívánom, hogy nem lesz baj.

Viszont a gyógytornát ne hanyagold, ha másként nem megy, akkor menj el hozzá, állítson össze veled egy gyakorlatsort. Azt rögzítsd magnóra, vagy telefonra, és akkor otthon is tudod csinálni. Én is így tettem, mert vidéken lakom, és nem tudtam volna rendszeresen utazgatni annyit Bp.-re. Viszont a gerinc melletti izmok megerősítése nagyon fontos, főleg, ha nem akarod, hogy újra gond legyen. Másként pedig ezt nem lehet elérni.

Netről összeszedett ilyen-olyan tornák nem biztos, hogy jók, nem jó mindenkinek ugyanaz.

További sikeres gyógyulást kívánok!

2575. hayneee82 (válaszként erre: 2573. - Helge)
2013. ápr. 11. 23:08

Milgammat nekem is felirtak, a sebesz is mondta h szedhetem ha akarom, segiti az idegi gyokerintettseggel jaro betegsegeknel a gyogyulast. En szedek aflamint midetonet beres cseppet cvitaminnal es gyomorvedot....magneb6ot es milgammat kesobb fogom hatha segit.

Nekem idaig megsszunt a labfajasom csak a muteti teriletet erzem ha haton fekszem vagy felallok. Mas nkncs es rem nem is lesz....ugy jarok mknt egy himestojas :-) Jo ejt mkndenkinek.

2574. helge
2013. ápr. 11. 22:54
* Milgamma
2573. helge (válaszként erre: 2571. - Gabor7)
2013. ápr. 11. 22:52
Én sem okoskodni akarok, de az ideg a sok nyomástól károsodhat és téves infókat küld az agykéregbe...a Milgsmma ezen segít. Csak mert kibukott most belõlem a szakma:)
2572. agitorma (válaszként erre: 2556. - Vica66)
2013. ápr. 11. 22:03

Szia Vica66!

Igen, maga a mozgás egész jól megy :). Persze kivéve hanem órákat kell sétálnom...igazából néha hajolok picit, persze csakis gugolva, nem derékből hajolva. De utánna azért érzem h ez még annyira nem jó, picit fáj olyankor. Annyi h az elmúlt pár napban néha fájdogál megitn az a combom, ahova előtte kisugárzott a sérv.

Hát az OITIben a gyógytornász pár mozdulatot cisnáltatott velem, ő semmit sem tanított be, adot utána egy leírást (gyakorlatok fényképekkel stb), és ennyi. A korábbi gyógytornászomhhoz akarok visszemnni, uis műtét előtt már jártam MacKenzie tornára, és ő értette is a dolgát, csak abbahagytuk pár alkalomután, mert mondta h azt látja h egyre nagyobb fájdalommal reagálok minden mozdulatra. De már kérte hozzá beutaót :).

Kontrroll alkalmával amúgy mit és hoyan néz/tesztel a doki? Kíváncsi vagyok má, h mikor mehete vissza dolgozni. sak ugyebár ülő munka uff.

Igen, ez a fájdalom nagyon belémívódot, és a félelem tőle is. Így iyygekszemajd mindent megtenni h meggússzam egy újbóli sérvet... Köszönöm a buzdító szavakat.

Haynee, hogy vagy? Érzed azokat a fájdalmkat, amit műtét előtt? Nekem pl műtét után rögtön elmúlt, az más h az egész derekam utánan fájt :).

Nahóka, teljesen együttérezk veled, függetlenül attól, h nekem amúgy elég gyorsan lezajlott minde, január elején MRI, febr közeepén altatóorvoambulancia, márc 4n műtét. De ez csak akkro indult be így, amikor új reumáshoz mentem a BLESZbe. Én is sokszor votlam derékfájs, és a másik reumás volt h évekkel korábi röngtent akart nézegetni. Bezzeg a másik egyből MRIre küldött, még csak krnem sem kellett, és ő mag adott pár héten belüli időopontot az ORFIba, az MRIre se kellett hónapokat várnom. Mint h a műtétre sem. Ne tudsz másik sebészt keresni ott? Én amúgy ajánlom a OITI-t is, nekem nem volt okom panaszra velük kapcsoaltosaan.

De azzal egyetértek h néha az orvosok szinte "sajnálják" tőlünk ezeket a viszgálatokat (értem itt pl CT, MRI). Mintha nem fizetnénk lég TB/EÜi hozzájárlusát az államnak. NEm az az ember vagyok aki minden hapcival az orvoshoz fut mindenféle vizsgálatra, így nagy ritkán belférhetne a befizetett összeggembe, h én is kapok vissza valait az államtól. Meert ahogy néztem egy MRI magán ára 25e FT körül van, na havonta ennél én többet fizetek be a fizetsembőőlaz állambácsiknak. Borzalmas, h az egészségügy milyen.

És tnyleg ngyon jóó h van ez a főrum, ahol tapasztalatoka, élményeket, infokat cerélhetünk.

2571. Gabor7 (válaszként erre: 2563. - Hayneee82)
2013. ápr. 11. 21:17

Contractubex kenocs... Tegnap ketszer bekentem de utana kicsit egeto fajdalmat ereztem. Ugyhogy ma nem kenem be. En vitaminokat sedek meg donat. De irt it valaki anno neg egy idegregeneralot. De annak utana jartam es ilyen gyogyszer nincs ami ideet regeneralna. Csak idegfajdalom csillapoto... Lehe esek a biztonsag kedveer abbol isegyet sak tudjatok azzal az a baj h a szerveue igy nem tud jelezni ha aj van. Azert faj h ne csinald. . Na mind1 nem okoskodom...

Ulni mikortol lehet? Kinek mit mondtak? Vagy ki mikortol ult?

2570. hayneee82 (válaszként erre: 2569. - Nahóka)
2013. ápr. 11. 21:16
Melyik orvosra varsz ennyit??? Nem ertem en sem mert akkor neked gyorsabban kellene mennie mivel katona vagy. Ez nagyon durva, de hozza kell tennem h nekem van egy nagyon jo csaladi baratom is aki ismerte a sebeszt...es en mar harom hete nem tudtam 10 percnel tobbet allni ullni....agyhoz kotott voltam es a maganrendelojukbe mentem elso elbeszelgetesre, ott talalkoztam a sebesszel. Ja masik megoldas magankorhaz Telki ott endoszkoposan is mutenek...csak meg ne kerdezd h mennyiert mert en is majdnem hanyadt vagodtam....Most akkor veled mi lesz?? Varsz??V keresel mas orvost??? Vagy ha nagyon nem birod mar hivj mentot es mondd h nem erzed h pisilsz...gondolom a Honvedba vinnenek mivel katona vagy....Jajjj rem nem kell sokaig szenvedned.
2569. Nahóka (válaszként erre: 2568. - Hayneee82)
2013. ápr. 11. 20:31
Beszarsz haynee82! A Honvédba!!! Most néztem, hogy téged is ott műtöttek! Én február 27-én voltam idegsebésznél, bent és nagyon drasztikus volt. Konkrétan leforrázott.Ugye fél évig tolták, hogy semmi bajom, aztán meg közli, hogy egy hónapon belül meg kell műteni! Néztem rá, ártatlan szemekkel, mert nekem két éves a fiam, sokkot kaptam! Mi lesz így?? Ja! A cukiság az volt, hogy közölte "ugye tudja, hogy jelenleg nem alkalmas katonának"?? Megint nézek rá pillogva, hogy jó, "de műtét után alkalmas leszek ugye"? Hát ahhoz először sikerülnie kell a műtétnek. Pont, ennyi. Hívja fel az aszisztensem, majd ő előjegyzi.Ennyi. Semmi több, hogy esélyeim, vagy egyáltalán, semmi. Így feküdjek oda egy ember alá. Nagyon kemény. Most meg egyfolytában külföldön van, így várok. Nem tudom mire, majd csak lebénulok. haynee, döbbenten olvastam, hogy te pikk-pakk bekerültél. Nagyon gáz! Mármint ne érts félre, örülök, hogy neked sikerült, csak nem értem engem miért szivatnak?
2568. hayneee82 (válaszként erre: 2559. - Nahóka)
2013. ápr. 11. 19:53
Megkerdezhetem h Pesten elsz e? Nekem egy het alatt elinteztek a mutetet, ha gondolod mondok nevet cimet. Maganrendeles utjan ment igy nekem, egyebkent a doki Juniusban nezte volna meg az MRi-t. Nem is ertem ezeket a honapokig tarto varolistakat....szornyu azert. En mar magamtol megyek evente MRi-re. Ha faj ha nem inkabb fizetek csak nyugodt legyek....bar akarmikor barmi tortenhet...Kitartast legy eros.
2567. hayneee82 (válaszként erre: 2564. - Betta73)
2013. ápr. 11. 19:47

:-) Az en baratnom Szloveniabol jott haza felrepedt a kisujja es hivott h kerdezzek utana melyik ugyeletre menjenek, en itthon fekudtem akkor meg serrvel es nyomoztam neten telefonon.Aztan rendben ellettak meglatogatott es ketten voltunk egy ember, O tudott menni hajolni nekem volt ket jo kezem:-)

Latom jo sokat mozogsz jossz mesz, de azert legy ovatos es tornazz, az fontos nagyon a megelozes miatt.Minden jot sokerot neked.

2566. Betta73 (válaszként erre: 2563. - Hayneee82)
2013. ápr. 11. 19:42
Hajni, jó hogy túl vagy rajta! Most már "csak" gyógyulni kell! Egyébként én is szedek porcépítőt, ha nem is Condrosulfot.
2565. hayneee82 (válaszként erre: 2555. - Agitorma)
2013. ápr. 11. 19:40
Pont azon gondolkoztam en is h erdemes e huzni az idot sztk vagy hazhoz jovo gyogytornasszal?? Lehet jobb ha az ember egybol Mckenzi-re megy. Meg van 3 hetem addig csinalom a korhazban tanult tornat. Vigyazz magadra.
2564. Betta73 (válaszként erre: 2562. - Helge)
2013. ápr. 11. 19:37
Ez pont olyan helyzet, mint amikor nyáron lezúgtam a lépcsőről és eltörtem a könyököm. Uborkát kellett szedni, nagymamámmal és az 5 éves kislányommal voltunk. A hasamhoz rögzített karom miatt én rendesen lehajolni nem tudtam, nagymamám alig lát, kislányom meg a feladatot sem értette. :-D
2563. hayneee82 (válaszként erre: 2552. - Vica66)
2013. ápr. 11. 19:36

Tenyleg segitett a tomor lenyegretoro osszefoglalod, jo h van ez a forum, sokszor egy jo beszelgetes is nagyon sokat tud segiteni. A sebesz azt modta h le volt szakadva egy darabka es beekelodott az ideggyok ala, keves lett volna az esely .

Pont egy hettel vagyok mutet utan, felkeles kicsi seta a lakasban megy, raadasul ma meg meg is jott, szerencse az aflamin arra is jo. Jovoheten megprobalom elhagyni a lakast.

Gabor hat....ahogy en most vagyok nem mernem bevallalni, de nagyon vigyazz magadra ha mesz.

Mivel kenegeted a hegedet??

Condrosulf-ot szedett vki?? MagneB6-om is van de kicsit kesobb szedem majd.

2562. helge
2013. ápr. 11. 19:23

Sziasztok.

3 napja egy rossz mozdulat miatt fáj a derekam, vagyis gondolom a sérv ...de hát 2 éves kislányom mellett nem igazán tudom kímélni magam, anyukám jön napközben segíteni, neki meg isiáza van. Én tudok járni, ô meg hajolni és emelni:D

2561. Betta73
2013. ápr. 11. 18:03

Sziasztok!

Gondoltam, én is bejelentkezem. Én már hétfő túlléptem a bűvös 6 hetet. Sajnos a gyógyulás nem úgy ment, mint ahogy elterveztem és kellett volna. Írtam régebben, hogy egy állás miatt, sajnos az elmúlt 3 hét "szaladgálással" meg ügyintézéssel telt. Hétfőtől meg 17 hetes tanfolyamra járok, 35 km-re innen, napi 8 órában. Egyszerűen nem tudtam melyik ujjamat harapjam meg, annyira akartam betartani minden szabályt, aztán jött ez a lehetőség, ami egyszeri alkalom és nem lehetett kihagyni. Nem mondom, hogy nem fárasztó, de a suliba vittem az ékpárnát meg a gerinctámasztót, és azzal viszonylag jól bírom a sok ülést. Utána meg próbálok minél többet pihenni. Nyilván a terhelés miatt is, meg talán sokat is várok el, de nekem még nem olyan könnyű a mozgás. A felkelés könnyű, de idő kell, mire bejáratódik a gerincem reggel, menni is jóval lassabban és bizonytalanabbul tudok, mint a műtét előtt. Fájni nem szokott a hátam, csak a gerinc melletti izmokat szoktam érezni, azt szoktam nagyon finoman nyomkodni, masszírozgatni magamnak, az jól esik és segít. Hogy 6 hetes kontrollra vissza tudok-e menni, azt nem tudom és a gyógytorna is esélytelen. Beszéltem nemrég a gyógytornásszal, elmondta, hogy miket gyakoroljak, de nyilván az nem olyan, mintha ott előtte csinálnám. De hát most ez van, nem volt más választásom. Csak reménykedem, hogy nem okozok túl nagy bajt magamnak, de boldog nem vagyok miatta, az biztos.

2560. vica66 (válaszként erre: 2559. - Nahóka)
2013. ápr. 11. 15:52

Gondolhatod, hogy én se magamtól voltam okos. :-)

Egy másik gerinces fórumon (Index) írták a sorstársak, hogy ha másként nem kell, akár maszek alapon is csináltassak MRI-t, mert a röntgen nem mutat ki szinte semmit.

Utána pedig itt akadtak jótét lelkek, akik elmesélték a tapasztalataikat, és bátorítottak.

Miért lenne baj? Ezért van a topik, hogy segítsünk egymásnak, ha lehet. :-)

2559. Nahóka
2013. ápr. 11. 15:32
vica66,teljesen igazad van. Az mri-lett volna a megoldás csak akkor még nem tudtam! Ócsóbban jöttem vóna ki! Szóval sokat spóroltam volna, ha saját zsebemből fizetem. Csak annyira vakon volt mindenki velem kapcsolatban, hogy én sem gondoltam ezt. Késő bánat...Egyébként elképeztő, hogy a műtétről sem tudok semmit. Azt sem, hogy mikor lesz, de azt sem, hogy mivel jár, mi lehet belőle. Futószalagon pörögnek az ember nevezetü tárgyak. Sem lélek, sem emberség, csak a száraz rideg tények. Tényleg belőletek merít az ember erőt, és nem utolsó sorban itt tudja meg, hogy mi lesz vele műtét után, mire számíthat. De szerencsére ahogy nézem, ha az ember rossz passzban van vagy nincs válasz a kérdéseire, itt mindig segít valaki. És lényegében ez már tök jó!!! Hatalmas erőt ad ez mindenkinek. Gondolom mostantól én is itt fogok lógni, és teszem fel a kérdéseim. :)) Persze csak ha nem baj!
2558. vica66 (válaszként erre: 2557. - Nahóka)
2013. ápr. 11. 14:53

Szia, Nahóka!

Azt hiszem, itt tényleg sokan megértenek téged. Nagyon jó kis beszámolót rittyentettél ide egyébként - kínodban, jól szemlélteti, mennyire lecarják gyakran az ember baját. Hogy kezelni próbálják az embert anélkül, hogy egy rendes képalkotó vizsgálatra (MRI) elküldenék, anélkül, hogy meg akarnák tudni, mi baja van.

Én is magam intéztem (és fizettem) a vizsgálatot, mert a magam részéről tudni akartam, mi a bajom. Nem úgy a reumatológus...

Talán most már sínen vagy azért, de ez is egy nonszensz, hogy a kiszakadt, komoly tüneteket produkáló sérveddel ennyit váratnak.

Remélem, most már egyszer csak behívnak, és megoldják a sérved. Ha nem talán érdemes lenne máshol is próbálkozni.

Kitartást kívánok neked is.

2557. Nahóka
2013. ápr. 11. 14:44

Sziasztok!

Örülök, hogy vagytok!Nemrég találtam rátok, nagy örömömre! Először leírom a szitumat. Tavaly szeptemberben elkezdett fájni a forgóm. Nem nagy szám (gondoltam)hiszen a derekam notorius becsípődő.

Aflamin, mideton, majd elmúlik mint mindig. De nem!

Egyre rosszabb lett, majd zsibbadt a lábam, lehajolni abszolút nem tudtam, ülni pláne,mert besza-behu volt. Benyomtak reumatológushoz, persze hátszéllel, mert kb 2 hónap múlva lett volna időpontom. A Néni szörnyülködött, hogy jaj-jaj! Ez egy makacs lumbágó isiásszal. Gyógyszer hegyek, pakolások, krémek, vitaminok, és boldogan mentem haza, hogy tralllala, most már napok kérdése és elmúlik. De nem! Sőt! Egyre rosszabb lett! Magamba vonyítottam a fájdalomtól, de semmi! Vissza a dokihoz, leintettek,hogy nyugalom, ez egy nagyon makacs lumbágó isiásszal! Türelem!!! A sok szar mellé még egy kis szteroid, mert az már tuti lesz, és helyre pattint. De nem! Család bedob kocsiba elvisz Ormos intézetbe, hőtérkép 16 ezerért. Közlik, hogy valami van! Valami elváltozás. Így ott helyben csináltak két talpbetétet, 20 ezerért, mert a csípőm eltolódott. A jobb csípőm lejjebb van mint a bal. Ezért van a minden! Mínusz 36 ezerrel, de boldogan jöttem ki, hisz kiderült mizu. Persze fájdalom elviselhetetlen továbbra is. Vissza kórház reuma, hőtérkép, hogy lássa a Néni ott van valami, de nem érdekelte. Elküld röntgenre, ami kimutat kis kopás, erre szar, ott nem jó, arra görbül stb. Szedjek rengeteg porcerősítőt. Fájdalom elviselhetetlen továbbra is, őrület a köbön. Fáj a lábam, mintha kitépnék. Hétvége, megőrülök, sürgősségi, valamit csináljanak,mert nem bírom! őőőőőőőőőőőőőő befele áll az egyik bokám, ezt eddig nem vették észre?? Mondom nem. Akkor azért fáj! Jaa! És a magas sarkú cipő!! Mondom nincs két éves a fiam, csak laposba járok. Akkor meg azért!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!

Vissza reumára mondom a dokinak nem lehet, hogy sérv?? A panaszaim alapján már a gugli is kidobta, hogy sérv! Nem-nem, ez nem az! Nem bonyolítom, még jó pár orvos látott, trombózis gyanu, minden volt. Egyik csontkovács, másik ügyelet de semmi. Idén február környékén szóltam a sebész barinőmnek, hogy intézzen már egy szájbatekert Mri-t, mert szétütök mindenkit. Nincs nagyon jogosultsága, de sikerült. Megjött az eredmény barinő felhív, hogy felhív közli, hogy semmi jó. Benyom egy idegsebészhez, aki közli, hogy egy hatalmas sérv kivan szakadva. Elfoglalja a gerinccsatorna 70%-át. Még nem pisilek be?? Még nem, mondom és csak nézek mint hülye. Közli, hogy nagyon szar, egy hónapon belül műteni kell, mert ez ha fél év alatt nem szívódott fel, már nem fog. Pang az űrben és az lesz, hogy bepisikaki vagy akármi. Ez volt február 27-én. Közölte hívjam az aszisztensét, majd ő intéz mindent. Na azóta várólista, mert a dokim feszt külföldön van. Majd egyszer csak hívnak. Az állapotom egyre szarabb, elegem vaaaaaaaaaaaaaaaan!!!! Ez van most. A legtöbb segítséget nálatok olvastam, így vagyok képbe a sérvel. Utólag is köszi! Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem, de fél év ganyéja jött ki. Ti legalább értitek, mennyire szenvedek, mert más úgysem! Bocsi mégegyszer!!!!!!

2556. vica66 (válaszként erre: 2555. - Agitorma)
2013. ápr. 11. 09:22

Szia, Ági!

Örülök, hogy te is írtál, és jól vagy. Közel 6 hetesen már egész jól tud mozogni az ember. :-)

Ne aggódj a kontroll miatt. Ha jól érzed magad, szépen javultál, nincs mitől tartanod. Szerintem jellemzően nem csinálnak ilyenkor kontroll MRI-t, persze lehet, hogy helyfüggő. Nálam, és ismerős betegeknél nem csináltak.

Az nem a legjobb, hogy a gyógytornászod nincs a topon. A kórházban, ahol műtöttek, nincs gyógytornász? Ha mégy a kontrollra, esetleg érdeklődj, hátha ott találsz hozzáértőbb szakembert, aki a leleteid alapján összeállít gyakorlatokat neked, amit tudsz csinálni otthon. Innentől jönnének már komolyabb erősítő gyakorlatok, amelyek sokat segíthetnek.

A hajolást nem kell erőltetni, én még manapság is kerülöm, ha tehetem. Ülni már többet lehet, persze, minél kevesebbet kell ülnöd, annál jobb.

A fájdalomtól való félelem még sokáig el fog kísérni, ahhoz kell a leghosszabb idő tapasztalatom szerint, míg ez a félelem elmúlik - legalábbis nem jut folyton az ember eszébe. Csak nyugi, ha vigyázol magadra, nem lesz semmi baj.

További sikeres gyógyulást kívánok neked is!

2555. agitorma (válaszként erre: 2554. - Vica66)
2013. ápr. 10. 16:49

Sziasztok! Kicsit én is bejelentkezem. Én hétfőn voltam 5 hetes, jövő szerdán van a 6 hetes kontroll a sebésznél. Kicsit félek, hogy vajon mit fog mondani. De próbáltam minden utasítását nagyjából betartani, minimális ülés (WCn és míg felállok az ágyból). Ilyenkor amúgy csinálnak újból MRI-t, h megnézzék a műtéti területet? Igazából már nincsennek fájdalmaim, nagy ritkán van olyan mozdulat amikor picit belenyillal, de odafigyelek akkor h vajon mit csinálhattam rosszul. 5 hét után ágyba bújni a párommal igen nagy telejsítmény volt tőlem :), de megoldottuk ezt is. Majd reumáshoz is vissza akarok menni, h adjon beutalót MacKenzie tornára újból, mert a gyógytornász aki hozzám jár hát nem igazán jártas sérvesekel, főként csípősei voltak. Még csak most jár Mackenzie tanfolyamra :/. AMúgy egész jól vagyok már, de még félek hajolni, ülni. Talán a fájdalomtól félek a legjobban, h áfjni fog-e akkro v sem, v mivel ártok, mivel nem stb. Én is kaptam székpárnát most szülinapomra, biztos h hazsnálni fogom, mivel ülőmunkát végzek. Gábor, azt a munkát sztem még gondold át, 10 óra állás az nagyon kemény, és 1-2 órás sétától is már fájt ahátam. Haynee, örülök, h a műtét mellett döntöttél. Hidd el innentől már csak jobb lehet, főleg ami a fájdalmat illeti.

Jobbulást mindekinek!

2554. vica66 (válaszként erre: 2553. - Gabor7)
2013. ápr. 10. 14:15

Örülök, hogy jól vagy, Gábor. :-)

Tapasztalatom szerint, amikor már egész jól érzi magát az ember, akkor kell csak igazán vigyázni, mit, hogy csinál.

Volt, hogy mentem teregetni, lehajoltam hirtelen a ruháért, mint annak előtte - olyat nyilallt a derekamba, hogy majd becartam. Rögtön tudtam, hogy mozogjak...

Szóval csak óvatosan. Az a 10 órás állás necces egy kicsit. De remélem, emelned nem kell.

Gyógyulgass!

2553. Gabor7
2013. ápr. 10. 13:34

Ejha Hajni... Ez tenyleg nagyon gyors volt.

Gyogyuladt kivanok enis!

A kezdodo servekre en a logast ajanlom.. Majd miutan meggyogyult a sebed teljesen csak akkor termeszetesen.

Nekem ma van a 3. Hete h mutottek.

Ma volt az elso nap h bekentem hegeltuntetovel. A varrok leestek e a kotest i keszedtem tegnap elott. A seb most jelenleggy piros csík. Remelem szepen begyogyul majd. A fajdalom ami viszafekvesnek volt azota elmult. Neha picit sajog a jobb labam. Setanal egy piit ezek meg huzo fajdalmat. Tegnap piit talan nagyobb terhelest kapott sexteren e egyeb teendoim is voltak. Az agybol felkeles lefekves eez jol megy. Nagy rutkan ulok is egy par percet. De nem faj. Kicsit mar reflexbol is hajlongok ba tudom h nem szabadna. De nemrzek fajdalmat. De azert probalom meg ovatosan. Egyenlor itt art az ugy. 2 he mulva hetvegen lwnne ety egyesz etvees melom reggeltol estig. Ugy 10 oras allas nagyrezt neha ules. Kicsit felve de elvalaltam. Addigra remenyeim szerint (ha ebben az utemben gyogyulok) rendben lezek annyira h ne artsak magamnak sokat.

2552. vica66 (válaszként erre: 2549. - Hayneee82)
2013. ápr. 10. 13:22

Hajni, nem akartalak én befolyásolni, de a magam esetéből tudom, milyen nehéz egy ilyen döntést meghozni. Remélem, szépen felgyógyulsz, és fájdalmak nélkül, teljes életet tudsz élni. Nyilván az ember ezután már nem feledkezhet meg róla, hogy van gerince, és számítani kell néha kellemetlenségekre is, de a lényeg, hogy mozogni tudjunk, és a lehető legkevesebb fájdalommal élni.

A kezdődő sérv miatt ne aggódj, ha odafigyelsz magadra, akkor nem lesz baj remélhetőleg. Egyébként nagyon sok embernek van sérve úgy, hogy nem is tud róla, mert amíg nem érint ideget, nincs tünete. Tehát el lehete éldegélni velük.

Ja, a hajmosás: én letérdeltem a kád mellé, fölé hajtottam a fejem, a párom meg megmosta a hajam. Ez is egy lehetséges megoldás. :-)Egyébként is segített mindenben, amíg szükséges volt, aztán meg már meg tudtam oldani.

Eleinte kísérővel sétálj, de már lehet, csak keveset - úgyis érezni fogod, mikor elég. Gondolom, a varratszedés után is ellátnak utasításokkal, illetve kérdezd meg, amit tudni szeretnél.

Én a magam részéről ülő munkát végzek. Tartottam is tőle, de vettem ékpárnát (bár mostanában nem sokat használom), és igyekszem gyakran felállni, egy kicsit megmozgatni magam.

Az ülés állítólag a legrosszabb, tehát a vendéglátót talán tudod majd csinálni, feltéve, ha nem kell cipekedni, nehezet emelni és/vagy sokat hajlongani.

Előre szólok, hogy légy nagyon türelmes. Mert lesz olyan, amikor úgy fogod érezni esetleg, hogy nem javulsz elég gyorsan, esetleg itt-ott fájdalmakat érzel. Kitartás és sok türelem kell, s ha minden rendben megy, és vigyázol magadra, akkor szépen felgyógyulhatsz.

Szívből kívánom.

2551. geridina (válaszként erre: 2535. - Agitorma)
2013. ápr. 10. 11:57

Nekem a combomnál nincs érzék kiesés, de a műtét óta, ami már 13 éve volt, és azóta más panaszom nincs, szóval azóta is furcsán csapom a lábamat, úgy megyek, nem tudok róla leszokni.

Mikor már nagyon fájt a lábam, akkor tehermentesítettem így

2550. geridina (válaszként erre: 2548. - F8db0709b8)
2013. ápr. 10. 11:55

ez tetszik:)

én nem kérdeztem meg és utána mentem férjhez 4 hónappal:) azóta sincs gond:))

❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook