Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

❮❮ ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... ❯❯
2429. hayneee82 (válaszként erre: 2424. - Gabor7)
2013. márc. 23. 19:11

Szija, koszi akkor varom majd Szekely doki elerhetosegeit. Az O nevet mar hallottam mastol is.

Jo h mar ilyen tavlatokban gkndolkodsz a mutetrol, es tul vagy rajta. Gyogytornara kell majd jarnod? Vagy ez hogy lesz a mutet utan? Nagyon nagyon sok erot kivanok a gyogyulashoz neked es AGITORMAnak is. Pijenjetek gyogyuljatok!!!

2428. Gabor7 (válaszként erre: 2425. - Agitorma)
2013. márc. 23. 19:05

Érdekes.. nekem semmi gondom az oldaltfekvéssel.. már arra a lábamra is tudok fordulni amifájt eddig.. hason nem alszom de hasra is tudok feküdni. Bár az nekem sosem volt kényelmes.

Ágyad menyire puha? Lehet megkellene kérdezned róla egy gerincszakértőbb embert mivel most ott töltöd a legtöbb időt, nagyon fontos h gerinckimélő ágy legyen!

Jobbulást!

2427. agitorma (válaszként erre: 2424. - Gabor7)
2013. márc. 23. 19:03
Szia! Az bal lábamba kisugárzó fájdalom a műtét után rögtön elmúlt. Semmilyen zsibbadás nem volt a műtét után sem a lábamban. Annyi, h azon az oldalon a csípő résznél mintha olyan érzéketlen lenne, v zsibbadt mikor hozzáérek v mosakszok, v vmi fura érzéki kiesés... Hosszabb ideig ülés alatt mit értesz Gabor7? Csak perceket, míg felülök/leülök az ágy szélén, ill a WCn is igyekszem minél hamarabb végezni, nem ülök be Háború és Békével :).
2426. Gabor7 (válaszként erre: 2414. - Agitorma)
2013. márc. 23. 19:01
Na átolvastam ismét.. 3 hete műtöttek téged... akkor még biztos nem probálkoztál üldögéléssel... Nekem a korházban töltött fekvéstöl volt nagyon merev a derekam.. ugy éreztem magam mint akit baseball ütővel hátba vertek de nem a seb miatt hanem az ágy. Most már ha itthon kikelek ezt nem érzem.. (persze nem hajlongok kicsit sem) viszonylag egész gyorsan "kipattanok" az ágyból.. nagyokat még nem merek lépni és ha felemelem az egyik lábam magasabbra picit akkor kicsit érzem h a másikban van egy kis fájdalom.
2425. agitorma (válaszként erre: 2416. - Manó62)
2013. márc. 23. 18:56
Köszönöm :)! Igen sokat pihengetek, a családom szinte mindent intéz, a főzést is ;)! Mert megérdemlem... Igyekszem betartani amit az orvos mondott, ha néha nehezemre esik is. De próbálok türelmes lenni, ,ert ez most nagyon fontos most, h semmit se erőltessek. Bár felállásnál még fájdogál, meg túl sok séta sem esik jól, zsibban az egész hátam. Bár most 1-2 napja mintha jobban fájna. Ill az alvás nehezen megy, mert csak háton jö aludni. Oldalt fekve valahogy sehogy sem jó. Ez normális? Hasra még nem is mertem fordulni.
2424. Gabor7 (válaszként erre: 2417. - Manó62)
2013. márc. 23. 18:51

Köszönöm kérdésed jól telt!

Hmm.. olyan érdekes... 3 napja műtöttek de nekem olyan messzinek tűnik mintha már 1 hete lett volna... A fajdalmak nagyban csökkentek, fájdalmat eddig csak akkor éreztem amikor visszafeküdtem és kinyujtom a lábam lassan.. ilyenkor belelüktet a fájdalom ami tart ugy 5-10 mp ig majd elengedem magam és elmúllik.

Viszonylag sokat voltam ma talpon és sokat mocorogtam. Visszafekvésnél nyujtom a lábam ahogy a gyógytornász mutatta.

Elkezdtem szedegetni a vitaminokat. A hasonfekve gépezést hanyagolom mert elég kényelmetlen a nyakamnak.. marad egy régi laptop de legalább kényelmesebben fekszem...

jut is eszembe... Szerintetek az mitől lehet h ha felteszem a kezem a mellkasomra fekvő állapotban akkor kb 5 percen belül mindkét kezemen a gyűrűs és a kis ujj teljesen érzéstelenné zsibbad..

már ugy 1 éve van ez. Eddig nem foglalkoztam vele mert különösebb hatása nincs.

remélem nem egy kis sérv... de amugy semmi súlyosabb.. na mind1...

Egyik lentibb hozzászólásban olvastam a derékövet...

NE!

Ha derékövet viseltek akkor tényleg stabilabb lesz a tartásod és van ami védi a sérved.. viszont a gerincizmaid elgyengülnek és az NAGYON fontos h erősek legyenek nekünk sérveseknek mert ez véd meg. Én csak konditerembe vettem fel h semmiképp ne hajlitgassam a derekam.

Este 8 ra jön át bnőm, utána irom székelydoktor elérhetőségét ahogy igértem.

Agitorma!

Érzel még idegi fájdalmat? Azóta nem ültél hosszabb ideig?

2423. Bébinyuszi (válaszként erre: 2422. - Hayneee82)
2013. márc. 23. 18:43

Amikor kiszakadt iszonyatos fájdalom volt kb 2-3 hétig, csak fekve volt kicsit jobb. Akkor szedtem mindent plussz infúzióra is jártam, de akkor az sem segített, aztán pár hét múltán kezdett kicsit jobb lenni, egyre többet tudtam sétálni. 2 hónapig szedtem az izomlazítót, gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót. kb 3 hete nem szedek semmit. Azóta már mindent megcsinálok, de azért nem mernék bevállalni még egy hosszú sétát, és több órás ülést. Főzök, vezetek, elviszem a gyereket oviba stb... már ennek is nagyon örülök, mert pár hete még a konyhába is alig tudtam kimenni:(

Azt mondta a dokim, ha 6-8 hét alatt nem múlik a fájdalom akkor érdemes elgondolkozni a műtéten. Azóta amúgy napi 5-ször gerinctornázom,kezdem felépíteni a hátizmaimat- amik eddig nem nagyon voltak:S

2422. hayneee82 (válaszként erre: 2421. - Bébinyuszi)
2013. márc. 23. 18:09
Aha, szival akkor a te esetedben jobb volt h kiszakadt mert igy enyhultek a fajdalmak. De mit tudsz csinalni vele? Mi segit? Tornazol? Dolgozol is mar igy? Fajdalomcsillapitot v iuomlazitot v vmit szedsz azert ra? Nekem ajanlottak derekovet is, de nem tudtam hordani munkaban (vendeglatas) Igazabol se az ules se az allas se a cipekedes nem jo nekunk egyebkent nem tudom mit kene dolgoznunk?!?!?
2013. márc. 23. 17:48

Majd 2-3 hét múlva megyek megint Mr-re, akkor derül ki hogy mennyire ment össze a kiszakadt darab. Azt nem tudom hogy felszívódik-e, de majd rákérdezek a dokinál erre.

Nekem nagy szerencsém volt, nert mióta kiszakadt a sérv, a derékfájásom is megszünt, ami évek óta tartott már:) Erre mondta a doki hogy most olyan mintha megműtöttek volna, eltünt onnan a sérv. Szerencsém volt, remélem ez így is marad:)

2420. Bébinyuszi (válaszként erre: 2419. - Hayneee82)
2013. márc. 23. 17:42
Székesfehérváron Dr Lencsés Tamás főorvos műtötte. Én már teljesen jól vagyok, csak a talpamban van még egy kicsi zsibbadás. Nekem egyértelműen látszik az Mr-en hogy ki van szakadva, de lehet hogy van olyan eset ahol nem lehet pontosan megállapítani.
2419. hayneee82 (válaszként erre: 2415. - Bébinyuszi)
2013. márc. 23. 15:48
Ja azt elfelejtettem kerdezni h ki mutotte es hol?
2418. hayneee82 (válaszként erre: 2415. - Bébinyuszi)
2013. márc. 23. 15:47
Szija, ahogy nezegette a doki az MRt mondta h lehet ki is van szakadva. A Lehet nekem nem tuti,nem ertem ezt nem tudjak pontosan megallapitani? Te most h vagy? A kiszakadt darabka teljesen fel tud szivodni? Dr. Lipoth Laszlorol meg mindig nem tud senki semmit?? En fekszem aztan futom a koreimet jovoheten megint.
2417. manó62 (válaszként erre: 2412. - Gabor7)
2013. márc. 23. 15:32
Gábor hogy telt az első éjszakád otthon? remélem jót aludtál))
2416. manó62 (válaszként erre: 2414. - Agitorma)
2013. márc. 23. 15:32

szia) üdv a körünkben!

te is tul vagy egy sikeres mütéten, csak pihengess gyógyulgass, és tényleg tartsd be az orvos utasitásait! tényleg az első 6 hét a legrosszabb, de valahogy az is eltelik mindenkinek))

2415. Bébinyuszi (válaszként erre: 2410. - Hayneee82)
2013. márc. 23. 15:23

Tulajdonképpen nekem most sérv maga kb olyan mintha megműtöttek volna, nincs ott a kiboltosulás. A kiszakadt darab van a gerinccsatornában, de az hetek alatt annyit veszít a víztartalmából, hogy akár az ötödére is összemehet, ezért jó esetben megszünnek a panaszok.Ezt a doki mondta. kb 2-3 hetet feküdtem, és utána fokozatosan lettem jobban, gondolom ahogy megy össze az a kiszakadt darabka, annál kevésbé érinti az S1 ideggyököt, és így múlnak a panaszok. A te sérved gondolom nincs kiszakadva, csak eléri az ideget, ami sajnos folyamatos gyulladásban van, ezért lehet ilyen lassú a javulás:S

A barátnőmet 2 napja műtötték,és nagyon jól van, a lába már nem fáj, csak kicsit zsibbad, pedig neki is már bénulásos tünetei voltak már elötte:(

2414. agitorma
2013. márc. 23. 15:21
Olvasván a fórumot gondoltam én is megosztom a saját sztorimat, ha már a gerincsérv műtöttek táborába tartozom márc 4-e óta. Régebben is derékfájós voltam 1-2 idegbecsípődéssel, de betudtam a sok ülőmunkának és cslaádi örökségnek, meg a lúdtalpnak (bár lúdtalpbetét hordok évek óta) stb. Aztán kb másfél éve a bal combomba szúró fájdaalmat kedztem érezni. Először arra gondotlam h elaludtam. Aztán ez csak fájt, gondoltam ,eghúztam stb.. Mentem vele reumáshoz, a vén banya 3 évvel ezelőtti röntgent akart nézegetni. Na őt likvidáltam. Masszőr is járt hozzám havonta több éve, de semmi. Aztán egy masszázs alkalmával felvetette h lehet isiászom van. Háziorvos barátnőm adott Milgamma N oldatos kúrát, semmi javulást. Ekkor javasolta Székely doktornő reumást a BLESZben. Na ő megviszgált, egyből MRI-re küldött, amira rögtön kaptam is tőle időpontot az ORFIba (fix időpontjai vannak ott, így hála nem kellett enkit hivogatni, várnom hónapokat). Jan közepén meglett az eredmény, sérv az L5-S1 segmentumban, és némi elcsúszás is van, az S1 kimozdult, az L5 megemelkedett ( kompenzatorikusan). Javasolta, h az OITI-ben konzultáljak idegsebésszel. Dr. Orbay Péter -hez kaptam időpontot, mivel konkrét orvost nem javasolt. Jan végén volt a vizsgálat, ő műtétet javasolt rögtön. Hozzáfűzöm h h előtte már jártam gerinctornára, magneto és eletrokezelésekre, MacKenzie tornára is, de úgy nézett ki h ezekre nemhogy javulna a fájdalom, hanem tovább erősödik. Így nem mondható el rólam h nem próbálkoztam mással, de a doki azt mondta h szerinte a torna már nem segítene ha már több mint egy éve fáj. Így félve, de beleegyeztem a műtétbe. Votlam altatóambulancián, és vártam h hívjanak. Majd márc1n felhívtak az OTITből, h márc 4n műtenének :). Nem sok időt adtak felkkészülni, de hála a munkahelyemen már korábba mondtam h ez várható nálam, így viszonlyag fel votlunk már készülve. Vasárnap este beeküdtem, hétfő reggel elsőként megműtöttek. soha nem féltam még ennyire, hizs soha nem műtöttek még így altatásban, és hát na mégiscsak a gerincemről volt szó. Maga a műtét 25 perces volt, mondhatni a dokinak rutin,nekem nem. Engem a betegszállító emelt át az ágyra, azt hittem h ott meghalok a fájdalomtól mikor meggörbített frissen műtve. A műtét után a családom pont elkapta a dokit, mondta h a műtét jól sikerült, és h abszolút indokolt volt a műtét, mert már a szalagok alá/alatt volt beszakadva a sérv, így ezen már semmilyen manuálterápia nem segített volna :(. Másnap reggel már talpra állítottak h irány a WCre egyedül. Nem mondom kellett minden erőm hozzá f felálljak, de büszek votlam magamra h minden hiszti nélkül sikerült, bár fajdalmas volt minden pici mozdulat is. Csüt-ön már haza is engedtek (anyósülés hátra, párna derék alá), addig minden nap jött be gyógytornász, Bár mikor kedden mondta h szorítsam össze a farizmomat néztem rá h ezt hogy gondolja... Hétfőn volt varratszedés, azaz egy héttel az op után. A seb szép azóta is. Az elején napokig merev fájdalmas votl az egász derekam, most már jobb. Az orvos nagy koponya, csak ajánlani tudom, de azt tudni kell róla h van egy fura stílusa, úgy mondanám h ő nem a betegtutujgatós típus, odamondja mi a helyzet és rohan is tovább :)! Ülni, emelni, hajolni tilos, csak annyit lehet ülni míg a WCn ülünk kicsit v az ágy oldalán épp felállun. Ezt igyekszek betartani, h hegesedés ne alakuljon ki. Egyenlőre a doki semmilyen gyógytornát nem javasol még, meg kell várni a 6 hetes kontrollt, utánna megnézi mennyire regenerálódtak az izmok a műtéti helyen. Addig igyekszem feküdni, v sétálni, de semmi mást nem csinálni. A családom hála sokat segít, szinte mindgi van velem valaki, hisz kell segítésg még akár öltözésben, zuhanyozásban. 3 hét telt el, még nem várok csodát. Kíváncsi vagyok h mikor mehetek vissza dolgozni, hisz ülőmunkát végzek... bármilyen tanácsot szívesen fogadok!
2413. hayneee82 (válaszként erre: 2412. - Gabor7)
2013. márc. 23. 10:04
Szija nekem mar megvan az MR felvetelem voltam is mar ket aebesznel mind a ketto azt mondta h lehetne muteni a magandokim nem idegsegesz csak gerincsebesz. Nagyon vacilalok mert O mondta nekem h megmut de nem tudom h annyira akarom e Ot. Van vmi kontakrod a Szekely Gyorgyhoz amit ki lehet adni? Neki ban magan rendelese? Arra is elmennek csak vmi nagyon jo orvost szeretnek talalni. Hogy vagy? Fajdalmak? Kell szedned vmi bogyot? Alvas megy?
2412. Gabor7
2013. márc. 23. 09:36

Nekem sajat velemenyem szerint nagyon gyorsan ment az egesz folyamat az orvosnal.

Az ismerosombbevitt hozza majd 2 hetre ra inteett nekem mr-t es ra 2-3 hetre mar meg is mutott. Ez is egy nyomos ok volt amiert mellette dontottem.... De nem volt ez olcso mulatsag. De sajnos ez nem jatek. Rutin mutet volt de ha valamit elrontanak megtovabb szenvedek. Ugyhogy en ragaszkodtam a legjobbhoz.

2411. Gabor7 (válaszként erre: 2410. - Helge)
2013. márc. 23. 09:27

Neeem bocsanat... A gepen bejelentkezve maradtam es frissites nyomas utan valamiert elkuldte.

Bocsi

2410. helge (válaszként erre: 2414. - Gabor7)
2013. márc. 23. 07:23
Ez most megint kérdés?:)
2409. Betta73 (válaszként erre: 2407. - Hayneee82)
2013. márc. 22. 21:12

Szerintem nem is rendel magánban, csak a kórházban. Próbáltam utána nézni a neten is, de ott sem láttam nyomát magánrendelésnek.

Amúgy számomra teljesen hihetetlen módon, itt az idegsebészeti ambulancián nincs időpont. Bárki bármelyik nap csak úgy beállíthat. 10-12-ig van rendelés, de senkit nem küldenek el, én pl 1/2 3-kor jutottam be. Az osztályvezető főorvos úgy döntött, hogy akinek fáj, annak most fáj, és nincs értelme hetekkel, hónapokkal később vizsgálni. Respect!

2408. Bébinyuszi (válaszként erre: 2406. - Hayneee82)
2013. márc. 22. 21:10

Ugyanott van "volt" nekem is LV-S1.3 hete voltam Mr-en, eszerint a kiszakadt darab 15 mm hosszan levált és odatelepedett az idegfonatra:S 3 hét iszonyat fájdalom, semmi fájdalomcsillapító, infúzió nem használt, aztán szépen lassan napról-napra lett kicsit jobb. Azért tudtam elkerülni a műtétet, mert semmi bénulásos tünetem nem volt szerencsére, így a doki még Mr-re sem akart küldeni, magánban voltam, de akkorra már saját lábon mentem, és elmúlt az a nagy fájdalom, úgyhogy nem engedtem a műtétet:) Pedig a leleteim alapján a doki azt ajánlotta.

Most már dolgozok, vezetek, főzök, stb... pedig egy hónapja csak feküdni tudtam, és már tolókocsit láttam a lelki szemeim előtt:(

2407. hayneee82 (válaszként erre: 2405. - Betta73)
2013. márc. 22. 20:59
Jo ezt olvasni , ezekszerint meg vannak kedves rendes orvosok. Akkor te jo kezekben voltal. Ugy szeretnek talalni egy kedves es jo orvost. Azert a bizalom fontos nagyon. Nembis tudom pestrol h lehetne bejutni oda. Maganrendelese van?
2406. hayneee82 (válaszként erre: 2403. - Bébinyuszi)
2013. márc. 22. 20:52
Hogy telnek a napjaid? Hogy usztad meg a mutetet? Merrora a serv es hol van? Az enyem LV-S1 es 1,3x1.1 cm gyokot nyomogatja ettol luktet meg szur a labam mintha kessel hegedulnenek az idegeken. Ezert fekszem inkabb mert ugy nem erzem kicsit szurkal csak, de lehet h infuzio nelkul rosszabb lenne. Holnaptol mar nem kapom meglatjuk milyen lesz a hetvege es a tobbi nap.
2405. Betta73 (válaszként erre: 2404. - Hayneee82)
2013. márc. 22. 20:52
Az én orvosom semmi különleges, épp csak olyan, mint amilyennek minden orvosnak lennie kellene. Remek szakember, állítólag itt a városban,a gerincsérv-műtétben ő a legjobb, türelmesen megválaszol ezredszerre is minden hülye kérdést, minden nap, még hétvégén is bejött legalább egy órára, és nem a pénzért műt. Nekem ennél nem is kell több.
2404. hayneee82 (válaszként erre: 2399. - Gabor7)
2013. márc. 22. 20:44

Okeee, koszonom hatha bejutok hozza. Neked sokat kellett varnod?

Mano hat folytatom a keresest, csak remenykedem h nem lesz rosszabb...benulas ilyesmi....emiatt kicsit felek a hetvegetol.

Betta koszonom, tudod hihetetlen lenne ha itt nem tudnek talalni vkit. De mit kell arrol tudni akit te tudsz??? Egyebkent ha meferi nem problema a tavolsag. Angliabol mar hazarepultem multheten ilyen allapotban ugy orszagon belul mar no problem. Mindenkinek szep pentek estet nem tudom h mikor telt tvzessel semmittevessel a hetvegem utoljara. Lassan elkezdek kotogetni is...

2013. márc. 22. 20:42

Sziasztok!

Szerintem ami nagyon jó a Milgamma neuro nevű szer, bár ez nem a porcépítésre hat hanem az ideget regenerálja! Én szerencsére megúsztam a műtétet, pedig nem kicsike kiszakadt sérvem van, de mostmár nagyon jól vagyok. Két lábujjam zsibbad már csak, de reménykedem hogy egyszer ez is megszűnik:) Mondjuk teszek is érte, napi ötször tornázom.

Boldog vagyok mert kezd visszatérni a régi életem, de én is nagyon szenvedtem 3 hónapig.

Mindenkinek jobbulást és türelmet:)

2402. Betta73
2013. márc. 22. 20:17

Hajni, én szívesen ajánlanék neked másik dokit, de gondolom Szombathelyig nem akarsz eljönni érte :-)

Sajnálom, hogy nem jutottál közelebb a megoldáshoz. :-(

2401. Betta73 (válaszként erre: 2393. - Gabor7)
2013. márc. 22. 20:09
Nekem annyit mondott a dokim, hogy porcépítőt szedjek, ha lehet, másnak nincs sok értelme. Úgyhogy azt szedem. Ahhoz már elég öreg vagyok, hogy a heg ne érdekeljen, mármint, hogy mennyire halványul, amúgy is ez már a negyedik műtéti sebem, úgyhogy lassan ez lesz a szexepilem :-D
2400. manó62 (válaszként erre: 2398. - Hayneee82)
2013. márc. 22. 19:48
Elhiszem hogy csalódott vagy hisz azthitted ma mr többet fogsz tudni. most itt a hétvége, hétfőig még áttudod gondolni a dolgokat, az is lehetséges tudnak neked ajánlani még jó orvost.végülis az se baj ha más is lát.
❮❮ ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook