Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

❮❮ ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... ❯❯
2489. f8db0709b8 (válaszként erre: 2486. - Kishugi)
2013. márc. 28. 12:08
Igazán nincs mit! :)
2488. hayneee82 (válaszként erre: 2473. - Gabor7)
2013. márc. 28. 10:28

Hoppsz lehet elkuldte hamarabb. Szoval a tegnapi doki is azt mondta h meg kellene muteni, ugyh 3 a magyar igazsag mar keudek beletorodni. Vissza kell majd hivnom h mikor van idopont jovohetre.Tegnap le a panelbol be a kocsiba fekves 15 perc alatt a dokinal voltam ott is egybol fekves egy masszazs agyra mert mire odaertem totalba lezsibbadt a labam. A doki jo fej es kedves volt nagyon, mindenre turelmesen valaszllt megvizsgalt es habozas nelkul mondta h haat mivel menni sem tudok agyhoz vagyok kotve mozgaskeptelenseg....stn ezert azt mondta O is h mutet.

Most jon hozzam egy sportmasszor vmi kinai terapiat is csinal megnez aztan kitalaljuk h mi legyen. Allitolag az izmok kilazitasa jot tesz mert a gorcsolestol is faj.

Gabor mizijs veled??? Lassan futod a Maratont is? Vitaminok kenocsok hasznalnak?Hogy van a vagasod egy het utan? Mennyit mocorogsz naponta?

Agitorma????Krozsu????? Veletek mi ujsag????

2487. agitorma (válaszként erre: 2475. - Gabor7)
2013. márc. 27. 13:12

Igen magától jelenetkezett. A háziápolás ellátást (szakápolói vizitek, gyógytorna, fizikoterápia, logopédia) az Országos Egészségpénztár -jogosultság esetén- teljes mértékben támogatja. Esetenként 14 vizitet rendelhet el a házi- vagy szakorvos, amely háromszor 14 alkalommal meghosszabbítható szakorvosi jaaslatra.

De pl itt eegy OEP járatos hölgy hozzászólása, aki töviről hegyire leírta hogy működik [link]

És nagyjából tényleg így van. Igen az első 14 ingyenes az biztos.

Igen én is kíváncsi vagyok a tornára, mert tegnap azt lttam rajta h sérves betege nem sok lehetett :(...meglájtuk...

Nem igazán tornáztam, mert a doki azt mondta h nem erőltessem a tornát, nehogy visszajöjjön a régi fájdalom, mindent 6 hét után. A benti gyógydoki csak pár gyakorlatot cisnáltatott velem a kórházban (pl lábak oldalra elhúzása az ágyon, farizom összeszorítás ami elég hmmm fájdalmas volt második napon még lábfejhajlítás stb). Ill adott egy brossurát, amin le van írva h majd a 6 hét után milyen napi gyakorlatokat kell végeznem, de az még most nem releváns ugyebár.

2486. kishugi (válaszként erre: 2478. - F8db0709b8)
2013. márc. 27. 11:55
Köszönöm válaszod. :-)
2485. kishugi (válaszként erre: 2476. - Vica66)
2013. márc. 27. 11:53
Köszönöm hogy irtál.remélem minden rendben lesz
2484. f8db0709b8 (válaszként erre: 2483. - Vica66)
2013. márc. 27. 11:02

Tudod én a csapadékot érzem meg,de azt nagyon ,és előtte 2 nappal már jelez..ez a tél meg nem volt száraz :(

Mi az influenzából kimaradtunk(kopp-kopp),vannak más dolgok amikkel foglalkozni kell :)de ez hosszú...:)

Örülök,hogy jól vagy!Vigyázz magadra! :)

2483. vica66 (válaszként erre: 2482. - F8db0709b8)
2013. márc. 27. 10:48

Filcike, sajnálom, hogy fájdalmaid vannak. Talán, ha végre jön melegebb idő, enyhülést hoz neked is. Jobbulást kívánok!

Köszönöm, én jól vagyok, már túl a családon végigmenő influenza-szerűségen. A gerincem rendben (kopp-kopp), néha, ha jön a hideg, azt érzem kicsit, de nem vészes, és elmúlik.

Jó ez a pozitív szemlélet, kell is ide. :-)

2482. f8db0709b8 (válaszként erre: 2481. - Vica66)
2013. márc. 27. 10:43

Szia Vica66! :)

Hetek óta fájok és hát azt kell mondjam mindenhol!

derekam,hátam,gerincem,nyakam,vállam....és még meg is fáztam!Egyébként jól vagyok köszönöm!te hogy vagy?

Szoktam olvasgatni a fórumot :)

Mindenkinek azt tanácsolom,legyen optimista!:)

2481. vica66 (válaszként erre: 2478. - F8db0709b8)
2013. márc. 27. 10:37

Szia, filcike! Örülök, hogy jól emlékeztem, te vagy a "nyakas". :-)

Ezek szerint az ülésre viszont nem jól emlékeztem, de örülök, hogy jöttél segíteni.

Hogy vagy egyébként? Bírod ezt a havas, hűvös időt?

2480. f8db0709b8 (válaszként erre: 2476. - Vica66)
2013. márc. 27. 10:26

Ülni könnyebb,de nem lehet ülni,mert még is csak a gerinchez nyúltak hozzá..talán annyiból jobb a nyaki,hogy műtét után egyből oldalara tud fordulni az ember...

Ülni kb 2.nap után lehet keveset!

2479. f8db0709b8 (válaszként erre: 2472. - Krozsu)
2013. márc. 27. 10:25
Csontkovácsot ilyen betegségnél nem ajánlják!
2478. f8db0709b8 (válaszként erre: 2470. - Kishugi)
2013. márc. 27. 10:24

Szia!

A műtét úgy zajlik,hogy kötnek a csuklódra "kötelet"és széthúznak...borzalmasan hangzik,de úgy sem érzed...

A műtét után feltesznek nyakmerevítőt,abban kell aludni 1-2 hétig,utána már csak nappalra kell.nekem varratszedés sem volt,felszívódóval varrtak,de a ragasztó csíkokat nekem kellett leszednem otthon.Implantátunom van immár 2 a nyakamban,mertt pótolni kellett a csontot vagy mit amit kiszedtek.

a műtét után 2 hónappal van egy kontroll,illetve 1 év után van még egy,bár nem tudom Budapesten ez hogy megy,én Miskolcra járok.

Gyógytorna mehet utána de csak óvatosan,lényegében a 2 hónapos kontrollon ezt úgy is elmondja a doki,ha nem mondja kérdezz rá!

Jobbulást!Ha valamiben segíthetek írj be szoktam nézegetni! :)

2477. vica66 (válaszként erre: 2473. - Gabor7)
2013. márc. 27. 10:18
Gábor, örülök, hogy jól alakulsz. :-) Csak lassan, óvatosan. Sok türelmet, kitartást kívánok a gyógyuláshoz!
2476. vica66 (válaszként erre: 2470. - Kishugi)
2013. márc. 27. 10:16

Kishugi, látom, még nem kaptál választ.

Talán jön filcike, ha jól emlékszem, neki volt nyaki sérve.

Én annyit tudok, hogy nyaki műtét után lehet ülni, és kicsit könnyebb talán, mert hát mégse a derekad, amin nagy súly van.

De remélem, lesz itt valaki, akinek van saját tapasztalata, és leírja. Mindenképp nézz vissza!

Sikeres műtétet, és gyors gyógyulást kívánok, az amerikai úti sebészetet dícsérik, biztos jó kezekben leszel.

2475. Gabor7 (válaszként erre: 2474. - Agitorma)
2013. márc. 27. 09:59

A gyoytornasz magatol jelentkezett? Mert elviekben hozzam is jonni fg egy. Es akkor ha jol vettem ki a szavaitokbol akkor az elso 14 alkalom ingyenes. Igaz?

Hat kerdezd ki jol mi a normalis mi nem! Kivancsi vahyok. Es akkor eddig nem is tornaztal? Nem csinaltad amiket a korhazban csinaltatott a gyogydoki?

2474. agitorma (válaszként erre: 2467. - Gabor7)
2013. márc. 26. 20:01

én 2szer lógtam padon, és kb 10-15 percet, de a második alkalom annyira jólesett/ellazított, h el is szundítotttam közbe :D. Elgondolkodok raajta h egybe belefektetek, az biztos h jó nyújtani a csigolyákat, főleg ezek után, hisz a beteg porcot elviekben eltávíoltották a 2 csigolya közül...

érdekes, én előtte se szedtem fájdaomcsillapítöt( ha szedtem is semmit nem ért, így nem voltt értelme), és most sem szedek. Kórházban is alig kértem, csak az elején. Én is csak vitominokat szeedek maximum, és sok víz, az fotnos eleme a porckorongnak (kollagén).

Ma votl a gyógytornász először, most csak éllapottfelmérés elbeszélgetés volt. Holnap jön megint, kíváncsi vagyok mit fogunk tornázni, mert elvieben az idegsebész anyira nem akarta a 6 hetes kontroll előtt ezt. De ma pl délelőtt párszor belesajdult ott ahol régen fájt. Remélem neem jelent semmi rosszat, mert tényleg nem igyekszem nem túlterhelni, sokat fekszek, és sétálgatok amennyi jólesik. Mert a sok sétától/állástól megáfjdul/zsibbad még az egész hátam. De azonkívűl már egész jól felpattanok az ágyból felüléskor. De még hajolni nem merek semmiképp :(.

2473. Gabor7 (válaszként erre: 2471. - Hayneee82)
2013. márc. 26. 19:40

Alakulnak alakulnak... Ma voltam postán meg gógyszertárban... Vettem donát (Gyulladáscsökkentő és porcépítő egyban) meg hegeltüntető kenőcsöt.

Hát menni tudok de csak kislépésekben.. konkrét fájdalmat nem érzek csak húzódást.. a lefekvésnél lévő fájdalmam is most enyhült... 1 hete votl a műtét.... Háát... ahhoz képest ahogy eddig voltam, jól vagyok.. szerencsére a tüsszögést leküzdöttem...

Sajnálom az állapotod :/.. durván hangzik.. nekem eddig nem fajult h ne tudjak hosszabb távokat megtenni... Nem tudom mi lenne a helyes.. Nem emlékszem mit mondtál ... van már MRI-d?

2472. krozsu (válaszként erre: 2471. - Hayneee82)
2013. márc. 26. 15:15

Nem akarlak elkeseríteni, de a műtét után is fáj ébredéskor, de ott nagyon nagy az esély,hogy rövid időn belül elmúlik :-)

A csontkováccsal csak óvatosan, mert egy nem megfelelő "szakember" többet árthat, mint használ. Mindenképp informáld le azt akihez mész.

De addig is a gyógytornász is tud segíteni abban,hogy enyhüljenek a tünetek. Engem is ő rakott össze párszor. Tornázni még nem tudtam igazán, de kimozgatott egy kicsit és 1 hét után tudtam rendesebben járni, meg feküdni.

Drukkolok holnap a dokihoz!

2471. hayneee82 (válaszként erre: 2467. - Gabor7)
2013. márc. 26. 14:58

Hogy alakulnaj a dolgok ma? Tegnap maszkaltam kicsit a lakasban es nem vettem be gyogyszert se es nem is tudtam aludni csak par orat talan. Ma megint kezd jobban fajni,alig varom h holnap vigyenek a dokihoz. Igy nem tudnek csontkovacshoz menni akkor is faj ha par percet allok. NAgyon durva ez az egesz mar egy honapja csak fekszem.....nem lehetne elaludni aztan felkelni ugy h nem faj???? Ja tudom ez a mutet!!!

Hogy vagytok frissen mutottek???? Mit nem adnek ha le tudnek hajolni a labfejemig olyan vagyok mint aki karot nyelt.

2470. kishugi
2013. márc. 26. 13:35

Sziasztok!

"új" vagyok még itt...

jövő7 pénteken lesz nyaki gerincsérv műtétem ami kiszakadt, ma voltam az orvosnál annyit mondott h lehet próbálkozni konzervativ kezelésekkel de lehet utána is műtét mivel már ki van szakadva vagy egyből műtét...én ezt az utóbbit választottam , mivel régebben volt gerincműtét ágyékon jóindulatú daganattal amit szintén gyügytorna gyógyszer stb előzött meg mert mig nem bénultam le nem foglalkoztak velem és ezt szeretném elkerülni!!!emiatt döntöttem a műtét mellett.

amerikai úton lesz bp-en

a kérdésem az lenne h a nyakmerevítőt meddig kell használni, illetve a műtét utáni dolgok érdekelnének..

meddig nem lehet ülni? (mivel nyaki szakasz hamarabb lehet?)

meg a felépülés ,gyógytorna hol zajlik meg minden ami utána történik!!

Köszönöm hogy segítetek..

2469. Betta73
2013. márc. 26. 12:03
Nekem a tüsszögéssel semmi bajom nem volt a műtét előtt. aztán a műtét harmadnapján, pont ültem, amikor rámjött...azt hittem, a gerincem egy darabját a mögöttem lévő ágyon fogják megtalálni. :-D
2468. geridina (válaszként erre: 2466. - Agitorma)
2013. márc. 26. 09:56
Amikor én (már majdnem tolókocsiban) besántikáltam az idegsebészetre, és 5 óra várakozás után bejutottam a professzorhoz, annyit kérdezett "tüsszögni mer még?"
2467. Gabor7 (válaszként erre: 2466. - Agitorma)
2013. márc. 26. 09:08

Heyneee82:

Semmilyen fajdalom csillapitot nem szedek jelenleg. Annose igen szedtem sak ha tenylet szukseem volt arra h haznaljam magam es ne fajjon... Vitaminokat szedek most semmimast. Ha fajdalomcsillapitot szedsz az tenyleg jobbnak erzodik.. De a fajdalom azert van h ertesitsen mi a jo mozdulat es mi nem.. Lehet emaitt faj most neked ennyire mert a tested hiaba jelzett h sokat ultel vqgy hajoltal nem jutott el hozzad a fajdalom. A setqtol ne felj.. Tudom pokolian rossz de menni kell.. Ne add fel!

Arra ne szamits h a doki ajanlani fogja vagy tamogatni. Azzal fog jonni h isten kents kijjebb szakadhat stb. De misi nem hagyomanyos csontkovacs erti a dolgat. De azert ha mennel hozza egy mri lehet nem artana.

Agitorma: nekem szerencsem volt logopad teren. 40 erttalaltam vateran. Hat ha falhoz tamasztom osszerakott allapotban akkor mintha egy ajtotamasztanek a falhoz. Kinyitva mar picit tobb jelyet foglal. De persze szetszereleto szinte teljesen szal elleet ramolni is. Ujjonnalegy ugy hallottam 100ezrek... :/

De annyira nem kellett utana neznem. Viszont en nagyon jo befektetsnek tartom. Nem csakennyi a funkcioja h szethuzza a gerincet hanem erositi a szivet azrrendszert az agyadban.. Stb. Anno amikor eloszor logtam 2-3 perc utan mar kiment a ver a abambol s nemereztem semmit, mostmar 15 perc utan jelentkezik ez. Persze rossz hatasa is van... A bokam mostanaban elegge ki lett tole.. Kicsit elkezdett mar fajni a vege fele mert folyton kikattant. De most ugyis pihentetem.

Viszont nekem az a tapwsztalatom h megelozeskent is nwgyon hatasos. Szal szerintem aki mondjuk heti 2-3 szor log 10 perceket, sokkal kevesbe alakulhat ki nala serv.

2466. agitorma (válaszként erre: 2458. - Gabor7)
2013. márc. 25. 20:36

A tüsszögés az elején nekem is fájdalmas volt nagyon, a családom egyszerre röhögött és sajnált, mert közbe jajjogtam is. De ez most már elmúlt, már nem fáj ha hapcizok, bár még mindigi félek mikor jön az inger.

Nekem a háton fekvés a legkényelmesebb, oldalt annyira nem szeretek sokáig feküdni, néha mintha akkro éreznék fájdalmat is.

Holnap jön hozzám a gyógyytornász házhoz. Egy évben az OEP 14 napot támogat. Az idegsebész nem javasolta 6 hétig (mert h akár előjöhet az előző fájdalom), de a háziorvosm kiírta, majd meglátjuk mennyire megterhelő. Remélem nem fog ártani vele.

Gerincpadot én is próbáltam már, és nagyon tetszett, sztem a maga móódján hatásps. De sok helyet foglal? Mennyibe kerül ha magadnak veszel egyet?

Én teniszezni kezdtem tavaly, és valóban közbe soosem fájt, csaka ha le kellett gugolnom labdáért sstb, futás közben sosem. De sajnos a sérv miatt már hamarabb abba kellett hagynom egy időre, mert sajnos nagyon nem tesz jót neki ez a sport :( (kitöréses, rotációs mozgás).

Igen, nekem is van egy kis gerincferdülésem, és picike különbség a lábaim hossza között. Nekem is volt némi elmozdulás az MRI szerint.

2465. hayneee82 (válaszként erre: 2463. - Krozsu)
2013. márc. 25. 20:00

Hat akkor nekem is most tanitja az elet a turelmet meg az ujratervezest. Ha ez a doki jo akkor kuldom az elerhetosegeket, szerdan megyek hozza irom majd h mi volt.

Kitartast neked is!!

2464. hayneee82 (válaszként erre: 2458. - Gabor7)
2013. márc. 25. 15:31

Azert nem nagyon merek maszkalni mert egy honap alatt eljurottam odaig h mar 20 percet sem tudram allni h ne fajjon a labam.A jobb labamba sugarzik ki ugy h mindig le kell fekudnom ha mar nem birom. Most kicsit javult az infuzio hatasara fel tudom venni a zoknim de kohogesnel pl faj. Varom a szerdat aztan kiderul mit mond a doki mennyire artok a servnek ha mozgom. Ezert nem merek semmilyen kezelesre elmenni addig. Az elozo doki azt monta h ha az infuzio nem segit akkor semmi. Mielott raszanom magam h belepjek a mutottek klubjaba kicsit utana akarok jarni mas dokinal. Nagyon fusztralo mar egy honapja fekudni meg jo h nincs gyerekem.Gyogyszereket kell szedned? Fajdalomcsillapitora gondolok. En nem nagyon szeretek gyogyszert bevenni, sokaig huztam meloban gyogyszer nelkul.Most mar azert beveszem estenkent alvashoz.

Koszi Misi elerhetoseget ha szerdan a doki mondja h mehetek biztos felkeresem.

2463. krozsu (válaszként erre: 2453. - Hayneee82)
2013. márc. 25. 14:39

Hát igen. Egy ilyen tartós nyavalya fel tudja borítani a dolgokat. De idővel, reményeim szerint, ki lehet belőle lábalni. Úgy gondolom most tanítja nekem az élet a türelmet :-)

Egy jó doki, lehet nekem sem ártana.

Fel a fejjel! Drukkolok az új dokihoz.

2462. geridina
2013. márc. 25. 12:46
13 éve műtöttek:)
2461. f8db0709b8 (válaszként erre: 2460. - Geridina)
2013. márc. 25. 12:28

Minden később fog előjönni!

Én a helyedben óvatosabb lennék:)

2460. geridina (válaszként erre: 2458. - Gabor7)
2013. márc. 25. 12:22

Leírtam sokszor már az én történetemet, ha kicsit visszakeresed lehet, hoyg pontosabb a leírás:)

Nekem 13 éve volt a műtét, onnantól megszűnt minden fájdalmam, hogy kitoltak a műtőből.

Abszolút nem kímélem magam, márciusban műtöttek, augusztusban végigtáncoltam az esküvőmet hajnalig:)

Gazolok, kapálok, ások, stb. Igaz, hogy felállni nehéz, meg reggelente az ágyból felállni, meg hosszú ülés után, de nem az a fájdalom, mint ami a sérvnél volt (tehát nem a lábhajlatba sugárzó fájdalom), hanem olyan isiászos fájdalom.

Szóval fel a fejjel, rendbe jössz te is és csak rossz álom lesz:)

❮❮ ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook