Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

❮❮ ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... ❯❯
2669. f8db0709b8 (válaszként erre: 2666. - Vica66)
2013. ápr. 18. 11:20
2011 októberében műtét gyanús voltam...2012 januárjában letettem a cigit,mert akkor már egyre biztosabb volt,hogy műtenek.Vettem e-cigit szívtam 2 hétig úgy ahogy és ennyi! :)Áprilisban a műtétre sor is került...jó érzés volt azt írni a papírra,hogy nem dohányzom...és azóta sem!Azt kell mondjam,ahhoz képest amiken most megyek keresztül,szívhatnám is....de az elektromos cigi sem kell :D
2668. Ficerke
2013. ápr. 18. 11:18
Szokták mondani többen, "hogy aki dohányos volt" az is marad...Nálam bejött, én időnként gyújtok rá, nem rendszeresen...Bevallom! Jó ez a pihenés, meg minden de én nem bírok a s.ggemen megmaradni, jövök-megyek,közértbe is...Boldog vagyok, ha legalább a sarki pékségig elmehetek...Könyörgöm a páromnak, "ne add fel a csekket", majd én elmegyek...Nekem nem fáj semmi, izomlázszerű érzetek vannak, és nyilván hamarabb elfáradok...Amit nehezebb elviselni, hogy itthon kell lenni...Műr mennék vissza melózni...Én ezért elszívok egy-két cigit naponta, mert bár tudom lehet olvasni, tanulni, épülni itthon is, de a részleges szobafogság akkor is szorongást, és feszültséget szül bennem...:(
2667. zollner (válaszként erre: 2664. - Krozsu)
2013. ápr. 18. 11:17
Köszi szépen!
2666. vica66 (válaszként erre: 2665. - Geridina)
2013. ápr. 18. 11:07

Amikor műtöttek, még én is dohányoztam. De a műtét után én nem mertem kimenni bagózni, mert féltem, hogy nem tudok visszamenni esetleg, s az milyen lenne már... Így négy napig nem dohányoztam. Amikor párom jött értem, hogy visz haza, és kiértünk a kórházból, első dolgom volt rágyújtani - sajnos.

Azóta leszoktam a "hagyományosról", és áttértem az elektromos cigire, ami akkor nagyon jól jött volna.

2665. geridina (válaszként erre: 2656. - Manó62)
2013. ápr. 18. 10:57
Lehet, hogy már meséltem jó pár oldallal előrébb, de én sem tudom letenni a cigit. A harmadik emeleten voltam, lenn volt egy kis lyuk a dohányzó. 2-kor műtöttek, már az éjszakát is alig bírtam cigi nélkül. Másnap jöttek, hogy próbáljak majd felkelni már pisilni szép lassan, fal mellett menjek. Addigra már túl voltam a reggeli kávén, és a cigin. Jöttem felfelé a lépcsőn (lift nem volt), és a lépcső tetején csípőre tett kézzel várt az orvos:)))
2664. krozsu (válaszként erre: 2661. - Zollner)
2013. ápr. 18. 09:47

Átlagos. A nővérkék nagyon aranyosak, de azért nem viszik túlzásba a dolgot. Tehát ritka az,hogy csak úgy benéznek, hogy minden rendben van-e, de ha szólsz, vagy kérsz valamit, azt mosolyogva megcsinálják. A gyógyszerezés kicsit furi, van,hogy kimarad valami, de akkor szólni kell. A kaja szinte ehetetlen, de tapasztalatom szerint ez nem újdonság :-)

Összességében nincs a hellyel semmi gond, leszámítva, hogy egy kórház...

Rend van és tisztaság, az ágyak is elég jók, úgyhogy attól nem lesz plusz fájdalmad.

A gyógytornászok is nagyon korrektek.

2663. hayneee82 (válaszként erre: 2649. - Agitorma)
2013. ápr. 17. 22:17

Igen, azt mondta h uszhatok jovohet vegen mar. De sztem el sem fogok tudni menni az uszodaig :-) Ma mar egy orat maszkaltam :-) szuper ido volt....aztan itthon is acsorogtam ketszer 45percet es estere total kimerultem....mint akit levertek.

Nahoka, hos vagy:-) Orulok h megvolt a mutet. De h h ilyen gyorsan?? Hazatert a dokid?? Innentol mar sinen vagy erosodni kell. De ezt ha lehet ne hord ki labon mint a bokatorest

2662. Nahóka
2013. ápr. 17. 19:32
Hála Nektek, mire odakerültem, már tényleg nyugodt voltam. Amúgy valóban nem érdemes húzni, mert gyengécske vagyok, de fájdalom nincs!!! Hát innentől kezdve iszom szavaitok, hisz ahogy nálunk mondják, ti vagytok a rangidősök!!! Köszönöm mindenkinek a biztatást! Nagyon sokat jelent! Manó lekúsztam bagózni. Még jól sem esett, de tudod az érzés.. :))
2661. zollner (válaszként erre: 2660. - Krozsu)
2013. ápr. 17. 18:06
Köszönöm szépen. És egyébként a kórház milyen?
2660. krozsu (válaszként erre: 2659. - Zollner)
2013. ápr. 17. 15:17

Szia!

A szobatársamnak Ő volt a dokija és nagyon korrektnek tűnt. A lány is nagyon jókat mesélt róla.

A műtét előtt bejött hozzá és mindent részletesen elmagyarázott és megmutatott neki.

2659. zollner
2013. ápr. 17. 15:04

Sziasztok ismét!

Ismeri közületek valaki Jakab Gábor főorvost a Gerincgyógyászati Központban? Vélemény? Köszi előre is.

2658. vica66 (válaszként erre: 2654. - Nahóka)
2013. ápr. 17. 14:46

Szia, Nahóka!

Örülök, hogy túl vagy rajta. Gyors, fájdalommentes gyógyulást kívánok!

2657. Ficerke (válaszként erre: 2654. - Nahóka)
2013. ápr. 17. 13:48
Szia Nahóka!Hurrá, hurrá, hurrá...Az ég tartson meg még nagyon sokáig! Örülök Neked!!!!Nagyon!És látod Te vagy az erősebb, nem a betegség!:)
2656. manó62 (válaszként erre: 2654. - Nahóka)
2013. ápr. 17. 12:28

Gratulálok a sikeres mütétedhz!

A mütét napján én se mentem le cigizni, de másnap regel megoldottam)

az a fránya bagó)))

2655. krozsu (válaszként erre: 2654. - Nahóka)
2013. ápr. 17. 12:10

Ez gyorsan ment! Ugye, hogy nem is kellett annyira parázni?! :-)

Gyógyulgass!

2654. Nahóka
2013. ápr. 17. 11:49

Helló!

Jelentem tegnap délután háromkor megműtöttek. Minden oké. Az a legnagyobb problémám, hogy szédülök az altatástól, és nem tudok lemenni dohányozni. Van baj mi? Hülye pita vagyok. :-D

2653. zollner
2013. ápr. 17. 09:02

Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata miskolci idegsebészekkel (konkrétan Csókay főorvossal) kapcsolatban? Javasoljátok? Esetleg mást keressek? Kit, ha műtétre kerül sor? Köszönöm!

2652. Ficerke (válaszként erre: 2643. - Gabor7)
2013. ápr. 17. 08:55
kérdezhetek Tőled:Gábor, az első intim együttlét után voltak fájdalmaid...?
2651. Ficerke (válaszként erre: 2649. - Agitorma)
2013. ápr. 16. 19:40

Köszönöm Agitorma! :)

Őszinte választ kaptam, és elégedett vagyok.:)Vigyázz magadra!:)

2650. Betta73
2013. ápr. 16. 17:25

Sziasztok!

Én betöltöttem a 7 hetet (tisztára úgy számolgatom, mintha terhes lennék :-)), a legnagyobb sikerélményem, hogy egyedül fel tudok öltözni. Eddig a zoknival és a cipővel voltak problémáim, de ma már szintidőt is javítottam. Viszont nagyon kimerítő ez a mindennapos utazgatás a suliba (35 km). Szerencsére fájdalmaim nincsenek, mert az ékpárna és a deréktámasz sokat segít, inkább csak hamarabb fáradok, meg kevésbé tudok hiperaktívkodni, mint a műtét előtt. :-) Az agyilag lefárasztást sokkal nehezebben viselem. Ma pl. 8 óra büntetőjogunk volt egyhuzamban, na az nem embernek való. :-)

2649. agitorma (válaszként erre: 2643. - Gabor7)
2013. ápr. 16. 15:32

Annyira még én sem tudom úgy felemelni a bal lábamat ( fájósat), mint amásikat. Én is sokat mozgok már amúgy, főzö, teregetek, sétálok boltba stb. Sőt hétvégén kirándultunk Dobogókőre, és ott ebédletünk is. Mivel csak nem ehetek állva egy étterembe, vitük az ékpárnát és arrra ültem. Féltem nagyon, mert nem ültem mióta megműtöttek (kivéve WC, ágyból kikelés), mert a doki azt mondta az tilos 6 hétig. Én meg szót fogadtam. De hála nem volt gáz az a 20 perc kb... Hajolást még igyekszem kerülni, inkbb legugolok stb, bár picit hajolok, persze oylankor megérzem még a derékrészt...

Vérhigító: elviekben már évek óta bevett szokkás (kérdeztem még nővérkét benn h miért kell), mert a sok fekvés miatt trombózis alakulhat ki, ezért kell egy darabig ez a szuri. Fura h te nem kaptál...

Haynee, a doki mondta már h úszhatsz? Én nem erőltetném még az első 6 hét alatt ezt. Nekem a doki azt mondta mindenre h 6 hét, annyi idő kell míg az izmok regenerálódnak. Az itthoni gyógytornát sem akarta, nehogy a fájdalom visszajöjjön. Szóval szerintem vigyázz vele... inkább csak sétálgass, és picike torna. Annyit sétálj amennyi jólesik, akár egy óra, nekem volt h több...

Ficerke...hihihi kényes dolog :)! Erre szerintem nicns bevett "ajánlom innentől" dátum. Amikro érzed h képes vagy már rá, fájdalom nélkül. Nekem ez 5 hét volt, és milyen büszke voltma h sikerült :D. Gabor ha jól emlékszem már 2 hét múlva belevágott..."érezni" kell ezt is..

2648. Ficerke
2013. ápr. 16. 14:35

Drága Sorstársak!

Valaki mondja meg,hogy mikor lehet már ágyéki gerincsérv műtét után a szex iránt gyakorlatban érdeklődni...?:)köszönöm

2647. Ficerke (válaszként erre: 2646. - Hayneee82)
2013. ápr. 16. 12:09
Én már jövök-megyek...közértbe is...megemelem egyenként az árukat, és mérlegelek, számolok, mennyit vihetek még haza...12 napja műtöttek, én a 6.naptól sétálgatok...A dokit megkérdeztem varratszedéskor, hogy lehet-e, azt mondta persze, de a testhelyzetjavaslatokat be kell tartani.Én rövid, könnyen elvégezhető főzéseket elvégzek, meg ilyenek...
2646. hayneee82 (válaszként erre: 2642. - Agitorma)
2013. ápr. 16. 11:39

Nekem a doki azt mondta h hullamzo a gyogyulas hol faj hol nem faj, tehat nem fokozatosan csak jobb. Mindenkepp majd mondj el neki mindent.

Ma volt a varratszedesem, olyan boldog vagyok h eljutottam es tul vagyok rajta. Egyaltalan nem fajt, megkerdeztem az orvost h mikor fogom erezni h szedi ki erre O : mar keszen is vagyunk :-) Viszont a verhigitot elfelejtettem megkerdezni basszus. Mindig igy jarok eltervrzem h mik a kerdesek aztan a felere nem emlekszem :-) Meg neha arra sem h mi volt a valasz:-)

Nekem is 6-8 het mulva menni kell kontrollra. Jovheten mar uszhatok is. Tenyleg mutetesek vki mar probalkozott uszassal?? Ti mennyit maszkaltok naponta az utcan ?En most vagyok 12 napja mutve es a 10. naptol lemegyek fel orat setalni. Rem nem baj vagy tuk sok.

Nana62 kuldom az uzit.

2645. nana63 (válaszként erre: 2640. - Hayneee82)
2013. ápr. 16. 07:15

nem jött el az üzi, csontoskati@freemailra küldd el ismét légyszíves.

Köszi, Kati

2644. helge (válaszként erre: 2643. - Gabor7)
2013. ápr. 16. 06:50

Azért remélem aludni tudsz:)

Fraxiparin v Clexane...én is 10 napig szúrtam hasba magam.

2643. Gabor7 (válaszként erre: 2642. - Agitorma)
2013. ápr. 16. 03:36
Kivancsi leszek.. Nekem szerdan lesz 1 honapos a seb es 2 het mulva kontroll. Fajdalmat nem erzek. A jobb labamat ugy 5- 10 cm el tudom csak keesbe felemelni mint a balt. Ez nagy javulas. Eleg sokat mozgok. Sokst kelek ki az agybol sokat haznalom a derekam (nem hajlongas csak egyr batrabban mozgok vele is) teljsen jol erzem magam. Mi z a verhigito amit olyan sokan irtok? En semmi ilyet nem kaptam. Nem is emlitettek.
2642. agitorma
2013. ápr. 15. 16:25
Én ma vagyok 6 hetes, szerdán kontroll. Hogy őszinte legyek eléggé félek, hogy mit fog mondani a doki, hogy minden rendben van-e stb...Mert az elmúlt pár napban fájdogátl az a combom, ahova előzőleg sugárzott a sérv. Nem túl erősen, főként nyugalmi állapotban érzek pici szúrásokat. Ill pénteken is szombaton is sokat voltak talpon, több órát, utánna nagyon fáj a hátam és a lábam is. És ma reggelre meg olyan lüktető érzés jelent meg ott, enyhe, de olyan mintha lobba lenne. Ez normális? Olyan rossz h a doki semmire nem készített fel, h mi normális, mi nem, én meg napok óta rosszul alszom mert folyamatosan aggódom h ez jó jel-e vagy sem.. :(
2641. helge (válaszként erre: 2634. - Hayneee82)
2013. ápr. 15. 07:46
Fájt néha, de az MR nem mutatitt ki semmit. Aztán egy szobafelújításnál szedtem le a tapétát és a fekete macskám ott csücsült mellettem, viszont nem láttam és ráléptem, õ nyivákolt egy nagyot, én meg olyan szerencsétlenül ugrottam arrébb, hogy bekattant a derekam....vicces is lehetett volna, õ megúszta én meg így jártam:)
2640. hayneee82 (válaszként erre: 2638. - Nana63)
2013. ápr. 14. 21:08
Ment az uzi ha barmi kerdes van irj nyugodtan.
❮❮ ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook