Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

❮❮ ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... ❯❯
2639. manó62 (válaszként erre: 2637. - Betta73)
2013. ápr. 14. 18:59
Én szintén igy voltam. semmi előzmény, este lefeküdtem aludni és másnap regel ugy ébredtem fáj a bal lábam.Akkor még sejtelmem se volt róla hogy sérvem van. nem is foglalkoztam vele, csk mikor már eltelt pár nap és semmi változás, akkor mentem el a háziorvosomhoz.
2638. nana63 (válaszként erre: 2635. - Hayneee82)
2013. ápr. 14. 18:57

Szia, írtam privit, mert egy a dokink és szeretnék egy két infót!

Ha tudsz kérlek válaszolj!

2637. Betta73 (válaszként erre: 2634. - Hayneee82)
2013. ápr. 14. 18:30
Pedig van ilyen Hajni. Én még azt sem mondhatom, hogy egy rossz mozdult után, én egy reggel így ébredtem. EGy kicsit éreztem a derekam, mintha elfeküdte volna. Aztán napközben jött a zsibbadás meg a görcsös lábfájdalom, kezdődött a bénulás és pontosan két hét múlva már a műtőben voltam. Előtte a 39 éve alatt soha nem voltam derékfájós.
2636. Betta73 (válaszként erre: 2630. - Kzsé)
2013. ápr. 14. 18:26
Nálunk csak 6. napon, a varratszedés után engednek haza. Én mondjuk elviseltem, mert tudtam, hogy otthon a két gyerek mellett sokkal kevesebb esélyem van pihenni.
2635. hayneee82 (válaszként erre: 2627. - Nahóka)
2013. ápr. 14. 13:43

Szia, huha, ezek utan no para, neked a mutet meg sem fog kottyanni....amiket irtal, a fele is sok lenne!!! Kockazatok persze vannak, en inkabb attol tartottam h utana mi lesz h lesz mozog e majd a labam....

Baratnomnek ugyenilyen mellmutete volt...total ugy volt mint te. Miert jo izom alatt es mikor kell cserelned???

A served mitol jott ki??? Volt vmi elozmeny???

2634. hayneee82 (válaszként erre: 2633. - Helge)
2013. ápr. 14. 13:37

Ezt azert megint dobbenve olvasom, hihetetlen h csak ugy a semmibol jott es ki is szakadt a served. Pokoli lehetett. Lehet tudni mi volt az a rossz mozdulat??? Elotte sosem fajt a derekad???Nekem fokozatosan jott, derekam fajt ket honap mulva meg a bokamig az egesz labam. Csak fekeve nem fajt, menni 10 percet tudtam es vissza kellett fekudni.

Engem is csut mutottek es hetfon haza...futoszalagon mennek a mutetek..

Szep Vasarnapot servestarsak aki mar tud menjen ki levegore szep ido van. En moat alltam az erkelyen 30 percet rekord :-)

2633. helge (válaszként erre: 2632. - Kzsé)
2013. ápr. 14. 11:39

2005- ben. Egy rossz mozdulatra jelentkezett a derékfájdalom, ami pár nap múlva lement a bal lábamba, egészen a bokáig. MR, kiszakadt gerincsérv, 2 hét alatt részleges bal láb bénulás és érzékkiesés, úgyhogy az elsõ tünettōl a mûtétig kb 3 hét telt el, mert félõ volt, hogy visszafordíthatatlan lesz. Meg szerencsém volt, a dokim puszipajtás volt az Amerikai úti Idegsebészet fõorvosával, felhívta, hogy lenne egy sürgõs eset, 3 nap múlva mûtött.

De az a szûk 3 hét borzasztó volt egy gyógyszr sem hatott, pedig gyógyszrèsz lèvèn vannèmi ismeretem, utolsó napokban lidocain - szteroid kombót kaptam egyenesen a csigolyaközbe és 5 prcre enyhítette a fájdalmat. Semmit nem aludtam azokban a hetekben, akkor volt picit jobb, ha sètáltam, úgyhogy éjjelente zseblámpával a kezemben olvastam sétálgatva:)

2632. kzsé (válaszként erre: 2631. - Helge)
2013. ápr. 14. 11:17

Szia, köszi a választ ez megnyugtató (nem nagyon bírom a kórházi létet, de hát ki szereti:-))

Téged mikor műtöttek? Előtte milyen fájdalmaid voltak?

2631. helge (válaszként erre: 2630. - Kzsé)
2013. ápr. 14. 11:08

Szia!

Ha minden rendben van, 3.-4. napon kiengednek. Engen anno csütörtökön mûtöttek és hétfõn mehettem haza mert a fõorvos, aki mûtött akart még látni és 7végén nem tudott bejönni.

2630. kzsé
2013. ápr. 14. 11:00
Sziasztok. Gerincsérv műtétre várok L4-5-SI),és örömmel olvasom ezen a fórumon, hogy sok embernek mennyivel jobb lett a műtét után. Nekem fél éve vannak derék és láb fájdalmaim, sajnos az utóbbi időben alig tudtam mozogni, így a műtét mellett döntött az orvosom. Annyi kérdésem lenne, hogy műtét után még meddig kell kórházban lenni?
2629. helge
2013. ápr. 14. 10:06

Sziasztok!

Nekem még mindig fájdogál a derekam, .eg a bal forgóm. Vasárnap lévén úgy gondoltam, nem kelek fél hétkor, amikor a pici lányom, majd apával megreggeliznek, de húzkodta rólam a takarót, aztán ellentmondást nem tûrôen odarakta a papycsomat mellém az ágyba, úgyhogy nem volt lusti:)

Remélem javulni fogok, bár tudom, a sérv ott van...

Annak idején mikor szülés elôtt melóztam, sokszor 12 órát ( gyógyszertárvezetôként) bizony sokszor majd ' leszakadt a derekam, de akkor még nem mutatott ki semmit az MR. Terhesen meg semmit nem fájt, csak tavaly májusban, mint derült égbôl villámcsapás.

Mindenkinek kívánok fájdalommentes napokat, kitartást! Tényleg jó, hogy vagyunk itt egymásnak:)

2628. Ficerke (válaszként erre: 2627. - Nahóka)
2013. ápr. 14. 08:32
Huha, Nahóka! Amiket itt leírtál, nagyon kemény megpróbáltatások, és végigcsináltad őket!!!!Én azért vagyok ilyen derűs, mert a gerincsérv 3 évig szenvedtetett és talán ennek vége, rengeteget kínzott, embertelen kínokat okozott, volt hogy egy plüssfigura lábát haraptam a fájdalomtól, miközben próbáltam az ágyon megfordulni, és tudtam, hogy csak akkor lesz enyhülés, ha fogom magam, és fájdalmak között is, de elkezdek nyújtani a földön, segítségéggel, vagy anélkül, csak akkor mászkált arrébb a kiszakadt porc, ami az idegeket nyomta...Az utolsó fázisban műtét előtt már a medencecsontjaim is egy behatárolhatatlan forrásból salyogtak....Voltak műtéteim Nekem is, de nem ennyire komolyak, mint Neked...Nekem az a fájó pont, hogy az egyszem fiammal a vacak sérvem miatt sokszor nem tudtam úgy foglalkozni eddig, ahogy azt szerettem volna.De még csak 4 éves lesz, úgyhogy van időnk!!!!Mindenkinek megvan a maga borzalma, és szerintem ha ezeket megosztjuk egymással, és konstatáljuk azt is, hogy egyben vagyunk, és derűsen éljük mindemellett az életet, azzal tényleg lelket öntünk egymásba.Én is ismeretlenül is megkedveltelek Benneteket!Köszönöm Nektek, hogy őszintén leírjátok a tapasztalataitokat..., és tanácsot adtok.Szerintem az aki megéli nagyobb, hitelesebb tanácsadó, mint maga az orvos!!!Nahóka NEM LESZ SEMMI BAJ!!!Nahókán nem fog kifogni egy gerincsérv, nem történhet ilyen, mert Ő erősebb nála, és punktum!!!!:)
2627. Nahóka (válaszként erre: 2616. - Ficerke)
2013. ápr. 13. 22:17
Igen katona vagyok. Amúgy a kollégáim röhögnek,hogy mit parázok, hiszen szívós vagyok mint atom. De ki tudja? Én mindig kemény voltam nagyon. Voltam én már bokától seggig gipszben, combizomszakadás, amit ki sem fekhettem, csak egy hétig, utána mentem tovább harcászkodni, mintha mi sem történt volna, mert ha nem kirúgtak volna. Lábfejemen csont hosszában eltörve, lábon kihordva, mert gondoltam, úgyse nincsen semmi baj, így edzettem meg minden. Szóval idiótán hülye vagyok, de életem nagy pofára esése egy plasztikai műtét volt. Volt egy mellplasztikám, izom alá inplantátum. Hát csajok, na ott lehidaltam. Szóval az annyira kemény volt nekem, hogy akkor azt gondoltam, hogy egy puding vagyok. Az, hogy két napig nem bírtam megemelni a kezem, sem a bugyimat lehúzni pisilésnél, vagy egy kilincset lenyomni, ezt nem gondoltam. Nagyon sokáig szenvedtem. És azt gondolom, hogy ez is ilyesmi lesz. :(( Azt is más tök jól viselte, én életemben először padlót fogtam. Bár ott is ki tudja, hogy a doki mennyire trancsírozott szét. Ez olyan mint a szülés. Az egyik gyereknél úgy vágtak, hogy egy hónap után sem tudtam ülni, a másiknál, meg már aznap ültem, és semmi bajom nem volt. Szóval biztos a dokin is sok múlik. Na mindegy, bizakodó vagyok, főleg amióta titeket olvaslak. :) Amúgy örülök, hogy van, lesz egy pár Honvédos. Dr Tóth Attiláról nem hallott senki semmit? Pedig örülnék. Állítólag nagyon jó, csak hát nem egy jópofi orvos. Bár katonaorvos, mire számítottam? Mindegy, a keze legyen jó! Amúgy szerintem ezek a dokik sokszor olyan szinten le vannak terhelve, hogy nem is csoda, hogy ilyenek. Gyerekek, csak beteg és kiszolgáltatott ne legyen az ember! Főleg a mai világban! Filcike-Ficerke! Ti tényleg egy anyatejet szívtatok, vagy a név kötelez? Nem tudom de hihetetlen, hogy nyomjátok! Többiek? Mindenki jól van? Türelem van még? Remélem nincsenek fájdalmaitok! Ez a nagy meleg nem okozott problémát? Tök érdekes, régen sokat fájt a fejem. Amióta kiszakadt a sérvem azóta soha nem éreztem, hogy fájna. Biztos, hogy fáj, csak már nem érzem, mert annyira fájok ott lent, hogy fel sem tűnik! Jó regenerálódást mindenkinek! Javuljatok, hogy minél több példaképem legyen! Ti lesztek a húzóerőim!!! Az mindig kell!! Egymást visszük előre! És ez tényleg így van! Én már csak tudom! ;-)
2626. vica66
2013. ápr. 13. 22:15

Sziasztok! Örülök, hogy a többség jó van. :-)

A vérhigítót én is 10 napra kaptam. A kórházban kérdeztem, hogy muszáj-e hasfalba adni, és azt mondták, lehet a felkarba is. Így a nővérkék oda adták nekem, otthon pedig a párom adta be, mert én nem voltam hajlandó a hasamba szurkálni.

Betta, gyógytornázz, az sokat fog segíteni.

Nana63, nem tudom, nyaki sérvműtétnél intubálnak-e, mivel azt elölről műtik. Filcikét műtötték nyakkal, talán ő tudja.

Ágyéki sérvnél tuti intubálnak, az egy dolog, hogy maszkban kezdik, de úgy tudom, ma már miután elaludt a páciens intubálnak, hogy ne akkor kelljen, ha muszáj valami miatt.

Mindenkinek kellemes hétvégét, további gyógyulást, és fájdalommentességet!

2625. hayneee82 (válaszként erre: 2622. - Nana63)
2013. ápr. 13. 21:58

Engem is O mutott :-) Egy olyan embert kepzelj el aki a szemelyisegevel is gyogyit. Nala jobbat nem kivanhatok senkinek. Velem nagyon kedves volt, es szakmailag is vsak jokat hallottam rola en is.

Ram a mutoben maszkot nyomtak, nem tudom nyaki gerincnel h van ez. A tied sztem hosszabb v ket oras mutet lesz. Az elso ket nap mindenkepp legyen veled csaladtag mert egyedul nagyon nehez. Kedden megyek varratszedesre.

Kepzeljetek ma elbotorkaltam a fagyizoba :-) Kb. fel oras ut volt, aztan ugy eretrem magam mintha egesz nap turaztam volna. Sztem nem lesz gond az alvassal.

2624. Ficerke (válaszként erre: 2619. - F8db0709b8)
2013. ápr. 13. 20:47
Filcike, nem véletlen az alkalmi névrokonság:):):)
2623. nana63
2013. ápr. 13. 18:59
Nekem amúgy azt mondta a doki, hogy fel kell mennem Pestre a vizsgálatokra, majd aztán telefonon tájékoztat az asszisztense a műtét időpontjáról. (kb 4 hét múlva)Jobb lenne pedig begy úttal megúszni.
2622. nana63 (válaszként erre: 2621. - Hayneee82)
2013. ápr. 13. 18:50

Szia, Hajni!

Köszi a gyors választ. Dr. Lipoth László fog műteni. Csupa jót hallottam róla azért őt választottam. Az altatásban szeretném ha nem intubálnák, hanem maszkos altatást alkalmaznának. Szerinted van erre mód?

2621. hayneee82 (válaszként erre: 2617. - Nana63)
2013. ápr. 13. 18:11

Szia, 4 het mulva, hat akkor nagyon sok idod van meg.

Nekem ugy volt h jelentkeztem mutetre masnap felhivatak h suedjem a cuccom befekvesre kovetkezo nap mutottek is. Attol fogg h aznap vagy masnap mutenek h megvannak e a vizsgalataid( ver, vizelet, ekg, rontgen, altatoorvos). Nekem ezeket elozo nap du megvsinaltak es masnap vittek reggel.

Honvedrol az idegseb. osutalyrol csak jokat tudok mondani, kedves vklt mindenki nagyon. Latogatni 8-19.30 ig lehet. Meg a kaja is nagyon jo es boven eleg volt nekem.

Mire vagy meg kivancsi?? Ki fog muteni????

2013. ápr. 13. 17:28

Én jelentem,az idő miatt ma tudtam elvetni a borsót,meg a többi cuccot..tök jó idő van..na de az a lényeg,hogy életemben először csinálok ilyet!Mert ugye 4 műtét után kell családi házba költözni :D

Mindenki vigyázzon magára!További szép délutánt és kellemes estét kívánok!

2619. f8db0709b8 (válaszként erre: 2610. - Ficerke)
2013. ápr. 13. 17:25
Sétálj nyugodtan amennyit bírsz,de nem vidd túlzásba!Én is olyan voltam mint a távirat,jöttem-mentem már a kórházban :D sosem találtak :D
2618. f8db0709b8 (válaszként erre: 2594. - Ficerke)
2013. ápr. 13. 17:22
Ügyi vagy!Olyan mint én! :D
2617. nana63
2013. ápr. 13. 15:34
Sziasztok, örülök nektek. Segítsetek nekem. Csütörtökön derült ki, hogy kb. 4 hét múlva operálnak nyaki sérvvel a Honvédban.Minden praktikus tanácsnak örülnék.A befektetés napján operálnak, vagy másnap? Jól jönne egy sorstárs tapasztalata, tanácsa. Nagyon félek. Időm sincs a felkészülésre.
2616. Ficerke
2013. ápr. 13. 15:03
Nahóka, most olvasom, hogy katona vagy...?!Visszaolvasom a korábbi bejegyzéseket.Akkor erős "csaj" vagy, minden minden rendben lesz...!!!:)
2615. Ficerke (válaszként erre: 2612. - Betta73)
2013. ápr. 13. 14:57
Köszönöm Betta73! Akkor megpróbálom, hamarosan indulunk...!Készítettem egy kis salátás,csirkehúsos ebédet, olyan jól érzem magam, hogy ez is megy!!!!Nem értem ezt a vérhigitós dolgot..., igazán nem értem...:(Betta remélem minden okés lesz Veled, én nagyon drukkolok...Lehet, h. itt nagyon ráparázunk erre, és nem lesz semmi ebből, bízom benne. Laikusok itt beszélgetünk(vagy tán van köztetek, aki nem járatlan), nehogy egymásra hozzuk a frászt feleslegesen!:)
2614. Nahóka
2013. ápr. 13. 13:09
Húúúúúúúúúúúú gyerekek! Megszórtatok rendesen válaszokkal! :-D Nagyon aranyosak vagytok! Annyira jól esik, hogy mindenki ilyen jó fej! Nagyon megnyugtató amiket írtok, sokkal nyugisabb lettem, ahogy olvastalak titeket. Tényleg jó ez a fórum nagyon! Remélem mindenki jól van, és lassan, de biztosan gyógyulgat.. Haynee a napocska nagy csáberő! Jön a tavasz, az is ad egy kis löketet. Biztos jobb, mintha télen műtenének. Összességében hála nektek, már nem vagyok olyan para. Már mennék előre, legyen aminek lennie kell.Persze fájni fog, de majd kibekkelem. Bízom a dokiban, és abban, hogy minden rendben lesz, mert nem lehet másképp!!! Pozitív gondolkodás, és jó nagy adag türelem!! A legjobb lenne, ha úgy élném meg mint Ficerke, de összességében egyikőtök sem nyihog, és mindenki pozitív energiát ad! nagyon köszönöm Nektek!!! Amúgy szívósak vagytok mindannyian! :))
2613. Betta73 (válaszként erre: 2603. - Agitorma)
2013. ápr. 13. 13:01
Nekem még most is fáj a forgóm, a bal lábamat nem is tudom úgy felemelni, mint a másikat. De több sorstársam is panaszkodik erre, úgyhogy szerintem normális.
2612. Betta73 (válaszként erre: 2610. - Ficerke)
2013. ápr. 13. 12:58

szerintem nyugodtan próbáld meg a sétát, úgyis érezni fogod, hogy mennyit bírsz.

A várhigítót én csak a kórházban kaptam, meg is lett az eredménye, nem egészen két hét után egy thrombophlebitis. Pedig én még szóltam is, hogy nekem kevés lesz a hat szuri, de azt mondták nyugi. Pedig a tehességem alatt is 17 hétig kellett mindennap böknöm magam. 11 a szülés előtt, 6 hét császár után.

2611. Betta73 (válaszként erre: 2602. - Hayneee82)
2013. ápr. 13. 12:55
Hajni, a tanfolyam ezen a héten kezdődött, de előtte már két hétig szinte minden nap kellett mennem vagy interjúra, pszichológiai alkalmasságira, szóbeli pszichóra, papírokat rendezni, rendőrorvosi vizsgálatra, meg ezer másfélére. Szóval, már három hét után megkezdődött a "futkosás". :-( De szerencsére nem érzem rosszul magam, fájdalmaim sem igazán vannak, inkább csak elfáradni szoktam. Sőt, szinte teljesen megszűnt a lábzsibbadásom is.
2610. Ficerke (válaszként erre: 2609. - Hayneee82)
2013. ápr. 13. 12:48
Igen, gyönyörű idő van, én is le szeretnék menni még ma egy lassú, békés kis sétára (egy pici körre a ház körül)kísérővel,egy hete műtöttek, csak lehet már...Nektek mi a véleményetek...?
❮❮ ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook