Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

❮❮ ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... ❯❯
2609. hayneee82 (válaszként erre: 2607. - Ficerke)
2013. ápr. 13. 11:19

En egy hete kaptam egy szurit es meg mindig zold a helye :-)

Olyan szep ido van csabit h lemenjek kicsit setalni. Ti mikor indultatok be? En 10 nappal vagyok mutet utan. A lakasban mar jol elvagyok ma hagymat is vagtam az ebedhez. Egyaltalan nem erzek fajdalmat a labamban mint elotte nem zsibbad szerencsere. Jooo hetveget nektek!!

2608. f8db0709b8 (válaszként erre: 2601. - Hayneee82)
2013. ápr. 13. 08:33

Minket a műtét után napokig szurkáltak vérhigitóval.

Prüszkölni csak úgy lehet fájdalom mentesen,ha a farizmodat befeszíted :)

2607. Ficerke (válaszként erre: 2601. - Hayneee82)
2013. ápr. 13. 07:59
Hát, parádés volt, tényleg! Az ágyban kellett cserélni, úgy hogy a szemetet ki sem tudtam dobni magam körül, és persze férfi ápoló volt az ügyeletes!!Utólag már vicces, akkor nem volt az.Ez éjjel történt! Kértem egy ágytálat, és úgy próbáltam helyre hozni magam!Tényleg mindenképp kérdezz rá a vérhigítóra,jól teszed!Azért jobb, ha megnyugszol..., így tedd meg!Igen, én magamnak nyomom, mivel nem vagyok túl jártas ebben, bemegy a cucc, de másnap mindig belilul egy picit a helye...
2606. Ficerke (válaszként erre: 2603. - Agitorma)
2013. ápr. 13. 07:52

Agitorma! Szia!:)Engem dr. Papp Zoltán műtött, nagyszerű orvos, és bár a folyamat ugyanaz volt a műtét napján, nálam is, mint Nálad, én azon kívül, hogy szerintem a műtő előtti ébredezőben kb.10szer rákérdeztem, hogy megvolt-e a műtét akkor már, másra nem emlékszem...Láttam magam mellett sorstársat, és ennyi...Tényleg ennyire nyavalyáskodott a lábad még az elején...?B.sszus!

Nekem tényleg minden tuti, és nem azért irom le, hogy hivalkodjak vele, hanem azért, ha vki. esetleg műtét előtt olvassa, lássa, hogy ilyen is van...Kis, zsibbadás, és húzódás érzet a sérv oldali lábamban nekem is van, ezen túlmenően max.az egész hátamban jelen lévő izomláz szerű érzés..., én nagyon jól vagyok...Persze a fürdetésben kell egy kis segítség, a "pici fiam" úgy mossa a lábam, ahogy állok, hogy megzabálom!!!:)Én is örülök, hogy olvasgathatok itt, hiszen még csak egy hete műtöttek!:)

2605. agitorma (válaszként erre: 2601. - Hayneee82)
2013. ápr. 12. 23:00
Jaj igen, én is rákédeztem a dokinál mielőtt hazajöttem, aztán utánnam dobott egy Fraxiparin receptet, ez a véralvadásgátló. 10 injekció van benne, de azt mondta nem kell mind a 10. Na a párom élből kinyomott a levegőbe egyett tesztként :). Kb 4t meghagytunk, mert magamnak nem szúrtam, ő meg bénázott, így elég volt 5 is tele foltokkal a hasamon után. Ha járkálgatsz napközbe többször, akkor nem igazán fotnos, akkor muszáj ha szinte egséz nap fekszel.
2604. krozsu (válaszként erre: 2601. - Hayneee82)
2013. ápr. 12. 22:59

Szia!

Én 30 napra kaptam meg a vérhigítót, a "sima" sérves társam 15 napra. A férjem szúrta minden este, mert én nem mertem. Igaz kicsit előbb abbahagytam, mert már tiszta lyuk volt a hasam :-)

Mindenképp kérdezz rá, hátha csak elfelejtette szegény doki.

2603. agitorma
2013. ápr. 12. 22:54

Ficerke, téged ki műtött az Amerikai úton? Én 5 hete jöttem onnan haza, sintén ágyéki sérves voltam.

Nahóka, ahogy eddig olvasom a fórumot, ahány kórház annyi szokás műtéti dolgokkal kapcsolatosan. Mondjuk én nem sok infót, szinte semmit nem kaptam a sebésztől műtét előtt, így nemtudtam mi vár rám sem előtte, se közbe, se utánna. Ráadásul sosem műtöttek, így attól is fo**am mint állat, mikor betoltak műtöbe hősiesen bevallom sírtam, az aensztes meg azt hitte h a fájdalomtól. Én meg szégyenkezve mondtam h a félelemtől sírok. Szóval műtét regeelén (hajnalán, 6 körül mert én voltam a reggeli első műtött), kaptam egy injekció koktélt (kérdeztem nővérkét mi van been, izomlazítóra emlékszem). Előtte még zuhany stb, utánna már meg sem mozdulhattam az ágyba. Olyan bágadt lettem, lassan ebszéltem, de mindennel képben voltam. Aztán elvittek műtőbe, ott elég goyrsan elaltattak, aztán az ébredezőben keltettek. Nekem nagyon kapart a torkom, rgötön kérdeztem is a körülöttem rohangáló zöld ruhásoktól h mi ez az érzés, mondták h a cső miatt van, hogy kihúzták. Én annyira magamnál voltam szinte rögtön kelés után, h még ott benn megkérdeztem h mennyi ideig tartott a műtét. Nagyon durva, 25 perces votl maga a műtét, ez tényleg rutinmunka nekik. Bár lehet picit elbóbiskoltam néha még ott. De amint kitoltak, és aznap vissza nem aludtam, fenn votlam végig, és nem is hánytam. Szerencsére az összes negatív hatás elkerült az altatásból. Jah azt már leíretam h beteghordozó emelt át az ágyra, na az maga volt apokol frisssen műtötten. Másnpa hajnalban WCre már kiküldött láobn a nővér. Azt mondja, pisiljek állva. Nőként nem is értem h gondolta...így ráültem, ha nem is volt fájdalommentes. Zuahnyzás: 3 nap alatt nem zuhanyoztam, párom nedves törlőkendővel töröletett át, ill utolsó nap unokatesóm szivacsal lemosdatott, le nem tudom írni milyen megtisztulás volt. Hajmosás: hosszú hajam van, nem volt egyszerű, de valóban fekve ágy végében lavor esetet játszottuk el, bejött. Aztán egy hát után varratszedés, ár napot vártam, és már érhette víz a sebet, így állva kádba zuhany hajmosás kombó. Na igen, és is kis sámlival lépek be a kádba, mert az elején alig bírtam felemelni a lábam, pláne nem olyan magasra. De érezni fogod uis, h mi a jó mozdulat, mi a fájdalmas.

Mindnekinek kitartást, és jobbulást természetesen! Én is örülök h erre a fórumra rátaláltam, mert nekem sem volt sok időm felkészülni erre az egészre. És jó hogy oylanokkal oszthatom meg az érzéseimet, tapasztalataimat, akik ezeket átélték, v épp előtte állnak.

Még annyi, h normális.e pár napja fájdogál az a combomnál a forgó rész ahova előtte kisguárzott a sérv? Mennyi idő míg ez regenerálódik? Jóvő szerdán kontroll, nagyon félek h mit fog mondani a doki..

2602. hayneee82 (válaszként erre: 2600. - Betta73)
2013. ápr. 12. 22:11

Nagyon nehez lehet neked biztos sokat vivodtal magadba. Mindketto fontos, az egeszseg es munka is. Vhogy meg is kell elni. Nagyon vigyazz magadra. Hany het utan kezdted az utazast tanfolyamot a mutet utan?

Remelem jol alakul minden!!

2601. hayneee82 (válaszként erre: 2593. - Ficerke)
2013. ápr. 12. 22:08

Szia, hat az is parades lehetett, szegeny :-( Nekem meg most is kellemetlen igy. Nem ertem miert nem kaptam verhigitot, bizom a dokiban ha ugy latja biztos nem kell. Bar apa sem kapott egy terdmutet utan es eleg durva trombozisa lett. Elfelejtettem ezt mondani a dokinak, de kedden majd mondom neki. Mindenki maganak nyomkodja?? Akiket mostansag mutottek kaptatok????

Nem merek trusszenteni:-)

2600. Betta73 (válaszként erre: 2576. - Vica66)
2013. ápr. 12. 19:10
Vica, hidd el, nem önszántamból terhelem magam, de a lakáshitel és a 2 gyerek nagy úr. És most egy olyan lehetőséget kaptam ahol kihívás is van és 2,5-szerese az előző fizetésemnek. Tornázni mindenképpen fogok, mert az én érdekem is, hogy a lehetőségekhez mérten minél jobban jöjjek ki az egészből. Azt hiszem, nekem is ez a távgyógytorna lesz a megoldás, már meg is beszéltem a gyógytornásszal.
2599. Ficerke
2013. ápr. 12. 17:32
Sajnálom, hogy ezeket el kell(ett)viselned!Nekem egy kisfiam van, lassan 4 éves, de az első kínzó tünetek 3 hónapos korában jelentkeztek, mindenféle szakrendelésről elhajtottak, és nem is vizsgáltak meg, ez csak szülés utáni hátfájás...Maszek uton derült ki, hogy nem csak erről van szó...:(, hanem 3 helyen van sérvem, és van egy nagyobb, csúnya...Én mondjuk kötöttem az ebet..., hogy nem mütenek meg, de 3 év után nem lett jobb...:(Kishugi, legyen ez az utolsó megpróbáltatásod, és soha többé ne legyen már, épp elég volt...Srácoknak boldog cseperedést kívánok!!!!:)
2598. kishugi (válaszként erre: 2597. - Ficerke)
2013. ápr. 12. 17:09

Köszönöm, muszáj hamar rendbe jönni van 2 fiam akit el kell látnom, persze nem emelek stb de kaját csinálni meg tisztába tenni stb azt kell..

Nekem csak az volt a szar h az altató miatt azon a napon végig hánytam..és nem volt kellemes friss vágással a nyakamon, fekve ....

de túl éltem, én nem vártam sokáig az első fájdalomtól a műtétig 2 hónap telt el..előzmény..engem más műtőttek gerinc daganattal jóindulatu volt..de akkor 1 hónapig olyan fájdalmam volt h nem bírtam még wcre se menni (az akor 1 hónapos fiamat nem tudtam kézbe se venni) és eldöntöttem h nem várom meg most azt a fájdalmat amit akkor átéltem..minden mozdulatnál már sírva fakadtam...

2597. Ficerke (válaszként erre: 2595. - Kishugi)
2013. ápr. 12. 17:00

Huha Kishugi!

Elismerésem, hogy így végigcsinálod és végigcsináltad...!Ez is nagyon komolyan hangzik!!!Gyógyulgass, pihenj!És épülj fel hamar!!!!:):):)

2596. Ficerke (válaszként erre: 2590. - Havasigyopár)
2013. ápr. 12. 16:58

Szia HavasiGyopár!Otthon tornázol még valamit, és jársz évenként Mr-re....?El tudom képzelni a közeli jövőt, de azt nem, hogy (1 hete műtöttek), hogy meddig és hogyan kell a gerincem állapotát kontroll alatt tartani, ellenőriztetni, ha esetleg már nem jön vissza tünet...Válaszodat előre is köszönöm.Nyilván mindenkinek megvan a maga kálváriája a gerincsérvével kapcsolatban, nekem is nagymértékben befolyással van az életemre.

köszi mégegyszer, ha felelsz nekem:)

2595. kishugi
2013. ápr. 12. 16:56

Nekem hétfőn volt az Amerikai úton a nyaki gerincsérv műtétem, kiszakadt volt, kaptam porckorong protézist, tegnap jöhettem haza még ha többet ülök vagy állok a kelleténél fáj alatta , de az eredeti fájdalmam elmult,...remélem minden rendben lesz, én is a műtétet követő napon egyedül sétálgattam már.

Elől vágták a nyakam, nem kaptam nyakrögzitőt...

2594. Ficerke (válaszként erre: 2582. - Nahóka)
2013. ápr. 12. 16:50
Nahóka!:)Nálam minden tuti, és egy hete műtöttek, ha el akarnék szívni egy cigit simán menne!!!!Szerintem rengeteg függ a hozzáállástól, hogy bízz benne száz százalékig, hogy minden rendben lesz...Nálam minden nagyon tuti, én már a műtét utáni reggelen egy másik szinten kávézgattam egy automatánál, EGYEDÜL!!!!!:)
2593. Ficerke (válaszként erre: 2580. - Hayneee82)
2013. ápr. 12. 16:45
Szia Hayneee82! Nekem konkrétan a műtét napján este jött meg, már a műtétet követően...Én kaptam receptet, és ki is váltottam a véralvadásgátlót, műtét után 10 napig kell benyomni....!
2592. helge (válaszként erre: 2583. - Nahóka)
2013. ápr. 12. 16:45
Tulajdonképpen B vitamin komplex.
2591. Ficerke
2013. ápr. 12. 16:39
Sziasztok! Engem egy hete műtöttek az Amerikai úton ágyéki gerincsérvvel.3 éve volt meg a sérvem, ami már ki volt szakadva, van még két kisebb, de azok nem "bántanak"...Nekem csodálatos a tapasztalatom eddig, a műtét utáni napon már fel tudtam állni, semmi fájdalom, valóban semmi...Pedig műtétet megelőzően bizony nem egyszer kínlódtam, komoly fájdalmaim voltak, kiszámíthatatlanul.Én már megyek, mint a golyó(persze még csak itthon),nyilván érzem a "műtéti sebet", de nem is hittem volna, hogy ilyen jól leszek...Boldog vagyok, igazán!!!!Mindent betartok, és kész vagyok az életmódomat úgy alakítani, ahogy ezt a gerincem érzékenysége megkívánja...Én szerencsés vagyok, hogy az épülés kizárólag pozitív tapasztalattal jár eddig.Mindenkinek jó egészséget, és panaszmentes gyógyulást kívánok!!!!:)
2013. ápr. 12. 16:06

Szervusztok.

Nekem két éve mult,hogy meg volt a gerincmütétem,hála Istennek sikerült,hisz már rögtön mütét után nem zsibbadt a lábam és nem fájt a combom,mert azelött az fájt nagyon,érdekes módon nem a derekam.

Mostanában az időjárás megvisel és hamar elfáradok,nagyon kellene kimélnünk magukat,csak amikor szolgád nincsen,akkor magad kell minden telvégezni amit egy háztartásban kell.

Mindenkinek aki mütét elött áll,csak javasolni tudom a mütétet,minden mütétben van kockázat ez igy igaz,de gondoljunk arra,hogy megszabaditanak a nagy fájdalomtol és a véglelges bénulástól.

2589. manó62 (válaszként erre: 2581. - Nahóka)
2013. ápr. 12. 14:35

Szia)

látom te uj vagy itt a fórumon!

én is hál istennek azok közé tartozom akik tul vannak a mütéten és már nem kell borzalmas fájdalmakkal élnem! ha visszaolvasol valamennyire, már párszor leirtam a történetem, de ha bármibe tudok segiteni kérdezz bátran, szivesen válaszolok neked!

2588. vica66 (válaszként erre: 2587. - Vica66)
2013. ápr. 12. 13:26

Még valamit a félelem okán: ma már elég rutinszerű a műtét, és az elviselhetetlen fájdalomtól megszabadít.

Igen, biztos vannak páran, akiknek nem jól sikerül, esetleg komplikációk merülnek fel. De bízni kell az embernek, hogy nem lesz a hibaszázalékban.

A gyógyultak a fórumokról is elmaradoznak egy idő után, hiszen élik tovább az életüket.

Azt persze tudomásul kell venni, hogy a műtött gerinc már sosem lesz a régi, de a sérves sem. Vigyázni kell magunkra, kímélni a gerincünket, de lehet fájdalmak nélkül, teljes életet élni - csak nem lehet "ugrálni", mintha mi sem történt volna, hiszen a kiújulás is benne van a pakliban.

De bízni kell a felépülésben, türelmesnek kell lenni, és megtenni mindent érte.

2587. vica66 (válaszként erre: 2582. - Nahóka)
2013. ápr. 12. 13:19

Nahóka, műtét előtt szerintem semmi különös, azt szedd, amit addig, a részletes utasításokat meg megkapod a kórházban úgyis, ha odakerülsz.

Nekem sima sérvműtétem volt, de ugyanott műtöttek, mint krozsut. Nyilván meghatározott idővel a műtét előtt nem lehet enni, inni, aztán adtak bátorító gyógyszert - bátor is voltam tényleg - fertőtlenítő tusolás, hátul megkötős zöld pendely. :-) Hálaég én már a műtő előterében "ki voltam ütve", így már csak a kórteremben ébredtem, és nem fájt semmim, csak a seb húzódott kicsit bizonyos mozdulatoknál. Nem mindenkinek, de többnyire kivezetnek a sebből egy csövet, a végén egy labdaccsal, amit másnap kivesznek. Ez egy picit kelletlen, de két pillanat az egész. Szintén másnap gyógytornász segítségével felkelés, pár lépés menet, kis torna az ágyban. Aztán lehetett mászkálni, akinek kell, járókerettel, vagy "natúr". Én használtam a keretet egy darabig, mert biztonságérzetet adott, és olyan gyenge voltam, de aztán már muszáj anélkül császkálni - egyébként is nehéz vele beférni a wc-be.

Ahhoz képest, amennyire féltem, nem volt vészes, és három nap múlva mehettem haza, saját lábon, illetve a kocsiban fekve.

Otthonra nagyon ajánlom - nekem jó volt - ülésmagasítót a wc-re, és egy kapaszkodó se árt. No meg pár napig legalább jó, ha van, aki segít.

2586. krozsu (válaszként erre: 2584. - Nahóka)
2013. ápr. 12. 12:51

Szia!

Természetes, hogy az ember be van kissé tojva és sok kérdése van. Én műtét előtt nézegettem erősen a fórumot, de elég halott volt még akkor.

Engem a Gerincközpontban műtöttek. Ott kaptam egy bátorító koktélt előtte, de nem igazán éreztem semmit. A műtőben dumálgattunk a műtősnővel, majd kaptam egy kis "tejet" a karomba és a következő kép az volt, hogy az őrzőben remegek és kérdezik,hogy fázom-e. Amikor kiveszik a csövet a torkodból, akkor ébresztenek, de erre én nem emlékszem, csak nagyon homályosan,hogy volt valami történés, de semmi konkrét.Én nagyon remegtem, amikor felébredtem, de nem fáztam,csak reszkettem. Ez az altatástól lehetett. Általában adnak valamit hányingerre, de azért van, aki hányni szokott. Ébredés az kicsit furi. Én már beszéltem (mondjuk mindig beszélek), de kiderült, hogy néha két mondat között eltelt 10-15 perc :-)

Utána vissza a szobába és kezdődik a szenvedés. Persze ez elviselhető. Nekem fúziós műtétem volt, ami kicsit nagyobb sebbel és fájdalommal jár, de ezt is túl lehet élni. Másnap kell felállni, addig meg ugye marad az ágytál. Az azért okozott némi kihívást, de csak át kell állítani az ember agyát.

A kötést nem érheti víz, így a tusolás furi, én mondjuk az egész fürdést tussal oldottam meg, csak nagyon vigyáztam, hogy a hátamat, derekamat ne érje a víz. Varratszedés után már lehet rendesen tusolni, úgyhogy csak 2 hetet kell kibírni. A hajmosás épp ezért necces egy kicsit, de lehet előre biccenteni a fejet, vagy az ágyban fekve, egy kis segítséggel és lavórozva, stb... nagyon leleményes lesz ilyenkor az ember.

A lépcsőzésről azt mondta a gyógytornász, hogy az nem derékból megy, úgyhogy nem gond, de szerintem ezen az órán hiányozhatott, mert erős derékfájásnál igenis kellemetlen lépcsőzni.

Én be tudtam mászni a kádba, pedig az is térdmagasságban van, igaz kellett egy kis támaszték, nehogy felbillenjek :-)

Nekem a műtét utáni 1-2 hétben annyi furcsaságom volt még, hogy úgy éreztem a rosszabbik oldalam felé dőlök egy picit, mintha a vállam is lentebb lett volna, de ezt csak én éreztem így, kívülről nem látszott semmi. Attól lehetett, hogy gyengébb volt az az oldalam.

Összességében nem kell parázni, legalábbis nem nagyon. Nem a műtét, és az utána következő időszak lesz a kedvenc részed az életedből, de simán ki lehet bírni.

A dokit, illetve a nővéreket pedig nyugodtan faggasd ki mindenről, ami felmerül benned, mert úgy nyugodtabb leszel.

Na, ez is kisregény lett. :-)

2585. hayneee82 (válaszként erre: 2582. - Nahóka)
2013. ápr. 12. 12:17

Szia, na nekem most sikerult eloszor bemaszni a kadba samki segitsegevel.Kissamli a kad ele es fellep lelep. Nem erheti viz a kotest!!!!! Szoval en csak alul zuhanyoztam a tobbit a csapnal oldom meg. Varratszedes utan nem tudom mi lesz, ezt rem vki megirja majd. Hajmosas meg annyira nem aggaszt el vagyok zarva a kulvilagtol, hetfon megprobalom, gyurok az ontisztulasra :-)

Honvedrol annyit h lehet nekem marha nagy szerencsem volt h megtalaltam ezt a dokit es epp itthon van.Hallottam O is jar kulfoldre tovabbkepzesekre. Amit irtal megdobbent, nem is gondolkoztam azon h kulf mutenek is, csoda h egyaltalan hazajarnak es nem mennek el.Ha kiuldozik a dokikat jo nagy szarbn leszunk.Sztem az egeszsegugy es az oktatas a legfontosabb.

En nagyon sokat agyaltam, bujtam a netet beszeltem ismerosokkek, szakemberekkel, forumoztam mire dontest hoztam.Nem konnyu, jol meg kell gondolni kinek a kese ala fekszik az ember. Amiket te is irtal...jo h nem hallottam ilyeneket mutet elott...

Mutet utani elmenyekrol mar lejjebb irtunk, en kaptam hanyinger ellen vmit meg az infuzioba, semmi bajom nem volt , felkeles siman ment beszelgettem mindenkivel...csak eppen kesobb nem emlekeztem ra pontosan :-) azt nem tudtam h mutet elott vagy utan...Ket napig volt nagyon rossz , ugye a mutet utani nap fel kell allni, nekem meg aznap delben gyomorrontasom volt. Sprinteltem volna ha tudok :-) szoval a wc kerdes hamar megoldodott.

Aki erzekeny vmi kajara nagyon vigyazzon. Ma torna megvolt az erkelyre szoktam kiallni sutkerezni bar pont most borult el.

Mutet elott sztem mar lehet kezdeni vmi immunerositot. En berescseppet szedek cvitamimnal. Ha mar belsos vagy en Lipoth Laszlo doktort urat nagyon ajanlom. Emberileg szakmailag csucs nagyon.

2584. Nahóka
2013. ápr. 12. 11:32
Figyeljetek! Mi van ezzel a hajmosás sztorival?? Én három naponta szoktam (majd elmúlik ez is), de nem vágom, hogy miért nem megy? Akkora a fájdalom, vagy vizes lesz a heg, vagy mi az oka? Bocsika az ostoba kérdésekért, de szeretném tudni mire készüljek. A másik! Zuhanyozni lehet műtét után? Vagy lehet, csak nem fog menni? Illetve nekünk olyan zuhanykabinunk van otthon aminek magas a pereme. Kb a térdemig ér. Abba befogok tudni mászni? Vagy felejtős? Mintha valaki írta volna, hogy a lépcsőzés a gáz. Ebből gondolom, hogy ez sem lesz könnyű. Igazából nem tudom elképzelni milyen fájdalom és mit korlátoz a testeden. A deréknál lesz egy fájás, plussz a láb stb. Mindenesetre nehéz elképzelni. Nektek rosszabb volt műtét után mint amire számítottatok, vagy ahhoz képest tűrhető volt? Érdekelnének a tapasztalatok. Ha jól emlékszem Gábor volt az aki műtét után egyből írt a fórumra. Beszartam neki! De ezek sok erőt adnak nekem! A nagy példaképem Filcike! Hihetetlen akaraterő, hozzáállás, optimizmus! Nagyon kemény csaj! De ahogy nézem mindenki szívós fajtából van, és küzdötök!!! Ez nagyon jó!!!
2583. Nahóka (válaszként erre: 2573. - Helge)
2013. ápr. 12. 11:05
Nekem is a reumatológus a milgammát ajánlotta, illetve a benfogammát, ami ugyanaz szerinte csak olcsóbb. Ez ahogy én tudom, nem is igazán gyógyszer, hanem olyan mint egy vitamin.
2582. Nahóka
2013. ápr. 12. 11:00
Szerintetek műtét előtt mit érdemes szedni? És meséljetek, milyen amikor kitolnak? Első órák napok? Mindenki érdekel, mert sejtem, hogy kibírom majd röhögés nélkül, de mégis!? A kávé-cigi ami nálam az alap mindenre, az hogy??? Gondolom sehogy... Vannak problémáim mi?? Ebből látszik, hogy fogalmam sincs mi ez.. Vakon vagyok mint Steve.. Persze mindenki más, és kérdés kit mennyire trancsíroznak szét. Fájdalomküszöb, hozzáállás stb. Na! Majd megtudom, előbb vagy utóbb! Most visszaolvasok mindenkit, hogy ki mennyi idős és hol tart. Abból legalább látom, hogy mi a fene lesz.
2581. Nahóka (válaszként erre: 2570. - Hayneee82)
2013. ápr. 12. 10:43
Az a baj, hogy a Honvédban azt mondták, hogy van aki két éve vár műtétre, mert egy műtő van, kevés idegsebész, nincs anesztes. Ezért beletörődtem. A dokim Tóth Attila. Ő már három hete külföldön van. De most jöttem rá, hogy mivel hozzá mentem be, így úgy kezelnek, hogy az ő betege vagyok. Mivel nincs itthon így parkolóba tettek. Persze erre tegnap jöttem rá, mikor téged olvastalak, hogy húsvét után már mehettél is. Ezek szerint azért be lehet jutni, max kicsit várni kell. Egyébként honvédségen belül mondták nekem, hogy azért sincs doki, mert kijárnak külföldre műteni. Több katona orvos ismerősöm van, és tőlük hallottam. Az a baj, hogy kint két hét alatt annyit keresnek, mint itthon egy év alatt. Így már érthető. Egyébként én mindig istenítettem a Honvédot, de most lejtőn gurulnak lefele. Mi lehet akkor a vidéki kis kórházakban? Gáz az egészségügy most nagyon. Tudjátok ha a legelején vki azt mondja "hé paraszt, menj el saját pénzen ide és ide, mert nem férsz bele a keretbe és csak gyógyszert írunk, és húzzuk az időt" elmentem volna. Inkább voltam Ormosba, Gerincklinikán, Kiem proffnál, Táltos Andráséknál, mindenhol. Kb 200 ezer elment gyógyszerre, és maszek szarokra a semmiért. mindegy, jövő héten van elvileg a doki, hétfőn hívom őket, ha semmi, megkeresem a te dokidat. Azt mondják ő is nagyon jó! Ezt csak te tudhatod. Bár azt mondják a Honvéd idegsebészete azért elég jó hírű. Nekem még az is a bajom, hogy nem nagyon merek ugrálni, mivel katona vagyok így fűv bizottság elé kell majd mennem. Az alkalmasság miatt. És hát gondolom, előnyösebb, ha itt műttetem magam, mert a fűv bizottság is itt van. Argo jobbak az esélyeim, ha a "mi kutyánk kölyke" elvet nézem. Annyira megnyugtató titeket olvasni! Az elején amikor semmit nem tudtam erről az egészről, mindenki tudott a környezetében valakit aki meghalt, és újra kellett éleszteni, és kiszakadt a gerince műtét közben, és lebénult, és műtét óta bepisil, és bekakil, és folyik a füle meg még az orra is! Egy biztos! Jól senki nem jött ki egy ilyen műtét után!!! Most ha valaki elkezd sztorizni, már szólok, hogy csak akkor mesélje ha jó a vége. Belebeszélik az emberbe, hogy nyomorék lesz, és ne engedd magad műttetni. OKé, de emberek ezt a fájdalmat élje már át valaki, mert ha átélte huzamosabb ideig az megérti. Na megint hosszúra sikeredtem! :D A lényeg! Hatalmas élmény titeket olvasni, mert ha írtok az azt jelenti, hogy még éltek, és nem utolsó sorban nem bénultatok le, és ahogy olvasom csoszogtok is, a menőbbek már szexeltek is :DDDD! Így itt megnyugszom.Jobb mint ha pszichiáterhez járnék! :) A számlát majd nyújtsátok be, de okosan a számlán a nullákkal!!!! És kérlek ne közösítsetek ki mert kisregényt írok mindig!!! :( :DD
2580. hayneee82
2013. ápr. 12. 09:44
Jaaa, azt elfelejtettem h ki kapott verhigitot es meddig kellett nyomkodni??? En bent kaptam mutet utan a hasamba egyszer de azota nem es nem is irtak fel itthonra. Lehet azert mert a doki mondta h mutet kozben jobban vereztem mint mas es utana kerdezte h mikor jon meg...pont a kozepe vege fele voltam h megjojjon...
❮❮ ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook